Real-Life pleegt Real-Suicide

Wie met smart zat te wachten op de volgende aflevering in de huizensoap van David Sörensen heeft pech. De serie is door de aankomend miljonair zelf acuut afgebroken. Gisteravond heeft hij zijn beide Facebook-pagina’s verwijderd, bijna 3500 fans wanhopig en zonder geloofsinspiratie achterlatend. Hij wil opeens meer tijd investeren in échte vrienden. Die beslissing heeft niets met de aandacht op Goedgelovig te maken, stel je voor zeg. Ega Renate zit gelukkig nog wel op Facebook, al zijn haar 580 vrienden dus geen échte vrienden. Klik even door voor de dramatische afscheidsbrief van Real-Suicide.

De soap is ongetwijfel wel gewoon te volgen via de LifeLetter, het gratis e-zine van Sörensen. Met tips om dagelijks te soaken, dweilen, afwassen, stofzuigen, huilen, en huizen zoeken in de geest.

Advertentie

191 Reacties op “Real-Life pleegt Real-Suicide”

 1. gewooneenchris zegt :

  Eerlijk is eerlijk, dan laat je je wel een beetje kennen zeg!

 2. Kaas zegt :

  Wel sympathiek dat ie zijn mailadres nog even meldt, kan ik alsnog mijn ei kwijt 😉

 3. Humphrey zegt :

  Volgens mij was het gewoon ‘ballontje oplaten’ niet meer en niet minder óf… véél erger Gatenkaas 😉

  GODS ZEGEN!
  Humphrey

 4. aafke zegt :

  Ik zeg “Blaas de vuvusela, over u lieden is een grote zegen gekomen; het onheil heeft zich afgewend”
  Amen.

 5. Henny zegt :

  Weer een typisch geval van een boom die zijn wortels in de breedte laat groeien in plaats van in de diepte. Bij de eerste de beste storm waait de boom om.

  Ik denk dat David nog maar weinig tegenwind in zijn leven heeft gehad, dat hij er nu voor kiest na wat tegenwind, zijn Facebookaccount te verwijderen. Als hij echt Gods stem in deze had verstaan, dan had hij ook in Zijn kracht moeten gaan staan. Net als Noach.

 6. Henny zegt :

  “Als hij echt Gods stem in deze had verstaan, dan had hij ook in Zijn kracht moeten gaan staan. Net als Noach.”

  Moet zijn: Als hij echt zoals hij zegt Gods stem in deze had verstaan, dan had hij ook in Zijn kracht moeten gaan staan. Net als Noach.

 7. Len zegt :

  Hoeveel boter op je hoofd moet je hebben om ‘vrienden’ op sociale media te verwarren met echte vrienden? Ik ken geen mensen die ‘vrienden’ van profielsites 1:1 gelijk zetten met vrienden die op je verjaardag komen. Nou ja .. vanaf nu eentje misschien dan.

  Als je een grote groep volgers hebt, dan zijn sociale media oppervlakkig. Je kunt niet aan iedereen evenveel aandacht besteden. Als je artiest bent, is het een mooie vorm van exposure: snel aan veel mensen je product laten zien. Misschien reageren op een paar reacties, maar allemaal lukt niet.

  Ik vat het verhaal van DS zo op, alsof hij die brede groep van volgers (wat oppervlakkigheid met zich meebrengt) intensief wil meemaken (de diepte in). Dat is een open deur, daarom begint niemand eraan. Het zegt wel wat over je als je er achteraf achter komt …

 8. Pittig zegt :

  @ Len

  Volgens mij is het gewoon een smoes omdat hij merkt dat er veel kritiek komt.

  Let op zinnen als: “dat het zelden echte zegen brengt” en “zonder dat de halve wereld hun mening kan geven op wat we delen.”

  Kritiek staat voor hem gelijk aan “geen echte zegen” (terwijl kritiek heel zegenrijk kan zijn). En de meningen van andere mensen stelt hij ook niet zo op prijs…

  Erg slecht aangepakt van David S. (maar wat ik tot nu toe van hem gehoord hebt, past dat wel bij zijn werkwijze…).

 9. Ds Dre zegt :

  Ik denk dat David en Renate een bezoek hebben gebracht aan GG en toen heel hard moesten huilen. De HG wil hen daarmee laten zien dat hier hun echte vrienden zitten en niet op FB.

 10. mafchauffeur zegt :

  Hij had toch in september 2010 naast zijn grote account van 3000 vrienden een klein account geopend van (eergisteren) 234 vrienden juist om daar met intimi te kunnen communiceren? En intimi waren het, getuige zijn bijdragen en niet te vergeten de inhoud van de reacties…..

  Wel jammer dat hij niets meld over GG, misschien is hem dat wel helemaal ontgaan. Toch jammer, want het is, zoals fb-vriendje KvD al suggereerde, felbegeerde gratis publiciteit.

 11. anoniem zegt :

  haha : kom ik ga de wereld bekeren met een moderne website en mooie foto’s , maar wacht…stel dat ik teveel mensen bereik, hmm…geen facebook gebruiken dus!

  #belgisch

 12. mafchauffeur zegt :

  De soap is ongetwijfel wel gewoon te volgen via de LifeLetter, het gratis e-zine van Sörensen.

  Ook daar een gevalletje nieuw inzicht? Aanmelding voor de nieuwsbrief geeft het volgende:

  Oeps… foutje!
  Er is een fout opgetreden bij je inschrijving.
  Er zijn twee mogelijke oorzaken:

  1) Je hebt je emailadres verkeerd ingevuld.
  Ga terug en probeer nogmaals.
  2) Je emailadres bevindt zich reeds in onze database.
  Real Life Homepage

  Zowel 1) als 2) zijn uitgesloten. Of zou er een automatisch GG-lezer-filter op zitten?

 13. Onno zegt :

  Tja, gezellig is anders natuurlijk als er op een website gediscussieerd wordt over jouw manier van leven en een groot deel van je privéleven wordt nageplozen en besproken. Maar dat kan je verwachten als je zelf alles online zet op Facebook en aandacht trekt met een bijzondere manier van leven. Jammer dat hij blijkbaar niet wil zien hoe hij zijn voordeel ermee kan doen met de mening van buitenstaanders. Maar dat is ook weer zo kenmerkend voor charismanische gelovigen. Het is o zo belangrijk dat je een groep jaknikkers om je heen hebt die jouw manier van leven bevestigen.

 14. bramvandijk zegt :

  De werkwijze van David en zijn berichten deden al vermoeden dat hij niet heel erg kritisch is naar zichzelf toe. Dan ligt het in de lijn der verwachting dat hij kritiek van anderen ook niet zo kan waarderen. (Terwijl ik het met Pittig eens ben dat goed onderbouwde kritiek misschien wel het beste is dat iemand kan overkomen… alleen het krijgen van een huis van 1,1 mln euri is misschien nog iets beter 😉 )

  Ach ja, het was leuk zo lang het duurde…

 15. mafchauffeur zegt :

  Nu hopen dat mailcontact wel in de gratie blijft. Zou het stofzuigen met o.a. Pittig en aafke niet graag aan m’n neus voorbij zien gaan.

 16. Rien zegt :

  Tja, gezellig is anders natuurlijk als er op een website gediscussieerd wordt over jouw manier van leven en een groot deel van je privéleven wordt nageplozen en besproken. Maar dat kan je verwachten als je zelf alles online zet op Facebook en aandacht trekt met een bijzondere manier van leven.

  Hij kan zijn FB-account toch gewoon privé houden, zodat niet de halve wereld mee kan lezen? Dan kan hij zelf bepalen welke vrienden er wel of niet zijn posten kunnen zien.

  Hij heeft overigens nog wel een blog over zijn verhuisplannen naar nederland:
  http://sorensen.blog.com/

 17. mafchauffeur zegt :

  @Rien: niets zo veranderlijk als de mens.

  Ik heb zin om een blog bij te houden over de gedachten en gevoelens, vragen en uitdagingen die ik ervaar bij ons gekke, nogal overrompelende idee om van Belgie naar Nederland te verhuizen. Nu zet ik veel op FaceBook, maar dat is zo kort en niet iedereen heeft alijd interesse om mijn zoektocht op hun FaceBook startpagina te volgen. Daarom even een andere manier.

  Wel indrukwekkend hoe bevestigingen tot stand komen:

  Toen Joshua geboren werd, kreeg Renate ineens het lied ingegeven (God spreekt vaak tot haar door liedjes in te geven die een betekenis hebben): ‘Nederland die heeft die bal, die mooie bal van goud…’ Vlak na de geboorte van Joshua!

  Dat zijn zo van die dingen.

 18. Ruitje zegt :

  @Rien, als ik die blog lees krijg ik het steeds meer het idee dat DS misschien wel lichtelijk overspannen is of het niet helemaal meer op een rijtje heeft. Labiel of tegen een burn-out aan? Of gaan de hormonen met hem op de loop?

 19. Len zegt :

  Hmm, dit maakt het wel heel serieus he
  “Maar er zijn die ‘vervelende’ woorden van mensen (dan nog profetische luitjes ook!) die dingen zeggen als: ‘Je zult naar Nederland gaan’, ‘ik ontvang van God dat je op korte termijn gaat verhuizen’, enz.”

 20. Rien zegt :

  @mafchauffeur: ik zie de link niet met dat liedje van Nederland die heeft de bal…
  Betekent dat profetisch gezien dat het Nederlands Elftal ooit dankzij Joshua kampioen zal worden ofzo?

 21. Rien zegt :

  niet iedereen heeft alijd interesse om mijn zoektocht op hun FaceBook startpagina te volgen

  Wij hebben hartstikke interesse en nou gooit ie FB eraf! Ö

 22. Rien zegt :

  ik ontvang van God

  van dit soort uitdrukkingen word ik altijd zo kriebelig he…!
  alsof God een soort medium is.

 23. Ed zegt :

  Ik heb de Life Letters van David een paar jaar geleden gevolgd en DS heeft al eens eerder een periode van overspannenheid / burn-out en misschien wel depressie meegemaakt. Ook toen was veel kritiek (uit gristelijke hoek) een van de belangrijkste aanleidingen en als ik deze soap en zijn verhalen zo lees vrees ik helaas dat dit opnieuw gaat gebeuren. Het is te hopen dat DS dit keer hulp zoekt van professionele hulpverleners in plaats van bepaalde ‘genezers’ uit zijn eigen circuit..

 24. Dutch Hermit zegt :

  @Mafchauffeur
  via de homepage doet ie het wel.

 25. Dutch Hermit zegt :

  Overigens is dat niet het meest verstandige om te doen, krijg gelijk vier mailtjes, in plaats van één. Spammen!

 26. Onno zegt :

  @Rien, Op zich hoef je er geen moeite mee te hebben als iemand zegt dat hij iets van God heeft gekregen. Ik zie ook het huis waar ik in woon (geen villa overigens en gewoon een huurhuis ;-)) als iets waarvoor ik heb gebeden en wat ik van God heb ontvangen. Ik begrijp natuurlijk wel wat je bedoelt. Het is ook de manier waarop men erover praat. De manier van praten van D.S. maakt mij ook misselijk.

 27. Rien zegt :

  @Onno: nee, daar heb ik ook geen moeite mee, om dingen te zien als van God gekregen. Maar dat ‘door krijgen’ van boodschappen, daar krijg ik echt de kriebels van. Dat soort uitdrukkingen gebruiken Jomanda, Char, enz. ook….

 28. mafchauffeur zegt :

  @Dutch Hermit: thnx, zal m’n spamadres gebruiken. Jij hebt toch geen mailadres met het woord “Dutch” ingevuld? Voor je ’t weet is dat weer een bevestiging.
  *actie start om “Belgie” van Het Goede Doel meer op de playlists van Nederlandse radiozenders te krijgen* 🙂

 29. Pittig zegt :

  @ mafchauffeur

  Jij hebt toch geen mailadres met het woord “Dutch” ingevuld? Voor je ‘t weet is dat weer een bevestiging.

