Internet: het nieuwe zendingsgebied

Wie droomde er vroeger niet van om gekleed in hagelwitte kleding de diepe oerwouden van Afrika, Zuid-Amerika of Azië te verkennen, op zoek naar ‘wilden’, naar inboorlingen die nog niet verblijd waren met de Goede Boodschap Gods? Maar die goede tijden liggen allang achter ons. Er zijn tegenwoordig nog maar weinig afgelegen oerwouden met mensen die snakken naar onze Bijbel. Maar niet getreurd! De 21ste eeuw heeft een nieuw missiegebied voor ons geopend: het wereldwijde web! Dankzij websites, advertising en niet in de laatste plaats dankzij social media kunnen we de Waarheid openbaren aan vrijwel elke wereldburger!

De kerken komen er langzaam ook achter dat een vliegticket naar een ver land ingeruild kan worden voor een internetaansluiting. Ze gaan pionieren op internet. Maar alle begin is natuurlijk moeilijk en de kerken maken fouten. Opdat we leren van die fouten wordt er nu een congres georganiseerd over kerk en internet met de illustere naam ‘Zinzoekers op het Web’. Het vindt plaats in Amsterdam op 18 november. De organisatie van dit congres is benieuwd naar de internetactiviteiten van christenen en voert daarom een onderzoek uit. Iedereen die dat wil kan de enquête invullen. Wij zeggen: help ze een handje, want de nieuwe missionarissen kunnen wel wat hulp gebruiken.

Advertenties

10 responses to “Internet: het nieuwe zendingsgebied”

 1. Hendrik says :

  Tjonge, wat een boel dode linken op die site zeg! In alle waarheid ‘Zinzoekers’ want ze zijn de zinnen kennelijk echt kwijt.
  Die enquête is ook wat vaag…. vraagje daarover: valt het bezoeken van GG ook onder “pastorale zorg” ?

 2. goedgelovig says :

  @Hendrik: Apart. Toen we dit bericht plaatsten werkte de site gewoon. We hebben de organisatoren hierop geattendeerd.

 3. Defender of the Faith says :

  Nieuw? Diverse organisaties zijn al jaren succesvol actief op internet met evangelisatiesites

  Weet niet of wat ik zie de bedoeling is, maar de link werkt wel. Het lijkt er op dat ze nog aan de site aan het sleutelen zijn.

 4. Eilander says :

  Hahaha, misschien moeten ze ook een workshopje behoorlijke site bouwen erbij stoppen die dag. Wie gebruikt er nu nog frames dan?

 5. goedgelovig says :

  Het lijkt er op dat de Zinzoekertjes weer in de lucht zijn.

 6. cris says :

  Ik vroeg me eventjes af waarom jullie de link plaatsten… totdat ik in de enquête de vraag tegenkwam ‘welke christelijke websites bezoek je regelmatig’.
  Jullie hopen natuurlijk dat we braaf allemaal GG gaan invullen 😛

 7. cornelis says :

  — jammer dat de dagen, waarin de zendelaar het oerwoud betrad met in de ene hand een bijbel en in de andere hand een kapmes, zo ongeveer achter ons liggen..
  geen blote negertjes meer die bereikt worden met de goede boodschap, terwijl zij biddend en klagend op hun wijdse stranden uitzien naar de blanke man..
  zouden wij niet wenen?….

 8. Dj Phat B says :

  @cornelis in veel oerwouden worden geen westerse zendelingen meer toegelaten.
  westerse zendelingen hebben in het verleden namelijk nogal eens respectloos en zonder enige cultuur kenis gehandelt.
  trouwens zijn er gelukkig nog genoeg andere die het werk voorzetten. op dit moment is er na meer dan 50 jaar werk in een aantal indianen dorpen hier in brazilie een enorme vraag naar zendelingen die bijbel studie kunnen komen geven.
  alleen braziliane trouwens de rest is niet legaal

 9. goedgelovig says :

  @cris: Nog niet eens gezien. 🙂

 10. Hendrik says :

  @cornelis
  O…. gaat het daarom? Ja, hè, hè, op internet zijn inderdaad nog blote negertjes te vinden.