Interreligieus pannenkoeken bakken

Ondernemende moslim Enis Odaci en PKN-predikant Herman Koetsveld gaan pannenkoeken bakken. Een vrolijk NieuwWij-filmpje dat haaks staat op hoofddoekjes en haatbaarden.

Advertenties

14 responses to “Interreligieus pannenkoeken bakken”

 1. Red|Exergy says :

  shit, nu heb ik zin in pannekoeken

 2. Ettje says :

  Ik heb er bewondering voor. Kun velen een voorbeeld aan nemen!

 3. Plien says :

  “God is in elk mens, elk mens is geestdrager van god, elk mens heeft het goddelijke in zich, maar het wordt in verschillende manieren in culturele setting verbeeld.. ”
  Ja dat is ECHT de christelijke boodschap.

  Hartstikke gezellig hoor, samen pannenkoeken bakken, doe ik ook geregeld met mn heidense vrienden, eet ook samen met mijn moslim buurman. maar Jezus blijft toch echt de weg, de waarheid en het leven. En Hij is de enige weg naar de Vader.. niet elke weg leidt naar Rome

 4. Hendrik says :

  @Plien … ook niet elke Vader woont in Rome!

 5. jannegen says :

  @ Plien en Hendrik: Er is zelfs een alomtegenwoordige vader!

 6. goedgelovig says :

  @Jan Prins/eindtijd: Haatopmerkingen plaatsen is in onze optiek geen constructieve bijdrage aan de discussie. Je staat voorlopig onder moderatie.

 7. Raphaël de Visser (@rafdevis) says :

  Maar het blijft toch een discussie waar je de moeilijke thema’s ontwijkt. Ze dansen om elkaar heen en hebben het over de ‘humanistische’ middengrond. Ik zit te wachten tot ze zeggen ‘nou, onze specifieke religieuze dogma’s zijn inderdaad maar bijzaak, laten we ze maar uit het raam kieperen’. Christenen die vasthouden aan Jezus als dé weg die zetten dus eigenlijk hun geloofssysteem op standby omdat ze anders voortudrend denken ‘hij is tof, maar hij gaat naar de hel’.

 8. Tinus says :

  Lekker kort door de bocht Raffie.
  Al ben ik het met je eens dat panneNkoekjes bakken met elkaar om het verschil te maken idd een groot manbijthond gehalte heeft.

  Koop ik liever een roti bij m’n plaatselijke sikh.

 9. Tinus says :

  Leuk ook die klarinet onder het filmpje.. lijkt nog net geen bar mitswa

 10. Tinus says :

  waar zijn de vrouwtjes in dit filmpje? ooooow

 11. Joost says :

  tinus
  Die zijn thuis de pannekoekjes aan het bakken. Manlief wil eten op tafel hebben wanner hij thuiskomt netr als bij de christenen. 😆
  joost

 12. Hendrik says :

  Jammer dat er geen spekpannenkoeken gebakken zijn!

 13. idelette88 says :

  Love this a lot!

 14. Frans Gapelaar says :

  Fantastisch om te zien hoe deze dominee het gnostieke gedachtengoed van ‘God in ieder mens’ weet te verwoorden. Het christendom zoals dat 2000 jaar geweest is, blijkt onjuist en verouderd. Hulde voor deze kartrekker. Dat er nog veel meer van deze moedige rebellen mogen opstaan in de kerken.