Het leven van de evangelische vrouw

De evangelische vrouw leest Eva en maakt daardoor ‘verschil’. Ze is family-minded, heeft vriendinnen, een kleding- en kleurencoach, gaat regelmatig de stad in met haar moeder, luistert naar preez-muziek of naar Boudewijn de Groot, ondersteunt goede doelen, krijgt regelmatig advies van een gristen-psycholoog of gristen-seksuoloog, bezoekt EO-koffieochtenden, heeft belangstelling voor royalties en bijbelse kunstexposities, vindt het leuk om vakantieherinneringen op te schrijven, probeert haar kinderen positief op te voeden, smult van culinaire reportages, en vindt Marion Lutke een inspirerende, dynamische vrouw.

Dat wat tuttige beeld mag wel wat dynamischer vinden de ex-Eva-redacteuren die samen de website Sestra hebben opgericht. Bij Sestra zijn evangelische vrouwen conform de DISC zelfverzekerd, enthousiast, analytisch of trouw. Ze zijn zwanger of moeder, proberen af te vallen en hebben een agenda, zijn single of gescheiden, geloven en dromen, hebben seks of kanker, runnen een Bed & Breakfast of een bedrijf. Ze combineren een wandeling op de hei met een emoboek en een erotische film.

Onze vraag aan Goedgelovig-lezeressen: ben jij een Eva- of een Sestra-vrouw? Of lees je stiekem toch de Libelle, Margriet, Viva, Flair of Opzij?

79 Reacties op “Het leven van de evangelische vrouw”

 1. Lieke zegt :

  Jekkie, wat een schrikbeeld! Ik lees geen enkel vrouwentijdschrift, alleen de emerging Happinez. Maar misschien is de tijd gekomen voor een tijdschrift of website voor de stoere emerging vrouw? Mocht iemand dat in de markt willen zetten, dan bied ik mij hierbij aan voor de functie van hoofdredactrice. Mijn kwaliteiten zijn u bekend.

  https://goedgelovig.wordpress.com/2008/11/21/emerging-apostel-lieke/

 2. Meded zegt :

  Ik ben geen vrouw, ik ben een Ongetemde Man.

 3. sluwo zegt :

  wat is een emerging vrouw? een man halverwege zn hormonale behandeling?

 4. Pittig zegt :

  @ Meded

  Mag jij dat van je vrouw wel zeggen?

 5. Marie zegt :

  Ik heb bij zowel de Eva als bij Sestra regelmatig een ‘ieuw-ervaring’. Zoals bij de webshop van Sestra waar ze woonaccessoires van het merk ‘Jeanne d’Arc’ verkopen (nostalgische wasknijpers en lucifersdoosjes?!).Of het ‘jij&ik’- weekend waarbij de mannen sigaren kunnen roken en de vrouwen ondertussen hun nagels kunnen lakken of kunnen shoppen. Dat spreekt me zó niet aan.

  Of de royalty-rubriek of de knutselrubriek in de Eva. Beide clubs zijn bijv. ook eenzijdig als het gaat om lifestyle-dingen, dat nostalgische gefrutsel, brrr. Wat dat betreft heb ik veel meer met de Viva (die ik natuurlijk alleen zie bij de kapper en waarbij ik dan de blotemensenrubriek oversla) of de Esta, die zijn wat minder braaf.

  Aan de andere kant vind ik het wel weer leuk om bijv. een goeie boekbespreking te lezen, of interviews met vrouwen die op een bijzondere manier hun geloof handen en voeten geven. Of om te lezen over bepaalde ontwikkelingen op het christelijk erf of in de maatschappij. Het mag dus van mij wel wat minder braaf en tegelijk wat meer de diepte in.

  Lieke, echt? Happinez? Die heb ik laatst eens bekeken, dat vond ik nou echt een hoop zweverige blabla. De Flow is dan nog weer veel speelser. Maar aan de andere kant ook weer vermoeiend hip.

  Dus interviews van de Eva; boekbesprekingen van Sestra; blote lijven van Viva, oh nee.. lifestyle van Viva; reportages van Esta; opinie van Opzij; Jan Jans en de kinderen van Libelle; illustraties van Flow.

 6. polleke zegt :

  en wie hebben we daar?

  MvdV uit U .. Werkte die niet voor de Visie.. Iets met een bruid en de satan .. hmmm.. Wat zou er waar zijn van dit verhaal:

  http://www.sestra.nl/vrouw/leef-mee/ik-mijn-agenda/ramen-lappen-met-bloed-en-tranen-1605.html

  volgens mij wel echt gebeurd

 7. Tau Jabir zegt :

  Ik vind het soms wel leuk om op het viva forum te reageren over mijn vaginale schimmel, maar verder zou ik het ook niet weten. Ik ben meer van de groene, hp en vn (in die volgorde) en de nrc next om de stoelgang te bevorderen.

 8. sluwo zegt :

  leuke ver-tieping onder het sestra artikel van Mirjam

  “Ze is gehuwd met Alex en samen hebben ze twee dochters van bijna 4 en 9 maanden.”

  ik dacht heel even dat de beste meid om de 5 maanden een kind uitkraamt…

 9. Tau Jabir zegt :

  @sluwo

  Abnormaal snelle foetusgroei kan een indicatie van diabetes zijn 😉

 10. Meded zegt :

  @Pittig
  Tuurlijk, mijn vrouw is net zo ongetemd als ik.

  Mooi stuk van Lebbis over Happinez:

 11. Marie zegt :

  @Meded
  :-)))

 12. Pittig zegt :

  @ Meded

  Oei, pijnlijke analyse van Lebbis… 😀

  Consumptie-spiritualiteit!

 13. polleke zegt :

  Dus interviews van de Eva; boekbesprekingen van Sestra; blote lijven van Viva, oh nee.. lifestyle van Viva; reportages van Esta; opinie van Opzij; Jan Jans en de kinderen van Libelle; illustraties van Flow.

  vergeet niet de opvoedtips van jij jonge ouders, maar de colums uit de j/m de borstvoedingtips van kek mama, de zelfmaakkledingtips van Knip, maar het haakwerk van burda, de “goud voor uw brief” van de margriet, de “oh jee wat nou” van tina, de erotische verhalen van Yes, de shoptips van elle girl de bonnen van de (belgische uitgave ) flair de recepten uit de Tip, de cadeautjes van de Linda, de horoscoop van de Vriendin

  en zo heeft mijn vrouw het voor elkaar gekregen dat ik van twee computermaandbladen naar 0 ging en zij nu 53 weekbladen koopt..

 14. Snarf zegt :

  Lebbis is (helaas) toch wel vaak raak als het gaat om religie. “Dus begon ze te huilen.” Herkenbaar 😉

  Mijn vrouw is redelijk traditioneel ingesteld. Thee drinken, lekker koken, een lekker boek lezen, leuke planten uitzoeken, etc. Doet niet zo moeilijk (en ik doe eigenlijk altijd moeilijk en te kritisch 😉 )

  Maar toen ze een proefabonnement op de Eva nam wist ze na 1 blad al dat dit niks was (staat vol met jeukartikelen zeggen we thuis dan). Visie zelfde verhaal. Dat zegt echt veel over het truttigheidsgehalte van deze bladen.

  Als je een beetje geëmancipeerde christelijke vrouw bent zijn die ditjes en datjes bladen eigenlijk toch gewoon beledigend?

 15. GJay zegt :

  Ik lees de Veronicagids (vooral de modebloopers en het filmoverzicht), ik hou van terrasjes en niet van koffieochtenden, doe niet aan kleurenschema’s en servies beschilderen, maar ben altijd te porren voor een thriller in de bios of een Wii-toernooi. Ik hou niet van zoete christelijke romans maar wel van een goede detective. Bij voorkeur luister ik niet naar new age of prees muziek maar wel naar U2, REM en Within Temptation. Ben liever met 2 beentjes op de grond dan happinez spiritueel. Draag altijd spijkerbroeken en nooit ruches of broches. Oja en ik ben ook een christelijke vrouw… Is er ook nog een hokje voor mij? 😉

 16. John zegt :

  @GJAY.
  Zin om met me mee te gaan naar Piranha 3D of Machete? 😉

 17. GJay zegt :

  Machete leek me inderdaad wel gaaf 🙂

 18. Pittig zegt :

  @ GJay

  Jij bent gewoon hokloos!

 19. John zegt :

  @Gjay
  Leek?

 20. Ruitje zegt :

  Wat grappig dat op dit onderwerp nou heel veel mannen op reageren… 😉

 21. Ruub zegt :

  GJay én Lieke. Mijn dag kan niet meer stuk 🙂
  Wii toernooi ben ik ook voor in, zolang ik maar niet met Samba Maracas hoef te zwaaien.

 22. Pittig zegt :

  @ Ruitje

  We zaten hier wat bij dit topic rond te hangen in de hoop dat jij nog langs zou komen! 🙂

  En, lees jij bladen?

  @ Lieke

  Happinez heeft trouwens leuke uitgaven in boekvorm. Bijvoorbeeld ‘De mooiste meditaties van Krishnamurti.” Prachtig uitgegeven in samenwerking met Ten Have.

 23. GJay zegt :

  @ Pittig
  Mja, de rest van de wereld moet daar maar genoegen mee nemen 😉

  @ Ruub
  Waarom sambazwaaien als je ook kunt MarioKarten?

 24. GJay zegt :

  Hee mannen, vraag… Want ik weet niet hoe mannen daarover denken. Op de Sestra site vind ik allerlei ‘nostalgische’ en ‘romantische’ living-items. Geurkaarsjes, zinken zeepbakjes en dat soort interieur artikelen.

  Wat vinden jullie daar nou van? Waarderen jullie dat meer dan een Albert Heijn zeeppompje op het aanrecht en een Ikea lampje op tafel? Of maakt het jullie niks uit?

  Dan weet ik of ik wellicht mijn interieur wat moet aanpassen…

 25. sluwo zegt :

  @Ruitje
  is het zo dat vooral mannen reageren? of zijn het namen van mensen waarvan we zomaar denken dat het mannen zijn? 🙂

 26. Lieke zegt :

  @Marie: Ik koop het af en toe in de kiosk om een beetje bij te blijven in de emerging spiritualiteit. Veel vrouwelijker dan Happinez heb ik niet in huis. Verder lees ik de Intermediair, want ik ben ook een hoogopgeleide jonge vrouw, anders had ik nooit kunnen solliciteren naar de functie van emerging apostel. Omdat ik een vrouwelijke autorijdster ben lees ik de Kampioen, omdat ik van actieve buitensport houd koop ik af en toe de Op Pad, omdat ik moslim ben (ik bedoel: kindertjes heb) de Donald Duck.

  @Meded: Briljant die Lebbis. 🙂

 27. Ruitje zegt :

  @sluwo, daar heb je een punt 😉

  @pittig, ik lees bladen.

 28. Meded zegt :

  @Gjay
  Ik koop losse stukken zeep (die zijn er namelijk nog). Stukken goedkoper en milieuvriendelijker en net zo hygiënisch.

 29. Meded zegt :

  @Gjay
  Is dat stukje van je FunkyFish-account gekopieerd?

 30. Eva zegt :

  Het is inderdaad verschrikkelijk tuttig, maar af en toe wel eens lekker. Ik lees trouwens wel eens de Linda, das pas erg 🙂

 31. Rob zegt :

  @Jabir
  Jij reageert natuurlijk invoelend,als veroorzaker van al die schimmels en andere infecties. 🙂

 32. Tau Jabir zegt :

  @Rob

  Infecties? Ik heb het over merries!

 33. Rob zegt :

  @Sluwo
  Wat zal ik daar eens over zeggen 🙂
  Ik kan mij niet voorstellen dat vrouwen er niet moe van worden om al die gelikte damesbladen te lezen.
  Van al die artikelen zou je een minderwaardigheids-complex krijgen.
  Al die gelikte foto’s van keurig strak ingerichte opgeruimde huizen, stralende kindertjes, heerlijke recepten, strakke lijven, rimpeloze gezichten…….

  Al die damesbladen zijn goed om een vuurtje van te stoken, in de open haart. Geeft nog een beetje gezelligheid als de man des huizes thuis komt in een pleuriszooi, met jengelende kinderen geconfronteerd wordt, en de afwas van 3 dagen die er nog staat, de hond die nog uitgelaten moet worden in de regen, vrouwlief, die hem vanaf de bank uitgezakt aanstaart na 5 bevallingen in de joggingbroek die nog net past enz enz enz
  Het is maar goed dat mannen die vrouwenbladen niet lezen 🙂

 34. Rob zegt :

  @Jabir
  Ohw, je weet je er ook altijd uit te kletsen 🙂

 35. Pittig zegt :

  @ Rob

  Geweldige beschrijving ! Ik lag dubbel. 😀

 36. GJay zegt :

  @ Meded

  Nee joh, daar mag ik helemaal niet komen 😉

 37. Vleertje zegt :

  Ok, er reageert nog een vrouw in het oerwoud van mannenreacties. Ik heb een periode de Eva gelezen maar het is nogal braafjes. Ik heb geen kids en ben single.. Tja dan heb je al een probleem in evangelische wereld. Ik hou niet van mainstream en te burgelijk trek ik ook niet echt. Ik vind dat christelijke subcultuurtje hoofdzakelijk iets waar ik heel erg ongelukkig van word. Ik lees weinig tijdsschriften, maar als het dan toch moet vind ik de psychologie wel lollig, en ik lees regelmatig de Opbouw: kneuterig tijdschriftje van NGK die ik krijg van een vriend. Handig, blijf je een beetje op de hoogte van het wel en wee in NGKland. In wachtkamers heb ik een voorliefde voor de Donald Duck. Oh ja, ik heb wel een abonnement op de EOVisie (Meestal wel goeie artikelen hihihihi.) en de Groei (die ik meestal niet lees).

  Het probleem met die vrouwenblaadjes is dat ze of uitgaan van geen IQ, of van regressie in kleine meisjes gedrag. (dat noemen ze dan fascinerend *gruwel*). En het alternatief zijn weer van die haaibaaien die in de jaren 60 zijn blijven hangen..
  Ik lees liever mensen bladen, ipv vrouwen bladen.

 38. Vleertje zegt :

  @ Rob – ja van die blaadjes waarbij je na het lezen zo’n minderwaardigheidscomplex heb, dat je spontaan in een depressie schiet. Want je moet succesvol, slank, goede moeder, getrouwd, sexpoes, dikke carriere, bruisend van energie en rijk zijn…
  Zo’n perfectie voorspiegelen roept alleen maar gevoel van falen op. Ik lees de “hoe overleef ik vrouwenblaadjes” liever 😉 .

 39. bodem zegt :

  Als iemand eens zo vriendelijk is om de Eva naar me toe te sturen lees ik hem wel eens. Vol verwondering trouwens. Ik kan me gewoon niet voor stellen dat je je ervoor interesseerd wat andere vrouwen dragen, of dat je iets soortgelijks in een winkel zou zoeken. Dat je zoveel geld hebt dat je de vaak bizar dure decoratie itmes of tasjes wilt aanschaffen die aangeprezen worden kan ik niet geloven. Ook vraag ik me serieus af of er iemand met zijn Eva naar de supermarkt gaat om al de ingredienten te halen voor die recepten. Wat beautifarms, workshops kaasmaken en de leukste winkelstraat in Amsterdam met de christelijke lifestyle die Eva propageert te maken heeft is me bovendien een raadsel. Ik denk dat het net zo effectief zou zijn als ze gewoon een dunne bijlage met een paar stevige christelijke rubrieken maken die meegestuurd kan worden met de Libelle of voor vrouwen die daar niet van houden een ander willekeurig blad. Heb je toch je meiden-onder-elkaar EO input en dan hoef je niet te betalen voor al die rubriekjes die je ook in elk ander blad kan lezen. Bovendien vergroot je dan je doelgroep.

 40. Afieke zegt :

  Ik heb nog niet alle bovenstaande reacties gelezen, maar kan het als christenvrouw (of gristen-, zo je wil)natuurlijk niet laten even te reageren. Leuk. Ehm… wat was de vraag ook al weer? Oja. Ik lees alle genoende bladen eigenlijk wel, als ik maar enige afleiding krijg tijdens mijn dagelijkse saaie treinreizen.

  Maar als je me vraagt wat voor vrouw ik ben… Ik weet het niet. Ik hoop altijd dat ik niet in een dergelijk hokje pas, hoe clichématig dat ook is. Maar toch, ik ga me maar eens in dat Sestra verdiepen.

 41. cornelis zegt :

  — ware het niet beter, dat de evangelische vrouw en moeder gewaarschuwd zou worden voor de satanische c-1000 dungans..?

 42. Afieke zegt :

  Ik heb even gekeken. Nee, ik ben geen Sestra-vrouw. Ik heb er nog even over nagedacht en ik ben meer een Quest-vrouw. Of een HPDeTijd-vrouw. Of, als ’t gaat om het christelijke bladenwereldje, een CV-Koers-vrouw.

 43. Ruitje zegt :

  Sestra is ook niet mijn stijl.

 44. Ruitje zegt :

  Ik ben een Volkskrantmagazine-vrouw, die vooral de column van Sylvia Witteman altijd leest.

 45. zusje zegt :

  Lees geen van bovenstaande bladen, heb ooit in een ver ver verleden een proefabonnement op de Eva gehad, maar dat was dus echt niets voor mij! Trouwens, de kleding die ze erin promoten is alleen te betalen als je ver boven modaal leeft! Lekker ver van de werkelijke wereld dus! Brrr

  Gewone bladen, uit de “gewone”wereld, dan blijf je nog een beetje op de hoogte, heb niet veel op met de bladen van de eo
  En Sestra gaat het ook niet worden voor mij
  Ook ik ben hokloos, hahahaha, gelukkig wel! Er waren niet genoeg hokjes voor mij 😉

 46. Rob zegt :

  De gemiddelde vrouw waar Eva op mikt is hier dus niet te vinden 🙂

 47. zusje zegt :

  @ Rob, dat verbaast je toch niet zeker?

 48. Rob zegt :

  @Zus
  Nee niet echt 🙂

 49. Eva zegt :

  @ Ruitje
  Jaaaaaaaah Sylvia Witteman is ook mijn favo collumniste (ze staat ook in de Jan en de Linda) ik word zo vrolijk van haar. Aaf Brandt Corstius vind ik trouwens ook wel grappig.

 50. Vleertje zegt :

  @Afieke
  CVKoers, ja dat is goed te doen. Goeie optie!

 51. cris zegt :

  Zoals Vleertje het verwoordt, vind ik het nog het mooist: Ik lees liever mensenbladen, ipv vrouwenbladen.

  Soms krijg ik de Eva en dan lees ik hem wel door bij een kopje thee 🙂 maar ik kan er ook niet zoveel mee. Misschien ben ik te jong voor de doelgroep, aangezien zowel mijn moeder als schoonmoeder (beide rond de 50) hem lezen? Het is allemaal een beetje braaf en gelikt, het voelt meestal niet heel ‘echt’. In elk geval zijn er niet veel raakvlakken met mijn leven.

 52. Maurice zegt :

  @Vleertje

  Inderdaad mensenbladen blijft interessanter dan genrespecifiek. Die noem ik altijd faal-bladen.
  Omdat ze je altijd herinneren aan datgene waar je niet aan voldoet… 🙂

  CV koers is wel een interessant blad wat mij betreft als je het hebt over christelijke bladen. De rest vind ik vaak óf belegen óf heel hard hun best doen om hip te zijn, maar dat niet waarmaken.

 53. Maurits zegt :

  Je moet wel een hele held zijn om nu nog te zeggen dat je deze bladen wel eens leest.

  @goedgelovig: ik mis nog een diepgaande, journalistieke analyse hoe het komt dat veel oud-Eva medewerkers bij Sestra werken (iig de dames met Wester in achternaam) en bijvoorbeeld waarom dat andere vrouwenblad (Joy) op de fles is gegaan.

  Maareh… mijn vrouw en ik lezen de Eva wel eens. Moet ik nu bidden om vergeving?

  Ik vond in het verleden dat Eva nog wel eens een heilig huisje omver duwde. Dat vind ik wel te waarderen.

  Enne alle held(inn)en die hierboven gereageerd hebben: is het niet net iets als de Story en de Prive? Niemand heeft een abonnement, maar we weten t allemaal wel? Zeker nooit in een wachtkamer gezeten…

 54. citroenboom zegt :

  Ben geen vrouw. Ben gestoorde wetenschappert.

 55. citroenboom zegt :

  @Vleertje
  Volgens mij ben jij wel een leuke vrouw in elk geval.

 56. Marleen zegt :

  Al jaren lang ben ik EO ‘tientjeslid’. Eén keer per jaar, meestal net na de zomer, word ik gebeld door een EO medewerker met een of andere prachtige aanbieding. Eerst proberen ze de Visie aan me te slijten. Wil ik niet. Dan komen ze met de Eva op de proppen. Het verkooppraatje daarbij maakt me boos. “Een gristelijk life style blad voor de moderne gristenvrouw”. Het wekt zo veel aversie dat ik serieus overweeg om mijn ondersteunende EO lidmaatschap nu eindelijk ook maar eens op te zeggen. Ik vraag ook steevast of ze me in de toekomst NOOIT meer willen bellen maar dat kunnen ze helaas niet in hun administratie verwerken…..
  Wat ik vind van de Eva? Niks. Ik lees bijna nooit bladen, en als ik er dan toch een in mijn handen krijg, (wachtkamerlectuur) ergens. het liefst de ‘ergste’ bladen (in de Viva blader ik natuurlijk gelijk naar de bloot pagina, de Nieuwe Revu en voor de roddel blader ik even door de Privé etc.) geef ik eerlijk toe. O ja, “Mijn geheim” is ook wel interessant maar meestal duurt het wachten net te kort om één verhaal uit te lezen en dat is dan weer zo frustrerend.

 57. Ruitje zegt :

  En laat ik nou ook de Eva lezen… dat kan prima samen met Volkskrantmagazine. Goede balans.

 58. greetsz zegt :

  Als je als gristenvrouw in maar 2 hokjes geduwd kunt worden?.. dat is toch wel heel triest! Bestaan er geen andere opties?! Of ‘mag’ je geen ‘wereldse’ bladen lezen?! Ik als mama van 2 kids, hippe gristen met de nodige kanttekeningen en vrouw van lees zo af en toe de Eva, maar skip langs dat royaltygeblaat. Over kleding die niet te betalen is maak ik me niet druk. Sla de Elle of de Grazia ns open en je kunt dat ene ontzettend leuke jurkje eigenlijk ook niet betalen. Maar het is dan wel leuk om naar te kijken! Eva wil eigenlijk een te grote doelgroep pleasen.. dat lukt gewoon nooit! ‘Linda’ is een heerlijk blad, lekker sarcastisch en heerlijk reëel. En het is maar net waar je zelf verder in geinteresseerd bent! Ik hou van de woonbladen, modetijdschriften en mag dan ook gewoon evangelische gristenvrouw zijn! Fijn! ..

  ‘Sestra’ .. nog niet bezocht, maar klinkt als een of ander standje wat je in de slaapkamer kunt gaan proberen! 😉

 59. Roberto zegt :

  @greetz wat de standjes betreft: daar kun je ook voor bij de Sestra terecht hoor!

  http://www.sestra.nl/vrouw/leef-mee/ik-seksualiteit/orale-seks-1585.html

 60. Roberto zegt :

  Ik kan het niet laten om dit filmpje hier even neer te pleuren:

 61. cris zegt :

  @Maurits: nee hoor, ik heb al gezegd dat ik af en toe een Eva lees als ik hem cadeau krijg. En eerlijk: ik heb nog nooit een Story of Privé van binnen gezien. Bij de tandarts lees ik de Donald Duck 🙂

  Je hoeft je niet te schamen als je de Eva wel leuk vindt, hoor 🙂 Waarschijnlijk hoor je gewoon wèl bij de doelgroep en veel mensen hier niet?
  Bovendien: als het blad nog steeds bestaan, zullen er genoeg mensen zijn die ‘m waarderen.

 62. Marie zegt :

  Zeg heren, er werd hier een vraag gesteld aan de vrouwelijke GG-lezers. Willen jullie je er dan ook even niet mee bemoeien? Altijd weer alles inpikken van de dames hè?! En maar interessant doen! Stelletje haantjes!

 63. Loetje zegt :

  Idd Marie, wat kunnen die mannen ouwehoeren zeg, wij hebben de naam, maar jongens jongens, wat een theekransje zeg.

  Eindelijk een item voor vrouwen zonder inhoud, komen ze weer….

  Nu even mijn mening, ik vind EVA echt oubollig en ik ben 37, kan je nagaan. Sestra is haar pasbekeerde zusje die nog worstelt met de wereld. Ik lees geen bladen, behalve in bad, maar ik heb geen bad.

 64. sluwo zegt :

  @Marie
  welke mannen denk jij te ontwaren hier? ik vind het wel meevallen… nogmaals, niet alles is wat het lijkt.

  maar ik wil er niet te inhoudelijk op ingaan, want dat mag niet van Loetje.

 65. Marie zegt :

  @sluwo
  Of zijn het allemaal vrouwen met mannennamen? Roberto? Citroenboom? Maurits? Maurice? Rob? Cornelis? Pittig? Tau Jabir? Meded? Polleke? Allemaal kerels volgens mij ;-).

 66. Punt zegt :

  De Eva, Margriet en Libelle. Ik vind het heerlijke bladen om als ik moe ben dom weg te lezen. Met een bakje chips en een colaatje… Even helemaal niets…

  Ik zou er trouwens geen abonnement op nemen. Jammer van mijn geld. Maar dat geld ook voor de quest en psychologie. Vooral in de psychologie worden veel kort-door-de-bocht-conclusies als wetmatigheden gepresenteerd.
  Als je het onderzoek daadwerkelijk goed zou doorspitten volgens de regels van onderzoek, dan zou de helft van die conclusies niet getrokken mogen worden.
  Sommige zijn zelfs op het niveau van: Mijn kat heeft snorharen, dus alles wat snorharen heeft is een kat…

 67. moniek zegt :

  Vrouwenbladen? Ik lees ze nooit. Net als vrouwenochtenden, ook zoiets ergs om mee te maken.
  Ben er eenmaal geweest, kon er voor m’n goeie fatsoen niet onderuit. Allemaal van die vrouwenpraatjes, zucht, kreun en kwaaltjes.
  helaas niet aan mij besteed

 68. Pippi zegt :

  Tientjeslid: brings memories back! In 2001 nog tientjeslid en een jaar later tientjeslid maar dan in eurostyle 😉

  Maar het ging om de bladen hè. Ik lees in willekeurige volgorde de Glamour, CVkoers, VK magazine en de baptist times.
  En ik hou wel van dat ene pradajurkje en die koop ik dan ook. En ik hou niet van vrolijke polkadots en leuke ruitjes.
  Ik ben gewoon een vreselijk aardsig mens 😉

 69. Jenny zegt :

  Beste mannen van goedgelovig, ik lees alles… En dan ga ik ook nog naar de bieb om boeken van Lynn Austin erbij te halen…
  Vrouwenbladen helpen me altijd herinneren aan de ongelijkheid van man en vrouw. En voor het oppervlakkige van de inhoud kies ik gewoon lekker af en toe.

  Waarom denk ik dat er vooral mannen op goedgelovig zitten?

 70. Mark zegt :

  Omdat vrouwen het niet boeit. Volgensmij worden ze niet echt uitgesloten ofzo. Maar ik zie in deze kwestie geen ongelijkheidsprobleem. Jij wel? zo ja, leg het dan vanaf de kern even uit.

 71. goedgelovig zegt :

  @Jenny: Omdat je een vrouw bent, misschien? 😉 Er zijn meer vrouwelijke reageerders dan je denkt. Ze kletsen minder, maar zeggen daarmee vaak meer. 😉

 72. Mark zegt :

  @GG
  Wat dan?

 73. Mark zegt :

  @GG
  doe effe uitleggen.

 74. Mark zegt :

  Goedgelovig staat niet voor verheldering van eigen vage uitspraken. Jammer, Er had misschien goede feedback uit kunnen komen.

 75. Rob zegt :

  @Roberto
  Er staat niets bij over de nadelen van een baard :).
  Krijg je nooit klachten?

 76. Ettje zegt :

  Vroeger, mag ik zeggen, had je het blad Moeder en de Spiegel, ’t ene was een gristelijk vrouwenblad en ’t andere een gristelijk mannenblad. De Spiegel verdween, en ook het blad Moeder. Daarvoor in de plaats kwam het blad Prinses, tot ook dat weer verdween.

  Libelle en Margriet waren/zijn van oorsprong Rooms Katholieke bladen, die las je als protestant niet. Stel je voor zeg, dat de dominee dat ontdekte tijdens het huisbezoek…
  Maar ja, omdat ik nu eenmaal een beetje dwarsgebakken ben…

  En je had degelijke kerkelijke opiniebladen, zoals de Reformatie en Opbouw (gaat steeds meer op een kerkblaadje lijken), en nog weer later CVKoers, met daarin de Veluwse Vonken van Velema…:-) Maar nooit de behoefte gevoeld om me daarop te abonneren. O nee!

  Wel eens, bij een schoondochter, een kijkje genomen in Eva, maar daar is het dan ook bij gebleven.
  Ik heb helemaal niks (meer) met vrouwenbladen, of damesbladen, zoals ze officieel heten. Brrrr.
  En ben m’n hele leven trouw gebleven aan de NCRV gids, die ik al van kinds af ken…

  En in de wachtkamer kijk ik naar mensen. Is vele malen boeiender dan wel blad dan ook!

 77. Johan zegt :

  Ik wordt bij het surfen voortdurend lastig gevallen door Eva-advertenties. Hebben meer mensen daar last van?

  Als ik daar op klik, kom ik uit bij de ‘Eva van de maand’.

  http://www.eo.nl/tijdschriften/eva/2010/page/Eva_van_de_maand___Mirjam_van_der_Vegt_/articles/article.esp?article=11917117

 78. Lisa Westveld zegt :

  Het lijkt mij nou echt tof als er een reclame voor appels in dat tijdschrift komt! 🙂 Zou de redactie van dat blad trouwens Apple computers gebruiken? En Apple iPhones? 🙂