Atheïsten claimen betere seks

“Atheïsten zijn beter in bed. Er kijkt tenslotte niemand mee.” Een grappige billboard, gespot in het behoudende Orange County in Californië. Je zou denken dat het hier om zelfspot gaat. Maar nee, de organisatie American Atheists is bloedserieus. Atheïsten voelen zich, niet geremd door religieuze beperkingen, minder schuldig over seks, dus hebben ze betere seks, aldus de organisatie. Evangelist Ray Comfort drijft er de spot mee. “Atheïsten moeten een reden hebben om elke dag hun bed uit te komen. Ze dromen daarom graag over dingen die hen motiveren.” Hij vindt atheïstisch activisme pathetisch. “Ze schrijven boeken, houden conferenties en financieren campagnes over iets dat volgens hen niet bestaat. Get a life!”

Volgens Ed Young, schrijver van ‘Sexperiment’, een boek dat voorschrijft dat gehuwde gristenstellen dagelijks de liefde met elkaar moeten bedrijven, is het juist andersom. “God heeft seks bedacht, dus zijn christenen de echte seksexperts.” De Youngs creëerden onlangs hun eigen John & Yoko-momentje door op het dak van een kerk 24 uur achter elkaar in bed door te brengen, omgeven door cameras. Daarbij werd niet gesekst, dus het bewijs dat christenen betere minaars zijn is nog niet geleverd.

Advertenties

24 responses to “Atheïsten claimen betere seks”

 1. bescha says :

  Op zich hebben de gristenen wel een punt. Waarom zou je je druk maken over iets dat niet bestaat?

 2. joost says :

  Hoe weten zij dat? Hebben ze sex gehad met een gelovige en vielen ze tegen? Lag dat aan hun prestaties?
  Of zijn ze even gelovig geweest en hebben ze het zo getest.
  Hebben ze er ook wetenschappelijk onderzoek naar gedaan en zo ja, met leken of met profesionels? 😀
  joost

 3. Thomas O. says :

  “Atheïsten zijn beter in bed. Er kijkt tenslotte niemand mee.”

  Ik weet niet of atheïsten betere sex hebben. In elk geval komen de exhibitionistische atheïsten hierdoor veel tekort zonder Gluurbuur.

  “Atheïsten moeten een reden hebben om elke dag hun bed uit te komen. Ze dromen daarom graag over dingen die hen motiveren.”

  Idd ze moeten door de wereld vanuit eigen drijfveer en moraal.
  De wil om goed te doen moet uit hen zelf komen, niet omdat het is opgedragen
  eze vanaf de kansel wordt uitgestrooid.

 4. De dichter says :

  geen sex in het huwelijk was het toch?

 5. acidfwdpeter says :

  Een van de smerigste gedachten uit het evangelicale christendom is het idee dat God erbij is in de slaapkamer. Dan liever ongelovig of celibatair.

 6. Thomas O. says :

  @ Bescha
  Ze maken zich niet druk om iets dat niet bestaat. Ze maken zich druk om mensen die zich druk maken om iets dat niet bestaat. 😉

 7. Thomas O. says :

  @ Bescha

  En daar maakt Ray Comfort zich dan weer druk over

 8. Jan de Beer says :

  Een minzaam “LOL” had volstaan. Van citaten van Ray Comfort is nog nooit een verhaal beter geworden.

 9. joost says :

  de dichter

  geen sex in het huwelijk was het toch?

  Nee, het is geen sex vóór, tijdens én na het huwelijk en aangezien er op geboortekaartjes vaak staat; “god heeft ons een kind geschonken” is dat toch ook helemaal niet nodig? Bah… 😀 🙂
  joost

 10. rob says :

  Volgens Ed Young MOETEN de christenen elke dag de liefde bedrijven.

  Ai, dat klinkt al fout. Het woord “moeten”
  Dat dooft gelijk elke zin in een ontspannen vrijpartijtje 😦

  Volgens mij hebben voorgangers met dit soort teksten zelf een probleem.

 11. Joost says :

  rob
  Omdat Ed een probleem hebt doet hij dat soort uitspraken, dan kan hij zich als vrijwilliger aanbieden wanneer je aangeeft dat het jou niet lukt.
  😆
  joost

 12. erik says :

  hoewel ik een voorstander van de ontmoeting ben, zou ik me best in de uitsprak van Ed Young kunnen vinden. ik heb zelf bijna elke dag seks. maandag bijna, dinsdag bijna, woensdag bijna, donderdag bijna, vrijdag bijna, zaterdag bijna en zondag bijna. ;P

 13. Joost says :

  erik
  😆
  joost

 14. bramvandijk says :

  @bescha

  Op zich hebben de gristenen wel een punt. Waarom zou je je druk maken over iets dat niet bestaat?

  Hier zijn denk ik twee belangrijke antwoorden op te geven.

  De eerste is de meest universele:
  De atheïsten die zich er druk over maken zijn bijna allemaal ex-christenen. Het is net zoiets als dat wij ons drukker maken over nieuws uit Nederland dat uit Australië. Zelfs al zou je emigreren, je blijft interesse houden in hoe het met Nederland gaat. Het christendom is ook voor mij een belangrijk onderdeel in mijn leven geweest, dat ik er niet meer in geloof betekent nog niet dat ik het niet meer interessant vind.

  De tweede sluit meer aan op de situatie in de VS:
  Atheïsten worden daar echt gezien als een soort tweederangs burgers. Onderzoeken laten zien dat mensen nog liever op een ex-crimineel stemmen dan op een atheïst. En ja, dat bevordert groepsvorming en identificatie met andere atheïsten en tegen gelovigen. Denk aan hoe homoseksuelen met een botenparade komen, iets dat volkomen overbodig zou zijn als ze gewoon geaccepteerd zouden worden in onze maatschappij.

 15. Joost says :

  bramvandijk
  En hoe moet dat in Amerika dan wel niet gaan met homofiele, atheïstische ex-criminelen. 😯
  Die hebben dan toch geen schijn van kans meer? 😦
  Maar dan kunnen ze altijd weer terug vallen op hun oude beroep en crimneel worden. 🙂
  joost

 16. Hendrik says :

  Laat die atheïsten lekker hun betere seks hebben; aan goddelijke seks komen ze nooit toe. Daar zijn ze zelfs op tegen. Da’s dan wel weer geestig…

 17. TommyLee says :

  Waarom heeft nog niemand het “drievoudige snoer” genoemd HET argument voor een goed gristelijk huwelijk (althans in de trouwpreken)

 18. Dutch Hermit says :

  @Tommy Lee
  Een triootje gaat voor veel gristenen dan toch te ver. Zelfs God de -euh- derde participant is 😉

 19. Idelette says :

  Wat is ‘betere seks’? Kwantitatief, kwalitatief? Wat is goede seks eigenlijk.
  Better lovers/betere seks, gezien uit het perspectief van de man of van de vrouw?

  ergo

  Ik vind het onzinnig en het lijkt me bovendien onmogelijk om een uitspraak te doen in het algemeen over de s. van deze twee groepen.

 20. Idelette says :

  @ TommyLee
  Exegese please, van die term. Ik heb nooit precies begrepen wat daaronder verstaan werd.

 21. TommyLee says :

  @ Idelette:Theoretisch zou een viervoudig snoer dan nog steviger zijn of zelfs een hele tros. In het kader van dit onderwerp kom je dan bij de swingers uit. Ik denk niet dat dat de bedoeling van die tekst is. Verwacht van mij dus geen exegese. Gisteren speciaal naar spuiten en slikken gekeken om wijzer te worden over wat nou goede seks is. Nou nou wat een egotripperij. Het ging weer eens helemaal niet over intimiteit wat volgens mij het kernwoord is voor goede seksualiteit. Ik heb wel eens die Ed Young op TV gevolgd. Tjonge die man kan het over geen ander onderwerp hebben. Een soort SM relatie met zijn publiek. Hij gooit de zweep er over en zij huiveren. Wat ie er over zei was wel OK overigens maar om zo de focus erop te houden is wel over de top.

 22. arie (@trialk) says :

  was sex toch een overblijfsel uit die roerighe jaren’ 60 der vorihge eeuw. ? en. en na mel gibson dan, gisteren op 7

 23. Joost says :

  arie
  ja, da’s waar sex is gewoon ouderwets,het is iets wat door je voorouders werd gedaan (en het schijnt dat die er een bepaald doel mee zouden hebben gehad) maar met de vooruitschrijdende technieken en nieuwe electronische speeltjes hoeven wij dat in onze generatie toch niet meer te doen? 😉
  joost

 24. Joost says :

  GG schijnt overal te leven, Ik las op en grafity muur:
  Seksisten claimen betere atheïsten te zijn. 😆
  joost