Lawine Friso komt door abortus

Als fundigristenen ergens in uitblinken dan is het wel in ongelukkig getimede oordeelsprofetieën. Vallen er doden bij Pukkelpop, hup daar is Dorenbos als een duveltje uit een doosje om het oordeel van God te verkondigen. Is er een aswolk aan de horizon bij IJsland, hup daar zijn eindtijdwatchers die een tsunami over Nederland inluiden. Ligt de zoon van koningin Beatrix door een dramatisch skiongeluk in het ziekenhuis, hup daar is profeet Adrie Streefland, op GG bekend als Stryber, om zijn visie op abortus te pluggen. Hij mailde ons gisteren deze ‘profetie’ door:

Een “Nathan-moment” voor Bea??

Gelijk bij een abortus een nietige foetus met geweld van de baarmoederwand wordt gerukt; waaraan eertijds Bea haar schriftelijke goedkeuring heeft verbonden; zo werd JF met geweld van een bergwand geplukt; en gelijk David 8 dagen in zak en as zat, zo zal ook JF zich 8 dagen tussen hoop en vrees bevinden.

Wellicht dat Bea zelf de al dan niet genezing in eigen hand heeft; door openlijk afstand te nemen van de abortuswet-ondertekening; een “Boudewijn-moment”…??!!

Groetjes, Stryber

Het lijkt wel alsof hij er plezier in heeft. Beatrix heeft 30 jaar geleden haar handtekening onder de abortuswet gezet en daarom heeft God nog een ernstig appeltje met haar te schillen. Hij stuurt Stryber als een moderne profeet Nathan met de boodschap dat haar zoon eraan gaat als zij geen berouw toont. Gezellig.

Advertenties

191 responses to “Lawine Friso komt door abortus”

 1. rob says :

  Wat betekent die tekst dan: ieder sterft voor zijn eigen zonden?

  Nog een paar dagen te gaan voor deze monsterlijke “profetie”

 2. Erasmus van Rotterdam says :

  Afschuwelijk dat jullie deze gestoorde figuur een (satirisch) podium menen moeten te geven (want dan doen jullie door deze mail te publiceren). Mijn verzoek is het direct weg te halen. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.

  Realiseren jullie je wel wat de consequenties kunnen zijn? Ook de Gouden Bikini was op een gegeven moment landelijk nieuws, ik huiver ervoor dat dat met dit verhaal opnieuw gebeurt.

  Er is een zoon, een broer, een echtgenoot en een vader van twee jonge dochters zeer zeer ernstig ziek! Ik bid voor zijn herstel.

  Dit was mijn laatste bijdrage op Goedgelovig

 3. Bart Graumans says :

  Dus… Omdat trix niet hard genoeg tegen abortus is, krijgt haar zoon van god een postnatale abortus? Klinkt logisch…

 4. rob says :

  @Erasmus
  Misschien zoekt Adrie de publiciteit zelf op, en denk je niet dat hij zijn taak serieus opvat en zelf al een brief gestuurd heeft naar de koninklijke familie?
  Als echte profeet moet je zorgen dat je boodschap aankomt bij de persoon om wie het gaat.

  Vanuit Adrie geredeneerd is er geen probleem.
  Vanuit de koninklijke familie is het natuurlijk vreselijk als je dit soort figuren op je pad krijgt.

  Zou dit niet overal onderwerp v gesprek zijn?
  Ik ben ook al, vrij snel na de gebeurtenis een paar grappen tegengekomen, verstuurd via mobieltjes.
  Die worden geen landelijk nieuws.
  Volgens Rutte leeft Nederland mee.
  En dat zal voor het grootste deel van het land ook wel zo zijn.

 5. aafke says :

  Buiten het feit dat de zelfbenoemde profeet rijp is voor opname in een gesloten inrichting vind ik het veeemd dat GG nu aanleiding ziet een bericht van hem te plaatsen. Deze vreemdeling heeft al maanden een ban vanwege de heftige onzinproclamaties die hij pleegde te droppen.

  Zijn bijdrage is belachelijk en stijlloos.
  Maar plaatsing van die bijdrage getuigt ook niet echt van empathie.

 6. Ed Schreudering says :

  Ben wel benieuwd wat de grond is van deze beschuldigingen. Wij leven allen uit genade. Als alles een directe straf op zonde zou zijn….zou je dit bericht niet hebben kunnen plaatsen, dan had je er al niet meer geweest, want…wie zonder zonde is werpt de eerste steen.

 7. rob says :

  @Aafke
  Er moet heel wat gebeuren om opgenomen te worden in een gesloten inrichting. Het oordeel aanzeggen dat God door een ongeluk voltrekt levert nog geen acuut gevaar op. het is een mening.

  Schat je Stryber meer psychotisch in dan Dorenbos?

 8. aafke says :

  @EvR
  Respect voor je standpunten.
  Gisteren was er ook een reageerder die zijn of haar bijdragen aan GG ging staken omdat men het niet eens was met plaatsing van een bericht, zoals nu ook jij deed.

  Dat vind ik een echt zwaktebod.

  Je kunt het toch gewoon grondig met elkaar oneens zijn en toch in gesprek zijn of blijven.
  Door zo’n insteek als jij lijkt te kiezen hebben in de afgelopen eeuwen tientallen kerkscheuringen plaatsgevonden en begint elke halve zool in deze eeuw een nieuwe geloofsgemeenschap.

 9. aafke says :

  @rob
  Voor die Stryber is opname meer een vorm van “bescherming tegen naderend onheil”. Als deze vreemdeling zijn teksten op een zeepkist gaat verkondigen voor paleis Noordeinde dan kan het zijn dat hij door meelevende koningsgezinden wordt gevierendeeld.
  😀

 10. trialk says :

  Je kunt ‘gewoon over alles met elkaar in ‘gesprek blijven , we hebben langzamerhand met een verslaving doaaromtrent te maken, daar zit m.i. imho [zelfs dubbel] ook een zwaktebodvorm in , we zijn soms net een versleten krant ,

 11. Wesp says :

  @erasmus van rotterdam

  jammer!

 12. pijpkaneel says :

  @aafke

  Ik ben het met je eens. Eerst stryber bannen, nu zijn ongein als artikel publiceren: dat slaat nergens op. In combinatie met de heftige smakeloosheid van het bericht, zou ik het al helemaal niet willen lezen.

  En @gg, dan nog iets: stryber is een 13-in-een-dozijn-zonderling. Je kan wel berichten van alle dorpsgekken gaan plaatsen, maar dat voegt niet veel toe. Dorenbos is een publiek figuur met een zeker podium in de media; dat vind ik heel anders.
  Dus: Dorenbos wel, Stryber niet.

  Hij heeft voldoende podium als je zijn ban opheft.

 13. rob says :

  @Aafke
  Die kans is idd wel aanwezig 🙂

  Ik heb zelf niet zoveel scrupules maar als jij gaat zeggen dat een bericht niet kan…. dan neem ik dat best serieus.
  Hoewel ik echt geen medelijden heb met Stryber. Hij is gelukkig in zijn eigen denkbeelden.

  @Pijpkaneel

  stryber is een 13-in-een-dozijn-zonderling. Je kan wel berichten van alle dorpsgekken gaan plaatsen, maar dat voegt niet veel toe. Dorenbos is een publiek figuur met een zeker podium in de media; dat vind ik heel anders.
  Dus: Dorenbos wel, Stryber niet.

  Voor jou is het dus het verschil in podium/aanzien?
  Hoe meer aanzien, hoe meer een figuur daarop aanspreekbaar mag zijn via een medium als GG?

  Een conferentie van een charismanische beweging doet ook denken aan een feestje voor een verzameling dorpsgekken.

  Maar de meesten zijn bij het volle verstand.
  Ik schat Stryber ook wel in als iemand die weet wat hij doet, ook al komt het raar over.

 14. goedgelovig says :

  @Allen: Even voor de goede orde: Stryber heeft geen ban. Hij staat onder moderatie, wat betekent dat zijn bijdragen tenminste inhoudelijk en begrijpelijk moeten zijn geformuleerd voordat ze worden doorgeplaatst. Hij kan dus ook zelf op dit bericht reageren.

  Wat je ook van deze ‘profetie’ vindt, het is niet anders dan andere zonderlinge profetieëen die op GG zijn verschenen. Dorenbos is een bekende Nederlander, maar dat kan van Hero, de Aaltense Overstromingsclub, ds. Kempeneers (‘bidden tegen Oranje’) en vele anderen niet worden gezegd.

  Onze insteek: laat er maar over worden gepraat.

  Wat betreft dreigementen om weg te gaan als een bericht of discussie je een keer niet bevalt: gewoon doen, want GG blijft ook in dit opzicht een vrijplaats. De kans dat elk bericht op deze site je aanspreekt is nihil. Soms moet een bericht ook irriteren, dan weet je opeens weer wat je echt belangrijk vindt. 🙂

 15. Robert says :

  Het fenomeen ‘reliegekkie op forum’ kennen we inmiddels wel. Maar waarom zijn voor- en achternaam hier plaatsen en hem zo een podium geven? En hem dan ook nog betichten van ‘plezier’ in dit soort onheilstijdingen … het lijkt me allemaal niet zinvol, en eerlijk gezegd deel ik de vrees van Erasmus voor negatieve aandacht.

 16. debutler says :

  Was dit niet zo’n mail die je beter kunt negeren? Of was het elders al gepubliceerd?

 17. joost says :

  erasmus
  inderdaad een zwaktebod en een vorm van shoot the messenger dan verdwijnt de boodschap.
  Het is inderdaad een misselijk standpunt van die man maar het is wel zíjn standpunt.
  joost

 18. Johan says :

  Was Arie niet ook op de GG meet-up in Amersfoort?

  Mijn ervaring met dit soort types is dat ze hun boodschappen zelf naar allerlei media sturen. Het is dus een kwestie van tijd voordat het op allerlei plekken verschijnt, want het is actueel en bizar. Dan heb je al twee criteria waar Nu.nl, de Telegraaf, Trouw, Powned, CIP enzo op selecteren.

 19. Ettje says :

  Het probleem bij dit soort lieden, als Stryber, is: dat noch positieve noch negatieve aandacht hen raakt of tot andere gedachten brengt.
  Daarom is het soms maar beter om ze te negeren!

  Dus laat de discussie, als er een discussie over komt vooral gaan over: of je zoiets, zo’n mailtje wel of niet publiceert of wel of niet negeert.

  Ik ben er nog niet over uitgedacht wat hierin het beste is. Voor nu heeft bij mij negeren de voorrang.

 20. De dichter says :

  Jammer dat er iets anders staat in de bijbel hierover namelijk;

  Jakobus 1:13 (lees het hele hoofstuk dan is het nog duidelijker)

  13 Niemand mag zeggen, als hij beproefd wordt: Ik word door God beproefd. Want God, die niet door het kwaad wordt beproefd, beproeft zelf ook niemand. 14 Wordt iemand beproefd, dan is het altijd zijn eigen begeerte die hem lokt en meetrekt.

  Echt iedereen (ook ik) moet eens goed onderzoeken wat nu werkelijk in de bijbel staat dat kan vaak verhelderend werken ,en dan kan je goed onderscheiden wat mensen ervan maken en wat God werkelijk doet of juist niet doet.

 21. rob says :

  @Dichter
  Het gaat niet om beproeven maar om straf in dit item.
  Dat lijkt me wel een verschil.

 22. pijpkaneel says :

  @rob

  Inderdaad, dat wel of niet hebben van een podium vind ik belangrijk bij de afweging of ’s mans opmerkingen aandacht verdienen.

  Als Dorenbos iets roept, bereikt dat een vrij grote groep mensen; ook bereikt ie bijvoorbeeld GeenStijl.
  Daarmee is hij (helaas!) een opiniemaker en een beïnvloeder van het publieke debat rondom het christelijk geloof, zelfs buiten de gristelijke kring. En daarmee verdient ie een kritische blik vanuit datzelfde publieke domein.

  Stryber heeft geen podium, behalve dan dat ie nu op GG expliciet podium krijgt. Maar er zijn duizenden van dit soort types die hun rabiate onzin verspreiden in de kleine kring waarin ze leven. Alleen al in mijn familiekring ken ik er twee die dit type opmerkingen gerust maken op een feestje. Ik moet er niet aan denken dat GG aan ieder van die zure oprispingen aandacht besteedt.

 23. mafchauffeur says :

  Toch een blijk van vergevingsgezindheid van GG dat Stryber ondanks zijn ban een kans(je) op de Gouden Bikini 2012 wordt gegund.

  Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe het verder is afgelopen met de familieleden van de Kamerleden die destijds voor de wet hebben gestemd. Een béétje onheilsprofeet doet tenslotte aan gedegen research.

 24. De dichter says :

  @rob
  Mijn conclusie is dus dat Friso dus getrikkerd werd door “zijn begeerte” om toch off piste te gaan skiën.

  Dus ik sta echt niet achter die “gekke profeten” zoals styber.

 25. Pittig says :

  Drie vragen aan de mensen die voor dit stukje geen publiciteit willen:

  1. Waarom roepen jullie niet ook op om Dorenbos en anderen te negeren?

  Dorenbos heeft precies dezelfde soort “profetieën” gegeven. Hij en zijn mede-“profeten” zijn allemaal mensen die een rechtstreeks lijntje met God menen te hebben en die actuele gebeurtenissen aan Gods bedoelingen verbinden en dus precies weten wat God wil en wie Hij straft.

  Waarom werd Dorenbos niet voor “de zoveelste dorpsgek” versleten?

  Als we willen dat er geen aandacht aan zulke mensen gegeven wordt, wees dan consequent en negeer ook Dorenbos, Pat Robertson, Oral Roberts, en een groot gedeelte van het evangelisch en reformatorisch christendom en een aantal groepen binnen de rooms katholieke kerk

  2. Hangt het af van beroemdheid?

  Ik vind het onrechtvaardig naar Stryber toe. Een aantal reageerders, waaronder ik, hebben hem ontmoet op een Dwaze Schare bijeenkomst. Waarom is hij een “religekkie” en zijn beroemde christenen dat niet? Waarom zou hij — als hij precies dezelfde ideeën verkondigd als zoveel anderen — ineens geen “podium” mogen krijgen? Dan laat je je bepalen door beroemdheid… “Alleen beroemde dorpsgekken mogen idiote dingen zeggen.”

  3. Hoort dit soort berichten op GG?

  Het is bijna dagelijkse praktijk van GG om vreemde en soms schokkende zaken aan de kaak te stellen — waarom zouden ze dat nu ineens niet meer doen?

  Misschien uit een soort angst voor “de christelijke naam”?
  Maar is dat niet een beetje de doofpot-gedachte? Laten we het verdoezelen en wegstoppen en net doen of het er niet is. Maar… het komt nou eenmaal wijdverbreid in evangelische, reformatorische kringen voor en ook bij rooms katholieken. Dat is de realiteit.

  Misschien om dit soort ideeën geen aandacht te geven?
  Maar is het niet van belang om te weten wat er leeft? Willen we niet weten waarom Breivik deed wat hij deed? Of Wilders? Is het niet van belang om het gedachtegoed van extremistische moslims te weten?

  Als iemand het persoonlijk wil negeren, dan leest die persoon het gewoon niet en vertelt het niet door. Maar het is toch ergens wel logisch dat een site als GG er aandacht aan besteed?

  GG kaart dit aan, net zoals ze tientallen eerdere “profetieën” aankaartte.

  Behalve de voorbeelden die al in het stukje genoemd worden:

  Homo’s oorzaak neerstortende vogels
  — Charismatisch-evangelische profetes Cindy Jacobs

  Aardbeving Haïti schuld van de duivel
  — Evangelische televisiedominee Pat Robertson

  Bidden op Wall Street (duivel oorzaak economische crisis)
  — opnieuw Cindy Jacobs

  Denk ook aan de wederkomst-“profetieën” van Harold Camping..
  etc

  Overal waar mensen denken dat zij precies weten wat God wil, zullen zulke dingen gebeuren.

 26. Pittig says :

  @ de dichter

  Mijn conclusie is dus dat Friso dus getrikkerd werd door “zijn begeerte” om toch off piste te gaan skiën.

  Hoe weet je dat? Ga je nu — net als Stryber — ook al de achterliggende oorzaken invullen?

  Echt iedereen (ook ik) moet eens goed onderzoeken wat nu werkelijk in de bijbel staat dat kan vaak verhelderend werken ,en dan kan je goed onderscheiden wat mensen ervan maken en wat God werkelijk doet of juist niet doet.

  Nu doe je precies hetzelfde als al die onheilsprofeten!

  Want denk jij dat zij de bijbel heel goed onderzocht hebben?

  Jij corrigeert hen omdat jij uit de bijbel heb geleerd wat God werkelijk doet. Maar dat is net alsof ik Stryber of Dorenbos hoor praten!

  Dan zeg jij — net als zij — dat jij ook precies kunt onderscheiden wat van mensen en wat van God komt. Dan zeg jij — net als zij — dat jij ook precies Gods wil kunt kennen en aan kunt wijzen waar God wel en waar God niet rechtstreeks ingrijpt.

  Er zijn twee andere opties en beiden relativeren zulke rechtstreekse kennis van God.

  1. Je eigen gedachten gewoon nooit gelijkstellen aan Gods gedachten.

  2. Naar alle mede-christenen luisteren, ook degene met wie je het oneens bent. En je door hen laten corrigeren.

  Als je niet één van deze twee of beide opties meeneemt, dan is er ten diepste geen enkel verschil tussen jou en de onheilsprofeten.

 27. Dutch Hermit says :

  @Pittig
  Stryber is nog best aardig ook. Ik word niet erg enthousiast van dit soort profetieën, maar het is niet GG die het openbaar maakt, het staat namelijk al gewoon op het blog van Stryber zelf. Geen reden dus om het niet hier ook te plaatsen.

 28. Wesp says :

  @Dutch Hermit
  soms doen ook aardige mensen minder leuke dingen helaas….

 29. Dutch Hermit says :

  @Wesp
  Vaak doen hele aardige mensen hele onaardige dingen. Daar begrijp ik niets van, maar ik schijn het zelf ook te doen.

 30. Stryber says :

  @mafchauffeur. Inderdaad,wat met de politici die deze genocide-wet uitgebroed hebben. Dat is al jarenlang mijn leitmotiv; hoe komen zij daar weg mee??? Aldus, na een genade-moment van enkele decennia dan toch nog een ” voltreffer” voor het Koninklijk huis; wellicht dat de betreffende RK-minister van justitie; de hofnar uit die tijd; nog door de genade in de luwte blijft; of in het hiernamaals zijn verlies zal moeten incasseren… 😦

 31. Wesp says :

  @Ditch Hermit
  dus is Stryber bijna net zo gewoon als wij allemaal ? 😉

 32. Vleertje says :

  @GG Dit kan mijns inziens echt niet. Deze meneer spoort niet en mag onder geen beding gebruik maken van een podium dat zo groot is als GG. Bah, smakeloos om Friso’s familie dit aan te doen, Beatrix is voor alles gewoon een moeder en oma. Haal dit er van af zeg! 😦

 33. Wesp says :

  @mezelf

  sorry dUtch Hermit natuurlijk 😳

 34. rob says :

  @Mafchauffeur

  Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe het verder is afgelopen met de familieleden van de Kamerleden die destijds voor de wet hebben gestemd. Een béétje onheilsprofeet doet tenslotte aan gedegen research.

  Inderdaad, waarom alleen Friso?
  Waarom niet het hele kabinet dat dit besluit genomen heeft en de hele familie ?

  Overigens was er na dit ongeval nog een lawine, en nog een lawine. Waar hebben die mensen in godsnaam hun handtekening onder gezet, of hun moeder, grootvader ,betovergrootvader?

 35. De dichter says :

  @pittig
  ik doelde alleen op het “ons” hier op gg…en rob reageerde met het gaat over “straf” dus daarom mijn reactie daarna.

  Vergelijk mij aub niet met die “onheil voorspellers”
  Zelf ga er niet over oordelen…punt 1 er staat toch hoe God over dit soort dingen denkt?
  Of lees ik dit stukje uit het “verband”? Jakobus beschrijf heel goed hoe God eroverdenkt en wat mogelijk is voor Hem en zeker ook onmogelijk is? Of gaan weer je nek-haren overeind staan?

  Ik probeerde duidelijk te maken dat het niet van God komt of was dit nog onduidelijk voor jou ? (als schrift geleerde)

  Ow ja en punt 2 daarna je punt herzien zou ik liever doen na anderen erover gehoort te hebben.

 36. Ettje says :

  @Pittig; Voor mij heeft het niets te maken met wel of niet bekend zijn. Als het weer eens over Bertje gaat denk ik ook vaak: doodzwijgen, negeren.

  Misschien zou de meest koninklijke weg zijn: je, als christen, luidt en duidelijk distantiëren van dergelijke profetieën.

  Trouwens, in hoeverre speelt het bij jou een rol dat je Stryber een keer ontmoet hebt? Maakt die ontmoeting zijn dwaze profetie meer verdraaglijk?

  Overigens weet ik aan den lijve hoe het voelt als anderen menen te kunnen/mogen duiden waarom een ramp jou treft… En ik kan je verzekering dat het lijden dan extra zwaar wordt. Want hoe hard anderen dan weer roepen dat het kolder is, het doet toch pijn.

 37. rob says :

  @de dichter

  Mijn conclusie is dus dat Friso dus getrikkerd werd door “zijn begeerte” om toch off piste te gaan skiën.
  Dus ik sta echt niet achter die “gekke profeten” zoals styber.

  We zijn allemaal wel onvoorzichtig omdat we onszelf overschatten, of we komen in de problemen door anderen / andermans onvoorzichtigheid..
  Gelukkig loopt alles niet zo slecht af.

  Wat je er dus mee wil zeggen is dat het geen zaak v God is, die straft.

  Die tekst uit Jakobus lees ik iets anders.
  Eigenlijk staat er dat je alleen beproefd kan worden via je eigen begeerten.
  Anders kun je niet beproefd worden, want dan doet het je niets.

  Ik kan niet skiën en zal nooit de neiging vertonen om off piste te gaan.
  Ik heb weer andere items waarop ik beproefd wordt.

 38. rob says :

  @Ettje
  Juist om die redenen die je noemt ben ik blij dat er via GG over Bert gepubliceerd wordt.
  Anders denk je toch dat alle christenen zo denken? En we hebben al een slechte naam 😦

 39. Stryber says :

  De aanval op de Twin-Building was op 9-11; de grootste diamantroof ooit vond plaats in het Diamond-Centre in Antwerpen, geboiuw 9-11; de Chinese professor die het Sars-Virus meebracht logeerde in Hongkong in kamer 9-11; allemaal op internet te vinden; is iemand dan gestoord ze te bundelen?? Zo zijn ook alle perikelen rond JF in de lengte en breedte gebundeld, met een bijbelse inslag; je kunt in zulks gewoon een talent ontwikkelen, “gestoord” roepen is de weg der minste weerstand, een uiting van onvermogen. 🙂

 40. Johan says :

  @Vleertje: Zou de koninklijke familie GG lezen? Dat lijkt me echt teveel eer voor dit blogje.

