Yvette Laclé werft voor naamloze partij

De gewezen GristenUnie-politica Yvette Laclé (voorheen Yvette Lont) is blijkbaar nog niet klaar om Nederland met krachtige hand te gaan leiden. Haar woordvoerder Gerard Boersma heeft Goedgelovig verzocht om het bericht over de Evangelische Partij Nederland, inclusief alle lezersreacties, per direct te verwijderen. “Hoewel u zeer positief hierover schrijft, is het niet de bedoeling, dat dit nu reeds wereldkundig wordt gemaakt,” schrijft hij. “We zitten nog in de voorbereidingsfase en de mail, die is verspreid onder de bidders is ook daarvoor alleen bedoeld. Onze website is nog in de test-fase, maar kwam helaas onbedoeld online. Hetzelfde geldt voor het logo: deze zal waarschijnlijk nog veranderd worden.”

Dat de EPN de eigen PR nog niet helemaal in de vingers heeft, is wel duidelijk. Op dit verzoek gaan we natuurlijk niet in. Een e-mail die naar 300 mensen is verzonden, met daarin de expliciete toestemming om de mail door te sturen naar andere gristenen in Nederland, is feitelijk openbaar. Bovendien staat de brief al sinds 5 april integraal op de eigen Hyves-pagina van Boersma. Maar de EPN baalt dus dat het nieuws desaltniettemin voortijdig is ‘uitgelekt’ en dat we naar een website linken waar je je wel letterlijk groen en geel aan móet ergeren. Om de link vanaf Goedgelovig toch te breken is het index.html-bestand verwijderd, maar de rest van de site is nog gewoon te benaderen. Omdat het design werkelijk uniek in zijn soort is, hebben we voor het nageslacht een paar screenshotjes gemaakt.

  

Volgens GG-lezer Roberto is de naam van Yvette Laclé met gezwinde spoed uit Whois verwijderd. Blijkbaar mag niemand nog weten dat zij er achter zit, zodat ze straks met een “Tadaaaaa!” te voorschijn kan springen. Maar bij SIDN staat ze nog gewoon vermeld.

Zeker is in ieder geval dat als het de EPN lukt om 30×19 steunbetuigingen te verzamelen, de partij naamloos de verkiezingen in zal gaan. De naamregistratie bij de Kiesraad sloot namelijk al op 15 maart en in het lijstje met aangemelde partijen komt de Evangelische Partij Nederland niet voor. De partij heeft nog tot uiterlijk 27 april de tijd om de kandidatenlijst samen te stellen en in te leveren. Daar is dus nog wel een godswonder voor nodig. Als deze partij werkelijk vanuit de hemel is opgericht, dan zullen die geschikte kandidaten zich vast wel melden, toch? Praktisch betekent meedoen met een naamloze lijst dat de partij slechts een nummer toegewezen krijgt, bijvoorbeeld Lijst 13.

Inmiddels heeft Laclé hulp gekregen uit wel heel bijzondere hoek: Henoch, de charismatische leider van de Partij Bijbelgetrouwe Christenen biedt zich aan als partij-ideoloog. Op zijn Hyves-pagina schrijft hij:

“Plots is/komt daar de EPN Evangelische Partij Nederland. Met initiatiefnemers Yvette Laclé (voormalig Lont) en Hyver Gerard. Alhoewel ik mij als geestesvader van de EP een beetje voorbij gestreefd voel, meen ik toch dat zij met meer ervaring en daadkracht een reeëlere kans maken tot het vormen van een werkelijk kiesbare partij, die pro-life en pro-Israël zal zijn, met de Bijbel als grondslag. In mijn contacten met Yvette, hoop ik een nog adviserende rol te mogen hebben/spelen als b.v. partij-ideoloog. U hoort daar nog over!”

En verder meldt hij: “Ook zit ik nu in een relatie, en ik wens graag met haar een vredig en rustiger leven op te gaan bouwen; en wel in verwachting van Jezus zijn spoedige wederkomst; ziende hoe Hij ons nog samen wenst te gebruiken in Zijn/Gods dienst. Ik blijf mij echter op het internet richten en inzetten voor het Christen-Zionisme en het verdedigen van Israël in de media, en strijden voor een ongedeeld Jeruzalem in de politiek. Mijn Blog en Twitter zal daartoe z.s.m. aangepast worden.”

Het is duidelijk: zelfs Henoch denkt dat de EPN goede kansen maakt. Voor het eerst in haar geschiedenis krijgt Nederland een politieke partij die anti-homo en pro-goddelijke genezing van HIV/AIDS is. Daar mogen we de Heer wel dankbaar voor zijn. Dus straks op 9 juni: stem strategisch, stem evangelisch!

Advertenties

74 responses to “Yvette Laclé werft voor naamloze partij”

 1. Henk says :

  Militante para-politieke anti-clubjes en individuen met een naargeestige manier van communiceren. Dit soort figuren slaan de plank volledig mis op ieder gebied van intermenselijke contact.

  Hoe kun je zo a-normaal communiceren zeg? Tenenkrommend allemaal.

 2. Roberto says :

  Grappenmakers. Meneer Henoch heeft het grootste deel van die brief al een dikke week op z’n Hyve staan, voor iedereen toegankelijk: http://evangelische-partij.hyves.nl/forum/4371476/nJDD/EPN_Belangrijk_nieuws_Gebed_gevraagd/

 3. Ruub says :

  Meneer Henoch zal met z’n mede-zionisten inmiddels wel z’n boeltje bij elkaar gepakt hebben en achter die (as)wolk aan het aanrennen zijn, denk ik? Je weet immers maar nooit.

 4. Roberto says :

  Da’s dezelfde tekst, alleen de quote van de ‘zuster met een politieke roeping’ ontbreekt.

 5. goedgelovig says :

  Gerard Boersma heeft die brief zelfs integraal op zijn eigen Hyves staan:

  http://gerardk53.hyves.nl/blog/32965401/Belangrijk_nieuws_Gebed_gevraagd/J_XZ/

 6. Jabir says :

  Als Yvette je van je homo afhelpt regelt ze toch een leuke Antilliaanse voor je?

 7. Johan says :

  “Hoewel u zeer positief hierover schrijft…” Begrijpen ze satire niet bij de EPN?

 8. Johan says :

  Lijst 13. 🙂

  Wat jammer dat het Henoch-filmpje het niet meer doet. Dat was heel bijzonder als ik het me goed herinner. 😉

 9. Jabir says :

  Hoe staat Yvette er eigenlijk in dat Jezus zelf homo was? Of hoe moet ik dat zien, met die vliedende naakte jongeling in de tuin van Gethsemane?

  Marcus 14:51-52

  “En een jongeman volgde Hem, die een linnen kleed om het ongeklede lichaam geslagen had, en zij grepen hem; hij liet echter het linnen kleed achter en vluchtte ongekleed van hen weg.”

  Was Jezus daar nou aan het cruisen?

  http://inverte.typepad.com/suspectthoughts/2009/03/jesus-and-the-shamanic-tradition-of-samesex-love.html

 10. Alec says :

  Helemaal met Henk eens.

  De Henoch heeft bovendien allerlei verwijzingen op zijn hyves naar Ome Geert.

  Fout clubje mensen.

 11. willem says :

  Jabir,

  “Was Jezus daar nou aan het cruisen?”

  Je lijkt op dit soort kinderen:

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/6536179/__Kinderen_terroriseren_buurt__.html

 12. Mustafa says :

  Ik vind het van Henoch ook zo fijn om te vernemen dat hij een relatie heeft en ‘met haar [die relatie?] een vredig en rustiger leven op wil bouwen’. Wel met haast overigens, want ‘in verwachting van Jezus zijn spoedige wederkomst’.

 13. Kaas says :

  Ik heb vandaag besloten iets totaal anders te gaan doen met mijn leven. Ik kan als webdesigner wel inpakken… Hie kan ik niet aan tippen.

  Schoonmaken? Verpleging? Onderwijs?

  Ik zoek een nieuwe roeping!

 14. rob says :

  politiek?

 15. Jabir says :

  @willem

  want? dat zou een ‘schande’ zijn als Jezus homo was geweest? Sorry hoor, het is eerder jouw homofobie die hier boekdelen spreekt, willem.

 16. Juistja says :

  @ Kaas

  KAAS!!!!

  (zo, je nieuwe roeping)

 17. Jabir says :

  @willem

  Jij hebt iets van: “het is niet wat je denkt” als Jezus door een Romeins arrestatieteam met een naakte jongeman wordt aangetroffen in het Anne Frank plantsoen van het toenmalige Jeruzalem?

 18. Defender of the Faith says :

  @Jabir:
  Probeer eens niet zo populistisch te zijn met je terminologie. Homofobie is verzonnen door kleingeestigen die niet in staat zijn om met andersdenkenden om te gaan en dus niet anders kunnen dan intolerant reageren. Tja, dat probleem moet je dus wel bij de ander neer proberen te leggen.

  Over je stelling dat Jezus homo was kan ik maar één ding zeggen, nee, wil ik maar één ding zeggen (kan er een heel boek over schrijven): Je snapt totaal niet waar je het over hebt!

 19. Jan-Peter says :

  @ willem: niet op in gaan.

 20. rob says :

  @Jabir, Judas kuste Jezus en verraadde Hem . Dat was een crime passionel.

  Misschien komt Hij volgend jaar wel terug, en sticht Hij Zijn roze koninkrijk op aarde in het kralingse bos (je weet wel, bij die ontmoetingsplek 🙂 )
  Maar dat gebeurt waarschijnlijk alleen als Yvette stopt met bidden.

 21. Jabir says :

  @Rob

  Het toeval wil dat ik het evangelie van Judas juist naast me heb liggen. Dat lag natuurlijk allemaal heel anders. Bovendien had zonder Judas de kruisiging nooit plaats kunnen vinden. Dat vind ik dan weer zoiets vreemds van het christendom. Enerzijds dolgelukkig dat een man 2000 jaar geleden doodgemarteld werd, maar anderzijds dan wel boos zijn op degene die dat bewerkstelligde…..

 22. rob says :

  @Jabir
  Er zijn genoeg Judassen te vinden.
  Zo moeilijk was het daarom niet, de kruisiging te laten plaatsvinden.

 23. Eilander says :

  Jabir, de meest rancuneuze boeddhist ooit…

  Enniewee… ontopic: wat een spanning en sensatie! Een volledig onbekend hokje straks op onze stembiljetten! Alleen voor mensen die profetisch kunnen stemmen!

 24. Jabir says :

  “Rancuneus”? Ik vind het niet erg als Jezus homo blijkt te zijn heur. Heerlijk toch? Ik vond het sowieso al een beetje uit zijn filosofietjes naar voren komen.

 25. Fordo says :

  Jabir, je bent werkeloos of een student die een gemakkelijke studie gekozen heeft. ongelovelijk hoe vaak je post.

  anyway
  Een heel mooi idee zo’n email naar GG. dé manier om GG’ers te enthousiasmeren om méér over je te schrijven. lol,
  heel mooi zo’n incrowd schandaaltje. Prachtig!

 26. Jabir says :

  @Fordo: hahaha, geen van beide.. eerder zelfstandig ondernemer 🙂

  http://www.yaronproducties.nl

 27. Piet says :

  dan wordt het toch een tijd dat je wat minder gaat praten en wat meer gaat werken. Mijn brousers Firefox/3.6.3 en IE8 lopen vast op de javascript fouten op je website. Als je code net zo is al je praat dan snap ik het …..

 28. Jabir says :

  dan zal mijn site wel een allergie voor je hebben piet, hier doet hij het cross browser uit de kunst 🙂

 29. Hendrik says :

  Misschien wel leuk om hier alvast te raden wat het lijstnummer van de EPN gaat worden.
  Lijst 7, als door een wonder?

 30. Defender of the Faith says :

  Jabir, op 17 april, 2010 bij 9:37 am
  Zucht, je hebt er dus werkelijk niets van begrepen. Hoe kan Judas nou een evangelie hebben geschreven na zijn dood?
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Evangelie_naar_Judas

  @Jabir, op 17 april, 2010 bij 2:07 pm
  [blockquote]
  dan zal mijn site wel een allergie voor je hebben piet, hier doet hij het cross browser uit de kunst
  [/blockquote]
  Yeah right, hier wil hij cross-browser niet eens openen. O ja, maar wel pas na hele lange tijd 😦
  Het is inderdaad misschien verstandiger om eens wat aan je site te doen dan hier sluikreclame te maken en te laten blijken dat je niets hebt begrepen en niets wilt begrijpen van het Christendom.

