Ballen gehakt van slager Burggraaf

Van de antichristelijke paus in Rome en de duivelse PKN tot verschillende dwalende refo-dominees, het leugenachtige Reformatorisch Dagblad en de van God losgeraakte SGP: vrijwel het hele zogenaamde (!) christelijke spectrum krijgt er uitgebreid en ongebreideld van langs op G.P.P. Burggraafs website Derokendevlaswiek.nl. Niets laat hij heel van alles wat zich zomaar christelijk en godvruchtig durft te noemen. Al die duivelse leugens, de wolven in schaapskleren en handlangers van de antichrist: Burggraaf maakt er gehakt van! Als een overijverige slager achter zijn gehaktmolen, vermaalt GPPB alles tot gehakt wat ten onrechte beweert bij het Lichaam van Christus te horen. Alle disfunctionerende ledematen en kwaadaardige neurinomen worden door Burggraaf vakkundig geamputeerd. Al dat vleselijke vlees gaat onverbiddelijk door de molen.

Het is wat dat betreft opmerkelijk dat wij van Goedgelovig nog niet door deze Vleesmolen Des HEEREN Woord Ende Zuiveren Leer gehaald zijn. Althans, we vonden niets over ons via de zoekterm ‘goedgelovig’. We denken daarom ook dat wij bij Burggraaf gewoon nog onbekend zijn. We liggen zogezegd als geamputeerde wildgroei buiten zijn zichtveld bovenop een plank ergens in een hoekje weg te rotten.

Houden zo? Misschien wel, al zijn we tegelijkertijd benieuwd welk soort gehakt hij van ons zou maken als wij door zijn molen gaan. Wordt het varkensgehakt, half-om-half of mager rundergehakt? Wat op deze website allemaal langskomt is natuurlijk hemeltergend en daarom het keurmerk Corpus Christi niet waardig. Op het eveneens afgekeurde RD hebben wij overigens een onverwacht streepje voor, wij hebben ons op deze website namelijk nog niet bezondigd aan het Duivelse Poker-Pollspel

Als keurslager Burggraaf vakantie heeft laat hij zijn gevreesde gehaktmolen gelukkig thuis. Hij krijgt dan zowaar ineens iets goedaardigs over zich. Graag gaat hij op missie naar de onbekeerde en onwetende Indianen in Amerika, of vertrekt naar Donker Afrika om daar het evangelie te verkondigen. Waarom zo ver weg? Burggraaf: “Het valt me altijd weer op dat Indianen en Mexicanen doorgaans meer belangstelling tonen voor de bijbelse weg der zaligheid dan de meest rechtzinnige kerkmensen.” 

Slagerij Burggraaf:
http://www.derokendevlaswiek.nl

DISCLAIMER: Het gaat in deze satirische bijdrage over G.P.P. Burggraaf niet over Gildeslagerij Burggraaf in Culemborg. De gehaktballen van de échte gildeslager zijn natuurlijk niet gemaakt van in stukken gehakte gristenen of handlangers van de antichrist.

Advertentie

72 Reacties op “Ballen gehakt van slager Burggraaf”

 1. John zegt :

  Ach gunst, meneer Burggraaf gelooft nog steeds dat de Bijbel onfeilbaar is. Wat heerlijk naïef.

 2. Ivankar zegt :

  Kewl, onze eigen Fred Phelps.

 3. brambonius zegt :

  I call poe’s law!

 4. sluwo zegt :

  erg mooie website!

  😉

 5. Ruub zegt :

  Verrek, als dat de voorganger van de enige ware kerk niet is!

  https://goedgelovig.wordpress.com/2010/04/20/onderweg-naar-de-enige-ware-kerk/

 6. Kaas zegt :

  Hee wat sympathiek! Een website in frames! Da’s lang geleden… frames zijn onfeilbaar :S

 7. sluwo zegt :

  @kaas
  geniet je ook zo van frames! zeker als je terug navigeert naar de voorpagina en de bouwer alleen de body laadt, en niet de hele frame-paraplu.

 8. Ruub zegt :

  @Kaas
  Die horizontale scrollbar in de hoofdnavigatie is wat mij betreft een rijke illustratie van de zondeval.

 9. Defender of the Faith zegt :

  GPPB? Dat klinkt als de afko van een nieuwe politieke partij.

  Weet niet of het anderen ook is opgevallen, maar onderin heb ik gelijk een totaalbedrag in Euro’s. Is dat je geschatte waarde?

  Wel opvallend dat blijkbaar voor de meeste reageerders het uiterlijk van de site belangrijker is dan de inhoud. Zou GPPB dan toch een punt hebben?

  Ik heb een aantal van zijn artikelen snel even doorgelezen, en dan vindt ik de conclusie van GG wat overtrokken.

  De gebruikte taal is radicaal en spreekt vanuit een bepaalde theologie. Gelukkig leven we in een land met vrijheid van godsdienst (zolang halsema het hier maar niet voor het zeggen krijgt, want dan is dat definitief over!) dus mag hij.

  Radicale taal is voor verwijfde politiek correcte liberale zieltjes niet ‘strelend’ en moet dus veroordeelt worden. Die mensen kunnen beter ook de Bijbel niet lezen, want Die is vaak ook radicaal.

  Of toch, beter wel, want daarin ligt je redding en behoudt nu eenmaal wel. Moet je alleen wel eerst je liberale (of andere) oogkleppen afzetten 🙂

 10. ChriZ zegt :

  Quote van de dag: ‘Er zijn echte bekeerde Indianen, maar dikwijls niet zuiver in de leer. Dat is dan ook de reden dat we bijbelse lektuur onder hen verspreiden, om hen de gereformeerde leer bij te brengen.’

 11. ruben zegt :

  Na al dat getoets blijft er uiteindelijk maar één ware gelovige over en dat is hijzelf. #eenzaam

 12. Jabir zegt :

  Ik vind z’n commentaren sterk. Deze was hilarisch:

  “The Sioux Indians in Wounded Knee have almost nothing to do. They were happy with the booklets of Jonathan Edwards and started reading immediately.”

 13. geheimeverhalen zegt :

  hij doet toch eigenlijk hetzelfde als GG, alleen zonder knipoog, dus dat lezen we minder graag.

  Ik zie mogelijkheden voor een samenwerkingsverband!

 14. Click zegt :

  Mijn god! Hoe is het toch mogelijk dat sommige mensen zich zó in hun eigen gelijk kunnen opsluiten? Leg mij dat eens uit?
  En dan dat enige-vadsige-blanke-man-van-middelbare-leeftijd-in-een-groep-zwarte-kindjes-zendingscomplex! (heeft Matteüs vd S. ook last van; alleen is die niet vadsig). Alsof die ‘arme’ mensen jaren hebben zitten te wachten op hem om hen te komen vertellen wat De Waarheid is. Echt waar, ga met willekeurig welke boodschap naar een land waar (nog) niet zo heel veel blanke mensen komen, neem een camera mee om mooie kiekjes te schieten en je hebt precies hetzelfde resultaat.

 15. Meded zegt :

  En nu maar wachten tot hij een boek schrijft en GG’s omschrijving als aanprijzing op een site komt te staan. https://goedgelovig.wordpress.com/2009/09/15/de-hand-van-de-satan-bis/

 16. Len zegt :

  Ziet deze beste man niet dat hij zichzelf tegenspreekt? Want: we zijn totaal afhankelijk van Gods genade. Nou daarin kan ik meekomen. Als ik mijn ziel & zaligheid moet verdienen, kom ik nergens. Klinkt aardig gereformeerd toch 😉

  Maar vervolgens worden er al dan niet vermeende a morele zaken bij christelijke partijen opgesomd die de doorslag geven en zo hun lot bepalen.

  Ben je nou afhankelijk van genade of moet je een moreel hoogstaand leven houden? GPPB wil beide balen in de lucht houden en is daarmee ongereformeerder dan hij zelf wil.

  (en ja, ik heb deze site al jaren eerder zitten bestuderen. Verbaasd me dat GG nu pas ermee komt).

 17. Mustafa zegt :

  Ik zie weer een onbetaalbare slogan voor GG: “Deze hellepokersatire is in de hel gesponnen!”

  En wat denk je van deze ongeslepen diamant onder ‘Ingezonden berichten’:

  Emailen van achterklappers met een gespleten tong, en van wie bekend staat dat zij een lastercampagne voeren, nog wel met bijbelteksten in de subjectregel van hun vuilnis-emailen gestijfd, gaan ongeopend in de kliko in tegenwoordigheid Gods.

  That’s right! ongeopend in de kliko in tegenwoordigheid Gods!

 18. Jabir zegt :

  Maar ik kan me toch niet goed vinden in het beeld van de vuurwater drinkende indolente indiaan. Volgens mij gaat het tegenwoordig helemaal niet zo slecht met de Sioux en hebben die het nog best druk met binnenlopen… http://www.dakotasioux.com/default.htm

 19. Mustafa zegt :

  Q: Meneer Burggraaf, ik zie dat u CD’s met foto’s van uw missiewerk onder zwarte kindjes verkoopt, waarom is dat?
  GPPB : Tja, de vlaswiek moet toch roken hè!

 20. Harrie zegt :

  Interessante man.
  Inderdaad lijkt/schijnt/blijkt de verlossing door genade en het verdienen op gespannen voet te staan.
  Tja.

 21. Ivankar zegt :

  @len, nog veel paradoxaler dan de tegenstelling genade vs. goede werken is de verhouding tussen genade en uitverkiezing waar GPPB onwrikbaar in gelooft. Wat stelt het genade-aanbod nog voor als dat zich niet tot iedereen maar slechts tot een select clubje uitverkorenen uitstrekt?

 22. Burggraaf zegt :

  We hebben geen internet en goedgelovig zegt ons totaal niets. Heeft het iets te maken met de regering achterna lopen en elk woord van hun geloven?.

 23. Burggraaf zegt :

  ik ben een ander burggraaf en geen familie van genoemde om duidelijk te zijn.

 24. polleke zegt :

  My goodness. Firefox met NoScript maakt gehakt van die site.. De site adviseert me nog wel te upgraden naar de nieuwste versie van internet explorer of Netscape Navigator (!!)..

  Ik laat het maar bij FireFox Chrome voor Linux en Opera..

  hij heeft wel veel boeken geschreven..

 25. brambonius zegt :

  ik klik op een willekeurig persbericht met veelbelovende titel (http://www.derokendevlaswiek.nl/PERSBERICHTENDUIVELSE_RECENSIE.html) En ik weet genoeg… Mensen die het hebben over de valse leer van dr. Arminius in het RD, en die vrije seks zien in Harry Potter, en die daarbij in tale Kanaans spreken zijn best schattig, maar het is zorgelijk dat ze het menen…

  God heb medelijden met de indianan van wounded knee, ze hebben al zoveel geleden doorheen de jaren…

 26. sluwo zegt :

  “de erotische boeken van Francine Rivers”

  hahahahahahahah….!

  wilde net mn collega wurgen, maar dit maakt een hoop goed. Dank daarvoor GPPB!

 27. Len zegt :

  … maar dat het RD een lange-broeken-show op het strand van het gezin van prins Willem Alexander publiceert, is het zoveelste bewijs dat het RefDag een antichristelijke koers vaart, een koers die God zeker zal komen te bezoeken, want men weigert zich te bekeren…

  Mee eens! Helemaal mee eens! Als je een lange broek in je krant zet, WEIGER je je te bekeren. Dat is toch een 1 op 1 relatie!

 28. sluwo zegt :

  hadden die mannen op de foto lange broeken aan? SCHAAM JE! adderengebroed! mannen hadden in bijbelse tijden prachtige mooie jurken aan. terug naar de goeie oude tijd.

  bekeert u!

 29. Maurits zegt :

  @ Mustafa, op 1 juni, 2010 bij 1:48 pm

  HAHAHA!!

 30. Len zegt :

  Je zou als kerkelijk leider, instituut of voorganger toch graag willen dat je op deze site wordt afgekraakt? Want dan pas tel je mee pas ..

 31. Len zegt :

  O en de copyright wet geldt niet voor GPPB http://www.derokendevlaswiek.nl/INGEZONDEN_STUKKEN_IIIGGznKERKSCHANDAAL_ALLER_TIJDEN.html

  Lees ook even de laatste zin .. dat men je toch niet ??

 32. Mustafa zegt :

  Ah, ik zie dat mijn citaat van slager Burggraaf nu toch uit het spamfilter gekomen is, ondanks zekere termen die ik slager Burggraaf maar niet na zal spreken. Ben ik even blij dat hier op GG de boel niet ongeopend in de kliko in tegenwoordigheid Gods gaat!

 33. Xandrar zegt :

  De trollen van 4chan zouden nog wat kunnen leren van deze man. Geweldig. 😀

 34. Len zegt :

  Ok, jongens en meiden, GG en andere lezers. Stop maar.

  Chuck Norris.

  Serieus. Nu moeten we bang zijn ..

 35. John zegt :

  @Len
  Chuck Norris never gets a heartattack. His heart isn’t even foolish enough to attack him 😉

 36. Koekje zegt :

  Zo te lezen heeft Marc Verhoeven concurrentie… 😉

 37. Adorin zegt :

  die beste man wil een soort christelijke sharia invoeren of zo
  als God met dezelfde meetlat zou meten als dit aards schepsel zou het verdraaid rustig zijn in de hemel

 38. Jabir zegt :

  Luister nou Adorin, vol is gewoon vol.

 39. oscar de tweede zegt :

  Burggraaf uit Stolwijk: soms wordt hij zelfs door Hersteld Hervormde dominees, zijn geestelijk onderkomen zal ik maar zeggen (hoewel niet alles Israel is, wat Israel heet!), gecorrigeerd en jawel! verwijdert hij iets van zijn site.
  Het gaat om een oordeel des Burggraafs, waarmee hij zelfs de landelijke pers haalde. Een paar jaar geleden was er toch door zomerdroogte (ook al zo’n oordeel van Hogerhand volgens B.), waardoor er zomaar een dijkdoorbraak(je) was in Holland onder NAP. In die periode zakte de kerktoren van de PKN in ? scheef. Volgens B was dat ook een oordeel van Boven. Niet lang zou het meer duren, of er zouden met al die vermaledijde kerkgebouwen van de PKN (m.n. van de Hervormd Gereformeerde richting) van alles en nog wat kunnen gebeuren. Ja, B. was even profeet, zo dacht hij.
  Mis; het bleef bij een scheef gezakte toren en ten slotte, op aandringen van Hersteld bevriende voorgangers, verwijderde B het felle artikel.
  Op zijn site staan ook preken; ooit heb ik er eentje trachten te beluisteren. Hij bevocht te vuur en te zwaard die mensen, die genoeg zouden hebben aan de zuivere, bevindelijke leer, maar, zo waarschuwde de prediker, o, mensen, dat is nooit genoeg voor de eeuwigheid. Het gaat om het rechte kennen van de drie stukken. Van het bijbelgedeelte weet ik niets meer van. Dat komt vaker voor in Refoland.
  Ten slotte: eh, B zou toch ook niet zo iets als Asperger of ADHD of autistisch zijn? Vlug, GG, laat B. grondig onderzoeken!

 40. Jabir zegt :

  Kunnen we Burggraaf niet juist actief steunen in z’n stukje missie naar de Sioux en andere mensen die bijna niets te doen hebben toe? Ik vind zijn preken ook Helemaal Waar.

 41. Jan (The other one) zegt :

  Burggraaf & Norris, The Matix I & The Matrix II

 42. Dutch Hermit zegt :

  Wow, ze bestaan. Echte neanderthalers die kunnen praten…

 43. Jabir zegt :

  @Mustafa…. hoe edit jij je berichtjes? Kan textile hier, of smartypants?

 44. Piet zegt :

  <blockquote> hoe edit jij je berichtjes? … gewoon HTML </blockquote>

  hoe edit jij je berichtjes? …gewoon HTML, webmastertje, sommige tags kunnen blijkbaar in wordpress

 45. Piet zegt :

  is dat niet vet?

 46. Alec zegt :

  Haha! Geweldig die verwijzingen naar Chuck Norris! Ik ga gelijk Walker, Texas Ranger downloaden. Lang niet gezien.

 47. GJay zegt :

  Vraag me af hoe hij aan de naam ‘De Rokende Vlaswiek’ komt. Roken zal hij toch wel zeeeeeeeeeer duivels vinden?

 48. engel zegt :

  @GJay,

  Lees jij niet de “gezalfde” Statenvertaling??

  In de Statenvertaling luidt het volledige (Jesaja 42:3) citaat: ‘Het gekrookte riet zal Hij niet verbreken, en de rokende vlaswiek zal Hij niet uitblussen; met waarheid zal Hij het recht voortbrengen.’ In de Willibrordvertaling leest men knak voor krook en kwijnen voor roken, de wiek werd een pit: ‘Het geknakte riet zal hij niet breken en de kwijnende vlaspit blaast hij niet uit. Werkelijk, hij zal recht brengen.’ De hoofdletter voor Hem werd onderkast, ook de waarheid heeft het nu opgegeven. In de Nieuwe Vertaling van 2005 gaat het rechtuit van: ‘Het geknakte riet breekt hij niet af, de kwijnende vlam zal hij niet doven. Het recht zal hij zuiver doen kennen.’ De Naardense Bijbel geeft: ‘Het gekrookte riet zal hij niet breken, een verflauwende vlaspit niet doven,– naar zijn trouw zal hij recht doen uitgaan.’

 49. oscar de tweede zegt :

  Aanvullend op mijn bericht van 1 juni 7:46pm: Het gaat om de toren van Vinkeveen en o.a. Trouw publiceerde een wat satirisch gestemd artikel.
  http://www.trouw.nl/krantenarchief/2005/07/27/2331825/_Scheve_kerktoren_is_een_teken_van_God_tegen_PKN_.html
  De moeite waard om te lezen.

 50. GJay zegt :

  @ engel

  Ik lees natuurlijk alleen Het Boek 😉

 51. Defender of the Faith zegt :

  @Click, op 1 juni, 2010 bij 10:59 am
  Uitleggen? In onze multiculti-shit heb je toch meer dan voldoende voorbeelden om je heen? Iedereen die niet wil integreren in de samenleving waarin hij/zij leeft is er één. Dus dat zijn er toch wel een paar 100.000 op onze heide 😉

 52. Kaas zegt :

  @Defender of the Faith (wat een naam zeg)

  Dus als Halsema het voor het zeggen krijgt mogen we niet meer geloven? Wat een onzin zeg…

 53. Eilander zegt :

  Ze bestaan nog! Mensen die lange broeken voor vrouwen zien als de invloed van de duivel!!
  Hoppa!
  Kunnen we hem niet kidnappen en bewaren voor het nageslacht in het Gereformeerde Museum? Deze zijn zeldzamer dan een Siberische sneeuwpanter.
  Beetje jammer dat ie kaal is, ik zou hem liever in de vitrine zien met een paar van die orthodoxe bakkebaarden…

 54. Jabir zegt :

  @eilander

  als ik je onheus bejegende spijt me dat overigens. Ik ging er niet meer te diep op in om de discussie niet voort te laten duren, maar ik was wel blij je reactie te lezen.

 55. Eilander zegt :

  @Jabir: no worries, ik kan wel wat van je hebben! Het is alleen fantastisch weer om te schilderen, wat straatwerk te doen en tafels te maken, wat betekent dat ik weinig tijd heb om hier te zitten. Anders was ik inmiddels gewoon weer gezellig met je in discussie gegaan!
  En ik kan me wel voorstellen dat je enigszins aangebrand en touchy bent als je wordt belaagd door een stelletje speelgoedfanaten… 😉
  Not one of them.
  En over individualisme gesproken. Ik zit hier achter mijn Vaio en Nokia E51 (ik weiger te Appelen zolang als het kan) in volledig merkloze kleren en verplichte afwezigheid van een horloge (haat ik) te wachten tot mijn vrouw thuiskomt met een verfkrabber zodat ik het terras van mijn bedrijf verder op kan kalefateren. Eigenlijk zou ik deze tijd moeten besteden aan het updaten en maken van websites (Joomla), maar mijn weken zijn lang genoeg om me even een vrije ochtend te gunnen… Vandaar dat ik er weer even ben.
  Kitesurfforum en weerberichten checken, fokkertjes op stang jagen, Goedgelovig even van genieten en even hard lachen om Xandernieuws en dan ben ik weer helemaal bij!

  Kan ik hier nog wat OT bij verzinnen?
  Volgens slager Burggraaff ga ik waarschijnlijk naar de hel… 🙂

 56. Herbert zegt :

  Die man is geestelijk zwaar ziek. Ik heb zijn website wel is doorgenomen, en werkelijk iedereen moet er aan geloven, behalve hijzelf.

 57. Anne Burggraaf zegt :

  Ik ben de 2de jongste dochter van Piet Burggraaf. Het is reeds in Het Woord Gods vorspelt dat de kinderen Gods gelasterd en vervolgd zullen worden. Maar De Heere heeft Zijn wee uitgesproken over allen die Zijn kinderen lasteren; “Wie God’s volk aanraakt, die raakt Zijn oogappel aan.” En zij zullen op die Groote Dag rekenschap af moeten leggen voor al deze woorden die gesproken zijn over een kind God’s.

 58. Paranoid Android zegt :

  @ nazaat GPPB,
  Dus je vind het ook vreselijk dat je vader al die andere christenen zo veroordeelt?

 59. Anne Burggraaf zegt :

  @Paranoid Android-
  Laat mij nu vraagen, zijn jullie tevreden met een milde valsheid, (waarin de mens in zijn waarde gelaten word) of met een scherpe waarheid (waarin een mens zich als niks dan een verdoemde zondaar voor God leert kennen)? De Jooden zeide tegen Christus: “Deze rede is hard, wie kan dezelve hooren?” en ze zijn voor eeuwig verloren gegaan. Dan vraagt Christus aan Zijn diesciplen: “Wilt gijlieden ook niet weg gaan?” En dan zal de getuigenis uit de mond van de ECHTE Christen klinken: “Heere, Gij hebt de woorden des eeuwige levens, tot wij zullen wij anders heengaan?” En de rijke jongelingen zullen bedroefd heengaan met vijandschap in hun hart.

 60. Anne Burggraaf zegt :

  *Ik bedoel “Tot wie” niet “tot wij”.

 61. vermeer zegt :

  @ Anne

  Ik denk dat mensen op deze site over het algemeen inderdaad de voorkeur geven aan een scherpe waarheid en niet aan een milde valsheid. Dat kun je zien aan alle stukjes over christelijke leiders die de boel belazeren.

  Ook in dit stukje over je vader worden geen milde valsheden verkondigd, maar wordt heel scherp aan de kaak gesteld dat het afschrijven van bijna het volledige christendom zelfs in zijn conservatiefste vormen, om redenen die eindeloos ver gezocht zijn, bepaald geen grapje is.

 62. johannes zegt :

  @anne. Heden kennisgenomen van de website en verschillende artikelen van je vader. Ik heb hem ooit eerder een e-mail verzonden, maar die is waarschijnlijk ongeopend in zijn kliko verdwenen -, omdat de inhoud hem kennelijk niet beviel. Ik vind het prima als iemand radicale taal bezigt, maar waarom bestrijdt hij argumenten of stellingen niet met argumenten? Ik mag toch aannemen dat hij kan onderbouwen wat hij stelt? Dat deed de Heere Jezus toch ook als het “adderengebroedsel” hem lastige vragen stelde? Hij liep niet weg! Luther ging ook de discussie aan, maar je vader, met alle respect, loopt weg als hij zogenaamde kritiek krijgt. E-mails worden niet beantwoord en hij kan niet luisteren naar argumenten van mensen die een andere visie hebben. Mensen, zoals ondergetekende, willen hem graag begrijpen, omdat hij intrigeert. Maar je vader oordeelt slechts, veroordeelt met taal die absoluut onbijbels is, maar vergeet dat er maar Een is die het Oordeel toekomt. Wat is zijn doel hierachter? Ik volg het niet….

 63. Marchel zegt :

  Aan alle mensen die vinden dat GPPB andere Christenen zo veroordeelt wil ik het volgende zeggen snapt u wat er in de Bijbel staat?Dat een dienstknecht niet meer is als zijn heer , ze hebben de Heere gehaat ze zullen ook u haten ze hebben hem gelasterd ze zullen ook u lasteren , wat GPPB doet is precies zo als elke waar geroepen knecht moet doen als het om de zuivere waarheid gaat zoals het in de bijbel staat, maar daar zit namelijk iets aan vast en dat is roddel, achterklap liefde loosheid ,Vrome mensen ( waar God niet vanaf weet )
  komen dan met een tekst van als men de liefde niet had men dan een klinkend metaal en een luidende schel gelijk zou zijn.. Nou dat klopt maar wel om de zonde te veroordelen en de vinger op de zere plek te leggen
  Aangaande de zuivere waarheid zoals DE HEERE het in zijn Woord bedoeld.
  De Farizeeër en schrift geleerde en de vrome Godsdienstige mens is als de wit gepleisterde graven gelijk maar van binnen vol roof en doodsbeenderen .
  DE bijbel is duidelijk genoeg het volk farizeeër ,schrift geleerde koos niet voor de Heere Jezus maar voor een leugenaar en moordenaar nml Barabas.
  Aan al de mensen die vinden dat GPPB het verkeerd doet vraag ik je de Bijbel eens goed te lezen maar dan met Licht van boven, want een natuurlijk mens verstaat namelijk niet de dingen die des Geestes Gods zijn ,alleen zijn oprechte kinderen worden de Heil geheimen geopenbaard,want als we niet worden zo als een kind we kunnen het koninkrijk Gods niet ingaan of beërven.
  Dat de heer GPPB nog lang op deze manier mag doorgaan voor de zuivere waarheid en dat Gods onmisbare zegen er op mag rusten.

 64. Midas zegt :

  @Marchel

  Ik zie je wel vaker op internet GPPB verdedigen. Hoe weet jij nou dat hij de enige waar geroepen knecht van de Here is? Wel knap overigens dat je net zulke lange zinnen, met veel komma’s en bijzinnen, kan schrijven als de lange zinnen, die we dagelijks bij het lezen van onder andere de brieven van Paulus, tegen komen in de bijbel, waarbij het bij jou dan weer opvalt dat je de zinnen extra lang maakt, door gewoon de punten te vergeten en dan vervolgens de nieuwe zin zonder hoofdletter door te gaan, maar wellicht is dat maar illusie. (Ik kan het ook hoor!)

 65. Marchel zegt :

  Het gaat om de eer van God en we moeten alleen zalig worden zo als God het wil.
  Alleen de Heere kent de gene die de zijne zijn.
  Ik heb nooit gezegd dat GPP burggraaf de enige waar geroepen knecht Des Heere is.
  Allen zijn er niet veel echt geroepen knechten van de Heere meer.
  En als ik het eens ben met DHR Burggraaf dan mag dat best worden gezegd.

  Wij moeten eenmaal voor die zelfde rechterstoel van Christus worden geopenbaard.

  Marchel.

 66. Anne Burggraaf zegt :

  Het is net in de daagen van Eli. Het woord is schaars in onze dagen is wat Marchel probeert te zeggen.
  Wat ik merk is dat vele mensen hier gaan afgeven op mensen. De strijd moet niet tegen vlees en bloed zijn. Toets alles wat gezegd wordt aan het Woord.
  Velen denken met Christus alleen aan het Lam, maar vergeet niet mensen, dat Hij ook de Leeuw uit Juda’s stam is.
  Een waare Christen kan net als Petrus een Goddelijke bestraffing aanhooren en daarvoor buigen. Dan zal het niet in het vlees vallen.
  De eer van God wordt aangetast als de waarheid die zo duidelijk wordt verklaard in Zijn Woord wordt verdraaid.
  En een kind van God wordt (als het goed is) daar zeer om verontwaardigd, en snijdt het af. Mijn vader vermaant andere in liefde. En de waare liefde is scherp.
  Er is geen tussen weg. Of het is de waarheid, of het is verdraaid. Of het is van de Heere, of het is van de Duivel. Kiest dan heden wij gij dienen zult.

  Vriendelijke groet,
  Anne Burggraaf

  P.s. Mijn excuses voor spelfouten. Ik ben in Canada met het Engels opgegroeid en ben 17 jaar dus mijn Hollandse taal is niet echt volmaakt.

 67. Wilfred zegt :

  Wat een geweldige pareltjes van inner-faith-criticism!

  Wij hebben, vlak voor de ark van het verbond, de Filistijnse Dagon opgericht van het doen en het werk van de mens, en eigengerechtigheid, om hem daarmee de Goddelijke genade in Christus als te doen voorkomen en hem daar geschikt voor te willen maken. Dit spinnenweb wordt grof gesponnen in de roomse, fijner in de remonstrantse, doch zeer fijn in onze gereformeerde kerk. Daar spint en weeft men het alles listig, met zuivere evangelische termen, gezonde woorden en waarheden, en met een gedaante van geestelijke kennis en godzaligheid, zodat dit fijne spinrag niet gezien kan worden dan door de ogen die God geopend heeft en die het met bittere tranen kunnen bewenen.

  Die goede oude ds. Th. van der Groe toch! Gelukkig had hij geen bril nodig om het fijne spinrag te onderkennen! Daaraan onderkent men de godzaligen, dat zij zich afscheiden van zelfs degenen die fijn spinrag spinnen! Schreef de apostel Paulus niet:

  19 Want er moeten ook ketterijen onder u zijn, opdat degenen, die oprecht zijn, openbaar mogen worden onder u.

 68. goedgelovig zegt :

  UPDATE: Slager Burggraaf is wel een toppertje. Vorig jaar won hij de worsttrofee en dit jaar de spareribtrofee.

  http://www.mijnslager.info/slagers/Vakwedstrijden/kampioenen.html

 69. mafchauffeur zegt :

  De sparerib trofee was voor iemand anders.
  http://www.vanstrien.keurslager.nl/spareribstrophy

  Maar Burggraaf heeft wel goud in handen voor de toekomst met de Junioren Kampioen 2013.

%d bloggers liken dit: