De atmosfeer is zwanger van wonderen!

“De atmosfeer is zwanger van wonderen!” roept bisschop Cardell Booker, die bidt dat de aanwezigen bevrijd mogen worden van al hun gebondenheden. Alleen de geest van vraatzucht is een beetje hardnekkig…

Ook bisschop Keith Smith gelooft in welvaart voor het volk van God. Zijn omvang stelt hem in staat zijn zegenrijke boodschap steunend en jammerend over te brengen. En in Afro-Amerikaanse gemeenten geldt: hoe meer gejammer, hoe meer zalving.

Advertenties

82 responses to “De atmosfeer is zwanger van wonderen!”

 1. Ed Schreudering says :

  @allen
  En wat te denken van een geest van bitterheid, religie, tovenarij, hekserij en niet te vergeten dood! Gelukkig zijn er mensen die onderscheiding hebben van geesten, om zo deze mensen in liefde een liefdevolle God en Vader te openbaren die van hun houdt en een plan met hun heeft dat verder gaat dan dood en depressie. LEEF!

 2. agilhartje says :

  We mogen mensen niet veroordelen om hun uiterlijk en van iedereen houden. Maar hier is wel heel veel om van te houden…

 3. rob says :

  inspirerend 🙂

 4. Idelette says :

  @ Ed Schreudering

  Mensen zoals jij, toch?

 5. Ed Schreudering says :

  @Idelette
  Hoi Idelette het leven is te mooi met God om je dromen te laten ontnemen 🙂

 6. Joost says :

  —–Ook bisschop Keith Smith gelooft in welvaart voor het volk van God. Zijn omvang stelt hem in staat zijn zegenrijke boodschap steunend en jammerend over te brengen. En in Afro-Amerikaanse gemeenten geldt: hoe meer gejammer, hoe meer zalving.–
  heb je dan omvang nodig om te kunnen steunen en jammeren??
  ik heb heel fréle mensen harder horen jammeren en heel omvangrijke mensen een heel zegenrijke en liefdevolle boodschap horen verkondigen op een rustige, relaxte (en daardoor voor mij meer overtuigende) manier.
  en verder denk ik dat de zalving ook maar met mate zal moeten plaatsvinden. hoe meer je gezalfd ben des te groter is de kans dat je uitglijdt over je eigen glibberigheid.
  joost

 7. Pittig says :

  Hij is overduidelijk VOL van de Geest!

 8. rubenz says :

  @pittig
  Mischien zou je die twee “grote” goudzoekers eens de link over extreem vasten moeten sturen. Volgens mij houden die het wel 80 dagen uit zonder te eten…..genoeg reserves. Das nog eens extreem!!!

  Groeten en een fijne zondag.

 9. Jeroen Mank says :

  @Pittig
  En ze hebben onmiskenbaar veel ‘soul’.

 10. De dichter says :

  @ joost met die “maten ” zit het wel goed ze hebben een grote maat waarmee ze meten.

 11. henkjan37 says :

  die man heeft ook twee manen;)

 12. Amy-Rose says :

  Als atheïst, mag ik graag religies bashen.
  Maar eeh, zijn jullie islamitisch?

 13. rob says :

  @Amy
  Hoezo?

 14. Flipsonius says :

  @Jeroen Mank

  Deze past daar ook wel bij…reverend Solomon Burke

 15. Amy-Rose says :

  @ rob
  Omdat ik geen grapjes over de islam zie.

 16. joop says :

  Lachen om dikke mensen

 17. Flipsonius says :

  @Amy-rose
  vind je dan dat er op een christelijk-satirische weblog grapjes over de islam gemaakt moeten worden? En als je dat niet doet ben je automatisch moslim?
  En idem met socialisme?
  Boeddhisme?
  Liberalisme?

  Als atheïst, mag ik graag religies bashen.

  Leuke hobby! Maar tot nu toe: no show! Maar het staat je natuurlijk vrij om een atheïstische weblog te beginnen, waarop je de quirky edges van het atheïsme op de hak neemt. Zoals hier gebeurt met het gristendom. 😉

 18. Amy-Rose says :

  @ Flipsonius

  O, dit is een “christelijk-satirische weblog” , zoo 1960.

  Geeft ook geen vuurwerk.Beetje suf.

  Nou, veel plezier dan maar.

  John Lennon is dood! Wisten jullie dat al?

 19. Pittig says :

  @ Amy-Rose

  Wat is John Lennon dood? Wat vertel je me nou?

  En anti-christelijke opmerkingen, deed Voltaire dat niet ook al? Dat is zo 18e eeuw…

 20. rob says :

  @Amy-Rose

  O, dit is een “christelijk-satirische weblog” , zoo 1960.

  Je weet toch wel dat christenen jaren achterlopen.
  Vandaar dat dit weblog pas een paar jaar geleden opgericht is.

 21. bramvandijk says :

  @Amy-Rose

  Als atheïst, mag ik graag religies bashen.

  Juist als atheïst vind ik religies fascinerend en is het een zegen dat er hier religieuze mensen rondhangen die bereid zijn kritisch na te denken over hun eigen religie.

  John Lennon is dood! Wisten jullie dat al?

 22. Amy-Rose says :

  @ bramvandijk,

  Christelijke kerken zijn op hun retour in Nederland, staan vrijwel leeg.

  Helaas hebben wij er iets anders voor terug gekregen.

  Van de ene doctrine naar de andere.

 23. rob says :

  @Amy
  Wie is wij, en wat hebben we ervoor teruggekregen?
  Ik denk dat je de islam bedoelt. Als je er zo mee zit, spam dan een islamitische site vol. Dan komt het binnen waar het binnen moet komen 🙂

 24. Ed Schreudering says :

  @bramvandijk
  Beste Bram van Dijk,
  Evangelische gemeenten groeien als nooit te voren. Het kan ook niet anders dat veel kerken daarom leeglopen. Er is een levende God die een persoonlijke relatie wil met mensen en dat kan je niet vinden in religieuze kerken, vandaar de verplaatsing. Dit wordt een jaar van opwekking, veel mensen zullen hun hart gaan openstellen voor een God van wonderen en tekenen. Wij hoeven alleen maar onze ogen en oren open te houden. Conferenties waar mensen bevrijdt worden van demonen en afrekenen met de duisternis….heerlijk God is goed!

 25. henkjan37 says :

  @ ed Schreudering

  Evangelische groepjes groeien omdat mensen soms liever naar happy clappy gaan dan naar serieuze kerken. Het meerendeel zit daar tijdelijk, omdat alleen happyclappy en je alleen richten op uiterlijke zaken wel even leuk en verfrissend is, maar na een tijdje gaaat vervelen. Dan gaan ze misschien weer naar een andre shoppen. Uiteindelijk komen ze terug bij de gevestigde kerken of verliezen hun geloof. Evangelische kerken zijn illistratief voor het verlies van religie in dit land

 26. Joost says :

  Amy Rose
  moeten we een web site zijn van dikke, humorischtische/satirsche christelijke islamieten die gaan geloven in de wederopstanding van John Lennon?
  joost

 27. bramvandijk says :

  @Amy-Rose

  Helaas hebben wij er iets anders voor terug gekregen.
  Van de ene doctrine naar de andere.

  Zou je iets kunnen uitweiden wat je hier precies bedoelt?

  @Ed Schreudering

  Er is een levende God die een persoonlijke relatie wil met mensen en dat kan je niet vinden in religieuze kerken, vandaar de verplaatsing.

  Ja, Karl Barth zei het al: religie is ongeloof. Makkelijke manier om te doen alsof jouw specifieke stroming geen religie is en daarmee een hele lading lastige vragen te ontwijken. Jammer dat hij juist uit een protestantse context kwam en hij het dus had over de kerken die jij nu wegzet als zijnde “religieuze kerken”…

  Dit wordt een jaar van opwekking, veel mensen zullen hun hart gaan openstellen voor een God van wonderen en tekenen. Wij hoeven alleen maar onze ogen en oren open te houden.

  Enig gevoel van déjà vu bekruipt me bij het lezen van deze zinnen. Maar ja, als het de afgelopen jaren ondanks alle profetieën en verlangens van christenen nooit het jaar van opwekking is geworden… waarom dan dit jaar wel? Of ga jij januari 2013 gewoon weer gezellig roepen dat dat jaar een jaar van opwekking gaat worden, nu echt?

  Ondertussen liegen de statistieken niet: overall verliest het christendom nog steeds massaal aan aanhang. Dat een aantal gemeentes alsnog groeien betekent vooral dat de anderen nog harder leeglopen.

 28. Ed Schreudering says :

  @bramvandijk
  Beste Bram, natuurlijk zijn er kerken ook evangelische waar een zwak en soms erg laag drempelig Gods woord wordt gebracht. Maar mensen komen soms (zeer) beschadigt binnen en stromen weer uit of door naar andere Evangelische kringen waar wel puur, confronterend onderwijs wordt gegeven, tot genezing en bevrijding. Kijk b.v. op http://www.nehemia.nl

 29. Pittig says :

  @ Ed Schreudering

  Ken je het boek “Ooit evangelisch” van Otto de Bruijne, Karin Timmerman en mijzelf? Daarin vertellen heel veel mensen over de ernstige beschadigingen die ze in evangelische gemeenten hebben opgelopen en waarom ze daarna naar de kerk zijn teruggegaan, geen enkele kerk meer bezoeken of ongelovig zijn geworden.

  Je gelooft in een sprookje als je denkt dat de evangelischen de oplossing voor de problemen met kerkverlating of met problemen in andere kerken hebben.

 30. Pittig says :

  @ Ed Schreudering

  Hoe weet jij nou wat een puur en confronterend onderwijs is? Heb jij een direct lijntje met God? En is alles wat jij of jouw gemeente zegt onfeilbaar?

  Of heeft de geest van hoogmoed jullie in zijn klauwen?

 31. Ed Schreudering says :

  @bramvandijk
  Beste Bram, God is een levende God die spreekt, beelden en visioenen geeft aan zijn zonen en dochters, ik hoef niets te bewijzen, Hij bewijst zichzelf. Als mensen Jezus aannemen als hun Heer en Verlosser…dan kan vergeving en genezing beginnen.
  Natuulijk kan je blijven roepen langs de zijlijn, maar ga Gods overmatige liefde ervaren in je leven. Of kom eens op onze HealingRooms. Heel veel zegen!

 32. Pittig says :

  @ Ed Schruedering

  Ik heb midden in de evangelische beweging gezeten, aan conferenties deelgenomen als leidinggevende en op evangelische podia gepreekt. Ik heb Jezus aangenomen als mijn Heer en Verlosser en ben volwassen gedoopt. Ik heb Gods overmatige liefde in mijn leven ervaren, op straathoeken geëvangeliseerd en aan zendingsconferenties deelgenomen.

  En hoe meer ik in de bijbel las en over het geloof bestudeerde, hoe moeilijker ik het kreeg met het evangelische geloof. De theologische basis is minimaal en de problemen met de evangelische visie op de bijbel zijn enorm. De ervaringen bleken opgeklopt met allerlei psychologische trucs, die onbewust werden toegepast. De genezingen waren altijd vaag en slechts een hele enkele keer blijvend en bewijsbaar — en dus niet meer dan spontane genezingen die altijd al plaatsvinden. Ik heb de mensen meegemaakt die van de wonderlijke genezing van ka-nker getuigden, overal hun getuigenis gaven en folders uitdeelden om een jaar later alsnog te overlijden. Ik heb de zangdiensten meegemaakt waarin met muziek en sfeer mensen in een bepaalde stemming werden gebracht, precies zoals dat gebeurt met popmuziekconcerten — en met precies dezelfde gevoelens erbij!

  Ik vond de bewijzen uiteindelijk héél magertjes…

  Ik zit nu in de Protestantse Kerk en zou nooit, maar dan ook nooit, meer terug willen naar een evangelische gemeente.

 33. aafke says :

  Here Jezus Ed, gaat het verder wel goed met je?
  Hoe lang geleden heb jij je oude leven afgelegd en weet je de dingen allemaal zo zeker als het nu lijkt?
  Respect voor je keuze overigens maar het klinkt allemaal een beetje wazig.

 34. Ed Schreudering says :

  @bramvandijk
  Beste Bram, ik proef in, en tussen je woorden veel pijn, teleurstelling ik heb persoonlijk ook dingen meegemaakt in een Evangelische kerk, maar het gaat niet om een kerk met een naam, het gaat om Gods kerk wereldwijd waar mensen samenkomen op God groot te maken en hem te loven en te prijzen. Perfecte kerken bestaan er niet, vandaar dat wij ons vertrouwen niet op mensen moeten stellen (hoe graag wij dat vaak ook willen). Het is goed om regelmatig met christenen op te trekken op je ook aan elkaar op te kunnen trekken naar Hem toe. Laat je niet ontmoedigen Bram, blijf gericht op Hem die je onvoorwaardelijk lief heeft.

 35. Ed Schreudering says :

  @aafke
  Beste Aafke wat is er mis aan een leven met je Schepper.
  Mijn leven is net als dat van jou wellicht soms niet simpel, maar ik heb toekomst, visie en een doel. En een navigatie systeem van de Heilige Geest. Kost niets en werkt perfect. De prijs is betaald aan het kruis, waar Jezus onze Christus zijn leven heeft afgelegd om ons eeuwig leven te geven. Laat je oude leven los en ga leven.

 36. De dichter says :

  @ed

  Je slaat de plank helemaal mis “HealingRooms” je heb geneens echt opgepakt wat een van de belangrijkste pijlers is van vergeving en genezing.
  Net als de alfa cursus kopen veel gemeentes nu ook “healingrooms” in.
  Neem trin die heeft nu ineens ook healingsrooms, echt er is niets nieuws onder de zo(o)n. Ooit van “Intercessory Prayer ”
  gehoort? Bestaat al vele tientallen jaren in Nederland.

  Heb je wel les gehad van de eerste hand (dus van bv healingrooms DenHaag).
  Anders had je wel geweten dat het “aannemen van Jezus liefde” geen garantie geeft voor algehele vergeving en genezing.
  Dat is meestal niet één gebedje en hoppa klaar.

  Dus moet ik (helaas) pittig een beetje gelijk geven met “de bewijzen zijn maar magertjes van genezing”.

  En om een storm te voorkomen ik geloof 100% in genezing, er zijn wel erg veel “vage genezingen”. En zonder een evaluatie een tijd later te geven. Er wordt veel gelogen en bedrogen. En daartussen gebeuren de echte wonderen zie die nog maar te herkennen in deze moderne tijd.

