Overste Salesianen: ‘pedoseks moet kunnen’

De Salesianen van Don Bosco, de kinderoppassers van de katholieke kerk, zijn weer lekker bezig. Niet alleen werd bekend dat een Salesiaanse pater aan de lopende band kinderen misbruikte, en ondanks twee veroordelingen telkens gewoon werd overgeplaatst, maar deze pater was ook bestuurslid van pedofielenvereniging Martijn. Zijn overste, Herman Spronck, wist dit, maar hield de pater jarenlang de hand boven het hoofd. Op het RTL Nieuws kwam de aap uit de mouw: Spronck vindt zelf dat seksueel contact van volwassenen met kinderen moet kunnen. Tsja… De ontluisterende beelden staan HIER en dat is nu wereldwijd nieuws. Intussen is de spotprent van Peter van Straaten over seksueel misbruik in de katholieke kerk uit het Limburgs Museum in Venlo ontvreemd. De dader is er gewoon mee naar buiten gelopen.

8 Reacties op “Overste Salesianen: ‘pedoseks moet kunnen’”

 1. aafke zegt :

  Nee de Salesianen weten het!
  In een celibatair leven kies je voor onthouding van sex met volwassenen. Met kinderen ligt dat heel anders natuurlijk; immers Jezus zei toch ook “Laat de kinderen tot mij komen”…

  Pater van B. en overste S zijn wat mij betreft rijp voor snelle opname…

 2. star zegt :

  Je snapt het niet, maar wij gewone mensen moeten voor alles wat we willen doen in het onderwijs,de Gezondheidszorg in Gevangenenzorg, bij Slachtofferhulp een VOG hebben; en in die VOG wordt duidelijk genoemd dat het gaat om relaties waarin verschil van macht kan bestaan en een tijdelijke afhankelijkheid. Als kerken de VOG voor iedere medewerker aan zou vragen, dan is dit in elk geval helder; en dan kun je wat mij betreft blijven geloven in verbetering van degene die die VOG niet krijgt, maar tot die tijd weet je dat je hem/haar niet toe kunt laten als medewerker. Dat zou al een eerste stap zijn.En verder moeten mensen als Spronck op staande voet verwijderd worden door de kerk zelf vanwege de uitspraken alleen al.De kerk zal moeten laten zien dat dit niet acceptabel kán zijn.
  We zullen ons toch eindelijk moeten gaan realiseren dat psychopaten en andere “paten”niet allemaal opgesloten zijn in de TBS klinieken, maar gewoon vrij rondlopen. En ook dat dit aantal vele malen groter is dan wij wel denken én dat zij zich nooit laten stoppen omdat ze geen inzicht hebben in wat de ander nodig heeft en alleen voor zichzelf gaan. Dat beschrijft Jan Storms heel helder.
  Wat ik erger vind is, dat men- waar dan ook- niet over durft te gaan tot opschoning van het personeelsbestand, bang voor…ja voor wat eigenlijk, want als de deksel van de beerput gaat -tot in de hoogste regionen- dan is er heel wat te verantwoorden over wat er niét is gedaan.
  En we doen nu wel net alsof het hier alleen de RK kerk betreft,maar ik weet ook van Evangelische gemeenten waar de voorganger heel wat erger dingen deed, waar het gemeld was bij de broederraad en waar men er niets aan deed. Bang voor de goede naam? Ik heb altijd geleerd dat als je de slachtoffers écht wilt helpen er toch aangifte moet volgen. We zijn burgers van het Koninkrijk der Nederlanden en wie kennis heeft van een misdaad dient aangifte te doen.Ik zie niet in waarom kerken en gemeenten een andere weg zouden moeten bewandelen.Dat doen ze wel, door vaak het slachtoffer het zwijgen op te leggen en te zeggen dat er maar vergeven moet worden,maar dat is niet de weg.Daarmee worden slachtoffer nogmaals beschadigd.

 3. Stryber zegt :

  Gelijk in het zakenleven is het partnerschap van Don Bosco met Franciscus van Sales; de man met de fluwelen handschoen; (in onderhhandelingen); op een fiasco uitgelopen. Er zijn 2 mogelijkheden:
  1) Inquisitie-a-like liquideren.
  2) Sterfhuisconstructie; de levensvatbare onderdelen doorverkopen; de rest naar de sloop.

  (overigens geen kwaad woord over DB en FvS zelf).

 4. Eva zegt :

  Echt ontzettend jammer dit en zooooo genant voor rk kerk.

  Ook jammer voor de naam van Don Bosco die tegenwoordig allemaal mooie projecten hebben voor jongeren, deze worden inmiddels geleid door professionele leken, als er nog een non of priester nog bij betrokken is dan gaat het gewoon volgens de regels uit de CAO.

 5. DonQshot zegt :

  Die leidinggevende moet gewoon vervolgd worden voor nalatigheid en medeplichtigeid.

  Zo deze orde denken dat er iets anders staat: “laat de kinderen in mij komen”

 6. goedgelovig zegt :

  UPDATE: De spotprent is door de dief teruggebracht.

  http://www.kerknieuws.nl/nieuws.asp?oId=20600

 7. TommyLee zegt :

  Pater Nelissen is inmiddels overleden. Zijn zaak gaat boven verder. Omdat hem de hand boven het hoofd gehouden is zal de rechtzaak beneden ook door gaan. Waar waren zijn superieuren toen het fout liep??

 8. Stryber zegt :

  Was een beetje vroeg ins Kirche. Vooraan zitten enkele jongens wat te klieren. Onbewust gaat de zoekmachine van het brein in de richting van dat overste der Salisianen gedoe. De volgende ingeving zette zich in het brein:
  Die overste doelde in het RTL intervieuw op de puberale ontdekkingstocht die jongens//jongens en meisjes//meisjes ondergaan.
  Verantwoording: RTL is een moraalloos agglomeraat, alleen de kijkcijfers tellen; desnoods met geweld; en zij hebben dat intervieuw gewoon gemanipuleerd tot een spraakmakende uitspraak; ze hebben temidden van dat puberaal gedrag een geestelijke geplaatst; en hen zo in opspraak gebracht; een regelrechte Judas-daad…….
  Die overste had moeten weten in een complot te geraken door met RTL in zee te gaan; hij kan zijn ontslag niet meer rechtzetten; maar is onschuldig…

%d bloggers liken dit: