Hoofdbeveiliger Maasbach doet boekje open

Het is alweer 16 jaar geleden dat de Johan Maasbach Wereldzending in de media onder vuur lag. Ex-leden beschuldigden evangelist Maasbach Sr. destijds van seksueel misbruik en gesjoemel met geld. Ze publiceerden een zwartboek met alle details. Hoewel justitie gaan aanleiding zag om hem te vervolgen, moest de organisatie (onder meer met het vertrek van Jan Zijlstra) een flinke aderlating doen. De oude Maasbach is inmiddels overleden, maar zoon David Maasbach die het familiebedrijf al jaren leidt, en bekend is van zijn uitzendingen bij SBS6, krijgt nu ook een ‘aanval van satan’ te verduren. Op weblog Armageddon trekken ex-leden onder aanvoering van de voormalige hoofdbeveiliger van Maasbach Jr. aan de bel.

“Jarenlang waren ik en mijn vrouw er van overtuigd dat dit de plek was waar wij ‘thuis waren’,” schrijft beveiliger Pieter. “Met overtuiging en met een oprecht gevoel zijn wij elke zondag opgegaan naar Den Haag om in het Capitol Evangelie Center de diensten bij te wonen. Zelfs deden wij trouw onze ‘taken’ aldaar, ik de beveiliging en mijn vrouw nu en dan in de winkel of boekentafel… Ja, we waren er dolgelukkig en dienden de Heer… althans dat dachten wij.” Tot op een dag, begin dit jaar, hij getuige was van een opmerkelijke dienst waarin Maasbach roerloos op het podium bleef liggen. Hij had een soort van godservaring gehad die leidde tot een speciale inzameling.

“David weet altijd weer om mensen zover te krijgen om hem van geld te voorzien (ze geven het niet aan mij, maar aan God). Neem als voorbeeld de afgelopen happening 7 dagen met Maasbach. Elke avond werden alle registers opengetrokken want David had 25.000 euro nodig. Wel een half uur lang stond hij op het podium de mensen te bewerken en op het goede vertrouwen in te spelen… En ja hoor, elke avond sleepte David de gevraagde 25.000 euro binnen, en dit 7 maal… Veel mensen geven van hun laatste reserve om zoals David het zegt: God te dienen met giften. Ze ontzien zichzelf van luxe en meer… Deze opoffering is niet terug te vinden bij de familie: dure kleren, dure telefoons en Louis Vuitton tasjes zijn eerder regel dan uitzondering.”

Maasbach wordt op het blog omschreven als een egocentrische, op aandacht en geld beluste wolf in schaapskleren die mensen die hem tegenwerken zonder pardon de kerk uitzet. “Ik schrijf dit niet om David en zijn gemeente schade toe te brengen,” schrijft Pieter, “maar omdat ik vind dat goedgelovige mensen horen te weten wat er zich achter de schermen afspeelt.” In een mailwisseling met Goedgelovig geeft hij aan op zijn blog “alleen controleerbare zaken” te melden. Dit deels vanuit beroepsethiek, deels om niet van smaad te worden beschuldigd. Andere ex-leden lijken zijn lezing echter te bevestigen.

Advertentie

225 Reacties op “Hoofdbeveiliger Maasbach doet boekje open”

 1. Kaas zegt :

  SBS-zendtijd ies doer!

 2. aafkej zegt :

  Heb helemaal niets met clubs zoals die van Maasbach waar min of meer dominante leiders de dienst uitmaken. Met beroep op de zalving des Heren doen ze net of ze precies weten wat goed is voor hun volgelingen. Vermits die volgelingen ook betalen natuurlijk…

  De wijze waarop de beveiliger dit alles naar buiten brengt ademt echter ook een sfeer van wraak en zo’n aanpak roept ook op om ontmaskerd te worden. Niet echt geloofwaardig op het eerste gezicht.

  Op zijn website benadrukt de beveiliger de levensgevaarlijke staat van onderhoud van het Maasbach gebouw, voorheen Capitol en hij plaatst zelfs foto’s van bedradingen en leidingen. Desgevraagd meldt hij dat dit geen foto’s zijn van het betreffende gebouw maar dat het daar nog erger is. Niet sterk.

  Ook meldt hij dat Maasbach opdracht gaf om ex-volgelingen te weigeren omdat ze leden aan de “geest van opstand of de geest van gierigheid”. De beveiliger gaf gevolg aan die opdrachten.

  Een ietwat verlate roeping als klokkenluider dus….
  😉

 3. Meded zegt :

  @aafkej Wat is het spreekwoord ook weer? Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald?

  Een beveiliger heeft wel echt goed zicht op wat er achter de schermen gebeurd. Het was ook een beveiliger van Benny Hinn die die vertelde dat Hinn achter de schermen eerst vroeg hoeveel geld er op was gehaald, als ik me goed herinner.

 4. Johan zegt :

  @aafke: Het verhaal over de losliggende kabels vond ik ook niet overtuigend. Maar ik denk wel dat hij gelijk heeft over de manier waarop Maasbach zijn imperium bestuurt.

  Voor dit type leiders is een eenvoudige vuistregel: als ze vaker dan 1x met hun eigen kop op hun website staan, weet je precies hoe laat het is. Dus… doe de test en kijk op http://www.maasbach.com/Home.htm. Hoe vaak zie je het hoofd van David? Wie is dus de allerbelangrijkste in dit werk en om wie draait het allemaal? 1+1 = 5.

  Ik zeg: de Maasbachjes zijn de pinkster-Godfathers.

  http://www.maasbach.com/FamMaasbach/FamMaasbach.htm

 5. henkos zegt :

  haha, de pinkster-Godfathers en dan die link openen ;-D

 6. Johan zegt :

  @henkos: Heb je de beschrijvingen bij die foto’s ook bekeken? Ik heb vooral te doen met de Maasbach-kids (de kleinkinderen van Don Maasbach). Je hoort er niet bij als je je modelouders niet voorbeeldig steunt in hun gezalfde bediening. Jek, jek, jek.

 7. Ruitje zegt :

  Voor dit type leiders is een eenvoudige vuistregel: als ze vaker dan 1x met hun eigen kop op hun website staan, weet je precies hoe laat het is.

  Een handige tool @johan om de schapen in wolfskleren te ontmaskeren… Paulus noemt ze wolven die ‘mensen achter zich aan trekken’ (Hand. 20). Zij staan dus zelf centraal en laten zich op een voetstuk zetten.

 8. TommyLee zegt :

  Het Maasbach imperium is een verhaal apart in de nederlandse pinksterscene. Een familiebedrijf a la van der Valk. Ze vallen nergens onder en volgen hun eigen koers liefs met mensen uit de familie. Hun stijl van werken spreekt je aan of niet. Kenmerkend aan hun boodschap is de eenvoud. Wellicht vandaar dat ze vanouds veel allochtonen in de zaal hebben zitten. Er is ruimte voor interactie (acclamatie)in de diensten en veel worship. Je treft 2 soorten bezoekers. de zoekers (worden aangetrokken door het enthousiasme) en de oudgedienden. De zoekers komen er al snel achter dat de boodschap voornamelijk bestaat uit dunne pap en trekken verder. Tenzij ze niet verder kijken dan de papieren facade en dan vinden ze het er heerlijk en sluiten zich aan bij de oudgedienden. Ik heb ooit daar zo’n dienst met bedelarij meegemaakt en de mensen gingen er lekker voor zitten om het over zich heen te laten komen. Wat dus als een “niet ingewijdde”of “de ogen geopende”schandalige manipulatieve bedelpraktijk wordt gezien is een vast entertainment onderdeel in de lithurgie. Nu over de klokkenluiders. Gerard Bosman is al veel langer dan die 16 jaar bezig geweest met zwartboeken etc. Er zijn heel veel mensen die zich jaren lang 2000% hebben ingezet in tijd en financiën en er gaandeweg of acuut achter komen dat ze misbruikt zijn voor de glorie van de familie. Het tragische is dat ze er met open ogen ingelopen zijn. Vergelijk het met een piramide spel. In dit geval is ze geen winst in euro’s voorgehouden maar wel een verveelvoudiging in zegen (al of niet financiëel)Veel mensen hebben boven hun vermogen gegeven in de “zekerheid”dat God hun in veelvoud zou belonen. Wie achter de schermen kan kijken en verspilling kan waarnemen voelt zich natuurlijk dubbel gepakt en zal rancuneus reageren. Het trieste is dat ze tegelijkertijd hun onnozelheid moeten toegeven. Aan de kaak stellen: prima, maar Ik hoop dat ze het achter zich laten, hun verlies nemen en iets moois van de rest van hun leven gaan maken. De beoogklepten zijn niet te overtuigen door deze verhalen die ze zullen afdoen als roddel, tegenwerking van satan etc.

 9. Pieter Rieuwers zegt :

  Goedemiddag alle lezers,

  Als eerste wil ik benadrukken als dat mag, dat de geplaatste stukken over De JMWZ en David Maasbach niet ”geboren” zijn uit enige vorm van wraak dan ook,mijn motivatie bestaat er uit om te voorkomen dat andere mensen dezelfde pijn en financiele ellende krijgen als vele voor hen.
  De veiligheid van het gebouw, inderdaad heb ik geen foto’s van het gebouw zelf, maar had ik deze maar wel genomen, want de werkelijkheid is niet te vergelijken met de foto”s die ik heb geplaatst. Ik kan U alleen maar uitnodigen om een dienst bij te gaan wonen, en Uw ogen de kost te geven, uiteraard zult U niet in alle ruimtes kunnen kijken, kon U dat wel, dan zult U stijl achterover slaan.
  Ook ik heb zijdelings meegetrokken in deze ”kermis” en draag mijn eigen verantwoording, wel kan ik zeggen dat ik nooit en te nimmer iemand om geld of diensten hebben gevraagd.

  Familie: Het is inderdaad voor de kids en Regina een hele pijnlijke situatie geworden, vergeet niet dat de ouders van Regina en haar zus en zwager en aanhang uit deze kerk zijn ”geschopt” en zij geen contact meer zou mogen hebben met deze personen, dit is erg bizar en te gek voor woorden.

  Vriendelijke groeten,
  Pieter

 10. Silas zegt :

  Beveiliging voor Maasbach daar breekt mij de klomp das toch niet op te hoesten………………qua geld.
  Ware Godsmannen hadden alleen het zwaard(Woord)nodig……is dit niet een soort van Dallas soap kerk……
  Kijk als alles om geld draait dan draai de kraan maar dicht,want als de Here het huis niet bouwt……

  En Pieter je hebt zelf de deksel van de beerput opgelicht,maar volgens mij bereik je hier niets anders mee dan koude harten en gespuug en achterklap………………..

  Als je het niet met Maasbach eens bent moet je hem persoonlijk benaderen,want volgens mij heb je ook genoten van z,on functie financieel en beroepsmatig,je was geen vrijwilliger toch??

  Je kan me ook niet wijs maken dat je dit al niet eerder wist,van hoe de organisatie inelkaar stak,geld maakt een ieder blind…..

  Succes ermee

 11. aafkej zegt :

  @Pieter Rieuwers
  Kunt u iets verwoorden over de gesprekken die u heeft gehad met David Maasbach voordat u besloot “de kudde” te verlaten of werd opgedragen/verzocht niet meer te komen. Of bent u zelf ook geweigerd door de “mannen met de oortjes”?

 12. Pieter Rieuwers zegt :

  @aafke
  In deel 1 staat de reden waarom wij vertrokken duidelijk verwoord, persoonlijke gesprekken zijn natuurlijk persoonlijk en als deze niets toevoegen aan de motivatie van mijn aktie, heeft het ook geen zin en pas om deze publiek te verwoorden.

  Het PB team bestond uit 5 man ( inl. ikke ) enkele weken later is een ander lid ook ”opgestapt” om persoonlijke reden, samen met mij is er nog een lid gelijktijdig vertrokken, niemand is weggestuurd , ieder op eigen gezag en verantwoording.

  @Silas
  De hele ploeg deed dit kosteloos, dus alle tijd was ”vrijwillig” beroepsmatig komen enkele uit het ”vak” of zitten er in. Dit geld ieder geval voor mijzelf.

  En door de toewijding lijkt het wel of je ”blind” bent voor dit soort gedrag ( achteraf ) je doet het met je hart, en bij twijfels ben je ”gehoorzaam” in je uitvoering, klinkt misschien beetje naief, maar zo werkt het wel..

  GG

 13. dreemobiel zegt :

  @GG: in de eerste alinea staat ‘gaan’ waar ‘geen’ moet staan volgens mij…

 14. rob zegt :

  @Pieter
  Wat trok je nou eigenlijk aan in Maasbach?

 15. midas zegt :

  Weet nooit precies wat wel en irt te geloven. Maasbach is wel de reden dat ik met mijn Haagse collega nog over geloof praat. (hij fietste vroeguh altijd langs het capitol).

 16. aafke zegt :

  @PR
  In uw eerste bijdrage zie ik dat u verrast en wellicht zelfs bezorgd was over David Maasbach die onwel leek te worden en neerviel op zijn eigen podium. Uiteindelijk stond hij op en meldde dat niemand het podium op mocht omdat het “heilige grond” geworden was.
  In de jaren dat u taken vervulde zal het toch ook wel eens gebeurd zijn dat Maasbach onder al dan niet luid geween de goddelijke leiding over zich afriep.
  Of heb ik u niet goed begrepen?

 17. aafke zegt :

  @PR
  Wat was de reactie van Maasbach?
  Toonde hij zich bezorgd om u en uw keuze of werd u ook persona non grata?
  Heeft u zelf nog contacten in die gemeenschap?

 18. Pieter zegt :

  @PR
  Uiteraard heb ik David meegemaakt in de geest zoals hij dan zelf vertelde, maar zulk bizar gedrag als die bewuste zondag nog nooit, het stond mij erg tegen, het voelde aan als ”show” bij mij, en ook het Avondmaal die dag werd in mijn ogen misbruikt ( maar dat is wat anders ) Ik heb hem verteld wat ik er van vond, en dat ik me een tijdje ging ”terug trekken” om dit te plaatsen. Hij was verrast en toen ik het gedrag vergeleek met sektarische werd hij niet boos, maar probeerde dit te weerleggen met een telefoontje enkele dagen later. Hij wenste ons veel s6 met het vinden van een nieuwe gemeente, en we kregen zelfs nog een nieuwe dvd opgestuurd die week, met ”Veel liefs, David en Regina”…
  Pieter

 19. Albertus zegt :

  Iedereen kan zeggen Jezus is lief volg Jezus hallelujah.
  Jezus is onze verlossre amen.
  Ik ben een dienstknecht van de Heer,ik lees jullie wat bijbelteksten voor.
  Geef mij nu je geld zodat ik ook anderen kan vertellen van Jezus.
  Geef me 100 geef me soo geen me 500 geef me 5000.
  Dan geef je het aan God zelf.
  Bullshit Jezus vroeg niet om poen hij zei ik geef het goede nieuws gratis verspreidt het gratis.

 20. Pieter zegt :

  @albertus, jou kom ik toch ook over al tegen..

 21. Wim zegt :

  Laten we eerst aanduiden dat de oude Johan Maasbach een redelijk eenvoudige man was en nederig. Wat je vaak ziet als zoonlief “het bedrijf”overneemt dat de boel er aan gaat. Wat corrumpeert dat is als 1 persoon de macht naar hem toetrekt. De trots spat eraf en ik moet zeggen dat ik sinds het begin van 2011 steeds meer het gevoel had dat er meer aan de hand was en er wel eens wat kon spelen. Wel dat is dan nu ook gebleken. Wij hebben de BU verlaten omdat we ons niet kunnen verenigen hoed hier zeer goede en lieve mensen als vuil zijn afgesoupeerd, schandelijk. Wees verzekerd dat deze “daad”voor David nog pijnlijk kan worden. Het gevaarlijke is dat als je zegt uit God te handelen en het niet zo is, net zo makkelijk een vervloeking over je uitroept. Bedenk dat ook de valse profeten…
  Hoe dan ook, nog even dit voor allen die bij de Stcht. zitten en vooral in Utrecht.laat een ieder zich ten allen tjde tot God wenden voor gebed en doe alles onder Zijn leiding. Ik uit hier dan ook kritiek op slecht gedrag wat zeker niet uit een Heilig God kan voortkomen.

 22. Wim zegt :

  Inderdaad Albertus je bent beroemd!!

 23. cornelis zegt :

  —- op de grond gaan liggen, een openbaring krijgen en de grond als heilig bestempelen…kan het nog veel gekker worden?

 24. Albertus zegt :

  Zoals de ouden zongen piepen de jongen,om Johan Maasbach als heilige uit te roepen gaat iets te ver.
  Ook Johan M wist van geld maken,hij was de editor van nieuw leven.
  Geef Uw god en zilver en geld benoem ons in uw testament.
  De Appel valt niet ver van de boom.

 25. Albertus zegt :

  Een discussie op de tv broeder engelenkamp Jehovah getuige haalde steeds de bijbel aan.
  Evangelist Johan Maasbach kreeg het benauwd want de bijbel vertelde een ander evangelie dan het evangelie van Maasbach.
  Hij werd zo boos dat hij schreewde tegen de Jehovah getuige rot toch eens op met je bijbel.

 26. Albertus zegt :

  Wim je kende Johan Maasbach niet eens.

 27. Wim zegt :

  Jawel Albertus, ik heb deze man vaker gesproken in de kantine als hij en kwam prediken en ook een aantal keren aan de telefoon gehad en wat een ander ook mag zeggen of denken ik vondt het een prima man. inderdaad wist hij ook van wanten als het er om ging om geld binnen te halen. Maar hij was nederig en eenvoudig van hart en het is jammer te zien dat er nu een andere kapitein aan het roer is.
  Daarbij Albertus valt er op iedereen wel wat aan te merken, zeker ook op mij en mogelijk ook op jou. Laten we uitkijken dat we er geen vergaarput van maken. Want laten we wel zijn dat binnen alle gemeentes waar de mensen met een oprecht hart van de Here Jezus houden en Hem volgen ook zullen worden uitgered. en we moeten zeker ook bidden voor de mensen die ineens een scheve schaats gaan rijden, want dit is ook onze taak. laten we alsjeblieft nederig blijven naar de Here God. Vrgr. Wim

 28. TommyLee zegt :

  Zoals we ook bij MvS en vele anderen constateren, deze lieden hebben hun eigen ideëen over hoe zaken aangepakt moeten /mogen worden. ze zijn gedreven en ontwikkelen hun imperium waarbinnen zij de regels stellen. Wie het niet zint moet er wegblijven.Het blijft jammer dat velen een voorbeeld aan hen nemen en ze copieeren (Bij hoeveel voorgangers hoor je nog steeds dat semi-rotterdams/amerikaanse accentje van Johan. Luister maar eens naar Zijlstra. Ik ben zelf nooit zo boos op ze. Maar ik ben ook geen gedupeerde. Voor de slachtoffers: sterkte er mee. Ik snap best dat als je (noodgedwongen) uit treedt je ook in een klap je hele sociale netwerk kwijt kan zijn.

 29. Kleiduif zegt :

  Ik vind het eerlijk gezegd niet zo’n hele sterke ontboezeming. Manipulatie in de pinkster/evangelische kerk is dat iets nieuws? Ik zou bijna zeggen “welkom terug in de realiteit”.

  “Zelfs deden wij trouw onze ‘taken’ aldaar, ik de beveiliging en mijn vrouw nu en dan in de winkel of boekentafel… Ja, we waren er dolgelukkig en dienden de Heer… althans dat dachten wij.”

  Daar gaat inderdaad al veel mis. Je doet een klusje in een christelijke organisatie en denkt dit voor God te doen. De kerk of het clubje waartoe men behoort is niet meer een menselijke organisatie maar helemaal vergeestelijkt tot het koninkrijk van God. De voorganger het geestelijke hoofd of apostel die het allemaal zo goed weet.

  Wanneer men na een gelukkige periode wat inconsistenties waarneemt gaat men de organisatie en eigen overtuigingen eindelijk eens wat kritischer onder de loep nemen. Men neemt er wat afstand van en voordat je het weet is ‘het koninkrijk van God’ veranderd in een groepje mensen te zijn met wie je eigenlijk niet veel gemeen hebt. En een voorganger valt van een voetstuk waar ze hem zelf opgezet hebben.

  Voor mij bewijst dit dat deze organisaties gewoon menselijke organisaties zijn en dat het vergeestelijken ervan misschien wel de grote oorzaak is van alle ellende en brokken. En daarin dragen kerkleden ook een eigen verantwoordelijkheid…

 30. Pieter zegt :

  @Kleiduif
  Graag wilde ik reageren op jouw stukje…
  Dat er binnen de kerkgemeenschappen zaken niet altijd correct lopen, dat wist ik al, dat is inderdaad de realiteit zoals jij dat noemt, maar de misleidingen en het misbruiken van de gemeenteleden op deze grove manier en schaal, dat wist ik dus niet, ben ik daarom naief, of gewoon goed van vertrouwen?
  Ik ben van nature een vrij nuchter mens, en als ik jouw reactie lees, moet ik toegeven dat je uitleg heel dicht bij de realiteit komt, alleen heel veel gelovigen, die met de allerbeste bedoelingen hun Geloof actief willen beleven hebben vertrouwen in hun voorganger, en als de preken en gemeenteleden ”goed” aanvoelen , dan wil je daar meer van beleven.

  En af en toe een klusje, daar is geen kwaad mee, helaas bij DM wordt ook daar dik misbruik van gemaakt, elke zondag en alle lokaties op tour en alle happenings, dat kan je geen ”klusje” noemen.

  En natuurlijk dragen de kerkleden een eigen verantwoording, daarom heb ik deze artikelen ook geplaatst, maar heel veel lieve mensen, zitten in een” geestelijke mentale wurggreep” veroorzaakt door het despote en geen tegenspraak duldende voorganger, dit leid tot ”blinde gehoorzaamheid” en financiele verrijking.

  Pieter

 31. vermeer zegt :

  Heb jaren geleden eens een JMWZ blaadje onder ogen gekregen. Er stond een hele stamboom in van de heilige familie. Pappie en mammie Maasbach bovenaan. Dan de gezalfde dochters en gelikte zoontjes Maasbach, met hun wonderbaarlijk schone vrouwen, met glimmende oorbellen, stralende tanden en opgespoten haar. Dan natuurlijk de brave en smetteloze Maasbach kleinkinderen, met beschrijvingen erbij van de bedieningen waar ze ondanks hun jonge leeftijd al actief in waren.

  Verder stonden er ongeveer twintig foto’s van David Maasbach in die ene uitgave. Foto’s waar zijn natuurlijke geestelijke gezag uitstraalde, vaak nog benadrukt door de blijmoedig onderdanige glimlach van zijn levensgezellin.

  Waar de zonen van Bijbelheiligen zoals Eli, Samuel, David, Jacob, Aaron enz er een potje van maakten, blinkt het gehele geslacht Maasbach (en het zijn er nogal wat) tot in de vierde generatie uit in kerkelijke ijver en zendingsdrang. Zonder uitzonderingen. Die worden ten minste niet vermeld.

  http://www.maasbach.com/FamMaasbach/FamMaasbach.htm

 32. Kleiduif zegt :

  @Pieter

  Ik heb zelf een evangelische/charismatische achtergrond en herken daardoor heel erg veel in de hiërarchische en manipulatieve systemen die je ervaren hebt. Als naïeveling kan ik je daarin dan denk ik een hand geven. Onder naïef versta ik meer een onvolwassen geloof. Ik dacht dat ik geestelijk heel wat was, maar toen ik uit mijn kerkgemeenschap stapte kwam ik erachter dat mijn geloof onvolwassen was en niet veel voorstelde. Ik had jarenlang gebouwd op de kerk en voorganger…

  Daarom wilde ik wijzen op de eigen verantwoordelijkheid. 2 mensen kunnen dezelfde preek horen; de één voelt zich gemanipuleerd en de ander voelt zich niet eens aangesproken. Als de gemanipuleerde dan probeert aan te geven waarom de preek of de voorganger ‘fout’ is komt zijn punt totaal niet over. Als hij het bij zichzelf houd en verteld waarom hij zich door de preek gemanipuleerd voelt krijg je een heel ander gesprek en kom je ergens.

  Daarom wilde ik wijzen op de eigen verantwoordelijkheid, enerzijds vanwege het cliché dat je nooit iemands motieven kunt beoordelen en anderzijds omdat je dan misschien meer mensen aan het nadenken krijgt zonder dat je jezelf buitenspel zet als een soort vijandige kwaadspreker.

  Ik hoop dat je vele bereikt die in een geestelijke mentale wurggreep vastzitten en dat die bevrijding uiteindelijk een verdieping mag zijn van je geloof.

 33. goedgelovig zegt :

  UPDATE: We hebben David Maasbach natuurlijk ook om een reactie gevraagd (hoor en wederhoor enzo). Hij mailde ons net terug:

  Geachte heer,

  Het is niet onze gewoonte om op dit soort zaken in te gaan.

  Met vriendelijke groet,
  David Maasbach

  Johan Maasbach World Mission

 34. Pieter zegt :

  @redactie

  Goed om te lezen dat jullie zaken checken, en dit antwoord verbaast mij natuurlijk niet.

  Ik heb diverse mails/telefoontjes/sms ontvangen van leden en ex-leden, ik schrik van de dingen die mensen mee gemaakt en nog mee maken met de JMWZ…uiteraard is mij ook verzocht om te stoppen met de artikelen, en een hele kleine groep ” die-hards” is verbolgen over mijn houding en noemt mij een ” Judas” , we leven gelukkig in een democratie waar we mogen zeggen wat we willen, en daar maak ik gebruik van.

  David gebruikt dit ook vaak zelf in zijn preken en boodschappen…

  Pieter

 35. Wilfred zegt :

  @GG: Nou, die Maasbach is wel een heer om jullie zo aan te spreken. Of blijkt daaruit zijn seksistische vooringenomenheid? 🙂

 36. Onno zegt :

  Zucht, erg jammer nou weer. (understatement)

  Wellicht tegen beter weten in hoopte ik dat met alle misstanden in Evangelisch en Pinkster Nederland het bij Maasbach wel grotendeels gezond zou zijn. We hadden immers al zoveel jaren geen kritiek meer gehoord wat mij deed vermoeden maar vooral hopen dat het daar nog redelijk gezond zou zijn (ondanks de sterke invloed van slechts 1 familie). Het doet me veel verdriet te lezen dat het toch niet het geval is. Dit treft enorm veel mensen omdat Maasbach nog veel aanhang heeft in Nederland. Ik heb geen reden aan te nemen dat er niks van klopt van het verhaal van de klokkenluider en de reactie van Maasbach zelf draagt daar aan bij.

 37. TommyLee zegt :

  @kleiduif Dat heb je mooi gezegd. Zo ongeveer hoe ik er over denk. Vooral wat je zegt over twee mensen die dezelfde preek horen en dan daar hun eigen reactie op geven. Ik wil daar nog aan toe voegen: Je kan er dingen in horen die niet gezegd worden omdat je bepaalde voorkennis hebt. Ik heb de ervaring dat een preek je helemaal kwaad kan maken en dat je als je twintig jaar later weer eens naar het bandje luistert je er geen verkeerd woord in kan ontdekken. het zegt dan eigenlijk meer over jezelf.

 38. albert zegt :

  @ cornelis, op 14 december, 2011 om 8:37 pm zei:

  “op de grond gaan liggen, een openbaring krijgen en de grond als heilig bestempelen…kan het nog veel gekker worden?”

  Maasbach bedoelt gewoon dat hij een openbaring kreeg van de wet van de zwaartekracht 😉

  Handige jongen met ondernemersbloed……

 39. Pieter zegt :

  Ik ben via deze weg op zoek naar iemand die voor mij het artikel:David Maasbach schopt familie de kerk uit… wil vertalen in goed en leesbaar Engels.

  Reactie gaarne via email of mijn site

  Bvd.
  Pieter

 40. J.Vermeulen zegt :

  Het is triest om te moeten constateren dat er regelmatig mensen zijn die zich 10’den laten betalen,…zogenaamd voor God,..maar als men de moeite neemt om Gods Woord te lezen, dan komen zij er achter, dat 10’den alleen geld voor de Israelieten die de Wet hanteren ( Oude Testament ).

  janV

 41. Pieter zegt :

  Zonder je tiende hoor je er niet bij bij Maasbach, dit Bijbelse principe wordt zwaar misbruikt daar.

  Pieter

 42. rob zegt :

  @Pieter
  je kan altijd nog knoeien met je loonstrook en Maasbach te vriend houden 🙂

 43. Ruud zegt :

  Wat is het toch jammer dat kinderen van één vader zoveel kritiek op en afgunst naar elkaar hebben. Uit ervaring weet ik dat David echt een man Gods is. Hij heeft mijn leven volledig op zijn kop gezet; i onze was lost but now i’m found. Was blind but now i see! Elke zondagochtend (zoals jullie ook op tv kunnen zien) is het weer een feest om naar het Capitol Evangelie Centre te gaan. Ik zou jullie willen vragen om toch vooral voorzichtig te zijn met jullie (voor)oordeel… Brand je vingers maar niet aan een man Gods, de gevolgen zijn niet te overzien. Lees jullie Bijbel er maar op na!

  Sjalom en een fijn kerstfeest allemaal!

 44. Ds Dre zegt :

  @Ruud.

  “Brand je vingers maar niet aan een man Gods, de gevolgen zijn niet te overzien.”

  Dit soort dreigementen helpen op GG niet. Als ik de Bijbel lees, zie ik nergens dat kritiek hebben op mannen (en vrouwen) die zichzelf benoemt hebben tot mannen Gods tot nare gevolgen leidt. Ook mannen Gods krijgen in de Bijbel regelmatig een veeg uit de pan, dat is één van de redenen dat ik dat boek zo mooi vindt. En jij?

 45. John zegt :

  @Ruud

  Ik zou jullie willen vragen om toch vooral voorzichtig te zijn met jullie (voor)oordeel… Brand je vingers maar niet aan een man Gods, de gevolgen zijn niet te overzien.

  Zeg het nou gewoon eens hardop Ruud: wat zijn die gevolgen dan van het hebben van kritiek op een man Gods? Ik ben die indirecte bedreigingen van maf-kezen als jij inmiddels meer dan zat, dus spreek je nou eens uit. Wat gaat God met mij doen als ik kritiek heb op een man Gods? Is dit de christelijke en nettere variant van “als we nog eens iets durven zeggen over David Maasbach dan sta je ons binnenkort op te wachten om ons in elkaar te slaan”? Je zegt impliciet hetzelfde Ruud.

  Maar vertel eens Ruud. We mogen van TRIN ook geen kritiek hebben op Mattheüs van der Steen omdat hij een gezalfde Gods zou zijn. Mattheüs manipuleert de collecten bij elkaar, strooit met goudstof wat nep blijkt te zijn, claimt genezingen die niet hebben plaatsgevonden, TRIN heeft consequent zijn jaarverslagen niet op orde, spreken profetieën uit die niet uit komen en ga zo maar door. En ik moet dan in siddering en beven toekijken hoe dit alles plaatsvindt en mag op deze misstanden geen kritiek leveren, omdat…? Omdat jij me anders weer indirect gaat bedreigen? En als God zijn straf niet uitvoert Ruud, ga jij het dan voor Hem doen? Ben jij zo’n religekkie die dan ‘het recht’ maar in eigen hand neemt? Wees nu eens duidelijk Ruud, want met deze indirecte bedreigingen kom je echt nergens meer.

  Sjalom en een fijn kerstfeest allemaal!

  Ga toch weg man. Eerst bedreigen en daarna vriendelijk doen? Ik hoef je gelukwensen niet.

 46. goedgelovig zegt :

  @Ruud: Het zou David Maasbach sieren als hij zelf inhoudelijk zou reageren in plaats van een volgeling de ‘damage control’ te laten doen, die het vervolgens alleen maar erger maakt.

 47. Bozo zegt :

  @ Ruud,
  jouw opmerking komt uit een hele ouwe “Johnny Maasbach” doos… de oude snoeperd had het ook altijd over dat je de gezalfde niet mag aanraken…. gelukkig zijn er mensen (net zoals de profeten uit het oude testament) die de guts hebben om misstanden aan de kaak te stellen ipv zich te laten intimideren en manupileren….

 48. Joop zegt :

  Jaarverslagen? Die heeft Maasbach nog nooit in het openbaar gepubliceerd. Inzicht in de boeken is nooit gewenst. Daar zou eens onderzoek naar gedaan moeten worden. De werknemers verdienen geen drol, maar de gebroeders Maasbach rijden zelf genieten zichtbaar van luxe en vele mooie reizen. Tevens wonen ze in huurwoningen die eigeb vastgoed van de zendingsstichting zijn. 1+1=2

  En dat David zijn schoonfamilie eruit heeft getrapt is ook een schande. Zijn vrouw Regina loopt er tegenwoordig ook vaak zichtbaar beschadigd bij nu David haar zus (met gezin) en ouders voor zijn hele gezin en kerk(en) voor dood heeft beschouwd door ze na tientallen jaren van trouwe dienst zomaar uit de kerk, zending en familie te trappen. Over machtsmisbruik in de kerk gesproken! Ik zeg: sekte!

  Heel simpel gezegd: David en John willen de wereld overnemen voor de Heer en houden van macht. Ik denk dat ze wel oprecht geloven in God en dit willen prediken, maar ze geloven er ook heilig in dat zij Gods beste dienstknechten zijn op aarde. Die broer John, de evangelist die naar alle landen reist, heeft tijdens een preek met Pasen een aantal jaren geleden ook eens gezegd: ‘Jullie zouden mijn spuug zelfs op moeten willen vangen!’, waarschijnlijk doelende op de schaduw van Petrus. Ze zeggen ook altijd: ‘De dienstknechten van God (zij dus) hebben altijd gelijk, want wij handelen naar de Geest.’ Ik zeg: welke geest?

  En let maar op met die kerstspecials straks bij SBS 6. Het zal alles family-Maasbach zijn wat de klok slaat en dan met name de twee gezinnen van deze twee heren. Het zal allemaal uber-Amerikaans leuk en lief lijken, maar er speelt zoveel zooi in hun leven, waarin zij gaan over lijken. Die kids worden ook zo opgebracht als narcisten en verhevenen. Ze krijgen alle kansen op het podium, waar anderen dat niet krijgen of afgeserveerd worden. De schoonfamilie van John is ook ooit al eens ge-excommuniceerd en nu dus ook die van David. Maar ach…je schaapjes vertellen dat er vast een ‘boze geest’ achter hen schuil gaat en iedereen hobbelt weer vrolijk verder mee, behalve die opeens het licht zien en gaan nadenken….hier is iets goed mis.

 49. rob zegt :

  @Ruud

  Wat is het toch jammer dat kinderen van één vader zoveel kritiek op en afgunst naar elkaar hebben. Uit ervaring weet ik dat David echt een man Gods is.

  Ik neem aan dat je hier voor jezelf en de trouwe aanhang v Maasbach spreekt, want ik deel dat “familie gevoel” absoluut niet met je.

 50. Joop zegt :

  …om nog maar te zwijgen over de geweeeeldige mensenmassa die Maasbach zegt te trekken met zijn uitzendingen bij SBS 6. In zijn magazine ‘Nieuw Leven’ spreekt hij vaak over “voetbalstadions vol”. Afgelopen zondag: 6.000 kijkers volgens stichting Kijkonderzoek, met een marktaandeel van maarliefst 0,4% en een kijkdichtheid van 0,0%. Geweldig, daar kan The Voice niet tegenop bij RTL! De zondag ervoor, maarliefst 8.000 kijkers! Daar moet je de Amsterdam Arena toch wel een aantal keer voor afhuren… benieuwd hoeveel voetbalstadions er morgen kijken! (bron: http://www.kijkonderzoek.nl). Met zijn enorme volgelingenbestand van 607 personen op Twitter is @Maasbach ook geweldig aan de weg aan het timmeren.

  Maar….een happy family is het wel als we deze poster mogen geloven: http://www.maasbach.com/Kerstspecials/Kerstspecials2011.htm. Er staat ons weer wat moois te wachten deze kerst: boodschap van David Maasbach, zang van Andrew Maasbach en een interview met….familie Maasbach!

 51. John zegt :

  @Rob

  Nee inderdaad. Als Ruud mijn kleine broertje was geweest had ik hem nu een tik op zijn achterhoofd gegeven om zijn domme opmerking.

 52. rob zegt :

  @John
  Ruud kan daar niks op tegen hebben omdat je volgens hem zijn broer bent, dus ga je gang 🙂

 53. Ruud zegt :

  Mensen, wat een vijandigheid. Lees het oude testament eens… Lees de geschiedenis van de dansende David nog maar eens… Ik hoop dat jullie op tijd tot inkeer komen en jullie afwenden van deze goddeloze weg van kritiek die nergens toe leidt. Hoewel, nergens toe…

  Nogmaals, ook al is niet iedereen er van gediend, Sjalom en gezegende kerstdagen waarin ik hoop dat God zelf jullie ogen zal openen!

 54. janus zegt :

  “tTienden”??naar draagkracht is meer van deze tijd.de huidige Voorgangers horen elders thuis en niet meer in de Gebedszalen of Kerken.
  Het merenmdeel gelooft niet anders dan in het vullen van eigen protemonnee. Schandalig zij de Pedofielen bij de RK -Kerk maar ook bij de Vrij Evangelische Groepering zijn er “Familie-Ondernemingen”en die moeten zsm worden aangepakt. A Dieu ….tja dat is een boek van deze tijd en beschrijft de waarheid in de Kerke.
  Stop de genezingsdiensten van zieken die het tussen de oren hebben en waarvoor een getrainde manipulatie voor tijdelijk “fak-genezing”kan zorgen.
  schande laten we allen stoppen en de weg terug opgaan naar de wortels van het Geloof.
  Amen.

 55. rob zegt :

  @Ruud
  Doe iedereen daar ook de groeten 🙂

 56. Johan zegt :

  @Joop: De twee paters familiassen hebben een eigen brede fauteuil. De rest van de familie is daar omheen gedrapeerd op gewone stoelen en krukjes.

 57. John zegt :

  @Ruud

  Wat een vijandigheid?!? Van ons?!? Jij komt als een malloot hier op Goedgelovig binnen met zeggen dat we geen kritiek op Maasbach mogen hebben omdat jouw imaginaire God ons anders wel even straft? Wat voor sadistische dictator is die god van jou? Pleur op met je zogenaamd goedbedoelde advies. Ga andere mensen lekker bedreigen in naam van die god van je, mafkees.

 58. John zegt :

  @Ruud

  Nee, weet je wat? Negeer mijn laatste advies maar. Hou gewoon op met het bedreigen van mensen in naam van je niet-bestaande god, en accepteer gewoon dat publieke figuren kritiek kunnen verwachten. Als het hebben van kritiek volgens jou ‘goddeloos’ is, wat is bedreigen volgens jou dan?

 59. Flipsonius zegt :

  @Ruud
  Nou Ruud, wij hopen ook van harte dat jij ooit tot inkeer zal komen en de waarheid in je hart zult toelaten….. want er niets dat verborgen is dat niet openbaar gemaakt zal worden, toch?

 60. rob zegt :

  @Ruud
  De gemeente van Maasbach is een prachtig initiatief!
  Voor 10 euro ben je al vriend van Maasbach
  Voor 100 euro ben je een held van David !
  En voor niks noem je mij familie, dat is ontroerend.
  Daarom voor jou speciaal een mooie strip voor boven je bed (of op de wc)

  http://stripgenerator.com/strip/601531/held-van-god/#share

 61. Wilfred zegt :

  @Rob: Die is grappig, ‘held van David’! 🙂
  Ziet meneer zich als de gereincarneerde David of zo (oh nee, verkeerde religie!) Klopt trouwens wel weer vrij aardig met de eerder genoemde kijkcijfers. Die groep van helden rondom David zal ook wel ongeveer net zo groot zijn als in het OT. Oude tijden herleven…

  @Ruud: Dat wijzen op die tekst ‘raakt mijn gezalfden niet aan’ helpt je niet, want volgens Johannes (of wie dan ook die eerste brief heeft geschreven) zijn we allemaal gezalfd. Dus raak ons niet aan en bedreig ons zeker niet! Want wie weet waar je dan naar toe gaat!!!

 62. Wilfred zegt :

  @Rob: Het valt me nog mee dat je hem het (spaar)varken niet kapot laat slaan! Je bent duidelijk in een milde bui vandaag! 😉

 63. rob zegt :

  @Wilfred
  Dat bedacht ik toen ik hem al gepost had, dat een klap met een hamer erbij wel leuker was geweest 🙂

  Zoiets kunnen we hier op GG misschien ook wel opzetten.
  10 posts: vriend v GG
  100 posts : krijg je een dagboek van Andries kado (of de relibio van John, of de memoires van de Reverend van Pastoorkramp, of een scheurkalender van de heilige boontjes en niet te vergeten : de status van goedgelovige held

  De inhoud van de posts maakt niet uit, het gaat om aantallen.

 64. Pijpkaneel zegt :

  @ruud

  Zie je al beren op de weg?

 65. John zegt :

  @rob

  Als 10 posts je een ‘vriend van GG’ maakt, wat ben jij dan in vredesnaam van GG met je 10.000 posts? 😉

 66. TommyLee zegt :

  He @john je bent lekker op dreef. Gooi het er maar uit! @Joop bedankt voor je uitleg. Ik herken hier de aanpak van de ouwe heer Maasbach. Het zal kerstfeest 1963 of omtrent geweest zijn. Johan had een groot kerstfeest georganiseerd in de “dierentuin” een grote zaal op de plaats waar nu het provinciehuis staat.tijdens de dienst (nou ja meer een show) mocht er een klein jochie op het podium komen. En wie ben jij dan wel vroeg de ouwe quasi geïnteresseerd. Ik ben David. En hoe heet je nog meer?? Maasbach ??grote hilariteit in de zaal. Later waren het altijd de zusjes die mochten zingen of een rol hadden in een toneelstukkie. Toen ze twaalf dertien waren dacht ik dat ze achtien waren vanwege de uitgebreide beschilderingen. Ja je draaide ook in die tijden al vroeg mee in de clan!

 67. Wilfred zegt :

  @John: Dan hoor je bij de 144.000 die naar de GG-hemel mogen wanneer ze sterven… 😉

 68. John zegt :

  @TommyLee

  Thnx, ik gooi het er inderdaad even lekker uit omdat ik die passief-agressieve bedreigingen van mensen als Ruud spuugzat ben. En ze zijn zelf zo stom om niet eens door te hebben dat ze eigenlijk gewoon ordinair lopen te bedreigen. En dat noemt zichzelf dan christen.

 69. rob zegt :

  @John

  Als 10 posts je een ‘vriend van GG’ maakt, wat ben jij dan in vredesnaam van GG met je 10.000 posts?

  Een goedgelovige zalf van God.

  Oh wat schrijf ik nou.

  Het moet zijn:

  Een goedgezalfde gelovige van God

  @Wilfred
  Die GG hemel is al hier :), iedereen mag erbij, al bij de eerste post 🙂

 70. ora et labora zegt :

  Als ervaringsdeskundige van deze club kan
  ik veel zaken beamen. Er zitten zwakke plekken in deze organisatie, visie op leiderschap, visie op gemeenteleden en visie op wat een kerk is. En dan druk ik mij mild uit. Er wordt door David gemanipuleerd, en hij maakt misbruik van zijn macht. Ik heb nu al twintig verhalen van mensen verzameld. Mensen die ook slachtoffer zijn geworden van de macht van deze alleenheerser. Waarschijnlijk ga ik ze bundelen in een boek. Toch leren mensen door deze stichting de Heer kennen, en dat is ook het verwarrende. En publigue: de evangelieverkondiging en achter de schermen veel pijn en leed. Als mensen te lastig worden laat David ze als een baksteen vallen. Mensen als middel en niet als doel op zich. Conformeren en niet groeien in uniekheid (als persoon, in denken, in verantwoordelijkheid, in grenzen)….. wordt vervolgd…

 71. goedgelovig zegt :

  @Bozo: In evolutie geloven mag natuurlijk best, maar een vergelijking van Maasbach met een Orang Oetan is teveel op de persoon gespeeld. Daar modereren we op.

 72. Bozo zegt :

  “In 1996 ontving David een eregraad en werd: “Dokter in de Godgeleerdheid” – dit is helemaal een giller…. dit heeft David ontvangen van een bevriende relatie in de U.S.A. die les gaf in de Zoe bijbelschool in Den Haag. Op zo’n manier heeft hij zichzelf status willen geven.

 73. Bozo zegt :

  @GG ik denk dat de Orang Oetans het hier ook mee eens zijn, ik zou ook niet graag met Maasbach vergeleken willen worden… wordt dit ook gemodereerd?

 74. goedgelovig zegt :

  @Bozo: Reageer scherp, maar niet goedkoop. Help dat? Natuurlijk zitten de Orang Oetans ook niet te wachten op deze vergelijking. 😉

  Een doctorstitel kun je gewoon op internet kopen. Die zijn meestal van Amerikaans of Afrikaans fabrikaat. De juiste connecties bij een of andere vage bijbelschool helpt ook.

 75. jansen zegt :

  @Allen,

  David heeft die titel ‘gekregen” of gekocht bij een “Universiteit” waar hij zelf in de Board zit.

  Zie https://goedgelovig.wordpress.com/2010/02/18/andere-tijden-van-matroos-tot-ceo/#comment-56507 en verder.

 76. Bozo zegt :

  http://www.zoeuniversity.com van Judy Fiorentino, haar lijfspreuk staat nog steeds op haar website, ik hoor het haar nog zeggen met haar krijsstem: you are the apple of God’s eye…. wat een flash backs levert dit weer op. Dus David heeft het niet hoeven te kopen, toch nog slimmer dan ik dacht

 77. Ruud zegt :

  Ik bedreig helemaal niemand! Ik citeer alleen de woorden van de Eeuwige. Voor sommigen is de waarheid helaas erg lastig te accepteren. Toch bid ik jullie wijsheid toe!

  Sjalom allemaal!

 78. Pieter zegt :

  @rob…lol, gelukkig kunnen we er nog om lachen! Maar vergeet niet de ernst er van, heb je tip gelezen om giften terug te krijgen?

  GB
  Pieter

 79. rob zegt :

  @Pieter
  Ik heb gelukkig niets geschonken 🙂

 80. Pieter zegt :

  Ik heb gehoord uit betrouwbare bronnen, dat er een behoorlijke leegloop is door alles wat DM gedaan heeft en dat ook door de scheiding van zijn schoonfamilie,tussen deze mensen zitten zeker mensen die ”schenkers” zijn, en misschien ook het zelfde gevoel hier over hebben gekregen…
  Dit geld is misbruikt in mijn beleving..

 81. Flipsonius zegt :

  @Ruud

  Ik citeer alleen de woorden van de Eeuwige.

  Nee, Ruud, je citeert helemaal niet de Eeuwige! Je parafraseert er maar een beetje op los, zonder ook maar een concrete passage aan te halen, en ons uit te leggen waarom volgens joudie passage op deze situatie van toepassing is – nl. dat we geen kritiek op de Maasbach-familie mogen hebben. In dat geval zou je namelijk een stevige discussie kunnen verwachten over de betreffende bijbeltekst – en daar heb je natuurlijk helemaal geen zin an!

  Toch bid ik jullie wijsheid toe!

  Mijn interpretatie: je hoopt dat we allemaal net zo’n hersenloze zombie worden als jij! Nee, dank u!

 82. Wilfred zegt :

  @Flipsonius: Mooi nummer! Zet je aan het denken… (waarom doet dit nummer mij denken aan de grote Ramses?)

  Maar dat stelt je voor nieuwe uitdagingen. Als jouw hemel niet de mijne is, en jouw hel eveneens niet, wat is dan wel onze gemeenschappelijke basis? Veel van de religie is gegrond in een idee dat mensen gemeenschappelijke verlangens, angsten, etc, hebben. Hoe kijk jij vanuit die gedachte naar dit nummer? Bestaat er zo’n basis, of beelden we ons dat alleen maar in? En is het volgens jou belangrijk om zo’n basis te vinden?

 83. John zegt :

  @Ruud

  Dus eerst bedreigen, en vervolgens geen verantwoordelijkheid nemen voor je eigen woorden?!? Jij zegt ze toch? Kun je je wel ineens laf achter bijbelteksten gaan verschuilen! Jij bent degene die die bijbelteksten koppelt aan het hebben van kritiek, niet God, en niet iemand anders.

  Brand je vingers maar niet aan een man Gods, de gevolgen zijn niet te overzien. Lees jullie Bijbel er maar op na!

  Ik hoop dat jullie op tijd tot inkeer komen en jullie afwenden van deze goddeloze weg van kritiek die nergens toe leidt. Hoewel, nergens toe…

  Je bedreigt wel. Welke gevolgen zitten er aan als we onze vingers branden aan ‘een man Gods’? Wat betekenen die 3 puntjes achter, “Hoewel, nergens toe…”? Onze ‘goddeloze weg’ leidt dus wel ergens toe, en aan die 3 puntjes te zien is dat niet best. Spreek je nou eens uit man! Wat gebeurd er met mij als ik kritisch spreek over Maasbach? Komt er dan een beer uit het bos om mij te verscheuren? Wordt ik overreden door een auto? Jij beweert toch dat mij iets ernstigs staat te gebeuren als ik doorga met het hebben van kritiek op Maasbach? En mocht er ondanks jouw indirecte bedreigingen toch niks gebeuren, ga je dan die straf zelf maar voltrekken?

  Wat je hier zegt is toch niks anders dan “jullie moeten je mond houden, want anders kom ik je opwachten en schiet ik je voor je fl!ikker”? Dit heet bedreigen, en je doet het op een indirecte manier. Dus nogmaals, pleur op met je bedreigingen en vervolgens je ‘sjalom’.

 84. TommyLee zegt :

  Ho,ho, ho @John, Als jij nou loopt te chagerijnen heeft @ruud zijn zin. Hij heeft nu de illuzie dat hij je aan het nadenken heeft gebracht. Hij heeft je in elk geval zo ver dat jij zijn zinnen gaat lopen aanvullen. Je kan hem echt niet overtuigen door grof te lopen doen.(pleur kwam toch van pleuritus, was dat niet een enge ziekte??)Neem een bak koffie, bedenk dat elke reageerder wel eens de plank behoorlijk mis kan slaan jijzelf inkluis en ga over tot de orde van de dag. Het ga je goed.

 85. Ruud zegt :

  Het is niet aan mij om te oordelen… het oordeel is van God alleen. Meer woorden maak ik er niet aan vuil.

 86. vermeer zegt :

  Ruud bedreigt niet bewust, maar wil ons waarschuwen tegen de nare gevolgen van het kritiek hebben op wat hij als een man van God ziet. Hij bedoelt het denk ik goed.

  We kunnen je geruststellen Ruud. Ondanks jaren van ongezouten kritiek op een heel scala van ‘christelijke’ oplichters, is GG nog steeds in de lucht. Je waarschuwingen zijn onnodig. De bijbel zelf is zeer kritisch over geestelijke leiders die zichzelf in het middelpunt zetten en van geld houden. Dus slaap gerust. Van de bijbel mag je christelijke leiders toetsen aan bijbelse normen. En als ze duidelijk niet voldoen aan deze normen, dan mag en moet je je zelfs tegen deze mensen uitspreken.

  Daar krijg je geen aangebrande vingers van en dat zet je ook niet op weg naar de …

 87. Kaas zegt :

  Altijd leuk een dagje trollen op GG 😛

 88. Kleiduif zegt :

  Hoezo trollen? Kaas = Ruud ?

 89. TommyLee zegt :

  Jongens laten we het nou even van de kant van Ruud bekijken: Hij hoort hier dingen over DM die hij niet kent, die hij niet door heeft of waarvan hij niet wil dat het zo is. Hij heeft de keuze om het te negeren, of te weerleggen. Het is eng om hier zelf in te gaan spitten, want stel je voor dat het echt zo is…Een veilige optie is: kill the messenger. Geen boodschapper> geen boodschap>alles blijft bij het oude. Dit is natuurlijk struisvogelpolitiek. Doordat hij in de aanval gaat lokt hij een tegenaanval uit. Dit bevestigt tevens zijn gelijk want wie terug vecht is geraakt. Nu stel ik voor Ruud te bedanken voor zijn vredewens, zijn wat kinderachtige strategie te negeren en ons te richten op de eventuele misstappen van D. @John ga een bak pleur met hem drinken.

 90. Johan zegt :

  @Pieter: Op StaatGeschreven lees ik dat je je giften wel terug hebt gekregen van Maasbach. Dat is best attent.

 91. engel zegt :

  @Kleiduif,

  Kaas doelt op het trollen door Ruud. Kaas is degene die al die mooie banners op GG maakt en is dus zeker niet gelijk aan Ruud.

 92. John zegt :

  @TommyLee

  Buiten het feit dat ik me verder niet ‘geraakt’ voel door Ruuds bedreigingen, aangezien zijn god toch niet bestaat, wil ik hiermee alleen laten zien dat wanneer Ruud zich in het dagelijks leven van deze passief-agressieve indirecte bedreigingen bedient, hij niet gek moet opkijken als hij eens een beste tik op zn bek krijgt van iemand. En dát is pas een waarschuwing. En dan dat heilige “Het is niet aan mij om te oordelen… het oordeel is van God alleen” er nog overheen. Wat een nare mensen zijn dat toch, mensen als Ruud.

 93. Ds Dre zegt :

  Omdat GG geen goed kan doen, dan maar een artikel uit Manna vandaag, wellicht een minder verdachte hoek voor Ruud

  http://www.manna-vandaag.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=474:raakt-de-gezalfde-des-heren-niet-aan&catid=100:allerlei&Itemid=264

 94. Pieter zegt :

  Beste GG lezers,
  Graag wilde ik U op de hoogte brengen van een update in het artikel: David Maasbach schopt familie de kerk uit.
  Hierin staat de wijze waarop DM dit gebracht heeft naar de Gemeente, deze bron is uiteraard door mij gecheckt en is volledig betrouwbaar.

  Groet en dank,
  Pieter

 95. John zegt :

  Ruud heeft zich niet meer laten zien met zijn bedreigingen en het niet nemen van verantwoordelijkheid voor zijn eigen woorden. Zou mijn tactiek dan toch geholpen hebben? Was een beetje een Oud-Testamentische tactiek, dat oog om oog, tand om tand.

 96. Bozo zegt :

  @John, wil je nou van iedereen horen hoe geweldig je tactiek is ofzo? Ben het geheel niet eens met Ruud maar jouw niveau is niet veel beter.

 97. John zegt :

  @Bozo

  Vraag ik daar om dan, om van iedereen te horen hoe geweldig mijn tactiek was? Mijn tactiek was helemaal niet geweldig, maar daar maal ik niet om want Ruud is weg en hopelijk houdt ie het nu wel uit zijn domme kop om zich weer in bedreigingen uit te spreken. En als je het niet eens was met Ruud: ik heb je hierboven daar niet over gehoord.

 98. Mike Steward zegt :

  @ John
  Zoek een goede ziektekostenverzekeraar, overstappen kan nog voor 1 januari en neem een aantal sessies bij een psycholoog! Gooi daar lekker al je frustraties er uit en leer je blinde vlekken kennen… of neem een boksbal. Allright?
  Men….

 99. Ruud zegt :

  boe!

 100. John zegt :

  @Mike Steward

  Je hebt gelijk. Ik zal in het vervolg elk dreigement van een relifundi weer gedwee over me heen laten komen. Stelletje lamzakken.

 101. Pieter zegt :

  Goedemorgen ieders,

  Weer een nieuwe dag met nieuwe ”kansen”…de nieuwe rubriek ingezonden brieven is nu actief op mijn site, hier reacties en ingezonden brieven die in overleg openbaar gezet gaan worden.

  GG erg bedankt dat ik hier bij jullie een ”portal” mag hebben, via GG zijn 745 pagevieuws geweest, en zijn deze artikelen verder verespreid op diverse site’s, dus ook dankzij GG wordt de waarheid omtrent dit soort ”moneymakers” verspreid

  Groet,
  Pieter

 102. Pieter zegt :

  Lees een zeer schokkende ingezonden brief in de rubriek: ingezonden brieven…hoe ver gaat DM om geld binnen te halen, een grote schande!

 103. Onno zegt :

  @Pieter, kijk je wel uit dat je niet te ver door draaft en je het je leven laat beheersen? Hoe begrijpelijk en menselijk dat soms ook moge zijn als je nare dingen hebt meegemaakt en ziet hoe andere mensen schade wordt toegebracht.

 104. TommyLee zegt :

  In aanvulling op @onno zou ik willen zeggen. Het past in het (rouw)verwerkingsproces om je zo te fixeren op deze zaak. Heel begrijpelijk en op zich kan niemand je dat ontzeggen. Maar het is echt in je eigen belang dat je je zo snel mogelijk weer richt op nieuwe positieve dingen. Pas dan heeft DM geen greep meer op je!

 105. aafke zegt :

  @Onno
  @TommyLee
  Ik zeg amen…!

 106. Ds Dre zegt :

  @Pieter.

  Neem even de tijd om kerst te vieren. Ook in Den-Haag zijn er geloofsgemeenschappen waar je wel thuis zal voelen. Uit persoonlijke ervaring een tip. http://www.stjohn-stphilip.org/welcome/services/
  Zalig Kerstfeest.

 107. Pieter Rieuwers zegt :

  Goed om jullie ”bezorgdheid” te lezen hier, maar desondanks niet nodig, morgen Kerst inderdaad, en het zal een fijne Kerst worden, heerlijk met familie en kids!

  En Onno ik draaf niet door hoor, ik ben ontspannen maar vastberaden deze toestand in de aandacht te houden, maar allemaal in de rust.

  Iedereen een hele fijne dagen en dat 2012 mag brengen wat je er van verwacht!
  Pieter

 108. Wilfred zegt :

  @Drs Dre: Alleen wel wat jammer van de onoverzichtelijke agenda… 😦

  Jij en de anderen hier ook gezegende kerstdagen!

 109. marian zegt :

  even een reactie over 7 dagen 25.000 euro ophalen….ik was uitgenodigd door een vriendin voor die 7 dagen in oktober bij mb
  Ik wist van tevoren dat er geregeld geld op wordt gehaald tijden diensten en campagnes, maar ik moet toch eerlijk zeggen..die hele week dat ik daar iedere dag was tot de avond, zijn er maar 3 avonden geweest dus woensdag,donderdag,en vrijdagavond en die woensdagavond er er inderdaad gevraagd om 25.000 euro aan te vullen vd kosten.
  Niet dat ik dit goedkeurd echt niet! maar dit zijn geen 7 avonden zoals u schrijft en beweerd! Is dit wel zo dan zou ik u gelijk geven!
  Maar er zijn in de begin week echt geen avonden geweest en op de dag is er niet om geld gebedeld, dus…dit vind ik niet eerlijk ook al ben ik geen lid van deze gemeente.
  Natuurlijk zijn er zwakke mensen die het geld uit de zak laten kloppen maar ik kom voor het Woord van God.
  in die andere dingen blijf ik nuchter gelukkig.
  Dus hoe komt u dan aan 7 dagen x 25.000 euro?
  Als u echt gelijk heb of..dan geef ik dat natuurlijk toe! maar een beetje overdreven vind ik

 110. Bavid Daasmach zegt :

  En de site waar aan wordt gerefereerd vind ik ook niet echt in zijn geheel betrouwbaar. Ik heb wat comments gelezen over tongentaal en zo. ik vind het wat dubieus.
  Het grappigste vind ik de stelling. Op de hele site wordt verteld dat de gemeente sektarisch zou zijn en vervolgens wordt er gevraagd of je denkt dat het sektarisch is of niet. (dan kunnen ze laten zien hoeveel mensen denken dat het sektarisch is.)

  Ik neem het niet in zijn geheel serieus, net zo als ik gladjakker david niet serieus neem. Ik zat hem vandaag toevallig weer te kijken en moest weer danig lachen om hem. hij krijgt het wel allemaal voor elkaar, domme of afhankelijke, naive mensen genoeg.

 111. Pieter zegt :

  @Bavid Daasmach..( leuke gekozen ) Graag mijn reactie op je schrijven…elke mening is er een. De commentaren worden gegeven door mensen die op deze wijze hun mening weergeven, dat staat los van de inhoud van de artikelen. Ik persoonlijk vindt het sektarisch geworden , en ik vraag de lezers of zij dit ook zo zien na het lezen of uit ervaring, gewoon een opinie, meer niet..

  Je hebt het over ”ze” maar deze site beheer ik alleen.

  En jammer dat je het niet serieus neemt, want het zijn toch echt feiten en zaken die zich afspeelden en afspelen.

  Groet en thnx voor je mening,
  Pieter

 112. marian zegt :

  hallo Pieter
  ik heb nog geen antwoord op mijn reactie gelezen?
  Wel over Bavid…..

 113. Pieter zegt :

  @Marin…sorry ik had over je reactie heen gelezen, maar zal proberen je vraag te beantwoorden..
  De informatie mbt de 7×25000 heb ik uit diverse bronnen die net als jij melden er geweest te zijn op alle dagen…ik ben er te goedertrouw van uit gegaan dat dit ook correct is geweest, naar aanleiding van jouw reactie, heb ik emails verstuurd waarin ik dit nogmaals gecontroleerd wil hebben.
  zodra ik hier zekerheid over heb zal ik uiteraard het artikel aanpassen of in staat laten, ik hoop je hiermee je vraag voldoende te hebben beantwoord?
  Wel moet ik je corrigeren, overdag is er bij diverse seminairs collecte gehouden.
  En ik ben blij dat jij net zoals als de meeste mensen voor het woord komen, alleen triest dat men dan ook geconfronteerd wordt met een ”voor”gangster die op meer aardse zaken de zaken afhandeld, en hiermee veel mensen beschadigd.
  GB
  Pieter
  P.S Lees de reactie”s en updates op mijn site

 114. Commando zegt :

  Marian mag ik jou iets vragen misschien,waar heb jij je oren en ogen en je verstand leren gebruiken?

 115. marian zegt :

  dat heb ik geleerd Commando uit de bijbel

 116. Bavid Daasmach zegt :

  @Pieter
  Ik geloof wel dat je zeker bent, dat je gelijk hebt. Maar ik betwijfel of dat het complete plaatje is. Als jij in david maasbach’s plek stond was jij heel rijk geweest en had jij jouw zonen en familie deel laten nemen, en zag jij daar geen kwaad in. Mensen als David Maasbach worden niet groot omdat ze zo goed zijn in liegen en bedelen. Ze worden groot door domheid en/of goedgelovigheid van mensen. Het heeft zelden te maken met zieligheid en slachtofferschap. Ook hebben mensen behoefte aan een charismatisch man, meer dan dat ze van inhoud houden. Bij iets suggestiefs als geloof kunnen mensen als Maasbach goed profiteren. Er is nou eenmaal behoefte aan, dus waarom zou maasbach niet aan voldoen? Het werkt voor genoeg mensen wel, en hij vaart er wel bij.

  De bijbel is een boek die op 1000den manieren worden geinterpreteerd en daar is iedereen vrij in, ook david maasbach en ook als het in zijn voordeel werkt.

  Ik heb mij altijd een beetje te oud gevoelt voor iemand als david maasbach. Als je zou zeggen dat hij een predikant is speciaal voor kleuters en lichtverstandelijk gehandicapte, had ik hem best goed gevonden.

 117. Pieter zegt :

  @Bavid Het is niet het complete plaatje nog, er zijn zaken die (nog) niet naar buiten zijn gebracht. Dus daar heb je gelijk in, Mensen zo als DM worden groot door het vertrouwen die mensen in hun hebben, dit mag je domheid noemen, maar ik deel dit niet met je.

  De Bijbel kan en wordt inderdaad op verschillende manieren uitgelegd en een ieder neemt het in zich op zoals hij het leert, dat is eenmaal zo, weinige onderzoeken de Bijbel en toetsen de leermeesters aan het Woord. Het misbruiken van de inhoud van de Bijbel voor eigen gewin wordt ten strengste afgekeurd in het Woord.

  Je vergelijking mbt tot de gemeenteleden die onder net niveau van kleuters en lichtverstandelijk gehandicapten vindt ik ondermaats, ik ken hele verstandige en volwassen mensen in de Gemeente, en zou deze vergelijking niet durven maken. Maar ik kan mij voorstellen dat ”buitenstaanders en mensen die niet Geloven ” dit beeld voor ogen hebben van deze man….

  Groet,
  Pieter

 118. Bavid Daasmach zegt :

  @Pieter
  We leven nu in een tijd en maatschappij waar in we kunnen kiezen wat we willen geloven. Het feit dat er zoveel mensen achter een man als deze aan lopen, vind ik in de eerste plaats een mankement aan het geloof.

  Zijn boodschap die je in de laatste aflevering met kerst had gezien was: geloof wat wij geloven en wordt net zo gelukkig als ons. (ze zaten daar in mooie kleren in een duur aangekleede ruimte.) Die boodschap is ongeveer de kern van wat hij uitdraagt. Zwakke mensen rennen daar achter na, maar ook mensen die geen reet hebben mee gemaakt en het ook goed hebben (ik denk van deze groep nog het meest).

  Als je maar even nadenkt over hoe verscheiden het leven kan zijn neem je een man als David Maasbach niet serieus. Zijn boodschap is Jack Shit, als je daar achter bent gekomen, ben je teleurgesteld maar geeft ruimte aan de mooiste levenslessen. Want het is toch mooi dat alles niet zo zwart/wit is als david altijd stelt.

  Die lessen leren je niet zomaar oordelen. Want naar mijn menig werkt david dat in de hand. Maar zelfs dat neem ik hem niet kwalijk. Er is behoefte aan zijn eenvoud, waarom zou hij daar niet aan voldoen. Waarom zou hij geen geld mogen hebben, waarom zou hij niet om geld mogen vragen om te blijven doen wat hij doet. Waarom zou hij zijn kinderen niet mogen betrekken in het werk,betaald en de rest niet.

  In het christendom werkt het nou eenmaal zo. Als je als hoogleraar de boel bedonderd dan ben je zo je bevoegdheden kwijt, als voorganger sta je zo weer op de kansel. David doet wat hij doet omdat het kan. Span je niet zo in voor deze man en doe wat jij/u goed vind.
  Misschien iets soortgelijks als de maasbachjes.
  Het enige risico is, dat je op een bloggie als goedgelovig terecht komt. maar dat zal jou ook niet kunnen tegenhouden in het doen van wat je dan doet. Misschien dat je wat inkomsten mist, maar geloof is een krachtig tool. Vraag maar aan Mattheus van der Steen.

 119. marian zegt :

  Ieder mag van mij zijn mening hebben over geloof.
  Maar zoals ik schrijf ik was uitgenodigd en was al voorbereid op bepaalde zaken zoals geld.
  Ik ben zelf lid van een kerk in mijn buurt en zit daar al 15 jaar, maar het is toch ook goed om campagnes te bezoeken.
  Alleen wil ik een ding kwijt…er zijn geen volmaakte kerken overal is wel wat, maar de gene die er voor wordt aangekeken door mensen die er een rommeltje van maken is God!
  Het eerste wat men dan zeg is: van mij hoef dat geloof niet
  en zo blijven de mensen weg van de kerk.
  Dat is erg jammer maar..mensen blijf zoeken waar je je thuis voelt want je hebt elkaar hard nodig!
  Misschien heb ik het wel zo goed getroffen in mijn bijbelclub want als ik ergens mee zit of naar toe moet….dan staan ze er al voor me, en ook zo anders om ik voor hun!
  En we zijn al 5 jaar als bijbel club bijeen dus..geen eendags mensjes van een cluppie, nee echt voor elkaar en naast elkaar!

 120. Bavid Daasmach zegt :

  Ik kijk god er niet op aan. God mag best bestaan als hij dat wilt en hij mag zijn wie hij is. Hij mag ingrijpen en hij mag de boel op zijn beloop laten gaan. Geloof is naar mijn menig, maar volgens de feiten ook een menselijk iets. Voor de een is het een zegen, voor de ander een vloek. Voor mij is het een vloek geweest, een chronisch gevoel van er niet bijhoren omdat je niet mee kan in het algemeen christelijk redeneren. Toch is mij als kind verteld over God die je de hel wil besparen als je voor hem kiest. God zelf vond ik geen reet aan. ik heb er van alles aan gedaan om God leuk te vinden en zijn morelen goed. Ik vond dat niet. Dan kan een bijbelclub reuze leuk zijn maar niet echt constructief voor je geestelijk leven. Dat heeft dan niets te maken met tegen God in willen gaan of weet ik veel wat. Ik ben gewoon de mens er niet naar in God te geloven. Dan moet ik dat ook niet meer gaan proberen, want dat gaat frustreren. Dus is het beter van het gewone leven in al zijn verscheidenheid te leren.

 121. Pieter zegt :

  @Bavid…Je klinkt als een heel redelijk mens, je beredeneert de dingen goed, en je zal best gelijk hebben op punten, maar ik kan niet aan de kant staan, wetend dat er deze dingen gebeuren in de gemeente die door veel br/zst in het Geloof bezocht wordt, misschien ben ik tegen de stroom in aan het zwemmen, maar het geeft me een gerust gevoel dat ik het ieder geval geprobeerd heb…
  En jij gelooft misschien niet meer in God,, Hij gelooft wel in jou…

  GB

 122. goedgelovig zegt :

  @Bavid: “Als je als hoogleraar de boel bedondert dan ben je zo je bevoegdheden kwijt.” Dat valt in de praktijk nog knap tegen, zeker als die hoogleraren (in casu Ouweneel en Dompeling) aan gebedsgenezing doen. 🙂

 123. Joyce zegt :

  David Maasbach is het tegenovergestelde van zijn vader Johan Maasbach, die zeer sober leefde, hij was echt een voorbeeld, een man naar Gods hart.
  David leeft er zo te zien zeer goed van, dochters die zich voordoen als megasterren, tja de verleiding van hoogmoed.
  daarom geef ik mijn tienden niet aan David Maasbach, maar aan open doors voor vervolgde Christenen etc.

  Wel vind ik dat hij het Woord goed doorgeeft, en dat hij op de grond gelegen heeft, sorry, dat geloof ik niet.

 124. wateenzooitje zegt :

  Als ik dit allemaal lees, dan krijg ik het volgende liedje in mijn hoofd, en wordt mijn bedenkingen over bepaalde evangelische gemeenten helaas bevestigd. (Tekst heb ik wel een beetje aangepast, refrein van Level 42’s running in the family)

  Running church is so bizarre,
  IT RUNS IN THE FAMILY,
  The sheep are dumb they are
  On the frontseat of the church
  With pastor and first lady
  The children too, they must,
  Coz they’re shining their daddy’s eyes.

 125. Pieter zegt :

  @Joyce…als eerste de allerbeste wensen voor 2010!!

  Het op de grond liggen van DM, is geen verzinsel hoor, het is een van de redenen dat ik begon te twijfelen…maar je bent vrij om te denken wat je zelf vindt en gelooft natiirlijk.

  Iedereen van GG de beste wensen voor 2012, dat het een gezond en gezegend jaar mag worden1

  door ”klachten” ben ik bezig de site te verhuizen naar http://www.armagedon.nl.

  Pieter

 126. aafke zegt :

  Die hoofdbeveiliger wordt door Maasbach-getrouwen een hielenlikker genoemd die vrouwen uit de buurt van de heiligeman moest houden…
  Op de website van Pieter krijg je nu toch ook de druk van een figuur die bevrijd moet worden van rancuneuze gevoelens.

  Geneuzel over de opbrengst van een verjaardagscollecte voor Maasbach; kwispelstaartend gedrag naar de grote leider daarna.
  Ook een filmpje met beelden van de dochter van Maasbach met de vraag aan de lezers/bezoekers om zelf te oordelen over de kleding van de jongedame.

  Zoals eerder gezegd heb ik helemaal niets met Maasbach maar dat rancuneuze gedoe doet me ook wat flauw aan.

 127. Pieter zegt :

  @Aafke..lol, je moet niet alles geloven wat ze zeggen! En nee, we moesten geen vrouwen uit de buurt van DM houden.
  Rancuneuze gevoelens…nahh, dat is niet mijn motivatie, wat jij ”geneuzel” noemt over de verjaardag, is de toedracht tot een dienst die niet is opgenomen, maar waar een volledige zaal mensen 3 kwartier lang de ”les” werd gelezen door DM, heel bizar..maar lees het vervolg hier op.
  Wat betreft kleding dochter…ik heb er geen prob mee, maar het feit dat DM en ega juist voor ”zedig” gaan en daar ook mensen op ”afrekenen” roept bij mij de vragen op over deze clip, en vraag een ander om de mening, toch niet zo verkeerd?

  Maar ieder geval, bedankt voor je spontane reactie en blijf het volgen.

  Groet,
  Pieter

 128. aafke zegt :

  @Pieter
  Reageer eens op dat kwispelstaartende gedrag dat je vertoonde naar de grote leider…
  En als je nou zelf geen moeite hebt met de kledingkeuze van de jonge dame Maasbach waarom zet je het filmpje dan zo tendentieus op je website.
  Je zegt dat rancune niet je motivatie is maar je vertoont wel dat type gedrag.
  Ik zou gewoon verder gaan met mijn leven; schud het stof van je schoenen en ga werken bij de beveiliging op Schiphol. 😉

 129. Pieter zegt :

  Aafke…dat ´´gedrag´´ is inderdaad nu ik er op terug kijk ´´erg gehoorzaam´´ geweest, maar dat vloeide voort uit het vertrouwen hebben in en je verantwoording op dat moment. maar met de kennis die ik nu heb, en de ervaring zou ik dit niet meer toelaten bij mijzelf, en gevolg is dat ik het vertrouwen in een ´´voorganger´´ van wat voor gemeente dan ook kritisch beoordeel voor mezelf, maar dat is persoonlijk.
  Het filmpje zo ´´tendentieus´´ neerzetten, hoe moet ik het dan plaatsen, kleiner of op welke technische manier=

  En mijn leven gaat gelukkig verder, op een relaxte en leuke manier, en daar hoort werken ook bij. Maar voorlopig zal ik nog wel artikelen over de Stichting plaatsen, als een soort ´´waarschuwing´´ voor de mensen .
  Greetz en maak jij je niet te druk over mijn leven, komt allemaal goed..

 130. J. Heesters zegt :

  Geachte Redactie en Lezers.

  Heeft de redactie ook hoor en wederhoor gepleegd?
  Wij zijn lid van de gemeente van Maasbach en mijn
  echtgenoot zit in het bestuur van de gemeente.
  Ik kan u bevestigen dat dit hele verhaal van Pieter
  gebaseerd is op een leugen.
  David Maasbach heeft geen beveiligers in dienst en
  ook nooit gehad.
  Ik stel u lezers voor om zelf contact op te nemen met
  de organisatie van Maasbach, om deze schandelijke
  leugens te ontkrachten.

  Met vriendelijke groeten,
  J.T.

 131. Pieter zegt :

  @beste J.T..Uw reactie klopt maar op 1 puntje, namelijk dat de beveiliging nooit in loondienst is geweest, het team was persoonlijk door David samengesteld en uitgekozen, ik had de leiding over het team bestaande uit 5 man in het Capitol inclusief mijn persoon. aangezien U aangeeft dat Uw echtgenoot in het bestuur zit, heeft U toegang tot de administratie, en kunt daar allerlei planningen opvragen over bijvoorbeeld ” God loves nedeland” campanges, daar zult U alle namen terug vinden van de beveiligers en hun taken. Uiteraard heb ik persoonlijk contact altijd gehad met David en Allisa over de beveiliging. en hier is over en weer via mail,sms en brief overlegd. Deze zijn natuurlijk persoonlijk en dit wil ik zo houden.

  Voor dat U iemand voor leugenaar uitmaakt, is het zaak dat U Uw woorden eerst toetst aan de feiten, mij maakt het niet uit, maar U doet mijn ”collega” beveiligers uit het team tekort mee.

  En volgens mij heeft David gereageerd op het verzoek van GG voor hoor en wederhoor…

  Groet,
  Pieter

 132. J zegt :

  Beste Broeders en Zusters ,

  Een vraag : als Dhr.Maasbach niet volgens de Bijbel of namens God spreekt , waarom blijft God hem dan zegenen……??
  Goede vraag he ??
  Simpel omdat hij wel de wil van God doet , anders had de Heer allang ingegrepen.

  Veroordeel niet zomaar iemand .

  Gods rijke zegen en genade toegewenst allemaal .

 133. bramvandijk zegt :

  @Broeder of Zuster J
  Nederland is op Luxemburg na het rijkste EU-land. Dus dat betekent dat god ons blijft zegenen ondanks onze abortus- en euthanasiewetgeving en homohuwelijk.

  Hmmm… of misschien is god juist wel een voorstander van die drie dingen…

 134. Jelle zegt :

  @Broeder of Zuster J

  Waaruit blijkt volgens u dat God David blijft zegenen?

 135. evert zegt :

  met verbazing lees ik over een zekere hoofdbeveiliger
  in de 3 jaren die ik bij maasbach hebt gewerkt was er nooit sprake van beveiligers.
  hoogstens werden wij medewerkers, en iedereen met zijn eigen taak.dit was dan meestal gerelateerd aan de ervaring die men zelf meebracht.Iemand die een kookopleiding genoten had werd in de keuken verwacht te werken 5 dagen in de week en dat voor 8 uren per dag.Tenzij men anders wilde afspreken. Om intern te wonen was het wel zo handig om de volle uren ter beschikking te zijn, vaak ging vanuit de groep of volgelingen een roep uit om meer te doen , zoals evangeliseren folderen of wat dan ook.In 1980 ben ik daar weggegaan omdat ik bij het begin al voornemens was om 3 jaar te geven ( onbetaald werk ) dit ook naar voren gebracht hebt in het 1e gesprek. De stichting heeft an zig nooit een bezwaar gemaakt van het vallen en opstaan van de medewerkers,Slechts negatieve geluiden waren niet welkom , en ik bedoel dan de roddels over priveleven van een der werkers.
  Rijker dan ervoor ben ik weggegaan,niet vanwege het salaris of bonus, want dat was er gewoon niet.Een beveiliger van wat vraag ik mij dan ook af. Van de kluis of het familiegeheim, of om de gebouwen te beschermen, tegen een mokkende muitende meute.

  als men valt over de rijkdommen die de kinderen tentoonstellen,een citaat van de meester (Johan )zelf “rij ik in een amerikaanse auto ,dan praat men erover dat ik mijn rijkdom laat zien, rijd ik in een oude VW kever dan schud men het hoofd en heeft medelijden om de armoe”.Het is dus niet gauw goed.Zoals de meeste mensen wel weten is de jeugd gek op merkkleding,als je je eigen kinderen moet gaan verbieden om dat te kopen , waar ben je dan in beland

 136. J zegt :

  Beste Bram ,

  Okee God grijpt niet in , dus ja ……en nu ……..conclusie ??
  Laten we allemaal mensen oplichten God doet toch niks.
  Nee zo werkt het niet , en uiteraard schijnbaar heeft de Heer veel genade voor Nederland maar hier zitten wel grenzen aan natuurlijk.
  uiteindelijk zal er een oordeel over komen .
  Maar bewust schapen misleiden beste broeder dat kan God toch niet toelaten ??

  Gods zegen gewenst

  Ps: Broeder ik wil niet slim doen ofzo hoor , ik vind alleen zo akelig al dat vijandige gedoe en die roddel , laten we liefdevol elkaar vermanen en als je iets of ergens aan twijfelt ga dan naar diegene toe of bid voor hem/haar , maar zet elkander niet te schande op internet .

  Groet in Jezus naam

 137. J. Heesters zegt :

  Tot mijn grote ongenoegen heb ik nog geen enkele reactie van
  de redactie gezien.
  Nogmaals wil ik u verzoeken om hoor en wederhoor te plegen.
  Indien u wederom in gebreke blijft, zullen wij genoodzaakt
  zijn om maatregelen te nemen tegen deze website en schrijver
  van dit artikel.
  Vervolgens wil ik u dringend verzoeken dit artikel te verwijderen.
  Het is schandelijk dat deze leugens worden gepubliceerd.

  J.T

 138. Pieter zegt :

  Zelfs uit zijn graf zal Johan Heesters wat van zich laten horen, ook al zijn dat dreigende woorden….Maar beste zuster…lees eerst eens alle reactie”s , voordat U gaat dreigen, wat een holle woorden. En U bent ongehoorzaam aan David nu, hij wilt niet dat U internet gebruikt voor dit soort zaken, en dat U reageert….ik zal een copy van Uw reactie doorsturen naar DM.
  Groet

 139. vermeer zegt :

  Gefeliciteerd GG
  jullie hebben de eerste bedreiging van 2012 binnen. Zet jullie advocaten maar weer aan het werk.

 140. vermeer zegt :

  @ J
  “Maar bewust schapen misleiden beste broeder dat kan God toch niet toelaten ?? ”

  Ja, dat kan hij wel en dat doet hij ook. God laat heel veel dingen toe. Als hij dat niet zou doen, dan hadden we geen problemen meer met dwaalleraars, christelijke oplichters, sektes, en wat dacht je van misbruik in de kerk. Valt dat niet onder schapen misleiden?

  Succes (of zegen zoals je het noemt) is nooit een garantie van Gods goedkeuring. Recent voorbeeldje, Kim Jong Il heeft tot het einde van zijn leven in weelde gebaad. God heeft niet ingegrepen. Hij heeft toegelaten dat deze man tienduizenden christenen heeft laten vermoorden. Hij heeft niet terecht hoeven staan voor zijn misdaden. Op aarde dan.

 141. aafke zegt :

  @Pieter
  Al eerder heb ik de manier waarop je je Maasbach-trauma trachtnte verwerken enigszins rancuneus genoemd.
  Lees nou je eigen reactie op mevrouw J.T. nog eens na…
  Ook het geneuzel over de verjaardag van Maasbach is vermakelijk om te lezen, het zegt iets over de “boodschappenman”, maar het zegt zeker ook iets over jou.

 142. Pieter zegt :

  @Aafke…je mening is al afgezwakt nu? Nu ben ik ”enigszins” rancuneus volgens jou,? En probeer mijn reactie’s hier ook met een glimlach te lezen, ” de soep wordt nooit zo heet gegeten, als hij opgediend wordt” Er zit in het bestuur geen Heesters, ik ken wel een Johan met die naam, maar die is niet meer onder ons ( of juist wel? ).
  Groetjes en relax een beetje

 143. rob zegt :

  @Aafke
  Ik word nou ook niet echt vrolijk van de post van de fans van Maasbach, zoals die van Heesters/ J.T.. Dat zegt wel iets over het sektarische karakter van die club

 144. aafke zegt :

  @rob
  Geen misverstand daarover.
  😉

 145. Pieter zegt :

  @Rob..Wat hier geplaatst wordt valt nog hartstikke mee, ik krijg scheldmail,dreigfoontjes en meer, maar juist dat soort reacties zorgen ervoor dat ik mijn aandacht blijf richten op dit hele gebeuren..ik laat me niet pressen in wat voor wijze ook…geeft inderdaad aan hoe de ”harde” kern met kritiek omgaat

 146. rob zegt :

  @ Pieter

  Vanwege die “fans” van Maasbach krijg je van mij een stevig voordeel van de twijfel 🙂

  Aan de andere kant: wat heeft je ooit aangetrokken tot die club en waarom ben je er blijven hangen?

  @Aafke
  Ik heb zelf niet zo’n frisse situatie meegemaakt in een brave PKN gemeente, en ik heb nog steeds het gevoel dat ik de boel recht zou willen zetten.
  Dat blijft lang hangen.

 147. Pieter zegt :

  @Rob…wat heeft mij aangetrokken tot die ”club” vraag je, je zou eens het interview van mijn vrouw moeten bekijken, zei legt het op haar manier wel goed uit, vind ik…en ik ben blijven hangen, omdat ik ” stekeblind” was achteraf gezien dan. geloof mij, er zitten goede mensen tussen daar , die door hun vertrouwen en gevoel volledig ” uitgezogen ” worden. DM speelt op emoties en gevoel, ik vertelde je al eens dat DM mij opbelde of ik even 40.000 voor hem had…en ik was niet de enige persoon die benaderd is op deze wijze, en als ik het voorhanden had toen, had ik het nog gegeven ook…super naief!

  En Aafke, geloof mij maar, dit is geen ”wraak” of wat dan ook, hier moet recht worden gedaan aan het grove misbruik van goed gelovige mensen.
  Pieter

 148. Idelette zegt :

  Pieter,
  als het echt zo erg is met de veiligheid van het pand (je derde stukje), moet je als de wiedeweerga een melding maken bij de brandweer Haaglanden. Dat is echt je eerste verantwoordelijkheid.
  Dat moet je echt doen met het oog op de veiligheid van alle bezoekers. Je kan er niet mee weg komen om het op een weblog te posten.
  Dan verandert er niets! En jij moet het zelf doen, want jij hebt het met eigen ogen gezien.

  En pas daarna je bekommeren om onrecht en manipulatie en evt. machtsmisbruik (tot aan grote sommen geld toe) aan te kaarten. Wat natuurlijk ook heel erg is.

  Voor de anderen: zie http://armagedon.punt.nl/?id=569917&r=1&tbl_archief=&

 149. aafke zegt :

  @Pieter
  Heb uit het bijzondere interview van Maasbach met je vrouw Greet opgemerkt dat je “wild bent van Jezus”.
  Kun je uitleggen wat ze daarmee bedoelde,,,?

 150. aafke zegt :

  @rob
  Dat interview van Maasbach met de vrouw van Pieter is helemaal geweldig. Ik raad je aan het te bekijken van het begin tot het einde… 😉

 151. Pieter zegt :

  @aafke…tja, dat zou je eigenlijk aan haar moeten vragen, het zijn haar woorden en gevoelens, ik denk dat ze bedoeld , dat ik verlangend naar Jezus was en vol van Hem. En dat Hij op de eerste plaats kwam en komt bij mij, deze geschiedenis heeft geen afbreuk gedaan aan mijn Geloof in Hem, wel in zijn ”personeel” maar als er een rot cassiere bij AH zit, wil dat niet zeggen dat heel AH niet deugd.

  @Idelette…de brandweer is op de hoogte, al een paar weken.

  Pieter

 152. Idelette zegt :

  @ Pieter
  Dat zou mooi zijn. Is de brandweer al op de hoogte? Door jou?
  Op je weblog zeg je dat het opschrijven op je weblog voldoende is (als antwoord op vragen die je krijgt).

 153. Pieter zegt :

  Yep, door mij en nog door een paar anderen, dus ze kunnen niet zeggen dat ze het niet wisten als er iets mis gaat.

 154. goedgelovig zegt :

  @J. Heesters: Beter lezen. We hebben Maasbach gevraagd om een reactie, maar hij kiest er zelf voor om niet te reageren.

  https://goedgelovig.wordpress.com/2011/12/14/hoofdbeveiliger-maasbach-doet-boekje-open/#comment-124683

 155. Idelette zegt :

  @ Pieter
  Goedzo, en dan nu de rest!
  Ik heb trouwens de preek van DM over discipline gezien en die vond ik wel inspirerend.
  Al kan ik me voorstellen dat die jou – nu je steeds meer te horen krijgt -wat anders in de oren klinkt!

 156. Idelette zegt :

  @ Aafke 12:23 am
  Helemaal mee eens!

 157. Edith zegt :

  @Pieter,
  Veel voorgangers/gemeente leiders vergeten dat ze slechts dienstknechten zijn van de Heer. Ze leren de mensen niet om Jezus te volgen, maar om hen te volgen. Dit gebeurde vroeger, maar ook nu in deze tijd. Daarom moeten we niet klakkeloos maar volgen wat een voorganger of “dienstknecht van God” zegt, maar Jezus Christus volgen en toets alles! Ik wil de mensen die eruit gezet zijn bemoedigen, dat ze De Here moeten danken dat God hun getrouwheid gezien heeft en hen eruit heeft gehaald om HEM ergens anders te dienen. Eruit gezet worden door de gemeente leider betekent niet dat je eruit gezet is door de Heer!. God wil je ergens anders gebruiken. Zijn werk is overal! Ga door God dienen! Weest niet verdrietig, want de Heer wil je nog meer gebruiken! Ga Hem danken en loven en prijzen!!

 158. Pieter zegt :

  @Edith…Dank je voor je bemoedigende woorden, juist dit soort reacties heeft een mens nodig, en natuurlijk zullen we de Heer blijven dienen.
  Pieter

 159. Jake zegt :

  Oordelen heeft geen zin, we moeten gewoon terug naar het begin.

  Het herstel van de vijf voudige bediening!! Efeze 4:11 t/m 13 En Hij heeft sommigen gegeven als apostelen, anderen als profeten, anderen als evangelisten, anderen als herders en leraars.

  om de heiligen te volmaken / toe te rusten
  tot het werk van de bediening / tot werk in zijn dienst
  tot de opbouwing van het Lichaam van Christus,
  totdat wij allen komen tot de eenheid van het geloof en de kennis van de Zoon van God,
  tot een volwassen man,
  tot maat van volgroeidheid van de volheid van Christus

  De reden waarom dit allemaal gebeurt in de wereld is, om dat wij ons niet houden aan de orde van Christus zoals Hij het ons gegeven heeft in zijn woord.

  Wij plakken ons wil en hartsverlangen aan de wil van God, wat niet op deze manier werkt.

  Willen we vruchten zien, moeten we opnieuw God gaan zoeken en terug naar het begin gaan.

 160. Wachttoren zegt :

  Er is meer aan de hand dan dat het op het oog lijkt. Als christen is je geleerd niet te roddelen. En dat wil je dan ook niet. Maar als nooit iemand zijn mond opendoet gebeurt er ook niets. Zo zouden interne ex medewerkers veel meer naar buiten kunnen brengen. Inclusief de ex voorgangers.
  De bezittingen zijn fors wat Maasbach aangaat. Gezien de vele gebouwen en woningen die allemaal grenzen aan het hoofdkantoor. Zowel aan de Apeldoornselaan kant als de La Rey weg. Willie Maasbach woont trouwens op nummer x van de La rey weg. David op nummer x aan de Apeldoornselaan. Op dit adres staat ook een stichting vermeld die van de kerk in Breda. Waarom juist op David zijn adres?
  Broer John woont op nummer x ook Apeldoornselaan. Alles wat er tussenin zit behoort aan de Stichting net als Capitol. En dan de diverse kerken her en der. Al dit moois bekostigd uit giften van mensen. Er ging vroeger dus al heel veel geld om binnen de organisatie. Ook nu. etentje voor de Helden van Maasbach is daarvoor misbruikt. Want Vorig jaar de kerk in Schiedam verkocht voor 850000 euro excl. kosten koper. Door erfenis verkregen huis van Voorganger van Twillert uit Nijkerk ook rond de 180000 en het geld wat nog over was op de bank. Deze voorganger sprak in het verleden wel is binnen de gemeentes van Maasbach. Echtpaar had geen kinderen. U begrijpt het al! Dus ruim 1 miljoen toegevoegd vorig jaar. Ja ja en dan heeft David 100000 euro moeten lenen bij de bank voor nieuwe Video kamera’s. Schande waarin mensen gemanipuleerd worden. Het jaar liep bijna af voor de helden van David. Inmiddels zo rond de 250 mensen die maandelijks elk minimaal 100 euro schenken op een bankrekening. De achterliggende reden van dit etentje was niet de mens en de gever. Doel was opnieuw mensen over te halen om Helden te blijven. En dan nog extra vragen voor de nieuwe kamera’s. Die tijdens deze 2 eet avonden grotendeels betaald werden. Waarom stuiteren mensen er toch steeds in om mee te doen. Juist pure manipulatie. De beide broers hebben een vlotte babbel en overredingskracht. Mensen geven soms ook vanuit een soort van schuldgevoel. En dan de vraag Waar blijven de inkomsten? Inmiddels zijn er zoveel stichtingen en bedrijfs constructies dat het echt onoverzichtelijk is geworden. Waar wordt er geschoven, hoe wordt er afgeboekt. Huurt men zelf terug van Hobbymij de BV van Willie Maasbach. (trouwens grappig dat op papier een vrouw van rond de 80 verantwoordelijk is voor de BV. Maar de vraag is dan ook, kan hier zwart geld worden wit gewassen?
  Er komen immers elke maandag eurogelden op kantoor van de offers uit alle gehouden samenkomsten. Niemand die daar naar kraait. En dan hebben we het niet over een paar honder eurie. Er is een kluis waarin aardig wat gestapelde biljetten liggen. Contanten. Zwart geld. Waar men naar behoefte gebruik van kan maken. En het groeit wekelijks aan. Persoonlijk denk ik en met grote zekerheid dat de Maasbachen zich behoorlijk verrijken inclusief de Maasbach kids. Voor hen is het een leuk leventje. Shoppen in Beverly Hills. Leuke vakanties met David en John en kids in Florida. Leuke uitstapjes naar New York of Texas. En ook individueel. Zogenaamde zendingstrips. Men moet het ook niet mooier maken dan dat het is. Zijn ook maar samenkomsten. In Groningen wonen net zo goed zondaren. Nee men moet voldoen aan de statuten van de stichting. Je moet dus wel een paar keer weg per jaar. Voldoe je in ieder geval aan de wet.
  Er worden tripjes gemaakt door de Kids Maasbach. Jesselyn is er ook dol op. Straal verwende dochter van David. Het leeft allemaal van de giften en de gaven. Merk kleding schuwt men ook niet. En als men er op uit gekeken is houd Jess een verkoop waar anderen dan weer haar afgedragen waar kunnen kopen.
  Ik zou dan ook aan ieder een oproep willen doen om echt te stoppen met geld schenken. Want u geeft aan Maasbach en zijn familie. U bent verantwoordelijk als gever, u moet goede rentmeester zijn. Laat u niet langer misbruiken voor en door de Maasbach familie. Ga zelf lekker op reis. Kies uw eigen echte goede doel uit. Ook hebben de Maasbachen meer banden met Amerika dan menig een denkt of weet. Wellicht heeft men de dubbele nationaliteit. Vanwege Maasbach sr. Waarom zou er anders Amerikaanse registraties zijn van bijvoorbeeld overlijden van Maasbach senior. En registraties van stuk of 6 verschillende woonlocaties in Amerika? Zogenaamde aangiften van Boekverkopen in de States. Beheerder John Maasbach. Saldo wat steeds rond de 50000 dollar blijft staan. Worden dan daarvan wat giften gedaan op naam met naam en adres van Andrea Chrouch, Ricky en Frank Abram. Maar ook de zussen Maasbach. Heb het allemaal wel gevonden en meer. Zelfde geld voor Robert Maasbach die woont en werkt in Engeland. Maar waarom dat een soort van aangifte in de states? Waar bij hij aangiften doet van en to bijna 300000 op naam van Robert Maasbach. Waarin hij zichzelf gemiddeld 50000 dollar toebedeelde aan gemaakte kosten voor dat jaar. Plus 50000 aan reiskosten. ook daar vloeit dus een groot deel terug naar Robert Maasbach. Zijn vrouw ontving een schamele vergoeding van 1500. Schoonmoeder zit ook in bestuur. Ook vanuit Engeland heb ik jaarcijfers te pakken. Deze liegen er ook niet om. Ruim 200000 Engelse ponden gemiddeld aan salaris. De andere Maasbachen laten zich ook niet onbetuigd in Amerika. Mooie royale woningen, sommige met Zwembad buiten. Zoals die van Gonny Maasbach. Lang leve de lol. Al tijdje gescheiden.
  Ik heb ik echt veel informatie al verzameld voor openbaarheid. Er komt nog meer aan. Degelijk onderbouwd. Op dit moment, dit weekeinde gaan de Maasbachen op uw kosten van de gevers naar Geneve waar ze een paar maandjes geleden zijn begonnen met diensten te houden in super luxe zaal, grote beeldschermen. Lijkt Amerika wel. Mapband waar alle kids in zitten John en Godelief, allemaal zijn ze daar. Ff Retourtje Geneve. Kunnen ze daar ook nog ff shoppen. Mag een paar centen kosten. Daarnaast worden alle voorgangers die geen familie zijn geïnstrueerd en gehersenspoeld en als pionnen gebruikt om de buit binnen te halen. Zoveel als mogelijk. Zijn ook voorgangers met goede jobs en inkomens. Zodat ze zelf het goede voorbeeld om hun tienden te geven. En als je vragen hebt of kritisch bent. Dan wordt je zonder pardon de deur gewezen. Zo ook Bert Grootveld (Voorganger Utrecht) en zijn Vrouw de zus van de vrouw van David, de kids, schoonouders van David allemaal eruit gekikt. Ja David heeft het in zijn bol. 1 corr 13 wordt uit het oog verloren. Wanneer gaan de ogen van mensen eindelijk is open over deze familie. Zolang er een Maasbach aan de top staat blijft de voorgenoemde items zich voordoen. En de straal verwende kids van nu en de leidinggevende van later worden nog erger.
  In de maatschappij hebben ze geen van allen gewerkt. Leven van andermans geld is stukken makkelijker. Nog wat adressen om is te kijken op Google street View. Adres van Gonny Maasbach: x Baldy view cr Corona CA 92882: Robert Maasbach: x Canary Dr Edmond Oklahoma, postal code 73034. Esther Maasbach getrouwd met Jerry Terry: x Highland Dr Apalachin NY 13732 US.
  Kerk van Jerry Calvary’s Love Johnson City New York. Robert Maasbach Engeland: Cherry Garden Avenue 19 Folkstone. Wat ex woonplaatsen Maasbach SR in de US: Ross Corners, South Vestal, Tracy Creek, Vestal Gardens, Willow Point. Laatst bekende woonplaats voor zijn dood was Vestal Broom County New york 13850. Maasbach zijn persoonlijke BSN nummer is x. Hier wat Tax nummers van Stichting Johan Maasbach wereldzending: Usa x Robert Maasbach: x. Meer gedetailleerde info volg nog. Groet Wachttoren.

 161. goedgelovig zegt :

  @Wachttoren: Persoonlijke informatie in je reactie, zoals huisnummers en fiscale nummers, zijn door ons vervangen door een ‘x’. Iedereen heeft recht op privacy. Mail svp nog even de onderbouwing/bewijsstukken, dan kunnen we er serieuzer naar kijken.

 162. Anonymous zegt :

  !!!!!!!!!!!!!!God waarschuwde mij al op een hele aparte manier!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! .

  In de geest en ik snapte het gewoon niet wat het nou was, of waar voor het was…..

  <<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

  Ik werd gewoon gewaarschuwd!!!…. En nu ik dit alles heb gevonden en gelezen op internet, is het mij duidelijk geworden. Ik werd echt gewaarschuwd:) !!!Ik wist al dat er iets goed mis was, maar ik wist niet wat.

  Alles wat het oog ziet en oor hoort lijkt allemaal te kloppen…

  En dat is nou het linke van deze organisatie.. en nu begint het te blijken ….En je komt er pas achter maar dan is het eigenlijk al te laat.

  Maar gelukkig zijn er mensen die hun bek open trekken en het bekend maken aan de wereld die maar lezen en horen wil …dus je kan op tijd zijn geef het door mensen….En voorkom narigheid en dat je portomonee uitgedund word…om hun levenstijl te voorzien…mafkezen

  Tip van flip: als je genoeg heb verzameld….Pleuah je het allemaal neer bij de media…ALLES de kranten, de nieuwszender, social media, verschillende website’s misschien wel die hackers groep Anonymous_(groep)…gewoon 1 grote campagne , YOUTUBE. ALLES de hele mikmak zodat als mensen maasbach googlen…dat het allemaal boven komt drijven…En DAT…kunnen ze NIET in de doofpot stoppen.

  Ik spreek tot jullie DIE ALLES op internet kwakken…DOORGAAN zodat de mensen kunnen lezen , hahaha “”””ZOEK EN GIJ ZULT VINDEN””””…” in dit geval” de waarheid over hoe uw geld afhandig gemaakt word. En dat die mensen dus niks te kort schieten of hun organisatie…

  Mijn persoonlijke advies: uit de grond van me hart…

  Wegwezen, Afkappen, Bidden.Up-yours ,Fuck-You and God Bless

  helemaal toppiej patatje joppiej

  Efeziërs 5,11

  Neem geen deel aan de vruchteloze praktijken van de duisternis maar ontmasker die juist,

  Jesaja 32,3

  Ogen zullen niet langer blind zijn, oren luisteren weer aandachtig;

 163. hannah m zegt :

  zijn de mensen van goedgelovig nou atheisten of kritische christenen???

  @ wachttoren: hoe weet je dat allemaal?

 164. jv zegt :

  ik zou wel graag willen weten waar je meer artikelen kunt vinden aangaand ede laatste ontwikkelingen rondom de fam.Maasbach. Wordt tijd dat de waarheid boven komt.

 165. Desiree zegt :

  Deze meneer Wachttoren ( Jehova Getuige) die onder verschillende namen in dit topic aanwezig is deugt zelf niet. Het is heel laf om deze mensen op het internet aan te vallen. Wie een put graaft voor een ander valt er zelf in, staat zelfs ook in uw vervalste bijbel.
  Natuurlijk zullen er veel dingen die niet goed zijn, ik hou hier ook beslist niet van. Er zijn veel broeders en zusters die heel verdrietig zijn met deze ontwikkeling, ik leef met allen mee !
  Groetjes Desiree

 166. jv zegt :

  Wat ik zo jammer vind is dat Christenen elkaar na het leven staan. Ik heb de man met de boodschap jaren lang “geaccepteerd”omdat hij tenslotte ook maar een mens is ( weet hij zelf nog niet) Wat erg is is het feit dat Christenen nooit op een goede manier uit elkaar kunnen. Dat de Man zijn eigen familie buiten zet en andere verbied om contact met hun te hebben is alles behalve christelijk. Wat jammer is dat de werkers er weer gewoon in meegaan en de banden verbreken met degene die weggaan. Maar ja, wat voor keus hebben ze? ze krijgen een mager salaris GEEN pensioen opbouw…?????eigen keus en een beetje naïef. Man met de Boodschap…de boodschap is vergeving, nederigheid en de 1e stap durven nemen naar elkaar toe. O ja, voor de vrouw waarvan de man in het bestuur zit… dat zegt al genoeg. Ook bang voor de positie te verliezen? Als DM zijn eigen familie buiten zet zal een vreemde zeker makkelijker zijn. Ook ik heb veel geleerd van de tijd die ik daar Jaaaarrrrren geleden doorheb gebracht, vooral hoe het niet moet. Vergeving past niet in het beleid van de JMWZ. O, ja…toch wel maar dat kost je dan wel een paar lappen. God is God en uiteindelijk zal Hij het oordeel geven. Ik gun met name de familie van DM sterkte. Het lijkt me hard om niet meer met je opa en oma om te mogen gaan, maar ach wat weet ik miezerige worm er nu van.
  1 ding is zeker, ik heb een gelukkig gezin waar iedereen gewoon met elkaar omgaat, en zijn er problemen, dan praten we die als volwassenen uit en overwint de liefde die we voor elkaar hebben keer op keer. DM, maak het goed met je schoonouders!!!!!!!!Denk ook eens aan je vrouw ipv aan jezelf.

 167. jv zegt :

  ps nog een aanvulling, iedereen verdient nog een kans dus ook jij DM, doe er wat mee!

 168. Ronald zegt :

  Hoi, Ik wil ook proberen mijn mening te geven.
  Ik ben ook door de familie maasbach tot geloof in Jezus gekomen, ik wil ook graag dat de familie maasbach dichtbij Jezus blijft en
  ieder vrijlaat als deze een ander gemeente wil opzoeken.

  Alleen als je een andere gemeente opzoekt, dan moet je wel een
  gemeente zoeken waar je sterker bemoedigd word dan bij de
  maasbachs, want anders heeft de duivel heel veel kans om je te verleiden en in zijn hakmolen te lokken.

  Bij de maasbachs kom je in aanraking met Jezus en als je de Heilige Geest leert kennen, dan kom je in de eerste Liefde voor
  Jezus en dan wil je alles voor Jezus in het werk van maasbach doen.

  Dit heeft het gevolg dat als je je eenmaal opgeeft voor een taak in
  de jmwz dat je je gebonden voelt en bent in de gemeenten maasbach. Als je stopt om je taak te willen doen, dan voel je je niet meer thuis in die gemeente. En dan ga je vanzelf weg.

  Dus er klopt iets niet?. Ik ben toch daar gegaan om gered te worden en om geestelijk sterk te worden en om zodoende dan in de
  bozewereld te kunnen overleven. Maar het leek alsof ik gebonden was aan verplichtingen in het werk van de kerk maasbach. Ik heb er opgedragenvrijwillig bijna 15 jaar enkele taken gedaan.

  En er wordt daar gepredikt dat er geen betere gemeente te vinden is dan de jmwz, want er is geen volmaakte kerk in heel de wereld te
  vinden. Aan de andere kant leerde ik in de maasbachkerk veel mensen kennen zoals in een grote familie. En dat is positief in de kerk van maasbach.

  Ook heb ik gemerkt dat ik in geloof op gegeven moment niet meer groeide en dat ik vastliep. Het leek alsof de zegens ophielden. Ik denk dat als ik 10 jaar eerder naar m’n huidige kerk was gegaan dat ik meer gezegend zou zijn in vele dingen.

  Voor de beginfase om Jezus te leren kennen is de jmwz goed in, maar om je leven op te bouwen in Jezus, is er daar niet veel kennis en wijsheid op te doen. Ik bleef maar in cirkeltjes leven en ik ging na ca. 5 jaar zowel geestelijk als materieel niet vooruit.

  Maar nu vindt ik het wel prettiger om in een andere kerk te
  zitten, die sterker dan de jmwz is en die mij niet zo aan zich bind,
  want ik kan zo naar een andere kerk gaan, als dat maar een sterkere kerk is. Maar ik hoef nu niet naar een andere kerk. In deze kerk word ik nu sterker bemoedigd in alle gebieden van mijn leven sterker dan in de jmwz. In deze kerk word je niet verplicht om taken te doen. Deze kerk groeit sneller dan de jmwz en is geen familiebedrijf zoals het bij de maasbachs wel het geval is.

  Ik bid voor de familie maasbach dat ze dichtbij Jezus blijven en niet zelf God gaan spelen, want als ze God gaan spelen dan gaat de duivel hun grijpen en afmaken, misschien net zoals met David Koresh in 1993 gebeurd is of op een andere listige manier!.

  Dus maasbachs wees alert en waakzaam, want jullie zijn netzulke gewone mensen, die hoogmoedig en trots kunnen worden en door mamon gestrikt kunnen worden!.

  Groetjes van Ronald.

 169. Ronald zegt :

  Aan br.david maasbach,

  Ik geloof dat God betere regelingen en manieren heeft om uw groter geworden familie ook te kunnen zegenen in de financien zonder dat mensen zich zullen ergeren aan al dat gebedel of zo. Aan de andere kant is het ook zonde om ieder keer weer nieuwe auto en kleding enzovoorts aan te schaffen. Misschien is het ook te hoog gegrepen om op SBS 6 uit te zenden. De kosten hiervan zijn misschien te hoog. Ik zou dan maar adviseren om van kleinere zenders gebruik te maken. Laat geld u niet de kop omdraaien.

  God behoede, beware en zegene u.

  Groetjes van Ronald.

 170. Peter zegt :

  Ik snap niet dat mensen meelopen in de gruwel die deze zich zelf noemende “beveiliger’ overal over de stichting JMWZ verspreid. Dit toont in ieder geval al aan dat het een waardeloze beveiliger is want de echte die praten niet over ex opdrachtgevers, dat is trouwens ook verboden. Verder verwijderd Pietertje al de commentaren die hem niet aanstaan. Binnenkort zal ik eens een leuk stuk plaatsen in het maandblad van een grote beveiligingsfirma, om te laten zien hoe het niet moet en hoe onprofessioneel sommige figuren zijn.

 171. Pieter zegt :

  @Peter uit Venray…als eerste heb je een block gekregen niet om de inhoud, maar om de toon die je zet in je reacties, agressief enoff-toppic, en daarbij laat ik mij niet bedreigen op mijn eigen site.

  Mocht je een mooi stukje plaatsen in je maandblad, graag wel de link naar de artikelen er bij zetten, dit vergroot het publiek en zullen meer mensen op de hoogte komen van deze toestanden bij de stichting, ik ga hier op GG verder niet meer op jou reacties in, dat wil ik deze site niet aan doen, ondankd je uitgesprokem emotionele mening wens ik je wel het allerbeste toe.

  Groetjes,
  Pieter

 172. jv zegt :

  Beste Peter,
  Wat ik niet begrijp is dat je als kip zonder kop zomaar mee blijf lopen, wat ik niet begrijp is waarom de familie altijd anderen dwingen om afstand van elkaar te nemen waardoor hele families uit elkaar vallen.
  Wat ik niet begrijp waarom de familie hun eigen familie buiten zetten en dat de volgelingen er zomaar in mee gaan zonder zelf na te denken.
  Wat ik niet begrijp is dat d eleiders DM en JM zelf ook roddels en leugens de gemeente inbrengen over mensen die zijn weggegaan. Hoort een leider niet anders te zijn? Zegt Paulus niet, Gij geheel anders? Als DM echt een goede leider is dan zegent hij zijn schoonouders en zwager en schoonzus, dan verbied hij hun niet het contact, dan doet hij alles om herstel te vinden. Ik kan zo nog wel even doorgaan maar daar bereiken we niets mee, De JMWZ gaat gewoon door als always, wie weet ben jij wel de volgende die in de handen van de familie gekneed wordt, veel sterkte.

  Wat ik niet begrijp is dat er wel geloof is voor TV, Kerk etc maar niet voor een normaal salaris plus pensioen opbouw, de arbeider is tenslotte zijn loon waard.
  Wat ik niet begrijp is dat als je zelf de bijbel lees nergens terug vind over familie de deur uitzetten. Ik lees over vergeving, verzoening en nederigheid, toegeven van fouten (iets wat David nooit zal doen)
  Wat ik niet begrijp is waarom de familie altijd op andere neerkijkt, Jezus deed dit nooit!!!!Bid voor herstel Peter, begrijp ook dat er door de jaren heen vele mensen ERG zijn gekwetst en vernederd. Begrijp dat dit pijn doet , begrijp dat dit wonden slaat en vraag dan af, zijn dit vruchten van de geest of van het vlees.Bid voor de familie dat hoogmoed zal veranderen in echte nederigheid je zal verbaast zijn wat voor herstel dit zal brengen, ook voor David en zijn familie. Misschien, héél misschien kunnen we dan echt trots zijn op ons christen zijn, nu moeten we ons allen maar schamen. Ik heb op de site al bedreigingen kunnen lezen aan het adres van Pieter “ik weet waar jullie wonen”was het geloof is toch? Nee, als dat de invloed van de JMWZ is moet je je gaan afvragen welke God je dient. Ik wens Pieter veel zegen toe en sterkte, er zijn veel mensen die je begrijpen. We zijn niet uit op de ondergang van de JMWZ maar wel uit op een doorbraak tot bekering en herstel. Nu,nu heb ik alleen maar medelijden met de familie en hun gezinnen die het weer zonder opa, oma, neef, nicht, oom, tante moeten doen. Met dank aan De man met De boodschap!!!!

 173. ZAP zegt :

  Na het lezen van de voorgaande verhalen heb ik een paar vraagjes waar jullie hopelijk antwoord op kunnen geven:

  @ Wachttoren,

  Je vertelt dat de Havenkerk in Schiedam voor € 850.000,- verkocht is, maar je vertelt daarbij niet dat men tegelijkertijd het kerkgebouw in Vlaardingen (ca. € 800.000) gekocht heeft. Waarom heb je dat weggelaten?

  Voorts maak je ook melding van riante villa’s die ander leden van de familie in het buitenland zouden hebben. Heb je hier bewijs van? Foto’s van huizen die van het internet geplukt zijn bewijzen natuurlijk niets.

  Het is ook raar dat David en John met hun gezinnen en hun moeder in een niet al te beste buurt, waar veel drugsverslaafden rondlopen, wonen. Je zou toch verwachten dat mevrouw Maasbach in één van die zgn. riante villa’s in het buitenland zou wonen en lekker van haar oude dag zou genieten. Enige idee waarom mevrouw Maasbach al meer dan 40 jaar daar woont en haar zonen David en John daar ook nog steeds wonen?
  In het verleden zei men ook dat Maasbach Sr een villa in Wassenaar met zwembad had. Dit bleek achteraf, zoals zoveel dingen die over hem verteld werden, niet waar te zijn.

  @ Pieter,

  Je zegt dat het kerkgebouw in Den Haag levensgevaarlijk is. Het is waar dat het gebouw oud is, maar het is door de brandweer wel goedgekeurd. Het kerkgebouw wordt namelijk regelmatig door de brandweer gecontroleerd. Dit is wettelijk verplicht. Hoe kom je er dan bij dat het gebouw onveilig zou zijn?

  Naar aanleiding van het zwartboek in de jaren 90 werd er door justitie een diepgaand onderzoek ingesteld. Enige idee waarom men geen onregelmatigheden gevonden heeft?

  Groet, ZAP

 174. Peter zegt :

  Beste ZAP,
  Op al U vragen krijgt u hier geen antwoord want die zijn niet sensationeel genoeg. Alleen alles wat deze prachtige stichting de grond in boord is toegestaan, wederwoord niet. je word geblokt, geen probleem overigens want ik heb de beschikking over diverse computers al over the country, dus ik mis niets. Frappant is het dat de heer R. het heeft over de luxe levensstijl van de familie, (volgens hem). Nou daar komt hij dan achter na diverse jaren achter de heer David Maasbach te hebben gehold. Ja David, nee David…. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat er meer speelt bij de heer R. Opeens is er een luxe levensstijl bij de fam. Maasbach, opeens is er van alles op te merken op de familie, opeens…terwijl R. al jaren meeloopt… Ik ga maar niet meer in op de betrekking als beveiliger tot de opdrachtgever want dat heb ik al tot den treuren bekritiseert. Alleen vind ik het jammer dat menig Christen met R meeloopt. de stichting doet goed werk in heel de wereld. En natuurlijk worden er fouten gemaakt, ook David en broer John TL zijn maar gewone mensen met al hun fouten. Maar ze doen hun best, wereldwijd, zorgen daar naast ook nog met hun kindertehuizen in diverse landen voor het kind en dat word ook gewaardeerd zie de resultaten! jammer dat sommige mensen dit werk proberen te manipuleren met allerlei prietpraat. Als ze al zoveel strafbare feiten hadden, waarom gaan ze dan niet naar de bevoegde autoriteiten, daar zijn ze voor, maar nee liever allerlei gebrabbel op internet zetten….Op de laatste dag moet eenieder zich verantwoorden……

 175. jv zegt :

  Peter ik begrijp je loyaliteit, ik wil het dan ook niet hebben over de rijkdom etc want hard werken kunnen dat is een feit. maar de manipulatie om afstand te doen van eigen familie is al jaren een feit. Jammer dat je dan hier ook niet naar kijkt. Er zijn door de jaren heen vele gekwetst en hele gezinnen uit elkaar gerukt door de manier waarop David zijn koers vaart. Laat iedereen zelf verantwoordelijk zijn voor zijn beslissingen. Neemt nog steeds niet weg dat de medewerkers geen normaal loon krijgen plus pensioen opbouw, neemt niet weg dat Ook David en John mensen voor de keuze stellen om afstand te nemen van hun eigen familie. Vraag maar eens aan zijn vrouw of zijn gewoon contact met haar ouders mag en kan hebben. Iedereen maakt fouten, jammer alleen dat het vanuit de JMWZ altijd de ander is. Ik hoop dat zij eens gaan inzien dat dit zo niet werkt. Ook ik heb jaren lang de jmwz verdedigd en nog heb ik goede herinneringen aan. Feit blijft wel dat je in hun ogen toch altijd de mindere ben en dat ze op je neer kijken. Dat is God niet. Daarnaast weet ik dat als je het zelf niet ondervonden heb je ook niet mee kan praten hoe zeer dit doet. ja ze doen goed werk, ja ze werken hard, maar helaas ook Ja tegen de hoogmoed, tegen het alleen recht om de familie eerst, ja tegen het neer kijken op mensen, ja tegen onderbetaling van de werkers. ja tegen de minachting die zij helaas hebben naar vele toe. Maar trek gerust je eigen plan, jou tijd komt vast nog wel hoewel ik hoop dat er echt een verandering komt want nogmaals, trots zijn op het christen zijn kunnen we op dit moment niet.

 176. Peter zegt :

  Beste JV, Pieter en iedereen, ik stop er mee. Ik leg alles in Gods hand. Ik ben het er nog steeds niet mee eens hoe men deze fantastische stichting becommentarieert, Maar nogmaals, ik leg het in Gods hand, en dat zal David ook doen. Conclusie: alles komt goed. Gods zegen toegewenst. Ik heb diverse malen mijn mening tentoon gespreid, ook op Pieter zijn site, jammer dat het agressief overkwam, dit was niet gemeend maar mijn mening is mijn mening, ik acht de JMWZ zeer hoog, en ik zie een ander dit werk nog niet doen wat de familie Maasbach al jaren doet, wereldwijd!! Klasse toch, maar ik stop nu met mijn mening te ventileren. Ik weet zeker dat David en John het beste voor hebben en zie de toekomst zonnig tegemoet, gegroet!

 177. jv zegt :

  Beste Peter, ik begrijp dat het lastig is als je antwoord moet geven op zaken die gevoelig liggen, een directe vraag over hoe Regina zich voelt etc is niet makkelijk. Ik geef het al jaren aan God, ik geef nog steeds om de familie maar andersom wordt je zo makkelijk aan de kant gezet en als minderwaardig beschouwd en dat is jammer, zeker als ze als een 2e familie voor je zijn geweest. De liefde komt veel van één kant Peter. Ook ik heb de JMWZ jaren lang hoog gehouden en nog op vele vlakken maar je moet ook kritiek kunnen accepteren zonder het gevoel te hebben dat je onderuitgehaald wordt. De reden dat men de media opzoeken of blogs maken is omdat er moeilijk te praten valt met de leiders. Als ze meer toegankelijk zouden zijn zou dit veel anders eruit zien. Je mag het ook oneens met elkaar zijn zonder gelijk van het ergste uit te gaan. Het is goed om te kijken naar al het goede wat de JMWZ doet, het zijn keiharde werkers waar menigeen nog een voorbeeld aan kan hebben maar het is ook goed om eens stil te staan bij hoeveel mensen gekwetst worden zonder dat daar discussie over mogelijk is. Wees eerlijk Peter en bekijk het dan van 2 kanten, ieder verhaal heeft 2 kanten, er is veel meer mogelijk als er van beide kanten gekeken wordt naar wat er fout is gegaan en niet alleen kijken naar wat de JMWZ wordt aangedaan. Ik hoop echt dat je reëel durft te zijn. en mocht je veel met David praten wees dan een goede raadgever en stimuleer hem om zaken op orde te maken en niet alles als een aanval te zien. Er zijn veel mensen die het écht goed willen zien. it is up to you. Grow up be a strong christian. Blessings too.

 178. Robin zegt :

  Geldkloppers krijgen van mij zo wie zo geen geld. Ook de tongentaal is namaak bij hun net als in vele pinkster en Volle Ev. gemeenten. Ze brabbelen maar wat. Bij de Bethel Pinksterkerk is het zuiver op dit gebied. Daar heb ik het vroeger ontvangen, na heel veel de bidstonden af te gaan.

 179. Robin zegt :

  Je kunt ook zeggen, Alle waar naar zijn geld. Als de kwaliteit van het geestelijk voedsel niet goed is, dan de knip dicht houden. Meer info over tongentaal op http://www.bruid.punt.nl

 180. John zegt :

  Volgens mij hebben we er weer een kandidaat voor de Mockfish Awards bij 😉

 181. yonnahali zegt :

  heeft david maasbach ooit duidelijk verteld wat er met al dat geld gebeurt?

  maakt niet uit, dat kunnen we wel raden.

 182. moetkenne zegt :

  ach man, men kregt wat men verdient alstje niet zelluf na ken denkuh.
  die laaije zichzelluf plukkuh door die maiilot met z’n ‘godservaring”
  banalig en hysterisch zou’w’k zegguh. gaatie nog op de vloerg legge janke, die gast en iedreen trapt em erin

 183. moetkenne zegt :

  kwote:”Geldkloppers krijgen van mij zo wie zo geen geld.
  Bij de Bethel Pinksterkerk is het zuiver op dit gebied. Daar heb ik het vroeger ontvangen, na heel veel de bidstonden af te gaan.”

  hé gast, wat heppie ontvangen?
  ik wil ook wel vange hoor

 184. moetkenne zegt :

  kwote:”,Je kunt ook zeggen, Alle waar naar zijn geld. Als de kwaliteit van het geestelijk voedsel niet goed is, dan de knip dicht houden. Meer info over tongentaal op http://www.bruid.punt.nl

  nog zow’n gast. geestelijk voedsel is niet te koop, kwajonge, luister naar Jezus.

 185. moetkenne zegt :

  die jv doet alsof religie een marktplaats is.
  nee, gast, maasbach lijkt helemaal niet op Jezus hoor. Er valt niks te redden.

 186. De dichter zegt :

  @moetkenne praat je altijd tegen jezelf? ben je niet bezeten van jezelf ofzow?

 187. jv zegt :

  moetkenne, nooit gezegd dat DM op Jezus lijkt, verre van dat, hij moet nog veel leren, maar zo te zien jij ook. Ook jij hebt Jezus nodig. Laat het rusten man, geef je energie aan andere zaken.

 188. moetkenne zegt :

  http://www.maasbach.com/Contact/Bank.htm
  schaamteloos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  heb ff hier gekeken op hun site
  en dan nog vetgedrukte bankbiljetten in alle kleuren.
  mot dat nou? pure manipulatie
  walgelijk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 189. moetkenne zegt :

  hé gast, heb nooit gezegd dat ik all that ben, man.

  ik loop niemand te plukke hoor.

  late die gaste met d’r hande gaan werken
  ze lopen maar te roepen en te venten met het evangelie
  en de duurste merkkleding te drage. nie zo moellijk, hoor hé

 190. moetkenne zegt :

  hé dichter, mag ik ff

  ik schrik me t apezuur van zo’n dieverei
  heppie nog een reimpje by the way

 191. moetkenne zegt :

  anders heppik nog een tjoebje
  zet je geluid maar vast an

 192. evert zegt :

  @ moetkenne ,whaaat??. Whaatt willll .jij nao zegge.
  totaal onbegrijpelijk .
  tot nu toe zijn de verhalen wel duidelijk maar ik kan geen touw vastknopen aan je verhaal. Als je nu eens rustig uitlegt waar het over gaat b.v GAST wat bedoel je met GAST .Zoiets als he gast luister eens,wie is dat

 193. moetkenne zegt :

  @evert, om het te begrijpe moe jeneerst ut artikel ff lezen en de gange
  nagaan van de maasbachsjes, snappie?

  owkee, over en uit

 194. menno777 zegt :

  Wie zonder zonde is werpe de eerste steen.Amen

 195. Wilfred zegt :

  Is dit Jan Prins in disguise?

 196. Dutch Hermit zegt :

  @Menno777
  Ik vat dit op als een oproep tot steniging. Daarmee ga je echt veel te ver!

 197. moetkenne zegt :

  als ut zo gesteld is, hé Menno
  kenne we ons wetboek en rechtssysteem wegkiepere
  oplichters moete gestraft.
  heeft niks van doan met jijen en jouwen

 198. moetkenne zegt :

  enne Dutch Hermet ut het gezegde dus niet waar Menno ut over heeft

 199. Johan zegt :

  Ik vind het te bizar voor woorden dat jullie zo veroordelend zijn,
  Jezus zegt; oordeel niet opdat ge niet geoordeeld wordt.
  Wat die Pieter betreft vol van wrok en haat jegens D. Maasbach,
  al zou het zo zijn dat zij een goed betaald leven leven, zij stellen hun leven 24/7 in dienst van de Here, dat is onbetaalbaar!!
  Ik zelf was bij die dienst waar Broeder David deze vervoering ervoer en ik heb het zelf ook ervaren, en ik heb geen euro hoeven geven daarvoor, elke traan was oprecht of kan Broeder David nu ook al mensen laten huilen in opdracht, Gods Geest is alom aanwezig in de Blessing gemeentes en ik nodig een ieder uit dit zelf te komen ervaren!
  En geloof mij het kan ook jouw leven veranderen.
  Voor Pieter heb ik dit advies, ga voorwaarts en laat de wrok uit je hart,
  je doet veel meer kwaad dan goed, en niet alleen bij anderen.
  Iedereen moet zichzelf verantwoorden bij de Here, ook jij.
  En wat de bedrading betreft, de brandweer heeft alles goedgekeurd,
  dus schoenmaker blijf bij je leest, al heb je daarin je integriteit al ruimschoots verspeeld.

  God Zegen een ieder!!
  Johan

 200. joost zegt :

  johan

  Ik vind het te bizar voor woorden dat jullie zo veroordelend zijn,
  Jezus zegt; oordeel niet opdat ge niet geoordeeld wordt.
  Wat die Pieter betreft vol van wrok en haat jegens D. Maasbach,
  al zou het zo zijn dat zij een goed betaald leven leven, zij stellen hun leven 24/7 in dienst van de Here, dat is onbetaalbaar!!

  jezus woorden over oordelen aanhalen en dan direct daarna zelf oordlen over Pieter?
  Jij hebt lef.. (of denk je niet na?
  En denk jij nu werkelijk dat David 7 dagen in de week 24 uur per etmaal met god bezig is?
  Nee, hij is te druk met de mammon of de andere heidense geldgod om te goed gelovigen uit te melken en er zelf beter van te worden.
  Wanneer hij werkelijke compassie zou hebbeb voor zijn naasten zou hij al zijn aardse goederen wegschenken aan de armen en (barrevoets) en eenvoudig gekleed zijn zogenaamd heilzame werk te gaan doen..
  joost

 201. joost zegt :

  johan

  Voor Pieter heb ik dit advies, ga voorwaarts en laat de wrok uit je hart,
  je doet veel meer kwaad dan goed, en niet alleen bij anderen.
  Iedereen moet zichzelf verantwoorden bij de Here, ook jij.
  En wat de bedrading betreft, de brandweer heeft alles goedgekeurd,
  dus schoenmaker blijf bij je leest, al heb je daarin je integriteit al ruimschoots verspeeld

  Nog een oordeel, en je deelt ook meteen al een straf uit.
  Kan jij je daarvoor verantwoorden bij god?
  Je treed op als aanklager jury en rechter !!!!
  Jij kan onmogelijk in Pieters hart kijken en weet dus niet wat hij daar heeft, noch waardoor het is veroorzaakt.
  Is je mening geven nu al kwaad doen in jouw ogen?

  Zoals de waard is veertrouwd hij zijn gasten.,
  Kijk ook eens verder dan je neus lang is.
  Heb uw naaste lief gelijk u zelfe

  Er zijn er nog veel meer te verzinnen maar ik denk dat dit voorlopig wel genoeg is.
  joost

 202. Pieter zegt :

  @Johan…als eerste kan ik je geruststellen,ik heb geen wrok of haat in mijn hart, want dat zou niet gezond en goed zijn. Het is een mening die ik weergeef vanuit opgedane ervaringen binnen de stichting en aangevuld met ervaringen van leden en ex-leden. Ik ben geen schrijver of journalist dus zullen mijn artikelen soms weleens een te hoog gehalte emotie hebben, maar dat is nu eenmaal zo.

  Ik respecteer ieders mening of smaak, we kunnen niet allemaal het zelfde vinden en denken van zaken die zich afspelen, maar zoals Joost al hier zegt, je oordeelt en veroordeelt terwijl je mij daar op aanspreekt, en dat is jammer. Je hebt het over ”tranen” tijdens de dienst…ik ga niet oordelen over jouw tranen, maar geloof mij ik heb veel ”komedie en aandacht” meegemaakt op dat gebied, zelfde verhaal over het zogenaamd in ”tongen” spreken, hier heb ik persoonlijk wel een mening over, en ook deze is terug te vinden op http://www.armagedon.nl

  Verbreed je horizon en doe je oogkleppen af, niet alleen op mijn site is dit soort nieuws te vinden, google en kijk op youtube…of koop het nieuwste boek van Silvan Schoonhoven.

  Groet,
  Pieter

 203. joost zegt :

  Pieter
  wat een armzalig hutje is dat stulpje van gert-jan,.
  Zou hij daar ook onderdak aan prostituees verschaffen en hen gods woord verkondigen? 😉
  joost

 204. joost zegt :

  Niet ieder schandaal is een pinksterschandaal | Vrijzinnig Evangelisch,
  het verhaal van de christelijke god,( vader en zoon), is voor een groot deel gebaseerd op verhalen van voormalige leerlingen van de zoon.
  Zou het daarom niet waar zijn?
  joost

 205. Jantje zegt :

  @Joost,

  Vemoedelijk wel, maar het is wat slordig voor een journalist om alleen internetbronnen en Wikipedia te gebruiken voor zoiets ernstigs als deze schandalen. Daar mag best wat extra journalitiek onderzoek bijkomen, al was het alleen maar om het te controleren of bevestigen. Veel negatieve verhalen zijn namelijk erg subjectief en een journalist kan daar met een objectieve bril naar kijken en op reflecteren. Dat doet Schoonhoven niet en dat is een gemiste kans.

 206. Davina zegt :

  Om te janken dit, Jezus gaf Zijn leven om ons te redden, Hij overwon de dood, betaalde een zeer hoge prijs voor onze redding.
  Tegen David wil ik zeggen, word nederig man, ga op je knieeen, en vraag God om zachtmoedigheid nederigheid bescheidenheid, volg Zijn Stem, en alles komt goed.
  Hoogmoed is van satan, niet van God, Jezus gaf ons het voorbeeld om nederig te zijn, Hij de Allerhoogste Heer………

 207. JJK zegt :

  Vol bewondering heb ik de commentaren gelezen …..

  Ik ben geen Maasbach aanhanger of zo, was vroeger van de oude gereformeerde garde, doe het momenteel op mijn eige wijze, maar uit ervaring is het normaal dat als je bij een “club” hoorde of aansloot, het ook heel normaal is/was dat je onverplicht je bijdrage of inzet leverde of levert !

  Persoonlijk kijk ik met veel plezier naar DM op SBS6, en versta goed wat daar blijmoedig wordt verteld. Uiteindelijk is e.e.a. mij niet over gekomen als het ophalen van geld…. maar het verspreiden van een overtuiging een overtuiging waar jezelf over mag beslissen wat je daar mee doet.

  Niemand wordt gedongen mee te doen of te luisteren er zit een kop op de Tv en er zit een deur in de kerk…. Een ieder mag geloven hoe hij wil en wat hij wil, als er mensen verdwaald zijn en bv door mensen zoal een DM weer de juiste richting worden gewezen heb je hem verder niet nodig….

  Als je hem op een voetstuk wilt plaatsen, of plaatst zijn dat menselijke eigenschappen en al zo oud als de bijbel. Uiteindelijk moet iemand de boodschap vertellen en ben ik blij dat ik blij van DM wordt ??

  Ik kan het niet zo goed vertellen, voel mij ook niet geroepen en ben ook niet jaloers…..
  Een ieder kan wel eens uit de bocht vliegen en er later spijt van krijgen en weer terug gaan op de juiste weg. Dat DM dit zelf ook al geboerde zag ik op YouTube in zijn “verhaal over beschadigde emoties”…

  Voor mij heel herkenbaar en ik vond het oprecht een goed verhaal, een verhaal waar ik blij van werd en mij op de been houdt. Ik heb hem niet om geld horen vragen ik hoorde hem wel vragen dat ik god om hulp kon vragen hulp voor mezelf !

  Dit waardeer ik in DM ik weet ook dat elk mens, net als ik, sterke en zwakke kanten, goede en slechte eigenschappen heeft en ook dat er op de ene schouder een engeltje zit en op de andere een klein duiveltje….. zo is elke dag en nacht weer een uitdaging en is elke dag weer een strijd of uitdaging om juist te handelen, juist te denken en juist te spreken en/of te schrijven.

  Stel je eens voor als er helemaal geen mensen meer waren zoals DM of vergelijkbare……

  We lever al in een wereld waar alles snel en ingewikkeld is en we de problemen zelf op de nek halen. Als je teleurgesteld bent in iets of iemand kan je dit ook aan die gene zelf vertellen zonder een hele hetze te ontketenen waar uiteindelijk de blijde boodschap door de “verkeerde mensen” zal worden vertroebeld en de “juiste mensen” weer aan het twijfelen brengt.

  Ik geloof niet in DM… maar ik geloof wel dat ik elke dag, als ik het moeilijk heb, met God kan praten en hem om raad kan vragen. Ik heb hier DM helemaal niet bij of voor nodig…. maar hij heeft mij wel weer aan het (goede) denken gezet en dat koste mij niks !

  Dus een ieder die hier zijn mening geeft, kan ik best wel begrijpen en heb ik ook respect voor, maar je moet maar zo denken dat Jezus ook niet alleen maar vrienden had en een hoop over zich heen heeft moeten laten komen. Niet dat ik de een met de ander vergelijk maar wel wil zeggen dat je altijd begrip en onbegrip voor deze kwestie zal houden en dat er altijd mensen zullen zijn die het mooi vinden of nodig vinden of erger nog wordt ingefluisterd om op een
  bepaald moment in hun leven iets over een ander te vinden of iets te verkondigen.
  Beetje gevaarlijk, een beetje eng maar wel realistisch en nuchter bekeken en bedacht !

  Mijn advies ga bij jezelf te raden en doe je eigen ding, volg je hart en gebruik je verstand verstandig, dit is iets waar je jezelf van kunt overtuigen met of zonder groepsverband je kunt hier ook met God over in gesprek gaan en hem om raad vragen of hem te vragen je hiermee te willen helpen.

  Om af te sluiten….
  heeft deze website mij weer doen beseffen dat een verhaal altijd twee kanten heeft en soms zijn doel voorbij schiet, of soms andere belangen gaat dienen of nog erger in dienst zouden kunnen gaan staan van de verkeerde machten……. ik vind er namelijk niks logisch aan om het geloof lollig te moeten maken…. Ik geloof op mijn eigen wijze en vind dat een vrij serieuze “persoonlijke” aangelegenheid. Ik ben zeker geen “… grijze kerkmuis, depressieve gerefovormde, charismatische zegenzoeker, collectetellende celkerkcipier, devote pausmobielgroupie, heilige huisje bouwer en hemel-of-hel denker…..”

  Ik ben ik, en doe het op mijn eigen manier en vraag zo nu en dan om hulp hiervoor en kan blij worden van blije mensen die dit ook geloven en uitspreken en/of verkondigen !

  Zo…. dit was mijn visie, dit wou ik ff kwijt, ik sta altijd open voor andermans mening of opvatting.

 208. Bill zegt :

  Iis better to light a candle than to curse the darkness.

  Waar is de nuchtere nederlander gebleven?

 209. Sangre zegt :

  Met overtuiging en met een oprecht gevoel zijn wij elke zondag opgegaan naar Den Haag om in het Capitol Evangelie Center de diensten bij …
  ik geloof er niks van dan doe je zo iets niet ga eerst vragen hoe het zit met je eingen geestelijk leven.en over jaren heeft het niks te maken .lees de levens verhalen vande discipelen.

 210. dhr maasbach zegt :

  ik ben famielie van de heer maasbach
  in de tijd waar hier over gesproken word is er een heel onderzoek geweest door justitie en belasting
  dhr maasbach werd toen nergens van beschuldigt en ook werden er binnen de organisatie geen strafbare dingen geconstateerd
  dus wie weet het nu beter een oude medewewrker die zijn zin niet krijgt of de wet en familie
  kijk hij zal wel jaloers zijn dat hij geen merk kleding kopen kon want iedereen heeft salaris ook de familie maasbach het hele gezin werkt dus kunnen gezamelijk deze dingen aanschraffen

 211. mafchauffeur zegt :

  @dhr maasbach:

  ik ben famielie van de heer maasbach
  in de tijd waar hier over gesproken word is er een heel onderzoek geweest door justitie en belasting

  Dat moet wel heftig zijn geweest. Zeker omdat er in de jaren ’90 al een onderzoek was geweest. Enig idee waar ze dit keer naar op zoek waren?

 212. joost zegt :

  Dhr Maasbach

  kijk hij zal wel jaloers zijn dat hij geen merk kleding kopen kon

  Zou U nog even kunnen herhalen wat U ook al weer over oordelen zei?
  joost

 213. mafchauffeur zegt :

  @dhr maasbach:

  in de tijd waar hier over gesproken word is er een heel onderzoek geweest door justitie en belasting

  In het artikel wordt gesproken over de periode dat “7 dagen met Maasbach” plaats had. Dat is niet 16 jaar geleden, maar veel recenter.
  Dus is er recent nóg een onderzoek geweest door Justitie en Belastingdienst?

 214. TommyLee zegt :

  @dhr. maasbach. het is roerent hoe u het foor u vamilie opneemd,
  sjappo af!

 215. goedgelovig zegt :

  @dhr maasbach: Het is niet toegestaan om als nick de naam van Maasbach te voeren. Kies svp een andere nickname.

 216. Anna zegt :

  Ben er vanaf 1977 regelamtig geweest en ook weggeweest, Ken de ganse familie. Vwb de bedrading in een eerdere reactie..dat klopt als een bus! Een broeder/ vriend die in de electra wekt is gevraagd de boel te fixen..het is brandgevaarlijk. Dat is alweer 10 jr geleden. Ook wij hebben donaties gedaan vanuit liefde naar de Vader. Op een zondag zou er pas een preek komen als er een bedrag binnen was..?
  Geen preek dus…………

  Wij hebben besloten om Capitol te verlaten en er nimmer terug te keren. De verhalen van ex medewerkers naderhand hebben onze keuze bevestigd,

 217. John zegt :

  @Mr Brown

  Wauw, dat ziet er echt zeer betrouwbaar uit! Vertel ons eens wat meer over die lening met 0% interesse in gebrekkig Google-translate Nederlands!

 218. dennis zegt :

  toen ik klein was MOEST ik van ons oma mee naar de Bron, ergens in de kop van Overijssel, dat was een buitenaf centrum van deze halleluja beweging zoals het gekscherend werd genoemd, toen we daar waren begaf net de wasmachine het en werd er weer een inzameling gehouden, ze konden er wel twee van kopen van voor zoiets wordt grif gegeven, volgens mij ging het ook allemaal in hun eigen zakken, ik geloofde er toen al geen bal van en ik was nog maar 11.

 219. patricia hooplot zegt :

  wil heel graag in deze gemeente komen. hoe kom ik daar heen mijn woon plaats is aalten zijn er wel waar ik mij kan aan melden dan

 220. De Oplettende zegt :

  Het is weer zover. Er is weer een voorganger van de ‘oude garde’ weg bij Maasbach, ditmaal familie Wijnhof van de Gouwekerk in Gouda. Hij nam afgelopen zondag plotsklaps afscheid van onze gemeente, het was erg emotionel. Zijn vrouw was er niet eens bij en twee van zijn kinderen verlieten direkt de zaal. Een vreemd iets zo ineems, hij gaf aan om ‘persoonlijke reden’. Meer mocht hij niet zeggen. Er speelt meer wat wij nog niet wete. Zijn oudste zoon Tim heeft besloten te blijven bij Maasbach, en is aangesteld door Maasbach als nieuwe voorganger! Wat moet zo’n ongetrouwde jongen van 25 ons nou vertellen? Waarschijnlijk door zijn verkering met de dochter van Van Dalen (voorganger Amsterdam en financiel opperhoofd Maasbach) en zijn loyaal aan David Maasbach. Van Dalen is ook van familie Maasbach (zus Helen Van Dalen-Maasbach). Weer een familie uit elkaar gescheurd door Maasbach! En maar met zijn hoofd op SBS6 doen op tv of er niks aan de hand is. Spreken over liefde die hij zelf niet praktiseert. Schoonfamilies van David en John eruit gezet. Constant in breuk met voorgangers. Zijn conferentie had zo weinig bezoekers. Families worden verscheurt. Hoe lang moet dit nog doorgaan??? Het is zo vreselijk!

 221. DsDre zegt :

  @De Oplettende.

  Vervelend voor je om dat te moeten meemaken.
  Je hebt het over onze gemeente, betekend dat jij daar deel van bent?
  Daarnaast stel je dat dhr Wijnhof niets meer mocht zeggen. Je mag in Nederland heel veel zeggen, ook dhr Wijnhof, wellicht niet op dat moment, maar op een ander moment op andere plek toch wel?

%d bloggers liken dit: