Stemronde Mockfish Award 2011

Op 24 november is het zover: dan wordt tegelijk met de uitreiking van de Webfish Award voor de beste gristelijke websites (een initiatief van de IKON) ook de Mockfish Award 2011 voor de slechtste sites uitgereikt. Uit de tientallen inzendingen voor de Mockfish hebben we na lang wikken en wegen in elke categorie drie of vier sites genomineerd. Hierop kan meteen worden gestemd.

LET OP: je kunt in totaal drie stemmen uitbrengen! Klik door voor de officiële nominaties.

WEBSITES VAN PLAATSELIJKE KERKEN

1. Christengemeenschap De Goede Herder
Geeft niet alleen een nieuwe betekenis aan het begrip ‘saai’, ook worden potentiële bezoekers afgeschrikt met een interne boodschap over de achteruitgang van de kerk en de noodzaak van een fusie met deze gemeente die in stemmige ruitjes de ‘Maranatha Boodschap’ verkondigt.

2. Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Vollenhove
Deze site met het domein Benjegelovig.nl onderscheidt zich door ultieme leegte. De homepage is leeg. Welkom: leeg. Zoeken: leeg. Nieuws: leeg. Op de pagina Kerkgebouw treffen we een curieuze foto aan met twee verkeersborden. Verder een lege kerkzaal en een orgel. De best gevulde pagina is Preken. Daar treffen we de preken van de periode 2003-2006 aan. Op de pagina Kerkdiensten wordt de potentiële bezoeker ‘Een goede aandacht’ toegewenst, wat vast niet betekent dat de bezoeker veel aandacht krijgt.

3. Immanuel Gemeente Almere
Alles wat je je wenst op het gebied van retro-gristelijke kitsch is hier verzameld. Een ongekend aantal kleuren, lettertypes, plaatjes… het evangelische muziekje dat automatisch laadt… deze site een waar kunststukje! Met als bonus alle liederen uit Glorieklokken met gitaarakkoorden, notenschrift en klavarscriboschrift. Naar het Gastenboek te oordelen is deze site voor velen een favoriet!

4. Evangelisch Centrum De Rivier 
Ook hier prachtig retro-gristelijk webdesign met als motto: ‘Het kruis staat bij ons centraal’. Bekijk ook de fotogalerij met bijzondere aftandse zaaltjes waar de gemeente in de loop van de tijd (met hulp van de Heer) is samengekomen.

OVERIGE CHRISTELIJKE SITES (organisaties en particulieren)

1. Eindtijd Informatie Web
Meer retro dan deze site met het domein Openbaring.org kan niet. Naast de animated gifs staat er zelfs nog een Netscape-banner uit 1996 op. Ook de inhoud is bijzonder. Zo leren we dat op een budgetpakje buitenlandse chocolademelk met enige moeite in spiegelbeeld de cijfers 666 zijn te ontwaren, en dat dit wel een complot móet zijn om de acceptatie van dit nummer onbewust te vergroten.

2. LEAP Online
Deze jongerensite van gristenfundie Ruben Hadders verstookte in een jaar tijd 20.000 euro overheidssubsidie terwijl de meeste content van andere sites werd gekopieerd. Hoewel Hadders andere christelijke media de afgelopen jaren precies wist te vertellen hoe het moest, faalde zijn eigen project jammerlijk. Achtergronden hier en de treurige begrafenis hier.

3. Bram Krol 
De naam zegt het al: dit is de persoonlijke website van gemeentegroeioloog en prediker Bram Krol. Krol ontwikkelde in zijn actieve jaren bij Agapè de ‘Gemeente Zelf-Diagnose’, maar wordt het niet tijd voor een ‘Website Zelf-Diagnose’? Zou het kunnen dat kerken niet meer groeien doordat ze ongelovigen wegjagen met foeilelijke, knalrood uitgevoerde websites?

4. Evangelische Boekwinkel Ichtus
Deze site is kenmerkend voor het digitale niveau van de gemiddelde evangelische boekhandel. Met zowel horizontaal, als verticaal, als diagonaal lopende informatiebanners is dit de ultieme site om misselijk van te worden.

Niet alle sites konden worden genomineerd. We hebben geprobeerd ook wat diversiteit aan te brengen, zodat er echt iets te kiezen valt. Enkele sites in deze categorie geven we een eervolle vermelding:

– Stichting Oecumenische Vieringen Eindhoven. De site zegt te willen inspireren, maar doet precies het tegenovergestelde. Frames met Comic Sans, een paars menu met een gifgroengele achtergrond – je wordt er depressief van.
– De Heer is mijn Herder. Persoonlijke website van Jan Wieling met een hoge OMG-factor. Inclusief de gebruiksaanwijzing en onderdelenlijst van een hooilader. We zullen niet vragen of deze boer nog een vrouw zoekt. Hij heeft meer aan een goede sitebouwer (m/v). Overigens heeft Jan zijn webactiviteiten inmiddels gestaakt. Dat is een hele geruststelling.
– PREEK. Deze preekwebsite van pastor Joop Butti bestaat uit één hele lange pagina die een bont geïllustreerde preek bevat. Dat wil zeggen: tal van plaatjes, twee van Goedgelovig gejatte cartoons en zelfs een in memoriam voor zijn hond. Helemaal onderaan (na 5 minuten scrollen) vind je de navigatie van het preekarchief, waar eindelijk enig overzicht over de site wordt geboden.
– De Rokende Vlaswiek. De bekende achterdochtsite van G.P.P. Burggraaf waar gehakt wordt gemaakt van alles wat zich zomaar christelijk en godvruchtig durft te noemen. Is al eens op Goedgelovig besproken.

3. SOCIALE MEDIA

1. Lincs 
Vorig jaar gestart als de gristelijke Hyves. Maar ja, Hyves is al op z’n retour, dus waarom dan nog een geloofsvariant in het leven roepen? Hoewel de site best leuk is vormgegeven en actueel wordt gehouden, lijken de meeste profielen morsdood te zijn. Op de nieuwsberichten zijn 0 reacties gegeven. De groepen hebben gemiddeld 2 leden. De aangeboden diensten zijn onduidelijk. Op het forum wordt niet gereageerd. Wat ons betreft einde oefening.

2. Christeninfo 
Onduidelijke website die ‘mensen probeert te helpen met hun geloof’ en daarvoor misbruik maakt van Twitter. Met het account @christeninfo werd een massale spamactie op touw gezet om de site-zonder-inhoud te promoten, ook bij BN’ers. Als een twitteraar 2.000 mensen volgt en maar 280 volgers heeft, dan weet je wel hoe laat het is. Toonbeeld van hoe je sociale media vooral NIET moet gebruiken.

3. Real-Life 
Aan vormgevingskwaliteiten ontbreekt het de charismatische publicist David Sörensen niet, want zijn website ziet er zonder meer gelikt uit. Maar we nomineren hem wel voor de manier waarop hij sociale media gebruikt. Door middel van nieuwsbrieven en een Facebook-pagina deelt hij zijn miljonairsdromen, profetieën en waarschuwingen tegen de evolutietheorie. Maar als daar kritiek op komt, zet hij zijn Facebook-pagina op zwart. Zijn 3500 ‘vrienden’ zijn dan opeens geen vrienden meer.

Bedankt voor het uitbrengen van je stem!
TIP: vraag je vrienden op Facebook en je volgers op Twitter om ook te stemmen!

68 Reacties op “Stemronde Mockfish Award 2011”

 1. lieveheersbeest zegt :

  Wow, eindtijd informatie web is echt geniaal vorig millenium design.
  Toen ik de website bezocht rolde er spontaan een printopdracht uit m’n printer die voor het weekend er maar niet uit wilde komen. @kcsmouter mag het komen checken.

 2. Click zegt :

  EIW is geweldig fout! Ik ken die website al een tijdje en heb mijn hart kunnen ophalen aan de ‘666 conditionering’. Het nummer van het beest is overal!! Elke krul is bedoeld om ons te laten wennen aan de komende antichrist. En de reguliere media weigeren hierover te berichten, terwijl dit het allerbelangrijkste is wat er te gebeuren staat!

 3. Matthijs zegt :

  Ik zie vooral een focus op vormgeving, terwijl de teksten op veel van de genoemde sites in minstens even tenenkrommend Nederlands zijn opgesteld.

  Zelf ben ik bijvoorbeeld erg ‘passioneel’ over de site van David Sorensen…

 4. bramvandijk zegt :

  Ha, mijn favoriet kan ook op gestemd worden! Ik was al bang dat die tussen het geweld van de andere nominaties (waar wel over werd gediscussieerd) verloren zou zijn. Maar de goede herders van GGG hebben ook dit schaapje veilig naar de nominatieronde kunnen leiden.

 5. vertue4 zegt :

  @Goedgelovig

  Is er ook een prijsje voor degene die de winnende website heeft aangedragen 😉

 6. Ruben Hadders zegt :

  Bij deze roep ik iedereen op te stemmen op Leap Online. De prijs is dit jaar namelijk echt hilarisch: een professionele cursus ‘Internet en geloof’ namens (nee, het is geen grap)… Goedgelovig!

  Zijn we razend nieuwsgierig naar! Dus stem op ons!

 7. Johan zegt :

  Rubben Hadders roept op twitter op om op z’n eigen site te stemmen. Dan ga ik mooi niet op Leap stemmen.

 8. bramvandijk zegt :

  @Johan (en ook GG)
  Sowieso vind ik Leap een slechte nominatie. Met de site zelf was qua vormgeving niet veel mis. Inhoudelijk veel knip en plakwerk, maar dat is op internet de facto de standaard.

  Ja, hij had subsidie en ja, het heeft niet voldaan aan de ambities van Ruben. Maar dat is precies het punt: hij lijkt zijn nominatie meer verdiend te hebben door zijn te hoge ambities met leap dan dat hij echt een slechte website in elkaar had geknutseld.

  Waar eerdere berichtgeving nog wel nieuwswaarde had, is deze nominatie niet echt meer dan nog een extra trap na. Jammer…

 9. vertue4 zegt :

  @Johan,

  Ik denk dat Ruben een gratis website/sociale media training wel ziet zitten… 🙂

 10. Pittig zegt :

  Ik heb gestemd op “Eindtijd Informatie Web” en kreeg als uitslag te zien 66.67% 🙂

  Zijn ze nu dus zelf de antichrist geworden?

 11. Vera van Haarlem zegt :

  O grote verschrikking… De Immanuel Gemeente Almere heeft er een fan bij gekregen.
  Meneer van Haarlem keek mee en riep: “leuk, Glorieklokken met gitaarakkoorden!” :0S
  Tsja, je doet ‘m er niet voor weg, maar er waren momenten dat ik trotser ‘vrouw-van’ was.
  Als ze winnen wil hij ze de prijs misschien wel overhandigen ;0)

 12. Meindert-Jan Kroese (@mkroe) zegt :

  LEAP doet het niet? Ik krijg een 403

 13. Meindert-Jan Kroese (@mkroe) zegt :

  En bij deze geef ik mijzelf een face->desk. Natuurlijk doet ie het niet…

 14. goedgelovig zegt :

  @bramvandijk: Alle nominaties zijn gebaseerd op de suggesties van onze lezers. Een site is meer dan vormgeving; het gaat er ook om of het concept goed is doordacht en uitgewerkt en daarmee levensvatbaar is.

  @Johan en vertue4: Ruben lijkt inderdaad erg in zijn sas met deze nominatie.

  @vertue4: Een prijs voor degene die de winnende site heeft aangedragen – leuk idee. Aan wat voor prijs dacht je?

 15. Eva zegt :

  @ Vera
  Mijn ongelovige liefde riep bij het horen van het muziekje: Oh nee wat is dat voor meuk?

 16. 2eHans zegt :

  Hoewel er maar eentje is die dat ding verdient vanwege het meest mislukte project van de afgelopen tijd, vertik ik het om op Ruben te stemmen. Hij is er gewoon te blij mee…

  Twitterss: @rhadders: Mijn hemel, straks zakt Leap nog naar de derde plaats in de finale om de Mockfish Award… #zietprijsaanneusvoorbijgaan

 17. Thijs zegt :

  Zeg, ik vroeg me af: de 2 foto’s bij de Twitteraccount van @christeninfo, rechts onderin onder het kopje ‘recente afbeeldingen’, zijn dat nou een aantal rijen met verkoolde lijken of mensen die letterlijk in zak en as liggen?

 18. rob zegt :

  Kon bijna niet kiezen tussen die vreselijke herrie, of de verpletterende indrukken van al die bewegende en flitsende elementen.

 19. Pittig zegt :

  @ Thijs

  Toen ik op de foto klikte om uit te vergroten wist ik…
  1. …dat je gelijk had en
  2. …dat ik de foto beter niet had kunnen uitvergroten.

  En dan het bijschrift: “Dit is echt afschuwelijk. Verbrande Christenen door Moslims. ” met de opdracht om het te retweeten…

  Zulke plaatjes en bijschriften ken ik ook van fanatieke islamitische sites. Alleen staat er dan “Verbrande moslims door christenen” bij.

  Bijvoorbeeld de slachting in Yelwa:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Yelwa_massacre

  Zou christeninfo zulke info ook retweeten?

  En wat is dit nou voor een tweet?

  “christeninfo.nl #pownews”
  24 oktober

 20. goedgelovig zegt :

  @Pittig: En dan snapt Christeninfo nog steeds niet waarom zijn Twitter-account is genomineerd. Dat hij Twitter als chatbox gebruikt, vooruit, maar die doorzichtige promotie voor zijn website… De hashtag #pownews dient maar één doel: met Christeninfo in beeld komen in de timeline van Pownews. De retweet-foto is buitengewoon smakeloos.

 21. Pijpkaneel zegt :

  Schitterendste quote op christeninfo:

  Ons fundament hiervoor is de bijbel, hetonfeilbare woord van God. We zijn daarom niet gelieerdaan een bepaald kerkgenootschap.

  Leg op het woordje ‘daarom’.

 22. Henk zegt :

  Christeninfo.nl op de eigen site:
  “Wij zijn een website die nastreeft…”

  Pff, tenenkrommend taalgebruik! Oh ja, wat streven ze na? “om zo bijbels mogelijk informatie te geven over het christendom.”

  Informeren begint met je publiek serieus te nemen met goed taalgebruik en niet te spammen. En waarde toe te voegen.

 23. Vera_van_Haarlem zegt :

  @Eva Het zal net zoiets zijn als haring en drop, je moet er mee opgevoed zijn om het te waarderen ;0)

 24. John zegt :

  @Pittig

  Sterker nog, het is inmiddels al lang duidelijk dat hier helemaal geen verbrande christenen betreft, maar doden als gevolg van een ontplofte tanker in Congo.

  http://www.cip.nl/nieuwsbericht_detail.asp?id=25173

 25. engel zegt :

  he, jammer dat de waarheid zo door onderzoek weer aan het licht wordt gebracht. Hebben die onderzoekrs niks beters te doen?

 26. Wilfred zegt :

  @John: Bedankt voor de info!

  @Engel: WJO zou vermoedelijk zeggen: weet je wel tegen wie je aan het vechten bent, wanneer je alles zo kritisch onderzoekt! 😉

  Minstens net zo stuitend dat verschillende media dat zo hebben overgenomen. Dan weet je ook gelijk weer hoe betrouwbaar sommige verhalen zijn…

 27. Wilfred zegt :

  @Pittig: Volgens mij is die percentage-weergave al de tweede keer in korte tijd dat jij met het getal 666 geconfronteerd wordt. Heeft je dat misschien iets te zeggen? Het woord van twee of drie getuigen en zo… 😉

 28. Wilfred zegt :

  @Pittig: Jij zult vast ook smullen van de site van de Emanuelgemeente! Kijk eens onder het item ‘Jezus in de bijbel’. Gelukkig zijn er christenen die nietsvermoedende bijbellezers de helpende hand willen toesteken… 😉

 29. Wilfred zegt :

  Excuus: Immanuel Gemeente.

  *doet nu maar het licht uit*

 30. Red|Exergy zegt :

  Ik vind de twee foto’s op de twitter van Christeninfo echt heel bizar. Zelfs de meer extreme shockweblogs geven duidelijke waarschuwing als ze fotos/filmpjes posten van schokkend materiaal. Vaak zelfs op twee manieren, door van te voren te waarschuwen met een vetgedrukte 18+/NSFW/Shocking oid, en door desbetreffend materiaal alleen zichtbaar te maken bij het lezen van de gehele post zodat het niet op de frontpage te zien is.

  Door deze twee foto’s zichtbaar te maken op je openbare twitter zonder waarschuwing en zelfs met de mededeling desbetreffend materiaal te verspreiden gaat Christeninfo echt nog een hele grote stap verder in het plaatsen van schokkend materiaal dan de meeste shockweblogs.

  Ik kan hier echt niet bij, ik snap echt werkelijk waar niet wat mensen hiertoe bezielt. Blijkbaar is het normaal om de meest schokkende beelden zonder waarschuwing voor iedereen zichtbaar te verspreiden omdat het een verband zou hebben met religie. Staat tegenover dat shockweblogs die zulk materiaal plaatsen ter entertainment (!!!) tenminste nog het fatsoen hebben om een waarschuwing te plaatsen.

  Werkelijk waar onbegrijpelijk dit.

 31. bramvandijk zegt :

  @Goedgelovig

  Alle nominaties zijn gebaseerd op de suggesties van onze lezers. Een site is meer dan vormgeving; het gaat er ook om of het concept goed is doordacht en uitgewerkt en daarmee levensvatbaar is.

  1. Wat een slap excuus, er zijn wel meer nominaties van lezers die niet in de uiteindelijke poll terecht zijn gekomen zoals de PKN bijvoorbeeld. Jullie hebben de selectie zelf gemaakt en daar moet je dan ook voor staan.
  2. Dat concept was vooral te ambitieus, dat ik ook een zwakte. Maar de site zat toch veel en veel beter in elkaar dan de vier eervolle vermeldingen die jullie ook nog plaatsen.

 32. vertue4 zegt :

  @Goedgelovig,

  Een eervolle vermelding voor de nijvere speurder zou al een mooie beloning zijn 😉

 33. rob zegt :

  @Bram
  Misschien een andere nominatie voor Ruben, voor het mooiste plak en knipwerk. De gouden schaar en lijmpot oid

 34. Rien zegt :

  @bramvandijk, op 7 november, 2011 om 1:55 pm
  Ik ben het zomaar met je eens!
  komt mij eerder over als ‘Ruben bashen’, dan als een zinvolle nominatie.

 35. goedgelovig zegt :

  @bramvandijk: Wie zegt dat GG niet staat voor deze selectie? We stellen alleen dat we ons bewust hebben beperkt tot sites die lezers hebben aangedragen. Was LEAP niet aangedragen, dan had die site er ook niet bijgestaan. Daarbij is ook gekeken naar de motivatie voor de nominatie. Een trage reactie op een e-mail is geen reden om de PKN-site te nomineren. Consequent hoog van de toren blazen naar andere christelijke uitgevers, terwijl je eigen project flopt, is zeker een nominatie waard. De LEAP-site zat technisch best goed in elkaar, maar inhoudelijk totaal niet. Hij heeft de niche studenten en jongeren niet kunnen pakken, omdat hij zich niet effectief onderscheidde voor die doelgroep. We staan dus volledig achter deze nominatie, maar uiteindelijk bepaalt het publiek wie er wint.

 36. Johan zegt :

  Ik stem niet op Ruben, maar ook niet op David met Real-Life. Dat hij zijn Facebook tijdelijk op zwart zet omdat alle druk hem even teveel wordt vind ik niet zo’n probleem. Lincs is misschien niet erg sterk qua initiatief, maar op zich heel redelijk uitgevoerd. Alleen Christeininfo verdient de Mockfish-prijs echt.

 37. Ruben Hadders zegt :

  Consequent hoog van de toren blazen naar andere christelijke uitgevers, terwijl je eigen project flopt, is zeker een nominatie waard. De LEAP-site zat technisch best goed in elkaar, maar inhoudelijk totaal niet.

  Wat een drogreden! In dat geval kun je elke uitgever wel nomineren, want elke uitgever heeft te maken met flops. Zou je daarom niet meer kritisch mogen zijn naar elkaar?
  Overigens lijkt de nominatie dus toch persoonlijk te zijn: “je je eigen project (…) is zeker een nominatie waard.” Heeft dus niets met de site te maken maar met, wat jullie noemen “hoog van de toren blazen”.

  Bramvandijk heeft het goed gezien: Leap was geen slechte website – integendeel, technisch hadden we kunnen meedraaien met de top – maar ik heb mijn eerder uitgesproken ambities niet waar kunnen maken. Helemaal waar, helaas. Alleen het ware verhaal achter de mislukking heb ik nooit verteld. Dat Leap al snel na toekenning van de subsidie voor vele duizenden euro’s is opgelicht (geld dat uit eigen zak komt!), daar heb ik nooit een woord over vuil willen maken. Gewoon doorgaan, was de gedachte. Helaas moest de lancering van de website wel voor meer dan een half jaar worden uitgesteld en moesten we met beperkte middelen verder werken. Maar het was niet onmogelijk, dus gingen we door. Dit bleek ook niet helemaal zonder slag of stoot te gaan (‘Leap Offline’). Afgelopen zomer hadden we bijna alles op de rails, achter de schermen was hard gewerkt aan verbetering van de website, van de vormgeving, van de inhoud, van het team, enz. Want het is waar: inhoudelijk was Leap nog niet zoals het moest zijn.
  Toen kwam deze zomer de volgende grote tegenslag. Uiteindelijk heb ik, na jaren ploeteren, besloten om het project Leap te stoppen. Het was niet meer realistisch te verwachten dat het oorspronkelijke plan nog goed kon worden uitgevoerd. Bovendien had ik er te weinig energie meer voor. Gevolg: ‘Leap Offline’.

  Heel jammer, maar ik kijk er met plezier op terug. Ik heb er veel van geleerd (al is het een dure leerschool geweest, dat wel). Hoeveel mensen hebben bovendien de kans gekregen om op zo’n jonge leeftijd een landelijke studentenkrant en een website als Leap Online te ontwikkelen? Dat alleen al stemt bij dankbaar. Om nog maar de zwijgen van de vele bemoedigende reacties die ik heb gekregen via de e-mail. Ook van niet-christenen! Verder heb ik de volle overtuiging dat mislukkingen je alleen maar sterker maken als je bereid bent daarvan te leren.

  Dat je uiteindelijk tegenwind krijgt van Goedgelovig, daar lig ik echt niet wakker van. Ik kan leven met kritiek. Voor GG ligt dat blijkbaar anders, aangezien die zich nog steeds verschuilt achter onnodige anonimiteit. Blijkbaar durven ze dan, en dan alleen, alles te zeggen en te doen. Maar als de Almachtige onze harten en gedachten kent, wat denken we dan uiteindelijk verborgen te kunnen houden? Voor wie zouden we bang zijn? Als Hij voor ons, wie is er tegen ons?
  Overigens lijkt Hij genadiger te zijn dan GG, aangezien ik nog steeds een ban heb. Dit bericht is bij wijze van hoge uitzondering doorgelaten, aangezien het toch wel heel vreemd zou zijn als ik niet mag reageren op mijn eigen nominatie.

  Ach, uiteindelijk drinken we er in de hemel nog wel eens een wijntje op (er van uitgaande dat GG nog wel gelooft dat er zoiets is als een hemel waar God woont). Maar voor het zover is wil ik wel serieus die Award winnen vanwege die hilarische prijs die er aan verbonden is: een cursus ‘geloof en internet’ namens GG…

  En, zoals men dan vroeger zei, zolang de Heer vertoeft te komen en wij leven… ga ik gewoon door met de volgende mooie projecten die alweer liggen te wachten!

 38. vertue4 zegt :

  @Johan,

  Maar het idee voor deze award is toch juist dié initiatieven naar voren te krijgen die bij voorbaat kansloos zijn? Het is juist extra zonde wanneer er veel geld wordt geïnvesteerd in een traject waarbij je bij voorbaat je af kon vragen of het wel zou werken.

  LINCS is een voorbeeld van een sociale mediasite die bij de oprichting redelijk bij-de-tijd was, alleen er is verder weinig mee gedaan. Ook qua marketing is er weinig aandacht aan besteed. Als je iets dergelijks opzet heb je toch minstens een goede campagnenodig via de EO visie, nd/rd, inspirit media (kuch), reveil (kucherdekuch) of uitdaging (rocheldekucherdekuch) of zelfs opwekking magazine (*ademnood*).

  Het probleem is juist dat hun doelgroep veel te weinig specifiek is en ze geen onderscheidende waarde hebben t.o.v. andere initiatieven. Hadden ze gepartnerd met opwekking, manna-vandaag of een ander platform dan had het *misschien* meer succes gehad.

 39. bramvandijk zegt :

  @goedgelovig

  Consequent hoog van de toren blazen naar andere christelijke uitgevers

  Dat maakt Ruben niet sympathiek, maar heeft natuurlijk helemaal niets te maken met of Leap nu wel of niet een nominatie waard is.

  Hij heeft de niche studenten en jongeren niet kunnen pakken

  Klopt, maar dat zegt dus weer dat de site niet heeft voldaan aan de verwachtingen. Dat zegt vooral dat er iets mis was met de verwachtingen van Ruben.

  Wat dus uiteindelijk betekent dat de nominatie niet de nominatie is van de website Leap, maar van de persoon Ruben die te hoog van de toren heeft geblazen in zijn kritiek op anderen en te hoge verwachtingen heeft gehad van zijn eigen maaksel…

 40. Red|Exergy zegt :

  @bramvandijk

  Klopt, maar dat zegt dus weer dat de site niet heeft voldaan aan de verwachtingen.

  Dat ben ik toch echt niet met je eens. Het bepalen van een doelgroep voor een website is absoluut een essentieel onderdeel. Verwachtingen zeggen iets over wat je wil bereiken bij desbetreffende doelgroep. LeapO is niet eens bij het stadium verwachtingen waarmaken gekomen, omdat ze de doelgroep niet hadden.
  Op dit punt vind ik dat GG inderdaad gelijk heeft, en LeapO kan op basis hiervan idd wel een nominatie verdienen. Het hoog van de toren blazen is inderdaad afkomstig van Ruben, dus daar is wel goed een onderscheid te maken.
  Alhoewel, ik blijf het lastig vinden om een duidelijke grens te leggen tussen de persoon Ruben en de website.

 41. goedgelovig zegt :

  @bramvandijk: LEAP = Ruben Hadders. Net zo goed als de Facebook-pagina van Real-Life niet los kan worden gezien van David Sörensen.

  @rubenhadders: Wat vervelend voor je dat je bent opgelicht. Hoe is dat zo gekomen?

 42. Ruben Hadders zegt :

  @goedgelovig

  LEAP = Ruben Hadders

  Doe je niet een beetje oneer aan alle andere mensen die zich voor Leap hebben ingezet?

  Wat vervelend voor je dat je bent opgelicht. Hoe is dat zo gekomen?

  Een webdesigner die opeens met de noorderzon vertrokken was. Meer kan ik er op dit moment nog niet over zeggen i.v.m. een juridische procedure die ik aan het opstarten ben.

 43. Red|Exergy zegt :

  @RH

  Overigens lijkt Hij genadiger te zijn dan GG, aangezien ik nog steeds een ban heb. Dit bericht is bij wijze van hoge uitzondering doorgelaten, aangezien het toch wel heel vreemd zou zijn als ik niet mag reageren op mijn eigen nominatie.

  Opzich vind ik het wel een fijn idee dat God genadiger is dan GG. Anders zou mijn theologie wel helemaal bedroevend zijn.
  Voor de rest moet ik toch zeggen dat GG bijzonder vrij met je ban omspringt, daar verdienen ze absoluut een pluspunt voor. Ik ben nog niet eerder een website/forum tegengekomen waar iemand met een permaban de toestemming heeft om te reageren en een persoonlijk relevant tegengeluid te laten horen. Dat is absoluut een uitzondering van GG. Daar op blijven mekkeren (pas ook al toen je weer in discussie was met Pittig) vind ik echt héél erg karig van je.

  Wel klote dat je bent opgelicht met een webdesigner man, balen 😦

 44. Eva zegt :

  “Bramvandijk heeft het goed gezien: Leap was geen slechte website integendeel, technisch hadden we kunnen meedraaien met de top ”

  Volgens mij was de website best vaak niet bereikbaar, dat heeft toch ook met techniek te maken?

 45. bramvandijk zegt :

  @goedgelovig

  Net zo goed als de Facebook-pagina van Real-Life niet los kan worden gezien van David Sörensen.

  Vind ik vanwege de categorie niet helemaal vergelijkbaar. De social media categorie was expliciet bedoeld als slecht gebruik van sociale media. Daar gaat het dus ook veel meer om de persoon erachter wat die doet.

  Bij een slechte website zou dat mijns inziens minder mee moeten spelen en gaat het meer om de website zelf. Wat de persoon erachter via andere kanalen aan kritiek en ambities uit zou daar geen invloed op moeten hebben.

 46. bramvandijk zegt :

  Overigens apart om het nog een keer met Ruben eens te zijn… wie had dat ooit gedacht :~

 47. John zegt :

  Ben het wel met Bramvandijk eens. Van mij had Leap ook niet in de nominaties hoeven staan, ook al is die site door één van de lezers hier genomineerd. Voelt als een trap na aan het adres van Ruben. Tuurlijk heb ik even met leedvermaak zitten kijken hoe zijn site kopje onder ging, na de grote mond van Hadders over allerlei andere christelijke sites. Nu hij hier verteld dat hij is opgelicht leef ik zowaar even met hem mee (eindelijk een momentje van kwetsbaarheid in het ondoorbreekbare bastion dat Ruben Hadders heet, wat het makkelijker maakt om me in iets van hem te herkennen). Mijn eerste gedachte was sowieso dat het raar was dat hij tussen de uiteindelijk genomineerden stond en voelde als een vete die GG op deze manier wil uitvechten. Ik vind het niet echt chic.

 48. Pittig zegt :

  @ bramvandijk

  Op de nieuwe LEAP.2 kun je nu het volgende artikel verwachten: “Atheïst eens met Ruben!”

 49. Pittig zegt :

  @ John

  Aan de andere kant: het is de Mockfish voor het afgelopen jaar. En LEAP was wel spraakmakend onbereikbaar en gekopieerd voor een “vernieuwende vorm van nieuwsberichtgeving op internet” (of zoiets — waar de subsidie voor was).

  Aan de andere kant van mijn andere kant: iemand die door oplichting een moeilijke start heeft, kun je het eigenlijk niet aanrekenen dat het moeizaam ging.

  Trouwens, die webdesigner die met de noorderzon vertrokken is… wel jammer dat die noorderzon niet stil is gaan staan…

 50. rob zegt :

  Waar moet dat heen met de wereld 😦
  Fraude in de kerk, en webdesigners die hun hielen lichten.
  Ik dacht dat dat soort figuren altijd vastgeplakt zaten aan een bureaustoeltje.

  @Ruben
  Hij is vast niet ver 🙂

 51. Johan zegt :

  De Sörensentjes zijn nu helemaal verdwenen van Facebook. Ze staan ook niet meer in Google…

 52. engel zegt :

  @Johan,

  Was dat je enige vriend op Facebook?

 53. Johan zegt :

  @engel: 🙂 Nee, anders had ik het wel eerder gemerkt. Ik ben niet zo’n actieve Facebooker.

 54. engel zegt :

  @Johan,

  Volgens mij is het nog niet zo lang. Vorige week kwam ik hem nog tegen. Mocht je echt eenzaam zijn, dan wil ik je ‘vriend’ wel zijn/worden op Facebook.

 55. Johan zegt :

  @engel: Dat is aardig. Maar ik heb GG ook nog, dat scheelt. 🙂

 56. Pittig zegt :

  Wat zou de genomineerde website Eindtijd Informatie Web vinden van de GG banner? Ik herken in de letters GGG toch duidelijk 666! 🙂

 57. Joh zegt :

  Wel raar dat Lincs genomineerd is voor de lelijkste website, terwijl jullie aangeven dattie er goed uit ziet alleen er komt niemand.. Wat is het nou.. lelijkste website? of minst bezochte?

 58. goedgelovig zegt :

  @Joh: Deze categorie betreft faalsites op het gebied van sociale media. Niet perse lelijk.

 59. B.Art zegt :

  @pittig: in friesland zouden ze ggg uit spreken als gay gay gay…

 60. Pittig zegt :

  @ B.Art

  🙂

  Maar Fries ligt dichter bij het oud Engels en toen betekende dat gewoon “blij, blij, blij”…

  Zoals in het lied: “Blij, blij, mijn hartje is altijd blij, want GG is een vriend van mij, daarom is mijn jonge hartje altijd blij.”

 61. Wilfred zegt :

  @Pittig: 😉 😉

  Maar jouw fascinatie voor het getal 666 verontrust mij wel…

 62. Pittig zegt :

  @ Wilfred

  Verontrust het jou? — kijk, ook dat is weer angst.

  Ben ik dan de Antichrist — het Beest — één van de vier ruiters?

 63. Wilfred zegt :

  @Pittig: Je eerdere opmerkingen over angst heb ik met interesse gelezen. Misschien is het besmettelijk? 😉

  Je hebt zelf eerder naar aanleiding van je 666e reactie op ‘de bedelbrief’ gesuggereerd dat je misschien wel de antichrist bent. En wie ben ik om jouw suggesties in twijfel te trekken? 😉

  Ik vraag me alleen af wie dan de twee getuigen zijn? Albert en Rob misschien? Die kruissen het vaakst met jou de degens…

 64. Pittig zegt :

  @ Wilfred

  Of Ruben Hadders was een getuige en die is dan al “omgekomen”… Voorspelt trouwens weinig goeds voor Albert of rob…

  En wie ben ik om jouw suggesties in twijfel te trekken?

  Als er één ding is waar ik erg van geniet dan zijn het mensen die me met goede of grappige argumenten tegenspreken of vragen stellen bij mijn uitspraken. Als er één ding is waar ik echt NIET van geniet is dat wel als mensen mijn suggesties niet in twijfel trekken of klakkeloos overnemen! Dáár wordt ik echt heel angstig van!

  Wil je dus nooit meer mijn suggesties zomaar volgen! En deze suggestie MOET je klakkeloos van mij overnemen! 😉

 65. Wilfred zegt :

  @Pittig: Ach, het is toch allemaal metaforisch. En metaforisch gestorven en opgestaan zijn ze toch al, dus wie doet ze wat?

  “Wie dot mij wat, wie dot mij wat, wie dot mij wat vandage
  ‘k Hen de banden vol met wind, nee ik heb ja niks te klagen
  Wie dot mij wat, wie dot mij wat, wie dot mij wat vandage
  ‘k Soll wel zeggen ja het mag wel zo ”
  http://www.lyricstime.com/skik-op-fietse-lyrics.html

  Ok. Ik zal je een niet-genietenswaardig, beangstigend momentje bezorgen: ik neem je suggestie klakkeloos over. 😉

 66. bramvandijk zegt :

  @Pittig, Wilfred
  Jullie weten toch dat het getal van het beest – volgens het oudste fragment dat we hebben en enkele andere belangrijke handschriften – niet 666 is, maar 616?

 67. Wilfred zegt :

  @Bram: Oh nee, nu moeten we terugtellen op ‘de bedelbrief’… Ik zal je maar niet vertellen wie de 616e reactie geschreven heeft… 😉

  *merkt op dat wel eens telfouten gemaakt worden*

 68. goedgelovig zegt :

  UPDATE: Er kan deze week nog voor de Mockfish worden gestemd. We sluiten a.s. zondagavond!

%d bloggers liken dit: