Nederland gaat op 11 juli dood

God is ons nu echt zat. Nederland krijgt nog 40 dagen de tijd. Daarna, op 11 juli 2010, wordt het Nederlandse volk afgeslacht. Letterlijk. Zeer velen zullen de dood vinden. Lijken overal. Het bloed zal door de straten stromen. Aldus Nederland Pro Deo, een organisatie die zichzelf “evangelisch-charismatische politieke beweging” noemt, en rond de verkiezingen veel van zich laat horen. Met als voorlopig hoogtepunt een persverklaring die op 1 juni werd uitgegeven en waarin dood en verderf wordt aangekondigd. Een van de drijvende krachten achter Nederland Pro Deo is de onder Roma-zigeuners in Roemenië werkzame evangelist Heijmen Westerveld. Hij is tevens oprichter van de Jona-kring, een groepje oordeelsprofeten dat regelmatig in het Hilversumse kantoor van pro-life activist Bert Dorenbos bijeenkomt. Naar verluidt hebben arkbouwer Johan Huibers en oordeelsaanzegger Cees Vork hier ook connecties mee.

De organisatie komt op gezette tijden met waarschuwende geluiden. Zo heette de ‘watersnoodramp’ van 1995 “een waarschuwing van God”, en ook werd het virus dat premier Balkenende in 2004 onder de leden had (“levensbedreiging” volgens Nederland Pro Deo) in die categorie geschaard. Recentelijk werd de aswolk die een vulkaan op IJsland over Europa uitspreidde “een rode kaart van God” genoemd.

In 2006 trachtte Nederland Pro Deo mee te doen aan de Tweede Kamerverkiezingen. Dat mislukte. Een poging een ‘lijstverbintenis’ met de SGP aan te gaan strandde ook. De SGP vond Nederland Pro Deo “te stellig” en hield de boot af. Terwijl Westerveld eerder in het Nederlands Dagblad nog verklaarde dat het God Zelf was die hem, op 26 juli 2006, had opgedragen een politieke partij te beginnen. Die hebben we ondertussen al meer gehoord. Zijn brieven aan de koningin, met een oproep tot bekering, bleven onbeantwoord.

Toch roert men zich stevig in de aanloop naar de verkiezingen. De afgelopen weken viel menig persbericht van Nederland Pro Deo in de bus. Met als voorlopig hoogtepunt de persverklaring van 1 juni waarin wordt gezegd dat Nederland nog 40 dagen de tijd heeft om terug te keren tot God. Anders is het over en uit.

“Her en der zijn er godvrezende mensen die een openbaring van God over Nederland gekregen hebben. In die openbaringen laat God weten dat Hij de mateloze ongehoorzaamheid van het Nederlandse volk aan Zijn regels beu is,” zo begint de verklaring. “De Almachtige God laat nú weten Nederland voldoende gewaarschuwd te hebben en voldoende indringend opgeroepen te hebben om terug te keren naar een maatschappelijk en privéleven volgens Zijn verboden en geboden. Nederland krijgt nog 40 dagen om tot inkeer te komen. Blijft dit uit dan zal God overgaan tot het uitvoeren van wat Hij gedurende de laatste decennia aangezegd heeft, te gaan doen met ons land en volk, als het Zijn heilige geboden en verboden blijft minachten.”

Dat is dood en verwoesting, weet Nederland Pro Deo. En ze zegt nu ook te weten hoe dat in z’n werk al gaan. God heeft namelijk “een opmerkelijke zaak geopenbaard: dat Hij zoveel moslims naar de West-Europese landen heeft gestuurd, om zo deze volken eraan te herinneren dat Hij er is. Dat de mens de Schepper behoort lief te hebben en te gehoorzamen. De goddeloosheid in en de misdaden van de Westere landen is dermate groot, dat God reeds eerder tot het uitdelen van zware rampen en plagen over deze volken zou zijn overgegaan, als Hij Zelf niet ervoor gezorgd zou hebben het aantal godvrezende mensen in geestelijk verdorven West-Europese landen – zoals Nederland – te laten toenemen. Dankzij de aanwezigheid van de moslims heeft God Nederland nog wat tijd gegund om te doen wat Hij geëist heeft.”

Maar de goede reactie van de Nederlander is uitgebleven, zegt Nederland Pro Deo. “En daarom zal God niet langer talmen om Zijn woede over de afvalligheid in Nederland te gaan laten merken aan het Nederlandse volk. De Here God heeft overigens eerder al geopenbaard, dat Hij op Zijn tijd deze zelfde moslims zal gaan inzetten om de goddeloze en misdadige West-Europeanen te gaan afslachten. Namelijk gedurende de tijd dat God Zijn volle woede over West-Europa laat gaan, ten tijde van de zogenaamde periode van de zeven wraakschaalrampen.”

God heeft ook aan Nederland Pro Deo geopenbaard “dat het Nederlandse volk tot één van de slechtste volken in Zijn tuin behoort. Daarom zullen de straffen en plagen die Nederland gaan treffen buitengewoon heftig zijn. Honderdduizenden mensen zullen de dood vinden. De lijken, het bloed zal dan door de straten stromen.” Nederland is “een ontwijd en ontheiligd land en volk geworden.” Dat heeft God Nederland Pro Deo “op niet mis te verstane manier en in visioenen” laten zien. De organisatie verklaart dat God hen heeft gezegd dat Hij “op de Nederlands kerken en veel geestelijken spuugt. Zij hebben geen heilige levenswandel, leven wereldgelijkvormig en daarmee zijn ze een vijand van God geworden. Het oordeel Gods begint bij de Nederlandse kerken.”

Om een lang verhaal kort te maken: zorg dat je uiterlijk 10 juli met vakantie naar het buitenland gaat en blijf zo lang mogelijk weg. Thuisblijvers lopen het risico te worden afgeslacht door hun moslimburen. Een genocide van Rwandese proporties zal zich in de Lage Landen voltrekken. U bent gewaarschuwd.

117 Reacties op “Nederland gaat op 11 juli dood”

 1. Ruub zegt :

  Die mensen snappen ook helemaal niks van voetbal. 11 juli is de WK-finale in Zuid-Afrika. Als je wereldvreemd bent en een stem uit de hemel hoort die zegt dat Nederland op 11 juli wordt afgeslacht, betekent dat gewoon weinig goeds voor de wedstrijd van onze jongens tegen Brazilië. Maar dat overleven we wel hoor. Zeker met die waarschuwing op zak.

 2. Marc zegt :

  Ik kijk er naar uit: “Waar de zonde heeft gewoekerd, werd de genade mateloos” (Rom. 5, 20).

 3. sluwo zegt :

  @ruub
  dat is dan goed nieuws! dat betekent dat we de finale halen!

  haaaaaleluja!

 4. Koekje zegt :

  Zo, dat clubje doet me steeds meer denken aan de Westboro Baptist Church (die van de ‘God hates fags’-leuzen en de geweldige documentaire van Louis Theroux.)

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Westboro_Baptist_Church

  Trouwens ook een leuke link van dezelfde kerk (blijkbaar wordt Nederland meer gehaat ;-):)
  http://www.godhatestheworld.com/netherlands/index.html

 5. Johan zegt :

  Jek. Ben ik de enige die het godslasterlijk vindt om in naam van God dit soort waanzin te beweren en mensen die ‘eindtijdgevoelig’ zijn de stuipen op het lijf te jagen? Wat voor verknipt godsbeeld heeft die man. Ik zou me als in Nederland wonende moslim ook behoorlijk gedemoniseerd voelen.

 6. Kaas zegt :

  “…Het oordeel Gods begint bij de Nederlandse kerken.” Niet naar de kerk gaan dus…

 7. Pelle zegt :

  Ruub: scherp 😀

 8. bodem zegt :

  Toen ik het bericht op manna las dacht ik eerst ook dat het om die homo haat sekte uit Amerika ging.

 9. Juistja zegt :

  Ik ben er vlak na jarig, maar dit scheelt me weer een verjaardagsfeest :).

 10. Ettje zegt :

  Oké! IK blijf wel hier. Iemand moet de boel hier toch wel draaiende houden als jullie dan allemaal op vakantie gegaan zijn. 🙂
  Zoek wel een lekker duinpannetje en zal van daaruit dan wel verslag doen.

 11. Ettje zegt :

  @Johan; Je hebt helemaal gelijk, het ís godslasterlijk, en ’t zou strafbaar moeten zijn. Zeker weten dat er mensen helemaal door doordraaien als ze dit lezen of horen.

 12. Marco zegt :

  Waarom nou net op mijn verjaardag?

 13. Jan-Peter zegt :

  Op 7 juli ben ik jarig. IK HEB NOG EEN JAAR GEKREGEN, DANKU HEER!
  Positief blijven denken.

 14. Hendrik zegt :

  Kan iemand ff de rest van gristelijk Nederland waarschuwen? Die hebben deze profetische woorden kennelijk nog niet ontvangen en da’s wel van belang!
  Er moet nog een training gedaan worden in oktober 2010: “Met het gezin de zending in”
  http://www.uitdagingonline.nl/Agenda/1919/1025646/Met-het-gezin-de-zending-in-Oktober.html?publicationdate=True
  In Augustus ook nog het Xnoizz Flevofestival
  http://www.flevofestival.nl/
  YfC heeft in september 2010 een trainingsevent o.a. voor honderden gristelijke jeugdleiders
  http://www.yfc.nl/leesnieuws.html?tx_ttnews%5Btt_news%5D=921&no-cache=1
  De Hoop hoopt toch nog op 6 november 2010 een jubileum Dankdienst te doen…
  http://www.dehoop.org/25092/6-november-dankdienst.html
  Het Morgenrood heeft nog veel moois gepland:
  http://www.morgenrood.nl/agenda
  Maar ja, de evangelisatiecampagne van het Nederlands Bijbelstudie Centrum eindigt op9 juli
  http://www.bijbelstudie.nl/26/0/tekst/100/Evangelisatie_tent_.html
  Zou het dan toch…..?

 15. sluwo zegt :

  denk dat de VVD, CDA dan wel PvdA nu wel wat rustiger aan kan gaan doen met het formeren van de coalitie… 1 juli halen is ineens niet zo’n relevante deadline meer :-).

 16. Ruud Vermeij zegt :

  Als ik moslim was, zou ik me niet voor het karretje van zo’n god laten spannen.
  Ik profeteer dat het feest van de “pro deo contra people” doomclub niet doorgaat.

 17. Mustafa zegt :

  Leuk, onheilsbingo. Spelregels: laten we vooraf stipuleren dat er niet gedraaid en gemorreld wordt aan de voorspellingen na 11 juli.

  Hee, dat doet me denken aan dat bizarre clubje zwaardzwaaiende dwazen bij de Rijn vorig jaar. Wat hebben de metingen eigenlijk uitgewezen? Is de Rijn rein?

 18. Len zegt :

  Gefiled onder “gesignaleerd binnenland”. Heeft deze organisatie een eigen site of een persverklaring waarin ze dit duidelijk uitleggen? Ik ben wel benieuwd namelijk.

 19. Jan-Peter zegt :

  Volgens mij is God niet zo ongeduldig als zij.

 20. Hendrik zegt :

  Uhm, hebben we dan nog wat aan de Ark van Johan Huibers? Of is die inmiddels aan het bouwen voor de kat z’n …..?

 21. karlsome zegt :

  dit doet me denken aan een oud verhaal…

  sodom en gomorra waren steden waar God ook van gruwde. Abraham sprong in de bres, en jawel: zelfs als er 10 rechtvaardigen te vinden waren zou het onheil afgewend worden…

  10 goedgelovigen in NL, die moeten toch te vinden zijn?

 22. Click zegt :

  Wat een haatvolle mensen zeg! Ik weet niet wie ze denken te volgen, maar Jezus is het in ieder geval niet.

 23. goedgelovig zegt :

  @Len: Die persverklaring is in ons bezit, maar letterlijk in zijn geheel geciteerd in bovenstaand stuk.

 24. sluwo zegt :

  @Len
  Alles tussen aanhalingstekens komt (gok ik als voormalig journalist) uit het persbericht.

 25. Aart C. Veldhuizen zegt :

  Ze hebben godsdienstwaanzinnige ideeën, maar hun naam deugt wel: Pro Deo, want ze spelen voor God. Dat ze dat doen door de Bijbel te laten buikspreken als het ‘spoorboekje van onze lieve Heer’ is dan weer minder.

 26. Len zegt :

  @Aart Pro is + ablativus 😉

  @GG ben wel benieuwd naar de hele tekst. Kunnen jullie me die mailen? Ik neem aan dat jullie mijn mailadres kunnen zien.

 27. Len zegt :

  O wacht, ik moet ook leren lezen 🙂 Het persbericht staat in zijn geheel hier geciteerd.

 28. Marie-Bernadette zegt :

  Ben ik op tijd geëmigreerd gelukkig 🙂

 29. John zegt :

  @Johan.
  Elke evangelische charismatische organisatie doet dit soort zaken toch? Ik ben er zelf altijd al een voorstander van geweest om te zeggen “ik heb het idee dat God dit zegt” waarmee ik de verantwoordelijkheid voor mijn woorden bij mezelf hou en ik er op afgerekend kan worden, niet God.
  Maar ben ik dan echt de enige die dit bovendien erg discriminerend vindt richting moslims die zich als een stel woestelingen voor het karretje laten spannen van de nare, narcistische en haatdragende God van Pro Deo?

 30. Jabir zegt :

  Ik vind het lullig voor Henk en Ingrid. Die kunnen er verder ook niet veel aan doen; alleen maar omdat ze dit jaar geen zomervakantie konden betalen zijn ze 11 juli de pineut. Nog voorspellingen voor Ibiza? (just checking 😉

 31. engel zegt :

  Nederland Pro Deo is ook tegen sex en geweld op televisie.

  http://wikipolitiek.nl/wiki/index.php/Nederland_pro_Deo_Geweld_en_seks_op_televisie

  Hun andere standpunten zijn ook de moeite waard.

  http://wikipolitiek.nl/wiki/index.php/Nederland_pro_Deo

 32. sluwo zegt :

  ze beschrijven een electriciteitskabel als ‘de draad des doods’…. of bedoel ze de kabel van de kabeltv? in dat geval ben ik safe! me and my digitenne….

 33. Meded zegt :

  Waarom vallen zulke dingen altijd vóór mijn vakantie en niet erna?
  Enfin, popcorn inkopen, tv op journaal24 en lekker live-beelden kijken op 11 juli. Gewoon, voor het Jona-gevoel.

 34. goedgelovig zegt :

  @Len: Hier de integrale tekst van de persverklaring:

  PERSBERICHT – openbare bekendmaking:

  Nederland krijgt nog 40 dagen, daarna…..

  Aan de bevolking van Nederland

  Her en der zijn er godvrezende mensen die een openbaring van God over Nederland gekregen hebben. In die openbaringen laat God weten dat Hij de mateloze ongehoor-zaamheid van het Nederlandse volk aan Zijn regels beu is. De Almachtige God laat nú weten Nederland voldoende gewaarschuwd te hebben en voldoende indringend opge-roepen te hebben om terug te keren naar een maatschappelijk en privéleven volgens Zijn verboden en geboden. Nederland krijgt nog 40 dagen om tot inkeer te komen. Blijft dit uit dan zal God overgaan tot het uitvoeren van wat Hij gedurende de laatste decennia aangezegd heeft, te gaan doen met ons land en volk, als het Zijn heilige geboden en verboden blijft minachten.

  Nu heeft de Here God nog een opmerkelijke zaak geopenbaard. Namelijk dat Hij zo-veel moslims naar de West Europese landen heeft gestuurd, om zo deze volken eraan te herinneren dat Hij er is. Dat de mens de Schepper behoort lief te hebben en te gehoorzamen. De goddeloosheid in en de misdaden van de westere landen is derma-te groot, dat God reeds eerder tot het uitdelen van zware rampen en plagen over deze volken zou zijn overgegaan, als Hij Zelf niet ervoor gezorgd zou hebben, het aantal god-vrezende mensen in geestelijk verdorven West Europese landen -zoals Nederland- te laten toenemen. Dankzij de aanwezigheid van de moslims heeft God Nederland nog wat tijd gegund om te doen wat Hij geëist heeft. Maar dat is uitgebleven en daarom zal God niet langer talmen om Zijn woede over de afvalligheid in Nederland te gaan laten merken aan het Nederlandse volk. De Here God heeft overigens eerder al geopenbaard, dat Hij op Zijn tijd deze zelfde moslims zal gaan inzetten om de goddeloze en misdadige west europeanen te gaan afslachten. Namelijk gedurende de tijd dat God Zijn volle woede over West Europa laat gaan, ten tijde van de zogenaamde periode van de zeven wraakschaal rampen.

  De Here God openbaart dat het Nederlandse volk tot één van de slechtste volken in Zijn tuin behoort. Daarom zullen de straffen en plagen, die Nederland gaan treffen, buitengewoon heftig zijn. Honderdduizenden mensen zullen de dood vinden. De lijken, het bloed zal dan door de straten stromen. Nederland is een ontwijd en ontheiligd land en volk geworden, laat God op niet mis te verstane manier weten en in visioenen zien. Tenslotte zegt God op veel Nederlandse kerken en veel geestelijken te spugen. Zij hebben geen heilige levenswandel, leven wereldgelijkvormig en daarmee zijn ze een vijand van God geworden. Het oordeel Gods begint bij de Nederlandse kerken.

  God openbaart tenslotte dat bij twee getuigen een zaak vaststaat, maar dat Hij zorg gedragen heeft, dat er meerdere getuigen zijn over wat Hij gezegd heeft aangaande Nederland.

  1 Juni 2010

 35. vertue zegt :

  Meer hollands glorie in den vreemde:

  http://www.landoverbaptist.net/showthread.php?t=43929

  Kijk vooral naar de awards van de topic starter…

  Het koste me 30 minuten om uit te vinden dat het hier om een satirisch forum gaat. De (nederlandse) reageerders happen allemaal lekker… Als je ‘godhatestheworld’ ernaast zet dan zie ik behoorlijk wat overeenkomsten…

 36. Ettje zegt :

  @Aart C.Veldhuizen; Off Topic: Kom ik opeens via jouw site m’n oud docent Ellert tegen. Wat is het wereldje van gelovigen toch klein. 🙂

 37. Jan (The other one) zegt :

  Het bloed door de straten… Dat vind ik wel smerig…

 38. Meded zegt :

  @Jan: En wat te denken van lijken die door de straten stromen…

 39. Johan zegt :

  @Meded: Om lijken door de straten te laten stromen heb je wel veel bloed nodig. Of de door Yvette aangekondigde overstroming.

 40. Ettje zegt :

  Eerlijk gezegd denk ik dat GW hier achter zit, om zo nog een paar zetels meer te krijgen van mensen die zichzelf gristen noemen. 😦

 41. Eilander zegt :

  11 juli: Nederland vergaat…
  Het staat in mijn agenda!
  Het lijkt xandernieuws hier wel….
  Wat zegt de EPN, baken van licht in ons verdorven land hierover? Dat moet dan natuurlijk wel in het partijprogram!

 42. GJay zegt :

  Fijn dat wij nu ook een God-hates-fags groepje hebben! Zal mijn rubberbootje en mijn zwemvest meenemen, de 11e.

 43. Jan (The other one) zegt :

  @G-Jay:
  Kijk even of het bootje bloed-dicht is.

 44. Lieke zegt :

  Misschien een stomme vraag, maar waarom noemen die lui zich eigenlijk pro-life? Kunnen ze zich niet beter pro-death noemen?

 45. Eli zegt :

  Jippie, op 2 juli vertrek ik voor 3 weken naar Italië, vraag ik daar na 11 juli asiel aan, en de Nederlanders die na ons geboekt hebben komen dan ook mooi niet meer…

 46. Dutch Hermit zegt :

  Eigenlijk maar een opmerking: Toren van Siloam…

 47. Helpie zegt :

  Vanwaar die haat, wat heb ik deze mensen misdaan? Gelukkig bestaat de God waar deze mensen het over hebben alleen in hun eigen hoofd.

 48. Droppie zegt :

  Nogal verknipte types, die ‘pro deo’- activisten. Doen me ergens wel denken aan die gast van de rokende vlaswiek… Erg overtuigd van zichzelf en nogal liefdeloos allemaal.

 49. rob zegt :

  Toevallig ben ik op die datum het land uit.
  Ik ga het nieuws natuurlijk goed in de gaten houden vanaf de 12de .
  Heel toevallig heb ik vorige week gedroomd over heftige tornado’s, een hoop noodweer en regenval.

  Ik begrijp niet zo goed wat de moslims precies in het plaatje doen.
  We hebben tijd gehad om te reageren, dankzij de moslims ( dan zou je de moslims alleen maar dankbaar kunnen zijn).

 50. Alberto zegt :

  Het is goed om de Bijbel erop na te slaan:

  Deut. 18:20 Maar de profeet die overmoedig handelt door een woord in Mijn Naam te spreken dat Ik hem niet geboden heb te spreken, of die in de naam van andere goden spreekt, die profeet zal sterven.
  21 Wanneer u dan in uw hart zegt: Hoe kunnen wij het woord herkennen dat de HEERE niet gesproken heeft?
  22 Wanneer die profeet in de Naam van de HEERE spreekt, en het gebeurt niet en het komt niet uit, dan is dat een woord dat de HEERE niet gesproken heeft. In overmoed heeft die profeet dat gesproken; wees niet bevreesd voor hem.

  We zullen dus zien na 11 juli of het hier om valse profeten gaat of niet.

 51. John zegt :

  @Alberto.
  En als die valse profeten vervolgens niet sterven zien we ook meteen dat de Bijbel vals is 😉

 52. Alberto zegt :

  @John: uiteindelijk sterven alle mensen, dus dat argument gaat niet op. 🙂

 53. John zegt :

  @Alberto.
  Dus de Bijbel zegt eigenlijk dat profeten nooit zullen sterven, behalve als ze vals profeteren? Opmerkelijk 😉

 54. Robert Irving III zegt :

  rare mensen die religieuzen.

 55. rob zegt :

  @John
  Het is de vraag wie de straf uitvoert In deuteronomium.
  Was het een opdracht de valse profeet ter dood te brengen?
  Of voltrok God het oordeel Zelf?
  Ik ben echt v plan om die bijbel weer eens helemaal door te lezen.

  Er is nu genade tijd.
  Tenzij
  Er is geen genade meer over als je zondigt tegen de Heilige Geest. In dat geval kan je maar beter sterven.Maar dat is dus een andere zonde dan vals profeteren.

 56. Len zegt :

  Er staat nergens dat er iets op 11 juli gebeurt. Er staat dat God op 11 juli begint met het “overgaan tot het oordeel..”

  Dus de rampen die gebeuren tussen 11 juli 2010 en 11 juli 2015 kunnen allemaal onder dit persbericht vallen.

  Zo kan ik het ook.

 57. rob zegt :

  @Len
  Dus eigenlijk zeg je dat ik die last minute niet hoefde te boeken?
  Het kan net zo goed bal worden als ik terug kom?
  Verdorie

 58. Marie zegt :

  11 juli is een zondag. Kan God geen rekening houden met de zondagsrust?

 59. sluwo zegt :

  @Marie,
  ik heb zo’n vermoeden dat God iets meer van de sabbat is… dus Hij rust een dagje flink uit en verandert Nederland dan in een horrorfilm.

 60. rob zegt :

  @Sluwo
  Ah, het maandagochtend gevoel

 61. sluwo zegt :

  @rob
  en voor de minder happy clappy christenen onder ons, ook het zondagochtend gevoel.. maar dan licht uitvergroot op de dag des oordeels van seven eleven!

 62. bodem zegt :

  Het ergste van dit soort dingen vind ik dat het oordeel, wat uiteindelijk wel zal komen, maar niet alleen over Nederland, hiermee belachelijk wordt gemaakt. Want al is het nu tijd waarin God zich inhoudt om mensen de kans te geven tot inkeer te komen, er staat wel duidelijk in de bijbelsdat hij een keer met het kwaad gaat afrekenen. Maar dit soort voorspellingen maken de bijbelse boodschap van komend oordeel er niet geloofwaardiger op.
  Het klinkt allemaal heel profetisch enzo, maar na ettelijke jaren in verschillende landen te hebben doorgebracht, weet ik een ding heel zeker, Nederlanders zijn niet slechter dan mensen in andere landen. Prostitutie, abortus, alcohol misbruik, vergaand materialisme, ontrouw, ik heb het overal gezien waar ik was, en soms nog veel erger dan in Nederland. Als ik nu naar Nederland kijk, dan zie ik met verbazing dat de sporen die de inzet van trouwe christenen door de eeuwen heen hebben nagelaten nog zichtbaar zijn.

 63. Jan-Peter zegt :

  Amen Bodem!
  Er zal in ieder geval wat moeten gebeuren op de 11de. Anders slaat die 40 dagen nergens op.

 64. sluwo zegt :

  goeie post, bodem!

 65. Hero de Jong zegt :

  Bodem … dat uh *oordeel*, komt er helemaal niet !! — want deze heren collega’s van mij, praten hopeloos voor hun beurt — ze zijn te ongeduldig ? — en die zgn dijkdoorbraak, mag je evenzo vergeten — wel, komen er problemen met de allerdiepste polders (zuid-Holland), welke straks bij gebrek aan brandstof, niet_langer kunnen worden bemalen — dus, voortaan eerst effe de zaken verifieren, bij mij ….

 66. John zegt :

  He Hero,
  lekkere ouwe nepprofeet van me. Vroeg me al af waar je al die tijd gebleven was met je psychotische reacties vol schrijffouten en lelijke interpunctie. Wat bedoel je met dat er problemen komen “met de allerdiepste polders (zuid-Holland) (sic), welke straks bij gebrek aan brandstof, niet_langer (sic) kunnen worden bemalen”? Kom eens met iets concreets, iets verifieerbaars, in plaats van dat tenenkrommende psychotische gebrabbel.

 67. rob zegt :

  @Hero
  Er is een meldpunt voor discriminatie, dit hoef je niet te pikken 🙂 deze reactie v John

  Maar toch leuk dat je weer langskomt, en je profetie is een stuk leuker om te lezen.

 68. Jabir zegt :

  @Bodem

  Misschien is The rapture for big sinners informatief over het Oordeel. Ook het stripboek strange girl is een aanrader:

  “Bethany Black is the black sheep of her deeply religious family. While her mother, father, and brother sit down to study the Bible, she is off skating, smoking, and doing other things her family considers wicked. One day, while being chastised for her behavior, the rapture occurs. Her pious family, along with all of the other righteous humans, ascends to Heaven, while everyone else is left behind on Earth. God sends a message that he will now forsake Earth, and Satan and his demons rise from Hell to take over the planet……”

 69. Zeezout zegt :

  Het oordeel is aan God, niet aan mensen. Bovendien heb ik net een boot gekocht, dus ik zit goed 😛

 70. rob zegt :

  @Zeezout
  God kan jouw bootje wel lekprikken 😦

 71. Jabir zegt :

  Maar na het laatste oordeel verdwijnen alle fundamentalistische gristenen toch gewoon van de aardbodem? Ik vond dat nou juist zo’n goede regeling, en was me al helemaal aan het oriënteren op leuke stukje onroerend goed in de bible belt die dan leeg komen te staan.

 72. Marie-Bernadette zegt :

  Ow enne……alleen de fundamentalistische christenen zullen verdwijnen?

 73. Jan-Peter zegt :

  We zijn een ark rijker in Nederland, misschien mogen we meevaren als het zover komt?

 74. Jabir zegt :

  @MB

  Als je leuk woont mag je ook best van mij 🙂

 75. Marie-Bernadette zegt :

  @Jabir
  Haha…..verdwijnen met de fundamentalistische christenen?

 76. Jabir zegt :

  @MB

  Volgens mij ben je eigenlijk automatisch fundamentalist als je denkt dat binnenkort het laatste oordeel en de ‘rapture’ plaats gaat vinden. Daarmee wil ik natuurlijk niet gezegd hebben dat ik het mensen misgun om opgenomen te worden in de hemel.

 77. Eilander zegt :

  @Jabir: zie het in het licht van de New Agers, die denken dat de spiritueel verwarde mensen tijdelijk in een ander bewustzijn zullen worden opgenomen…

 78. Jan-Peter zegt :

  Volgens Jabiriaanse standaarden ben ik een fundi, maar goed dat was ik al volgens trouw of volkskrant pas.

 79. Marie-Bernadette zegt :

  Ik vind het wel cool om gecategoriseerd te worden…..fundamentalist…..new ager…..tijdelijk in een ander bewustzijn….., maar ja wat in ieder geval zeker is geen christen…..nou ja Jezus was ook geen christen…..hihi…..

 80. Jan-Peter zegt :

  @ MB: het hangt ervan af welke vooroordelen er aan een naam kleeft.

 81. Jabir zegt :

  Ach ja, ‘hokjesgeest’….

  In die zin, dat je symbolische representaties van het proces van sterven zoals je die in de bijbel kan vinden (en het egyptische, tibetaanse en keltische dodenboek evengoed) natuurlijk niet in een maatschappelijke context hoeft te plaatsen. Als je dat wel doet (met als grondslag bijbelse teksten), heb je blijkbaar wat passages uit de bijbel letterlijk genomen die je beter ruimer kunt bekijken. Dan kan je er eerder stervende mensen mee bijstaan. Daarnaast is er een groot verband tussen apocalyptisch denken en religieus extremisme.

  Het ‘Natural Liberation’ boek bevat overigens niet alleen de brontekst, maar ook de commentaren die Gyatrul Rinpoche daarop gaf aan een klas van stervende AIDS patienten (daar ging je toen nog dood aan).

 82. Ettje zegt :

  @Marie-Bernadette; Je hebt gelijk. Jezus was/is dé Christus!

 83. Marie-Bernadette zegt :

  @Ettje
  Hoe weet je dat?

 84. sluwo zegt :

  @Ettje
  amen!

 85. Ettje zegt :

  @Marie-Bernadette; Dat heet geloven!

 86. Hero de Jong zegt :

  Rob … m’n dank, dat je het nu eens voor me opneemt — maar je kan helaas niet voorkomen, dat onze eeuwige student John, zowel mij als anderen blijft plagen met ’t feit dat ie ’n blauwe maandag op de universiteit was — immers, hij moet toch z’n EGO redden ? — maar misschien kan iemand hier uit dit gezelschap, ‘m eens uitleggen dat : Jezus, zo’n slordige 2000 geleden al, het EGO van John heeft gered …?

 87. rob zegt :

  @Hero
  Geen dank 🙂
  Ik dacht dat het ego het enige is, waarvan je niet gered kan worden. Het ego is een obstakel.
  Ik vind het leuk dat je weer eens langs komt.

 88. John zegt :

  @Hero
  Heeft God je niet in een visioen/profetie/hallucinatie/psychose duidelijk gemaakt dat inmiddels 3 jaar op een universiteit niet ‘een blauwe maandag’ inhoudt? Volgens Freud’s ego-theorie vertegenwoordigt het ego (of het Ich) het realiteitsprincipe. Iets wat bij jou erg erg erg ver te zoeken is. Komt dat omdat Jezus je gered heeft? Dat zou een mooi nieuw licht werpen op de Godsdienstpsychologie. Van geloof in God verlies je de realiteitszin en wordt je psychotisch. Hero, je bent een fantastisch (letterlijk) studieobject.

 89. hettepetet zegt :

  Ik heb een zeer Godvrezende vriendin, zij wandelt met God, waarom ben ik niet door haar gewaarschuwd? als er één is die dat woord van God gehoord zou moeten hebben, is zei het wel.
  Ik roep iedere christen op, het Woord alleen te bestuderen.
  Openbaring 22 : 18 Indien iemand tot deze dingen toedoet, God zal hem toedoen de plagen, die in dit boek geschreven zijn .

 90. Hero de Jong zegt :

  John wrote :
  “” van geloof in God verlies je de realiteitszin en wordt je psychotisch. Hero, je bent een fantastisch (letterlijk) studieobject “”
  |
  NB > in de #100 jaar die je nodig hebt, om mij volledig te doorgronden, zou je anders ook dingen kunnen doen, die : geld opleveren, dus waarvan je ’n vrouw + huis + gezin, zou kunnen onderhouden …?
  |
  Of … je moet een speciale project`subsidie aanvragen ?

 91. Jan-Peter zegt :

  @Ettje en @MB: Het is geloof. Dat klopt. Maar niet een onredelijke. We geloven nou eenmaal meestal in datgene waar we het minst geloof voor hoeven te hebben. Door iets raken we overtuigd, door iets zien we. En dat is ook zo met Christus. Maar het wortelt wel in redelijkheid. Er is al vaker op goedgelovig de vraag gesteld: Jezus was of een gek of de Messias. (de vraag is meestal iets uitgebreider geformuleerd). Wat is Hij voor jou?

 92. Marie-Bernadette zegt :

  @Ettje&Jan-Peter

  Nu doet zich het probleem voor, dat ik niet iemand ben die dingen zomaar aanneemt, wat voor mij de definitie van “geloven” is.
  Ik ben dus niet een gelovige, niet t.a.v. het christendom of welke andere godsdienst of levenssituatie dan ook.
  Voor mij kan iets pas als “waar” aanvoelen als ik ’t zelf heb ervaren. Ik kan een hele verhandeling lezen, boeken vol of seminars volgen over chocolade, maar ik zal pas echt weten wat dat is, als ik het met mijn eigen vingers in mijn eigen mond heb gestopt en heb geproefd.
  Zo vergaat het mij ook met God.

  Wie Jezus voor mij is? Een gek of een Messias?
  Geen van beiden.
  Ik kan hier beter ook niet helemaal beantwoorden hoe ik Jezus en/of de Messias ervaar.
  Mocht je mijn beleven van Jezus/Messias werkelijk willen horen, lees dan mijn blogs.

 93. Jan-Peter zegt :

  @ MB: maar wat ik me dan afvraag: ervaringen kunnen ook vals zijn. Hoe weet je dan dat je ervaring uit een goede bron komt? Kan een kwade bron zich niet voordoen als een goede bron?

 94. Ettje zegt :

  @Marie-Bernadette; Je schrijft: “maar ik zal pas echt weten wat dat is, als ik het met mijn eigen vingers in mijn eigen mond heb gestopt en heb geproefd.” Maar ook dan weet je het alleen omdat je gelooft dat dat wat je in je mond stopt chocola is en naar chocola proeft… Zoals je gelooft, als je in een bus of trein stapt, dat die je van A naar B zal brengen. Is ook een kwestie van geloven dat de buschauffeur of machinist zal doen wat hij hoort te doen…

 95. Ettje zegt :

  @Jan-Peter; Ik dacht dat ik er al antwoord op heb gegeven: voor mij is Jezus dé Christus, en in die naam zitten alle andere namen van Hem. Den namen die duiden wat Hij deed/doet, wie Hij was/is.

 96. Jan-Peter zegt :

  @ Ettje: dat was ook tegenover MB bedoeld.

  Je moet wel in de juiste bus stappen;-).

 97. Marie-Bernadette zegt :

  @Jan-Peter
  Zeker kan een kwade bron zich voordoen als een goede.
  Hoe je het onderscheid kunt maken is niet eenvoudig.
  Dat vraagt stapje voor stapje door je leven heen wijzer worden en ervaren, ervaren en ervaren en onderzoeken en onderzoeken en onderzoeken, daarenboven open staan voor en acceptatie van wat het leven op je pad legt,
  Zo kan er geleidelijk aan iets in je groeien, dat je als Eeuwige, Tijdloze, Hemelse, Universele, Goddelijke Liefde en Wijsheid gaat herkennen.

  Eigenlijk is m.i. ieders levensloop het op ieder mens door het Universum perfect toegesneden kompas naar God.

  @Ettje
  Nee niet omdat ik geloof dat chocola proeft zoals ik het proef, maar omdat het mijn zintuigelijke waarneming en ervaring is.
  Dat van de bus is niet een argument, dat hierbij past.

 98. goedgelovig zegt :

  UPDATE: Pro-death activist Dorenbos over de verkiezingsuitslag: “Nederland kiest hiermee voor de dood.” http://bit.ly/9xhxrX #zwartehumor

 99. John zegt :

  @GG
  Tjongejonge, wat een debiele reacties onder dat bericht zeg.

 100. hettepetet zegt :

  tjonge jonge, wat is er toch mis met dat geloof wat het allerbeste met ons voorheeft, mis het toch niet !!!!

 101. Erik zegt :

  @goedgelovig Dorenbos, is dat een soort Saruman? Ik hoor het hem nog zeggen: “So you have chosen… death”

  nog even en het is 11 juli, als Isengard wordt unleashed

 102. Pittig zegt :

  Wow, Nederland Pro Deo had gelijk. We zijn afgeslacht, een dood gevoel in ons voetbalhart…

  Alleen waren het niet de moslimburen, maar de Katholieke Spanjaarden…

  Alleen ben ik wel blij verrast dat God zich zo intensief met voetbal bezighoudt en Hij het verlies van de WK finale als een afslachting ziet… 🙂

 103. Henk zegt :

  Is het een hele rare conclusie om te zeggen dat Pro Deo een stel valse profeten zijn?

  Ik hoop dat de rest van christelijk Nederland zich ver van deze figuren gaat houden. Ik zie te veel christelijke leiders die koketteren met dit soort clubjes.

  Benieuwd wat voor smoesjes Pro Deo gaat geven…

 104. sluwo zegt :

  we mogen ze zeker niet zelf in de buitenste duisternis gooien? 😉

 105. Ettje zegt :

  De slachting vond ergens anders plaats, namelijk in Afrika.
  http://www.volkskrant.nl/buitenland/article1399455.ece/Ruim_zestig_doden_door_bomexplosies_Uganda

  Maar ach, na gisteravond zal iedereen snel Afrika weer vergeten zijn.
  😦

 106. sluwo zegt :

  @Ettje
  ik vrees het ook. ik heb er mogen wonen een klein poosje. dan vergeet je Afrika echt nooit meer :-).

 107. paulus zegt :

  Of zoals het in Deuteronomium 18 staat:

  20 Maar als een profeet de euvele moed heeft om in Mijn Naam iets te zeggen dat ik hem niet heb opgedragen, of om in de naam van andere goden te spreken, dan moet hij ter dood gebracht worden.’

  22 […] als een profeet zegt te spreken in de naam van de HEER, maar zijn woorden komen niet uit en er gebeurt niets, dan is dat geen profetie van de HEER geweest.

 108. greetsz zegt :

  Tja.. en dan is het nu 12 juli..

  Ben toch benieuwd hoe dit nu weer verklaard gaat worden?! Als dat al gedaan wordt .. ze kunnen natuurlijk ook net doen alsof ze van niks weten!

  Maar goed, het is 12 juli, en ondanks wat fikse regenbuien sinds zaterdagavond is het Nederlandsche nog niet ondergelopen…

 109. Ds Dre zegt :

  “Nederland krijgt nog 40 dagen om tot inkeer te komen. Blijft dit uit dan zal God overgaan tot ”
  Voor de goede lezer: De 40 dagen zijn nu voorbij.
  Er staat alleen dat God na 11 juli overgaat tot en niet op 11 juli. We kunnen er dus niks meer aan doen, we moeten maar afwachten tot wanneer de rampen over ons komen. 2010? 2011? 2012? 2020?2525?

 110. paulus zegt :

  Ik lees hierboven toch iets anders:
  “op 11 juli 2010, wordt het Nederlandse volk afgeslacht. Letterlijk. Zeer velen zullen de dood vinden. Lijken overal. Het bloed zal door de straten stromen. Aldus Nederland Pro Deo”

  *op* 11 juli.

  Maar goed, dat kan een wat vrij(zinnige) interpretatie
  zijn door Goedgelovig van wat NPD werkelijk gezegd heeft. Ik kan in ieder geval *nergens* deze informatie terugvinden.

  Ik vermoed dat deze “profeten” wel weer een smoes hebben om te verklaren waarom het toch *geen* leugen was wat ze verkondigden. Dat heb ik er al heel wat zien doen… (o.a. Benny Hinn)

 111. Mustafa zegt :

  Ik kom net van de telefoon af van Heijmen Westerveld, die me het allemaal uitgelegd heeft. Wat blijkt nu, dat er nog niets gebeurd heeft is juist het krachtigste bewijs van Gods goedheid. Wat een genaaade! God heeft ons toch gespaard! Als dát geen reden is om te gaan geloven! Als dat geen aanleiding is voor een totale ommekeer! Mijn skepticisme is me uit handen geslagen, ik ben krachtig aangeraakt door het profetisch woord, totale verbluffing is mijn deel. Groot, verrassend, onnavolgbaar, Gods wegen zijn ondoorgrondelijk!

 112. Henk zegt :

  Hallelujah (oprecht), Mustafa!

  Als clubjes als NPD zich nu richten op dát soort boodschappen, hebben ze tenminste een inhoudelijke bestaansgrond en een positief verhaal.

  Voor nu zijn het gewoon valse profeten.

 113. Ds Dre zegt :

  En op 11 september gaan we de Koran verbranden.

  ‘Verbrand Koran op 11 september’

  AMSTERDAM – Een Amerikaanse kerk is van plan een ‘Internationale Verbrand een Koran Dag’ te houden, precies negen jaar na de aanslagen in New York op 11 september 2001.

  De kerk in Florida heeft een bord met de tekst ‘Islam is van de duivel’ in de voortuin staan. Hier kreeg de kerk veel woedende reacties over. De pastoor, Terry Jones, heeft nu opgeroepen massaal de Koran te verbranden. Hij beweert dat de Bijbelse teksten hem hiertoe gebieden.

  De datum waarop de verbranding gepland staat is naast de herdenkingsdag voor de aanslagen voor de islam ook een heilige dag. Dit jaar vindt op 11 september de islamitische feestdag ter afsluiting van de Ramadan plaats.

  Jones zegt dat het niet gaat om haat, maar om de waarheid van het christendom, en om moslims bekeren. “We houden van de moslims en hopen dat ze tot de ware verlossing komen. We vallen de islam aan, het geloof, en de islamitische wet, de sharia.”

  © NU.nl/Andreke Moedt

 114. John zegt :

  Deuternomium 18:20 lijkt me niet mis te verstaan. De heren en dames van Pro Deo moeten dood. Of moet ik in dit soort situaties de bijbel weer níet letterlijk nemen?

  Disclaimer: niet dat ik vind dat iemand dood moet, maar de bijbel draagt ons dat op. Dit bericht kan weggemodereerd worden, maar ik ben er eerder voor deze bijbelteksten te modereren.

 115. Marie-Bernadette zegt :

  Mij lijkt het, dat je de teksten van de Bijbel niet letterlijk moet nemen, zeker niet teksten die al zo oud zijn en vanuit een heel andere tijdgeest stammen.

  Als de Bijbel ons opdraagt dat we dood moeten, kan ik mij daar bij voorstellen, dat wij ons losmaken van onze ego-wensen om zo tot leven te komen in ons diepere bewustzijn.

 116. Jabir zegt :

  Boekverbrandingen zijn voor mij een harde grens. Gek is dat.

  Ik heb vanavond wat christelijke mensen over de vloer en heb maar een Rembrandt bijbel aangeschaft, want ik heb eigenlijk alleen maar verstripte versies van de bijbel, de Tenach en de Nag Hammadi teksten in huis. De Koran komt vast ook nog eens. Ooit. Toch merkte ik dat het genant vond dat ik het kocht. Alsof ik een vies boekje onder de toonbank regelde. Vlug nog maar wat ‘Tales from the Crypt’ erbij gelegd, maar eigenlijk was dat hypocrisie.

%d bloggers liken dit: