Aalten wordt een kustplaats (2)

Gisteren publiceerden we het eerste deel van de ‘profetie’ van Karin Houwers dat Aalten in de Achterhoek een kustplaats wordt. Vandaag wordt het nog spannender, want in de nacht van 3 Mei 2010 kwam de volgende droom: “Ik zag mijzelf in een heel hoog gebouw, een soort wolkenkrabber. Er waren veel mensen in dit gebouw. Het bericht kwam dat er een ‘Tsunami’ aan zou komen. De mensen in het gebouw raakten in paniek en wilden naar het dak. In de droom begreep ik dat er geen veilige plek zou zijn in het gebouw, behalve op het dak van het gebouw. Er was slechts één manier om daar te komen: via de lift en met speciale toestemming.”

Koop vast een blauw-met-wit-gestreepte blouse!

Karin vervolgt: “Niet iedereen kreeg toegang tot de lift. Voor de lift stonden mannen met een ernstig/sober gezicht. Zij bepaalden wie er in de lift mocht, en wie niet. Ik zag mijzelf voor de lift en droeg een blauw met wit gestreepte blouse… Eén van de wachters keek mij aan, wees naar mij, en ik kreeg onmiddelijk toegang tot de lift. Channah (een medechristen) was bij mij, en zij droeg ook een blauw met wit gestreepte blouse, maar deze was iets anders. In de lift begreep ik dat de blauw met wit gestreepte blouse ons toegang tot de lift had gegeven. Ik kreeg de overtuiging dat ik de anderen moest waarschuwen, en hen moest laten weten dat enkel het dragen van een blauw en witte blouse toegang tot de lift zou geven.

Toen hoorde ik een wachter tegen een andere wachter zeggen: ‘Geef haar een warme jas, voor onder haar blouse.’ De man/wachter die mij de jas gaf, kwam uit Aalten. Deze jas hield mij warm op het dak van het hoge gebouw. Eenmaal op het dak zag ik de megagolf komen. Deze was ontzagwekkend hoog! Het water overspoelde het gehele (!) gebouw, behalve het dak, hoewel het water tot aan mijn borstkas kwam. Alles was onder water, behalve de hoofden van de mensen op het dak.”

Toch knap dat je met zo’n tsunami tot aan borsthoogte nog op het dak van een wolkenkrabber kunt blijven staan. Maar het gaat natuurlijk om de betekenis van deze droom: “Ik denk dat het hoge gebouw voor de Nederlandse samenleving/natie staat. Enkel degenen die hun vertrouwen in Jesjoea de Verlosser hebben gesteld, en door Hem zijn geheiligd en gereed gemaakt voor Zijn komst (blauw met witte blouse), zullen de komende calamiteiten overleven. Ik zag mijzelf anderen waarschuwen hoe zich voor te bereiden voor de toegang tot de ‘lift’ die ons naar die veilige, hoge plaats brengt. Het water zal het grootste gedeelte van Nederland bedekken. Wellicht verwijst de ‘warme jas’ van Aalten naar hetgeen de Here ons hier in Aalten heeft opgedragen: de fysieke en geestelijke voorbereiding voor Zijn bezoek aan dit land. Die oren heeft, die hore…”

Goddelijk teken: de aswolk had de vorm van een sikkel

Hoe weten we nu of dit echt zo zal gebeuren? Natuurlijk, de Nederlandse overheid is laks als het gaat om het onderhoud van onze dijken, en die vulkaan in IJsland kan vast nog veel harder spuiten dan hij heeft gedaan. Maar hebben we geen extra teken nodig? Daar is aan gedacht! Misschien herinner je je nog dat bij de tweede uitbarsting van de vulkaan Eyjafjallajökull (vanaf 14/15 April 2010) er grote hoeveelheden as in de lucht werden gespuugd die zich in zuidoostelijke richting begonnen te verspreiden. Door de noordwestelijke windrichting kwam deze as direct naar Europa, inclusief Nederland. Volgens Karin is dit heel opmerkelijk omdat de as dezelfde koers volgde als straks de tsunami.

“Op zaterdag de 17e April 2010 liet de Here ons zien dat deze aswolk een ‘teken in de hemel’ belichaamt. Ik hoorde het woord: ‘sikkel’. Aangezien deze aswolk grote problemen veroorzaakte voor het vliegverkeer, hebben meteorologische instituten en andere onderzoekscentra zich bezig gehouden met het in kaart brengen van deze aswolk. Deze had de vorm van EEN SIKKEL!” Een landbouwwerktuig dat gebruikt werd/wordt voor het maaien van de oogst of het ongewilde onkruid. De volgende kaarten van de MET Office UK (Meteorologisch Instituut Verenigd Koninkrijk) tonen dit duidelijk aan:

Jammer dan, er komt geen geheime Opname

Dan gaat de ‘profetie’ verder: “De Here Jezus, God van de ganse hemel en de aarde, spreekt! De oogst is gereed. De vruchten van deze rebellerende en zondige wereld zijn tot volle rijpheid gekomen. God’s Sikkel is klaar om te maaien. Want: Nog een zeer weinig tijds en Hij, Die te komen staat, zal komen, en niet vertoeven. (Heb. 10:37). De Sikkel van God hangt over Nederland en de rest van de naties. De tijd is kort. Onze generatie Christenen heeft het bijzondere (!) voorrecht om de wederkomst van Jesjoea te zien; onze ogen zullen niet sluiten in een natuurlijke dood. Vele Christenen denken wellicht dat deze turbulente tijden hen niet zullen raken. Zij hebben hun vertrouwen gesteld in de lering van de zogenaamde ‘geheime opname’ waardoor zij in de veronderstelling leven dat de Here hen uit de wereld zal opnemen voordat ‘de sikkel’ de naties zal slaan. Dit is een leugen van de Futuristische School en een sluwe blinddoek van de Satan. De Here Jezus komt niet twee, maar één keer terug.”

Verhuis naar Aalten nu het nog kan!

Nog een goddelijk teken vond plaats bij het Dolfinarium in Harderwijk, waarvan Sheilène Nanson (zelf uit Rotterdam) getuigt. “Op 2-8-2010 gingen wij met 2 andere gezinnen naar het Dolfinarium in Harderwijk. In de auto vertelde De Heer dat wij naar Aalten moesten gaan. Ik vertelde het toen aan mijn man. Hij wilde een bevestiging daarop van God zelf ontvangen. Toen we aankwamen op de parkeerplaats, stapte tegenover onze auto een ander gezin uit hun auto. De vader van het gezin sprak tot zijn zoontje die ongehoorzaam was. En mijn man hoorde de vader tegen zijn zoon zeggen: ‘Als je je nu niet gedraagt, stuur ik je terug naar Aalten’ (de grote bevestiging waar hij op had gewacht).” Sheilène is met haar gezin direct op zoek gegaan naar een huis in Aalten. Overigens hoeft voor de dolfijnen in Harderwijk niet gevreesd te worden, die hebben straks een aanzienlijk groter zwembassin.

De tsunami is dus niet te voorkomen. Het enige wat we kunnen doen is als de wiedeweerga naar Aalten (of all places) verhuizen, of desnoods naar Winterswijk. De huizenprijzen in de Achterhoek zullen de komende jaren uit de pan rijzen. Maar dan heb je wel het strand vlak voor de deur. Aalten aan Zee.

Je kunt deze profetie in z’n geheel downloaden op de site God-is-goed.nl, waaraan ook de bekende oordeelsprofeten Teun van der Weijden, Bert Dorenbos en Yvette Lont hun bijdragen leveren: deel 1, deel 2 en de openbaringen van Sheilène.

Advertenties

203 responses to “Aalten wordt een kustplaats (2)”

 1. ThaFizzy says :

  [blockquote]Er was slechts één manier om daar te komen: via de lift en met speciale toestemming.[/blockquote]

  En toen vloog Sjakie samen met zijn opa en Willie Wonka boven de chocoladefabriek!

  Of

  En daar schoot de lift de lucht in met Abel en hoorde we Trijntje Oosterhuis zingen: “Kom vlieg met mij mee, over land over zee. Het avontuur ligt ginds achter de horizon”

 2. ThaFizzy says :

 3. ThaFizzy says :

 4. aafke says :

  Goedemorgen Nederland.
  Ik heb bovengenoemde GG teksten hardop voorgelezen aan mijn geliefde en dat op gedragen toon.
  Onze zuster Karin Houwes kreeg het woord “sikkel” door. Mij overkwam zojuist iets soortgelijks.
  Ik kreeg het woord “sukkels” door.

 5. aafke says :

  Inmiddels vraag ik me af of Karin dat van die blauw/wit gestreepte blouse wel correct heeft waargenomen.
  Immers onze aartsvader Michiel de Ruyter trotseerde wereldzeeen niet in een blauwgestreepte maar een blauwgeruite kiel.
  Dus voordat goedgelovigen besluiten om het verkeerde reddingsvest aan te schaffen tijdens deze koopzondag, is het raadzaam hierover een bindende uitspraak te forceren?

 6. Rien says :

  Onze zuster Karin Houwes kreeg het woord “sikkel” door. Mij overkwam zojuist iets soortgelijks.
  Ik kreeg het woord “sukkels” door.

  😀

 7. rob says :

  sjonge, wat jammer, geen grote opname voor alle ellende 😦

 8. aafke says :

  @rob
  Bljkbaar was je bezeten door Futurisme..
  Ben jij blij dat je het op tijd hoort….?!

 9. Jan-Peter says :

  Satan is heel hard aan het lachen, nu. Tis em niet gegund.

 10. Ds Dre says :

  Volgens mij wil iemand nodig van zijn huis af in Aalten.
  In de prijsklasse € 175.000,– tot € 225.000,– staan er 48 te koop en zijn er het afgelopen jaar 28 verkocht.
  Opvallend dat in deze stad het CDA verreweg de meeste stemmen heeft gekregen tijdens de laatste verkiezingen bijna 30%, bijna evenveel als PvdA en VVD samen. CU 5,5% en SGP 0,3%. Toch nog een paar SGP’ers die behouden blijven, past wel in hun visie.

 11. Ds Dre says :

  Ik kreeg het woord snikkel door. Lullig maar het is niet anders.

 12. Jan-Peter says :

  Vergeet niet dat in Aalten twee vergaderingen zijn. Zowel ‘licht’ als ‘zeer zwaar’. Gezellig, dan blijft die oorlog tenminste doorgaan.

 13. aafke says :

  @DsDre
  Je kunt wel zien dat jij in de afgelopen jaren niet erg gezegend bent; immers als je had geloofd in wat Benny Hinn, Pamela King en Todd Bentley je voorhielden, hoefde je nu niet te kijken naar huizen in de prijsklasse 175-225k.
  Dre, waar is jouw zegen gebleven..?
  Ti’s lullig.
  Trouwens het feit dat jij een ander woord doorkreeg dan ik, geeft te denken.
  :-))

 14. Ds Dre says :

  @Aafke.

  Boven het miljoen is niks te koop. Dus die zegen is aan Aalten voorbij gegaan. Nou snap ik dat lullig.

 15. Flipsonius says :

  Op 26 Februari 2006 kwam het volgende tot ons: ‘Aalten shall be a coastal place in My Kingdom’ (Aalten zal een kustplaats zijn in Mijn Koninkrijk).

  Karin vergeet dat de Aaltener strandpret in het Koninkrijk van korte duur zal zijn. Het zeewater trekt zich na een tsunami onvermijdelijk weer terug, en de boulevard zal uitzicht bieden op een troosteloze vlakte van modder, autowrakken, puin en lijken van mens en dier.

  Deze broeder wist niet dat door IJsland een belangrijke breuklijn loopt.

  Als ze wat verder had gezocht in de wiki had ze dit gevonden:

  Langs de kust van de zuidelijke Noordzee zullen geen hoog oprijzende tsunami’s optreden. De fjordenkust van Noorwegen en Schotland is iets kwetsbaarder. De plaattektonische situatie in de Atlantische Oceaan is ongunstig voor het optreden van zeer zware zeebevingen – in tegenstelling tot in de Indische en Grote Oceaan. Een zeebeving (bijvoorbeeld bij het vulkanische IJsland of Jan Mayen) kan leiden tot een kleine tsunami die tussen Schotland en Noorwegen de Noordzee kan binnen trekken, maar deze zal in de ondiepe zuidelijke Noordzee door bodemwrijving aanzienlijk uitdempen en al op tientallen kilometers uit de kust breken. Aardbevingen in het Noordzeegebied zelf zijn van geringe sterkte en leiden niet tot tsunami’s groter dan 0,5 meter.

 16. Ds Dre says :

  @Jan Peter.

  Nou snap ik waarom de tsunami bij Aalten stopt. God kan niet kiezen tussen de lichte en zware variant. Nooit geweten dat de vergadering gesplitst is, maar verbaast me ook weer niet.

 17. aafke says :

  :-), 😉

 18. Ds Dre says :

  @Flipsonius.

  Waarom denk je dat het een profetie is? Als het allemaal voorspelbaar is het geen profetie maar een scenario met een kansberekening.

 19. Ds Dre says :

  De duurste villa die te koop is kost nog geen miljoen. En wat lullig, er zit een buitenzwembad bij. Ook wel praktisch dan hoef je niet door de kadavers heen te zwemmen. Erg handig zijn paarden. Uiteraard is olie dan ook niet meer te verkrijgen. Vandaar die open haard. Nou bieden maar zou ik zeggen.

  Gelegen tussen Aalten en Lichtenvoorde op een prachtige landelijke locatie in het buitengebied van Aalten VILLA “Huize Catharina” te midden van landerijen.

  Dit unieke landhuis met buitenzwembad, dubbele garage en diverse bijgebouwen is gelegen op een ruim bos/weide perceel van circa 1,5 hectare.

  Ideaal object voor paardenliefhebber, uitrij mogelijkheden via zandwegen.

  GLOBALE INDELING:

  Begane grond:
  Zeer ruime entree/hal met vide, trapopgang en toilet. Royale kamer (64 m²) met open haard aan de voorzijde en een uitgang naar het terras gelegen op het Zuiden. Badkamer met toilet, dubbele wastafel, ligbad, douche en sauna. Buitenterras (oost/ west) met open haard.

  1e verdieping:
  Master bedroom met schuifkasten, balkon en badkamer met toilet, hoekbad (Whirpool) en dubbele wastafel.

  Kapschuur Heritage 2 compartimenten (eiken), welke eventueel kan worden uitgebreid naar 3 compartimenten (hout is voorradig).

  Algemeen:
  zwembad met roldeck en terras op het zuiden

 20. aafke says :

  @rob
  Die Dre die wijst terecht op alle ellende die langs je schuifpui komt drijven als Karins profetie realiteit wordt.
  Is het mogelijk dat jij het “Futuristische gedachtengoed” op GG nog eens wat nader uitwerkt.
  Wellicht kunnen we dan kiezen en hoeven we ook niet naar C&A voor die blauw/wit gestreepte blouse.

 21. aafke says :

  Ds Aart is aan het preken, vermoed ik, dus hem kunnen we niet varegn om nadere uitleg, maar Pittig kun jij alvast een voorzet doen.
  Als jij het licht hebt, ook goed natuurlijk.

 22. Ds Dre says :

  Niet voor de nuchter maag.

  Ontbindingsproces

  Als een lijk in frisser water wordt ondergedompeld (tussen 4 en 20 °C, zoals de Oosterschelde of Noordzee), maar niet langer dan drie weken, veranderen de weefsels in adipocire (lijkenvet), een samenstelling die de activiteit van
  bacteriën stopzet. De inwendige organen blijven in zulke omstandigheden veel langer goed.
  De huid van een lijk dat uren tot dagen in het water heeft gelegen, wordt wit en zacht en bijzonder onaangenaam voor zowel oog als neus.

  Stankhinder

  Pathologen-anatomen die een autopsie verrichten op een lijk dat in het water heeft gelegen, gebruiken benzoë op hun masker of bevriezen het lijk minstens vier uur vooraf om de stank te verminderen.

  Voedsel voor de vissen

  Hebben de vissen iets aan een lijk? Ja zeker. Met vissen in de buurt wordt de ontbinding honderd keer veversneld.
  Vissen, krabben en kleinere zeedieren beginnen gauw de zachtste stukken van het gezicht op te eten. Oogleden, lippen en oren verdwijnen het eerst, gevolgd door ogen, neus en mond.
  Kleine zeedieren, zoals garnalen, zijn bijzonder efficiënt bij het opruimingswerk.
  Grotere beesten, zoals haaien, gaan dan weer erg spectaculair te werk: ze rukken soms wel een volledig been af.

  bron: seamasters.be

 23. Ettje says :

  Een dwaallicht is in ’t Nedersaksisch, de taal die ze in Aalten ook spreken, een dweellocht… En meestal vind je in de buurt daarvan ook witte wieven…

  Denk dat we bij deze profetie daar dicht bij in de buurt komen…

 24. aafke says :

  Ik zou zeggen, eet u smakelijk allemaal.

  Dre dat huis is trouwens een plaatje.
  Denk je dat die Saab cabrio er bij wordt geleverd?

 25. de barnevelder says :

  Zullen de Duitsers blij mee zijn , Scheelt een slok op een borrel in de benzine kosten in deze dure tijden en uren minder in de file , dus een verlenging van het weekend van minstens een halve dag .

 26. Ds Dre says :

  @Aafke.

  Nu ze weten dat het huis dadelijk aan de kust ligt denk ik niet. Ik denk dat vraagprijs makkelijk kan worden verdubbeld. De gedroomde hereniging met Duitsland zit er ook dik in. Aalten bij Duitsland en Limburg wordt onafhankelijk met Wilders als president. Bea wordt heerser van de Hollandse en Gelderse eilanden.

 27. Pittig says :

  Profetie volledig verkeerd geïnterpreteerd

  De profetie is waar, maar de uitleg zit er helemaal naast! Hier de uitleg die ik meteen kreeg toen ik deze profetie las:

  Deze profetie is juist een bevestiging van de koers die Nederland heeft gevaren. En juist het hoge gebouw is daarvoor een sprekend beeld.

  Dankzij de wetenschap hebben wij zulke hoge gebouwen kunnen bouwen en zijn er liften in die gebouwen. Dus juist de koers die Nederland vaart, met zijn nadruk op wetenschap, brengt de verlossing!

  De aswolk is in de vorm van een sikkel. Heel opvallend, omdat het communisme natuurlijk als symbool een sikkel had. Het is een duidelijk teken van God dat de aarde het communisme heeft uitgespuugd en dat het zal verwaaien als as!

  IJsland met zijn banken en kapitalisme is hiervoor door God aangewezen, als teken dat —ondanks de economische crisis— God het kapitalisme steunt.

  De satan had IJsland en het kapitalisme aangevallen om dit allemaal tegen te houden. Om ervoor te zorgen dat mensen van koers zouden veranderen, maar het is niet gelukt. God stond het niet toe.

  En waar worden blauw-witte blousen en overhemden het meest gedragen? Precies, in de zakenwereld! Het is duidelijk wat chiquere of nettere kleding. Pas als wij ons aanpassen aan de kapitalistische, wetenschappelijke koers die Nederland vaart, zullen wij toegelaten worden tot deze zegen.

  Want de tsunami is ook geen echte tsunami, maar een teken dat het geld onze kant op zal komen. Een vloed aan voorspoed en welvaart zal ons overspoelen, zodat we tot aan de nek in het geld zullen zwemmen.

  Alleen Aalten en Winterswijk zullen niet bereikt worden… (maar dat was ook al te zien aan de lage huizenprijzen, want het geld zit daar nu ook al niet. Veel te weinig geloof in wetenschap en kapitalisme).

  De Waddeneilanden en Friesland zullen het eerst de zegen ontvangen, omdat God het meest blij is met de mensen die daar wonen.

  Zo spreekt de Heer (Pittig)!

  En ik krijg deze waarschuwing er bij: “Als iemand iets aan deze profetie en de uitleg toevoegt, zal God hem met vele plagen straffen en als iemand iets afneemt van wat in deze profetie staat, zal God hem uit het boek des levens verwijderen.”

 28. engel says :

  Amen! Broeder en ziener Pittig,

  Een WAAR woord en een GOEDE uitleg.

  Dus die 642 huizen die te koop staan in Drachten zullen wel snel verkocht zijn.

  http://www.funda.nl/koop/drachten/sorteer-prijs-af/

  Helaas weinig keus boven het miljoen.

 29. aafke says :

  Pittig, er zijn van die momenten dat je rijkelijk gezegend lijkt te zijn. Dan willen veel mensen de zoom van je kleding aanraken en meegenieten van die zegen.
  Maar…., profetieën uitleggen moet je nog leren.
  Ik ben dus heel benieuwd wat Hero deze middag door krijgt.

 30. Ds Dre says :

  @Piitig.

  Briljant. Je ziet ook dat de zegen niet Ierland bereikt, schuldencrisis, België, geen kabinet, Duitsland, die hebben nooit gedeugd. Wel Rusland en dat klopt want dank zij de hoge olieprijs zal Rusland zwemmen in het geld. Engeland, Nederland en Noorwegen hebben veel gas en olie.

 31. aafke says :

  Nou ja, als Ds Dre denkt dat hij het verkeerd heeft gezien met die reukoffers die hij zo treffend beschreef, dan durf ik me toch eens vast te klampen aan Pittig.
  Het is hier koopzondag en dus ga ik vanmiddag wat extra zakken inslaan.
  Zodat ik ze kan vullen en rustig kan afwachten wanneer de profetie waar wordt dat ik een echte “zakkenvuller” in het koninkrijk mag zijn.
  Amen

 32. rob says :

  @Aafke

  Karin noemt geen invasie van aliens, dus de uitleg is zowiezo fout.

  Ik denk dat de uitleg moet zijn:
  Een tsunami van aliens, met een kleurenblindheid voor blauw en wit. Als je die combinatie draagt ben je zo goed als : _on_zichtbaar_ en veilig 🙂
  Zelfs als een van de weinig overlevenden op het dak van een wolkenkrabber.
  Mooi toch.

 33. 2eHans says :

  God, 2 simpele argumenten om dit volledig te kunnen ontkrachten.

  1. Het verhaal van Noach. Genesis 9: 15 …zal ik denken aan mijn verbond met jullie en met al wat leeft, en nooit weer zal het water aanzwellen tot een vloed die alles en iedereen vernietigt.

  2. Jezus sprak Grieks en leefde in een Griekse wereld. Zijn naam kan je uitspreken als Gesjoes of Jesjoes, Niet als Jesjoea. Gebruik je die naam, dan kom je bij Jozua en/of Jesaja uit.

  Los van alle menselijke redenatie (die grotendeels terecht is) om dit verhaal van de hand te doen, is het Bijbles gezien ook grote onzin.

 34. aafke says :

  @2eHans
  Ja dat kan jij wel zeggen; voorlopig zet jij hoog en droog op de 12e etage van een flatgebouw in Ede.
  Ik woon hier vlak aan de kust en heb het nodig troostrijke uitleg te krijgen; ik houd me tot nadere stipulerende uitleg mij anders dwingt te besluiten even vast aan Pittig.

 35. Onno says :

  @2eHans, volgens mij spraken ze in die tijd Aramees in Israël en Jezus en zijn discipelen dus ook.

  Leuk verhaal is dit trouwens voor een apocalyptisch kinderboek.

 36. Profeet says :

  @aafke … ik zal ’s contakt opnemen met die mensen, om te vragen hoe precies : ze hebben ge`toetst ? — want, juist profetie : staat of valt met toetsing !!

 37. Sermon8 (niet van Google) says :

  @ 2eHans (6 maart, 2011 at 1:12 pm)

  ad 2
  Zijn naam in het Hebreeuws: “Esau” …

 38. 2eHans says :

  @ Onno, @Sermon8.
  Jezus kende uiteraard wel Aramees (denk maar z’n kruiziging) maar sprak dit doorgaans niet. Grieks was de wereldtaal. De Joden deden daar vrolijk aan mee… De stelling blijft dus: Alleen al het feit dat ze in de ‘profetie’ Jezus’ naam niet eens fatsoenlijk ‘doorgekregen’ hebben zegt al dat het hele verhaal totale onzin is

 39. Sermon8 (niet van Google) says :

  @Onno (6 maart, 2011 at 1:42 pm)
  voor dat kinderboek dan wel iets verzinnen voor al die voorbij drijvende lijken. Waarvan driekwart van Duitse oorsprong zal zijn, want nogmaals, de zeebeving wordt verwacht plaats te vinden midden in de Duitse bouwvakvakantie.
  Dat worden enorme, witte hompen tussen al dat schuim.
  Ben beneuwd naar de tekeningen

 40. Sermon8 (niet van Google) says :

  “benieuwd”

  (sorry Star, niet geteld deze keer)

 41. Mustafa says :

  Ik hoor ook een woord. “Sukkel”.

 42. Sermon8 (niet van Google) says :

  @2eHans
  ik wilde alleen maar zeggen, dat Hij zelf Jood/Hebreeuw was. Jij stelt het correct.

  Maar, waarom neem je überhaupt “stelling”?
  Van de WMI website:
  “Watchman Fellowship is an independent, nondenominational Christian research and apologetics ministry focusing on new religious movements, cults, the occult and the New Age.”

  Niet voor GG toch?
  GG is er om hun “teleurgestelden” weer op te nemen straks …
  Wellicht iets voor Hillywood om iets van hardboard te maken voor de eerste opvang
  Inclusief “6 hoog torenflatje”. Van karton

 43. 2eHans says :

  Tja, waarom neem ik stelling?
  Mijn eerste ingeving is dit soort dingen volledig belachelijk maken, afkraken en uitlachen…

  Maar ik weet dat we daarmee elkaar wel aan eht lachen krijgen, maar de arme schapen die hierin geloven bereiken we er niet mee. Niet dat dit zal helpen, maar dat heeft dan weer alles met koppigheid te maken…

 44. rebecca says :

  net de carnavalsoptocht gezien. Liepen ook aliens in rond.w1ellicht dat zij de profetie een zetje kunnen geven.
  Ik zag veel overeenkomsten met de profetie: blauwe blouses, niet met witte streep maar rode zakdoek. Mochten ook in de ” lift” (de stoet)

 45. Joop says :

  Ik voorspel: er is geen toekomst in profetie..
  🙂 😉

 46. Joop says :

  Welke profeet voelt er al nattigheid…

 47. rob says :

  @Joop
  Die nattigheid is toch toekomstmuziek. Jammer dat ze geen jaartallen genoemd hebben.

  …..Er komt een tsunami…. maar wanneer ik een bootje moet kopen zeggen ze er niet bij.
  &*^%$$#$# profeten

 48. Flipsonius says :

  De moeder aller profetieën is natuurlijk jaren geleden al gedaan door drs P. Geen gruwel laat hij onbesproken!

 49. M. Schippers says :

  Helaas raken steeds meer christenen in de war door deze dwaze zielige in zichzelf gekeerde dromers!
  Oplichters zijn het!!! altijd uit op aandacht ,geld en promotie voor hun eigen dwaze grootse bewegingen.
  Alleen al hun groots interesante engelstalige uitspaken zoals:Heaven on earth,M.v.dSt.! binnenkort
  in mei, op camping de Betteld .Kan nog net voor de
  vloetgolf.Zelhem ligt 18 km ten westen van Aalten.U bent gewaarschuuwd!!!!!

 50. WoodyFlow says :

  Even kritische vraag:

  Van wie was die blauw gestreepte witte blouse? Buitenechtelijke relatie? Hadden ze voor 1 uurtje een kamer geboekt in een hotel? En waarom krijg je een jas voor ONDER je blouse? Klinkt als doodgewone iets wat absurde droom van een godsdienstwaanzinnige

  —————————-

  Leuk weetje over Aalten. Aalten is geboortedorp van Angus Young, gitarist van de rockband AC/DC!

  AC/DC staat voor: AntiChrist/DevilComes

  AD/DC: Highway to Hell werd in de zomer van 1979 uitgebracht en dit album zorgde in de VS voor een rel doordat Angus op de hoes hoorns droeg. Religieuze organisaties kochten de plaat massaal om deze te verbranden. Op de televisie liet een tegenstander een nummer van AC/DC achterstevoren horen.En wat bleek, ze vernamen duivelse teksten. De bandleden werden vaker afgeschilderd als satanisten After Christ/Devil Comes” or “Anti Christ/Death to Christ”)

  jugde for yourself
  de AntiChrist komt in Aalten!!!!

 51. Profeet says :

  @m.schippers … merk je serieus dat de christenen in de war raken ? — nee toch 🙂

  maar de huizenprijs in Aalten, stijgt >

  http://www.hypotheek.cc/Aalten.html

 52. star says :

  Brrr, ik krijg spontaan jeuk van zulke dingen. Hoe in de lieve vrede kan een normaal mens met zijn verstand op een rijtje zich met deze onzin inlaten.En denkt die narcistische zichzelf zo serieus nemende mevrouw dat half Nederland uit randdebielen bestaat.
  Vroeger ging je met zo’n psychotisch verhaal direct richting crisiscentrum, nu plak je er een christelijk sticker op en alles ligt in katzwijm
  Het ergste vind ik nog dat er mensen dit serieus zullen nemen net zoals een aantal jaren terug mensen op het einde van de wereld zaten te wachten.Dat ze werden uitgelachen was nog het minst erge van alles, de schade was natuurlijk vele malen groter.
  Mensen als deze mevrouw zijn het ergst van alles. Het is net als met het sprookje “de kleren van de keizer” je hebt geestelijk gezonde mensen nodig of een kind dat roept wat er te roepen valt.

 53. bramvandijk says :

  @2e Hands

  Ook al weten we natuurlijk niets helemaal zeker is het erg waarschijnlijk dat Jezus Aramees sprak in zijn dagelijks leven. Wellicht kon hij ook wat Grieks, maar dat zal niet de taal zijn geweest die hij dagelijks gebruikte.

  Ja, de evangeliën zijn in het Grieks geschreven, maar die komen uit de periode 65-100 n.chr. en dat zegt dus niet zoveel over Jezus zelf. Bovendien vinden we in Markus (het oudste evangelie) dat Jezus een aantal keer Aramees spreekt.

  Zie bijvoorbeeld: hier.

 54. P.B. says :

  Mocht het zover komen wil ik iedere GG-lezer, in de zomer, een gratis glaasje ranja en een ijsje aanbieden! Ik woon in Winterswijk, zo’n 8 km van Aalten.
  Lijkt me echt ideaal, gewoon op het fietsje naar het strand….

 55. 2eHans says :

  @Bramvandijk,

  Ik heb in de paar jaar theologie die ik heb mogen studeren iets anders geleerd, maar dat maakt uiteindelijk ook niet uit. De stelling blijft dat Jezus in ieder geval een Griekse naam had. Hem bij een Hebreeuwse variant daarop noemen getuigd van gebrek aan kennis bij onze profiteuren… euh… profeten

 56. Flipsonius says :

  @Bramvandijk
  Interessante kwestie
  Hoe waarschijnlijk is erg waarschijnlijk? Ik vind de argumenten van Mark Roberts nogal mager. Een paar schriftplaatsen, maar geen betrouwbare sociaal-geografische gegevens. Eigenlijk weten we blijkbaar verbazingwekkend weinig hierover. (of ik ben te lui om het te gaan opzoeken 😉 )

  Maar, geëxtrapoleerd:
  Je kan je afvragen wat 3 eeuwen Hellenisering met een volk en zijn taal doet. Om een vergelijking te maken: Hoeveel Hawaiianen spreken nog Hawaiiaans als voertaal i.p.v. Engels? En hoeveel Friezen Fries (sorry, Albert en Pittig)? En als Jezus Aramees als voertaal sprak, was dat dan Algemeen Beschaafd Aramees, of plat-Nazareens, wat bijvoorbeeld voor Jeruzalemmers weer amper verstaanbaar was? Kan het niet zijn, dat de voertaal Grieks was, en dat nationalistische groeperingen probeerden de oorspronkelijke talen te handhaven? Wat zou er op wegwijzers in Galilea hebben gestaan? Tweetalige opschriften?

 57. Onno says :

  @2eHans, op welke theorie baseer je dat Yeshua komt van een Griekse naam en dat Jezus een Griekse naam had? Yeshua is gewoon Hebreeuws van oorsprong en inderdaad een variant van de naam Jozua zover ik weet. Sommige Bijbelboeken zijn in het Aramees en het Hebreeuws geschreven van oorsprong en later in het Grieks en Latijn vertaald. Misschien zit daar de kneep.

 58. Hairetikos says :

  1. Uit o.a. de Dodezeerollen blijkt dat Aramees rond het begin van de jaartelling een belangrijke schrijftaal was in Palestina. Verder is bekend dat Aramees ongeveer vanaf de Perzische tijd de omgangstaal was. Grieks was ongeveer wat Engels nu voor ons is.
  2. In twee vroege, onafhankelijke bronnen vinden we Aramese woorden en uitdrukkingen, namelijk Paulus en Marcus. Dit bewijst dat de oergemeente in Palestina hoogstwaarschijnlijk Aramees-sprekend was, althans voor een deel.
  3. Aangezien Jezus en zijn volgelingen niet tot de hoogste klassen behoorden, kunnen we veilig aannemen dat zij Aramees spraken.

  Jezus als Griekse naam is natuurlijk een vergrieksing. In de Septuaginta heet Jozua ook Jezus. Oorspronkelijk zal Jezus Yeshua geheten hebben (o.i.d.).

 59. Flipsonius says :

  @Hairetikos
  Ad 1) Mark Roberts betoogt nu juist dat je Qumran niet als doorslaggevend mag beschouwen (te sectarisch en nationalistisch, niet representatief). Bovendien, al was het een belangrijke schrijftaal, dat zegt niet zoveel over de omgangstaal in een tijd dat misschien 1-2 % van de mensen lezen en/of schrijven konden.
  Aramees als omgangstaal vanaf de Perzische tijd: ok, maar dat is een behoorlijk lange periode. Dat Aramees zal toch niet statisch en universeel zijn geweest. Zou jij je verstaanbaar kunnen maken met een Brabander uit de 16e eeuw? En zouden er geen sterke regionale verschillen kunnen bestaan?
  Ik wacht eigenlijk op een sterk argument dat het onwaarschijnlijk maakt dat Jezus in het Grieks predikte.

 60. biblo says :

  Angus Young is geboren in Glasgow…
  en ja, je hit highway to hell’ noemen trekt wel de aandacht, daar hoeven ze verder niet zielig over te doen, de band heeft er behoorlijk aan verdient 🙂

 61. Th says :

  @Woody flow angus young woont er zijn vrouw is er geboren hij komt van down under

  @pb ik wil wel helpen met de limonade en ijs 🙂

 62. 2eHans says :

  @Onno. Yeshua is inderdaad Aramees. Jezus heette echter Jezus. De belangrijkste reden om aan te nemen dat hij Grieks sprak is dat de Bijbel het expliciet noemde als hij géén Grieks sprak maar Aramees sprak. Markus 15:34 noemt het er nog bij wat “eli eli Lame Sacbachtani’ in het Grieks betekend. Daarnaast ging Jezus ondanks dat hij zoals Hairetikos terecht stelt niet tot de hoogste klasse behoorde, wel om met deze klasse (tollenaars, priesters, romeinen). het is algemeen bekend uit historische bronnen dat dezen geacht werden Grieks te spreken.

  Enkele personen uit het nieuwe testament hadden een Aramese of Hebreeuwse naam, denk hier aan Simon (Petrus), Jozef, Maria, Barnabas en Levi (Mattheus). Jezus had deze echter niet. Hij wordt al bij de aankondiging van de engel aan Maria aangduid met een Griekse naam.

  Nogmaals: De vraag of Jezus Aramees sprak is uiteindelijk voor deze discussie niet zo interessant. de vraag hoe hij heette des te meer. Ik hoop hier een klein lichtje op te hebben kunnen schijnen

 63. Pittig says :

  Sprak Jezus Grieks, Hebreeuws, Aramees of het Nederlands van de Statenvertaling?

  Er gaan veel stemmen op voor de laatste, maar die komen vreemd genoeg allemaal bij enkele zware gereformeerde kerken vandaan.

  Maar we hoeven hier niet lang over te discussiëren, want het antwoord staat al lang op Wikipedia… En zoals jullie weten, de Engelstalige Wikipedia heeft altijd gelijk (tenzij ik het er niet mee eens ben):

  During its 3,000-year history,[4] Aramaic has served variously as a language of administration of empires and as a language of divine worship. It was the day-to-day language of Israel in the Second Temple period (539 BCE – 70 CE), was the original language of large sections of the biblical books of Daniel and Ezra, the Gospel of Matthew,[5] was the language spoken by Jesus, and is the main language of the Talmud.[6]

  Aangezien Daniël en Ezra vrij laat zijn ontstaan, blijkt hier uit dat Hebreeuws en Aramees minstens naast elkaar bestonden. Daarnaast zijn er nog twee opvallende plaatsen in het oude testament: Genesis 31:47 geeft ook een Aramese vertaling van een Hebreeuwse plaatsnaam en Jeremia heeft in de Hebreeuwse tekst opeens één Aramese zin (10:11) waarin afgoderij wordt afgekeurd. Ongeveer 250 jongere verzen uit het oude testament zijn in het Aramees geschreven.

  Verdere Aramese woorden: Abba, Maranatha, Eloi Eloi, lama sabachtani, Rabboeni, Kefas (Petrus), Thomas (tweeling in Aramees), Jezus Barabbas, Maria Magdalena, Simon Bar-Jonas, Thaddeüs, Lebbeüs, Bartholomeüs, Tabitha, Martha, Jozef Barsabbas, Elymas Bar-Jezus, plaatsen als Gehenna, Gabbatha, Golgotha, Bethanië, termen als Mammon, Korban…

  Dat zijn wel erg veel Aramese woorden…

  Verder is het bijbels-Hebreeuwse schrift (en later) voor het grootste deel beïnvloed door het Aramese schrift, want het oud (paleo) Hebreeuws ziet er héél anders uit dan het bijbelse Hebreeuws en lijkt bijna volledig op het Aramese schrift.

  En dan moesten alle Joodse mannen Hebreeuws leren, om in de synagoge dienst te kunnen doen. Daarnaast was Grieks de internationale taal en Jezus moet in het Grieks met alle buitenlanders gesproken hebben.

  Dus volgens mij sprak Jezus: 1. Aramees, 2. Hebreeuws en 3. Grieks.

  Als hij echt God was sprak hij ook: 4. Foenicisch, 5. het Engels van over 4000 jaar, 6. middeleeuws Nederlands, 7. Azteeks, 8. Swahili, 9. Arabisch, 10. Marokkaans-Nederlands, 11. rap-Engels, 12. Kameels, 13. Honds, 14. Duiventaal, 15. etc. etc.

  Maar Aart heeft de tijd vlak voor het nieuwe testament onderzocht (Makkabeeën-tijd). Misschien heeft hij nog een helder licht op deze zaak?

 64. Pittig says :

  @ 2e Hans

  Enkele personen uit het nieuwe testament hadden een Aramese of Hebreeuwse naam, denk hier aan Simon (Petrus), Jozef, Maria, Barnabas en Levi (Mattheus). Hij wordt al bij de aankondiging van de engel aan Maria aangduid met een Griekse naam.

  Dat zegt toch niet alles? Het staat wel vast dat Jezus beslist niet alles in het Grieks heeft gesproken. Er is dus zoveel al zo vroeg vertaald en aangepast.

  En als je het echt bij het Grieks wilt houden, dan zouden wij toch ook “Iesoes” (Ἰησοῦς) moeten zeggen? Want anders hebben wij het ook al veranderd.

  En Ἰησοῦς is duidelijk een hellenisatie van het Hebreeuwse יְהוֹשֻׁעַ (Jehosjua, Jozua) of het Hebreeuws-Aramase יֵשׁוּעַ (Jeshua) en betekent in die talen het zeer toepasselijke “Yahweh redt/bevrijdt”.

  Terwijl Jezus in het Grieks hooguit met iasthai (genezen) in verband gebracht kan worden.

  Maar het belangrijkste argument is wel deze: alleen het woord Jehosjua (met bijbehorende betekenis in Hebreeuws/Aramees) kan een verklaring geven voor Matt 1:21

  Geef hem de naam Jezus, want hij zal zijn volk bevrijden van hun zonden.’

  Dat past precies met de Hebreeuwse of Joodse naam. Ik zie dus niet in hoe jouw argument hierbij stand kan houden.

  Verder wordt er wel degelijk Aramees in hogere kringen gesproken, want tegen de dochter van het hoofd van een synagoge spreekt Jezus in het Aramees (Marcus 5:41) wat duidelijk maakt dat het Aramees de voertaal was in een voornaam huishouden.

  Op Aramaic Herald nog veel en veel meer argumenten en bewijzen voor het Aramees als eerste taal voor de tijd van Jezus. Niet alleen uit het nieuwe testament, maar ook uit de rabbijnse literatuur, archeologisch onderzoek, kerkvaders etc. etc.

  Een oorspronkelijk Hebreeuwse of Aramese naam voor Jezus lijkt mij dus echt de enige mogelijkheid.

 65. Profeet says :

  Ook de engel, die Maria het goede nieuws kwam brengen, sprak : grieks — iedereen daar in het onheilige land, sprak grieks — verder, gold het hebreeuws toen reeds als *kerklatijn*, plus nam het aramees de positie in van *heilig dialekt* — kortom : het grieks was daar & toen DE taal … en al het overige, zijn bedenksels !!

 66. 2eHans says :

  Wat Profeet zegt…

 67. bramvandijk says :

  Naast wat al gezegd is zijn een aantal uitspraken logischer als je ze vanuit het Grieks terugvertaalt naar het Aramees: “de sabbath is er voor de mens, niet de mens voor de sabbath, daarom is de zoon des mensen heer over de sabbath”? Is logischer als je bedenkt dat “de mens” en “de zoon des mensen” in het Aramees allemaal “bar adam” is of iets dergelijks (uit mijn hoofd, en ik spreek helemaal geen Aramees, of Grieks of Hebreeuws, dus dit is ook allemaal maar van horen zeggen).

  Ook de kameel die door het oog van een naald moet lijkt te berusten op een Aramees homoniem: het woord voor kameel en touw zou precies hetzelfde zijn.

  Maar goed, het blijft lastig om zekerheid te krijgen over iets van 2.000 jaar geleden. Er zijn mensen die proberen aan te tonen dat Jezus nooit bestaan heeft, dus hoe wil je dan aantonen welke taal hij gesproken heeft?

  De meeste historische Jezus boeken maken er trouwens geen woorden aan vuil, Jezus sprak gewoon Aramees, punt. Alsof daar ook helemaal geen discussie over is.

  Ook op google is er weinig over te vinden. Voornamelijk mensen die proberen te laten zien dat Jezus Grieks sprak, maar dat lijkt weer ingegeven om vast te houden dat de evangeliën de letterlijke woorden van Jezus bevatten. Is voor mij in ieder geval niet heel overtuigend…

 68. vertue says :

  @Bramvandijk

  Met die uitspraken heb je het denk ik juist, alleen is het Bar nasj ipv, bar adam, wat dan weer een veelgebruikte uitdrukking schijnt te zijn voor ‘ik’.

 69. bramvandijk says :

  Vertue is het met me eens, dan moet het wel waar zijn!

 70. Click says :

  Als je graag naar Aalten wilt verhuizen, maar je man voelt daar niet zo voor, dan kun je twee dingen doen….

 71. Sermon8 (niet van Google) says :

  @Flipsonius

  hoe je het NU ook wendt of keert, élk argument is een aanname. Was één van Murphy’s Laws niet :
  “Assumption is the mother of all fuckups”?

  Maar we zijn niet bang …

  Hét argument waar jij naar op zoek bent, moet je die niet gewoon vinden in “tegen WIE Jezus predikte”?
  Dat zal dan een afwisseling zijn geweest van de diverse dialekten Aramees + Grieks + Romeins.
  Toch?

  En dat van Qumran; dat waren Essenen. Aramees sprekend. En die hadden er zeker geen belang bij hun “leer” ter beschikking van anderen dan Esseense Joden/Hebreëen te stellen.
  Dan schrijf je dus alleen in die taal die je ook spreekt en die gelezen dient te worden.

  Maar goed dat er van Massada niets op schrift is gevonden ..

 72. Sermon8 (niet van Google) says :

  leuk he Bram. Die Vertue is ook goed, man

 73. Hairetikos says :

  @Flipsonius
  In aanvulling op wat al door anderen gezegd is.
  Qumran niet representatief? Dat kun je alleen beweren als je aanneemt dat de DZrollen direct uit de bibliotheek van het “Qumranklooster” komen en allemaal sektarisch zijn. Maar 1) het zogenaamde “Qumranklooster” is misschien/waarschijnlijk gewoon een boerenbedrijf en helemaal geen sektarisch klooster. 2) Als er al een Qumranbieb geweest is, dan bevatte deze ook een heel aantal boeken die algemeen verspreid moeten zijn geweest, en die geen sektarische eigenschappen hebben. Bijv. vrij letterlijke Aramese vertalingen van de Hebreeuwse Bijbel.

  Verder beweert niemand dat het Aramees statisch is geweest. Het Aramees van Ezra en Daniël verschilt al aardig van elkaar.

 74. Hairetikos says :

  @2e hans
  Ambtenaren werden waarschijnlijk wel geacht Grieks te spreken (al zal de werkelijkheid waarschijnlijk weerbarstiger zijn geweest), maar wij hoeven om een Nederlands diplomaat te spreken die uitstekend Engels beheerst toch ook niet per se Engels te kennen?

 75. Ronald Gouw says :

  @ P.B. Ik woon ook in Winterswijk, ik hou mij wel aanbevolen voor een drankje en een ijsje.

  Maar gezien de klimaatsverandering en de komende zondvloed is het een idee om samen een strandtent te beginnen. Costa del Aalten?

 76. B.Art says :

  ik vond een paar versen voor de versen die 2e hans aanhaalde dit.

  De geur van de offers behaagde de HEER, en hij zei bij zichzelf: Nooit weer zal ik de aarde vervloeken vanwege de mens, want alles wat de mens uitdenkt, van zijn jeugd af aan, is nu eenmaal slecht. Nooit weer zal ik alles wat leeft doden, zoals ik nu heb gedaan. gen 8 vers 21

  Ik geloof dat God ook niet een stukje aarde zal vervloeken.

  God heeft zich volgens deze angstzaaiende valse profetes dus bedacht!!!!???? dus God is niet trouw???? Ongelofelijk al die grote woorden van Rampspoed. Hoe staat het trouwens met de ramp van Wilkerson?

 77. Profeet says :

  NB > de aramese fabel, is uiterst hardnekkig !! — echter de romeinse ambtenaren, spraken & schreven latijn — grieks daarentegen, was & bleef de algemene omgangstaal — dat dit grieks aldaar, sterk was be`invloed door ’t aramees, is niet relevant — grieks … is & blijft grieks !!

 78. bramvandijk says :

  @Profeet
  En hoe weet jij dat Grieks de belangrijkste taal was? En dat het een fabel is dat er Aramees werd gesproken? Enige argumenten?

  Of heb je dat van boven doorgekregen? In dat geval mag je ook gelijk de vraag beantwoorden hoe ik kan weten dat jij het werkelijk van god hebt doorgekregen en dat je geen beunhaas bent…

 79. de barnevelder says :

  @profeet
  Welles-Nietes-welles- nietes -welles-nietes- welles- nietes- welles- nietes -welles.Kaalkop Kaalkop Kaalkop…………..
  Waar blijft nou die beer!

 80. Sermon8 (niet van Google) says :

  @de barnevelder

  Beer?! Beer?! Huh!! Waar?!

 81. de barnevelder says :

  Sermon 8
  Zie staat geschreven kaalkop, kaalkop Zet ‘em op zet ‘em op

 82. Hendrik says :

  Misschien ligt er nog een sleutel in het spiegelbeeld van Aalten – netlaa

  Welke sleutel? Geen idee….. iemand?

 83. 2eHans says :

  Inderdaad, welles, nietes… het wordt een beetje een langdradige discussie. terwijl ik eigenlijk alleen maar wilde stellen dat Jezus een Griekse naam had, ondaks dat hij misschien wel, misschien geen Hebreewus/Aramees/Duits/Latijn sprak.

  Mijn stelling was en is dat de zgn profetie per definitie fout is omdat ze het hebben over Yeshua, terwijl er geen enkele zoon van God is die zich daarmee aangesproken voelt…

 84. Profeet says :

  @2ehans … inderdaad — Jezus of Yeshua, dat zijn twee verschillende personen !!

 85. sluwo says :

  grutjes wat een hemeltergende onzin is dit. en dan bedoel ik nog niet eens de profetie, maar het gezeur dat Jezus een Griekse naam is en dus niet Yeshua heet.

  als ik ‘Jan’ heet en ik ga naar Italie, verbasteren ze het daar gezellig tot Giovanni… zodra ik weet dat Jan ‘Giovanni’ is in het Italiaans, voel ik me gewoon aangesproken. ongeacht hoe je in je paspoort heet.

  ik vind de stelling en de argumenten ongelofelijk kort door de bocht. ik was het zelfs met Pittig eens (alweer!).

 86. rob says :

  @2eHands
  Misschien voelt Jezus Zich ook niet meer aangesproken als je denkt dat Allah Zijn Vader is, of als je denkt dat Jezus eigenlijk Sinterklaas is

 87. Flipsonius says :

  @Sluwo
  Bij de derde keer moet jij en Pittig trakteren!

 88. dreemobiel says :

  @ B.Art

  Wat? Straks ga je nog beweren dat de tsunami in Azië ook geen straf van God was!

 89. bramvandijk says :

  @dreemobiel
  Jij hebt het 100.000 comment geplaatst! Gefeliciteerd!

  Tenminste, als de telling in het url een beetje klopt:
  https://goedgelovig.wordpress.com/2011/03/06/aalten-wordt-een-kustplaats-2/#comment-100000

 90. goedgelovig says :

  @bramvandijk: Grappig dat je dat zag. Dreemobiel heeft de 100.000ste reactie geplaatst. Maar omdat gemiddeld 4-5 procent van de reacties sneuvelt in de moderatie, staat het werkelijke aantal online reacties op 95.522. Toch is het een leuke mijlpaal.

 91. bramvandijk says :

  @GG
  De echte cijferfetisjist laat zich weer kennen 😉

  Maar goed, ruim 4% van de reacties verdwenen in moderatie? Is meer dan ik dacht, aangezien je toch goed je best moet doen om een reactie verwijderd te krijgen…

  Of komt het ook door spamreacties als deze.

 92. goedgelovig says :

  @bramvandijk: Ja, dat is inclusief de spamreacties die door ons filter worden afgevangen.

 93. Dutch Hermit says :

  @Bram van Dijk
  een deel is ook gewoon spam. Ik zit met mijn blog momenteel op zo’n 20% spamberichten, die direct mijn spambox binnenlopen. Komt natuurlijk ook door gebrek aan gewone reacties 😉 maar kan me voorstellen dat GG er daar ook wel eens een paar van krijgt

 94. Pittig says :

  @ Sluwo

  Zodra we dicht bij de bijbel blijven, zijn wij het steeds helemaal eens — vind je dat niet een mooie gedachte? 🙂

 95. Pittig says :

  @ GG en bramvandijk

  Dat betekent dat we over (100.000 – 95.522 =) 4.478 reacties echt op de 100.000 zitten. Dus reactie 104.478 is pas echt 100.000. Maar dan moet er ondertussen geen spam meer tussen komen…

  Toch vind ik wel dat dreemobiel een eervolle vermelding in de annalen van Goedgelovig moet krijgen.

  En spam, dat is dat toch het promoten van producten en bedenksels. Is dan niet zo’n beetje alles op GG spam?

 96. Flipsonius says :

  @Sermon8 (niet van Google)

  Hét argument waar jij naar op zoek bent, moet je die niet gewoon vinden in “tegen WIE Jezus predikte”?

  Inderdaad, lijkt me de beste invalshoek.
  Overigens kan ik met alle aangedragen varianten wel leven hoor. Wat ik wel interessant vind is de beeldvorming die je gedurende je opvoeding krijgt aangereikt. Op de zondagsschool kreeg ik natuurlijk alle belangrijke verhalen voorgeschoteld. Die speelden zich af in een vrijwel onveranderlijk Bijbels landschap van het Heilige Land. De wereld waarin Jakob leefde was dezelfde als waarin Jezus predikte, en het Egypte waarheen Jozef en Maria vluchtten was natuurlijk het Egypte van de Farao en Exodus….
  Op de middelbare school ging het leerboek der oude geschiedenis daar als een stoomwals overheen – Mozes en Jezus waren zelfs geen figuranten, ze leken helemaal nooit bestaan te hebben, en de wereld van de Bijbel werd gereduceerd tot een mythische droomwereld. Afijn, ik heb later toch nog wel wat bijgeleerd 😉 en gelukkig mijn interesse niet verloren.
  Maar ’t is wel grappig hoe hardnekkig vooral die eerste beeldvorming kan zijn.. 🙂
  Hoewel, dat is eigenlijk helemaal niet zo grappig… 😦

 97. Joella says :

  typisch geval van een psychisch verstoord persoon… mensen met wanen en psychoses zijn toch ook altijd het onderwerp/de held van hun profetie/verhaal?
  knettergek..sorry Karin, but you need help.

 98. bramvandijk says :

  @GG en Dutch Hermit
  Inderdaad kan spam vrij substantieel zijn. Ik zie net op mijn eigen blog dat de laatste reactie url-nummer 412 draagt terwijl het volgens de statistiekenpagina pas nummer 390 is. En ik heb nog nooit iets weggehaald.

  Tegelijkertijd claimt het spamfilter al 129 reacties te hebben tegengehouden.

  *wordt langzaam gek omdat de cijfers niet lijken te kloppen*

 99. Dutch Hermit says :

  @Bram van Dijk
  je hebt gelijk, bij mij 109 reacties toegelaten + 25 spam = 119 reacties 😀 Kan zijn dat de spam niet wordt meegerekend, maar de pingbacks wel, maar dat die niet bij de reacties komen te staan. Dat zou ook een verklaring kunnen zijn.

 100. Sermon8 (niet van Google) says :

  @Flipsonius
  Dank voor je reactie. Keep smilling.

  Dat “hardnekkige”, dat is nu juist waar ik hier zo vaak op wil wijzen. En wat ik denk geleerd te hebben van Jezus’ “ontvang het geloof aanvankelijk (dit woord is weg gemodereerd) als een kind” en Zijn rebellie tegen de familietraditie.

  Van het (ancient) hermetisme (The Kybalion, Henoch, Thot/Tehuti/Tat) heb ik omarmd :
  “The lips of wisdom are closed, except to the ears of understanding”.

  Ook aan de “bijbelse Jezus” wordt toegeschreven dit inzicht en de achterliggende kennis tot zich genomen te hebben (in de “historische” periode na zijn 12e levensjaar).

  Deze inzichten zullen mede ten grondslag gelegen hebben aan Zijn “rebellie” ten aanzien van de remmende werkingen van de heersende familietraditie op de persoonlijke, vooral emotionele en spirituele ontwikkeling van het (op)groeiende individu.

  Het voor het jonge kind nog consistente verhaal
  dient beetje bij beetje uitgediept te worden op aangeven van en in het tempo van het opgroeiende kind.
  En daar missen we de goede leraren voor.
  En de ontwikkelingsstructuur ervoor in het “bestuurlijk (begeleidend?) orgaan” of in die “hoeksteen” die ons gezin daartoe dient te zijn.

  Beetje off-topic, maar ik kon het niet nalaten.

  En met Star’s 10 .. 9 .. 8 ..

  Groetjes

 101. Sermon8 (niet van Google) says :

  ik voorvoel een reactie op mijn voorafgaande reactie aan Flipsonius, van de googleaars onder ons.

  “The Kybalion”, begin 19e eeuw uitgegeven bij Yogi Publishers, de uitgeverij van een “voornaam” vrijmetselaarsgenootschap en onder het pseudoniem van “The Three Initiaties”.
  Het pseudoniem wekt de suggestie te verwijzen naar de weldegelijke verzamelaars van die universele waarden in hun respektievelijke leefperioden.
  Het boek en de commentaren, waaronder die van de schrijver zelf, werpen het juiste licht op de verwijzing “The Three Initiates”;
  wát deze drie bronnen Hermes, Thot en Henoch met elkaar gemeen hadden/hebben: koning-priester-wijsgeer/filosoof ofwel “Trismegistos”.

 102. goedgelovig says :

  @bramvandijk: 22 op 412 is ook ongeveer 5 procent. Wij schatten zelf op basis van de ervaring in dat 1 of 2 op de 100 reacties handmatig wordt verwijderd omdat deze in strijd zijn met de huisregels. Dat valt dus wel mee.

 103. Flipsonius says :

  @Sermon8 (niet van Google)
  Leuk, dat je niet kon nalaten om deze filosofische draai aan mijn vrije associatie (of verzuchting) te geven. Thanx.
  Ik ben het met je eens dat goede leraren dun gezaaid zijn.
  Kleine anecdote:
  Toen ik een jaar of 10 was, kwam de dominee een keer op huisbezoek. Ik was toen net bezig in de encyclopedie te ontdekken hoe het zonnestelsel was ontstaan. ‘U ziet ‘ zei mijn moeder met een ironische glimlach, ‘hij gelooft niet meer dat God de wereld in 6 dagen geschapen heeft’. Stotterend vertelde ik dominee wat ik zojuist geleerd had, en dat de Bijbel dus niet waar kon zijn. ‘Zo zo, dat is een vroegwijs ventje’, zei dominee tegen mijn moeder. Daarna werd besloten dat het niet veel zin had om mij nog naar catechisatie te sturen. 😉
  Ik denk dat een goede leraar het gegeven had gebruikt om mij door te geleiden van een letterlijke lezing van Genesis naar een meer symbolische (en passant demonstrerende dat een verhaal het ene kan vertellen, maar iets anders kan aanduiden – betekenislagen), en besloten had dat het tijd was om mij een wat volwassener godsbeeld aan te reiken. Gemiste kans dus. Ach ja.

  Later (toen ik een jaar of 25 was) vond ik een mooie definitie van wat een goede religieuze educatie inhoudt in een geschrift van een echte leraar: het leiden van de mens naar God via de weg van de ethiek (het verstand) en de esthetiek (het gevoel). Overigens een Rozenkruiser, die zich het meest thuis voelde in de filosofie van Spinoza.
  My 2 cents 😉

 104. dreemobiel says :

  Wauw, ik ben zeer vereerd met de werkelijke, maar ficitieve, 100.000ste post! Met mijn beperkt aantal reacties hier, vind ik dat toch een extra mooi (en efficiënt) resultaat 🙂

 105. Pittig says :

  @ Flipsonius

  Wat een gesloten dominee die bij de kleine Flipsonius op bezoek kwam… Hij was ook wel bang voor andere visies, zo te horen.

  En grappig dat jij rond je tiende daar ook mee bezig was. Toen ik rond de 10 was, verslond ik ook de encyclopedieën thuis en had ik een grote interesse in de astronomie… 🙂

 106. Flipsonius says :

  @Pittig
  Ik denk dat het meer stijfheid, en vormelijkheid was…maar ook de onverschilligheid en de arrogantie van de kerken destijds, tegenover de beginnende leegloop, niet wetende dat ze 20 jaar later vrijwel gemarginaliseerd zouden worden.

  Hoe zou het geweest zijn, als die dominee gewoon naast me was gaan zitten, interesse had getoond en me wat slimme vragen had gesteld (waar komt de zon vandaan, en die passerende ster?). En desnoods zijn twijfels en vragen met me had gedeeld?

 107. Sermon8 (niet van Google) says :

  @Flipsonius @Pittig

  Ik ben er zeker van dat velen van ons iets dergelijks hebben doorgemaakt.
  Ook ik op mijn 10e met “lastige vragen” tijdens de cat. En op een goede dag de in dit geval níet wereldvreemde dominee bij mijn ouders thuis met “wellicht over een paar jaar terug te laten komen voor Bijbelles”.
  Met deze dominee heb ik nog lange tijd een goede verstandhouding weten te onderhouden.

  Ook ik met de Grote Winkler Prins gestoeid waaronder ook astronomie.
  Op mijn 12e heb ik voor mijn proefwerken over “de Karolingische tijd” en “de Kruistochten” hoge cijfers gescoord vanwege de “mate van objectivieit” waarmee ik ze gemaakt had. Hilarisch.

  Voor het “levensbeschouwelijke” werkveld bezoek ik sinds 12 jaar de voor mij relevante symposiums/symposions van de Rozenkruisers. Als “buitenstaander”. Evengoed welkom. Die mensen weten elkaar te onderrichten, onder meer in wat ik pleeg te noemen het “wandelen met God”.

  “Hun” Robert van den Broek alsmede Joost Ritman (eigenaar van de Bibliotheca Philosophica Hermetica) zijn mijn actuele inspirators aangaande de Gnostiek en de Hermetica.

 108. Sermon8 (niet van Google) says :

  @Hendrik
  ik kom met Aalten niet verder dan “A T L A N T” 🙂
  en houd dan nog een “e” over …

 109. snow says :

  Ik denk dat de Geest Karin Houwers verkeerd geïnformeerd heeft. Aangezien de tsunami niet Nederland heeft getroffen maar Japan…:

  http://www.nu.nl/buitenland/2465596/tsunami-treft-japan.html

 110. rob says :

  @Snow
  Dat is toch maar een klein detail 🙂

 111. Ruitje says :

  Een tsunami in Japan. Echt vreselijke beelden.

  En nu is het weer wachten op de ‘profeten’ in Amerika die gaan beweren dat ze daar een profetie over hebben gehad en die gaan ze dan nu na de ramp vast publiceren op http://www.elijahlist.com.
  Een voorbeeld van iemand die dergelijke na-de-ramp-profetieën met terugwerkende kracht geeft, is Kim Clement.

  Mark my words… (dit is geen profetie).

 112. Pittig says :

  @ Ruitje

  Inderdaad schokkende beelden. Je ziet mensen wegrennen, maar de vloedgolf is veel sneller… Hele dorpjes overspoeld.

 113. Pittig says :

  @ Ruitje

  En inderdaad zal dat dit met een back to the future profetie worden voorspelt… Waarom is deze aardbeving en tsunami eigenlijk niet uitgebreid beprofeteerd en uitgebreid in het christelijke nieuws gekomen?

  Hier allemaal dezelfde soort profetiën als van onze Karin, maar dan van occultisten, shamanen en andere fundi-christenen, etc. (allemaal één pot nat, dus? 😉

  En 21 mei 2011 zal echt het einde van de wereld zijn, kijk maar hier op de CNN site.

 114. Ruitje says :

  @Pittig, ik zag net beelden en het is echt niet te bevatten. De mensen hebben geen kans…

  Ik hou die site van de Elijahlist ook in de gaten komende dagen. En als er inderdaad dat soort back to the future profetieën komen, dan geeft het des te meer aan hoe triest, arrogant en gevoelloos deze doorgeslagen profetisch ultra-charismatische beweging is. Ze zijn alleen uit op eigen eer… zelfs ten koste van al die slachtoffers in Japan. Walgelijk!

 115. sluwo says :

  Echt verschrikkelijk dat er mensen zijn die zich geestelijk gaan lopen profileren en het leed van zoveel mensen gebruiken om er zelf ego-technisch beter van te worden. “kijk mij eens geprofeteerd hebben dat dit zou gebeuren…”

  doet me een beetje denken aan een bepaalde profeet die onder een verdord boompje zat en teleurgesteld was dat Nineve overeind bleef.

 116. Pittig says :

  Aan de stand van de sterren hadden we het al kunnen zien: http://darkstarastrology.com/japan-earthquake-tsunami-march-2011-horoscopes-predictions/

  Waarom luistert ook niemand naar de astrologie en lezen ze de horoscopen niet?

 117. Pittig says :

  @ Ruitje en Sluwo

  Alles met jullie eens! (maar nu ben ik er niet zo blij om als de andere keren…)

 118. sluwo says :

  @Pittig
  nee, ik ben dr dit keer ook niet zo blij mee. heb nog weinig beelden gezien, want ik zit op mn werk. maar wat ik zo hier en daar hoor, is het erg schokkend.

 119. Ruitje says :

  @Pittig en sluwo, ik sluit me daar geheel bij aan.

 120. Ruitje says :

  Zodra ik dergelijke ‘profetieën’ over Japan tegenkom zal ik het melden.

 121. sluwo says :

  en we hebben een ‘winnaar’

 122. bodem says :

  @Sluwo

  Ongelofelijk. En de eerste vraag die we dan stellen is “Waarom vertel je dat nu pas?”

 123. sluwo says :

  @Bodem
  ja, dit is zo’n typisch gevalletje.. ‘nee, fijn dat je er nu al mee komt.’

  al vraag ik me af wat er met zo iemand was gebeurd als hij/zij het wel van te voren had gecommuniceerd.

 124. Ruitje says :

  @sluwo, ik denk dat het feit dat ze het niet van tevoren melden aangeeft dat ze geen echte ‘profeten’ zijn. Want dan zouden ze het zeker weten en de mensen waarschuwen. Ze bedenken hun profetie dus pas als de ramp gebeurd is…

 125. Doppler says :

  Serieus wat een eikels…Het lijkt wel alsof iedereen dit soort dingen gaat uitmelken?!?!? Walgelijk, zelfs de reguliere media komt al met van die vage koppen ‘Rutte is geschokt’ enz enz…

  Gaat het alleen nog maar om eigen gewin? ben ik blij dat ik het christelijke wereldje gedag gezwaaid heb..Sindsdien heb ik geen last meer van rare mensen die rare dingen zeggen, en ben ik vrijer dan ooit en angst ken ik ook niet meer.

  Echt jammer dat het christen zijn zooo verkeerd begrepen word door alle christenen, walgelijk gewoon.

 126. sluwo says :

  @Doppler
  ik kan je vertellen, buiten het christelijke wereldje komen net zo veel rare mensen tegen die hele rare dingen zeggen.

  om je alvast de desillusie te besparen.

  geen domme dingen zeggen AJB!

 127. Onno says :

  Ik heb nog geen beelden uit Japan gezien, wel op het werk over gehoord. Zal straks wel komen als ik nieuws ga kijken.

 128. Ruitje says :

  @Onno, dan zul je wel onder de indruk raken van de beelden. Die zijn echt te bizar voor woorden…

 129. Onno says :

  @Ruitje, ik zal CNN even aan gaan zetten. Ik ben nu toch wel benieuwd.

 130. John says :

  Heeft onze profeet Hero de Jong wellicht nog iets te zeggen over de explosies in de kerncentrale in Japan?

 131. Ruitje says :

  Ik ben benieuwd wat zelfbenoemde ‘profeten’ als Cindy Jacobs en Chuck Pierce gaan verzinnen om de ramp in Japan te verklaren. Ze hebben al steeds allerlei mooie verhalen over het getal 11 (en 2011). Ze zullen vast iets gaan doen met het feit dat de ramp op 11 maart plaatsvond…

 132. Ds Dre says :

  11 maart is 11-3 om 3.11 plaatselijke tijd. Als dat niet duidelijk is.

 133. Ruitje says :

  @Ds. Dre, heb je ook een profetie gehad die je vandaag, na de ramp, met ons gaat delen? 😉

 134. star says :

  Het is eigenlijk te zot voor woorden dat rampen worden uitgemolken tot meerder eer en glorie van de zelfbenoemde profe”teurs” die ik gewoon eerder profiteurs zou noemen. Krijgen ze thuis nou zo weinig aandacht dat ze dit nodig hebben om in de belangstelling te komen?En achteraf wordt er aan allerlei inlegkunde gedaan om het gelijk te bevestigen.Ik word echt niet goed van zulke figuren. Het is verschrikkelijk wat er is gebeurd en ongetwijfeld zal het een oorzaak hebben.Maar achteraf dingen op hun plaats schuiven helpt niet echt.

 135. Dutch Hermit says :

  Gaan de ‘profe-teurs’ niet iets doen met het feit dat de aardbeving precies 9,5 jaar na 9/11 plaatsvond?

 136. star says :

  @ Dutch Hermit:
  Gaan de ‘profe-teurs’ niet iets doen met het feit dat de aardbeving precies 9,5 jaar na 9/11 plaatsvond?

  Ze zijn er egocentrisch en ijdel genoeg voor vermoed ik.

 137. Dutch Hermit says :

  ik ben bang van wel ja 😦

 138. Ruitje says :

  Het zijn inderdaad ‘profeteurs’..

  Kijk op deze site van Cindy Jacobs, de header (tweede topbanner die verschijnt, je kunt ook op het tweede rondje klikken rechtsonderaan de banner). Bieden ze het Woord van God voor 2011 aan op dvd als je een donatie doet…. Ik dacht dat echte profeten altijd gratis woorden doorgaven.

  http://www.generals.org/

 139. Johan says :

  Als in Japan bij de zwaarste aardbeving in 140 jaar, met een kracht van 200 atoombommen, de tsunami maar 1,5 km het land in komt, hoe kan een tsunami in Nederland dan tot aan Aalten komen? Zelf als een groot deel van Nederland onder de zeespiegel ligt red je dat toch niet?

 140. Ruitje says :

  @Johan, bij die ‘profeten’ is alles mogelijk… 😉

 141. Jan-Peter says :

  Het zal wel een verhaal worden over de afgod technologie…
  Aan de andere kant: ook profeten kunnen creatief zijn.

 142. star says :

  @ Ruitje, nou is dát niet creatief? Jona kwam niet op dat idee toen hij door Nineve stapte om te vertellen dat het daar niet goed zou gaan. Integendeel, hij wilde maken dat hij weg kwam en had helemaal geen trek om de boodschapper te zijn..
  Het ergste vind ik dat dergelijke mensen gaan schuiven met de meest kwetsbare zaken,een profetie kun je in de eerste instantie niet afwijzen als belachelijk, want ja, ze speculeren op de onkunde van de ander. Nou ik ga dus niet doneren en blijf dus onkundig van de voorspellingen. Dát noem ik nou gewoon: wandelen met God en van dag tot dag met Hem leven.Wél zo rustig en ik hoef niet te doneren 🙂

 143. Flipsonius says :

  @Johan
  je onderschat de kracht van het gebed 🙂

 144. Pittig says :

  @ Dutch Hermit

  “Profe-teurs” 😀

  @ Johan

  Het is nu al de zwaarste aardbeving in 1200 jaar! De tsunami kwam op sommige plaatsen 10 km het land in en Japan heeft wel wat meer bergen dan Nederland.

  Het beste lijkt het me om het te vergelijken met de watersnoodramp van 1953. Daar werd ook niet héél Nederland overspoeld. Alleen was dat een veel en veel minder krachtige overstroming dan wat een tsunami aan kracht heeft.

  Dus ik weet het niet.

 145. Pittig says :

  @ Johan

  De vulkanen van IJsland en de Canarische Eilanden zijn naar mijn weten de grootste tsunami-gevaren voor Europa, maar die van de Canarische eilanden zullen daarbij vooral voor Amerika veel gevaar kunnen opleveren.

  Zie over het eiland Las Palmas als mogelijke bron van een tsunami: http://nl.wikipedia.org/wiki/La_Palma_(eiland)

  En hier een stuk over een Noordzee tsunami en een oproep tot dijkverbetering:
  http://www.wereldgeheimen.nl/een_tsunami_op_de_noordzee.htm

 146. Pittig says :

  @ star

  Dát noem ik nou gewoon: wandelen met God en van dag tot dag met Hem leven.Wél zo rustig en ik hoef niet te doneren.

  Ik doe met je mee.

 147. Profeet says :

  John … uit het verleden wisten de japanners, dat vloedgoven van #23 meter hoogte daar kunnen optreden — verder, is onze geachte kroonprins daar wezen kijken -( zich toen blijkbaar rotgeschrokken )- en heeft geadviseerd om maar ’s echte dijken te gaan bouwen — doch wat bleek : degenen daar op het niveau der hogere beslissingen, zijn te`zeer gehecht aan het riante uitzicht vanuit hun villa : over de ZEE !! –(( en ja, dan is zelfs God … een keertje *uitgepraat* ?

 148. Ruitje says :

  @profeet, dammen houden zo’n grote tsunami niet tegen en dijken ook niet. De kracht van het water en de vaart waarmee het komt (soms met 600 km per uur!) verwoest alles op zijn weg.

  Trouwens, waarom gebruik je de naam Profeet? Ben jij ook zo’n zelfbenoemde profeet?

 149. rob says :

  Er zijn ook problemen in de kerncentrales, eng gevolg.

  @Sluwo
  1 melding, verder niets meer?

 150. sluwo says :

  @rob
  geen idee. niet meer gekeken. jij nog meer gevonden?

 151. Jan-Peter says :

  @Profeet: mag ik je een tip geven? Als je je verhalen leesbaarder wilt maken kun je beginnen met het ophouden van -…- zinnen te maken. Die:-, is nergens voor nodig en verhoogt de onleesbaarheid extreem. Dat je het even weet. 😉

 152. rob says :

  @Sluwo
  Geen tijd meer gehad vandaag. Ik heb mij gestort op kliklaminaat, vreselijk spul

 153. sluwo says :

  @rob
  oei… maar is het gelukt met het laminaat? ik ga die ellende uit de weg en laat het leggen ;-). goeie keuze, zo te horen.

 154. John says :

  @Jan-Peter

  Het gebruik van neologismen, dat valt onder het verward spreken en schrijven, zoals Profeet (ofwel Hero de Jong) doet valt onder de symptomen van een psychose. Hij kan er dus niet veel aan doen:

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Psychose#Symptomen

 155. aafke says :

  Hallo John,
  Ken je de profeet persoonlijk of ben je ook in staat om op afstand een diagnose te stellen.
  Als dat laatste het geval is, kun je je voegen bij Matthew and friends….
  😉

 156. Profeet says :

  @john … je weet toch wat er met jou gebeurt, als je zo doorgaat !?

  @ruitje … wat gewone dijken niet kunnen, dat kunnen speciale *tsunami dijken* dus wel — uiteraard, in combinatie met speciale *vloedgolf brekers* — de kosten waren veel lager geweest, dan van de shitzooi die ze heden mogen opruimen ….

  En dan nu wat mijzelf betreft, ga ik jou (hier) niet vertellen, wie allemaal : mij waarderen om mijn bijzondere inzet –[ ik hou m’n parels droog 😉

 157. John says :

  @Profeet

  “je weet toch wat er met jou gebeurt, als je zo doorgaat !?”

  Nee Hero, dat weet ik nog steeds niet. Behalve iets vaags dat ik voor 21 december 2012 mijn spraak zal verliezen of zoiets. We zullen ook daaraan zien hoeveel jouw …kuch… profetieën waard zijn. Ik kan haast niet wachten tot 21 december 2012. Man man, wat zal ik je hard uitlachen 😉

  @aafke

  Ik heb hem inmiddels lang genoeg op allerlei webfora voorbij zien komen, plus een paar verhalen van mensen die hem wel eens in het echt hebben meegemaakt, om met enige zekerheid te kunnen vaststellen dat onze arme Hero lijdt onder psychoses. Misschien maak ik er hier te vaak een grapje van, maar het is natuurlijk in en in triest voor hem.

 158. Ruitje says :

  Ja hoor, hier is ie dan van de Elijahlist… Kim Clement zou dit in 2006 hebben voorspeld. Ik zei het vrijdag al: het is wachten op zo’n bericht op de Elijahlist en volgens mij noemde ik ook nog Kim Clement (zou ik ook profetische gaven hebben? 😉 ).

  http://elijahlist.com/words/display_word.html?ID=9679

  Lees en huiver. Dit zijn valse profeten die alleen eigen eer zoeken. Bah.

 159. Ruitje says :

  @profeet, ze hadden al speciale dijken maar die waren te laag en als ze wel hoog genoeg waren dan nog is het geweld van de natuur niet te weerstaan. Dus jij kan een tsunamidijk bouwen die een gigantische hoeveelheid water dat met een snelheid van meer dan 600 km erop af komt kan weerstaan?

  Nou ga dan snel naar Japan en de wereld redden zou ik zeggen.

 160. Ruitje says :

  @profeet, en ik proef een beetje hoogmoed in je berichten doorsijpelen… misschien moet je daar ook een dijk voor gaan aanleggen.

 161. Ruitje says :

  @John, ik denk dat je diagnose redelijk klopt… 😉

 162. John says :

  @Ruitje

  Een quote van jouw linkje:
  “And please know that most prophets see a tiny glimpse and are often just as surprised at what they see come to pass as everyone else is. I’ve seen this over and over with Kim.”

  Uiteindelijk heb je dus helemaal niks aan dit soort profetieën. Ze voorspellen dus niks, want zelfs de profeten zijn verrast over hoe en waarom zo’n profetie uitkomt. Profetieën zijn dus net als horoscopen, die zo vaag en algemeen beschreven zijn dat iedereen en elke situatie erop van toepassing is. Wat ze in de psychologie ook wel het Forer-effect noemen:

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Forer-effect

 163. Ruitje says :

  @John, en je hoeft geen profeet te zijn om een aardbeving in Japan te voorspellen… die zijn er daar bijna dagelijks, en af en toe een forse zoals nu.

 164. Profeet says :

  @ruitje … als John, over #2 jaar nog lachen kan, ja dan mag ie van mij best lachen –( als ie nu maar weet, dat ik ‘m niet kom helpen, wanneer ’t lachen ‘m straks vergaan is …?

  En als je mij “hoogmoedig” vindt, omdat ik niet mijn parels voor de zwijnen werp, bedenk dan dat : ik niet laster !! — terwijl jij (& John) van lasteren een sport maken ? — dus vraag jezelf nu maar eens goed af : hoe het ook met jou zal AF`lopen …?

  NB > het antwoord staat gewoon in de bijbel ….

 165. Profeet says :

  NB > ik blijf ‘r bij, dat de japanners hadden moeten luisteren naar onze geachte kroonprins & *dijkenbouwer* — want voor een fraktie van de kosten die ze nu moeten maken om de rotzooi op te ruimen, hadden ze toen precies optijd : een prachtige kustverdediging kunnen aanleggen ….

 166. Ruitje says :

  @profeet, je bent echt simpel zeg. Dijken zoals wij hier in Nederland hebben, helpen niet tegen dergelijk natuurgeweld. En de Japanners hebben meer kennis over tsunami’s dan onze kroonprins.

  Ga nou maar gauw naar Japan want jij weet het toch het beste?

 167. sluwo says :

  @Profeet
  door de kracht van deze tsunami zijn hele dorpen als eierschilletjes op een hoop geveegd. auto’s liggen op daken van huizen en grote schepen liggen als roeibootjes over elkaar heen op het droge, ver van de kust.

  echt hoor Profeet, heb je al een foto gezien van Japan sinds vrijdag? denk je nou echt dat de Hollandse waterwerken zo’n kracht hadden kunnen tegenhouden?

  simpel… zeg dat wel.

 168. Profeet says :

  NB > ik sprak over : speciale dijken, in combinatie met (al evenzo speciale) *vloed`golf brekers* ….

 169. star says :

  @ PROFEET:@ruitje … als John, over #2 jaar nog lachen kan, ja dan mag ie van mij best lachen –( als ie nu maar weet, dat ik ‘m niet kom helpen, wanneer ‘t lachen ‘m straks vergaan is …?
  En als je mij “hoogmoedig” vindt, omdat ik niet mijn parels voor de zwijnen werp, bedenk dan dat : ik niet laster !! — terwijl jij (& John) van lasteren een sport maken ? — dus vraag jezelf nu maar eens goed af : hoe het ook met jou zal AF`lopen. HUH????

  Je zult dan wel niet lasteren…………… maar je oordeelt wél en niet zo zuinig ook.Je doet iets wat God nooit zal doen: je schrijft ze nu al af.Dus je bent toch echt niet in staat om de ander hoger te achten dan jezelf en je gaat voor je gelijk?En dat allemaal onder het mom van profetie??
  Joh, houd gewoon een dialoog gaande met eigen argumenten en sta voor wat JIJ vindt of denkt( dat mág hier namelijk), maar verschuil je niet achter zulke zaken om je gelijk te halen en anderen onderuit te halen, zodat het resultaat van het gesprek nú toch jouw winst blijft.
  Dát is pas speciaal.

 170. bramvandijk says :

  @John
  Interessante link van dat Forer effect. Dank je. En inderdaad, als een profeet verbaasd is over de manier waarop een profetie uitkomt is het per definitie een waardeloze profetie.

 171. John says :

  @star

  Sterker nog, met een beetje kwade wil zou je de woorden die Profeet uit kunnen zien als een bedreiging.

  @Ruitje

  Tja, Hero stond ook al langs de zijlijn te roepen toen in 2009 een aanslag op de Koningin werd gepleegd op Koninginnedag:

  https://goedgelovig.wordpress.com/2009/04/30/koninginnedag-2009/#comment-23380

  en daar kreeg hij ook al voor op zijn kl#ten in de reacties die volgden. Nu weer hetzelfde geblaat van psychotische Hero. Die man moet nog steeds eens een goeie psychiater gaan zoeken.

 172. Sermon8 says :

  @Star @Profeet @Pittig

  Star,
  dicht je “profeten” niet teveel kwaliteiten toe?
  Profeten behoeven enkel te profeteren en dát feilloos te kunnen.
  Geestelijke profeten, zoals we mogen verstaan onder de bijbelse, worden
  net als economen, veiligheidsgeleerden, milieugeleerden, demografen, etcetera, etcetera, elk in hun vakgebied,
  geacht op langere termijnen te kunnen overzien waar bepaald gedrag of bepaalde keuzes toe kunnen of zullen leiden. En met welk gedrag en met welke keuzes gewenste ontwikkelingen dienen te worden gerealiseerd.
  En welke gedrag en welke keuzes daarbij onwenselijk zijn. Omdat die tot ongewenste resultaten zullen leiden.

  @Profeet
  ik wil aan je kwijt, dat je je maar beter tot deze wat smallere doch correctere roeping kan beperken. En, dan haak ik in op iemand anders’ aanbeveling aan Profeet’s adres, ook je taalgebruik en toon wat aan de huidige tijd aan te passen.

  Dan ben ik van mening, dat je weldegelijk “lastert”. Godslastert nog wel.
  Profeten zijn spreekbuizen van “God’s wil”.
  En volgens mij laat God zich niet bedienen door spreekbuizen van deze bedenkelijke kwaliteit.
  Think again, Hero! And lots of it!

  Star, Pittig,
  Ik heb het hier al zo vaak genoemd, het “wandelen met God”. Een ieder individu kan dat en móet dat doen. Gelovig of niet gelovig.
  Als individu kun je dat in je eigen dagelijkse doen gemakkelijk toepassen. Op je eigen handelen. En op het overbrengen van wat je daarvan leert op je eigen kinderen en andere “naasten”.

  En als massa individuen kunnen wij samen met onze volksvertegenwoordigers tot keuzes komen waarbij “ingecalculeerde risico’s” niet aan de orde mógen zijn;
  kernreactoren op dergelijke risicovolle locaties plaatsen is een aanfluiting voor het respect voor je medemens en de natuur waar de mens mede van afhankelijk is.
  “Van God los”!, of voor de niet gelovigen onder ons, “van de pot gerukt”!
  etc.

 173. Onno says :

  @Ruitje, wat Kim Clement en anderen van de Elijah list profetie noemen is niets anders dan waarzeggerij en interessant doen. Vaagheden uitspreken om heel erg geestelijk over te komen. Vaagheden die voor velerlei uitleg vatbaar zijn en pas uitkomen wanneer men vindt dat een gebeurtenis heden bij een oude profetie past. Het heeft helemaal niets met profetie te maken waar de Bijbel over spreekt. Als er iets belangrijks in de wereld gebeurt hoef je alleen maar op de plank te kijken welke “profetieën”/voorspellingen er nog liggen van charimanische bobo’s die nog niet zijn uitgekomen, en kijken welke het beste bij de gebeurtenis van nu past en dan claimen dat de voorspelling is uitgekomen. Inderdaad bah…

 174. bramvandijk says :

  @John, on 14 maart, 2011 at 1:04 am

  Dat is een duidelijk staaltje van een niet-uitgekomen profetie. Dat vraagt maar om één reactie:

  Wat ik me wel afvraag is wat ons aller hero zelf denkt van een dergelijke niet-uitgekomen profetie? Of streept hij die weg tegen de achteraf-uitgesproken-en-dus-precies-uitgekomen-profetieën zoals die van koninginnedag?

 175. star says :

  Er is een groot verschil tussen waarzeggerij en een profetie, de bronnen zijn zelfs verschillend.Het kan best zijn dat een profeet iets moet zeggen waar hij/zij de draagwijdte niet van ziet of niet weet voor wie de profetie bestemd is.
  Maar wat hier allemaal beweerd wordt door de zogenaamde profeet,slaat helemaal nergens op.Ik ga er dus niet meer op reageren, omdat profeet zelf de dialoog niet aan kan.

 176. Ruitje says :

  Tjonge, ik lees nu pas dat de profeet vindt dat John en ik lasteren. Straks gaat hij nog roepen dat wij de gezalfde des Heren niet mogen aanraken.

  Profeet, ik zou toch maar eens hulp gaan zoeken.

 177. Profeet says :

  @stelletje kletsmajoors … jullie hebben een te hoge dunk van je`zelf !! — over enkele jaren (( doch dat kan onverwachts ook heel snel gaan )), weten wij meer — het zal blijken, wie ‘r dan lacht … en wie ‘r op z’n neus kijkt !! –[ maar : internet, zullen wij allemaal moeten missen ….

 178. star says :

  @ profeet:Voorlopig vind ik uw niveau dermate belabberd, denigrerend en tegelijk zo onvolwassen, dat het belachelijk is, als het niet zo triest was.
  Wie wandelt met God is niet zo erg bevreesd, dat schijnt u met alle profetische mikmak en dreigementen niet te begrijpen.De kletsmajoor bent u dus tot nu toe zelf. Als u zo goed weet dat u gelijk hebt, ga dan mensen helpen in plaats van u te verheugen op “lachen”. Uw hele houding is zo miserabel dat u zichzelf volkomen diskwalificeert en geen mens u serieus kan nemen. Dat zou u zich als profeet aan moeten trekken,toch?.
  Ik ben er dus klaar mee in de overtuiging dat de God die vandaag voor me zorgt, dat ook zeker morgen en overmorgen zal doen en meer hoef ik eigenlijk niet te weten.Internet of niet t.z.t
  U!! komt met ongevraagde “profetieën” die meer lijken op persoonlijke projecties waarin de wens bijna de vader van de “profetie” lijkt te zijn. Dus wie heeft er hier nou een hoge dunk van zichzelf en is de kletsmajoor?
  Ik heb een andere Vader, dus zit ik in elk geval niet op uw respectloze intenties te wachten.

 179. John says :

  @bramvandijk

  De ervaring leert dat psychotische mensen, en dan vooral de godsdienstwaanzinnige psychoten als Hero de Jong, niet zo heel veel zelfkennis hebben. Wat betreft dat linkje waar je op reageert, ik blijf het zelf hilarisch vinden dat Hero zichzelf een interview lijkt af te leggen.

  “13-11-1998 00:00 | Door Hero de Jong | Er zijn nog geen reacties op dit artikel | Permalink

  Zon werpt schaduw op eeuwwisseling

  Het millenniumprobleem is niet slechts een aards probleem. Ook de zon laat zich voelen, meent Hero de Jong.”

 180. bramvandijk says :

  @John
  Het was grappig, maar nu wordt het meer om medelijden mee te krijgen…

 181. Profeet says :

  @sermon,
  @star,

  NB > jullie “god” is niet mijn God, en jullie “vader” is niet mijn Vader — want jullie keuren slecht gedrag goed, en jullie keuren goed gedrag : AF !! — dus ik hoop, dat jullie nog heel lang … heel kwaad over mij zullen denken 😉

 182. John says :

  @Profeet.

  “dus ik hoop, dat jullie nog heel lang … heel kwaad over mij zullen denken ;)”

  Ah, dus op die manier hou je jezelf voor dat jou ‘lijden’ (dat wil zeggen, je godsdienstwaanzinnige psychoses) nog enige zin heeft. Ben je al eens bij een psychiater langs geweest? Ik meen het, als jouw profetieën écht van God zouden komen, zouden die zich niet tegen laten houden door anti-psychotica (dat zijn medicijnen die je goed zouden kunnen helpen). Ik zou zeggen, ga de uitdaging aan Hero en bewijs ons dat jij echt een profeet van God bent.

  http://maps.google.nl/maps/place?hl=nl&biw=1024&bih=607&prmd=ivnscm&resnum=1&um=1&ie=UTF-8&q=psychiater+naarden&fb=1&gl=nl&hq=psychiater&hnear=Naarden&cid=14904932873087442947

 183. Profeet says :

  @john … ik ga niks bewijzen … ik doe uitsluitend mijn werk — voorts mag je mij uitnodigen, op/bij jouw master`promotie … dat wordt vast heel erg interessant 😉

 184. Sermon8 says :

  @Hero,

  Jouw God is míjn God, jouw Vader is míjn Vader,
  en daar verandert zelfs mijn broeder Hero niets aan!

  Wij denken blijkbaar alleen een beetje verschillend over een paar dingen. Maar dat mag toch?
  Jawel joh.

  Enneh … dat heul lang heul heul heul kwaad op jou zijn, zou jij dat van me over willen nemen. Dat kwaad zijn kun jij inderdaad veel beter dan ik.

  Nog niet zo lang geleden gaf iemand mij hier te begrijpen, dat er maar één nog meer de weg kwijt is dan ik, en daar werd jouw naam toen genoemd.
  Niet zo vreemd als wij van één Vader zijn, niet?

  Maar ik vind dat die vergelijking onderhand wel een belediging voor mij aan het worden is.
  Dus ja, ik voel me beledigd, maar ik zwijg niet;
  ik distantieer mij krachtig van de vergelijking.
  Dan maar geen ranking 🙂

  Overhoop .. eh ..(?!) Over “hoop” gesproken;
  uit het feit dat je nog in staat bent redelijk in-topic te reageren hier, put ik graag de hoop, dat je je toch iets a.. a.. a.. 🙂 aan zult trekken van de zeker ook goedbedoelde kritieken hier.

  Amen (jíj zegt het niet)

 185. Profeet says :

  @sermon … de toon maakt de muziek ? – dus dat klinkt wel stukke beter, wat je nu zegt !! — maar voordat ik voluit “amen” roep, zou ‘k graag effe aangeven waar het mis ging >

  Profeten zijn spreekbuizen van “God’s wil”

  NB > het zijn niet “”buizen””, maar mensen met een persoonlijke identiteit, doch die wel gaan! voor DE boodschap, en ja uiteraard voor hun! opdracht ….

  volgens mij laat God zich niet bedienen door spreekbuizen van deze bedenkelijke kwaliteit

  NB > uitsluitend God`zelf, bepaalt : wie, hoe, of wat van welke *kwaliteit* zou wezen, dat Hij daarvan gebruik wil maken — de indruk bestaat hier ook, dat Hij vooral kiest voor een goede samenwerking met *gewone* gelovigen, die hongeren naar waarheid & gerechtigheid, als`ook beschikken over de (speciale) gave van het (kunnen) luisteren ….

  welnu … broeder : Amen ?

 186. Sermon8 says :

  @broeder Hero
  er is dus weldegelijk dialoog met je mogelijk. Leuk. Thanx.

  Laat ik beginnen met te zeggen, dat ik zuinig wens te zijn met dit “contact”. Dus NIETS van wat ik je zeg is beledigend of negatief in welke zin dan ook.

  Daarom ook aan jou mijn voorstel te overwegen waar je verder wenst te discussieren; op je eigen blog, waar je dan nog een forummogelijkheid dient aan te brengen, óf hier, niet eens zo off-topic, en waar mijn voorkeur naar uitgaat.
  Voor dit laatste breng ik 3 redenen in beeld:

  1. je intenties zijn niet eens zo verkeerd. De kernen ervan ervan durf ik zelfs voorbeeldig te noemen. Maar ik vind je stijl nogal ongecontroleerd en en nogal niet getuigen van een juist gevoel voor realiteit. Ik kom er zo op terug.

  2. andere reaguurders konden zich wel eens alsnog geroepen voelen terug te komen in de dialoog met jou. Je hebt absoluut voor jou heel zinnige dingen toegestopt gekregen, waar je je oren voor gesloten hebt. Gelijk maar een halt toeroepen aan welles-nietes en hij/zij dee/zei zus en zo. We stoppen daarmee.

  3. In alle openheid: ik wil hiermee mijn gelijk halen, dat wij hier, dicht bij ons, in Nederland, nog genoeg te doen hebben aan onze eigen “harmonie” en dat dat, met onze relatief kleine onderlinge verschillen, veel haalbaarder is dan “overzeese evangelisatie”.

  Nu stop ik me even een veer in mijn eigen kont door te vast te stellen, dat je met je laatste reactie blijk geeft van “even niet te rennen. Even stil staan”.
  Dat vind ik dan mooi bereikt. Ho, niet rennen nu! 🙂

  Dus even stil blijven staan en een tijdje open staan voor zinvolle kritieken om je boodschappen te voorzien van een eigentijdse taal en een uitnodigender toon. Die krijg je hier van alle kanten toegestopt.
  Mensen van hier in in deze tijd laten zich niet door angst of dreigende taal bewegen maar door dingen die de realiteit écht raken.
  De kern van je boodschap zal er niet door verloren gaan, kan ik je verzekeren.

  Neem in je overwegingen beslist mee het feit dat we hier in een satirische omgeving zitten. De behoefte van de deelnemers aan deelname komt ergens vandaan; zo alleen sta je er dus niet voor!!
  Wanneer je ervoor kiest, wat mijn aanbeveling blijft, dan dien je je er wel van te gewissen dat de broodnodige kwinkslagen nog wel eens scherp of extreem kunnen zijn. Slikken, je zelf blijven en doorgaan.
  Je zult zien, dat je er alleen maar “beter”, “wijzer” van zult worden.
  Alhans, zo is mijn on going ervaring.
  Dacht ik …
  (hallooo! hallooo! is daar iemand?!! ….. mm … ? 🙂
  )

  Punt 2 – begrijp ik je goed met je reactie op mijn spreekwoordelijke “spreekBUIZEN”? Dat je bedoelt, dat profeten ook maar mensen zijn? Van vlees en bloed? Dan begrijpen we elkaar goed.
  Maar het is niet aan de profeten om de boodschap van God tot iets “persoonlijks” te maken.
  Want dan geef je wél aanleiding tot “shoot the messenger”. Toch?
  Het “overbrengen” van God’s “schone”, universele boodschap, het óverbrengen mag dan wél als een “persoonlijke ROEPING” worden opgevat en uitgedragen. That’s all.

  Vast dank voor je reacties.
  Good luck

 187. Profeet says :

  Maar het is niet aan de profeten om de boodschap van God tot iets “persoonlijks” te maken

  het is iets, wat je toch lastig kan definieren : het is van God, maar ook ’n beetje van de profeet zelf — maar : OK … ik begrijp je !!

 188. Tinus says :

  Klopt zoals je hart. Dat gaat niet via bemiddeling via een of andere profeet.

  God als de vader klopt bij jou aan, daar hoef je niks voor te doen. Alleen jijzelf kan dat toelaten. of niet.

 189. Profeet says :

  @Tinus … wat bedoel je nu precies ???

 190. Sermon8 says :

  @Tinus @Hero

  Tinus, Klopt 100% wat je zegt.

  Maar er is weldegelijk een “(smalle!) taak” voor “profeten” weggelegd.

  “Profeten” werden in de bijbelse tijden in eerste instantie aangewezen en opgedragen om die taak uit te voeren.

  Ik heb hier pas gewezen op de mogelijkheid hen te vergelijken met onze hedendaagse
  “beleidsmakers”. Beleidsmakers van alles en nog wat. Deze maken er hun beroep van “randvoorwaarden” te scheppen volgens welke specifieke doelen kunnen worden gerealiseerd.
  Deze randvoorwaarden zijn vervolgens tevens de bron voor “waarschuwingen” en “bijsturingen” bij ongewenste ontwikkelingen tijdens de realisatie van het oogmerk.

  De meest succesvolle beleidsmakers verkrijgen door hun herhaaldelijke doeltreffendheid de status van “ziener” of “goeroe”.

  Zo zijn er “professionele” beleidsmakers en “profeten”. Zo zijn er ook “spontane” beleidsmakers en profeten en zieners en goeroes.
  Zij hebben met elkaar gemeen, dat zij zich “geroepen” voelen zich met deze taak dienstbaar te kunnen en moeten maken voor de gemeenschap.
  Ik laat hier de “Mammon”-aspecten als pegels, opportsjoenittie, hebzucht, etc. bla, even voor wat ze zijn.

  Ok Tinus, ik laat het even aan jou zelf over waarmee je je reactie ietsjes verduidelijkt.

  Wanneer ik je lees, doel je volgens mij op iets groters dan “de werkbreedte van de profeet”.
  Nogmaals, zo denk ik er precies ook over.

  Maar waarover ik met Hero bezig wil zijn, is de “aanvullende” taak van een beleidsmaker/profeet. En die is relatief smaller. Die beperkt zich uitsluitend tot het onderwerp waarvoor zij zijn aangesteld of waartoe zij zich geroepen voelen: “(na het adviseren voor beleid) het tijdig informeren c.q. waarschuwen voor dreigend onheil”.
  De professionele beleidsmaker/profeet doet dat in het algemeen beheerst en met argumenten; de spontane beleidsmaker/profeet doet dat in het algemeen wat “emotioneler” (nou, netjes of niet?).

  “Spontane profeten” mogen we zien in gezinsleden of vrienden of collega’s, die je erop willen wijzen dat je, naar hun mening, je geld maar beter niet moet beleggen in “lucht” (huizenmarkt, crash 2007).
  We mogen ze zien in de 15 miljoen voetbalcoaches in Nederland, waarvan ik er één ben 🙂
  We mogen ze zien onder het kiezende volk en de gekozen bestuurders zelf bij het nemen van beslissingen waar megavarkensstallen, kassen, kerncentrales, woningbouw (in uiterwaarden), etc.
  We mogen ze zien in hen die vragen om strafwetten en maatregelen tegen diegenen die hun wiskundige genialiteit aan wenden door de “flash crash” op de financiële markten in 2008 te veroorzaken met het voordeel van 150m glasvezelkabel ten opzichte 300m van dezelfde kabel. De 0,5 m/s tijdsvoordeel bracht hen tesamen met “zich zelf belonende algorithmen”, die ze alleen nog maar konden controleren door de stekker eruit te halen, het voor hen lucratieve voordeel van het verschil tussen vraag en aanbod die op Wallstreet 2 volle seconden geldt.
  We mogen ze zien in de “tegen adviseurs” om wetenschappelijke onderzoekscentra op wiens rapporten je je beleid wenst te baseren ten aanzien van gewasbestrijdingsmiddelen, moet privatiseren of niet (Bleker, Wageningen, bijensterfte).
  Etcetera.

  De beleidsmakers en profeten zetten hun woorden kracht bij met dezelfde woorden: “we krijgen waar we om vragen”.

  Ok, broeder Hero. Ik begrijp hiermee dat we het hier bij laten. Hou je taai en leer wat van Star, heb ik ook gedaan en het werkt uitstekelijk : na je reactie getypt te hebben tot 10 of 100 of wat je ook nodig hebt om de hele zooi te deleten en dan (van Aafke) een wandelingetje maken of naar bed tukkie doen. Perfect!

  All the best

  7 .. 6 .. 5 . 🙂

 191. gezondverstand says :

  Wat een reacties……. mensen geloof je nu echt dat het economisch gezien zo zal blijven gaan in Nederland? Ik verzeker je dat binnen 1 jaar de economie op z’n kop ligt vanwege, jawel, een natuurramp: een tsunamie. Er zijn tientallen mensen die dezelfde profetie hebben gehad, zelfs tot Noorwegen toe en die allemaal hetzelfde zeggen. Geologen geven toe dat dit ook werkelijk kan gebeuren.

 192. gezondverstand says :

  O ja, de zondvloed was over de hele wereld en dit betreft alleen Nederland, een deel van Engeland en Noord-Duitsland.

 193. Flipsonius says :

  @gezondverstand

  mensen geloof je nu echt dat het economisch gezien zo zal blijven gaan in Nederland?

  Wat bedoel je precies met ‘zo’? Zo slecht of zo goed? Lekker vaag. Ooit gehoord van hoog- en laagconjunctuur?

  Ik verzeker je dat binnen 1 jaar de economie op z’n kop ligt vanwege, jawel, een natuurramp: een tsunamie.

  Gezondverstand, de economie LIGT op zijn gat, of STAAT op zijn kop. Een van beiden. Tertium non datur.
  Tsunamie (sic): ben je niet in de war met de golven van Kondratieff?

  Er zijn tientallen mensen die dezelfde profetie hebben gehad, zelfs tot Noorwegen toe en die allemaal hetzelfde zeggen.

  Mooi zo. De beste strategie daartegen is gecontroleerd laten uitbranden die profetieën, onder nathouding van de belendende percelen.

 194. eddie says :

  zou zeggen: neem allemaal ff een drankje op het terras van strandpaviljoen de driesprong in aalten aan zee whahhahahahahhahahha

  ff checke als je er langs komt, bord hangt er al, kan dat in ieder geval niet weggespoeld worden.

  groetjes uut aalten, heerlijk straks in me zwembroekie in de tuin pootje baden in de zee

 195. John says :

  @gezondverstand

  Ik verzeker je dat binnen 1 jaar de economie op z’n kop ligt vanwege, jawel, een natuurramp: een tsunamie. Er zijn tientallen mensen die dezelfde profetie hebben gehad, zelfs tot Noorwegen toe en die allemaal hetzelfde zeggen.

  We zullen het zien op 12 april 2012 hoeveel “profeten” we mogen gaan stenigen according to Deuteronomium. En jou natuurlijk ook, aangezien jij het ons “verzekerd”.

 196. Profeet says :

  @john … slechts op wandaden, zoals de oproep om andere goden te volgen, of het volk verleiden tot afgoderij, staat de doodstraf …!!

 197. Profeet says :

  En … de regel bepaalt, dat eerst de Levieten een onderzoek instellen — maar indien je dat overbodig vindt, en wil je toch nuttig maken, dan : kan je beginnen met de helft van de predikanten in NL, want zij geloven niet in God, dus zij profeteren vals …!!

 198. Flipsonius says :

  @Profeet

  En … de regel bepaalt, dat eerst de Levieten een onderzoek instellen

  Precies. Kritisch onderzoek, daar gaat het om! De Levieten kan je dan ook beschouwen als voorlopers van de stichting SKEPSIS, waar jij zoveel vertrouwen in hebt 🙂

 199. Profeet says :

  @flipso … niemand & nobody kan zich nog *Leviet* noemen -( zeker niet de oplichters die jij nu noemt )- en voorts, zijn de Levieten opgevolgd door de : apostelen & profeten !! — dus misschien moeten we de kerk eerst maar ’s flink zuiveren, van alle heidenen & evolutionisten !? –[ je hebt nu nog inspraak … 😉

 200. Profeet says :

  @flipso … je moet effe wachten, tot mijn reactie : doorkomt !?

 201. Profeet says :

  NB > is het alweer mogelijk om hier te reageren, of nog niet …?