Evangelische Adressen Gids ook lek

De Evangelische Adressen Gids van Stichting Opwekking, in de volksmond beter bekend als de Gele Gids, krijgt tientallen jaren na de invoering van het internet warempel een online variant. Dat is eigenlijk nog geheim, daarom is op Evangelischeadressengids.nl he-le-maal niets te zien. Maar wie even googelt, ziet dat de site allang online staat (kijk HIER maar even), maar bewust zonder indexpagina om nieuwsgierig publiek buiten de deur te houden. Dat is leuk, want dat kunnen we ‘m toch stiekem bekijken.

Als je eenmaal binnen bent, levert ‘Zoeken’ een dooie link op, maar het kopje ‘Uitgebreid’ toont onbeschermd de adresgegevens van gansch evangelisch Nederland. Telefoonnummers, e-mailadressen, woonadressen – allemaal voor de grijp. Ideaal voor spambots, al-Quada en Goedgelovig. Wat alleen erg irritant is, is dat de site standaard maar 5 zoekresultaten toont en je daarna een paar honderd keer laat doorklikken tot je een evangelische variant van RSI heb opgelopen. Zo’n ontsteking in je vingers voel je nóg als je de volgende zondag in aanbidding je handen opheft.

Advertenties

13 responses to “Evangelische Adressen Gids ook lek”

 1. Vertue says :

  Och, als iedere klant van de ING bijna alle NAW gegevens + rekeningnummer van de andere ING klanten kan inzien, valt dit nog wel mee. 😉

 2. Arjanhor says :

  errug handig inderdeed. Maar goed, christenen en technologie gaan nou eenmaal niet samen. Iets met: het was vroeger duivels, maar nu verdomd handig

 3. Johan says :

  Inderdaad heel erg: pagina’s waar je voortdurend moet doorklikken. Ik zet Marktplaats en Funda ook altijd meteen op 100 resultaten per pagina, anders blijf je bezig.

  Ik vraag me af of de mensen die in de EAG staan er wel voor hebben gekozen om hun adressen zo open op internet te hebben. Met name onbeschermde emailadressen levert je een hoop spam op.

 4. Pittig says :

  @ GG

  Jullie laten toch wel eerst voor die pijnlijke hand bidden? Ik heb gehoord dat je bij Jan Zijlstra altijd genezen wordt, als je genoeg gelooft…

  Maar mijn suggestie zou zijn: bezoek gewoon in het vervolg een PKN gemeente. Hoef je ook je handen niet op te heffen. 😉

 5. Arjanhor says :

  @ pittig

  Die is dood, toch? Tenminste als je dit lees ga je daar wel van uit: “Speciaal programma Opwekking voor gehandicapten. Stompjes en krukken mogen ook in de lucht.”
  Daarnaast is de PKN ook niet veel soeps, HHK is een optie – over jaar of 5 a 10 is dat namelijk gewoon de gereformeerde bond zoals die vroeger was.

 6. Pittig says :

  En dan te bedenken dat ik vroeger ook in die gids stond… Gelukkig nog in die tijd dat het alleen op papier was en de computer een instrument van de duivel.

  Maar nu is de i-Phone alleen nog duivels…
  The iPhone is the devil’s instrument.

  Hoewel, als je de site van de satanskerk bekijkt, zie je dat computers (en vooral die van Apple) duidelijk een instrument van de duivel zijn…

  http://www.churchofsatan.com/Pages/Apple.html

  👿

 7. Dutch Hermit says :

  @Pittig
  Als Apple computers van de duivel waren zouden ze op z’n minst een mooie website moeten kunnen maken. Deze kan echter zo meedoen voor de mockfish 😛 (Over mockery gesproken 😉 )

 8. Pittig says :

  @ Dutch Hermit

  Schoonheid komt van God, dat wist je toch wel?

 9. Ruben Hadders says :

  Fijn dat jullie aan bronvermelding doen en de lead hebben opgepakt 😉

 10. goedgelovig says :

  @Ruben Hadders: Je bedoelt dat tweetje van jou met een link naar de site van de ontwerper, waar alleen een screenshot te zien is? Oud nieuws voor ons, want de site zelf stond al maandenlang online en op onze lijst met potentiële GG-onderwerpen. Het enige verrassende is dat je niet zelf even verder hebt gekeken. 😉

 11. Ruben Hadders says :

  @goedgelovig

  Heel toevalig 😉
  Leap Online is nog niet online, anders had ik zeker even verder gesnuffeld. Altijd leuk voor een berichtje. Maar wees gerust: ik heb nog een paar échte nieuws primeurs achter de hand, zodat ik straks misschien wat bezoekers bij jullie weg kan kapen 🙂

 12. goedgelovig says :

  @Ruben: Goede ideeën hangen in de lucht, iedereen kan ze plukken. Dus niet te lang wachten met je ‘primeurs’, anders zijn ze weg.

 13. Hendrik says :

  Da’s toch mooi, dat nu zelfs op de inlogpagina wordt gecommuniceerd in een soort tale Kanaäns:

  We hopen u dan te opnieuwe te verwelkomen