  Ook in de kringen van opwekking is het al “geïnfecteerd” ze hebben op zondag avond de zg. “genezingsdienst” nu altijd van de afdeling “transploft” een “sproedje”, altijd iemand die op streven ligt of zoiets. Erg.

  Waar zijn de “gebedsgenezers” nu bij friso ed?

 37. Ed Schreudering says :

  @bramvandijk
  Soms is genezing een proces en soms in een fractie van een seconde. Maar de start is het zoeken naar de genezer, en soms laat God de mensen via de genezing kennis maken met zijn mega liefde.
  Was al een plan van me om Friso met wat vrienden te gaan bezoeken. Een jaar of 20 terug stonden mijn heupen vanaf mijn geboorte scheef en tijdens het gebed zag ik mijn benen en heupen weer vormen naar de scheppingsorde tot de dag van vandaag.
  Ik bad op afstand voor twee kinderen van mij die op dat moment ziek waren…en ik voelde in de Geest dat ze genezen waren, en ze zijn genezen. Het is belangrijk het negatieve achter ons te laten en de goede dingen te voelen en op te pakken en met elkaar op de bres te staan als leger van God.

 38. De dichter says :

  @ed echt ik meen het.

  bla bla bla.

  Jouw genezing is dus door specialisten geévalueerd?
  Laat die papieren maar eens zien.
  Erg vaag.
  Dit is een schoolvoorbeeld voor pittig, maar hij zal wal met een sambal antwoord komen denk ik.

  Maar ik hoor de nieuwsberichten al komen als je inderdaat richting friso gaat…(kom je zowiezo dichtbij he…)

 39. Idelette says :

  @ Ed schreudering:

  Wil je een nieuwe Adrie Streefland/Stryber worden
  in het – wellicht onbedoeld – kwetsen en pijn doen van het gezin van prins Friso en de Koninklijke Familie?

  Wil je soms dat Jezus en het christelijk geloof niet meer serieus genomen worden, of zelfs belasterd worden?

  Dan zou ik zeker naar Prins Friso gaan met gebedsgenezingsaspiraties.

  WIl je het niet lees dan nog eens:

  https://goedgelovig.wordpress.com/2012/02/22/lawine-friso-komt-door-abortus/#comments

  En

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2012/02/ongeluk_friso_is_straf_van_god.html

  Voor je het weet sta je net als Streefland op Geenstijl! Leuk voor je kinderen! Leuk voor je vrouw! Heel goede reclame voor God ook! (Helemaal als de missie ‘niet lukt’)

 40. Pittig says :

  @ de dichter

  maar hij zal wal met een sambal antwoord komen denk ik

  🙂 Leuke zin!

  Maar ik zie dat jij al hele verstandige en kritische vragen aan Ed Schreudering stelt, dus ik sluit me alleen maar bij jou aan.

  Ook al verschillen we in de meeste geloofszaken, ik voel me wel erg thuis bij de zorgzame manier waarop jij met genezing omgaat. Volgens mij verhindert dat een hele hoop ongelukken en narigheid. En maakt het me ook opnieuw weer bewust dat ik niet alle evangelischen over één kam moet scheren!

 41. bramvandijk says :

  @Ed Schreudering

  Beste Bram, God is een levende God die spreekt, beelden en visioenen geeft aan zijn zonen en dochters, ik hoef niets te bewijzen, Hij bewijst zichzelf.

  Laten we het er op houden dat god zichzelf dan nogal selectief bewijst… Het is een sprookje dat iedereen die oprecht zoekt ook daadwerkelijk de christelijke god vindt. Een sprookje dat in stand wordt gehouden door mensen die vooral andere christenen tegenkomen die dus ook god hebben gevonden. Typisch gevalletje van selection bias.

  Beste Bram, ik proef in, en tussen je woorden veel pijn, teleurstelling

  Dat valt best mee, jouw enthousiasme roept bij mij vooral enige ironische gevoelens op. Een beetje herkenning ook nog wel… ik ga me bijna een oude man voelen dat het al weer zo ver achter me lijkt te liggen.

  Maar ik zou niet meer terug willen, loskomen van mijn geloof is aan de ene kant een lastig proces geweest, maar heeft me ook veel opgeleverd. De aangepraatte negatieve kijk op “de wereld”, het stiekem toch wel anti-intellectuele klimaat, en eigenlijk altijd al dat onderhuidse gevoel dat er iets niet helemaal klopte… nee, daar verlang ik niet echt naar terug.

  En de ingebeelde vriend die zo ontzettend veel van je houdt… dat is toch al nooit helemaal “mijn ding” geweest. Ik heb meer met mensen…

 42. Ed Schreudering says :

  als je in je hart gelooft dat hetgeen je bid overeenkomstig de wil van God….je mag God al bedanken dat het is gebeurd.
  Was ze dus nodig hebben is geloof als een kind.
  Met God kunnen wij de bergen in ons leven verplaatsen.
  Ik ga zelf graag om met gelovigen die in dezelfde kracht en wil geloven als die in zijn Woord staan. Want het Woord zal doen wat het zegt.

 43. bramvandijk says :

  @Ed Schreudering
  O ja, bijna de genezingen vergeten.

  Ik voel me niet geroepen om op jouw persoonlijke verhaal in te gaan, ik snap dat het voor jou heel belangrijk is. Maar dat betekent niet dat het voor anderen ook overtuigend is.

  Los van één losse casus:
  Volgens wikipedia is gebedsgenezing niet wetenschappelijk aantoonbaar effectief:
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Gebedsgenezing#Wetenschappelijke_bevindingen

  En daarnaast zou ook jij moeten toegeven dat er meer mensen niet dan wel genezen. Dat roept dus eigenlijk meer kritische vragen op aan het adres van god dan dat het oplost. Waarom die willekeur? Waarom zou god in vergelijkbare situaties de ene keer wel en de andere keer niet genezen? Ik geloof niet dat het een onderwerp is waar christenen veel bij te winnen hebben.

  Behalve dan natuurlijk dat als je alleen de succesverhalen blijft herhalen dat het er dan wel mooi uit gaat zien. Maar ja, de andere kant van die munt is dat velen zich bedonderd gaan voelen omdat de praktijk weerbarstiger blijkt dan de succesverhalen.

  Bovendien ben ik niet ziek, dus zoals Jezus al heel scherp had opgemerkt heb ik geen dokter of healing room nodig 😉

 44. Dutch Hermit says :

  @Ed Schreudering
  Ik was zondag ik een kerk waarin ‘de overwinning van Jezus’ werd uitgesproken over een jonge vrouw met kanker. Deze vrouw gaat dood, er wordt gesproken over dagen, weken, maanden met een vraagteken. De overwinning van Jezus is over haar uitgesproken, dan zal ze genezen, toch? Zullen we samen maar even kijken of jouw bewering hierin uitkomt?

 45. De dichter says :

  @pittig

  Dat “voorzichtige” heb ik al geleerd bij “jong en vrij” dicipelschap school.
  En later bij “Intercessory” les te Renkum en weer veel later bij een kleine huisgemeente te Westervoort.
  Daar heb ik allemaal lesgehad, en ze gaven allemaal mee dat bij “veiligheids risico’s” altijd een arts geraadpleegt dient te worden
  Dit laaste mis ik nog wel eens in bepaalde kringen die vooral de laatste jaren zijn ontstaan, er worden te veel manupalatieve uitspraken gedaan. Zal dat ooit stoppen?

  Onderzoekt de dingen zo spreekt de bijbel, daar ben ik in gegroeit, bij twijvel of zelfs als ik iets denk zeker te weten ga ik op onderzoek uit.
  Dan kom je erachter dat veel dingen erg genuanseerd zijn en niet zo zwart wit als velen denken. Het blijft geloof dat is de enige zekerheid.

 46. Ed Schreudering says :

  als ik al deze verhalen lees….wat een armoede! gelooft er dan echt niemand van deze lezers nog in een God van wonderen die zijn almacht door mensen wil tonen!
  Geloof is idd een mysterie…die 1 pakt het en de ander niet.
  Laten wij daarom maar ophouden met al die zinloze discussies wie er gelijk heeft of wie niet. 1 heeft er gelijk en dat is God mijn Schepper.
  Ik ga deze site verlaten.
  Zegen in overvloed, en Gods almachtige, prachtige uitwerking van Zijn plannen met jullie levens.

 47. Taco says :

  @Ed,
  Ik denk dat heel wat mensen geloven in een God die almachtig is. Alleen niet in een God die in de eigen broekzak past. God kiest geen partij. De meeste gebeden vragen God om partij te kiezen voor een persoon, voor een kerk, voor een ideaal dat wij goed genoeg vinden.

  God ziet de hele wereld aan, en dan niet alleen nu, maar ook nog eens door de eeuwen heen. Wie zijn wij om dan nu specifieke wonderen op te eisen?

  Wat me vooral interesseert: je hebt het, net als veel evangelischen, over de “relatie” met God. Hoe reëel is dat nu eigenlijk? Hoeveel mensen in de bijbel hebben nu echt een relatie met God? In de zin zoals wij normaal gesproken een relatie zien: je praat met elkaar, je luistert naar elkaar, je brengt tijd met elkaar door, je past je aan aan de ander, je leeft samen, je deelt ervaringen? Ik ken maar een handjevol bijbelse voorbeelden, op zijn best. Zelfs de discipelen van Jezus stonden grotendeels op flinke afstand van Hem, zonder vaak ook maar iets te begrijpen van de verhalen die hij vertelde. Het hebben van een relatie met God is volgens mij bijbels gezien eerder uitzondering dan regel. De meeste Godsmannen (Godsmensen) dienen God, op grote afstand uit vrees, beven en bewondering.Dat is wellicht ook een relatie, maar toch wel heel anders dan de evangelische manier.

 48. agilhartje says :

  “Evangelische gemeenten groeien als nooit tevoren” – daar is wel wat op af te dingen. Ze groeien en groeien en toch zijn ze na 10 jaar ongeveer even groot. Als er toch groei is gaat dat meestal ten koste van andere gemeenten. Pure kannibalisme, helaas…
  Buiten het westen is het christendom wel fors aan het groeien. Blijkbaar is welvaart de grootste bedreiging – niet zo’n fijne boodschap voor predikers van het welvaartsevangelie.

  Overigens is deze site ook geschikt voor gelovigen (ik ben ‘het’ nog niet kwijt), lachen om jezelf is het leukste dat er is!

 49. joost says :

  Ed
  — Een jaar of 20 terug stonden mijn heupen vanaf mijn geboorte scheef en tijdens het gebed zag ik mijn benen en heupen weer vormen naar de scheppingsorde tot de dag van vandaag–
  volgens mij ben jij sindsdien toch goed op het verkeerde been gezet. Weer je zeker dat je Hem wel goed hebt begrepen?
  joost.

 50. joost says :

  ed
  —-als ik al deze verhalen lees….wat een armoede! gelooft er dan echt niemand van deze lezers nog in een God van wonderen die zijn almacht door mensen wil tonen!
  Geloof is idd een mysterie…die 1 pakt het en de ander niet—

  Je doet het net klinken alsof jij bent uitverkoren om Gods stem op aarde te zijn? De meeste dingen die je schrijft komen me nogal wazig en vooral heel heel erg vooringenomen voor.
  joost

 51. rob says :

  @Joost

  Je doet het net klinken alsof jij bent uitverkoren om Gods stem op aarde te zijn? De meeste dingen die je schrijft komen me nogal wazig

  lukt het al met quoten?

 52. joost says :

  Rob

  lukt het al met quoten

  op hoop van zegen 🙂

 53. bramvandijk says :

  @Ed

  wat een armoede! gelooft er dan echt niemand van deze lezers nog in een God van wonderen die zijn almacht door mensen wil tonen!

  Geloof is soms niet bestand tegen de harde realiteit…

  Als god daardwerkelijk zou genezen als iemand bid, dan zou niemand dat toch kunnen ontkennen, bovendien zouden de ziekenhuizen leeg zijn en daarmee onze staatskas ook in no time weer gevuld. Kunnen we weduwen, wezen en vreemdelingen weer eens een extraatje geven.

  Ik ga deze site verlaten.
  Zegen in overvloed, en Gods almachtige, prachtige uitwerking van Zijn plannen met jullie levens.

  Het ga je goed.

  Maar toch jammer dat je alleen maar kwam om je eigen verhaal te vertellen en niet serieus bent ingegaan op serieuze vragen van anderen en je je nu terugtrekt in het bastion van je eigen gelijk.

 54. Flipsonius says :

  @Bramvandijk

  Ik ga deze site verlaten.

  Sjonge. Het ontbreekt er nog maar aan dat Ed ons een Trooster nalaat….;-)

 55. Onno says :

  Goh, die boodschap van welvaart die ons wacht als we Jezus gaan volgen komt via deze weldoorvoede bisschop toch wel heel anders over dan wanneer Pauwe van de Doorbrekertjes hem brengt. 😉

 56. aafke says :

  @Ed
  Ik heb je website bestudeerd en je claimt ondernemers te kunnen helpen in het ontwikkelen van visie en het realiseren van plannen.
  Met jouw hulp kan het nooit wat worden. Als je bevraagd wordt ben je niet thuis of overlaad je je gehoor met heils- en zegenwensen omdat je het blijkbaar zelf niet meer weet.
  Wat mij betreft is God veel groter dan jouw geneuzel.
  @Joost
  Prachtige opmerking: op het verkeerde been gezet 😀

 57. aafke says :

  @bramvandijk
  Fraaie afsluitende speech ter gelegenheid van het afscheid van Ed.

 58. Onno says :

  @Ed, wat fijn voor je dat je die enige ware kerk hebt gevonden waar God echt in alles wordt gediend.

  Ik wens je geen pijn toe maar het zou wel eens pijnlijk kunnen worden als je de realiteit op een dag onder ogen gaat zien en inziet dat in het leven alles niet altijd is zoals het lijkt en dat in de charismatische en evangelische kerk veel gebakken lucht te vinden is en naar mijn idee vooral in de kringen waar jij je in bevindt met de healingrooms e.d. waar soms/vaak naar mijn bescheiden mening ook griezelige onbijbelse zweverigheid voor komt met een ongezonde focus op wonderen en tekenen. En ja, ik geloof wel degelijk in een almachtige God die ons wil helpen en het beste met ons voor heeft en die (heel) soms genezingswonderen doet in Nederland, ook vandaag.

 59. WESP says :

  @edschreudering

  Na de tip van Aafje heb ik ook jouw site bezocht. Deze quote viel me op.

  Het is goed tijdig een onafhankelijke NeTspil-Coach in de arm te nemen, die niet zoals een accountant of boekhouder u als ondernemer al jaren kent, maar heerlijk fris, onafhankelijk de bekende spiegel voorhoudt, zodat uiteindelijk door coaching uw visie en passie u zullen brengen tot uw doel.

  Misschien moet je GG eens gaan bekijken als een frisse onafhankelijke spiegel… Die even onafhankelijk en tegendraads tegen jouw geloof aankijkt. Ik geef het toe, ik ben het ook niet met alles eens dat hier passeert, maar het verrijkt eerder mijn geloof dan dat het het ondermijnt. Zo’n frisse spiegel werkt volgens mij dus prima…..
  Omdat niet de essentie van jouw vak? Dat je ondernemers uitdaagt en zo nu en dan misschien zelfs provoceert zodat ze goed kunnen kijken maar waarom ze doen wat ze doen….
  En hier gebeurt dat doordat mensen anders geloven en daarover schrijven, dat daagt je uit (als het goed is) en helpt je om je eigen standpunt goed te verwoorden en daar waar nodig aan te scherpen of aan te passen……
  Jij en. GG zitten dus in dezelfde business. 🙂

 60. Onno says :

  Dat 2e filmpje van dit topic schreeuwt trouwens wel om het maken van een parodie. Goh, wat zou ik daar moe van worden als ik in zo’n kerk zou zitten. Ieder zijn ding zal ik maar zeggen 🙂

 61. Hendrik says :

  Het ligt er allemaal wel erg dik bovenop…

 62. joost says :

  flipsonius

  Sjonge. Het ontbreekt er nog maar aan dat Ed ons een Trooster nalaat….;-)

  Misschien zend hij ons zijn zoon!
  joost

 63. henkjan37 says :

  overigens vind ik ze wel dik

 64. De dichter says :

  Ik hoop wel dat ed terug komt ik heb nog wel wat coaching nodig.

  Laat hij ons ineens zo achter met alle onbeantwoorde vragen?

 65. Joost says :

  henkjan37
  Ja sommige mensen zijn echt dikke maatjes met Onze Lieve Heer:smile:
  joost

 66. Wilfred says :

  @Flipsonius: 🙂

  @ Joost: 🙂

  Ik denk eerder dat het moment is aangebroken dat de koning zijn legers stuurt om de stad in brand te steken… 😦

 67. bramvandijk says :

  @Flipsonius
  😀 LOL

 68. aafke says :

  Onze broeder Ed heeft ons niets nagelaten.
  Noch een trooster, noch een koning met zijn legers.
  Ed is vertrokken “op de vleugels van de cherubim”…. 😀
  Het vuur behoudt hij zelf.

 69. rob says :

  @Aafke
  Weer een fundie weggejaagd 😦
  Overigens jammer, want fundies kunnen hier prima oefenen in het evangeliseren van een onwillig heidens en kritisch publiek. Een echte uitdaging! Flyeren bij een winkelcentrum is toch makkelijker.

 70. Ed Schreudering says :

  @allen
  Jullie zijn wel een lief stel zo bij elkaar. Ik mag jullie wel. Als jullie een trooster zoeken bij mijn afwezigheid…dan verwijs ik je naar de Heilige Geest die zich de Trooster noemt en trooster en helper is. Ik kan een arm om jullie heenslaan, maar Hij slaat Zijn geestelijke armen om jullie heen, om jullie de kracht te geven door te gaan in moeilijke situatie zoals mijn gemis op tijden dat er voor mij meer te doen is dan op alles en iedereen te reageren om het mysterie van het geloof uit te leggen. Ik vertelde al….de 1 pakt het wel de ander niet. Geloven is relatie met God, een levende relatie. Dat krijg je niet door discussies maar door overgave. Open jullie harten voor deze God die oneindig van jullie houdt en vooral onvoorwaardelijk 🙂 Veel liefs en overwinning in jullie levens!

 71. aafke says :

  Vlieg met me mee naar de regenboog, regenboog, ik houd alleen van jou….!
  Eeeemen, sjabberdewaski.

 72. Joost says :

  Ed
  ik wist wel dat je het niet zou kunnen laten om toch nog eens te reageren. Dat maakt het juist zo leuk toch? zoveel mensen met zoveel verschillende meningen en omdat ik graag discuseer is dit een uitstekend medium om dat te kunnen doen en meningen en standpunten van anderen te lezen en in te laten zinken, Alleen moet niemand gaan denken dat zij de wijsheid (van God) in pacht hebben want in dat geval ontaard het discuseren in discuzeuren en dat is jammer. Laat ons arme zondaars van je (0n)wijsheid blijven genieten
  dat kan alleen maar heilzaam zijn voor onze ziel toch?
  smile . .
  joost

 73. rob says :

  @Aafke
  Die kan zo in de alternatieve opwekkingsbundel 🙂

 74. Idelette says :

  Jeeminee, wordt het soms voorjaar ofzo? Iedereen is zo positief en lief voor elkaar vandaag 🙂

  Als ik PvdA-lid was zou ik zo maar eens op Lutz Jacobi kunnen stemmen, op een dag als deze; te gek wijfie! http://www.telegraaf.nl/binnenland/11609877/__Interview_PvdA-kandidaat__verstoord___.html

 75. Wilfred says :

  Misschien is het beter als Ed heengaat: dan zal Ed’s Trooster ons duidelijk maken wat hij ons niet kon vertellen omdat wij het nog niet konden verdragen…

 76. d says :

  He Ed Schreudering, Je noemt Nehemia. Daar is mijn twijfel enorm gevoed door de ellende die Aaldert van Essen daar heeft veroorzaakt. Ook sprak Ben Hoekendijk daar vaak en nadat ik er kwam Arie Kleine. Ik heb er een keer Johan Maasbach meegemaakt. Ook deze man net als Ben en Arie kwamen in opspraak. Twee jaar geleden ben ik weer een paar keer in Nehemia geweest met als doel het verleden proberen te vergeten. Dit valt niet mee, maar ik blijf het proberen.

 77. d says :

  Ed, het viel mij toen ik twee jaar geleden een aantal keren Nehemia bezocht, op dat er zo weinig van de oude garde over was. Ik weet niet hoelang jij er al komt, maar op de site wordt gezegd dat de gemeente snel groeit en inmiddels meer dan 1.600 leden kent. Mooi hoor, maar is er ook oog voor degenen die via de achterdeur verdwijnen. Ik heb een aantal weken geleden nog een vrouw ontmoet die na het schandaal met Aaldert van Essen nooit meer naar een gemeente was gegaan: Een keer zwaar teleurgesteld, dat nooit meer. Is er aandacht voor diegenen?

 78. d says :

  Ed, Oh, ik herinner me nog een betrouwbare broeder uit de tijd dat de Toronto-blessing door Nederland ging, die Nehemia bezocht: Rob Allart. Deze liet de mensen vallen. Een andere keer was Jaap Dieleman er. Die zei: “Geen azijn, maar nieuwe wijn”, en hupsakee, de broeder voor wie hij bad, viel, net zoals de rest van de gemeenteleden en bezoekers die voor de Geest of voor wat eigenlijk naar voren kwamen. Nehemia heeft in mijn hoofd in het verleden enkel voor verwarring gezorgd. Baal ik nog steeds van.

 79. Ed Schreudering says :

  Stel je vertrouwen nooit op mensen, maar blijf gericht op je Vader die een plan met je leven heeft. Mensen stellen of teleur of breken je geloof af of brengen je in verwarring. Soms denken mensen profetische uitspraken te doen, maar dan uit eigen vlees, dus onderscheiding is van groot belang. Perfecte kerken / gemeenten / voorgangers / predikanten bestaan niet. Een perfecte God wel 🙂
  God is betrouwbaar en wat Zijn hand begon maakt Hij af.

 80. André geerts ex christen says :

  @Ed Schreudering

  Beste Ed zo’n jaar of acht geleden heb ik de gemeente Nehemia diverse malen bezocht.Ik heb er zelfs fundamenten cursussen gevolgd.Omdat dit verplicht was om lid te worden van de gemeente.Al snel werd het voor mij duidelijk waarom deze cursussen zo belangrijk waren.Er werd namelijk heel veel aandacht besteed aan het geven van tienden.Dit was namelijk een van de voorwaarden om lid te worden van de gemeente.Toen ik op een gegeven moment mijn dochter van school ging halen kwam ik de huidige voorganger Bert de Haan van de gemeente Nehemia op het schoolplein tegen.Hij stond daar namelijk ook op zijn dochter te wachten.Dit was voor mij het ideale moment om met hem in gesprek te gaan.Ik vertelde hem eerlijk wat ik op mijn hart had.Namelijk dat je een oud testamentische wet aangaande het geven van tiende niet toe kan passen aan de gemeente van tegenwoordig.Paulus zegt namelijk dat een ieder vrij is om te geven wat hij van te voren in zijn hart heeft ingenomen.Dus is iedereen vrij om te geven wat hij wil of dat nu meer of minder is dan tien procent van je inkomen.Ons gesprek vlotte niet echt.Waarschijnlijk voelde Bert aan dat ik met de bijbel niet echt meer een beginneling was en ook dat ik het systeem van zijn leer door had.We werden het in ieder geval niet eens.Totslot vertelde Bert mij dat het voor mijn geestelijke groei beter is dat ik een andere gemeente opzoek.

  Ed hoe lang duurt het voor dat jij het systeem van de Pinkster of volle evangelie beweging door hebt?Je begrijpt dat ik hiermee natuurlijk niet alleen het geven van tiende bedoel.

  Groeten.

 81. d says :

  Ed, zou God echt met iedereen apart een plan hebben, behalve dat Hij wil (maar velen willen niet, dus…) dat iedereen behouden wordt?

 82. d says :

  Ed, heeft broeder Bert op advies van broeder Arie een reactieverbod uitgevaardigd?