 41. Stryber says :

  @Etje. Wat denk je hoe groot de pijn van God is bij elke abortus op aarde?? Degenen die destijds hun goedkeuring gegeven hebben gaan lekker elk jaar skiën of carnaval vieren. Dat de abortuswetgeving destijds erdoor zou komen stond vast, maar wee die ervoor tekenden; alleen maar om in de picture te blijven, om de hier op GG aangehaalde roem….. de roem om te kunnen regeren; allemaal ijdelheden… Geef een rebound en je bent gelijk gestoord… 😦

 42. joost says :

  Rob
  Misschien is die slechte naam onze beproeving.
  joost

 43. De dichter says :

  @rob inderdaat geen zaak van God die straft, staat er toch wel duidelijk (in meerdere boeken en brieven terug te vinden).

  Laat het duidelijk zijn klinkt hard maar ja , het moest een keer gebeuren, ze skieën al sins kinds af aan, dus kun je wel noemen “pro”,
  dan doe je altijd zoals veel top-sporters altijd dingen die nét over de grens gaan. Dat is de rede dat ze altijd off-piste gaan anders is de prikkel weg.

  Zelf (omdat het ook mijn dagelijkse werk is) heb ik onderzoek gedaan bij parachute ongelukken en daar gebeuren ook van de weinig ongelukken, (dodelijke) ernstige ongelukken bij top-sporters.

  En laat het voor de oranjes dan het uitje voor het jaar zijn en eventjes “gek” doen en van alle dagelijkse sleur weg dromen in de sneeuw…

  Ik hoop dat het nog goed komt, hij houd er denk ik wel iets ernstigs aan over.

 44. joost says :

  dichter
  gelukkig is voor heel veel mensen “gek” al normaal dus hebben we daar begrip voor en ik deel je hoop dat het goed zal komen.
  joost

 45. Pittig says :

  @ Dutch Hermit

  Op alle punten helemaal met je eens! Zowaar! 🙂

  Inderdaad was Stryber de vriendelijkheid zelve — tenminste, op zijn ideeën na.

 46. joost says :

  rob
  de zonden des vaders worden verhaald op de kinderen tot in de derde generatie.
  allen
  misschien dat die aboruts wet er helemaal niets mee te maken en is het eigenlijk een straf voor zijn opa?
  smile
  joost

 47. Dutch Hermit says :

  @Wesp
  Zeker is Stryber net als ons allemaal. We hebben allemaal onze eigen irrationele denkbeelden. We kunnen allemaal onze onzin spuien op blogjes en doen dat dan ook veelvuldig.
  Dat ‘Ditch’ was trouwens een Freudiaanse verspreking? 😉

 48. Pittig says :

  @ de dichter

  Als jij iets uit de bijbel leest en zegt dat jij dan weet wat God ermee wil in het leven van vandaag, dan denk jij toch op precies dezelfde manier als Stryber en Dorenbos?

  Je denkt dan wel anders erover dan Stryber (vermoed ik), maar net als hij geloof jij ook dat jij Gods wil kent en dat wel even op de praktijk kunt toepassen.

  Ik zie het verschil in uitwerking tussen jou en Stryber zeker wel, maar ook in je reacties daarna zie ik in de diepere manier van denken geen enkel verschil.

 49. De dichter says :

  @pittig

  Nee ik weet niet alle wegen van God, Hij beschrijft wel erg veel in het “grote boek” hoe Hij in bepaalde zaken staat.

  En nee als ik de wil echt door en door zou “toepassen” zou ik om maar een voorbeeltje te geven niet meer hier reageren denk ik,,ben nog erg nieuwsgierig naar de veelkleurige reactie’s van anderen wel of niet gelovige hier…

  Ik zie het gebruik van de bijbel zo:

  Fles marinade: ik heb hier weer dezelfde bijbel, maar nu met een fles marinade. Marinade is heel anders dan aardbeiensaus. Aardbeiensaus gaat over de spruitjes, maar verandert niks aan de smaak van de spruitjes. Marinade trekt helemaal in de spruitjes in en verandert de smaak van de spruitjes van binnenuit. Voor sommige christenen is de bijbel als marinade. De bijbel trekt helemaal in alles wat ze denken, doen en zeggen en verandert hen van binnenuit.

  (bron creatiefkinderwerk.nl)

  Daarom het soms en jammergenoeg niet alles (nog) de diepere manier van denken…

  Zal ik je een keer tracteren op een biertje?

 50. rob says :

  @Joost
  Zelfs dat is een mogelijkheid. Maar ja, wij zijn geen profeten, dus we kunnen er geen enkele uitspraak over doen.

 51. joost says :

  dichter misschien heeft pittig meer trek in marinade om nog pittiger te worden?
  smile
  joost

 52. Pittig says :

  @ Ettje

  Voor mij heeft het niets te maken met wel of niet bekend zijn. Als het weer eens over Bertje gaat denk ik ook vaak: doodzwijgen, negeren.

  Ik weet het niet zo goed. Misschien heb je wel gelijk, misschien ook niet? Is het verstandig om zulke ideeën maar te laten sluimeren? Hoe ga je om met de ideeën van de SGP, Geert Wilders, Breivik, Hitler, Stalin, apartheid, communisme, extreme islam, fundamentalistische christelijke groepen als TRIN, de Doorbrekers, of de Westboro Baptisten, etc.

  En heb je al de uitspraken van de Amerikaanse presidentskandidaat Rick Santorum gehoord? Hij is zelf katholiek, maar het lievelingetje van veel evangelische christenen in Amerika. Evangelische leiders zijn zelfs bij elkaar gekomen en hebben hun openlijke steun voor Santorum uitgesproken.

  Maar als je dan hoort wat hij zegt? Hij zegt dat “liberal theologies” per definitie niet christelijk zijn. En als je de bijbel niet letterlijk opvat, dan heb je het christendom verlaten…

  Misschien zou de meest koninklijke weg zijn: je, als christen, luidt en duidelijk distantiëren van dergelijke profetieën.

  Ik denk dat we nog iets verder moeten gaan en ons ook duidelijk moeten distantiëren van de manier van denken die er achter zit. Een denken waarin mensen zonder enige bescheidenheid en zonder enige zelfrelativering zo precies weten wat God wil en zegt en doet.

  Trouwens, in hoeverre speelt het bij jou een rol dat je Stryber een keer ontmoet hebt? Maakt die ontmoeting zijn dwaze profetie meer verdraaglijk?

  Ik heb Ruben Hadders ook een keer ontmoet! En Albert ook! 🙂

  Dat speelt bij mij voor de beoordeling van zijn ideeën geen noemenswaardige rol, Ik zei het alleen om aan te geven dat we niet over een persoon ver weg spreken, maar iemand die een aantal hier ontmoet hebben. Dus al die opmerkingen over “dorpsgekken” etc. vind ik echt ongepast.

  Ik houd gewoon niet van de houding, die ik hierboven tegenkom, waarin vooral gekeken wordt naar wie het zegt. Als Dorenbos het zegt, kan het wel, maar als een onbekende het zegt, kan het niet. Terwijl ik liever naar de inhoud kijk en niet naar de persoon die het zegt.

  Daarom probeerde ik het iets dichter bij te brengen door te noemen dat een aantal reageerders hem ontmoet hebben.

 53. De dichter says :

  @joost inderdaat!

  Er stond ook nog een andere manier hoe je de bijbel kán toepassen misschien spreekt dit tot meer hier op gg aan..je giet er dan aardbijen saus op dan veranderd de smaak niet…het blijft bitter.

 54. Pittig says :

  Komt het denken van Stryber niet overeen met die van de Republikeinse presidentskandidaat Rick Santorum?

  Een groot aantal religieuze groepen, waaronder een aantal kerken, hebben Santorum en andere presidentskandidaten opgeroepen om religie en politiek niet zo strikt aan elkaar te binden. Bijvoorbeeld door te suggereren dat echte christenen voor één partij of voor één kandidaat zouden moeten gaan.

  Religion And Politics Don’t Mix, Major Religious Groups Tell Presidential Candidates

  Zij waarschuwen tegen het soort denken dat precies overeenkomt met dat van Stryber, Dorenbos en een hele bende evangelischen, reformatorischen en katholieken. Waarin een directe lijn tussen God en gebeurtenissen in ons leven wordt getrokken.

  Alsof Santorum en Stryber zo precies weten wat God wil, zegt en doet…

 55. Johan says :

  Iedereen die dreigt nooit meer op GG te komen, komt toch weer kijken uit nieuwsgierigheid. 😉

  Als ik God was (Johan Almighty) dan zou ik Stryber een flinke schop onder z’n hol geven voor dit PR-broddelwerk.

 56. Pittig says :

  @ de dichter

  Ik houd juist van spruitjes! 🙂

  Dit leven is weerbarstig en niet met allerlei christelijke sausjes te bedekken. God is wel even wat groter dan wij denken of vermoeden.

  Wat geen oog heeft gezien, geen oor heeft gehoord en wat in geen mensenhart is opgekomen…

  Want mijn gedachten zijn niet uw gedachten…

  Want nu zien wij nog door een spiegel in raadselen…

 57. Alec says :

  Rob zei:

  Volgens Rutte leeft Nederland mee.

  Nou, ik leef helemaal niet mee. Sterker nog: het interesseert me de facto geen malle moer.

  Ik snap al die heisa om Friso echt niet. Is het nu echt dusdanig verschrikkelijk nieuws dat erover berichten op de wijze die hier gebeurt uit fatsoensoverwegingen niet kan?

  Wat een onzin. Ik ben geen republikein, maar Friso is gewoon een nobody. Een figuur dat bij toeval en geboorte nu voorpagina-nieuws is geworden.
  Bovendien leeft hij nog en is er feitelijk niets aan het handje.

 58. joost says :

  alec
  zelfs een nobody wens je toch zo”n vreselijk ongeval toe? Juist omdat hij naamsbekendheid heb leef je mee zeg je maar ik zou net zoveel meeleven wanneer het om jou zou gaan of om mijn buurman. sommigen noemen dat medemenselijkheid.
  joost

 59. Pittig says :

  Nog een vraag aan alle critici van Strybers profetie:

  Ik onderschrijf Strybers profetie zelf beslist niet, maar welke argumenten zijn er om Strybers ideeën nou zo verwerpelijk te vinden?

  Waarom is Strybers idee nou zo verschrikkelijk?

  De bijbel staat toch vol met verhalen waarin mensen gestraft worden voor hun zonden? Denk maar aan het zoontje van David, de vrouw van Lot, de kinderen die door beren verscheurd worden omdat ze een profeet een kaalkop noemden, aan Ananias en Saffira, aan de sterfgevallen die veroorzaakt worden door een verkeerde avondmaalsviering…

  Is abortus een zonde volgens de orthodoxe interpretatie van de bijbel? Ja

  Straft God de zonden, vaak onmiddelijk? Ja.

  Dus wat is voor orthodoxe christenen dan eigenlijk het probleem met Stryber’s profetie?

 60. Alec says :

  @ joost:

  Ik wens niemand dit toe. Maar dat doe ik toch helemaal niet? Maar het raakt me echt niet. Serieus niet. Ik denk dat dat voor 99 % van de Nederlandse bevolking geldt. Maken mensen zich echt zorgen? Slapen ze er echt slechter om?
  Nee. Dat medeleven is een holle frase. (Het is bovendien bijzonder wrang dat Rutte dat medeleven namens ‘de gehele bevolking’ wel uit zijn strot krijgt maar verzaakt iets te zeggen over die PVV-site tegen oa de Polen hier in Nederland. Daarom distantieer ik me er zeer bewust van.)

  Bovendien is de naamsbekendheid bij hem wel heel erg letterlijk. Ik ken alleen zijn naam. Voorts weet ik bijna niets. Willem Alexander en Beatrix zijn in ieder geval nog publieke figuren.
  Het enige dat men van Friso weet is dat hij een omstreden vrouw heeft (Mabel).

 61. Alec says :

  @ joost:

  Sterker nog: de volslagen anoniemen op de wereld die dit overkomt zijn niet voorzien van massale steunbetuigingen, de beste ziekenhuizen ter wereld en een financieel verzekerd fundament mocht het misgaan.
  Zoveel mensen staan er daadwerkelijk alleen voor als ze hun geliefde verliezen.

  Maar die mensen zijn niet interessant en geen voorpagina-nieuws…

 62. De dichter says :

  @pittig

  Dat er “wat” gebeurt geloof ik wel oorzaak en gevolg zeker wel.
  God waarschuwt meerdere malen in je voorbeeld stukjes zeker.
  Maar de “straf” daar is God niet, je gaat zelf onder de paraplu uit van “bescherming” dat is je keus in de vraag van God, dan zorgen de andere “beïnvloeders” wel voor de rest “waar God niet kan zijn”.

  Wat wil stryber nou bereiken om het van de daken te schreeuwen?
  Het is immers een moeilijk onderwerp.
  En bepaalt stryber wat God belangrijk vind aan de keuzes van de oranjes? Of welke straf er dan komt (of gaat komen)?

 63. Stryber says :

  @erasmus v. R-dam. Jij durft je te noemen naar een illustere voorganger, goed; wat moet ik dan doen: Erasmus en mij hebben dezelfde geboortedatum, 28-10; geboren in dezelfde stad, Gouda; gestudeerd in dezelfde stad, R-dam; en woonden op enkele km. van elkander; Reeuwijk vs Klooster Steyn. Die Stryber is een dorpsgek, weet niet waar hij het over heeft; het kon weleens andersom blijken te zijn… 😦

 64. pijpkaneel says :

  @rob (en later ook @pittig)

  Dat bekend zijn maakt voor mij veel uit, en wel om de volgende reden. Dorenbos is een publiek figuur. Als hij zijn denkbeelden begint te roepen, beïnvloedt dat direct het publieke debat. Niet alleen in gristelijk Nederland, maar ook bij bijv. GeenStijl krijgt hij een podium. Als prominent figuur in het publieke debat verdient hij ook publiekelijk weerwoord. Sterker nog, als hij niet publiekelijk weersproken wordt, blijft zijn stempel op de beeldvorming van velen staan. Dat *moet* bijna weersproken worden.

  Stryber heeft geen podium, behalve dan dat GG het hem nu biedt. Er zijn in Nederland duizenden types die net zulke rabiate ideeën hebben als hij. Alleen al in mijn familiekring ken ik twee mensen die zonder met hun ogen te knipperen dit soort hatelijke boodschappen de wereld inslingeren. Ze krijgen dan de pin op de neus, of worden zuchtend genegeerd. En daarmee is de kous af; ze hebben alleen impact in kleine kring en worden ook in die kleine kring weersproken of gecorrigeerd. Ik moet er niet aan denken dat GG al dit soort figuren een podium gaat bieden; dat verdienen hun ideeën niet en niemand wordt er beter van. Of zal ik voortaan een mailtje sturen als één van die familieleden wat geroepen heeft, zodat GG het kan plaatsen/

  Alle voorbeelden die Pittig noemt, passen in het bakje “publieke figuren” en verdienen het daarom weersproken te worden.

 65. TommyLee says :

  Ik weet ook wel dat Stryber zich profileert als profeet maar waarom noemen jullie zijn bespiegelingen toch allemaal een profetie? Alleen omdat hij het woord ZAL gebruikt in combinatie met 8 dagen? Als ik zeg dat het straks ZAL gaan regenen noemen jullie dit toch ook geen profetie. OK hij doet een voorspelling, nou dan voorspel ik bij deze dat ik straks thuis weer een heerlijk bordje eten krijg voorgeschoteld. Is dat een Goddelijke ingeving. Dacht ik niet. Maak je toch niet zo druk om die man. Ik ben het er wel mee eens dat voorspellingen in zo’n ongewisse situatie niet helpen en in het slechtste geval valse hoop geven.

 66. rubenz says :

  “Waarom is Strybers idee nou zo verschrikkelijk?”

  1. Het slaat als een tang op een varken en is absoluut geen profetie
  2. Hij is nog geen publiek figuur maar met zulke waanideen is hij waarschijnlijk hard op weg om er een te worden. Als geenstijl hier lucht van krijgt dan wordt hij zeker de volgende “reliegekkie”
  3. Moet dit aandacht van GG krijgen??? Mischien wel, mischien niet.
  4. Je moet niet nodeloos mensen lopen kwetsen of dit nou wel of geen publieke personen zijn. En dit zeker niet nog eens met een geestelijk aarbeisausje overlopen gooien. Is dom, staat dom en werkt bijzonder averechts.
  5. Is stryber wel of niet aardig en gezellig??? Maakt geen moer uit zolang hij dit soort stront de wereld inslingerd.
  6. Wat is het verschil tussen stryber, dorenbos etc??? Geen drol allemaal even gestoord en de een is bekend en de ander onderweg om bekend te worden.
  7. Wat doen wij ermee???? Gewoon met zijn allen bidden voor friso als medelander want thuis wachten op hem twee kinderen en een vrouw die heel veel van hun vader en man houden!!!!!!!!
  @alec
  Voor alle mensen die het geen moer intereseert: dit is nou de reden waarom een maatschappiij naar de knoppen gaat!!!! Het intereseert ons allemaal geen moer meer. Kijk vanavond dan nog maar eens een keer goed naar de foto van de familie van de mens Johan Friso en bel dan zijn kinderen maar eens op en zeg tegen die meisjes dat het je geen moer intereseert. En dat geld ook voor Stryber.(dorpsmalloot zonder liefde en realiteitsgevoel) “Naar de kelder met die idioot, kan ie daar bellen gaan blazen”

  Groeten

 67. Pittig says :

  @ pijpkaneel

  Als het niet bekend is, hoeven we er niet over te praten?

  Mij gaat het om de inhoud en niet om de bekendheid. Er wordt hier een rechtstreekse lijn tussen Gods ideeën en onze werkelijkheid getrokken. Ik vind het heel belangrijk om daarover te praten.

  Overal waar mensen precies weten wat God denkt en wil, loert dit gevaar om de hoek. Heel veel van wat op kansels en christelijke podia verkondigd wordt, is toch van hetzelfde niveau als de “profetie” van Stryber? Ze weten allemaal zo goed wat God wil…

  En passen alle voorbeelden die GG en ik noemden daaronder? Ik had nog nooit van Cindy Jacobs gehoord totdat ze op GG verscheen. En hetzelfde voor de reformatorische dominees die wel eens wat riepen. En ik vermoed dat er ook nog wel een heel aantal mensen Pat Robertson niet kenden totdat die op GG besproken werd.

  En als Dorenbos steevast genegeerd zou worden, zoals jij ook bij Styber voorschrijft, zou hij ook al snel geen bekend figuur meer zijn… 🙂

 68. midad says :

  wat een gek, is dat de gristen haatprofeet ofzo? Helaas weer geen satire op @GG

 69. Jeroen de moor (recognise me!) says :

  Allemaal Lariekoek, wartaal, onzin, gekwakel

 70. vertue4 says :

  Het was natuurlijk wachten op de kopieermeneer m/v van Geenstijl, maar met zo’n bericht vraagt goedgelovig erom, past mooi in het plaatje dat GS graag van christenen schetst.

  Dus bij deze het tsunami-alarm!

 71. Stryber mobiel says :

  Nu de teerling is beworpen, gaat de genadeweg open naar eventuele heling, zwijgen was erger geweest

 72. Iemand Anders says :

  Wat een gedoe.
  Friso werkte ook bij Goldman Sachs. Blijkbaar hield hij gewoon van risico’s nemen.Gelukkig naaide hij met zijn sneeuw pret niet de helft van de wereld bevolking.

 73. ikke says :

  Twain schreef bijvoorbeeld, “Het Geloof is iets geloven waarvan je weet dat het niet zo is,” en “Als Christus nu hier zou zijn, is er een ding wat hij niet zou zijn – een christen.”

 74. rubenz says :

  @ikke
  Is twain soms een broertje van Stryber???? Nog zo’n domme kletsert.
  Groeten

 75. TommyLee says :

  Het bewijs is geleverd: Ik ben geen profeet. Voorspelde ik net nog dat ik THUIS een bordje eten voorgeschoteld zou krijgen, werd ik gebeld dat we vanavond bij schoonmama gingen eten. Nou moe!!

 76. evangelischeloterij says :

  Op geenstijl.nl hebben ze dit stuk overgenomen zie ik….

 77. Ettje says :

  @TommyLee; in ieder geval kwam een deel van je profetie uit: dat lekkere bordje eten… Tenzij je schoonmoeder niet kan koken. Dan vervalt ‘lekkere’. 😛

 78. Pittig says :

  @ TommyLee

  Nee, dat is wel een echte profetie! Want het gaat altijd net even anders dan je dacht — ook dan de profeet dacht. Denk maar aan Jona!

 79. Pittig says :

  @ Rubenz

  Die “Twain” is Mark Twain, een beroemde, humoristische en scherpzinnige Amerikaanse denker en schrijver van The Adventures of Tom Sawyer (1876) en Adventures of Huckleberry Finn.

  Hij heeft prachtige dingen gezegd, zoals deze:

  “Most people are bothered by those passages of Scripture they do not understand, but the passages that bother me are those I do understand.”

  “The church is always trying to get other people to reform; it might not be a bad idea to reform itself a little, by way of example.”

  “It was not that Adam ate the apple for the apple’s sake, but because it was forbidden. It would have been better for us — oh infinitely better for us — if the serpent had been forbidden.”

  (bron: http://www.positiveatheism.org/hist/quotes/twain.htm )

  Kijk, van zulke mensen kun je nog het meest leren! 🙂

  En deze is bij dit topic wel heel erg toepasselijk:

  If the man doesn’t believe as we do, we say he is a crank, and that settles it. I mean, it does nowadays, because now we can’t burn him.

 80. Pijpkaneel says :

  @pittig

  Je gaat weer eens niet op mijn argumenten in. Don’t bother, ik ben eraan gewend geraakt.

  @gg
  Ipv een mailtje van een oninteressante zonderling, is het nu een topic geworden op het veelgelezen GeenStijl. Ben best wel benieuwd hoe jullie dit gaan evalueren…

 81. Pittig says :

  @ pijpkaneel

  Huh??? Ik heb jouw reactie nog een paar keer weer goed doorgelezen en ik ben volgens mij echt op al je argumenten ingegaan! Waar heb je het toch elke keer over? Moet ik het precies voor je uitwerken wat jouw argumenten zijn er wat mijn reactie daarop was? Ik wil het met alle plezier doen, maar lees anders eerst mijn reactie nog eens door.

  En suggereer je nou met je reactie aan GG dat zij die “profetie” beter niet hadden kunnen noemen, omdat GeenStijl er mee aan de haal is gegaan?

  Maar wat is het alternatief? Dat het binnen de christelijke doofpot was gebleven? Moet GG dan maar nooit meer iets kritisch aankaarten, omdat GeenStijl er altijd mee aan de haal zou kunnen gaan? Of omdat de naam van christenen ermee door de slijk gehaald zou kunnen worden?

 82. Flipsonius says :

  @henkie om 7.23 pm

  Kijk, dat is nog eens aardig! Eindelijk een zinnig commentaar van een deskundige op deze site!

  Henk is geweldig!

  Daarom speciaal voor Henk een lied! Geniet ervan, Henk!

 83. goedgelovig says :

  @Pijpkaneel: We zagen allang aankomen dat GeenStijl dit zou oppikken. Maar waarom zou GG moeten evalueren wat GeenStijl publiceert? Realiseer je dat GG niet in het leven is geroepen om de public relations te verzorgen voor het christendom, maar juist om allerlei uitingen te relativeren en te kritiseren.

  @Allen: De reacties van Stryber zijn net online gezet.

 84. Pijpkaneel says :

  @gg

  Prima. Ik zal voortaan de hatelijke onzin van mijn eerder vermelde familieleden aan jullie mailen, dan kunnen jullie dat ook plaatsen. Net zo belangwekkend als Stryber’s oprisping; GG wordt er vast hartstikke interessant van.

 85. goedgelovig says :

  @Pijpkaneel: Leuk, stuur maar door. 🙂

  Belangwekkend was trouwens geen criterium voor plaatsing. Actualiteit en de bekendheid van Stryber op GG wel.

 86. Tinus says :

  Geen stijl, wie? stryber, huh?

 87. Pittig says :

  @ pijpkaneel

  Je maakt me wel benieuwd naar die “hatelijke onzin”! 🙂

  GG wordt er vast hartstikke interessant van.

  Volgens mij gaan 2 van de 3 berichten op GG sinds de oprichting in 2007 al over één of andere vreemde uitspraak of kromme gedachtegang…

  Van Out of the Boxers naar TRIN-profeten en van Harold Camping naar mensen die alle aandacht voor katholiek misbruik vooral als een aanval op het christelijk geloof zien.

  En zo nog honderden en honderden en honderden voorbeelden…

 88. Waterlelie says :

  @GG

  Het opschrift boven dit artikel is totaal verwerpelijk en gewetenloos.

 89. Pittig says :

  @ Waterlelie

  Waarom?

 90. Flipsonius says :

  @Waterlelie
  Het opschrift is niets meer dan een samenvatting van het bericht op Adries eigen website. Zie aldaar. Hij heeft een gastenboek. Dus daar kan je je verontwaardiging plempen. Zoals enige GS’ers al gedaan hebben (met nogal voorspelbare inhoud).

 91. rubenz says :

  @pittig
  Haha da’s een mooie. Wist ik ook wel, en heb zijn boeken ook gelezen maar helaas was ik het met deze uitspraak van onze vriend Mark, roerend oneens. Iedereen maakt mooie en domme opmerkingen, de een wordt ermee beroemd de andere nooit gehoord. Deze Mark Twain heeft waarschijnlijk meer nagedacht over het leven, de zin van een uitspraak, en de impact van het geen wat hij denkt en zegt dan onze lieve broer Stryber die op z’n brabants “”een bietje vaon’t padje is”. Mischien moet je stryber is een paar boeken van Mark sturen, kan hij nog een beetje gaan “reflecteren”.

  Groeten allemaal en een fijne dag

 92. Groet says :

  Hoe ziek moet je zijn als je dit soort profetieën rondmailt. Persoonlijk vind ik dit vele malen erger.

 93. Joost says :

  strybermobiel
  Indien uw tong onwaarheid (of onzin) spreekt, rukke hem uit
  joost

 94. Joost says :

  Tommylee
  Wat at je bij je schoonmoeder?
  spruitjes met marinade of met aardbeiensaus?
  joost

 95. Joost says :

  de dichter
  ik hou juist van spruitjes zoals ze zijn dan kan ik de pure smaak ervan het beste proeven en waarderen.
  joost

 96. Joost says :

  midad
  Is @GG een satirische site dan?
  smile
  joost

 97. Joost says :

  Alec
  dat friso zijn naamsbekendheid ervoor zorgt dat hij de beste aardse zorg mag ontvangen is voor hem (en zijn familie) alleen maar fijn.
  De “alleenstaande” mensen staan er overigens nooit alleen voor omdat Hij er altijd is om hen te steunen op de manier die Hem het beste voorkomt.
  joost

 98. Waterlelie says :

  @GG

  Niet alleen het opschrift maar het hele artikel is gewetenloos en weerzinwekkend.

 99. pieterke says :

  Ik vind deze reactie ook kort door de bocht uiteraard.
  Maarrrr ik wist niet dat Bea zo,n schandelijke wet had ondertekend!
  Ik ben niet echt streng gelovig, verre van dat eigenlijk maar ik vind inderdaad ook : abortus is moord!
  En dan ga je er als staatshoofd toch geen vrijbrief voor geven?
  Weet je hoeveel mensen NU spijt hebben van het feit dat ze een abortus hebben ondergaan?
  Als Bea deze wet niet had ondertekend waren deze mensen mischien nu dankbaar geweest met hun kind omdat de leeftijd ze tot andere inzichten had gebracht.
  Dus er zullen inderdaad mischien nu moeders zijn die denken:
  “Zo Bea. dankzij jouw ondertekening heb ik nu mijn kind verloren,
  voel nu zelf maar eens aan hoe dat voelt”

 100. Waterlelie says :

  @ Flipsonius

  “Als fundigristenen ergens in uitblinken dan is het wel in ongelukkig getimede oordeelsprofetieën”

  Het hele verwerpelijke artikel is links en rechts van blogs afgehaald.
  Daarna geeft GG nog even een toevoeging: “De fundigristenen….”
  Een hele groep wordt hier gedemoniseerd!! Kennelijk ben jij het daar mee eens.

  Het volgende doet zich ook nog voor: Koning Boudewijn heeft een hartstilstand gekregen omdat hij de abortuswet ….NIET….. heeft ondertekend.

  @Pittig
  Zie bovenstaand antwoord.

 101. aafke says :

  @Waterlelie
  Vind je dan niet dat het christelijk volksdeel in een vreemd daglicht komt te staan door de idioterie van Stryber…?

 102. Wesp says :

  @Aafke
  was het alleen maar door de idioterie van Stryber…..

 103. Pittig says :

  @ Rubenz

  Haha! Ik trapte in jouw satire! 🙂

  Maar toch nog even dit: hoe weet jij hoe en waarom die reageerder zo reageert? Gezien het feit dat hij zo fel is, raakt het onderwerp geloof hem wel. En hij heeft ook nog eens uitspraken van Mark Twain onthouden.

  Misschien is hij een zeurkous, maar misschien is hij ook iemand die hele nare ervaringen met het geloof of met christenen heeft gehad?We weten het niet.

 104. Johan says :

  @Waterlelie: wat bedoel je met ‘het hele verwerpelijke artikel is links en rechts van blogs afgehaald’? Ik heb niks gezien.

  @pieterke: Weet je niet hoe wetgeving in Nederland werkt? Beatrix gaat daar niet over. Ze MOET elke wet die van de Tweede Kamer de Eerste Kamer gepasseerd heeft ondertekenen. Weigert ze dat, dan moet ze aftreden. Boudewijn is destijds tijdelijk uit zijn functie ontheven, zodat de abortuswet kon passeren, daarna is hij weer aan het werk gegaan.

 105. Pittig says :

  @ Waterlelie

  Een hele groep wordt hier gedemoniseerd!!

  Euh… is dit niet gewoon een beschrijving van de feitelijke situatie?

  Is het demoniserend om te zeggen dat mannen eerder in de misdaad terecht komen?
  Is het demoniserend om te zeggen dat extremistische moslims snel naar geweld grijpen?
  Is het demoniserend om te zeggen dat jongens vaker vechten?

  Of zijn dat constateringen?

  GG legt volgens mij de vinger op de zere plek. Je moet problemen toch wel aan kunnen kaarten?

  Of wil jij ontkennen dat dit vooral en voornamelijk bij fundamentalistische christenen voorkomt? Zowel evangelische, reformatorische als rooms katholieke fundamentalisten?

  Maar geeft GG niet genoeg bewijzen voor hun stelling? Ze zijn nog héél beperkt, want er staan vele doemprofetieën op GG en ze komen allemaal uit deze hoek. Hooguit kun je er nog een een enkele New Ager aan toe voegen.

  Hoor jij Remonstranten zulke profetieën verkondigen? Of heb je van Doopsgezinden gehoord die dat deden? Of uit het midden en de linkerkant van de Protestantse Kerk? Of iemand van het Leger des Heils?

  Juist fundamentalistische christenen weten zóóó goed wat God wil en waarom God doet wat Hij doet, wie christen is, wat er precies met de bijbel bedoeld wordt en wie God zal straffen… en … en…

  Ik vind het niet verwonderlijk dat het juist in die kringen voorkomt. Dat heeft alles met hun theologie te maken. En dus ook met jouw theologie. Dat is héél confronterend, maar noodzaakt eerder tot bezinning dat op een aanval op de boodschapper.

  GG is misschien juist heel profetisch bezig! Net als de profeet Natan wijst zij op het grote probleem! Het is dan aan jou om er naar te luisteren, zoals David deed, of om het naast je neer te leggen.

 106. Pittig says :

  @ Johan

  Had Koning Boudewijn dan niet beter helemaal de troon af kunnen staan? Hij wil wel ceremoniële koning zijn, maar niet het werk van een ceremoniële koning doen? Is koning Boudewijn eigenlijk niet een weigerambtenaar?

 107. Stryber says :

  Zeg nou zelf; als je niet een keer op GeenStijl hebt gestaan heb je nog niet helemaal geleefd…. 🙂 Maar het is m.i. echt niet over Bea waardoor men in de stress schiet; het woord abortus werkt als een rode lap; het verdrongen collectief schuldgevoel krijgt op dat woord bij velen een oprisping; vandaar de heftige reacties. 🙂

 108. Joost says :

  Pieterke
  Wanneer voormalig a.s. moeders de schuld van hun eigen beslissing tot het ondergaan van een abortus bij Trixje willen leggen omdat zij degene was die de wet ondertekende die hen het recht gaf deze beslissing voor zichzelf te maken, dan onderstreept dat wel het feit dat de mensheid sinds het begin der tijden nooit wijzer of genuanceerder is geworden.
  Want zoals Adam zijn vrouw de schuld gaf van het feit dat ook hij de verboden vrucht niet had kunnen weerstaan en zelfs nog de schuld bij God legde “de vrouw die Gij mij hebt gegeven heeft mij verleid” wordt in dat geval ook heel hypocriet alle eigen verantwoording afgewezen.
  Het is altijd zoveel makkelijker om anderen te beschuldigen dan je hand in eigen boezem te moeten steken.
  joost

 109. Joost says :

  pittig
  ik geef je gelijk , Boudewijn is eigenlijk een weigerambtenaar en zou uit zijn functie moeten worden gezet
  joost

 110. goedgelovig says :

  @Pittig: New agers hoor je nooit over oordeel, wel over opwekking (collectieve verlichting). Oordeelsprofetieën zijn een typisch fundiverschijnsel.

 111. Dutch Hermit says :

  @Pittig
  had Jabir niet steeds over de Orde der Transformanten die met doemprofetieën zouden komen? Valt dat dan onder de New Age?

 112. John says :

  @Pieterke

  Weet je hoeveel mensen NU spijt hebben van het feit dat ze een abortus hebben ondergaan?

  Nee, geen idee eigenlijk. Heb je daar cijfers van?

 113. Marcel says :

  Wat ben ik toch blij dat mijn moeder ons niet gedoopt heeft ondanks dat Oma dat heel erg vond. Gelukkig heeft mijn moeder gekozen voor de weg van verstand en ons zelf laten kiezen wat wij wilde. Je zal toch maar voor de rest van je leven bij een club horen met dat soort leden/lieden.
  Gelukkig kan ik met mijn ongelovige ziel beter en respect voller in het leven staan dan de extreem gelovigen met hun uiterst verwerpelijke gedrag wat andere bewust pijn doet.
  Waarom doen gelovigen dat toch? heb respect voor iedereen en als diegene een andere levensbeschouwing heeft denk dan
  “als zij gelukkig zijn, wie ben ik om dat te veroordelen, ik doe het anders en voel mij daar prettig bij” stuk fijner leven heb je dan hoor!

 114. Eddy says :

  Een wereld zonder religie is een hemel op aarde.

 115. Dutch Hermit says :

  @Marcel
  vind jij jouw eigen reactie respectvol? Hoe kom je erop dat de ‘weg’ van je oma (dopen) die van het onverstand is? Hoe kan je zeggen dat het gedrag van gelovigen uiterst verwerpelijk is (je maakt van ‘extreem gelovigen’ al gelijk ‘gelovigen’. Als gelovigen dezelfde tekst met overal ‘gelovigen’ vervangen door ‘ongelovigen’ ergens zouden plaatsen zou je beledigd zijn.

 116. Joost says :

  marcel
  ik denkt dat er minstens net zo veel gedoopten zijn die ieder in zijn waarden laten dan ongedoopten zoals jij.
  De manier waarop jij generaliseert plaats je ergens ook al in een “sekte” die mensen veroordeelt op hun “anders” denken.
  joost

 117. TommyLee says :

  @etje, @joost: brood en soep, maar iedereen was er en het gaat toch meer om de gezelligheid
  @pittig, nou ja Ik ben niet zo boos als Jona over deze niet uitgekomen voorspelling. Ik zaag zelf de wonderboom wel om.
  @allen: Ik riep dat Stryber eigenlijk hier meer wat filosofeert, maar jullie blijken dit toch allemaal wel min of meer als een te toetsen profetie te beschouwen. Laten we het dus niet over soep hebben.

 118. Waterlelie says :

  @Pittig

  Begrijp ik nu uit je reactie van vandaag van 11:18 dat jij probeert mij van mijn theologie af te halen?
  Foei toch.

  Ik sta juist zo vast op mij schoenen, jij loopt namelijk op hakken!
  Dat lukt niet hoor, ik zeg het maar even.

 119. Pittig says :

  @ Waterlelie

  Ik sta juist zo vast op mij schoenen,…

  Wie altijd vast op zijn schoenen staat, komt nooit een meter verder! 😉

  Begrijp ik nu uit je reactie van vandaag van 11:18 dat jij probeert mij van mijn theologie af te halen?

  Ik probeer je niet van jouw theologie af te halen, maar van een klein stukje van jouw theologie.

  Of is alles wat jij gelooft nu onfeilbaar en precies zoals God het wil? En kan niemand jou ooit meer corrigeren of je iets leren? En heb je dit vanaf je geboorte ook al zo geloofd en nooit meer iets bijgeleerd?

  …jij loopt namelijk op hakken!

  Bedoel je deze of deze?

 120. Pittig says :

  @ Eddy

  Een wereld zonder religie is een hemel op aarde…

  Nee, want dan zijn er geen ruzies meer, geen misdaden, geen idiote uitspraken, geen ziekte en geen oorlogen meer…

  Wat een onvoorstelbaar extreem geloof heb jij! 🙂

  Het is nog vele malen extremer dan de felle atheïst Christopher Hitchens ooit was, want die erkende wel dat er nog steeds oorlogen zouden zijn. Zie zijn debat met Tony Blair.

 121. WESP says :

  @marcel/eddy
  Geinig dat er een extreem gelovige voor nodig is om een extreem ongelovige (dat vul ik in…) tot een reactie te bewegen.

  Een reactie die, zoals al gezegd, net zo zwart wit is als de reacties van Stryber.

  Gekke wereld 😉

 122. rob says :

  @Marcel

  Wat ben ik toch blij dat mijn moeder ons niet gedoopt heeft ondanks dat Oma dat heel erg vond. Gelukkig heeft mijn moeder gekozen voor de weg van verstand en ons zelf laten kiezen wat wij wilde. Je zal toch maar voor de rest van je leven bij een club horen met dat soort leden/lieden.

  Inderdaad!
  Bij de doop gebruiken ze een soort cement dat ze over je hoofd gieten en je komt nooit meer los van de kerk.
  Je hebt echt geboft 🙂

 123. Stryber mobiel says :

  Ik kan me wel vinden in de “filosofische aanpak” van TommyLee. Fase 1: Nihil 2 dagen afwachten. Fase 2: Nathan/David/Zoon link, de RVD verlengt naar 8 dagen. Fase 3: onderbewuste=afkeer goedgekeurde abortuswet door Bea, en bewuste=gelijkstellen baaqmoederwand met beqgwand, concluderen: na 30 jaar einde Genade.

 124. Waterlelie says :

  @Pittig

  Precies zoals ik al vermoeden. Veel te hoge hakken, compleet met losse flodders die je steeds weer opnieuw in het zand zet.

  Dat gaat niet goed komen.

 125. Waterlelie says :

  Moet natuurlijk zijn: “Precies zoals ik al vermoedde”.
  Dat kan toch niet aan een losse flodder liggen.
  Nee, dat bestaat niet.

 126. Pittig says :

  @ rob

  🙂

  Uitstekende reactie!

 127. Pittig says :

  @ Waterlelie

  Ach je bent gewoon jaloers omdat ik er zo stoer en sexy uit zie…

  En ik ben nog heel beweeglijk, in tegenstelling tot jou. Jij zult echt nooit meer groeien in geloof en kennis, want niemand kan je ooit nog van gedachten doen veranderen! 😉

  Maar vertel nog eens: alles wat je nu gelooft, geloofde je als vijfjarige ook al? En er is nooit meer wat veranderd?

 128. joost says :

  Pittig Ik denk dat bij waterlelie in elk geval haar geloof in sinterklaas is verdwenen sinds haar vijfde jaar.
  joost.

 129. Profeet says :

  Dorenbos is een bekende Nederlander, maar dat kan van Hero, de Aaltense Overstromingsclub, ds. Kempeneers (‘bidden tegen Oranje’) en vele anderen niet worden gezegd. Onze insteek: laat er maar over worden gepraat

  GG … ik hoop dat onze prins weer gauw op de been is, plus dat hij : Jezus aanneemt in z’n leven — voorts, laat mij maar lekker ONbekend blijven, want dan tellen mijn zonden minder zwaar …!?

 130. koningeric says :

  Dit is grote onzin en majesteitschennis van Adrie Streefland. Hij moet zijn grote mond houden.

 131. Alec says :

  @ rubenz

  Voor alle mensen die het geen moer intereseert: dit is nou de reden waarom een maatschappiij naar de knoppen gaat!!!! Het intereseert ons allemaal geen moer meer. Kijk vanavond dan nog maar eens een keer goed naar de foto van de familie van de mens Johan Friso en bel dan zijn kinderen maar eens op en zeg tegen die meisjes dat het je geen moer intereseert. En dat geld ook voor Stryber.(dorpsmalloot zonder liefde en realiteitsgevoel) “Naar de kelder met die idioot, kan ie daar bellen gaan blazen”

  Ondanks dat het me niet raakt ben ik het misschien wel met je analyse eens. Ik was ook te hard. Het interesseert ‘ons’ te weinig meer.
  Het is waarschijnlijk goed dat mensen nog mee kunnen leven met een semi-publiek figuur. Ik mag dat niet zomaar bagatelliseren en zo hard bekritiseren.
  Bovendien valt die toch wel anti-republikeinse reflex me van mezelf tegen.

  Blijft wel staan dat ik dat los zie van de post van GG (die ik vind kunnen) en dat me erger aan Rutte die zich namens het hele Nederlandse volk denkt te moeten uitspreken en dat verzaakt over Polen die zich minderwaardig voelen.
  Aan de andere kant heeft dat allemaal niets met elkaar te maken.

 132. Joost says :

  profeet
  voorts, laat mij maar lekker ONbekend blijven, want dan tellen mijn zonden minder zwaar …!?

  Wanneer je wordt geflitst voor te hard rijden en je nummerplaat is onleesbaar in elk geval wel, want waarheen sturen ze die bon?
  joost

 133. John says :

  @Profeet

  voorts, laat mij maar lekker ONbekend blijven, want dan tellen mijn zonden minder zwaar …!?

  Is dat een vraag? Er staat namelijk een vraagteken achter. En nu opbokken.

 134. goedgelovig says :

  UPDATE: De artsen van Friso hebben zojuist verklaard dat de hersenbeschadiging zodanig is dat hij waarschijnlijk niet meer bijkomt uit zijn coma. De persconferentie is na te luisteren op de website van de NOS.

  http://nos.nl/koningshuis/audio/344664-verklaring-artsen-prins-friso.html

 135. Onno says :

  Ik ben het met de meerderheid eens hier die vindt dat iemand die zo in de war is en psychische problemen heeft als Stryber beter genegeerd kan worden wat betreft zijn onzinnige uitspraken. Dat hij niet serieus genomen kan worden weet inmiddels iedereen hier wel door zijn bijdragen op GG. Daarbij speelt inderdaad mee dat Stryber geen publiek figuur is en GG hiermee Stryber een podium geeft wat hij anders niet gehad had. Wie leest er immers blogs van een onbekende onheilsprofeet? Mensen als Stryber kunnen soms heel aardig zijn en daarnaast ontoerekeningsvatbaar voor dit soort uitspraken en waandenkbeelden maar negeer dan ook gewoon hun rare fratsen. Door er zoveel ruchtbaarheid aan te geven kwets je nodeloos mensen en loop je kans dat de wereld weer een stok heeft om de kerk mee te slaan voor zover het mensen zijn die niet goed kunnen relativeren.

  Om dan nog even met een bijbeltekst te besluiten: “alles is geoorloofd maar niet alles is nuttig, alles is geoorloofd maar niet alles bouwt op” 1Kor.10:23

  Vermakelijk is het ook niet.

 136. Onno says :

  Wat een verschrikkelijk bericht over Friso bij de persconferentie. Ik wens de hele koninklijke familie heel veel sterkte…… 😦

 137. Johan says :

  Ik ben er behoorlijk ontdaan over. Een coma is vele malen erger voor de nabestaanden dan een ongeluk dat direct fataal is. Dit gun je niemand, maar zeker onze koninklijke familie niet.

  Ik vraag me af waarom er 50 minuten is gereanimeerd, dat is eigenlijk onverantwoord…

 138. Stryber says :

  Hallo zeg; er zijn hele boeken in het O.T. gewijd aan de onverbetelijke daden van de Koningen van Israël; en de klappen die ze kregen; maar als je een nietig stipje op de baarmoederwand vergelijkt met een nietig stipje op de bergwand; die beide de mangel in gaan; dan ben je een dorpsgek zonder enig gevoel. Een “Cry for Life” voor de ongeborenen is dus verboden. Als de Koningen van Israël tot inkeer kwamen werden zij op hun wenken bediend; het gaat hier over schuld, boete en genade; is er één parlementslid die de afgelopen 30 jaar openlijk het boetekleed heeft aangetrokken?? De vastentijd is daar uitermate geschikt voor…. en je brengt daarmee “malloten” tot zwijgen.. 😦

 139. Onno says :

  @pittig, voor zover ik weet is Stryber van katholieke huize en niet van charismanische of charismagische of evangelische huize. Niet teveel mensen in hokjes proberen te stoppen hoor, onheilsprofeten heb je overal.

 140. Onno says :

  overigens ben ik het wel met je eens dat door de theologie in charismatische kringen er een verhoogd risico bestaat tot het voortbrengen van nieuwe Herootjes, Dorenbosjes en Strybertjes.

 141. De dichter says :

  @johan
  Dat vroeg ik mij ook af, maar het schijnt de hedendaagse ethiek te zijn.

  Je leven is in handen van artsen, die hebben jouw “beschikkingsverklaring” zodra je niet meer kan aangeven wat je wens is.

  Geeft weer een bekende discussie over het wel of niet uitvoeren van eutanasie/actief of niet actief voor een nieuwe topic.
  Dit is een zeer moeilijke situatie ze spreken over maanden zowel jaren…met behulp van machines.Erg moeilijk.

 142. Johan says :

  @De dichter: Ik weet vrij zeker dat reddingsdiensten normaal gesproken niet zo lang doorgaan met reanimeren. Misschien dat ze er langer mee zijn doorgegaan omdat het Friso was?

 143. Pittig says :

  @ Onno

  … voor zover ik weet is Stryber van katholieke huize en niet van charismanische of charismagische of evangelische huize. Niet teveel mensen in hokjes proberen te stoppen hoor, onheilsprofeten heb je overal.

  Nee, onheilsprofeten, die hun profetie verbinden aan Gods gezag en autoriteit, komen beslist NIET overal voor!

  Noem mij eens één vrijzinnige gelovige die op basis van de bijbel zegt dat iets een straf van God is?
  Noem mij eens één van de huidige Doopsgezinden of Remonstranten die dat doet?

  Het is echt iets van bepaalde kringen! En dat moet benoemt worden! Want die zijn daar blijkbaar veel meer vatbaar voor!

  Ik heb trouwens duidelijk katholieken, evangelischen en reformatorischen genoemd. Mijn punt is dat het overal voorkomt waar mensen denken dat zij precies weten wat God wil en denkt!

  Dáár ligt het probleem. En dat zie je opnieuw bij de documentaire “Het kaf en het koren” dat ook op GG wordt besproken. Precies hetzelfde!

  Zie mijn reactie op die documentaire:

  https://goedgelovig.wordpress.com/2012/02/17/einde-der-wereld-op-hollanddoc/#comment-130238

 144. Johan says :

  @Pittig: Vrijzinnigen spreken niet over ‘straf van God’, maar wel over ‘laf van God’ en ‘maf van God’. Dat is dan weer de andere kant. 😉

 145. Dutch Hermit says :

  Ik hoop dat Stryber tot zichzelf komt en zich diep gaat schamen. En zijn excuses, al dan niet gemeend, aan de koninklijke familie aanbiedt. Leedvermaak over zulk ernstig lijden is een aantal bruggen te ver. Mabel en de nog hele jonge kinderen missen nu voor lange tijd, misschien wel permanent, echtgenoot en vader, onvoorstelbaar hoe veel verdriet dat bij hen teweeg moet brengen.

 146. De dichter says :

  @pittig
  De doelgroep van die “valse profeet” is wel een beetje (met alle respect) de sjonnie en anita (new kids) En ik vind het wel raar dat van die erg grote groep niet een gïnterviewd werdt die verklaart dat het niet in de bijbel terug te vinden is.

  Een (en waarschijnlijk meer) ding houdt God voor zich, de tijd wanneer Hij terug komt.

  Toch vind ik wel dat je het karakter van God beter kan leren kennen.
  Maar inderdaat je kan niet precies vertellen wat God doet of heeft gedaan.Inschatten wel. Wat God wil kan je via de bijbel wel een beetje uitkomen maar wat Hij inderdaat denkt is wat moeilijker, je kan het niet invullen voor God.

 147. Stryber says :

  @DH. Leuk, over exuses maken gaat een Mod-post van 1.25 pm… 😉

 148. joost says :

  Ik vraag me toch af of stryber in het verleden ook een ernstig ski ongeval heeft gehad. Dat zou veel verklaren toch?
  Vreselijk dat er zulk slecht nieuws is. Sterkte voor alle familieleden van friso, de bekende én de onbekende.
  joost

 149. De dichter says :

  Het ziet er niet best uit.
  Zat net even op wiki te kijken en daar vond ik deze beschrijving:

  Coma duurt zelden langer dan vier tot zes weken. Daarna komt een patiënt te overlijden of gaat hij over in een vegetatieve toestand. Dit vervolgtraject kan jaren duren. Vaak wordt door leken beweerd dat mensen jaren in coma kunnen liggen of er na jaren uitkomen; dit is dus een incorrecte opvatting. De meest voorkomende doodsoorzaak van comapatiënten is een infectie zoals longontsteking.

  (dat wordt bidden)

 150. rikus says :

  Een schandalig artikel
  Het toont nogmaals de waanzin in religieuze kringen aan

 151. Ed Schreudering says :

  @allen
  Ik hoop dat deze radicale stelling niet voorkomt vanuit een kerkelijk genootschap of groepering maar uit een hart wat nog genezing en herstel nodig heeft om zo Gods genade nog meer te kunnen voelen dan ooit tevoren.

 152. rikus says :

  @Ed Schreudering, op 24 februari, 2012 om 10:14 pm zei:
  Ik heb met mijn 70 jaar een voltooit leven
  En zulke waanzin als in deze bijdrage kom je inderdaad alleen in religieuze kringen tegen
  Vooral heel christelijk om nabestaanden zo te krenken

 153. Onno says :

  @Pittig, er zit wel wat in hoor wat je zegt. In te stellig zijn in je overtuigingen wat Gods wil is, daar schuilt een zeker gevaar in.

  Lijkt me nogal duidelijk dat vrijzinnigen op basis van de bijbel geen oordeelsprofetieën uitspreken. Dat kan ik niet tegenspreken.

  Ik gaf verder al toe dat er gevaren schuil gaan in bepaalde theologische opvattingen van charismatische en evangelische kerken waarbij die kringen eerder dit soort onheils’profeten’ voortbrengen dan andere.

 154. De dichter says :

  @rikus

  Meestal niet echt “kringen” maar een of andere dwaas, waar wat volgers achter hangen.

  Zelf vind ik het een beetje ouderwets-papagaaien taal die bekend is van de oer katholieke “hel en verdoemenis evangelie”.

 155. Onno says :

  Wat een afschuwelijk artikel staat er trouwens op Geenstijl nu over Friso en orgaandonatie. Als je denkt dat Stryber niet goed snik is en mensen onnodig kwetst moet je daar eens gaan kijken. Als Geenstijl dan iets durft te zeggen over Stryber is het meer het verhaal van de pot en de ketel denk ik. Alleen Stryber verpakt het in een profetie maar de inhoud is eigenlijk van hetzelfde kaliber. Misselijkmakend.

 156. rikus says :

  Ik denk dat de katholieken beter hun muil helemaal dicht kunnen houden, ze kunnen niet eens hun eigen broek op houden
  Maar deze bijdrage is het misselijkste wat ik de laatste tijd op internet ben tegen gekomen.
  En verzoop die barmhartige en liefdevolle God niet ooit eens bijna de gehele mensheid?

 157. rikus says :

  Mijn vorige reactie betrof De dichter, op 24 februari, 2012 om 10:45
  @Onno Ook op GS zitten een hoof idioten

 158. Dutch Hermit says :

  @Rikus
  Als je deze waanzin vergelijkt met de waanzin van Geenstijl, zonder hier aan af te doen, blijf je dan bij je woorden dat deze waanzin alleen binnen religieuze kringen voorkomt. Of ben je bereid om toe te geven dat waanzin binnen alle groepen, alle (on)geloven en bij alle mensen voorkomt?

 159. rikus says :

  @Dutch Hermit
  Dat is natuurlijk zo, maar die trekken hun almachtige God er niet in
  Nu mag jij weer

 160. Dutch Hermit says :

  @Rikus
  en wat is het verschil?

 161. De dichter says :

  @rikus

  Zit je net op deze site te surfen? Dit is een die nog misselijker is..

  https://goedgelovig.wordpress.com/2012/02/17/einde-der-wereld-op-hollanddoc/

 162. Johan says :

  Belachelijk dat stuk op geenstijl. Net zo belachelijk als pownews die meteen Veluwenaren gaat lopen interviewen over euthanasie om klotereacties uit te lokken.

 163. rikus says :

  @ De dichter, op 24 februari, 2012 om 11:25
  Ja, ik kwam hier door de titel
  Ik zal daar eens even gaan kijken
  Maar ik ben eigenlijk afgekickt van de groet kruis zwaaiers

 164. rikus says :

  @Johan, op 24 februari, 2012 om 11:26 pm
  Toch kijk ik elke dag wel even Pownews zitten soms ook grappige dingen in. Ook op Geen stijl trouwens wel
  En wat je niet lezen of zien wilt kun je negeren

 165. TommyLee says :

  @johan, die klojo van pownieuws viel deze week door de mand toen hij op DWDD zelf op de hak genomen werd. WAT EEN LOSER

 166. Onno says :

  @rikus, ik zie daar niet zoveel verschil in hoor, kwetsende nonsens is wat het is. Of je daar nu God (zoals Stryber), Allah, Krishna Boedha of niemand verder bij betrekt (schrijver van stukje over orgaandonatie van Friso nu op GS).

 167. rikus says :

  @TommyLee, op 24 februari, 2012 om 11:44 pm
  Ja dat was wel grappig
  @Onno, op 24 februari, 2012 om 11:45 pm
  Ben ik dus niet met je eens, met de fanatici kun je geen fatsoenlijk gesprek voeren, je ziet zo in het hellevuur
  En….tel altijd je vingers na als je ze een hand geeft.
  Zo en nu gaat deze oude man slapen. Het was even aangenaam toeven hier. Misschien breng ik nog wel eens een bezoek. als er interessante bijdragen zijn

 168. Tinus says :

  @ rikus
  doe is rustig ouwe! of hou ff rekening met de mijne! over fanitici gesproken. ik krijg er hartkloppingen van.

 169. Stryber says :

  Het Gelijk. Waren er geen 2 hoofdrolspelers 30 jaar geleden; de Koningin en haar Hofnar; Dries v. Agt; minister van Justitie?? Ging de een na ondertekening der abortuswet niet gewoon door met lekker skiën; en dook de ander daarna niet gewoon in de carnaval; allebei breed lachend op het nieuws; alsof er niets gebeurd was?? Wel, wanneer gebeurde het ski-ongeval, juist in het carnavals-weekeinde. Zie de hoofdrolspelers ontmoeten elkaar 30 jaar na dato in deze tragedie; D. v. Agt is en blijft door de tijd dus medeverantwoordelijke in dit afschuwelijk ongeval; lik op stuk……. sorry voor de overlast… 😦

 170. koningeric says :

  Adrie Streefland is een zielig mannetje. Hij moet leren godsdienst en gezondheid van elkaar gescheiden te houden. Het ski-ongeluk van Prins Johan Friso zou ook kunnen gebeuren als Koningin Beatrix de abortuswet niet had ondertekend.

  Adrie Streefland maakt zich schuldig aan majesteitschennis.

 171. rikus says :

  @Tinus, op 25 februari, 2012 om 2:25 am
  Daar zijn pilletjes voor Truus

 172. henkjan37 says :

  @Pittig, op 23 februari, 2012 om 11:18 am zei:

  Ik heb doopsgezinden nog wel een stuk radicalere dingen horen zeggen!! althans:P gelezen dat ze dat soort dingen en erger in het verleden riepen en het toeval soms stevig hielpen!

 173. rob says :

  @ Stryber
  Heb jij geen foute familie, oma’s, opa’s , moeder/vader?
  Hoe zie jij dit soort dingen binnen jouw persoonlijke sfeer?
  Als het Friso kan gebeuren, dan kan het jou ook overkomen, of is gelovig worden dan een soort vrijwaringsbewijs?
  Of geldt dit alleen voor ernstige overtredingen?
  Hoe ver gaat dit? Ben jij niet bang voor God tav de fouten van je familie,

 174. Pittig says :

  @ henkjan37

  Aha! Je kent je kerkgeschiedenis. 🙂 Maar ik was je al een stap voor… Lees nog maar eens in de zin waar jij aan refereert wat ik precies over de Doopsgezinden schreef.

  Noem mij eens één van de huidige Doopsgezinden of Remonstranten die dat doet?

  Er staat een cruciaal woordje in! Weet jij hem te vinden voor 5 punten?

  Vroeger waren de Doopsgezinden ook mensen die de een rechtstreeks lijntje met God dachten te hebben en de bijbel als enige juist begrepen. En voila: allerlei narigheid bloeide spontaan op! Maar nu zijn de Doopsgezinden (de Nederlandse wel te verstaan) over het algemeen behoorlijk vrijzinnig. En dan komen zulke uitwassen ook ineens niet meer voor! Voor nog eens 5 punten: wat geeft dan een garantie voor het voorkomen van nare uitspraken namens God?

 175. Stryber says :

  @Rob. Een “Kiekegaard-moment”; hij wijtte zijn misére aan het feit dat in zijn ogen zijn vader een doodzonde had begaan; is mij thans nog vreemd; en ben daar ook niet echt naar op zoek; maar ik ben wel blij dat zij altijd zwoegers op aarde zijn geweest die geen deel hadden aan nazi-bevelen, slavernij-handelingen; abortus-wetgeving (behoudens tégen stemmen!!), etc. Verder heb ik eerder op dit forum wel eens uitgelegd dat als ik niet een soort “roeping” had gehad, ik allang onder de zoden had kunnen leggen, wellicht een soort tijdelijk gespaard worden dus. En inderdaad, 30 jaar geleden moest de abortuswet er wel komen, maar zowel de koningin als v. Agt hadden uit Christelijk moreel standpunt kunnen weigeren te tekenen; een getuigenis voor Wereld en Kerk; het “Boudewijn-moment dus. Door hevige nalatigheid hebben zij actief meegewerkt de algehele bescherming van het ongeborene op te heffen; een zeer ernstige overtreding dus; die naar mijn inzicht de afgelopen 8 dagen haar beslag heeft gekregen; of als zodanig is te duiden. Enige genade bij het voorval ontdek ik in “the pure white snow”… maar vergis je niet in de weg naar de dood, mensen kunnen jaren voor het zover is, zelfs in bizarre gevallen, naar je toe komen en in een verborgen hint al onbewust afscheid nemen….. 😉

 176. Joost says :

  Stryber
  —-Enige genade bij het voorval ontdek ik in “the pure white snow”—-
  refereer je daarmee aan drugs? Dan zou ik het “begrijpen” dat je niet redelijk lijkt te denken .
  joost

 177. bramvandijk says :

  @Stryber / Joost
  Er zijn overal wel mooie liedjes bij te vinden:

 178. Stryber says :

  @Bram//Joost. Correctie; 15 feet=4,5 mtr.; het was slechts 10% daarvan; 45 cm.; maar toch blij dat Bram mee gaat in de genade-wave… ; (to my nabour; 1:35)….. 😉

 179. Idelette says :

  @ Stryber

  Hoe zit het nou met je profetie? JF ligt al meer dan 8 dagen in zeer kritieke toestand.

  Ik hoop dat jij de moed opbrengt om de link die je hebt gelegd tussen dit ongeluk en de abortuswet/de schuld van Beatrix in te trekken.
  Herroepen is een moedige daad. Het zou je sieren als jij als christen sorry zou zeggen hiervoor en een je welgemeende excuses hierover zou maken.

  Dhr. lijkt vooralsnog te arrogant en te narcistisch om sorry te zeggen voor het schenden van het medisch geheim, en het meewerken aan het naar buiten brengen van medische informatie van een (royal) patient.

  Ik hoop dat jij (wel) het goede voorbeeld geeft!

  PS hoe hebben jij – en jouw familie – het gevonden dat je naam op geenstijl is genoemd en ‘vervloekt’?

 180. Stryber says :

  @Idelette. Wat profetie?? Waarom zou ik excuses maken tegen botte feiten: Een baarmoederwand; een bergwand; op beide een nietig stipje; beide in een maalstroom van geweld afgedreven; dan de 8 bijbelse dagen tussen hoop en vrees; (als men niet van 2 naar 8 dagen was gegaan, had er voor mij n.a.w. geen trigger ontstaan); tegen de achtergrong van de 30 jaar oude ondertekening der christelijk moreel verwerpelijke gruwelijke abortuswet; ook weer een soort bijbels dilemma; waar koos men destijds voor: de Wereldlijke-Roem of de Kerkelijke-Eer?? Je kan je echter afvragen of het theologisch wel juist is om; (gedreven door de empathie voor het ongeboren leven); uit deze opsomming van feiten een of andere conclusie van de daken te gaan schreeuwen. Toch zie ik in alles veel genade; de serene bergwand bedekt met een (te) dikke laken van verse superwitte sneeuw; een man in de kracht van een goedbesteed leven; die alles en overal het leven geproefd heeft; meer dan hele volksstammen bij elkaar kunnen verhalen. Persoonlijk zie ik in het Lech-filmpje van vorig jaar haast een proloog van deze tragedie; als JF met zijn hand in een zwarte handschoen, onder het afglijden, met zijn vingers starre afscheidsbewegingen maakt; alsof dit alles reeds voorbestemd was; een soort Jefta-moment; de treurnis van een offer….. 😦

 181. rob says :

  @Stryber

  (als men niet van 2 naar 8 dagen was gegaan, had er voor mij n.a.w. geen trigger ontstaan);

  Je hebt weinig nodig om getriggerd te raken.
  Het Jomanda momentje.

  Profetie ontstaat naar mijn idee niet vanuit een trigger.

 182. Joost says :

  rob
  volgens mij is stryber hoog nodig toe aan een cupasoup momentje!
  joost

 183. John says :

  Iedereen kraakt hem wel af, maar wat als hij nou wel gelijk heeft? God heeft wel vaker profeten met minder prettige boodschappen gestuurd. Kenmerk van de tijd van Noach: Niemand wilde luisteren.
  Kenmerk van 2012: Niemand wil luisteren

  Koppeling: Mt. 24:37

  Aanname (een populaire wetenschappelijk verantwoordde handelswijze tegenwoordig): Stryber is inderdaad profeet.

 184. Stryber says :

  Reden voor aanname: Het is al dan niet genoegzaam bij GG bekend dat mijn “roeping” als center heeft, de vervloeking van abortus door een engel in de ultieme geboortenacht, Kerstnacht; eind dit jaar 40 jr geleden; met de woorden: “Dit vergeef//vergeet ik niet”; dit was dus nog vóór de algemene wettelijke goedkeuring 30 jr geleden. Als er dus iets ernstigs plaatsvind zo’n 30-40 jaar later is dit geheel aansluitend. Tevens zijn er ontelbare ernstige gebeurtenissen op te noemen, waarbij personen betrokken waren; met auto, boot, vliegtuig, etc. Maar alleen een stipje op de bergwand kan de vergelijking aan met een stipje op de baarmoederwand, inclusief een fatale afdrijving; en alleen deze had nou net de Bijbelse trigger van 8 dagen. Neem daarbij de voorspelde omstandigheden, zware sneeuwval, waarschuwingslevel 4; en de niet in acht genomen veiligheids-normen in die situaties; dan is de set-up compleet; hij had geen schijn van kans tegen : “Dit vergeef//vergeet ik niet”; 30-40 jr later…….. En nu: “First the Queen, than the provoters….?” 😦

 185. aafke says :

  Hallo Stryber,,
  Kun je niet gewoon je mond gaan spoelen, je pilletjes gaan slikken, een lekkere warme douche nemen en je nachtponnetje aandoen.
  Lees dan een paar spannende romannetjes en ga lekker slapen.
  Geef je computer maar aan de kinderen van de buren, dan wordt er nog wat leuks mee gedaan.
  😦

 186. Joost says :

  stryber
  bij GG genoegzaam maar bij je zelf meer zelfgenoegzaam bekend denk ik..
  het blijft vreemd dat jouw “vermeende” straf op de door jou “vermeende” zonde 30 tot 40 jaar op zich heeft laten wachten. Ik denk dat God minder kleinzielig reageert dan jij denkt en doemdenkers die het voor anderen altijd beter weten zal je altijd houden. Ik vind het jammer dat jij meent voor God te kunnen denken en spreken.
  Wat zal Zijn straf zijn voor deze hoogmoed van jou? En zal die worden uitgevoerd ergens tussen het nu en 20062?
  joost

 187. Stryber says :

  Zwak, @joost; als je het O.T een beetje kent; specifiek Kon. I en II; dan had je bemerkt dat “De Wrake” veelal pas aan het einde van een regeringsperiode wordt vereffend; (Oeps weer eeen voorzegging…??); dus zou de 30-40 jaar geen bevreemding moeten opwekken toch? 😉

 188. joost says :

  stryber
  een stukje uit de bijbel citeren is geen voorzeggen, niet al te arrogant worden he?
  😀
  joost

 189. joost says :

  Groot in het nieuws gisteren dan de prins weer tekenen van bewustzijn gaat vertonen. Zou hij dan toch……???
  Ik ben heel bang dat daar weinig kans op is maar voor hem en zijn familie hoop ik het oprecht
  Zoals ik dat ook hoop voor alle patiënten en hun familie in een vergelijkbare situatie.
  joost

 190. Stryber says :

  Alles is Genade, ook in het Friso-Drama. In augustus dit jaar, anderhalf jaar na het lawine ongeluk, ontviel dan alsnog prins Friso. Toch is er een lichtpuntje, een soort genade herkenbaar. Immers, in mijn eindtijd-filisofie, De-laatste-Week, week 33-2017, zal op 17-08-2017 De-laatste-Ware-Gelovige als een moderne Lot De-westerse-Wereld verlaten. Het Friso-ongeluk was ook op de 17de van een maand (feb.); aldus mag hij ook gerekend worden onder De-Laatste-ware-Gelovigen. Niet alles is zo medogenloos als het lijkt….. 😉