  Haha! 🙂 Scherp!

  Misschien ligt daar ook de oplossing: als we allemaal ineens dingen met Rusland naar D.S. mailen ? Wie weet?

  Ik krijg namelijk sterk het gevoel dat dit huis iets voor hem is… Veel leuker dan die in Almere en voor véél minder geld…
  http://www.trulia.com/property/1077090218-1200-Nottingham-Rd-Moscow-ID-83843

 30. Dutch Hermit zegt :

  @Mafchauffeur
  Nee, ik heb het e-mailadres van mijn blog gebruikt, die ik ook voor spam gebruik. Misschien is dat een bevestiging dat hij vrijzinnig moet worden? 😉

 31. Pittig zegt :

  @ Dutch Hermit

  Ik denk eerder dat hij zich nu twee keer bedenkt voor hij naar Nederland komt… Als er ook al vrijzinnige evangelische gemeenten zijn, dan is het natuurlijk een verloren zaak….

  Of is het voor hem juist een aanmoediging om te gaan strijden tegen al die zinnigheid (ook al is het maar ‘vrij’)?

 32. Onno zegt :

  @mafchauffeur, Nee, ik wil niet naar Holland, want in Holland daar zweeft men te veel. Ik heb getwijfeld over België…….. etc. etc. 😉 Dat liedje?

 33. Johan zegt :

  Ik denk dat de Heer nu laat zien dat er teveel kritiek is in Nederland en dat hij daarom alsnog naar Zuid-Afrika moet gaan.

 34. Johan zegt :

  Eerlijk gezegd valt het me tegen dat hij z’n Facebook eruit gooit. Hij mag wel wat meer ballen tonen en gewoon stug volhouden.

 35. mafchauffeur zegt :

  @Onno: ja, dat liedje van “ik wil weg uit Nederland want hier krijg ik het benauwd” 😉

  *nog eens op Funda kijkt*

  hoewel dat met zo’n tuin, zwembad en vrij uitzicht ook wel weer meevalt.

  Aan de andere kant: in Spanje en Griekenland zijn veel meer ruime(re) huizen met zwembad. En aanmerkelijk goedkoper. En zonder stalkende GG-ers.

 36. pijpkaneel zegt :

  @onno

  O, een liedje! Weer een profetie! Mevrouw pijpkaneel kreeg overigens de slappe lach van het “Nederland die heeft die bal”-fragment.

 37. mafchauffeur zegt :

  @pijpkaneel: “Nederland die heeft die bal” was geloof ik een hit van André van Duin (amai) uit 1980.
  En toen won niet Nederland het EK, maar….. West-Duitsland! En bij welke makelaar staat het Wolkenveld 28 te koop? Bröring – een Duits klinkende naam!

  *huilen doet*

 38. Dutch Hermit zegt :

  @Pittig
  Misschien denken wij hier wel te pessimistisch over hem en ziet hij het als aansporing om in Nederland te gaan evangeliseren 😉 Ik bedoel: ‘Vrijzinnig Evangelische Gemeente’, dat lijkt een pbo (potentieel bekeerobject)

 39. je zus zegt :

  Wie van jullie heeft contact met David gezocht? Wie heeft met hem gesproken, hem gewaarschuwd? Wie van jullie heeft voor hem gebeden? Wie heeft bewogenheid?

  In de reacties wordt veel op de persoon gespeeld op een manier die de indruk wekt van weinig zelfinzicht. Enkele reacties laten wel compassie en reflectie zien. Dat geeft nog enige diepgang.

  Welke pijn bij jou is aanleiding voor jouw reactie? Pijn van misbruik, jaloezie, zelf niet meer weten?

  Satire is prima. En nodig ook. Echter kil en hard heet het sarcasme. Dat mist elk doel. Zonder liefde is het niets.

  Het doet me denken aan een tijd geleden toen één en ander in het zand geschreven werd. De grootste schreeuwers dropen af.

  Misschien is het gewoon goed dat David zich terugtrekt uit het openbaar. Met een mediastilte komt doorgaans meer tijd voor rust en reflectie. Wie volgt? 😉

 40. Ruitje zegt :

  @je zus, eng hoor zo’n opmerking ‘welke pijn is aanleiding voor jouw reactie…’ . Dat is nou zo’n typisch manipulerende opmerking die vaker wordt gebruikt door bepaalde kringen om niet in te hoeven gaan op het echte probleem.

  Net zo erg als ‘raak de gezalfde des heren niet aan’.

 41. aafke zegt :

  @mijn zus
  Ik weet niet of je het in de gaten hebt, maar broeder Seurensen zet zitch zelf op het voetstuk dat hij met zijn pappa aan de hand hele bijzondere dingen gaat meemaken. Volgens mij wekt hij niet de indruk erg verlegen te zitten om adviezen of meningen van buiten af.
  Dus geen vrome vragen graag want velen hier zijn daar allergisch voor.
  Als je vindt dat Seurensen vrome adviezen moet hebben, doe je best en ga je gang.
  Glorie.

 42. je zus zegt :

  @ Ruitje, Interessant die dooddoener tevens oordeel dat mijn vraag manipulerend zou zijn. Wie insinueert er nu eigenlijk?

 43. Ruitje zegt :

  @je zus, jij, door jouw opmerking die ik citeerde. Ik ga er verder niet op in want dat is denk ik nou juist wat je graag wilt. Prettige avond. Ik ga zo slapen.

 44. Ds Dre zegt :

  @je zus

  Je bedoeld David zijn commentaren:
  “In de meeste christelijke samenkomsten (ook opwekkingsbijeenkomsten!) stelt de mens zichzelf toch nog te vaak centraal.”
  “We roepen om opwekking, maar beseffen niet dat we vaak zelf de Geest van opwekking tegenhouden!”
  “God bleek helemaal niet zo saai, ouderwets en suf te zijn, als ik had gedacht.
  Sommige kerken laten Hem helaas wel zo zien,”
  etc, etc

 45. Pittig zegt :

  @ je zus

  Als je ziet hoe hij omgaat met kritiek, dan kun je toch wel je conclusies trekken dat het niet zal helpen contact met hem op te nemen. Trouwens, hij hoort continu de stem van God, dus wie kan het tegen hem/Hem opnemen?

  En heb jij eerst voor ons gebeden voordat je ons kwam vermanen? Houd je van ons? (want “zonder liefde is het niets”)

 46. je zus zegt :

  @Pittig, het verschil tussen een vraag van mijn kant en de veroordelingen op deze bladzijde lijken mij nogal duidelijk.

 47. Johan zegt :

  @je zus: Ik toevallig wel een paar keer en ik heb het hier eerder gezegd: David is een prima kerel met het hart op de juiste plek. Ik ben het verder met je opmerking eens dat we niet te snel moeten oordelen, maar David schrijft voor een groot publiek met het hart op de tong, dan krijg je ook primaire feedback. Die keren dat ik zelf feedback heb proberen te geven had ik niet de indruk dat het aankwam.

  We hebben natuurlijk verschillende persoonlijkheden en dat moet je gewoon aanvaarden. Maar de mensen in mijn relatiekring die zo extrovert en gevoelsmatig ‘over de top’ in het leven staan hebben ook stuk voor stuk manische trekken. Dus bepaalde perioden heel erg geestelijk, actief en vaak spectaculaire dingen ‘met God’ meemakend, andere perioden burn-out en diep in de problemen. Ik ben geen psycholoog, maar dat valt me wel op. Gezond is het bepaald niet.

 48. mafchauffeur zegt :

  @je zus:
  Met hem gesproken: nee. Wel mails gestuurd. Voor hem gebeden: jazeker. Vandaag nog – en gisteren ook. En vanavond en morgen weer. Bewogenheid: absoluut. Met hem, met zijn gezin en met de mensen die zich door hem laten meeslepen in zijn overtuiging dat als je voortdurend bidt dat de Heilige Geest je gedachten en dromen leidt, dit ook zal gebeuren. En dat jouw gedachten dan geinspireerd zijn en je Gods dromen droomt. En ja, die overtuiging leidt inderdaad tot pijn. Ik ken tientallen namen van mensen die zich hebben laten meeslepen, beschadigd zijn geraakt en/of zich verbitterd van het geloof hebben afgekeerd.

  Aanleiding voor de reactie is echter niet pijn. Het is ook niet bedoeld als satire of sarcasme. Het citeren van iemand die in de maalstroom van een mix van extreme denkbeelden en emoties lijkt voor te razen noem ik geen satire of sarcasme. Maar als citaten die binnen de “bubble” van genoemde maalstroom ze logisch klinken, buiten die context er ineens erg extreem, labiel of zelfs manipulatief uitzien, dan is het eerder wijs dan gemeen om dergelijke verhalen tegen het licht te houden.

  Overigens werd er op de eerste Pinksterdag ook gezegd dat de Geestvervulden teveel wijn op hadden. Maar Petrus maakte zich niet uit de voeten noch verwijderde hij zijn FB-pagina’s, maar hij diende de critici met een stevige toespraak van repliek.

  Het kan zijn dat ik iets heb gemist, maar DS heb ik hier nog niet met een stevig weerwoord gezien.

 49. Rien zegt :

  @Mafchauffeur

  dat als je voortdurend bidt dat de Heilige Geest je gedachten en dromen leidt, dit ook zal gebeuren. En dat jouw gedachten dan geinspireerd zijn en je Gods dromen droomt. En ja, die overtuiging leidt inderdaad tot pijn.

  auw 😦

 50. je zus zegt :

  @Johan, heldere en duidelijke reactie.
  @mafchauffeur, mooie en aansprekende reactie.

  Dank je wel.

 51. mafchauffeur zegt :

  @je zus: dank voor je antwoord.

  Nog wel een verduidelijking ter voorkoming van misverstanden:

  Ik ken tientallen namen van mensen die zich hebben laten meeslepen, beschadigd zijn geraakt en/of zich verbitterd van het geloof hebben afgekeerd.

  ik ken persoonlijk géén “slachtoffers van DS”. Weet niet of die er zijn, maar ik heb er nog niet van/over gehoord. En hoef er ook niet van te horen wat mij betreft.

  Ik ken wél slachtoffers van een aantal andere prima kerels met het hart op de juiste plaats (niet sarcastisch bedoeld Johan – en ook niet als sneer naar jou).
  Dus bezorgd ben ik wel.

 52. Profeet zegt :

  Welke pijn bij jou is aanleiding voor jouw reactie? Pijn van misbruik, jaloezie, zelf niet meer weten? Satire is prima. En nodig ook. Echter kil en hard heet het sarcasme. Dat mist elk doel. Zonder liefde is het niets

  @je zus … maar, wat is : liefde ? — immers bij God, is ‘r altijd de juiste balans tussen >
  |
  [a] : liefde voor mensen, en
  |
  [b] : liefde voor waarheid …
  |
  de juiste balans daarin, is wat het Evangelie : *liefde* noemt — en de uitwerking ‘rvan, heet : *gerechtigheid* …

 53. Hendrik zegt :

  Blijft toch de belangrijke vraag over of de makelaars in Nederland nu weer een tandje lager kunnen schakelen…

 54. aafke zegt :

  @Hendrik
  Ja die makelaars waren door dit feestgedruis natuurlijk in een opperste staat van opwinding.
  Maar het kan nog; het is nog niet te laat.
  En als het David lukt om de huiszegen over zich af te roepen, is ook voor de NVM een nieuwe bron aangeboord en kan de verkoop van woningen zo maar weer op stoom komen.

 55. mafchauffeur zegt :

  @Hendrik: goed opgemerkt, ik zou het bijna vergeten. En nu ik daar weer aan denk: een kennis van mij heeft z’n huis ook al een tijdje te koop staan. Minder centraal gelegen, wel groter, in een betere buurt en ook met zwembad. Geen demonen voor de deur. Vraagprijs geen probleem voor een gulle pappa (2,8 mln).

  En nee, ik doe dit niet voor tipgeld oid. Wel is het voor mij dichterbij dan Almere, scheelt toch weer voor de stofzuigbezoeken.

 56. rob zegt :

  @Profeet

  @je zus … maar, wat is : liefde ? — immers bij God, is ‘r altijd de juiste balans tussen >
  |
  [a] : liefde voor mensen, en
  |
  [b] : liefde voor waarheid …
  |
  de juiste balans daarin, is wat het Evangelie : *liefde* noemt — en de uitwerking ‘rvan, heet : *gerechtigheid* …

  Dat is een hele mooie, profeet.
  Lijst hem in, hang hem boven je bed.
  En ga je ondertussen afvragen waarom je zoveel tijd besteedt aan de ufomotoren en eindtijdscenario’s , het een nog verder gezocht dan het andere 😦
  terwijl met wat je hierboven beschrijft de kern van het evangelie aardig te pakken hebt.

 57. rob zegt :

  @Je zus
  Waarom is het zo verkeerd om vanuit emotie zoals pijn te reageren?
  (en waar reageer jij uit?)

  Kan me zo voorstellen dat je reageert vanuit een soort idee dat DS schade wordt aangedaan, schade veroorzaakt pijn, dan reageer je dus plaatsvervangend voor David, ook vanuit pijn.
  Wat is daar mis mee?

  Mijn reactie vanuit mijn pijn op het verhaal van DS en de reacties op GG is deze:
  Het zal heel moeilijk worden om profetie als verschijnsel serieus te nemen.
  Ik heb er zelf last van dat ik het idee heb dat God af en toe spreekt. Dan ben ik dus een medium. Daar worden een aantal medechristenen zoals Rien niet vrolijk van.
  En ik ga daardoor ook weer vreselijk aan het hele verschijnsel twijfelen.
  Maar toch kan ik het niet laten om God de kans te geven te spreken, als ik bid.
  Welke gevolgen zal het hebben?
  Kom ik net zo buiten de realiteit te staan als David Sorensen?
  Stel dat ik wel echt de stem v God hoor: kan ik het zelf nog serieus nemen, en zullen anderen mij ooit serieus nemen?
  Samenvattend: mijn pijn door deze toestand is mijn constante twijfel aan God met Wie ik mijn leven op wil bouwen, ik wil naar Hem luisteren en Hem durven vertrouwen. Maar kan dat wel?

  Met dank aan alle valse profeten ala David Sorensen, die het hele verschijnsel ‘profetie’ in een ongeloofwaardig en dus kwaad daglicht zetten 😦
  Ondanks alle goede bedoelingen.

 58. Vertue zegt :

  Voorlopig mijn laatste reactie op dit topic. Gedachten over http://sorensen.blog.com/

  Alles wat ik tot nu toe zie van dit gezin schreeuwt: EENZAAMHEID. Het blog over hun verhuizing, de facebookposts, de reden om naar NL te verhuizen. Ze willen graag meer mensen face-to-face spreken en komen erachter dat facebook die leemte niet kan vullen.

  Het is verschrikkelijk moeilijk om in BE er ‘in’ te komen, vrienden te maken, etc; en het helpt ook niet dat ze zelf de lat zo hoog leggen. En uit ervaring weet ik dat het verschil tussen BE en NL écht bijna voelbaar is als je in BE woont als nederlander. Toen wij nog in BE woonden en op bezoek gingen in NL kreeg je bijna fysiek meer lucht als je de grens over ging. Mensen kijken je aan als je tegen ze spreekt. Het volume op straat is 50% luider. Je krijgt spontaan gesprekjes. Als je mensen iets vraagt schrikken ze zich niet te pletter. Mensen lachen op straat. Erg herkenbaar sentiment voor mij dus.

  Maar dat is allemaal relatief. Wanneer je niet openstaat voor normale relaties (gewoon eens een bordspelletje spelen met iemand, of een verjaardag vieren, wijntje drinken), dan zul je die eenzaamheid altijd houden. Want door je zó op het geestelijke te focussen ga je voorbij aan één van je basale behoeften: die van plezier maken, lol hebben, gekend en erkend worden als mens. Zolang je niet tegen iemand kan zeggen dat je iets leuks hebt meegemaakt zonder direct Gods leiding daarbij te betrekken ga je een deel van je persoonlijkheid voorbij. Je ontkent jezelf, en de onrust en eenzaamheid blijft.

  Shalom

 59. aafke zegt :

  @Vertue
  Mooie reactie, die oproep om gewoon mens te zijn.

 60. Rien zegt :

  @Rob

  Ik heb er zelf last van dat ik het idee heb dat God af en toe spreekt. Dan ben ik dus een medium. Daar worden een aantal medechristenen zoals Rien niet vrolijk van.

  Stoor je vooral niet aan mij! Als jij denkt dat God af en toe tegen jou persoonlijk spreekt, dan heb ik daar helemaal geen moeite mee.
  Waar ik me aan stoor is aan al die zgn ‘profetische’ mensen, die voortdurend boodschappen van God ‘doorkrijgen’ voor een ander. Dat vind ik ‘mediumachtige’ toestanden en daar word ik inderdaad niet vrolijk van.

  Samenvattend: mijn pijn door deze toestand is mijn constante twijfel aan God met Wie ik mijn leven op wil bouwen, ik wil naar Hem luisteren en Hem durven vertrouwen. Maar kan dat wel?

  Deze worsteling is ook de mijne!

 61. Profeet zegt :

  ga je ondertussen afvragen waarom je zoveel tijd besteedt aan de ufomotoren en eindtijdscenario’s , het een nog verder gezocht dan het andere 😦 terwijl met wat je hierboven beschrijft de kern van het evangelie aardig te pakken hebt

  @rob … ik besteed m’n tijd vooral aan het (leren) communiceren met mensen — dwz : wat denken ze & waarom ?… plus, wat willen ze (weten) !?

  Het zal heel moeilijk worden om profetie als verschijnsel serieus te nemen. Ik heb er zelf last van dat ik het idee heb dat God af en toe spreekt. Dan ben ik dus een medium. Daar worden een aantal medechristenen zoals Rien niet vrolijk van. En ik ga daardoor ook weer vreselijk aan het hele verschijnsel twijfelen. Maar toch kan ik het niet laten om God de kans te geven te spreken, als ik bid. Welke gevolgen zal het hebben?

  @rob … weinig, zolang als je *medium* blijft — en dat verandert dus, zodra je je echt bekeert, plus je oude godsbeelden vernietigt !! — want dan gaat God : echt met jou communiceren, en zul je vanwege de mensen, wat eenzaamheid & tegenspraak moeten verduren ….

 62. Profeet zegt :

  Waar ik me aan stoor is aan al die zgn ‘profetische’ mensen, die voortdurend boodschappen van God ‘doorkrijgen’ voor een ander. Dat vind ik ‘mediumachtige’ toestanden

  @rien … er is hier toch openheid ? — dus, vertel op !? — hoeveel van zulke “profetische” mensen vallen jou lastig …?

 63. bramvandijk zegt :

  @rob

  Kom ik net zo buiten de realiteit te staan als David Sorensen?

  Ik ben natuurlijk een van degenen die niet zo gelooft in het directe spreken van god naar mensen toe. Maar toch geloof ik ook weer dat – ondanks dat jij gelooft dat god tegen jou spreekt 😉 – je nog lang zo ver buiten de realiteit staat als DS. Bij jou zie ik nog steeds het kritisch kijken naar jezelf en je eigen opvattingen. Je luistert naar anderen en neemt dat ook serieus.

  Ik ken DS helemaal niet, maar van wat ik hier voorbij zie komen (dat uiteraard een niet-representatieve steekproef is, maar toch) mist juist dat bij DS. Hij is zo overtuigd van zijn eigen gelijk dat het woord twijfel niet in zijn woordenboek lijkt voor te komen. En dat komt natuurlijk weer omdat hij het niet ziet als zijn eigen opvattingen en interpretaties, maar als direct (on-middellijk) ontvangen van zijn papa, de bron van alle kennis en waarheid…

  Daarin gaat hij dus zelfs nog net iets verder dan hij-die-niet-meer-genoemd-wordt. Zo zijn er nog wel meer overeenkomsten denk ik: beiden hebben een geschiedenis van depressie; beiden publiceren via internet over hun geloof; beiden zijn niet aangesloten bij een vaste gemeente…

  Hmmm… als we profielschetsen van bekende charismatisch figuren op zouden stellen, zouden we dan meer van dit soort overeenkomsten tegenkomen?

 64. hetlicht zegt :

  @mafchauffeur, op 18 juni, 2011 om 8:21 pm

  Jouw schrijven slaat de spijker enigszins op de kop! Volgens betrouwbare bronnen…

  [reactie door GG verwijderd]

 65. Ds Kok zegt :

  Wat zijn we weer bezig.

 66. goedgelovig zegt :

  @hetlicht: Als je niet met bronnen kunt staven wat er aan de hand is, is deze reactie echt teveel op de persoon gespeeld. Graag onderbouwing of het laten rusten.

 67. hetlicht zegt :

  @goedgelovig DS heeft wederom een aantal mensen in een niet juist ‘daglicht’ gezet, zoals hij dat vorig jaar ook met AMcG gedaan heeft. Lees deze zgn.droom maar eens: http://dokimazo2011.wordpress.com/2010/11/15/geliefden-vertrouwt-niet-iedere-geest/ Afgelopen vrijdag zijn berichten via fb verstuurd waarbij naar boven kwam dat meerdere mensen beschuldigd werden van ‘geestelijk beschadigd’, ‘gewond’, foute denkbeelden tot ‘behekst’ aan toe….

 68. goedgelovig zegt :

  @hetlicht: Als je over die FB-berichten beschikt, mail die dan even naar ons redactieadres als je wilt.

 69. aafke zegt :

  @hetlicht….
  Sorry?
  Pardon?
  Bijzondere insinuatie.
  Benieuwd naar de feiten.

 70. ds. Karelse zegt :

  @hetlicht,

  Onderstaande verklaring bevestigd (m.i.) de strekking en bewoordingen van DS over AMcG.

  http://gbmi.leaguemedia.com/_blog/Current/post/OFFICIAL_STATEMENT_REGARDING_FALLEN_MINISTER_ASHLEY_MCGUICKEN/

 71. bregje zegt :

  goed besluit David; een gebedsverhoring. Een wijs besluit. Je moet jezelf niet zo etaleren! Elk mens heeft recht op privacy!

 72. Henny zegt :

  David kan echt toveren hoor, eerst heeft hij beide accounts verwijderd van Facebook, en zo is er 1 weer tevoorschijn getoverd:

  http://www.facebook.com/#!/profile.php?id=1229200079&sk=wall

  Oei oei …..

 73. mafchauffeur zegt :

  @Henny: misschien is hij Teruggefloten.

 74. goedgelovig zegt :

  @ds. Karelse: Van zich apostel noemende lieden als Bakalov en Wagner hebben we niet zo’n hoge pet op. In de zaak Bentley, waar iets dergelijks ook speelde, waren dit de mensen die hem eerst op het podium hesen en vervolgens toen het mis ging als een baksteen lieten vallen. Of hun verklaring zuiver is, is maar de vraag. Bakalov kende McGuicken niet echt en stond vrij ver van hem af, zo blijkt uit zijn eigen verklaring. Vaak circuleren er allerlei geruchten (die David Sorensen ook heeft opgepikt) en moet er wat onderzoek worden gedaan om de feiten boven tafel te krijgen. Dat lukt op afstand niet zo goed, dus wordt er vaak te snel van alles geroepen. Dit pleit McGuicken overigens niet vrij; Capitol Worship Centre was een behoorlijk sektarische kerk.

 75. michel zegt :

  Medegelovigen, wanneer begrijpen jullie dat je grootsprekende blaaaskaaken!niet moet achterna lopen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 76. klaas zegt :

  Kostelijk allemaal! Echt waar, ik lees dit soort dingen altijd met veel plezier. Gaat zo door vrienden!!

 77. klaas zegt :

  PS. Al wordt er een hoop onzin geschreven en is er nogal het een en ander gebaseerd op aannames en ‘van horen zeggen’, ik bewonder het vernuft en het talent waarmee sommige (er zijn ook een aantal klunzen bij) zaken onder woorden brengen. Als nou ook de inhoud nog overeen zou komen met de ‘waarheid’ (die uiteraard altijd 3 kanten heeft) dan zou ik deze site nog veel vaker bezoeken. Al zou het dan w.s. allemaal wat saaier zijn dus laat het ook eigenlijk maar zoals het is!

 78. mafchauffeur zegt :

  Wijze (?) woorden van (ex)FB vriend KvD….

  When, would you say, is it acceptable to conclude that a dream wasn’t of God but just ‘wishful thinking’? I mean, what’s the time frame? Or could it be that there are a lot of dreams that didn’t come to pass because people go back to becoming ‘realistic’ too soon under the pressure of opinions from carnal minded people or at least those who haven’t seen what you saw so clearly remember

 79. klaas zegt :

  Mooi verwoord!

 80. Sylvia zegt :

  Dromen waarmaken is niet verkeerd mits niet over de ruggen van andere christen

  Er is een verschil tussen realiteit en dromen maar wanneer je continu met je neus in de wolken blijft lopen dan komt alles in het licht wanneer de zon (zoon) zijn licht laat schijnen .

  hopelijk praat ik niet al te vroom ! maar snap je wat ik wil zeggen hiermee en it zonder oordeel neer te leggen of met het vingertje te wijzen naar de personen over wie het gaat

  Profje

 81. Froukje Eibrink Jansen zegt :

  Hi David, God houdt van Zijn kinderen en daar horen jij en ik ook bij!
  Jesaja 54:17Elk wapen dat tegen u gesmeed wordt, zal niets uitrichten, en elke tong die zich voor het gericht tegen u keert, zult gij in het ongelijk stellen. Dit is het deel van de knechten des Heren en hun recht van Mijnentwege, luidt het woord des Heren.
  Voor alle duidelijkheid, het laatste stuk van dit vers luidt in de originele taal: “Jouw gerechtigheid is van de Heer!!”.
  Geniet van je vrijheid. Je bent een zegen voor velen, ook voor mij. Gods zegen ! Froukje Eibrink Jansen

 82. Ds Dre zegt :

  @FEB.

  “Jij en ik horen daarbij”. Meer niet?

 83. bezoeker zegt :

  Dit is een zielige site.

  Meer nog, ik vind dit allemaal heel triest en kwaadaardig, ja kwaadaardig dat is een goeie omschrijving

  De fascinatie over 1 persoon valt me wel op … waar komt dat vandaan? Misschien jalouzie of frustraties of zo?

  Ik lees veel gif en kwaadsprekerij, heeft iedereen hier niets anders te doen dan zulke dingen te schrijven?

  Ik zou eens willen zien wie hier zulk een effect heeft als degene die jullie zo vlot en zo graag bekritiseren en bespotten?

  Hoeveel mensen hebben jullie al tot God gebracht?
  Wat hebben jullie al verricht?
  Behalve vuilspuiterij … bah vies!

 84. Vertue zegt :

  @Bezoeker

  Je reactie even samenvatten

  Jullie hebben kritiek dus jullie zijn zielig
  Jullie hebben kritiek omdat jullie kwaadaardig bent
  Jullie hebben kritiek omdat jullie jaloers bent
  Jullie hebben kritiek omdat jullie teveel tijd hebt
  Jullie hebben kritiek zonder dat je er zelf iets tegenover plaatst

  Verdere trefwoorden: zielig, triest, kwaadaardig, jaloers, frustraties, gif, kwaadsprekerij, bekritiseren, bespotten, vuilspuiterij, bah en vies.

  Ik moet zeggen dat ik erg onder de indruk ben van je polariserende woordenschat. Dat moet in discussies erg handig zijn. Dan hoef je het niet over de inhoud te hebben.

  Zeg, als je inhoudelijks niets bij te dragen hebt, waarom gebruik je er dan zoveel woorden voor? Je zou op zijn minst even kunnen kijken waar het over gaat.

 85. bezoeker zegt :

  ik heb heel goed gekeken
  haha en met mijn reactie heb je het moelijk?
  kom zeg … pfff

  ik heb ook gekeken naar de stijl en doel van deze plaats
  en het schiet zijn doel allang voorbij

  als er ooit een goed doel was om dit alles te doen heeft het nu alleen maar met vuilspuiterij te maken … en wat je zaait dat zal je oogsten

  maatschappij -en kerk kritiek : heel goed en nodig, maar wat ik lees is spot en minachting en iets wat duister en gemeen is

  en ja ik twijfel er niet aan dat er veel jalouzie bij is

  ik vraag me werkelijk af : Wat zijn de werkelijke motieven achter alles wat ik hier lees? En wat zijn de werkelijke motieven van degene(n) die deze site maken en degenen die reageren?

  Ik heb de indruk dat dit eigenlijk een sterk “anti-christelijke” site is
  een plaats op het web om God te bespotten, wat God echt doet te minachten … maar je dat gebeurd al meer in dit land hé … niet?

 86. Vertue zegt :

  @Bezoeker,

  Ik heb het niet moeilijk met je reactie hoor, maar jij maakt het jezelf wel erg makkelijk.

  Je doet het truukje weer:

  De site schiet zijn doel voorbij
  De reacties zijn teken van spot, minachting, zijn duister en gemeen
  Er is veel jaloezie bij
  Je twijfelt aan de werkelijke motieven van de reageerders
  De site is anti-christelijk, een plaats om God te bespotten en om wat God doet te minachten.

  Met andere woorden, je gaat niet eens in op het feit dat er écht iets aan de hand is met David Sörensen. Lees daarvoor de diverse topics maar.

  Overigens geef je er blijk van de reacties niet te hebben gelezen. Er zitten ook pastorale reacties bij, reacties die David verdedigen, maar ook concrete aanwijzingen dat er iets niet goed gaat hier.

  Over je uitsmijter: het gaat bij goedgelovig niet zozeer om wat God doet, maar wat Zijn vaandeldragers claimen Hij doet. En zei Paulus niet dat binnen je eigen kring moet oordelen? Alsjeblieft. Of denk je echt dat er ook maar een heiden is die zich bekeerd na het horen van dit manisch-profetische gebazel en sjofarfetishisme uit de kringen waar hij vandaankomt (zie House of Prophets)? Dit soort verdwazingen zijn alleen effectief binnenchristelijke kring, voor mensen die het niet kunnen verkroppen dat het gewone christelijke leven ook gewoon ploeteren en geduld oefenen is.

 87. Johan zegt :

  @bezoeker: Beoordeel je eigen motieven in plaats van die van anderen. Ik heb verschillende vrienden die in mooie bungalows wonen en ervaar daar totaal geen jaloezie bij. Ze hebben een goede baan of hebben slim geinvesteerd. Het is ze gegund. Maar als iemand op basis van giften in een bungalow gaat wonen en dit met allerlei geestelijke taal legitimeert, zet ik wel vraagtekens. Dat heeft niets met kwaadaardigheid te maken.

  Kritiek op meneer Sorensen is niet hetzelfde als kritiek op God, tenzij meneer Sorensen zichzelf als God ziet…

 88. bezoeker zegt :

  dit blijft allemaal zielig
  het is een “pseudo-correctie” gedoe met onderliggende bijbedoelingen

  en ja … er zijn velen tot bekering en verandering gekomen door dit soort dingen, ik ken er velen persoonlijk van …je zou je verbazen, en als je alles zou weten je ook diep schamen

  maar die ommekeer dat laat ik aan God over
  laat alle reacties maar hoor, heeft niet veel zin

 89. jansen zegt :

  @bezoeker,

  Wat verwacht je dan van ons (mij)?

 90. Vertue zegt :

  @Bezoeker,

  Ik laat me graag corrigeren. Put me to shame!

  Mocht je eindelijk eens concreet willen worden en dingen benoemen dan kunnen we het erover hebben. Tot nu toe is het alleen nog maar bluf.

 91. bezoeker zegt :

  @Johan: ik beoordeel jullie woorden, en uit je eigen woorden blijken je motieven – dus heb ik ook het recht om op jullie eigen woorden te reageren, heb je het daar moeilijk mee dan moet je in je eigen hart kijken, misschien ben ik alleen maar een spiegel?

  @jansen: wat verwacht ik van jou/jullie? dat is toch een onnozele vraag – ik reageer op vuispuiterij dat is toch simpel

  @Vertue: dit heeft helemaal niets met “bluf” te maken, vreemd dat als 1 persoon al die moedige mensen eens aanspreekt en niet iedereen naar de mond spreekt dat jullie dat dan zo raar vinden?

  Als jullie menen in “naam van God” of “de waarheid” te spreken/schrijven dan moet je dat ook weerspiegelen, en dit heeft daar allemaal niets mee te maken.

  Maar als iedereen hier echt eerlijk kijkt naar wat jullie zelf allemaal beweren en schrijven hebben jullie toch niemand nodig om dat te beoordelen?

  Heb je het moeilijk als iemand iets anders zegt dan wat hier mainstream fgezegd wordt? Dan ben je niet erg moedig …

 92. Vertue zegt :

  @Bezoeker,

  Maar je zegt helemaal niets! Ik heb nog geen argumenten gehoord dan: ‘jullie zijn zielig want dat vindt ik.’ Prima dat je dat vindt, maar zonder argumenten vindt ik dat bluf. En telkens weer blijkt dat je het niet over de inhoud wilt hebben.

  Als je deze site verder leest dan zul je zien dat er genoeg mensen zijn die wél inhoudelijk reageren en het niet met de topics eens zijn. Maar blijkbaar wil het er bij jou niet in dat dat kan.

  Tot nu toe ben je zo oppervlakkig als een a4tje. Een beetje schelden en het niet waar willen maken als je er op aangesproken wordt…

 93. aafke zegt :

  @bezoeker
  Heeft Broeder David nu al eens een huis gekregen van de Heer…?
  Gelukkig maar dat de Here nog even gewacht heeft want nu bespaart Hij 4% overdrachtsbelasting en daarvan kunnen weer hongerige mensen in de Hoorn van Afrika worden gevoed.
  Niets is zomaar Bezoeker.

 94. Ds Dre zegt :

  “maar die ommekeer dat laat ik aan God over
  laat alle reacties maar hoor, heeft niet veel zin”

  Weer iemand die hier zijn stellingen komt neer kwakken. Zit het in de lucht of zo?

 95. Ds Dre zegt :

  @Vertue

  “reacties die David verdedigen,”

  Valt kennelijk onder de duisternis.

 96. Vertue zegt :

  @Ds Dre,

  Er hangt onweer in de lucht, dat zal het zijn.

 97. mafchauffeur zegt :

  @aafke: amen. Heb je al gestort na de laatste bedelbrief van DS (2 augustus)?

 98. Ds Dre zegt :

  Donkere wolken pakken zich boven GG op.

 99. Ds Dre zegt :

  excuus samen.

 100. mafchauffeur zegt :

  2 augustus 2011

  Er is een nood die ik even met jullie wil delen: er is een onverwachtse kost gekomen voor de opslag van de boekjes GODS HART VOOR JOU. Ik moet aan de drukker die de vele duizenden boeken enkele maanden in zijn magazijn heeft opgeslagen 800 euro betalen.

  Dat komt op een heel moeilijk moment, nu we zoveel kosten voor verhuizing hebben. We hebben vandaag ook de eigenares van ons huurhuis in NL gesproken. Omdat we van giften leven wil ze meerdere maanden huur op voorhand krijgen.
  Dat is ook een hele som, want het is helaas geen goedkoop huis. Als je een beetje een bruikbaar huis wil in Nederland, betaal je al snel het dubbele als in België. En dit huis is inderdaad letterlijjk het dubbele van wat we nu betalen, terwijl het zelfs een stuk kleiner is!

  Wil je ons hiermee helpen? De vrucht die wij dragen is LETTERLIJK en RECHTSTREEKS ook jouw vrucht, omdat je ons zo helpt. Besef het alsjeblieft, want het is echt waar…

  Alvast heel hartelijk dank!
  David Sorensen

 101. Pittig zegt :

  @ mafchauffeur

  Gaat David Sörensen in een klein en duur huurhuis wonen? Blijkbaar hadden alle “vuilspuwers” meer wijsheid in pacht dan DS en zijn “bezoeker”-verdedigers …

 102. Pittig zegt :

  @ Ds Dre

  Zo te horen pakken zich vooral donkere wolken boven DS op. Het zou toch heel erg zijn als blijkt dat hij Gods stem totaal niet heeft verstaan in de hele huizenkwestie? Wanneer heeft hij dan Gods stem wél verstaan?

 103. Johan zegt :

  @aafke: Jij bent echt vilein. 🙂

  @bezoeker: Zou je een concreet voorbeeld kunnen geven van ‘vuilspuiterij’? Je praat precies zoals die vriend van David S, Werner van Sjofardaal. Ben je niet vergeten GG ook nog de antichrist te noemen?

  @mafchauffeur: Die eigenaar voelt de bui al hangen. Ben wel benieuwd welk huis het nu wordt, want dubbele huur voor minder ruimte klinkt als een rijtjeshuis in de vrije sector.

 104. mafchauffeur zegt :

  @johan: rijtjeshuis??? Het moet wel een groene omgeving zijn hoor….

  Uit de rondzendbrief van 14 juli:

  Op dit moment staan we eigenlijk nog nergens: geen huis en geen geld. Na de LifeLetter waarin ik steun vroeg aan lezers, om een goede werk- en woonplek in Nederland, is er een storm van laster losgebroken boven Nederland. We zijn op tal van websites vermeld geldwolven, bedriegers, enz.

  (….)

  We weten dat God zal voorzien, dat Hij een wonder gaat doen, alleen weten we niet hoe of wanneer. Daarom wil ik onze situatie bekend maken onder onze sponsors. Als je wilt helpen, op een of andere manier, heel graag. Het is God die helpt, maar soms is het goed een situatie bekend te maken, omdat God dan kan spreken tot iemands hart die Hij bedoeld heeft om zijn instrument te zijn.

  Het lijkt erop dat we nu een huurwoning moeten vinden in Nederland, maar dat is niet eenvoudig, want geschikte huurwoningen zijn uiterst zeldzaam in Almere. We merken namelijk dat God ons nadrukkelijk op Almere blijft wijzen. In die streek zoeken we een woning met minimaal drie slaapkamers, een kantoor, een kamer om te filmen en een tuin, in een groene omgeving (voor de rust). We wonen nu in een huurwoning in Belgie, met een tuin van dertig meter diep en een openbaar park naast ons huis en dat is zo’n geschenk van God. Naast het vele computerwerk is het groen voor mij absoluut noodzakelijk om in de rust te komen.

  Wil je ons helpen? Het zou helemaal geweldig zijn. En ik weet dat God je er enorm voor zal belonen, op manieren die Hij alleen kan verzinnen.

  Veel liefs,
  David Sorensen.

 105. aafke zegt :

  DS heeft blijkbaar het geloof om bergen te verzetten.
  Hij ontvangt echter een mosterdzaadje. Geduldig wachten menneke…

  Maar in het huis zijns vaders zij wel vele woningen.

  Mogelijk ontbeert David allerlei gaven en talenten.
  De gave van manipulatie is hem echter rijkelijk toebedeeld.
  *verschoont de stofzuigerzak…*

  🙂

 106. mafchauffeur zegt :

  @aafke: 🙂 🙂

  En denk ook eens aan een grasmaaier. Ten behoeve van “het dubbele deel”, zeg maar.

  Ze zochten (brief David Sorensen d.d. 14 juli) een woning met minimaal drie slaapkamers, een kantoor, een kamer om te filmen en een tuin, in een groene omgeving (voor de rust).

  “Naast het vele computerwerk is het groen voor mij absoluut noodzakelijk om in de rust te komen”.

  O wacht, nu denkt bezoeker misschien dat ik jaloers ben. Of nee, natuurlijk niet, dat zou namelijk een lasterlijke gedachte zijn. Zou wel passen in de “storm van laster die boven NL is uitgebroken” (citaat DS), dat dan weer wel. Arme ik.

 107. bezoeker zegt :

  de zielige soap gaat verder
  haha jullie tonen toch echt van welke “geest” jullie behept zijn

  en als je hier ook op moet schertsen ben je echt heel zielig
  en idd op deze site zijn invloeden die uit de koker van satan komen
  en het ergste is dat jullie dat niet eens beseffen en jezelf als rechtvaardig beschouwen

  maar ik herhaal wat ik al zei: wat je zaait zal je oogsten
  snap je die wetmatigheid?

  (als iemand van jullie dan mogelijk enige kennis en inzicht heeft en niet alleen een vuile “tong”)

 108. bezoeker zegt :

  ik ben toch wel geïntrigeerd waarom mensen zoveel fascinatie hebben met 1 mens …

  toch enigszins gefrustreerd dan?
  want als je niets anders te doen hebt dan iemand bespotten en daarom zorgvuldig mailings doorlezen om dan te publiceren om iemand te bekladden … dan ben je toch wel diep gezonken niet?

  niemand daar enig probleem mee?
  nee waarschijnlijk niet … “I rest my case, case proven”

  elke laster en bespotting die erbij komt bewijst alleen maar meer wat ik hier geschreven heb .. dat is toch duidelijk niet?

 109. aafke zegt :

  @bezoeker
  Aan jou valt waarschijnlijk geen goedgelovige eer te behalen.
  Is het mogelijk dat je een zegen over ons uitspreekt?

  Wat een glorie.

  Heb jij trouwens het nieuwe adres van David, dan stuur ik hem een bloemetje als bemoediging; hij heeft nu al zo veel ellende meegemaakt. Als jij je adres stuurt, dan krijg jij ook een bos.

  Bij voorbaat dank.

 110. aafke zegt :

  Leuke titel voor een nieuw boek:

  “Goedgelovig en de koker van satan…”

  met als onderschrift:

  DS is DS niet meer”

 111. bezoeker zegt :

  trouwens gisteren nog enkele mensen gesproken die me getuigden van de enorme invloed die Real-Life had en heeft op hun leven en hoe sterk ze daardoor gegroeid zijn in God

  en wonderlijk ik kom die mensen regelmatig tegen … ondertussen al honderden … misschien wel +1000? … hoe komt dat toch dat iemand die zo “misleid en verdorven” is zoveel goeie dingen doet zeg???

  ik begrijp er niets van …

  iemand hier hetzelfde effect op zijn/haar omgeving?
  zullen we het daar eens over hebben?

  misschien kunnen we nu wat schertsen, spotten en lasteren meet de “wannabees” en “lozers” die heel waarschijnlijk zelf nooit iets werkelijks tot stand hebben gebracht maar anderen wel bekladden

  O wonderlijk ik kan het ook zeg!!! (spotten e.d.)
  OK “goedgelovig” & fanclub … begin jezelf eens te beoordelen
  ik ben benieuwd?

 112. bezoeker zegt :

  @aafke: heel goed, je snapt het al

  “Leuke titel voor een nieuw boek:
  “Goedgelovig en de koker van satan…”

 113. aafke zegt :

  @bezoeker
  Volgens mij ben jij David himself.
  🙂

 114. mafchauffeur zegt :

  en het ergste is dat jullie dat niet eens beseffen en jezelf als rechtvaardig beschouwen

  Wie beschouwt zich hier rechtvaardig? Hm, Profeet wellicht. Maar verder? Jij, Aafke?

  Hoe het letterlijk en volledig citeren van een publieke rondzendbrief als laster kan worden betiteld begrijp ik niet, maar misschien kan bezoeker mij dat uitleggen.

 115. mafchauffeur zegt :

  @aafke: hoe durf je dat nou te suggereren! Ga je schamen. Voor straf ook ramen lappen.

  DS zegt zelf (brief 14/7) over alle “laster” op internet: “Ik heb er niets van gelezen, en zal dat ook niet doen”.

  Ik heb geen enkele reden om aan te nemen dat bezoeker DS is. Renate Sorensen? Zou wellicht kunnen, maar David in ieder geval NIET.

 116. Vertue zegt :

  @Bezoeker

  En nog steeds maak je het niet waar maar braak je je ongenuanceerde kwalificaties uit: bezeten, zielig, uit de koker van satan, vuile tong.

  En nog dreigen ook. Gelukkig is de genade van Christus zo dat je juist niet zaait wat je oogst.

  Als je vindt dat David gelijk heeft en wij niet, wees en man/vrouw en ga erop in. Corrigeer ons met argumenten. Maar dat wil je niet.

  Alles wat je tot nu toe zegt komt neer op ‘jij bent zielig want dat vind ik’. Daar kom je op school misschien nog mee weg, maar hier niet.

 117. Vertue zegt :

  Rectificatie: oogsten wat je zaait ipv zaaien wat je oogst 🙂

 118. rob zegt :

  @Mafchauffeur

  “Naast het vele computerwerk is het groen voor mij absoluut noodzakelijk om in de rust te komen”.

  🙂
  Bij deze bied ik mijn blokhut aan, 2 bij 2 meter, pas gebouwd.
  Voor Davids plezier wil ik de binnenkant wel groen verven, of een bosrijke poster ophangen. Dat is ruim genoeg om een computer en wat filmapparatuur neer te zetten.
  (ik was namelijk zelf v plan er 3 fietsen plus een scooter en mijn gereedschap plus tuinmeubilair te stallen).
  Maar voor David maak ik graag plaats!

  Hij is speciaal voor David te huur voor de vriendelijke prijs van 200 euro per maand.

 119. rob zegt :

  @ vertue

  Gelukkig is de genade van Christus zo dat je juist niet zaait wat je oogst.

  in hoeverre gaat die vlieger op, denk je?

 120. Stryber zegt :

  @Bezoeker

  Je hebt inderdaad gelijk dat DS; door zijn moeder; (a-la-Jezus); geroepen aan zijn ziekenhuisbed; een hele stoet aan soortgenoten; (suïcidalen etc.); een boel hoop heeft gegeven; niemand op GG kan dat evenaren. Echter, hieronder zijn vele beschadigde geesten, die zich mentaal verplicht zullen voelen hun “Redder” financieël te moeten ondersteunen als hij hun dat vraagt//oplegt.
  En in wezen doet hij niet veel fout; hij combineert zijn werk met zijn roeping; een soort grafische God verkondigen, vervat in ydillische posters op je slaapkamer; niks mis mee. En hij wilde een huis met een studio om dat verder te verwezelijken; video-getuigenissen; niks mis mee.
  Het is echter een beetje dat destructieve Keith B. syndroom; het succes stijgt je naar het hoofd, en je gaat de gevoelige schare min of meer; (financieël); misbruiken; zoals dat al menigmaal eerder is gebeurt in evangelische//charismatische kringen; en tegen dat fenomeen heeft GG a.h.w de satirische degen geheven; toch ook niks mis mee…??? 😦

 121. aafke zegt :

  @mafchauffeur

  Ik vind het gerechtvaardigd dat DS hier de maat genomen wordt.
  Hij is bij uitstek iemand die pronkt met grote daden des Heren en lijkt een hotline met de hemel te hebben. Als het echter op aan komt blijkt de goede god andere plannen te hebben en wordt DS stil.

  Of we door onze bespiegelingen hier als rechtvaardig bestempeld kunnen of moeten worden laat ik aan anderen over.
  😉

 122. mafchauffeur zegt :

  @aafke: toch lijkt het mij een leuke kerel. Ik verheug me nog steeds op het stofzuigen. Maar nu eerst twee weekjes vakantie, niet alvast stiekem beginnen alsjeblieft.

 123. Vertue zegt :

  @Rob,

  Die vlieger gaat net zover op als de zon, die zowel voor rechtvaardigen als onrechtvaardigen opgaat (mt 5:45).

 124. aafke zegt :

  @mafchauffeur
  DS lijkt je toch een leuke kerel…?!!!
  Ik heb liever dat hij bewijst dat toch de wondere werken Gods in beweging kan krijgen.
  Dan heb je er wat aan…
  🙂
  Fijne vakantie.
  Grasmaaier en stofzuiger kunnen gewoon op hun plek blijven.
  Wat ik je brom…

 125. bezoeker zegt :

  Judas 1: 18-19
  “Aan het einde van de tijd zullen er spotters komen, die zich laten leiden door hun goddeloze begeerten. Het zijn mensen die verdeeldheid zaaien en alleen op het aardse gericht zijn; ze hebben de Geest niet”

  Als je met dit soort dingen bezig bent heb je de Geest niet

  Galaten 6:8
  “Want wie op (de akker van) zijn vlees zaait, zal uit zijn vlees verderf oogsten, maar wie op (de akker van) de Geest zaait, zal uit de Geest eeuwig leven oogsten”

  de wet van zaaien en oogsten is nooit vervallen
  en genade is er niet om er op los te leven
  noch om er op los te zwetsen

  ___

  je herkent mensen aan hun vruchten, aan wat hen bezighoudt, aan wat hen passioneert … als dat het omaaghalen van anderen is, in het bijzonder mensen die God dienen toont dat het hart vanwaaruit men leeft

  het toont ook de geest aan waar men door geanimeerd wordt, het waren ook farizeëen die Jezus passioneel wilden doden, de mond vol van “gerechtigheid” maar witgekalkte graven en we seten wie hun vader was …

  interessant dat ik op deze site – waar men zichzelf als maatstaf en rechter van anderen beschouwt – deze dingen moet zeggen

  en wees nu allemaal niet geschokt, ik citeer enkel teksten, of heb je daar ook moeilijkheden mee?

  “Wie het schoentje past die trekke het aan”

  of doe er iets mee en wees zelf eerst rechtvaardig en strek dan je hand uit naar degene waarvan je denkt dat die genezing nodig heeft

 126. rob zegt :

  @Bezoeker / fan v Sorensen
  DS schrijft zelf in een stuk over een parel dat God tot de mens spreekt.
  Dat doet God op verschillende manieren, ook door mensen heen, aldus David Sorensen..
  Het is volgens David Sorensen zelfs mogelijk dat God spreekt door vijanden.
  Ik geef Sorensen hierin gelijk, ik denk dat dit waarheid is.

  Hoe gaat David hier zelf mee om, en is het niet moeilijk om in bijvoorbeeld kritische reacties van GG-reaguurders de stem van God te filteren.

  Hoe ziet een Sorensen dit in praktijk? De moeilijke praktijk, als het er echt op aan komt?

 127. Pittig zegt :

  @ bezoeker

  Wil je met het aanhalen van Judas 18-19 kritiek op David Sörensen geven?

  ;i:“Aan het einde van de tijd zullen er spotters komen, die zich laten leiden door hun goddeloze begeerten.”

  Als er één ding zeker is, dan is het dat David Sörensen zich laat leiden door allerlei begeerten. Heb je het huis gezien waar hij eerst door “God” op gewezen was? En dat hij de hele tijd Gods stem zo duidelijk hoort? Dat zijn ook zijn eigen begeerten.

  Het zijn mensen die verdeeldheid zaaien en alleen op het aardse gericht zijn; ze hebben de Geest niet”

  David Sörensen zaait met zijn leer en zijn praktijken enorme verdeeldheid. Kijk alleen hoe oneens jij en ik het over David zijn?!

  En dat hij op het aardse gericht is — kijk maar eens hoeveel het hem om genezing en geld gaat — allemaal aardse dingen toch?

  Dus ik neem aan dat de tekst van Judas vooral op DS slaat?

  Zie GG gewoon als een profeet die de vinger op allerlei zere plekken in de christelijke wereld legt. Die door God gezonden is om alle wantoestanden aan de kaak te stellen. De bijbelse profeten waren ook niet geliefd om hun kritische houding en zij werden van alles beschuldigd waar jij ons ook van beschuldigd. Dus wij gaan moedig voorwaarts in het besef dat wij onze goddelijke opdracht uitvoeren, ondanks alle tegenstand… 😉

 128. bezoeker zegt :

  grappig hoe je daar zelf in gelooft
  en je denkt dat GG “een profeet” is?

  ik denk dat jij helemaal niets begrijpt van “bijbelse profeten”
  dat heeft niets te maken met spotèn dat soort profeten deden dat “face 2 face” en niet vanachter hun PC

  dat is typisch voor zakkelingen

  maar ga maar “moedig voorwaarts” hoor
  het zal zich vanzelf wel oplossen

 129. aafke zegt :

  @bezoeker

  Wat een pedante kwast zijt gij…

  Als je heel eerlijk bent kun je vaststellen dat de goddeloze begeerten begonnen in en rondom huis van uw geliefde voorganger David S. te B.
  Daar waar de schrift duidelijk is met de tekst “mijn genade is u genoeg” wil(de) David een groot huis van aanvankelijk € 500.000 en later zelfs € 1.000.000. Voorwaar een begeerte die er niet om liegt…

  Dus wie is hier de spotter.

  Jouw keuze om hier namens de Here God spiegels voor te houden en Hem voor je karretje te spannen is voor jouw rekening.

  Je kwam binnen en sprak wartaal; als je dan tegenvragen krijgt begin je te schermen met hel en verdoemenis.

  *neemt een kop thee en zucht pfffff….*

 130. vertue zegt :

  @Bezoeker

  Als ik je goed begrijp betekent dat dus dat iedereen die ‘God dient’ boven alle kritiek verheven staat? Dat is leuk! Waar kan ik zo’n label krijgen?

  En iedereen die dingen signaleert die niet goed zijn bij zo’n gezalfde beter zijn mond kan houden en stilletjes in een hoekje moet kruipen om nederig te bidden om de vernietiging van zijn verstandelijke vermogens?

  Er is ook nog zoiets als de bijbelse plicht om profeten te toetsen. En ook ‘geesten’ (1Joh 4;1). En de plicht om de zaakjes binnen je eigen kring te oordelen (1 Kor 5:12). En gezond verstand.

  Wat doe je dan met het lef van de profeet Nathan, die David (die andere) met zijn overspel confronteerde? Kritiek op de Gezalfde des Heren!

  Als kritiek bij voorbaat wordt uitgesloten begint het gevaarlijk te worden en ligt persoonsverheerlijking op de loer.

  Maar ik daag je nog steeds uit om eens te benoemen wat er niet deugt van de kritiek op David Sörensen.

 131. bezoeker zegt :

  pedant … even opzoeken

  bijv.naamw. – Uitspraak: [pəˈdɑnt]

  “als je je zo gedraagt dat het lijkt alsof je jezelf belangrijker en verstandiger vindt dan ieder ander”

  o ja juist, die houding die ik hier heel de tijd zie
  zoals ik zei “wie het schoentje past die trekke het aan”

 132. bezoeker zegt :

  wat grappig dat je vind dat ik spiegels voorhou
  dan doe ik hetzelfde als jullie zeg !!!

  en wat een problemen hebben jullie daarmee
  mijn excuses hoor
  ik zal niet meer “stout” zijn 😀

 133. mafchauffeur zegt :

  Het bijzondere is dat er meteen enorm grote woorden worden gebruikt als storm van laster, vuile tong, witgekalkte graven, enkel op het aardse gericht zijn, goddeloze begeerten.

  Terwijl het David zélf is die alsmaar weer nieuwe dringende en soms dwingende beroepen om geld op het internet plaatst. Inclusief de bijbehorende beloften dat God de gever rijkelijk zal zegenen. Zegen bij het overmaken van een klein bedrag, een DOORBRAAK bij het overmaken van een groot bedrag. Over te maken op zijn Nederlandse of Belgische bankrekening. En als je daar vraagtekens bij plaatst ben je ineens een spotter, verdeeldheidzaaier of lasteraar? Tja.

  Hopelijk beseft hij wel dat hij na verhuizing naar Nederland gewoon inkomstenbelasting verschuldigd is over zijn inkomen. En premie zorgverzekeringswet.

 134. vertue zegt :

  * Neemt nog een kop koffie en probeert weer te werken *

 135. aafke zegt :

  @bezoeker

  Gij hebt trouwens een heel bijzonder beeld van de geschiedenis rond het thema communicatie.

  In den tijd Jezus spraken de mensen nog met roeptoeters of lieten ze belangrijke berichten via herauten verspreiden. Enkele eeuwen daarvoor heeft men het geprobeerd met hoge babylonische torens in communicatieve zin op te vallen.

  Maar nooit met een PC; wel met “tablets” herinner ik me…

  (Dit alles uitgesproken met het accent van Lambiek)

  Wat een heerlijke dag.

 136. Pittig zegt :

  @ bezoeker

  Zullen we het er maar op houden dat jij niet de gave van het vermanen hebt? 🙂

 137. bezoeker zegt :

  “liefste” vertue

  ik heb het even opgezocht, ik denk dat je de spelling moet veranderen (met een i) ik maak ook vaak schrijffouten hoor, geen “arrogantie” bedoeld

  ___

  >> virtue |ˈvər ch oō|
  noun
  1 behavior showing high moral standards : paragons of virtue. See note at goodness .
  • a quality considered morally good or desirable in a person : patience is a virtue.

  >> als je zo’n nicknale wil gebruiken zorg dan dat je bij de waarde en betekenis blijft van die naam, want je zal er ongetwijfeld een “nobel” doel mee hebben (en dat wil ik wel geloven)

  DUS zorg dat je:
  1. hoge morele standaard hebt
  2. goedheid
  3. geduld
  4. zuiverheid (grondbetekenis is ook “maagdelijkheid”)

  ____

  maar wat ik wilde zeggen: leg me geen woorden in de mond, reageer op wat ik zeg, dat is een oud trukje: iemand dingen in de mond leggen

  wat jullie allemaal maar niet zien is de spottende toon waarop jullie dingen zeggen, spottend en zo duidelijk soms met haat zelfs … en dat heeft niets te maken met “correctie” en “waarheid”

  en ook niet met je nickname beste “vertue”

 138. mafchauffeur zegt :

  De Heer communiceert via David met podcasts, life letters, posters, wenskaarten, etc. Grotendeels gefabriceerd via de computer en/of internet en niet face 2 face.

  Dus waarom daar dan via internet geen reacties op mogen worden gegeven begrijp ik niet helemaal.

  De apostel Paulus schetste juist een Gemeente waar profetieën werden getoetst en besproken – niet klakkeloos geslikt. Al was het maar omdat geen enkele profeet volmaakt is. Ook de critici niet, uiteraard.

 139. bezoeker zegt :

  en over “echte” profeten
  die werden GEZONDEN en nooit met eigen mening

  eigen mening dat is iets wat jullie te over hebben
  helaas te weinig “gezonden”

  als je enkel met spot en scarcasme kan vechten verlaag je je tot straatniveau … dan moet je vooral niet willen “een profeet” zijn
  profeten die sterven meestal aan hun “roeping” wist je dat … en deden dat ten koste van alles, ze branden voor hun God en niet voor hun mening

  ach hoe triest allemaal

  ik denk ook dat jullie niet gewoon zijn om eens een andere reactie te krijgen dan hoon en spot = dat toont veel zwakheid als je enkel kan “huilen met andere wolven” … het is pas echt moedig als je kan spreken en alleen bent tov veel andersdenkenden … maar ja daar moet je een echt en een moedig persoon voor zijn hé …

  wie is hier zo?
  of enkel hard roepen en schelden op een anoniem platform?

  moedig hoor!!!
  WOW real heroes!!!

 140. vertue zegt :

  @Bezoeker

  be·zoe·ker de; m,v -s iem die op bezoek komt.

  Gast zijn geeft bepaalde voorrechten, maar schept ook verplichtingen.

  Maar om verder te gaan:

  Geliefde bezoeker.

  Ik vind:
  a. Dat er hier soms inderdaad teveel wordt uitgemolken. 5 topics achter elkaar over David is inderdaad wat te veel van het goede. Als je mijn reacties op die topics hebt gelezen zul je zien dat ik het bijltje niet hanteer.
  b. Dat niet wegneemt dat er een paar dingen serieus aan de hand zijn. Iemand die zijn eigen gemoedsbewegingen niet van de stem van de Heilige Geest lijkt te kunnen onderscheiden heeft een probleem.
  c. Veel mensen hier zijn het slachtoffer geweest van (charismatisch) machtsmisbruik of kennen mensen die hier het slachtoffer van zijn. Dat kan de felle toon verklaren.
  d. Dat iemand die in een publieke ‘onderwijzende’ hoedanigheid op het internet optreedt, daarbij voor lief moet nemen dat zijn ‘leer’ publiekelijk wordt beoordeeld. Dat sommigen dat met een grote gretigheid en felheid doen is voor hun rekening. Ik sta voor wat ik zeg en mag daarop aangesproken worden.
  e. Dat er ook ruimte is en moet zijn voor een tegengeluid. Dus als je argumenten hebt ben je van harte welkom om van een ‘bezoeker’ een ‘bijwoner’ te worden.

  Woorden in de mond leggen heb ik volgens mij niet gedaan, maar misschien voel je je geen recht gedaan door mijn samenvattingen van je reacties. Wel, dat voel ik me ook niet door jouw stukjes. Maar laten we daar geen te groot punt van maken. We zijn allemaal volwassenen hier 🙂

  Mijn pseudoniem met de e heeft een erg goede reden: het is het personage in C.s. Lewis boek ‘the pilgrims regress’.

 141. mafchauffeur zegt :

  @bezoeker: over die spottende toon zie onder het menu “Missie” van GG:

  “Hiermee hopen we de nog vrijwel ontbrekende ’bediening van humor en zelfrelativering’ onder christenen (door ons uit relativering vaak gespeld als ‘gristenen’) wat leven in te blazen.”

  Nogmaals, waarom dat dan meteen laster zou moeten heten? Spotten is het af en toe zeker ja. Maar mag het? Wat wil je, als ik de ene week van de daken schreeuw dat God mij huis A heeft beloofd, de volgende week huis B en weer een week later huis C, dan zullen ook mijn vrienden mij vragen of het wel allemaal nog wel goed met mij gaat. Maar als ik dan als door een wesp gestoken ze voor spotters en erger uit ga maken, ben ik vermoedelijk het contact met de werkelijkheid een beetje kwijt aan het raken….

  off topic: welkom terug van vakantie GG-moderator! Je hebt het er maar druk mee vanmiddag. 🙂

 142. aafke zegt :

  *gaat over tot de orde van de dag en legt de Dikke van Dale terug…*

 143. goedgelovig zegt :

  @bezoeker: Bijbelse profeten reageerden ook niet anoniem vanachter hun PC op GG.

 144. bezoeker zegt :

  @vertue
  goeie reactie en leuk om ook de woordenboek op te zoeken 🙂
  ik voel me vereerd dank je voor de “virtue” 😀
  (ik hou van humor daar ben ik om bekend)

  ___

  terug naar het onderwerp:

  wel ik ken weinigen zoals David die ook echt de koe bij de horens heeft gevat en in het gezicht van misbruik heeft aangekaart wat er mis is en dan ook recht die kerk is uitgewerkt … jullie zouden trots op hem zijn 🙂

  dus als ik er één ken die echt tegen foute dingen ingaat is hij het wel, maar waar hij zich vooral mee bezig houd is het luisteren naar God en dat vertolken naar mensen en het bewijs is er in de grote massa mensen die genezen, verandert, behouden en opgebouwd zijn door wat hij doet, zegt en schrijft (en daar zijn mensen bij die zelfmoord wilden plegen en nu God dienen en volledig normaal en gelukkig zijn … maar dat is Gods werk natuurlijk … – 😀 – alleen was er wel iemand die het moest doorgeven)

  dat zijn vruchten van wat je doet … hard roepen niet

  ik geloof dat sommigen idd goeie bedoelingen hebben en ik denk dat jij er ook bijhoort, nu is dat een veronderstelling want ik heb je schrijfsels nooit alemaal gelezen maar dat was mijn doel ook niet om te reageren op deze site (ik wil echt wel uitgaan van je goeie wil hoor)

  ___

  terechte en oprechte kritiek is één
  minachting en spot iets anders

  ik heb een aantal posts doorgelezen en het is heel laag van peil
  wat hier gebeurd heeft niets met correctie te maken maar is iets anders en komt uit een andere bron dan wat sommigen hier willen vergelijken als het werk vd profeten van oudsher …

  moest je eens weten wat dat inhoudt dan zou je nooit meer iets zeggen … echte profeten stierven haast eerst voor ze een letter correctie uitten naar anderen … maar ik geloof neit dat 1 van jullie allemaal hier werkelijk ooit het viir van God heeft ervaren … ik zou het merken weet je

  ___

  iets anders is spreken over wat je weet en spreken over een “idee over iemand” … en ik geloof niet dat 1 persoon hier David kent of ooit gesproken heeft met hem

  … ach wat verspil ik mijn tijd
  de humor kan er nog van af … tot daar dan hé

 145. bezoeker zegt :

  en uiteindelijk het enige wat telt :

  je zal moeten reageren als het wonder gebeurd en het huis er is
  want woorden moeten vervuld worden
  enkel daarna blijft het vaak stil
  maar ja wat kan je anders verwachten …

  mensen zoals jullie zijn er al eeuwen
  maar die veranderen NIETS aan wat er moet veranderd worden

  enkel hol geschreeuw en oppervlakkig gespot
  en spot is werkelijk een kenmerk van iets hoor … rara wie heeft er echt inzicht???

  dus we zullen terug communiceren als het getuigenis vervuld is en het huis bestaat .. OK “do we have a deal?”

 146. Harm zegt :

  Leuk… anderen stenigen via goedgelovig. had ik eerder moeten ontdekken. Nu heb ik van al die stenen een nieuw tegelpad gelegd. Da’s pas zonde.

 147. bramvandijk zegt :

  @Harm,
  Geen nood, je kan ook digitaal stenigen!
  Speciaal voor ons Hollanders is dat nog gratis ook.

  https://goedgelovig.wordpress.com/2011/01/21/laat-je-stenigen-gratis/

 148. aafke zegt :

  @bezoeker
  We have a deal, als dat huis van € 500/1000k er is.
  Laten we ook nog een onderzoekje doen naar de financiering er van.
  OK?
  Grote behoeften: grote wonderen.
  Een kleiner huis tegen het dubbele van de prijs is geen wonder. OK?

 149. bezoeker zegt :

  @Harm – dat is een goed idee zeg .. hier kan je veel tuinpaden aanleggen 😀

 150. bezoeker zegt :

  @aafke .. en dan gaan we jou ook doorlichten? OK?

 151. mafchauffeur zegt :

  @aafke: ik denk dat de belastingdienst daar ook wel in geinteresseerd zal zijn.

  En nee, dit is géén beschuldiging van fraude. Ik vertrouw er op dat David gewoon hetzij inkomstenbelasting (voor zover het als bezoldiging voor zijn evangelisatiewerk is te beschouwen) hetzij schenkbelasting (voor zover het een schenking is) gaat afdragen, zodra hij dat huis krijgt. Of, als hij er een ANBI voor opricht, wel netjes het woongenot en overige vergoedingen aan de stichting aangeeft.

  Maar dat komt wel goed.

 152. bezoeker zegt :

  @bramvandijk: ja wij Hollanders kunnen dat als de beste … en we zijn er nog trots op ook natuurlijk …

  maar natuurlijk dat is toch logisch: trots is de wortel van dats oort dingen !!!
  hoe kon ik dat nou vergeten …

 153. aafke zegt :

  @bezoeker
  OK we have a deal!

 154. bezoeker zegt :

  @aafke: weet je zeker dat je wil doorgelicht worden?

  je weet toch dat toen Jezus al die “rechtvardigen” confronteerde met henzelf ze allemaal afdropen.

  ik zou daar niet te snel op ingaan, ben je zonder vlek of rimpel misschien? ik denk dat iemand die zich kent en zijn/haar zwakheden dat niet te snel moet zeggen hoor …

  kom ik wil je niet aanvallen maar wilde alleen eens aangeven hoe het zou zijn als de rollen worden oomgedraaid, ik vrees dat niemand hier zou blijven rechtstaan, pas na zulke testen komt het echte werk weet je

  (ik wil je echt niet aanvallen hoor, alleen iets aanduiden, ik hoop dat mensen echt lezen … ook tussen de regels)

 155. Johan zegt :

  @bezoeker: Sjonge, wat een vooroordelen weer. Je kunt zo voor Goedgelovig gaan schrijven. 😉

  Je schrijft: “ik geloof niet dat 1 persoon hier David kent of ooit gesproken heeft met hem.”

  Ik ken David, spreek hem geregeld en waardeer hem, ondanks zijn erg doorgeschoten spiritualiteit. Natuurlijk zijn er veel mensen door Real Life geholpen, maar er zijn ook mensen voor wie het voortdurende happy-clappy geschrijf niet goed is omdat ze beter kunnen leren om een ‘real life’ te leiden.

  Hierbij stel ik vast dat je als profeet en iemand die claimt de gave van onderscheid te hebben in ieder geval door de mand bent gevallen.

  Dan je kortzichtige opmerking als zouden de mensen op dit forum nooit iets van God hebben ervaren en niets voor het Koninkrijk of voor andere mensen doen. Op dit soort domme aannames hoef ik toch niet serieus te reageren hoop ik?

 156. aafke zegt :

  @bezoeker

  Hartelijk bereid mezelf te laten doorlichten.
  Daar zal weinig nieuws uit voortkomen 😉
  Want, ik ken mezelf met m’n (on)hebbelijkheden.

  Zal zelf niet snel grote uitspraken doen namens de goede God.
  Weet heel goed dat ik zelf redenen genoeg heb om niet op de voorste rij te gaan zitten en… dat doe ik dan ook niet.

  Heb gezien dat allerlei types met religieuse hoogmoedswaanzin de voortdurende neiging lijken te hebben om geld uit de zakken van gelovigen te persen.

  Dan ontstaat in mij een “heilige verontwaardiging” en de behoefte de blijde gevers te beschermen en de claimers die menen bij de Heer op schoot te zitten te ontmaskeren.

  Tot nog toe moet ik helaas melden dat die bewezen ontmaskeringen nooit tot beschaming van de ontmaskeraars leidden maar altijd tot diepe schaamte van de godslieden met de grootste mond zelf.

  Ik zelf vind dat jammer en zelfs schokkend.
  Jammer voor de goede zaak van het Evangelie en schokkend voor de naïeve volgelingen die op zoek zijn naar de waarheid.

 157. bezoeker zegt :

  @Johan: ik lees wat ik lees …

  geen uitleg nodig … waarom moet ik jullie eigen verhalen uitleggen
  hebben jullie geheugenverlies dan?

 158. Jan-Peter zegt :

  @Allen: bezoeker heeft het hier zwaar te verduren. Hij/zij moet tal van reacties doorlezen en ze allen beantwoorden. Dat is alleen maar meer reden voor oppervlakkige ‘scheldkanonnades’.
  @Bezoeker: misschien wat genuanceerder worden?

 159. aafke zegt :

  @Jan-Peter
  scheldkanonnades…?

  Onze Vlaamse vriend bezoeker komt hier kaatsen..
  Hoe luidde dat bekende spreekwoord/gezegde ook weer?
  Wie kaatst kan de bal verwachten…
  😉

  Inhoudelijk heb ik hem trouwens nog niet zoveel zien reageren.
  Hij poneert stellingen en hij beschermt zijn held.

 160. bezoeker zegt :

  nuance is helaas een duur woord hier …
  laten we het op het bestaande niveau houden
  (in andere omstandigheden zou dit grappig zijn)

 161. bezoeker zegt :

  ach het is eigenlijk een zielige club hier …
  mmm
  ik wist eigenlijk wel beter dan reageren
  maar ja soms kan je het niet laten hé 😀

 162. Jan-Peter zegt :

  @Bezoeker: Kun je dat wel beoordelen? Hoeveel heb je je ingelezen? Hoelang volg je GG? Hoe goed ken je de reageerders hier?

 163. Stryber zegt :

  Vlaamse Visitor = V

 164. Jan-Peter zegt :

  @Stryber: dus omdat er een film is die iets met een V had en DS is een Vlaming, hij is dan dus een dwaalleraar?

 165. Profeet zegt :

  @bezoeker … serieus : gezellig, dat jij hier jouw vakantie doorbrengt — ja, dan geniet ik dus van jouw vakantie — en, jij durft tenminste … daar houdt Jezus wel van !!

  @GG … soms zou ik hier effe : ANONIEM willen zijn — kan dat ? 😉

 166. pijpkaneel zegt :

  @bezoeker @GG

  Ergens heb ik het gevoel, pardon, de profetie, dat Bezoeker een troll is van GG zelf, om ons door de komkommertijd te helpen.

 167. Profeet zegt :

  NB > bericht in MODeratie !!

 168. Vertue zegt :

  @Bezoeker

  Ja, het is hier een zielige boel. Echt zo’n clubje outcasts, losers, geestelijke drop-outs, misbruikte mensen, mensen in crisis, (a)gnosten, fundamentalisten en wat al niet. Allemaal mensen met een geschiedenis.

  Echt zo’n clubje waar Jezus graag mee zou optrekken. Hij had: Een scepticus (Thomas), een racist (Nathanaël), een simpele ziel (Petrus), een terrorist (Simon de Zeloot), twee licht ontvlambare sujetten (Jacobus en Johannes, ‘zonen van de donder (Mrk 3:17)), een verrader (Judas), diverse prostituees (Maria Magdalena), diverse collaborateurs (zacheüs e.d.) Een ondode (Lazarus), een ex-blinde (Bartimeüs), een schriftgeleerde die nog in de farizese kast zat (Nicodemus). Weinig mensen met een overschot aan stelligheid. Zo kun je nog wel even doorgaan. Oh ja, hij was zelf ook van dubieuze achtergrond uit een plaatsje in nergenshuizen.

  Maar er is hier nog wel een plaatsje voor iemand die een charismatische geloofsbeleving heeft en dat graag integer wil delen met anderen. In ons huis zijn ook vele woningen. Maar dan moet je het wel netjes houden en niet op de persoon spelen.

  Veel scherpte toegewenst

 169. Vertue zegt :

  @profeet

  m0der@tie is nooit leuk. Ik hoop voor je dat er nog iemand van GG wakker is voor je 😉

 170. Profeet zegt :

  @vertue … geeft niet — @bezoeker ijvert nu voor mij 😉

 171. Johan zegt :

  Bezoeker is een trol. Geen enkel inhoudelijk argument, geen enkele link, alleen maar losse flodders met de bedoeling mensen tegen zich in het harnas te jagen. Ik dien hierbij een klacht in.

  Profeet mag van mij ook meteen met een ezelsorenmuts in de trollenhoek.

 172. goedgelovig zegt :

  @bezoeker: Je zit te trollen en daar wordt op gehandhaafd. Probeer constructief met anderen in gesprek te gaan.

 173. bezoeker zegt :

  @goedgelovig
  lees eerst eens wat ik zeg … en schrik niet als ik in de stijl van de site schrijf, ik ben nog niet eens begonnen met te spotten zeg … nou als ik in een hogere versnelling ga moet je niet verdrietig zijn hoor 😀

  ik hoef niet constructief in gesprek te gaan
  ik spreek mensen hier gewoon aan over het gezwets achter iemands rug
  en dan heeft plots iedereen problemen … hoe hypocriet

 174. aafke zegt :

  Ik zeg: een ban…!

 175. Pittig zegt :

  @ bezoeker

  Is dit gezwets achter iemands rug? Maar iedereen kan dit toch lezen? Jij bespreekt nu namelijk net zo goed allerlei reacties van mensen die je niet persoonlijk spreekt (face to face, zoals je eerder zei) en die nu misschien nog op vakantie zijn of deze site een tijdje niet bezoeken. Dan doe je zelf precies hetzelfde waar je ons van beschuldigt! … over hypocriet gesproken.

  Je zegt:

  ik hoef niet constructief in gesprek te gaan.

  Dat hebben we al gemerkt, maar je vermaant ons wel dat we niet constructief met David Sörensen in gesprek gaan? …over hypocriet gesproken.

  En in al je opmerkingen ga je uit van allerlei zaken en aannames over ons die je helemaal niet zeker kunt weten! Je kent echt de achtergrond van deze mensen niet. Je weet niets van ons. En toch ga je ons even vertellen dat we maar wat lopen te zwetsen?

  Deze site heeft een hoge standaard wat betreft het aankaarten van allerlei misstanden in evangelische kring. En het is heel goed dat dat gebeurt.

  Samen met Otto de Bruijne en Karin Timmerman heb ik aan een onderzoek gewerkt om de problemen in evangelische kringen in kaart te brengen. Dat onderzoek is gepubliceerd in het boek “Ooit evangelisch”. Daar kun je lezen wat er gebeurt als allerlei kritiek maar moet worden verzwegen en allerlei geestelijke taal wordt gebruikt om kritische noten tot stilzwijgen te brengen. Dat is verschrikkelijk. En velen hier hebben dat meegemaakt. En met dat ‘mondsnoeren’ doe jij nu net zo goed aan mee.

  Het lijkt op de manier waarmee de Rooms Katholieke Kerk met misbruik omgaat. Je mag niets zeggen volgens de bisschoppen, want daarmee beschadig je de goede zaak. Maar dat heeft tot gevolg dat slachtoffers tot stilzwijgen gedwongen worden en na verloop van tijd de bom barst met veel meer schade tot gevolg.

  Daarmee doe je de zaak van David Sörensen geen goed. Het zou zowel David als jezelf helpen als je wel een constructief gesprek aangaat en de meningen hier serieus neemt.

 176. goedgelovig zegt :

  @bezoeker: De gave van satire is niet iedereen gegeven. We zijn benieuwd naar je ‘hogere versnelling’. 😉

  Maar realiseer je ook dat op trollen wordt gemodereerd. Als je niet weet wat dat is, google je maar even.

 177. mafchauffeur zegt :

  Achter iemands rug om praten is niet leuk, nee. Want die iemand merkt misschien wél dát er over hem wordt gepraat, maar heeft geen idee wat er is gezegd.

  Dat lijkt mij hier bepaald toepasselijk. Sterker nog, David geeft juist zelf aan dat hij zelf niet leest en niet zal lezen wat er over hem wordt geschreven. Dat is zijn eigen keus – maar dan ook niet klagen dat er achter je rug om wordt gepraat. Overigens reageert hij ook niet op mails. Maar dat is dan misschien wegens het gebrek aan tijd en personeel.

  Maar degene die er grote moeite mee heeft en het zélf opklopt tot “een storm van laster” is dezelfde die er ook grote moeite mee heeft als een zieke zich heel netjes en bedeesd meldt op FB en vraagt hoe het komt dat zij niet genezen wordt terwijl God dat volgens DS áltijd wil voor Zijn kinderen. Die dame werd “afgeserveerd” op een manier waar zelfs de meest botte GG-reageerder nog een puntje aan kan zuigen.

  Gelukkig heeft DS een paar dagen later zijn FB afgeschermd voor comments. Heel wijs – life letters zijn er tenslotte niet om vragen over te stellen, ze zijn er om te DOEN. Doorbraken bereik je niet door vragen te stellen of te discussiëren (een gruwel in de ogen van de Heer), maar door de waarheden van de life letters toe te passen. En/of door een donatie over te maken op de Nederlandse of Belgische bankrekening, dat kan natuurlijk ook.

  Liefst een flinke donatie, want met een klein bedrag krijg je volgens DS wel een zegen retour, maar een doorbraak bereik je met een groot bedrag. En nee, dat is geen achterderugompraterij maar gewoon citeren uit door DS zelf rondgestuurde “bedelbrieven”….

 178. engel zegt :

  Ik zeg geen ban!

  De laatste die een ban kreeg hier, is daarna de martelaar uit gaan hangen bij een bevriende site. (misschien wel van hemzelf).

  http://www.bijbelgetrouw.nl/index.php?itemid=1597

  Pas op: niet voor tere zieltjes. (dus ook niet voor jou Pittig!)

 179. aafke zegt :

  @engel
  You’re probably right….
  😦

 180. aafke zegt :

  @Pittig
  Respect…!
  🙂

 181. engel zegt :

  @aafke,

  Ik zeg, laten we het nog een weekje aanzien en ‘bezoeker’ helemaal uitputten met onze intelligente en opbouwende commentaar.

 182. aafke zegt :

  Een week lang intelligent en opbouwend?
  Daswellang….

 183. engel zegt :

  Okee, laten we het eens een weekend proberen. Mischien moet je het eerst elke morgen proclameren: Ik ga me vandaag opbouwend en constructief gedragen op GG. Succes verzekerd.

 184. aafke zegt :

  Amen, halleloeja en shabba…
  🙂

 185. bezoeker zegt :

  dag allemaal, ik ga nuttige dingen doen
  ondertussen een ‘elegant afscheid’ met een beetje niveau

 186. rob zegt :

  He verdikkeme, ik wilde net aan een constructief gesprek beginnen met Bezoeker 😦

 187. engel zegt :

  @rob,

  En hoe wou je dat gaan doen?

 188. Tinus zegt :

  Ik zeg tegen de bezoeker:
  Matth. 7:1

  En getsie wat een niveau ook qua muziek, bweh!
  Maar dat heeft meer met smaak te maken.

 189. rob zegt :

  @Engel
  Met behulp van mijn overbekende tactische gaven!

 190. Jan-Peter zegt :

  @Bezoeker: dit was nog eens een afscheid!

 191. Profeet zegt :

  onderzoek is gepubliceerd in het boek “Ooit evangelisch”. Daar kun je lezen wat er gebeurt als allerlei kritiek maar moet worden verzwegen en allerlei geestelijke taal wordt gebruikt om kritische noten tot stilzwijgen te brengen. Dat is verschrikkelijk. En velen hier hebben dat meegemaakt

  me too !! — maar in mijn boek -( als het ooit uitkomt )- kan je lezen hoe gevaarlijk het is om wel je mond open te doen … speciaal als je weet wat ‘r echt stinkt — bijna : real suicide !?

%d bloggers liken dit: