Uitreiking Webfish Award LIVE te volgen

Vanaf 15:00 uur kan de uitreiking van de Webfish Awards LIVE worden gevolgd via dit Ustream-kanaal van Johan ter Beek, voormalig sterverslaggever van Goedgelovig. Er is een interessante line-up van sprekers, waaronder Robin Effing, docent aan de Saxion Hogeschool, die een onderzoek deed naar het gebruik van sociale media door kerken. Helaas is er ook slecht nieuws, want er zullen vanmiddag geen Mockfish Awards worden uitgereikt. Onze Master Uitreiki Johannes van de Bank heeft vanwege onverwachte familie-omstandigheden op het allerlaatste moment moeten afzeggen. Erg jammer, want zijn entertainment act (met twee side-kicks) stond al helemaal in de steigers.

Helaas waren de drie winnaars van de Mockfish Award ook niet genegen om de hun toegekende geuzenprijs op te komen halen. Net als Rijk de Gooier knikkeren ze hun gouden kalf der gristelijke websites liever uit het raam van de taxi. Maar niet getreurd. De IKON had een noodverband klaar liggen en dagvoorzitter Peter Dekker zal de honneurs waarnemen en de Mockfish-winnaars aan het publiek tonen.

Foto: Danny Butler nam in 2008 voor Goedgelovig de allereerste gouden webvis in ontvangst. De foto is van Sjoerd Mouissie, IKON (met toestemming gebruikt).

NASCHRIFT: De winnaars van de Webfish Awards zijn bekend! (en ze zijn allemaal protestants). In het kader van de Mockfish Awards verscheen in de regionale kranten van het GPD een portret van Goedgelovig, waarin ene Joris de Vries wordt geciteerd. Die kennen wij ook niet.

13 Reacties op “Uitreiking Webfish Award LIVE te volgen”

 1. Pittig zegt :

  Gefeliciteerd aan de winnaars!

  Maar wat doet de PKN het goed! Blijkbaar zijn de oude kerken het beste met nieuwe media? 😉

 2. engel zegt :

  @Pittig,

  Misschien hebben ze niks anders te doen?

 3. goedgelovig zegt :

  Er is een naschrift toegevoegd aan het artikel met een link naar de winnaars en een artikel over GG in de GPD-bladen.

 4. E-J zegt :

  Ik heb het idee dat het stukje op http://chatserver.ikon.nl/webfish2011/ een tikkie snel is geschreven:

  ‘Aanmodeigingesprijs sociale media’

  Misschien moet de IKON een aanmoedigingsprijs krijgen zodat ze een spellingscontrole kunnen betalen? 🙂

 5. John zegt :

  @GG

  Leuk, kunnen jullie niet eens een bericht plaatsen met daarin de 5 meest hilarische ‘gristelijke haatmails’? 😀

 6. goedgelovig zegt :

  @John: Dat zou leuk zijn. Maar die heeft Andries al geclaimd voor zijn boek.

 7. Pittig zegt :

  @ Engel

  Of misschien maken de andere kerken en gemeenten er geen tijd voor vrij?

 8. Pittig zegt :

  @ GG

  Ik sluit me aan bij John. 🙂

  En wat betreft het boek van Andries: jullie kunnen die mails toch als een voorpublicatie presenteren? Een teaser om Andries ook in de oude media op de kaart te zetten?

 9. goedgelovig zegt :

  @Pittig: We zullen ’t eens opgooien. Andries zegt wel dat hij werkt aan een boek, maar we hebben daar nog geen enkel bewijs van gezien. 😉

 10. Ruub zegt :

  @goedgelovig
  Zou het nog wel een keer leuk vinden hoor, een gg-boekje. De meest interessante discussies, selectie van leuke, bepaalde gg-series, tijdloze artikelen uit het archief en als toetje de meest bizarre emails en dreigbrieven die de redactie heeft ontvangen. Is er geen geïnteresseerde dode bomen uitgever te porren voor zoiets?

 11. engel zegt :

  @Pittig,

  De evangelischen zijn te druk met hun geld weg te geven. Daar kan de PKN nog wat van leren.

  http://www.cip.nl/nieuwsbericht_detail.asp?id=25803

 12. goedgelovig zegt :

  @Ruub: Zou je denken. Maar gristelijke uitgevers blijven liever in de veilige mainstream van brave, opbouwende Jezusboeken. Een boek uitgeven van een controversiële site die regelmatig kritiek levert op kerken en organisaties, levert misschien ook wat terugslag op de verkoop van andere publicaties op. Verder zal meespelen dat mogelijk de lezersdoelgroep te klein is om een uitgave te rechtvaardigen, dat is een zakelijke afweging. We hebben dus een uitgever nodig met ballen, die niet bang is om de gezapige reliwereld wat op te schudden en te helpen zichzelf wat te relativeren. Maar we kunnen het natuurlijk ook zelf uitgeven. Als een journalistiek project met een beperkte scope kan worden gecrowdfund, dan toch zeker een boek dat de potentie heeft nog meer op scherp te zetten.

%d bloggers liken dit: