Gouden Bikini 2011: eerste stemronde!

Het is weer tijd voor de Gouden Bikini! Deze bekende satirische jaarprijs van Goedgelovig, die vernoemd is naar het favoriete kledingstuk van het Utrechtse GristenUnie-raadslid Mirjam Bikker, wordt uitgereikt aan de gelovige, kerk of gristelijke organisatie die zich de afgelopen 12 maanden in Nederland op de meest wereldvreemde manier heeft onderscheiden. De prijs bestaat uit een digitale bokaal met daarop een gouden bikini.

Vandaag presenteren we de officiële nominaties. We hebben laten meewegen in hoeverre de kandidaten nationaal in het nieuws zijn geweest. Maar onze lezers bepalen uiteindelijk wie de Gouden Bikini 2011 gaat winnen. De procedure is als volgt: in de eerste ronde (deze week) kun je drie stemmen uitbrengen op je favoriete kandidaten. Volgende week is dan de finale met de beste 2 of 3. De bekendmaking van de winnaar is op 1 januari 2012.

NOMINATIES GOUDEN BIKINI 2011

1. Bert Dorenbos

Deze bekende pro-life activist dong bijna elk jaar mee naar de Gouden Bikini, maar won hem nog nooit. Dit jaar verklaarde hij het stormongeluk op Pukkelpop, waarbij vier doden en vele gewonden vielen, als het ‘werk van God’. Popmuziek staat namelijk bol van de satanische invloeden en daar komt alleen maar dood en ellende van. Enkele weken geleden ging Dorenbos bij velen over de irritatiegrens door een documentaire te lanceren waarin hij een directe link legde tussen abortus en de holocaust. Eigenhandig legde hij plastic foetussen op de rails naar Auschwitz-Birkenau om zijn punt te maken. Het doel (afschaffing van abortus) heiligt namelijk ALLE middelen.

2. Willem Ouweneel

Deze in tout kerkelijk Nederland bekende opinieleider gooit zijn wetenschappelijke reputatie te grabbel door zich onverbloemd te profileren als spindoctor van de extreem-charismatische organisatie TRIN (winnaar Gouden Bikini 2008). Hij hielp juichende wonderverhalen over in Birma genezen blinde kinderen de wereld in, schoffeerde in het openbaar mensen die hier kritische kanttekeningen bij zetten, en viel uiteindelijk door de mand door een onthullende reportage van journalist Karel Smouter. In plaats van karakter te tonen en zijn ongelijk toe te geven, kreeg de journalist de zwarte piet toegespeeld.

3. Norbert van der Sluis

Deze pastoor uit Liempde weigerde een parochiaan die voor euthanasie had gekozen een waardige uitvaartdienst. Hij staat symbool voor de kloof tussen starre theologie (het volgen van de regels) en menselijke betrokkenheid en dienstbaarheid.

4. Mariska Orbán-de Haas

Deze blonde verdedigster van de Rooms-Katholieke Kerk voelt de maatschappelijke verontwaardiging over het jarenlange misbruik van kinderen en de onhoudbare opstelling van het Vaticaan inzake de AIDS-problematiek in Afrika niet zo goed aan. Met haar hakkelende optreden bij Pauw & Witteman bevestigde ze vooral de katholieke doofpotcultuur.

5. Karin Houwers

Woordvoerdster van eindtijdgroepering Wachters van de Nacht. Ze haalde het nieuws met waarschuwende profetieën waarin een vernietigende tsunami over en overstroming van Nederland wordt voorzegd. Om zich hier op voor te bereiden en droge voeten te houden, terwijl de rest van Nederland zal verdrinken, betrok ze met geloofsgenoten een boerderij in Aalten. Hier worden nu groenten geweckt.

6. Herman Spronck

Inmiddels ontslagen overste van de Salesianen van Don Bosco, die vindt dat seks met kinderen moet kunnen. Hij hield een pater die aan de lopende band kinderen misbruikte en bestuurslid was van pedofielenclub Martijn de hand boven het hoofd, zodat deze ongestoord zijn gang kon blijven gaan. Hij staat symbool voor het misbruikschandaal in de Rooms-Katholieke Kerk.

7. Ton Blok

Kaasboer uit Woerden die al bijbelzwaaiend namens zijn HEER en HEILAND de gemeenteraad in zijn woonplaats bedreigde. Aanleiding was de voorgenomen zondagsopenstelling van winkels. De burgemeester moest de rel sussen en dwong Blok zijn excuses aan te bieden, wat niet van harte ging.

8. Ds. A. Vlietstra

Predikant van de Hersteld Hervormde Kerk in Katwijk die in zijn kerkblad een 17e eeuwse opvoedmethode van lijfstraffen propageerde en daarmee bijna alle landelijke media haalde. Later verklaarde hij het niet zo bedoeld te hebben, maar toen was het kwaad al geschied.

EERVOLLE VERMELDINGEN

Drie personen en organisaties zijn niet door de selectie gekomen, maar ontvangen wel een eervolle vermelding:

Harold Camping. Deze bejaarde Amerikaanse televisiedominee zorgde voor dé relihype van het jaar door zijn voorspelling (tot tweemaal toe) van het einde van de wereld. Hij adverteerde ermee op NS-stations en haalde zelfs het NOS Journaal. Hij valt af voor de Gouden Bikini omdat zijn organisatie Family Radio geen Nederlandse vertegenwoordiger heeft aan wie we de prijs zouden kunnen uitreiken.

De Dead Raising Teams van God’s Embassy, een kerk in Amsterdam, die op afroep beschikbaar zijn om doden op te wekken, maar doodsbang zijn voor meekijkende journalisten.

Stichting Bijbel en Onderwijs die populaire kinderboeken wil boycotten omdat ze ‘satanisch besmet’ zouden zijn.

STEM NU (selecteer maximaal 3 opties):

128 Reacties op “Gouden Bikini 2011: eerste stemronde!”

 1. Kaas zegt :

  Dorenbos, Ouweneel en Blok (woerdenaren voor woerdenaren) hebben mijn stem. Check!

 2. Ruub zegt :

  Dorenbos, Ouweneel en Spronck. Bijna nog Houwers gestemd vanwege het geweldige zinnetje “Hier worden nu groenten geweckt.”

 3. Gerard Konings (@gkonings) zegt :

  Dorenbos en niemand anders. Laat hem niet de Anita Witzier van de Gouden Bikini worden.

 4. rob zegt :

  Moeilijk kiezen met al die fantastische kandidaten.

 5. Click zegt :

  Dorenbos en Ouweneel omdat ze zo heilig in zichzelf geloven en Spronck omdat dit gewoon puur kwaad is.

 6. biblo zegt :

  wat erg eigenlijk dat het zo moeilijk kiezen is. ouweneel, dorenbos en Spronck lijken de meeste stemmen te krijgen, ik hoop niet dat het tussen dorenbos en ouweneel gaat want dat vind ik echt moeilijk kiezen….

 7. Flipsonius zegt :

  Dorenbos, Ouweneel en Spronck. Die steken er met kop en schotel bovenuit!

 8. rob zegt :

  Ouweneel gun ik het meest de bikini, juist omdat hij zoveel status geniet onder de serieuze gelovigen.

 9. mafchauffeur zegt :

  Zou er ook een tegenverkiezing komen? De Nestbevuilingsbokaal.

  Met als genomineerden o.a.:
  – Karel Smouter (voor het besmeuren van TRIN)
  – Wim Deetman (idem RKK)
  – Arie Boomsma (losse gristelijke zedigheidsnormen)
  – Matthieu & Rebekah van der Steen (voor het als demonisch aanmerken van kritiek van medegelovigen)
  – Nederlands Dagblad (voor het kritiekloos volgen van Smouter)
  – Goedgelovig (voor het stelselmatig als randdebielen wegzetten van Gezalfden des Heeren)

 10. Pieter zegt :

  En komt David Maasbach niet in aanmerking?? Je eigen familie er uit gooien en de hele gang van zaken?

 11. John zegt :

  @Flipsonius

  Die steken er met kop en schotel bovenuit!

  Deze verkiezingen escaleren helemaal uit de hand!

 12. John zegt :

  @Pieter

  Lijkt me een goeie kandidaat, al komt hij net iets te laat. En erg veel in het nieuws is hij niet geweest, dus voor deze prijs valt hij denk ik helaas af.

 13. Frank Abspoel zegt :

  Hmm heel erg hoog tijd voor een statement tegen kindermisbruik en tegen de doofpotcultuur daaromheen, lijkt mij.
  Want kindermisbruik zou niet alleen wereldvreemd moeten zijn, het zou bij uitstek vreemd moeten zijn aan christenen – binnen of buiten de moederkerk.
  http://www.bijbel.net/wb/?p=page&i=64565,64598
  Dus Spronck, Vlietstra en Orbán krijgen mijn molensteen. Ehhh, stem.

 14. Vera van Haarlem zegt :

  Het valt niet mee om te kiezen :0).
  Op de groente weckende extreem-charismatische christenen in Aalten ben ik als Randstedeling een tikje jaloers. Willen we eigenlijk niet allemaal een boerderijtje op het platteland om biologische groenten te kweken?
  Mariska gun ik een rustige kraamtijd en als je net bevallen bent wil je echt niet in bikini, zelfs niet in een gouden.
  Voor mij steekt Ouweneel er bovenuit omdat hij toc hier en daar nog als ‘gezaghebbende leraar’ geldt, ondanks al z’n enorme bloopers in de hele gang van zaken rond Birma en vooral zijn reactie toen hij daarop werd aangesproken.

 15. Vera van Haarlem zegt :

  Haha, mijn reactie staat in moderatie. Ik denk dat ‘groente wecken’ in een verboden lijst staat :0)

 16. Ide Lette zegt :

  Spronck en Orbán.
  Ik mis het CDA.

 17. Vera van Haarlem zegt :

  @mafchauffeur “De Nestbevuilingsbokaal.”

  Dat is een beetje lastig om een beeld bij te vinden. Misschien beter een ‘Vuile was-bokaal’. Dan is een vieze onderbroek van één van de GG-redacteuren voldoende prijs. Wel ingelijst natuurlijk :0)

 18. aafke zegt :

  Het zou toch mooi zijn als Ouweneel de toekenning van de Gouden Bikini aan zijn toch al omvangrijke cv mag toevoegen.
  Nog mooier zou het zijn als vriend Andries Knevel verslag doet van de uitreiking en kritische vragen stelt aan de hooggeleerde professor en aan de GG-vertegenwoordiger.
  Ik heb voorpret… 😀

 19. Vera van Haarlem zegt :

  @Aafke Mag het dan wel een radio-uitzending worden? GG-vertegenwoordigers hechten nogal aan hun ‘onzichtbaarheid’ en persoonlijk hik ik aan tegen het beeld van Ouweneel in bikini.

 20. aafke zegt :

  @VvH
  GG vindt wel een oplossing.
  Ouweneel verdient het om op primetime in beeld te komen op de nationale tv-zenders. Hij mag dan gedurende enkele minuten zelf zo voor schut staan als hij in het afgelopen jaren mensen zelf voor schut gezet heeft. Bovendien is het een gouden bikini en dat zal hem als TRIN-coryfee zeker aanspreken. Daarnaast zal hij zeker opknappen als hij eens wordt bedekt met de schittering van goud, nu dat tot nog toe slechts het primaat was van MvdS.

 21. Ruitje zegt :

  Ik denk dat die gouden bikini wel leuk zal staan bij Ouweneel. Ben benieuwd hoe dat eruit ziet.

 22. Vera van Haarlem zegt :

  @Aafke Als z’n bikinilijn maar is bijgewerkt ;0)

 23. aafke zegt :

  @VvH
  Ik vind het niet zo erg als zijn buikje wat over de rand van het broekje hangt hoor…..

 24. Ferdinand zegt :

  Mensen die in God geloven zijn de weg kwijt. Dat ze hun zogenaamde fatsoensnormen aan iedereen willen opdringen is erg. Normen die ze uit oude stoffige onleesbare boeken halen die al 2000 keer zijn geherinterpreteerd bovendien en waaruit iedere idioot wel iets kan halen dat hij/zij weer aan anderen wil opleggen. En zij hebben dan “natuurlijk” de ware norm te pakken waarmee wij met zijn allen weer rekening moeten houden. Meer dan gebakken lucht is het. Het is afschuwelijk. Pure onderdrukking. Beloon ze niet door ze aandacht te geven. Een Gouden Bikini is teveel eer. Doodzwijgen als het graf is beter.

 25. Vera van Haarlem zegt :

  @aafke nee niet doen, krijg er beeld bij ;0). Gezien je reactie dacht ik dat jij ‘m wel zou willen waxen.

 26. aafke zegt :

  @VvH
  😀 😀
  Ik ben niet meer zo van de beelden en de plaatjes…!

 27. Bert zegt :

  Geenstijl, wanneer produceren jullie ZELF eens wat? Het enige wat je doet is doorlinken naar ANDERE sites! Sukkels!

 28. plant zegt :

  Graag breek ik bij deze nog een lans voor Karin Houwers. Nier per sé om haar persoonlijk, maar haar als symbool voor alle eindtijdgekte die zich manifesteert in gristelijk Nederland. Want om in een van de rijkste landen ter wereld, met een hoge geluksgraad, godsdienstvrijheid, en veel zorg voor de zwakken te stellen dat het nog nooit zo erg is geweest met deze werkelijkheid, lijkt mij wereldvreemd.

  En als blijkt dat ze toch gelijk heeft, dan heeft ze in ieder geval een mooie gouden bikini om haar eindtijdvoorzorgspakket compleet te maken.

 29. azijnseikerT zegt :

  Kan ik ze ook allemaal selecteren? Ik kan niet kiezen.
  Vouruit, Spronck dan maar, alles met kindertjes en misbruik mag met het riool mee. Als ik er aan denk word ik onpasselijk.

 30. HansPiet zegt :

  Waarom kunnen mensen de link niet leggen tussen geloof en hetgeen je nu ziet over Noord Korea op de t.v. ?

 31. Vera van Haarlem zegt :

  @plant En niet te vergeten: een (gouden) bikini is reuze handig tegen de tijd dat Aalten aan zee ligt :0)
  Maar nee, pure afgunst weerhoudt mij ervan om op deze eco-boerin te stemmen

 32. Johan zegt :

  Bah, GeenStijl zit de boel weer eens te verzieken door een stemadvies te geven. Wat kinderachtig.

  @GG: Kunnen jullie daar niet wat aan doen?

 33. Vera van Haarlem zegt :

  @Johan De gemiddelde GeenStijl-reageerder vindt het blijkbaar te moeilijk om zelf een mening te vormen en volgen klakkeloos het stemadvies op. Tsja, wat moet GG ermee? Eigen volk eerst ;0)?

 34. goedgelovig zegt :

  @Johan: Het zijn vrije verkiezingen… Maar het was sjieker geweest als GeenStijl zich had onthouden van een stemadvies. Zo torpedeer je elke internetverkiezing. We denken er even over na. Vóór de komst van de GeenStijl’ers stond de stand op: 1. Ouweneel, 2. Dorenbos en 3. Spronck. Met ongeveer 10% verschil tussen de nummer 2 en 3, en tussen de nummer 3 en 4.

 35. thafizzy zegt :

  Gelukkig! Een bindend stemadvies van GeenStijl. Hebben we alvast één kandidaat voor de eindronde.

 36. Ettje zegt :

  Moeilijk dilemma, vind ik, omdat daardoor de verkiezing gefraudeerd wordt.
  Mag in Rusland niet, dus hier ook niet! Lijkt me. Er zullen dus onafhankelijke waarnemers aangesteld moeten worden. 🙂

 37. biblo zegt :

  katholieke haatsnol? *grinnik* kom er maar eens op. geenstijl is weer eens haatdragender dan Al Quaida

 38. Wilfred zegt :

  Het lijkt me duidelijk dat het resultaat behoorlijk vertekend raakt door stemming door de GeenStijlers. Jammer, want ik was wel benieuwd naar de verhoudingen hier op GG. Nu zullen we het nooit weten! 😦

 39. goedgelovig zegt :

  @Wilfred: We zijn niet voor één gat te vangen. Het is goed mogelijk dat we een ‘GeenStijl-correctie’ toepassen. We kunnen goed zien hoeveel mensen er vanaf GS een stem uitbrengen. Ook de ‘stemtrend’ hebben we redelijk in de smiezen.

 40. Dutch Hermit zegt :

  @Wilfred
  (voordat mijn reactie op de objectieve moraal zover is)
  Ik denk dat men bij Geenstijl de intelligentie mist om zich te herinneren dat dit een voorverkiezing is. Er rollen drie kandidaten uit, dat zouden volgens de huidige stemming Orban, Dorenbos en Spronck zijn, en uit deze kandidaten kiezen wij als vrije GG’ers onze nummer 1. Dan laten we gewoon iedereen die de poll wil invullen een intelligentietest doen om de schapen (GG’ers) van de bokken (GS’ers) te scheiden 😉

 41. Sjoerd zegt :

  Herman Spronck is geen overste van de Salesianen meer! Direct ontslagen na zijn uitspraken. Dat mag wel even aangepast worden, heren (dames) van GG.

 42. Henny zegt :

  De stemming is niet helemaal eerlijk want zowel mijn stem via de pc als de laptop werd meegerekend. Zou iemand meerdere pc’s laptops hebben of via een proxy stemmen dan kan dat dus ook de hoeveelheid stemmen kunnen beinvloeden.

 43. goedgelovig zegt :

  @Dutch Hermit: Een intelligentietest: briljant! 🙂

  @Sjoerd: Dat is bekend, maar hij deed zijn uitspraken toen hij nog overste was. We zullen het tekstueel iets aanpassen.

  @Henny: Er zitten paar kleine mazen in de net. Heb je twee computers, dan kun je inderdaad 2x stemmen.

 44. K.Zwellever zegt :

  Ehm,ik mis dat dikke wijf van de plus als optie!

 45. B.Art zegt :

  pas de url aan, waardoor de link van geenstijl op een nep voting terecht komt met slechts een genomineerde, lijkt me een leuke tegen actie! helemaal als de uitslag dan meld U heeft gestemd op Rutger omdat u vind dat hij een priester heeft misbruikt de holocaust veroorzaakte en achter de aanslag in Alphen zat of zoiets onzinnigs….

 46. Luz zegt :

  Met hart en ziel stem ik op dat afgrijselijke mens van een Orban. Niet vanwege GeenStijl, maar vanwege haar eigen weerzinwekkende gedrag als christen richting Jeanine Hennis. Waar is je mededogen, je barmhartigheid, je christelijke naastenliefde wanneer je zo snoeihard oordeelt over het levensgrote verdriet van een ander? Denk je dat je dit aan jouw Maria, de Vader of de Zoon kunt uitleggen? Ik geloof van harte van niet. Prettige wedstrijd verder.

 47. Pittig zegt :

  Wow — ik ben het eens met GeenStijl. Nooit gedacht.

  Hier mijn argumenten:

  Hoe graag ik op alle anderen zou stemmen, ik denk toch dat het katholiek misbruik één van de allerergste zaken is die er in afgelopen decennia (eeuwen?) naar buiten is gekomen en die de naam van het christendom zware schade hebben toegebracht.

  Kerkleiders die alles beter wisten — ook op seksueel gebied (geen voorbehoedsmiddelen, geen condooms in Afrika) — en ondertussen het misbruik van de meest kwetsbare mensen in de doofpot stopten, er zelfs aan meededen of de daders gewoon overplaatsten…

  Al het geld dat de kerk ter compensatie en genoegdoening moet betalen (ooit giften!) zullen ook ingrijpende gevolgen hebben voor de kerk. Niet alleen haar naam, maar ook haar financiële positie zal aanzienlijk verzwakken. En de rechtzaken in Nederland beginnen nog pas.

  Ik kan me moeilijker iets schadelijkers voor het christendom voorstellen.Kun je een erger horrorscenario verzinnen?

  En als het dan naar buiten komt, is het allerlaatste dat je moet gaan doen — wat Orban de Haas deed — om het vooral over de kerk te hebben of te zeggen dat de conservatieve stroming van katholieke kerk het wel gelijk heeft.

  En Ouweneel — hoe graag ik hem ook nomineer — is nauwelijks in het landelijk nieuws geweest! Een kort stukje bij de EO, een paar verwijzingen in Trouw en verder alles in binnen-evangelische kring. Vergelijk dat eens met Orban, Dorenbos of Vlietstra.

  Nee, Orban heeft toch echt de Katholieke kerk gepromoot in een tijd waarin de kerk het juist héél voorzichtig had moeten doen en zich op de slachtoffers had moeten richten. Maar Orban kwam met name op voor de conservatieve, gezagsgetrouwe kant van de kerk die geen kwaad woord over de paus of de kerk kan verdragen. En dat terwijl de paus en de kerk ondertussen de doofpotcultuur doelbewust in stand hielden. Ze heeft totaal de verkeerde tijd gekozen om “brutaal” te zijn! (zoals haar boektitel zegt)

  Daarnaast heeft Mariska Orban de Haas al een wat langere staat van dienst in missers — denk aan de foetus-poppetjes.

  Maar is Spronck dan geen goede? Zeker wel, maar die is niet goed wijs en meteen ontslagen.

  Orban de Haas laat beter die conservatieve katholieke houding zien, die wist dat het slecht was, maar ondertussen gewoon schaamteloos de conservatieve RKK stroming bleef promoten. Dus mijn stem gaat naar Orban.

 48. Pittig zegt :

  @ GG

  Mogen GeenStijlers niet stemmen? Had dat even van tevoren gezegd. Nu mogen ze toch gewoon meedoen en mogen hun stemmen ook meedoen, toch?

  De Gouden Bikini wordt er alleen beter door, want het geeft des te duidelijker aan wat de “wereld” het meest schokkende vond. En het laat de evangelischen ook zien hoeveel kandidaten eigenlijk alleen binnen het evangelische wereldje een rol van betekenis hebben en daarbuiten nauwelijks enige invloed! En dat die kandidaten (zoals Ouweneel) dus eigenlijk nauwelijks voldoen aan de criteria van de “gouden bikini”.

  Als de GeenStijlers geweerd worden, nomineer ik GG voor het discrimineren van niet-christenen en voor het feit dat zij daarmee het christendom een slechte naam bezorgen… 😉

 49. Pittig zegt :

  Wow, ik heb nu pas gestemd, maar mijn argumenten hebben wel gewerkt zeg! Mariska staat vér bovenaan…

 50. Carla Wijnmaalen zegt :

  Van mij mogen ze allemaal een gouden bikinie bokaal krijgen, maar ik stemde Dorenbos omdat het tijd wordt dat hij hem eindelijk eens wint. Maar zo te zien staat Mariska op winst.

 51. Carla Wijnmaalen zegt :

  En dat moet natuurlijk bikini zijn zonder e;)

 52. Tobias zegt :

  Dorenbos, Houwers & Blok hebben mijn stem!

 53. Ruitje zegt :

  Jammer dat de uitslag nu bepaald wordt door iemand die ook in andere media is aangepakt. Zo is het geen echte GG-verkiezing meer. Flauw van GeenStijl.

  Ouweneel maakt nu geen kans meer op de bikini. 😦

 54. John zegt :

  Ik vind het niet flauw van GeenStijl. Internet is nu eenmaal een open medium en ik voel niet zo veel in die naar binnen gerichte gristelijke clubjes als banna-vandaag, CIP en het ND. Het is het goed recht van GeenStijl om hier naar toe te linken en ik verwelkom hun reacties dan ook van harte. De gouden bikini gaat om wereldvreemdheid en de niet-christenen van GeenStijl (zullen ook ongetwijfeld christenen bij zitten) kunnen als geen ander laten zien wie zij als het meest wereldvreemd ervaren. Beter dan wie zelf nog in het christelijke wereldje staan.

 55. Dennis zegt :

  Na een link van geenstijl te hebben gevolgd wil ik toch even vermelden dat ik niet voor orban gekozen heb vanwege het advies op de site maar maar gewoon omdat ik het met ze eens ben. Al zijn het allemaal winnaars hierboven, o.y.g.!

 56. rob zegt :

  @Pittig
  Ik geef je zowaar gelijk.
  Ik zit me helemaal te verbazen waarom mensen er een probleem mee hebben dat geenstijlers stemmen.
  Ze vertegenwoordigen de wereld beter dan de gemiddelde christen en het is wel leuk dat ze de prijs zo interessant vinden.
  Aan de andere kant lijkt de prijs een aanmoediging om “het christendom” in het algemeen te bashen en dat is niet echt de bedoeling vd prijs.

 57. Vera van Haarlem zegt :

  @Pittig @Rob GeenStijlers zijn van harte welkom om hun keuze te maken. Ik krijg jeuk van stemadviezen en mensen die die blind volgen.

 58. muilpaard zegt :

  Bikini Bert! Hup, Bert, trommel al je medestanders op voor een stem op jou. Een bikini en biblebelt en verder gewoon naakt zoals het de Here het graag ziet. Sla de bijbel er maar eens op na.
  En hij zeidde; “Voorwaar ik zeg u, gij zult dragen de gouden bikini en een riem met daaraan een bijbel verder zult gij geen gewaden dragen tot in lengte van dagen”.

 59. goedgelovig zegt :

  @Pittig: Tuurlijk mogen GeenStijlers stemmen, het is toch een open verkiezing? Maar als een medium met zoveel lezers zo nadrukkelijk een stemadvies geeft (in plaats van het open laat, zoals GeenStijl vorig jaar wel deed), dan doen andere meningen er puur getalsmatig niet meer toe en dat is ook weer niet de bedoeling. Soms moet je digitaal ook even opkomen voor de kwetsbaren. 😉

  @b.Art: 🙂

 60. Frank G. Bosman zegt :

  Ik ben ervoor de GG-ers gewoon mee te laten stemmen. Er was van tevoren immers geen criterium ingesteld, zo van ‘…alleen echte christenen mogen stemmen…’ (wat dat dan ook mag zijn). Bovendien stuwt het GoedGelovig op in de vaart van de digitale volkeren (en wie kan daar tegen zijn), en laat het des te pijnlijker zien hoe sommige christenen hun eigen naam meer dan te schande maken (en daar is die vermaledijde bikini toch voor!!!). Ik zou zeggen, beste GeenStijlers, wees welkom.

 61. aafke zegt :

  “Ik bèn zo kwetsbáááááár Heer……!”

 62. Vera van Haarlem zegt :

  @Frank G. Bosman
  “Ik ben ervoor de GG-ers gewoon mee te laten stemmen. ”

  Daar ben ik Frank dan wel heel dankbaar voor.

 63. aafke zegt :

  Het is in elk geval toch “fijn” om vast te kunnen stellen dat Ouweneel buiten de kring van Trin en andere goedgelovigen in elk geval geen rol van betekenis speelt. Een troostrijke gedachte.
  Die wetenschap is ook mooi voor zijn persoonlijke zelfreflectie.
  “Ik mag dan wel een hele grote mond hebben en zelfs jokken om aandacht te krijgen maar er is werkelijk niemand die het zich aantrekt”
  Ik schaar me achter met een blij gemoed achter Geenstijl….

 64. Vera van Haarlem zegt :

  @aafke ‘Tel je zegeningen, één voor één… ‘ ;0)

 65. mafchauffeur zegt :

  Ik had vanochtend al Ouweneel, Orban en Vlietstra gestemd, dus het bindend stemadvies lijkt mij een prima keus. Hoewel ik dan wel adviseer om, bij winst van de GS-milf, er een Gouden Voedingsbeha van te maken in plaats van een Bikini.

 66. alainverheij zegt :

  Tsja, we houden van GeenStijl vanwege dit gedrag.
  Als ze dan een keer ons eigen polletje verpesten,
  en (als ’t goed is) komt iedereen een keer aan de beurt,
  laten we dat dan gedwee en blijmoedig dragen.

  (Daarnaast vind ik dit gunstig voor Ouweneels ego)

 67. Wilfred zegt :

  Jullie nemen GS wel allemaal erg gemakkelijk serieus! Ik vraag me echt af of hun actie iets te maken heeft met de criteria voor die prijs. En daarmee kun je n.m.m. ook niets zeggen over wat het algemene oordeel van buitenstaanders zou zijn…

  Dat gezegd hebbend, krijg je nu misschien wel een beter zicht op hoe mensen in het algemeen de overige kandidaten beoordelen, dat dan misschien weer wel… (vooropgesteld dat men drie kandidaten nomineert, natuurlijk).

 68. rob zegt :

  OUWENEEL OUWENEEL
  (stemadvies)

 69. Vera van Haarlem zegt :

  @Rob Wat een naastenliefde, jouw zorg voor het ego van Ouweneel. Het idee dat hij in ‘de wereld’ niet eens gezien wordt, is toch een tikje sneu.

 70. mafchauffeur zegt :

  Het kan ook een goedmakertje zijn van GS voor het stemadvies voor de Loden Loekie 2011: “dat dikke wijf uit de PLUS” reclame. Daar werd over gesputterd door de reaguurdertjes. Wellicht dat de redactie daarvan geschrokken is en ijllings een strakke blondine heeft uitgezocht.

  Toch jammer dat bijvoorbeeld het profetisch zingen-filmpje uit de Almeerse miljonairsvilla niet bij de nominaties staat – nu zijn het toch vooral lelijke oude kerels die de boventoon voeren..

 71. Johan zegt :

  @Pittig: Je geeft die idioten teveel credits. Als een redacteur van Geenstijl zonodig Mariska de Haas een prijs wil geven omdat hij een bierzuipende man is en domme blondjes wil afzeiken, laat hij dan een eigen verkiezing organiseren. De bikini hoeft echt geen GG-onderonsje te zijn, maar mensen voorschrijven wat ze moeten stemmen is zooooo Noord-Korea. Als ik de reacties onder het bericht op Geenstijl lees, kan ik geen enkele van die stemmers erg serieus nemen. Het is het niveau van een door de brievenbus plassende PVV’er. Zo, ik heb gezegd.

  PS: Stem Dorenbos!

 72. rob zegt :

  @Johan

  Het is het niveau van een door de brievenbus plassende PVV’er. Zo, ik heb gezegd.

  Wil je mensen zonder niveau een stem weigeren? Dat is ook discriminerend!
  Met welk IQ mag er gestemd worden?

  (wat is er mis met door de brievenbus plassen? je brengt me op een idee want het riool is tijdelijk afgesloten bij ons )

 73. Johan zegt :

  @rob: Ja. Discrimineren kan soms heel nuttig zijn. Ik had het daarbij niet over IQ maar over stijl van zeiken. 😉

 74. Ide Lette zegt :

  @ Pittig

  Whaha denk jij dat er ook maar één reaguurder van GS jouw argumenten gelezen heeft, laat staan er gevoelig voor is?

 75. rob zegt :

  @Johan
  Dat is ook zo, ik word daar ook niet echt vrolijk van.

 76. Vera van Haarlem zegt :

  @Rob “(wat is er mis met door de brievenbus plassen? je brengt me op een idee want het riool is tijdelijk afgesloten bij ons )”
  Daar is niks mis mee, als het maar je eigen brievenbus is. Mag je nog kiezen aan welke kant je gaat staan. Pas je op voor de veer?

 77. Johan zegt :

  En kijk ook uit voor de hond, dat je die geen worst voorhoudt.

 78. Pittig zegt :

  @ Ide Lette

  Mijn reactie was satire… Komt wel vaker voor op een satirische site…

 79. Vera van Haarlem zegt :

  @Ide Lette Dat is ook waarom ik deze actie van GS niet kan waarderen. GS zegt: ‘stem op die’ en het overgrote deel volgt zonder daar ook maar één moment over na te denken. Als ze zo’n stukje over Dorenbos hadden geschreven, had die er met kop en schotel bovenuit gestoken.

 80. Pittig zegt :

  @ GG en Johan

  Zou iedereen bij GeenStijl klakkeloos het advies van hun Grote en Geliefde Leiders volgen? Zouden ze allemaal stemvee en applausmachines zijn?

  Of zouden sommigen zelf ook nog nadenken?

  Het lijkt inderdaad wel erg vaak op het eerste, maar in ieder geval laat Dennis hierboven zien dat sommige GS reaguurders wel degelijk nog zelfstandig kunnen enken, ondanks de grote druk van het stemadvies van de Altijd Overwinnende GS redactie.

  @ Johan

  Ik vind Orban gewoon een veel betere kandidaat dan Dorenbos. Dorenbos komt op de buitenwacht als een gestoorde fundamentalist over, maar Mariska Orban laat met haar brutale verdediging van het conservatieve katholieke gezag zien dat ze aansluit bij de doofpotcultuur die het instituut uiteindelijk belangrijker vond dan de slachtoffers. Het misbruikschandaal in de RKK is gewoon te groot om voorbij te laten gaan.

  Wat is meer schadelijk voor het christendom?

 81. Vera van Haarlem zegt :

  @Pittig “Of zouden sommigen zelf ook nog nadenken?”

  Ik bestrijd niet dat er GS-reageerders zijn die wèl zelf nadenken, maar toen ik daar even door de reacties scrolde waren die ver in de minderheid. Maar misschien is het sinds die tijd nog opgeknapt.

  En Pittig, dat jij er over hebt nagedacht, bestrijden we zeker niet :0)
  Gelukkig had GG een korte samenvatting van alleen alle hoogtepunten van haar betoog tijdens haar P&W-optreden geplaatst.

 82. Johan zegt :

  @Pittig: Het gaat me niet om Dorenbos of Orban, maar om de manier waarop Geenstijl deze verkiezing kaapt. Orban mag van mij best winnen, maar dan wel eerlijk.

 83. ajamu zegt :

  iedereen praat over Dorenbos en Ouweneel maar die hebben haast geen stemmen? hoe kan dat? Is deze verkiezing wel koosjer? Moet GG niet een beetje gecontroleerd worden? zullen we Smouter daarvoor vragen?

 84. mafchauffeur zegt :

  Zou het niet zo zijn dat Orban de terechte winnaar zou worden juist omdat zij “gekaapt” is door GS? Een betere test voor wereldvreemd gedrag is lastig te vinden.

  Enige echte kritiekpunt dat ik kan verzinnen is dat de belangrijkste reden voor deze kaping (haar brief aan Jeanine Hennis) uit 2010 stamt, en niet uit 2011.

  Ouweneel mag dan wel een hoop commotie en kromme tenen veroorzaakt hebben in gristelijke kring, maar daarbuiten is hij hopeloos en hulpeloos onbekend. Voordat hem de eer van een bindend stemadvies van GS te beurt valt moeten er heel wat meer blinde jongetjes over het plein van Boeddhistische instituten rennen.

  Desnoods gaan er vier kandidaten over naar de eindronde, en maak je er een gedeelde prijs van. Orban het bovenstukje en Dorenbos, Spronk of Ouweneel het slipje.

 85. Pittig zegt :

  @ Johan

  Wat is eerlijk?

  Mogen GeenStijlers niet stemmen? Hebben die zich niet goed ingelezen?

  Maar dan vraag ik me af — hebben dan alle GG stemmers zich wel goed ingelezen? Als ik zie welke redenen er voor de keuzes worden aangevoerd, dan heb ik zo mijn twijfels 🙂

  Hoe graag ik Ouweneel in bikini zou willen zien, hij blijft een typisch evangelisch fenomeen die nauwelijks enige reuring in Nederland veroorzaakt.

  Dan gaat het er dus om welke campagne de meeste supporters achter zich krijgt.

  Het blijft toch lastig met die sms/bel/internet stemmingen. Zo werd de Televizierring ook door Voetbal International gekaapt. Maar eigenlijk werkt het ook zo in de politiek. Ook al hebben andere politici meer steun, het gaat er uiteindelijk om wie de meeste mensen naar het stemhokje kan krijgen.

  Dus de vraag wordt dan: moeten we een democratie hebben of liever een jury/regering van wijze vrouwen en mannen?

  @ Ajamu

  Heb je de reacties hierboven gelezen? Dan zie je waarom Dorenbos en Ouweneel zo weinig stemmen hebben en waarom jouw speculaties weinig hout snijden.

 86. rob zegt :

  @Pittig

  Hoe graag ik Ouweneel in bikini zou willen zien, hij blijft een typisch evangelisch fenomeen die nauwelijks enige reuring in Nederland veroorzaakt.

  Je moet het wel heel bont maken om enige reuring te veroorzaken.
  Christenen zijn sowieso een randverschijnsel.

  “Een typisch evangelisch verschijnsel” op zich duidt al op wereldvreemdheid.

  Maar je bent er aan gewend.

  Geef Ouweneel een paar uur zendtijd op primetime en heel Nederland zal zich verbazen over die man.

  Andries Knevel idem.
  Dat hele interview was toch rampzalig?

  Voor de buitenwereld gedragen deze christenen zich als “gewone christenen” (lees: een stel idioten)

  Maar in geval v het katholieke misbruik wordt het verhaal veel meer maatschappelijk relevant.

  De hele wereldvreemdheid waarmee Ouweneel als geestelijk leider alle normale regels aan zijn laars lapt is schrikbarend.

 87. Mathijn zegt :

  Beste GG-ers,

  Als GS-lezer voel ik me toch lichtelijk in een hoekje gedrukt door de bovenstaande reacties. Mij dunkt dat de gouden bikini een verkiezing is die de mening van de gehele populatie wil testen, en niet enkel de GG-lezer. Dat GS nou toevallig een draadje opdraagt aan bovengenoemde haatmuts, is wellicht van effect op de uitslag, maar maakt deze niet minder relevant. Op GS zitten namelijk, bij mijn weten, genoeg mensen met een sterke eigen mening en visie, uit alle lagen van de bevolking(Ik ben zelf een (universitair) student) en dus zeker niet alleen ‘idioten’ zoals hierboven word beweerd.

  Ik denk dan ook dat de voorsprong van mevrouw Órban hem dan ook vooral zit in de betere danwel uitgebreidere onderbouwing die GS er bij heeft gegeven ten opzichte van het standaard praatje van de rest van de kandidaten.

  Een goede nacht iedereen,

  Een GS-lezer

 88. Pittig zegt :

  @ Mathijn

  Dank voor je reactie en uitleg! Erg leuk om een doordachte en goed beargumenteerde tegenstem bij enkele reacties hierboven te horen! Er worden mensen te snel over één kam geschoren, dat is duidelijk.

  Ik deel trouwens je mening volkomen en heb zelf ook op Mariska Orban gestemd.

  Maar ik wil toch wel opmerken dat veel reacties op GS niet van een hoog niveau getuigen, of wel? Dat zal zeker te maken hebben met het onprettige gevoel dat sommigen hier hebben bij een “GS invasie”.

  Zou GS het leuk vinden als een grote groep moslim- of christenfundamentalisten een verkiezing op GS gaat beïnvloeden met een stemadvies en link?

  Niet dat christenen nou zulke heiligen zijn op dit gebied… Dankzij een grote christelijke lobby heeft de bijbel in 2005 de NS publieksprijs voor het Nederlandse boek gewonnen… 🙂

 89. Vera van Haarlem zegt :

  @Mathijn Weet dat jij dus zeker niet over mijn ene kam geschoren bent :0)

 90. rob zegt :

  @Mathijn

  Het imago van een “geenstijler” heb je aardig opgekrikt met deze prachtige doordachte intellectuele reactie 🙂 :

  Als GS-lezer voel ik me toch lichtelijk in een hoekje gedrukt door de bovenstaande reacties. Mij dunkt dat de gouden bikini een verkiezing is die de mening van de gehele populatie wil testen, en niet enkel de GG-lezer. Dat GS nou toevallig een draadje opdraagt aan bovengenoemde haatmuts, is wellicht van effect op de uitslag, maar maakt deze niet minder relevant. Op GS zitten namelijk, bij mijn weten, genoeg mensen met een sterke eigen mening en visie, uit alle lagen van de bevolking(Ik ben zelf een (universitair) student) en dus zeker niet alleen ‘idioten’ zoals hierboven word beweerd.

  Misschien kun je het imago van deze reaguurders ook opvijzelen:

  – stomme katholieken (Piet)
  – ik haat katholieke snollen (Jan)
  – ik wens dit zieke mormel haar welverdiende portie leed (Klaas)
  – van haar brief word ik kotsmisselijk, ophangen aan de hoogste boom a.u.b.(Truus)
  – alle katholieken het land uit (Mien)
  – zou haar “doen”zeg, geile haatfuck nog aan toe, en dan bulderend lachen onder het nee nee (Kees)

  Die enorme haatdragendheid die je in dit soort simplistische stupide reacties proeft is niet alleen voorbehouden aan het laaggeschoolde deel van de bevolking.

  Vragen die bovenstaande reaguursels oproepen bij mij :

  Moeten alle katholieken het land uit? Net als alle allochtonen zigeuners Marokkanen Turken, Joden, negers en noem maar op aan welke “bevolkingsgroep de reaguurder nog meer een hekel heeft.

  Is elke vrouw met wie de reaguurder van Geenstijl het niet eens is een snol? Ga je er als reaguurder van geenstijl naar toe met je briefje van 25 euro?

  Verdient Mariska de doodstraf?
  Zo ja, komt een reaguurder van Geenstijl die dan voltrekken ?

  Zou Mariska zwanger en al verkracht moeten worden?
  Staan de reaguurders van Geenstijl handenwrijvend in de rij om dit klusje te klaren?

  Misschien voelt Mariska zich wel “lichtelijk” in een hoek gedrukt door de reacties van geenstijlers.
  Misschien voel jij je nu wel in een hoek gedrukt omdat ik deze reacties op jouw bord neerleg, omdat jij nu even “geenstij” vertegenwoordigt.

  Conclusie:
  Een imago kun je blijkbaar niet zomaar opkrikken door een onschuldige nette verschijning het woord te laten voeren.

  Maw: je bent een heel klein beetje de Mariska van Geenstijl 🙂

 91. aafke zegt :

  Goede reactie @rob

 92. ThaFizzy zegt :

  @rob

  Je klinkt als een PVV-stemmer die zich nu afvraagt: ben ik er medeschuldig aan dat er zulke clowns in Den Haag het goed vinden dat ik meer belastingen moet gaan betalen en er minder voor terugkrijg?

  M.a.w.: je bent :p

 93. Vera van Haarlem zegt :

  @Rob “Maw: je bent een heel klein beetje de Mariska van Geenstijl”
  Geweldig :0)

 94. Laura zegt :

  Waarom in heavensname een gouden BIKINI? Past dat bij een christelijk initiatief?

 95. goedgelovig zegt :

  @Laura: We vonden een Gouden Kruis te seksistisch, vandaar toch maar een kledingstuk. 😉

  De echte reden: de prijs is vernoemd naar het protest van de ChristenUnie tegen een Hunkemöller-billboard van een dame in bikini.

  https://goedgelovig.wordpress.com/2007/04/04/gristenunie-in-bikini/

 96. Pittig zegt :

  @ rob

  Ik had het nog wat voorzichtig geformuleerd, maar jij zegt duidelijk waar het op staat…! 🙂

  (en, om eerlijk te zijn, ik had geen zin om al die nare reacties op GS door te lezen….)

 97. rob zegt :

  @Pittig
  je hoeft niet eens zo ver te scrollen om een aantal van dat soort reacties bij elkaar te vegen.

  @Vera en Aafke
  Het kwam ineens het toetsenbord uitrollen na een gedachte van “er gaat hier iets een beetje scheef”

  @ThaFizzy
  Ik denk ook dat veel PVV stemmers zich van alles afvragen.

  Die 25 euro is niemand opgevallen 🙂
  Ik ben me alvast aan het voorbereiden dat de gulden weer terug komt.

 98. mafchauffeur zegt :

  Zou GS het leuk vinden als een grote groep moslim- of christenfundamentalisten een verkiezing op GS gaat beïnvloeden met een stemadvies en link?

  @Pittig: dat zal GS volledig worst zijn. Of juist mooi vinden, dat kan ook. Sinds het eclatante WC-eend succes (en vergeet de regelmatige successen bij de “Woord van het Jaar” verkiezing niet) zijn de GS-polls volgens mij vooral ludiek en vluchtig. Want “alle internetverkiezingen slaan nergens op”.

  Ook bijvoorbeeld een CU-meerderheid bij hun regelmatige iets serieuzere Tweede Kamer poll (stabiele meerderheid VVD/PVV) zou vermoedelijk vrijwel niemand opvallen, tenzij de redactie er een topic aan wijdt.

 99. Ettje zegt :

  Of je laat het stemmen volledig over aan ‘de wereld’. Zij weten tenslotte het beste wat het meest wereldvreemd is. Goedgelovigen/gristenen zijn per slot van rekening, als ’t goed is, allemaal wereldvreemd en hebben er geen weet van wat voor ‘de wereld’ vreemd overkomt. 🙂

 100. aafke zegt :

  @Ettje 🙂

  In de huidige tussenstand staat WJO op een vierde plaats.
  1e plaats Goud
  2e plaats Zilver
  3e plaats Brons
  De vierde plaats geeft recht op Koper.
  En dan klopt het toch weer… 😀

 101. Vera van Haarlem zegt :

  @Aafke :0)

 102. Ettje zegt :

  @aafke; Je zou bijna gaan geloven dat Hogerhand de stemming in de hand houdt en een ieder geeft wat hem/haar toekomt. 🙂

 103. whizky zegt :

  Ouweneel

 104. Pittig zegt :

  @ Aafke

  🙂 Goed gezien!

 105. Onno zegt :

  @Aafke, hoe kom je er weer op 🙂 Hihihi…

  Echt wel moeilijk hoor om er 3 uit te halen. Ik ga toch eerder voor Ouweneel en Dorenbos en eerlijkheidshalve moet ik dan Dorenbos toch voorrang geven aangezien hij veel meer in het nieuws is. Hoewel ik het Ouweneel aan een kant ook meer gun maar misschien kunnen we hem inderdaad bij wijze van uitzondering als GG-lezers een koperen bikini aanbieden als troostprijs. Met het misbruik in de katholieke kerk heb ik toch meer iets van dat is te erg en crimineel en een stap te ver en veel te ernstig om daar een ludieke prijs voor uit te reiken voor wereldvreemdheid. Bij Dorenbos heb ik aan de andere kant wel zo iets van; die man kan je toch moeilijk meer serieus nemen? Is die niet volledig ontoerekeningsvatbaar inmiddels en zich volledig onbewust van de realiteit van het leven om hem heen? Misschien juist daarom een winnaar? Kortom, lastig.

  Is dat trouwens niet een beetje menseigen en een nare eigenschap van het menselijk ras om de eigen “club” te vuur en te zwaard te verdedigen en doofpotten te creëren? Ik noem het goedpraten van crimineel gedrag van voetbalsupporters door andere supporters van dezelfde club, het blijven geloven in de onschuld van Joran van der Sloot en het hem blijven verdedigen door vrienden van hem, het elkaar de hand boven het hoofd houden in de landelijke, provinciale en gemeentelijke politiek en binnen politieke partijen…enz enz enz. Komen we het niet overal tegen? De kerk zou anders moeten zijn maar helaas toont het katholieke instituut een ander beeld met het verdoezelen van ernstige misdrijven en zelfs het goed praten ervan in veel gevallen. Nogmaals vind ik het te ernstig voor een ludieke prijs. Laat justitie alle verantwoordelijken die zich misdragen hebben maar grijpen en berechten indien de zaken nog niet zijn verjaard en laat de media gezagsdragers maar aan de tand voelen die zaken goedpraten of wegstoppen, dat past beter bij deze misbruikzaak dan een ludieke prijs van een gouden bikini lijkt mij.

 106. mafchauffeur zegt :

  Ouweneel staat stabiel naast het podium. Een bescheiden man, zo blijkt maar weer.

 107. Onno zegt :

  Ik moet overigens zeggen dat na nog een keer Mariska Orbáns optreden te hebben bekeken bij Pauw en Witteman, ik toch opmerkelijk veel gelijkenissen zie in de manier van ontwijkend praten (of moet ik zeggen: ratelen?) met Willem Ouweneel. Beide erg goed in het om de brei heenpraten en er dingen bij halen die veel minder of niet belangrijk zijn en daarbij zoveel mogelijk zelf aan het woord blijven en niet ingaan op kernzaken en geen echt antwoord geven op confronterende belangrijke vragen, zodat uiteindelijk de interviewers weinig wijzer worden en achteraf met een onbevredigend gevoel achterblijven. Met als belangrijkste resultaat natuurlijk dat de club die je verdedigt er zoveel mogelijk ongeschonden uit komt. Ik zou bijna spreken van een gave. Bij Ouweneel is die gave wat meer ontwikkeld maar Orban is nog jong en de ietwat ongemakkelijke houding af en toe en de euh, euh ’s zullen in de toekomst vast net als bij Ouweneel ook plaats gaan maken voor een zelfingenomen of meer zelfverzekerde houding.

 108. Mustafa zegt :

  Dorenbos. De Haas (GS heeft gelijk). En Spronck. Omdat dat de enigen zijn die als wereldvreemden wat rimpelingen buiten de kerkelijke vijvertjes maken. Ouweneel mocht willen dat zijn invloed en bekendheid verder zou rijken dan de goedgelovige christelijke subculturen in ons kikkerlandje — in werkelijkheid is hij van geen noemenswaardige betekenis.

 109. Mustafa zegt :

  Ik vind de koperen bikini voor Ouweneel trouwens wel een briljant idee. Misschien moet je ‘m de “‘gouden’ bikini” noemen, naar zijn eigen vondst om om zijn website niet meer over goud maar over ‘goud’ te schrijven.

 110. Pittig zegt :

  @ Onno

  Met het misbruik in de katholieke kerk heb ik toch meer iets van dat is te erg en crimineel en een stap te ver en veel te ernstig om daar een ludieke prijs voor uit te reiken voor wereldvreemdheid.

  Dat heb ik ook. Past een gouden bikini hier wel bij?

  Aan de andere kant — en dat was voor mij doorslaggevend — gaat het niet om “katholiek misbruik” dat een gouden bikini krijgt, maar om Mariska Orban de Haas. En dan nog geeneens rechtstreeks voor het katholiek misbruik, maar voor haar omgang met iedereen die niet de conservatieve RKK gezagsgetrouwe lijn volgt.

  Dus niet alleen de critici van de doofpotcultuur, maar ook hoe zij praat over de 8 Mei beweging vind ik erg schokkend. Alle andersdenkenden worden als een uitstervend ras en als oude bejaarden neergezet.

  En denk nog eens terug aan haar hele “brutale” pro-conservatieve RKK standpunt met deze cijfers in je achterhoofd:

  86% van de katholieken in Brabant heeft een negatief beeld van de RKK!

  http://www.kerknieuws.nl/nieuws.asp?oId=21874

 111. rob zegt :

  Mustafa
  :), de poedelprijs

 112. Vera van Haarlem zegt :

  @Mustafa Als we die koperen bikini dan door een wolk van zo’n rookkanon met een hand ‘gouden’ glittertjes naar beneden laten vallen, weet Ouweneel nooit dat het de echte niet is. Zou dat geen daad van Ware Liefde zijn?

 113. Wilfred zegt :

  @Rob: Ouweneel de bedrijfspoedel van God? 😉

 114. Onno zegt :

  @Vera van Haarlem,

  Prima idee lijkt mij, voor Ouweneel en de zijnen is het toch alles goud wat er blinkt 😉 Maakt niet uit wat het echt is en hoe anderen het noemen, voor hen is het goud 🙂

 115. Onno zegt :

  Overigens klopt de wikipedia-info over TRIN en het goudstofdossier niet of is in ieder geval onvolledig. Iemand een idee om dat aan te laten passen? Ik weet niet hoe dat werkt. Misschien een beetje off topic…. Zou fijn zijn als op Wikipedia de reactie van TRIN erbij zou staan dat ze wisten dat het geen goud was maar dat ze het alleen zou noemen en dat ze het ook opeten. Belangrijke relevante info lijkt mij die niet mag ontbreken voor de volledigheid. Sorry voor dit zijspoor eventjes.

 116. rob zegt :

  @Wilfred

  Bedrijfspoedel 🙂
  Maar va TRIN , niet v God.
  Die 2 hou ik toch liever uit lekaar.

 117. Vera van Haarlem zegt :

  @Wilfred en Rob Anders was die poedel vast veel beter afgericht ;0)

 118. Wilfred zegt :

  @Rob: Och, of je nou bedrijfspoedel bent van de gezalfde des Heren of van zijn Baas, een kniesoor die daar op let… 😉

  @Vera: Nou, Jezus liep ook een keer weg, hoor (Luk. 2)! 😉

  *ziet God al achter Willem aanrennen a la Fenton*

 119. Sjoerd zegt :

  Ik stel voor dat we op de valreep nog Dr. Th. A. M. van der Horst op de nominatielijst zetten! Lees:

  http://www.katholieknieuwsblad.nl/opinie/item/1389-open-brief-aan-vicepremier-verhagen.html

 120. Onno zegt :

  @Sjoerd, stuitend inderdaad die brief en geheel in lijn met wat we nu al zo vaak aan reacties vanuit de katholieke kerk hebben gezien. Niet inhoudelijk reageren maar wijzen op wat een ander fout zou doen en hem daarmee om de oren slaan en zeggen dat het niet past om uitlatingen te doen over door God aangestelde leiders. Dat zien we ook bij zoveel andere groepen terug zoals TRIN en Maasbach. Zoals Prediker al zei: “Er is niks nieuws onder de zon”. Schokkend is het echter wel. Maar bisschoppen, kardinalen of pausen die publiekelijk spijt betuigen voor wat ze zelf hebben gedaan of nagelaten, dat zie ik echt nog niet gebeuren. Daarna aftreden al helemaal niet.

  Ik heb er overigens geen problemen mee als een politicus zijn persoonlijke mening ergens over geeft. Ook in dit geval niet. De scheiding van kerk en staat zou pas in het geding zijn als hij gaat voorschrijven hoe de kerk haar bestuurders moet kiezen of iets dergelijks.

 121. Onno zegt :

  @Wilfred, weet jij wie de baas van de gezalfde is dan in dit geval? Als hij al een baas heeft dan…. Lastig he? 😉

 122. Vera van Haarlem zegt :

  @Wilfred lol

 123. Sjoerd zegt :

  @Onno “stuitend inderdaad die brief en geheel in lijn met wat we nu al zo vaak aan reacties vanuit de katholieke kerk hebben gezien.”

  Ho ho, ik nomineer Van der Horst, niet de hele katholieke kerk! En ik zou de katholieke kerk al helemaal niet willen vergelijken met TRIN of Maasbach, ook al heb je overal idioten. Het idee alleen al!

 124. Onno zegt :

  @Sjoerd, ik zeg alleen dat de reactie van Van der Horst overeenkomt met diverse reacties van katholieke leiders en dat het omgaan met kritiek grote overeenkomsten vertoont met hoe andere religieuze groepen met kritiek omgaan. Niet meer en niet minder. Slechts een constatering waarmee ik niet gelijk wil zeggen dat de katholieke kerk lijkt op TRIN of Maasbach of wat dan ook.

 125. dreemobiel zegt :

  @ Onno en Pittig

  Als de ernst van de zaak er voor zorgt dat de bikini niet uitgereikt mag worden, lijkt het me toch dat er ook andere kandidaten uit het lijstje en winnaars uit het verleden geschrapt mogen worden? Wat mij betreft is telkens in een heleboel bikini-gevallen het welzijn van anderen in het geding…

 126. engel zegt :

  De bekende nieuwszender spirit24 maakt ook reclame voor deze verkiezing en roept nog op om te stemmen:

  http://www.spirit24.nl/nieuws (onderaan)

%d bloggers liken dit: