Profetisch schilderen: beter dan Van Gogh

Het is helemaal in: profetisch (geleid door de Geest) leren schilderen. Je kunt de Prophetic Painting School in Nieuw-Zeeland gaan volgen of in de leer gaan bij meesterschilderes Ana Mendez Ferrell die we nog kennen van het schoonbidden van Nederland en de rivier de Rijn, en als opvolgster van bergbeklimmer Ronald Naar. Wie de profetische kitsch kunst van Mendez koopt, haalt daarmee gegarandeerd engelen en het Koninkrijk van God in huis! Wie de voorkeur geeft aan de zonnebloemen van de mislukte Nederlandse schilder Vincent van Gogh, haalt depressie, overspel en suïcide binnen. Alleen profetisch geïnspireerde schilderstukjes met leeuwen, adelaars, hemeltrappen, engelen, regenbogen en vage Jezus-figuren hebben de kwaliteit die God van kunstenaars vraagt.

 
Links: De bloedparaplu van Jezus, Ana Mendez Ferrell. Alleen onder deze paraplu schijnt de zon en bloeit de natuur. Daarbuiten regent en stormt het elke dag van het jaar. Dit is kwaliteitskunst zoals God het wil.
Rechts: Sterrennacht, Vincent van Gogh. Een lelijk, deprimerend schilderij van een suïcidale overspelpleger uit het liberale Nederland. De demonen springen je van het canvas tegemoet.

Je kunt kleine reproducties van Ana’s werk op een ansichtkaart al voor 25 dollar kopen. Een groter formaat afdruk op canvas is 975 dollar. De originelen gaan (hebben we uit betrouwbare bron vernomen) voor tienduizenden dollars over de toonbank. Sterker nog: mevrouw is al miljonair geworden met haar profetische gepenseel. Dat heeft Van Gogh tijdens zijn leven niet bereikt.

Dat biedt natuurlijk ook perspectieven voor onze Vlaamse (bijna Nederlandse) kunstenaar David Sörensen. Hij heeft net als Ana zijn LifePosters met leeuwen, adelaars, bloemen, hemelse lichtbundels en goddelijke waterstromen aangeprezen als life transforming. Alleen al door zo’n poster van David op te hangen zijn mensen genezen, huwelijken gered en zelfmoordpogingen voorkomen. Je hebt gewoon geen enkele reden om zo’n LifePoster niet te kopen! Het is goedkoper en werkt beter dan een ziektekostenverzekering. Helaas doet David ze voor een grijpstuiver weg. Ze kosten maar 7,50 euro, dat is echt veel te weinig voor wat ze je kunnen opleveren. Als hij er net als Ana Mendez een zakelijke prijs voor vraagt, kan hij over een jaar die miljonairsvilla met Boeddha-beeldjes in Almere kopen.

Advertentie

47 Reacties op “Profetisch schilderen: beter dan Van Gogh”

 1. Ruitje zegt :

  Zou ze de verf mengen met speciale zalfolie die ze kan kopen bij Chuck Pierce? Dan wordt het pas echt ‘anointed art’.

 2. Ruitje zegt :

  Voor wie ook die olie wil, is hier de link 😉

  http://gloryofzion.org/outmail/4-10-07_MaterialSpecialsOnline.htm

 3. Stryber zegt :

  Als ik mij goed herinner van de vorige Ana-rubriek, is haar (2de) echtgenoot een kunstschilder; dus is hij n.a.w. voor het grootste gedeelte de creator van “haar” manifesto’s; (je ziet haar in het fimpje dan ook geen penseelstreek maken). Maar dat sluit inderdaad perfect aan bij DS, die het zó fijn vindt om met de camera de natuur in te gaan, maar het natuurboek dat hij heeft uigegeven, (ad 24,75), volgepropt heeft met n.a.w. tegen een gering bedrag van internet geplukte images; (als graphic designer heeft hij acces tot ontelbare images); en deze tevens als posters op de markt brengt. Leuk hoe ze het 2de gebod wegredeneert; terwijl ze haar schilderijen haast ter verafgoding aanbiedt………… 😦

 4. Stryber zegt :

  Ik bedoel maar; ik heb zelf schilderijen van mijn eigen visioenen en engel-ontmoetingen gemaakt; op 5 km afstand van het Van Goghhuis in Drenthe; maar ik zou daar nooit en te nimmer één cent aan willen verdienen; aangezien ze niet van jezelf zijn, doch slechts geschonken voor het hele kuddeke. Zij werkt samen met iemenad in Costa Rica; dus het was heel eenvoudig voor haar geweest om een foundation op te richten; en álle inkomsten van “haar” werken direct over te laten maken naar die foundation, om armen in Costa Rica een beter bestaan te geven…. Gemiste kans ten voordele van eigen beurs dus…. 😦

 5. alex-illustratie zegt :

  Ik denk dat ik maar even bij Ana in de leer moet…
  prachtig wat ze maakt!
  En zo puur!

 6. goedgelovig zegt :

  @alex-illustratie: Ja, als je het vergelijkt met spinnen… 😉

 7. alex-illustratie zegt :

  hahaha, ja, de meest vreselijke der dieren, op de slang na, uiteraard…
  Dat kan niet goed zijn…

 8. Dutch Hermit zegt :

  Op de YWAM-basis in Zuid-Afrika wordt ook aan profetisch schilderen genoemd, hoewel het dan weer spiritual art ofzo wordt genoemd om New Agers aan te trekken: http://www.ywammuizenberg.org/concrete5/index.php/ministries/intercession/
  Grappig, ik heb lange tijd gemeend dat YWAM best een serieuze organisatie was 😉
  Een beetje googelen op ‘prophetic art’ levert trouwens voldoende inspiratie op om er zelf ook eens mee te beginnen. Ik bedoel: 12 dollar voor een afdruk op foto-formaat is natuurlijk een prijs met een zegenrijke marge 😀

 9. Ruitje zegt :

  Ana gelooft ook in de seven mountains theorie. Christenen moeten op alle vlakken de macht teruggrijpen en het Koninkrijk vestigen, en daar hoort kunst.

  Ik kijk toch liever naar de pentekeningen van Rembrandt of het bijzondere werk van Joni Eareckson die prachtig tekent met de potloden in haar mond. Of de schilderijen van Christa Rosier (die onlangs overleed).

  Ik heb hen nog nooit de onzin horen verkondigen die Mendez verkondigt.

 10. Ruitje zegt :

  Bij de laatste zin heb ik het natuurlijk over Rosier en Eareckson… Rembrandt heb ik nooit horen spreken. 😉

 11. Ruitje zegt :

  Welke doctors-titel heeft Mendez trouwens???

 12. Ruitje zegt :

  Trouwens, dat overdreven praten met de ‘handen’ valt wel erg op (bij meer van dat soort charislieden).

  Maar gisteren viel me op dat jonge ‘geleerden’ dat ook heel erg doen. De filosoof bij het programma Het Filosofisch Kwintet’ en een jonge gast hadden precies dezelfde irritante handbewegingen. Iets wat ze vast allemaal leren bij communicatie-cursussen…

 13. Ruitje zegt :

  Je krijgt dus als bonus engelen bij het schilderij. Bijzonder hoor. 😉

 14. Ruitje zegt :

  Zij was toch eerst een heks voor ze tot ‘bekering’ kwam?
  Nou, dan is er niks veranderd, want ze gebruikt nog steeds ‘magie’: schilderijen die kracht hebben en de sfeer in een huis beïnvloeden.

 15. Stryber zegt :

  @Ruitje

  Ze is vast familie van DS; ze was ook op het randje; nu aan een of ander voodoo-ritueel ontsnapt; en allebei n.a.w. ex-RK; ze gaat vast voor een huis voor DS zorgen…. ; expositie-datum volgt… 🙂

 16. Sammertje zegt :

  Wat een eer GG!

  Ana zegt in deze video dat ze voor ze in het charismanische circuit terecht kwam al schilderes was. Misschien dat dat beter verkoopt?

 17. mafchauffeur zegt :

  Toch pleit het juist vóór DS dat hij niet is gezwicht voor het grote geld, ondanks dat dit binnen handbereik lag.

  Uit zijn nieuwsbrief van 30 juni 2011:

  Voortrekkers, pioniers, ontdekkingsreizigers van God, avonturiers van de Heer worden echt geconfronteerd met heel wat gevaren die hen van de zuivere weg willen leiden: ontmoediging, kritiek, tegenstand, verkeerde mensen, toverij, valse leringen, verleidingen, angsten, gebrek, enz.
  (….)
  Zo voel ik het soms ook, dat de groei, de bloei, de vreugde, de vruchtbaarheid, de doorbraak van jullie onze kroon is, onze vreugde, de reden waarom we alles doen. En daar heb je dan wel wat laster en onbegrip voor over…

  Als we later achterom kijken, zullen we een heel spoor zien van wonderen, doorbraken, mensen die uit de duisternis gekomen zijn en die een strijder van het licht werden. En dat is waarom we alles doen.

  Om die reden blijf ik erop hameren: neem alsjeblieft tijd om de podcasts echt te beluisteren. Neem er de tijd voor. Het kost je enige inspanning, dat is zo, maar je breekt door! Je wordt vrij!
  Je krijgt letterlijk hemelse sleutels om los te komen van de duisternis en in een diepe mate van zegen te komen.

 18. Vertue zegt :

  Natuurlijk kun je op veel meer manieren ‘profetisch’ bezig zijn. Zo heb je bijvoorbeeld Don Potter die zich rond 1999 voornam om geen enkele noot meer te spelen tenzij het door de Geest werd ingegeven. Dat resulteerde in een cd’tje met instrumentale muziek en een boekje, beide genaamd ‘facing the wall’.

  Blijkbaar heeft hij zich daarmee voldoende onderscheiden ten opzichte van de concurrentie, want het format slaat nog steeds aan. Er wordt lustig op losgesoaked, ook in Nederland. Er is recent een nieuw album ‘turn’ uitgekomen wat aangekondigd wordt als ‘A spirit-led collaboration with Kimberly and Alberto Rivera.’ Verder bevat het ‘a live flow of prophetic songs birthed out of both corporate and personal journeys with the Lord.’

  En eerlijk is eerlijk, met een mooi stuk muziek op komt er bij mij ook een flink stuk emotie boven en worden mijn remmingen minder. Vaak heeft het me geholpen om fantasievoller en creatiever met problemen om te gaan. En het genieten van muziek is in zekere zin ook ‘hemels’ – als je een esthetische ervaring zo mag noemen. Maar door dat ‘geestelijk’ te duiden wordt het voor mij krampachtiger en minder mooi. Dan ‘moet’ je er ineens iets mee. En het mooie van genot is juist dat het je overkomt als een geschenk. Je kust het genot terwijl het voorbijgaat, en wanneer je je realiseert dat je aan het genieten bent, is het alweer over. De kunst is het nagenieten: tevreden zijn met wat je is overkomen, diep zuchten en met hernieuwde kracht weer verder gaan.

  Leuk staaltje profetisch improviseren (met prachtige stem van Alberto overigens, alleen de tweede stem van Kimberly nogal @#$%^%):

  ‘help us Lord, clear these traditoinal mindsets’

 19. Tim zegt :

  Is er iets nieuws onder de zon?
  In de R.K. en oosters orthodoxe traditie worden al eeuwenlang Iconen geschilderd. En ook dat is niet zomaar schilderen maar waarlijk geïnspireerd! (En ook hiervoor kan je lessen krijgen)
  Waar ligt de scheidslijn tussen kunst en goddelijk geïnspireerde kunst?

 20. De Belg zegt :

  Goeie genade! Dat ik hier zelf niet opgekomen ben!
  @ Ruitje,
  Je hebt idem een punt van die hekserige toestanden. Ik heb dat zelf ook nooit begrepen in de Bijbel. God zegt geen beelden te maken van enige afbeelding en prompt krijgt Mozes een taak om de tabernakel te bouwen met toch enige beelden zoals ondermeer cherubs.
  Wat is het geloof toch vaak een sentimentele en emotionele bedoening bij dit type van mensen.

 21. thebutler zegt :

  Ik kijk liever naar een schilderij van Van Gogh, en wordt geconfronteerd met zijn pijn en de realiteit van depressie, dan naar simplistische symboliek die me aan new age en hekserij doet denken.

 22. Ruitje zegt :

  @De Belg, maar Mozes maakte geen beeld van God zelf… De tabernakel is niet een afbeelding van God.

 23. Evangelischeloterij zegt :

  @ruitje: ze zal haar dr titel wel bij Zoe university hebben gehaald net als Maasbach (kuch).
  Die schilderijen van haar zijn zoooo lelijk! Ik noem het profetisch gel*l in de ruimte met haar kwasten.

 24. Ruitje zegt :

  Ik moet denken aan tante Til van de familie Knots: ‘Een kloddertje verf hierrrr… een kloddertje verf daarrrrr…’


  vanaf 7.50 minuten… 😉

 25. HenkJan van der Klis zegt :

  Zoals Ruitje al opmerkte, Ana koppelt de geestelijke uitwerking aan een schilderij, magie dus. Bovennatuurlijke krachten toedichten aan maaksels van hout, verf en andere materialen. Precies hetzelfde, als waar je in diverse Bijbelboeken smakelijke verhalen over leest om juist het verschil tussen God en goden te duiden.
  Ach, en het motief om zonodig de kunst van de duivel terug te moeten halen (Why should the devil have all the good music..?), zoooo 1969. Als je talent hebt in de kunsten, laat ze dan zien. L’art pour l’art hette dat vroeger. De christelijke bakker die lekkere, maar geen ‘christelijke’ broodjes bakt.

 26. Ruitje zegt :

  @HenkJan, misschien is er een charismatische bakker met broodjes die helend werken… 😉

 27. Ruitje zegt :

  En als je mislukt in de gewone wereld met je kunst, kun je er dus altijd aan verdienen bij goedgelovige christenen door het profetische kunst te noemen. Ik zie een nieuwe bediening! 😉

 28. Ruitje zegt :

  Misschien iets voor rob? Profetische cartoons tekenen. 🙂

 29. mafchauffeur zegt :

  Een Profetische Financial Planner, bestaat die ook al? Of een Profetisch Estate Planner?

  *gat in de markt ziet*

 30. jannegen zegt :

  Hmmm, die paraplu doet me sterk aan rene magritte denken…

 31. alex-illustratie zegt :

  @jannegen: daar gelaten dat die van Margritte nog toonbaar is…

 32. Vertue zegt :

  @goedgelovig,

  Verwijder dit laatste stukje maar, ik ben alleen wel moedeloos 😦 Welk steekwoord heb ik nu weer verkeerd gebruikt? Het wordt zo wel moeilijk om wat fantasievolle reacties te geven…

  *een zeer profetisch geinspireerd Ponoka-muziekje op zet*

  Keep up the good work 😉

 33. bramvandijk zegt :

  @Vertue
  Waarschijnlijk is jouw naam al voldoende om het grote M-monster los te laten… Of misschien moet je eens ophouden met andere mensen bedreigen… Of misschien is het wel echt waar dat GG niet houdt van orthodoxen en ze op deze manier wegpest 😉

 34. Sammertje zegt :

  Er moeten toch belletjes gaan klinken als deze vrouw voor haar bekering in het psychiatrisch ziekenhuis heeft gezeten? Dat ze eerst voodoo priesteres zegt geweest te zijn?

 35. goedgelovig zegt :

  @Vertue: Vervelend dat je reactie is blijven hangen. Dat gebeurt soms. Hij staat nu online!

 36. Jos zegt :

  Vincent van Gogh is ook zendeling geweest, bij de mijnwerkers in de Borinage.

 37. Johan zegt :

  @Jos: Goed dat je dat nog even benadrukt. Vincent mag dan wat melancholisch van aard zijn geweest, hij was wel een gelovig mens. Niet dat het schilderorakel uit Mexico zich daar iets van aantrekt.

  Dat doet me trouwens denken aan een documentaire die ik jaren geleden eens heb gezien. Dat ging over een vrouw, een medium, die de geest van Vincent opriep en toen, gestuurd door die geleidegeest met haar handen ging schilderen. Die schilderijen leken precies op die van Van Gogh… Waarmee ik verder niets wil beweren, alleen dat het nogal apart is.

 38. Kaas zegt :

  Waar kan ik zo’n Mendezje kopen? Die kids van ons vechten elkaar de tent uit. Kan wel wat rust gebruiken…

 39. Ruitje zegt :

  @Vertue, die mannenstem is Don Potter, niet Alberto. Die zingt nooit, alleen zijn vrouw zingt op hun eigen cd’s.

 40. Vertue zegt :

  @Ruitje,
  n.a.v. jouw reactie op deze reactie:

  Ik dacht dat Don zelf niet zong. Hoe dan ook, wat de één improvisatie noemt noemt de ander profetische inspiratie. En dat kun je gewoon op kwaliteit beoordelen. En de kwaliteit van de teksten is niet bijzonder. Als je improviseert wordt je teruggeworpen op diepgewortelde cliché’s en bekende terminologie. Je zult ook zelden iets verrassends horen zoals Jeremia die tegen de stroom van wensdroomprofeten in roeide: wen maar aan je ballingschap en maak je tuintje maar in orde, want voorlopig blijf je nog wel even (naar Jer.29:5-15).

 41. Ruitje zegt :

  @vertue, ik heb cd’s gehad van de Rivera’s en Potter, dus vandaar dat ik de stem van Potter direct herkende…

 42. Ruitje zegt :

  Potter speelt gitaar en zingt.

 43. Profeet zegt :

  mij goed herinner van de vorige Ana-rubriek, is haar (2de) echtgenoot een kunstschilder; dus is hij n.a.w. voor het grootste gedeelte de creator van “haar” manifesto’s

  @stryber … ze schildert overduidelijk van voorbeelden — maar … ‘r huidige man, is toch alweer haar #5e ?

 44. Wauwel zegt :

  Mooi werk hoor. Ik heb die kwasterij van Rembrandt en Van Gogh ook eigenlijk altijd maar linkse semi-intellectuele zooi gevonden.
  De PVV en de VVD zullen met dit soort kunst ook erg blij zij. Dit is Cultuur met een grote ‘C’ die ook nog eens van ondernemerschap getuigt. De Nederlandse kunstacademies zullen worden hernoemd tot Bob Ross Academie!

 45. rob zegt :

  @Ruitje

  Misschien iets voor rob? Profetische cartoons tekenen.

  Al mijn tekeningen zijn profetisch (dat je dat niet gezien hebt 😦 )
  Iets zomaar voor de lol tekenen is er echt niet bij !!!

 46. maria zegt :

  Al die reacties………………….wie weet wat in het hart van de mens is, iedereen schijnt het allemaal te weten…………….. ik ken een heleboel mensen die profetisch schilderen, en vanuit hun hart dit doen. Mensen die zich uitstrekken naar meer van Gods Geest, en dit ook willen uitdrukken in muziek en kunst. Ik vind het hartverscheurend wat ik nu allemaal lees, en de spotternij en het sarcasme druipen er van af……. Hoe ik ook zoek….. ik proef niets maar dan ook niets van het hart van God in de reacties, geen liefde, geen vermaning geen sturing……… dat zegt naar mijn idee genoeg….. Wie is er ooit bij Ana Mendez geweest, die regelmatig Nederland bezoekt en samenkomsten houdt. Ik zou zeggen, bezoek es zo’n samenkomst en oordeel dan…. is wel zo eerlijk. Toch? Gods zegen. Maria

 47. goedgelovig zegt :

  @maria: We hebben het even nagevraagd. Degene die dit bericht heeft aangeleverd is zelf bij Ana Mendez geweest en heeft ook het Van Gogh Museum bezocht. Het is dus wel zo eerlijk. 😉

%d bloggers liken dit: