Gods liefde moet weg uit weiland

Er is in de Alblasserwaard weer een polderbewoner die teksten zet op plekken waar het niet mag. Althans, zo denkt de overheid er op dit moment over. Hemelsbreed maar een klein stukje bij Giessenburg vandaan worden we al maandenlang opgeroepen stil te staan bij Gods liefde voor ons. Nou staat daar vaak een forse container of grijze Audi A4. Best kans dat God daarvan houdt, maar dat een boer in het mooie groen van de Alblasserwaard ons daarop wil wijzen is de provincie een doorn in het oog. Goed, het kruis is dan wel groen gemaakt, maar zo blijft niks over van het gewenste idee van de Alblasserwaard als Groene Ruggengraat. Het is nu wachten op het kordate ingrijpen van de sterke arm van de overheid. Met enig historisch besef over de wijsheid van de polderbewoners, is te voorspellen dat er daarna een groen bord staat met rode letters. Dat de overheid daar niet inmiddels al bij stil staat…

Advertenties

27 responses to “Gods liefde moet weg uit weiland”

 1. vleertje says :

  Dus wat is het probleem? Dat het reclamebord een beetje te groot is ofzo? Of zit er in de Alblasserwaard een Jezushater in de gemeenteraad? Keurig net zeildoekje met een tekst, als er een boerenkaas reclame op zou staan zou het dan wel mogen?
  Typisch gevalletje van vrijheid van meningsuiting lijkt mij, laat die boer met rust. Ik krijg toch zo’n zin om een weilandje daar te kopen en dat vol te zetten met koeien met bijbelteksten erop, gewoon om te stangen 😈

 2. Jazeg says :

  Wat is dit GG? Zijn jullie opeens braver dan braaf? “maar dat een boer in het mooie groen van de Alblasserwaard ons daarop wil wijzen is terecht de provincie een doorn in het oog.” Ach tjonge. Die stoute boer toch. Echt heel erg. Nee, als er bikinireclame op had gestaan 🙂 Alles had op dat bord gemogen. Maar dit gaat natuurlijk veel te ver. Poeh hé. Jullie oksels klotsen hiervan. Die provincie moet echt verdedigd worden hier op GG.

  Ik kon het even niet laten hoor.

 3. d says :

  mooi laten staan die tekst!

 4. Martin says :

  Ik snap de gemeente wel, rij je over de A27, heb je net een bestuurder voor je, die wel gehoor geef aan het “stil” staan…….

 5. Jazeg says :

  @Martin 🙂

 6. joost says :

  martin
  En op de radio maar speculaties over de oorzaak van die onverwachte file. 😀
  joost

 7. Ruub says :

  Als ik het artikel goed begrijp, is dat het belangrijkste bezwaar tegen het spandoek het vermelden van de url http://stichtingtitus.nl/. Daarmee is het namelijk reclame. Ik kan me echter niet voorstellen dat er iemand bezwaar heeft tegen het afplakken van die url, want dat zou zomaar een mockfish-winnende website kunnen zijn.

 8. Johan says :

  @Jazeg: GG kennende schat ik in dat het ironie is.

 9. Wilfred says :

  @Ruub: Idd een erg afzichtelijke website. Waarom je trouwens een e-mailadres weer wilt geven met spaties en er dan achter zet ‘spaties weglaten’ is me een raadsel… 😉

 10. Richard (@Rich4rdD) says :

  Ik rij erg vaak langs dat spandoek. Het viel me al op hoe lang hij bleef staan. Gelukkig nog niemand gezien die de spreuk letterlijk neemt…

 11. joost says :

  Richard (@Rich4rdD),
  Nee, het enige dat de spreuk letterelijk neemt is dus voorlopig het bord.
  Maar wie kan er bezwaar willen maken tegen een bord van het groene kruis? , (is toch een prima organisatie) en zeker niet met een extra heilswens erbij.
  joost

 12. Anderverhaal (@anderverhaal) says :

  reclame is reclame en daar moet voor worden betaald. Maakt niet uit of je er een christelijke boodschap mee wil promoten of een naaktblad. Kortom, niet zeuren over die gemeenteraad, die boer moet gewoon dokken!

 13. goedgelovig says :

  @Anderverhaal: Moet dan straks ook worden betaald voor reclame op bedrijfswagens? Overal waar je rijdt op de snelweg zie je reclame. Als iets je eigendom is (grond, huis, auto), waarom zou je er dan niet een boodschap op mogen zetten? Hier wordt toch wel met twee maten gemeten.

 14. Dutch Hermit says :

  @Goedgelovig
  Ik laat me ook betalen voor mond-tot-mondreclame, dat spreekt 😉 Oh ja, naar welk rekeningnummer moet ik overmaken voor de link naar mijn website die nu op jullie website staat?

 15. Wilfred says :

  @GG: Ik zie in het artikel niet terugkomen dat het wel mag als er maar voor betaald wordt. Volgens mij had die eerdere zaak met dat dak van die boerderij meer te maken met esthetische overwegingen. Daarom zou aanpassing naar een andere kleur ook het probleem weg kunnen nemen.

  “De gemeente eiste dat de opvallende letters zouden worden verwijderd, omdat ze niet zouden passen in de woonomgeving.”
  http://nos.nl/artikel/193099-jezus-redt-mag-op-dak-boerderij.html

  Hier gaat het om de Provincie:
  “Volgens de provincie is het plaatsen van reclame langs de snelweg niet toegestaan.”
  http://www.cip.nl/nieuwsbericht_detail.asp?id=28318

  Ik vermoed dat het niet om betalen voor reclame gaat. Het zal eerder te maken hebben met verkeersveiligheid…

 16. goedgelovig says :

  @Wilfred: Het gaat er niet om of de boodschap betaald is. Als daar een bord ‘Kamperen bij de boer’ of ‘Eieren 10 cent per stuk’ had gestaan, had het dan ook niet gemogen? Waarom mag een hamburgerketen dan wel een grote gele neon M in het weiland zetten die veel vervuilender is? Waarom mag IKEA kolossale letters op een blauwe achtergrond pal naast de snelweg zetten? Nu gooien ze het op reclame, landschapsvervuiling of verkeersveiligheid, alsof een even groot bord met daarop een portret van Jezus wel zou mogen. Het riekt naar willekeur. Reclame mag wel, geloofsboodschappen mogen niet. Zo lijkt het althans.

 17. crazyron says :

  @goedgelovig: Het zou natuurlijk best kunnen dat IKEA of McDonalds met een grote zak met geld over de brug komt en daardoor er een grotere bereidheid tot medewerking is!!!???

 18. goedgelovig says :

  @crazyron: Dat onderstreept het punt dat er met twee maten wordt gemeten.

 19. thafizzy says :

  @goedgelovig:

  Die Mega Diabetesfabrieken hebben zeer waarschijnlijk een omgevingsvergunning voor hun rituele straalpaal aangevraagd; en gekregen.

  Waarschijnlijk voldoet het betreffende bord hier niet aan de vereisten waarop daar ter plaatse een omgevingsvergunning wordt afgegeven. Dat heeft dan te maken met oppervlakte, zichtlijnen, enzovoorts. Het zou veel minder een issue zijn als het bord gewoon een omgevingsvergunning had.

  Harold Camping begreep dat wel, want die liet wel God’s boodschap, althans dat vond hij, langs de A4 op van die grote reclame-units zetten.

 20. Wilfred says :

  @ThaFizzy: 🙂

  @GG: Het lijkt me goed als we eerst helder krijgen wat precies het knelpunt is voor de gemeente, voordat we conclusies trekken over meten met twee maten… Feiten verzamelen dus… 😉

 21. rob says :

  De overheid is enorm pietluttig en regelzuchtig.
  Laten ze zich bezig houden met belangrijker zaken dan een bord met een gelovige tekst op iemands eigen grond. Burgertje pesten, machtsmisbruik.

 22. rob says :

  Zo te lezen gaan ze de mooie groene polder volstampen met windmolens.
  Misschien een ideetje om daar wat teksten op te plakken 🙂

 23. joost says :

  wilfred

  Het zal eerder te maken hebben met verkeersveiligheid…

  De verkeersveiligheid zal er niet veel mee te maken hebben, Wanneer iedereen inderdaad stil gaat staan is het ergste wat er kan gebeuren een file. En dan kan je, terwijl je daar genoeglijk in staat tw wachten de heilzame woorden op je in laten werken, Een momentje van bezinning. 😉
  joost

 24. Jazeg says :

  @GG,

  Sorry GG, ik was dus de naieve lezer hier. Heb de ironische ondertoon gemist. Heb wel even gekeken of dit bericht onder Satirische Nieuwsdienst stond, maar uit het feit dat dit niet zo was de verkeerde conclusie getrokken.
  Anderen hebben dat wel goed gezien.

  @Johan-20120414,2:24 pm Je had dus helemaal gelijk.

 25. Wilfred says :

  @Joost:

  En dan kan je, terwijl je daar genoeglijk in staat tw wachten de heilzame woorden op je in laten werken, Een momentje van bezinning. 😉

  Totdat er opgejaagde benzinedieven achterop komen knallen. Als je pech hebt, heb je het net niet lang genoeg op je in laten werken… 😦

 26. joost says :

  wilfred
  ach risico’s loop je overal, als je lekker tv zit te kijken kan er ook een auto bij je naar binnen komen knallen. Maar dat stukje bezinning heb je toch maar te pakken. Kom je tenminste vroijjk bij petrus aan. 😆
  joost

 27. Ratio says :

  Reigie/ geloof = een proces van niet denken :-).