 31. goedgelovig says :

  Yvette Laclé mailde ons gisteravond dit persbericht:

  Persbericht 18/04/2010
  Evangelische Partij Nederland
  Stem strategisch, stem profetisch!
  Voormalig ChristenUnie Raadslid Yvette Laclé (Lont) is oprichtster van de Evangelische Partij Nederland. In september 2008 gaf ze aan, dat als God haar zou roepen om een nieuwe partij te starten, zij dat kon en wilde doen met behulp van anderen. Op 12 april 2010 is de nieuwe christelijke partij een feit, die de medisch-ethische kwesties hoog op de agenda heeft staan. Deze partij zal een geheel andere zijn dan de bestaande christelijke partijen. Zij stelt zich beschikbaar om Gods stem te doen horen, waar dit maar mogelijk is en nu dus (D.V.) in de 2e Kamer. Kernwoord is dan ook niet streven naar macht, maar profetisch en getuigend te zijn.
  Yvette heeft zich vooral het afgelopen jaar bezig gehouden met haar gezin. Ze zijn door externe traumatische en persoonlijk pijnlijke ervaringen heen geweest, maar mede door de liefde van God hebben zij weer de draad kunnen oppakken.
  Yvette Laclé, lijsttrekster van de partij, is van mening dat het de Nederlandse maatschappij weer terug moet naar de christelijke grondbeginselen. Yvette Laclé is van mening dat het luisteren naar wat er leeft in de maatschappij de boventoon zou moeten voeren in deze komende campagne.
  Een verdeelde samenleving is volgens haar een samenleving, die de strijd al heeft verloren. Ze is van mening, dat we niet met de ruggen tegen elkaar moeten staan, maar dat we de dialoog moeten aangaan, om tot een maatschappelijke besluit te komen.
  De Nederlandse bevolking is momenteel niet tevreden over de extreme bezuinigingen en heeft bovendien het gevoel, verdreven te worden uit hun woonwijken en misschien wel uit hun land. Hier zal naar geluisterd dienen te worden. Daarom zegt de EPN: Nederlanders EERST!
  De vele problemen waar we nu in Nederland mee kampen, hebben te maken met het feit, dat Gods handboek voor het Leven, de Bijbel voor velen een gesloten boek is geworden. Doordat we Zijn normen en waarden hebben los gelaten, zijn er wetten tot stand gekomen, die het menselijk leven bedreigen en aantasten. Gevolgen zijn: liefdeloosheid, egoïsme, verharding, geweldpleging en een enorme toename van verslavingen en criminele activiteiten. Dit alles verwoest niet alleen mensenlevens, maar brengt ook enorme financiële kosten met zich mee: denk aan gezondheidszorg, politie, justitie, bewakingssystemen etc. We moeten terugkeren tot God, die Zich in Zijn Woord openbaart als Liefde. Dus daarom zegt de EPN: de Bijbel als richtsnoer, EERST!
  De Evangelische Partij Nederland heeft als belangrijk speerpunt: bescherming van al wat leeft, allereerst de mens, maar ook de dieren, flora en fauna. Dit leven wordt nu door onze huidige levensstijl beschadigd en bedreigd.
  Lijsttrekster Yvette Laclé vraagt de christelijke gemeenschap haar initiatief te steunen en haar te helpen een zetel in de 2e Kamer te behalen.
  Dat kan door een kiesvereniging op te richten, door lid te worden, in het campagneteam te stappen en op 9 juni 2010 te stemmen op Yvette Laclé EPN (blancolijst).
  Evangelischepartijnederland.nl
  Epn.lijsttrekker [apestaart] gmail.com

 32. engel says :

  Ik geloof nooit dat de term Nederlanders EERST! in de Bijbel voorkomt….

 33. Zjanette says :

  De website werkt alvast niet. En ik denk de rest ook niet.

 34. Johan says :

  Wat dom. In een persbericht je site communiceren terwijl je collega de site offline heeft gehaald. Dat belooft weinig goeds.

  Yvette Lont die “de dialoog wil aangaan”, dat geloof je toch zelf niet…

 35. Marie says :

  Sjonge, wat een warrig, nietszeggend verhaal, vol taalfouten bovendien.

  ‘Dieren, flora en fauna’, ‘Nederlanders eerst’, ‘de Nederlandse bevolking heeft het gevoel uit hun woonwijken, uit hun land verdreven te worden’ huh?

  Ik moet hier wel een beetje van zuchten…

 36. Roberto says :

  “Daarom zegt de EPN: Nederlanders EERST!”

  Staat dat er echt? Lees ik het goed?

  Plaatsvervangende schaamte vervult mij.

 37. Roberto says :

  Ik heb mevrouw Lacle een mailtje gestuurd, want ik wil wel eens weten hoe ze dat ‘Nederlanders EERST’ gaat invullen.

 38. Meisje says :

  Dit persbericht doet me aan een andere partij denken. Even kijken… medisch-ethisch conservatief, bescherming van de “Nederlandse cultuur” door het weren van vreemdelingen, getuigende partij… O ja! De SGP!

  Misschien kunnen ze eens met elkaar praten. Heeft de SGP haar vrouwenprobleem ook gelijk opgelost. 😉

 39. salteau says :

  Slechte moderatie zeg – dat dit wereld in wordt gestuurd..! 😉

  “…de dialoog (..) aangaan, om tot een maatschappelijke besluit te komen..”

  Dat besluit zal zijn dat de EPN niks toevoegt, maar slechts afbreekt: Gods naam wordt weer eens door het slijk gehaald van hersenloze goede bedoelingen.
  Waar zijn toch de herders die deze lieve maar zielige schaapjes van deze ijdele paden afhouden?

 40. Roberto says :

  @salteau ik denk dat mevrouw Lacle zichzelf als herder ziet.

 41. Roberto says :

  … dwz: als leidend figuur in de christelijke wereld.

 42. bodem says :

  Dat krijg je dus van vrouwen in de politiek. Hier is maar een remedie tegen, stem SGP!

  Nederlanders eerst? En hoor ik dat van een mevrouw die zo op het eerste gezicht toch wel wat allochtoons bloed lijkt te hebben?

 43. Roberto says :

  @bodem ik heb inmiddels een reactie van mevrouw Lacle, als ik haar goed begrijp zijn de ‘Nederlanders’ in ‘Nederlanders EERST’ alle Nederlanders (niet perse de allochtonen), en wil ze benadrukken dat beleid begint bij het raadplegen van de Nederlanders in de woonwijken, daarna pas naar beleidsoplossingen zoeken. Blijkbaar ontgaat het haar volledig dat die slogan nogal nationalistisch en xenofobisch overkomt. Ik werd in ieder geval nogal boos toen ik die slogan las.

 44. Roberto says :

  Ik bedoelde natuurlijk ‘autochtonen’ (als in: blanke Nederlanders met hollandse voor- en achternamen) in plaats van ‘allochtonen’.

 45. Henk says :

  Zelden zo’n slecht geschreven persbericht gelezen. Wát een taalfouten zeg.

 46. Henk says :

  “De Nederlandse bevolking is momenteel niet tevreden over de extreme bezuinigingen en heeft bovendien het gevoel, verdreven te worden uit hun woonwijken en misschien wel uit hun land. ”

  Sorry? Waar haalt ze dit vandaan? Uit haar duim verzonnen of zo? Is voor het eerst dat ik dit hoor.

  Demagogie van de hoogste plank. Strooien met oneliners en die vervolgens “profetie” of “getuigenis” noemen. Jaja.

 47. oppervlakkig says :

  Wat mij opvalt aan dat “persbericht”, naast de verschrikkelijke opbouw, zinsbouw, oneliners en gebruik van taal, dat er wel erg vaak “Yvette Laclé” en “Yvette is van mening” staat. Het gaat wel erg veel over zuster Laclé. Zo’n gerichtheid op de persoon zou je niet verwachten bij de Enigchristelijke Partij Nederland.

  Ook opvallend dat Nederlanders en de Bijbel EERST heeft staan, terwijl bij een echte christelijke partij dat toch echt Iemand anders is, lijkt mij.

  Sorry, maar ben ik de enige met Verdonk associaties?

 48. Johan says :

  @Roberto: Wat is die krant weer laat. Lezen ze GG niet of zo?

 49. Jos says :

  Hoe is dat eigenlijk afgelopen met die aangekondigde goddelijke genezing van HIV/AIDS van de man van Yvette?
  Is die ooit bevestigd?

 50. Jan-Peter says :

  @ Jos: dat is ook nou net mijn vraag!

 51. Jan-Peter says :

  @ Jos: op wikipedia vond ik de volgende informatie over deze man:
  In 2008 en 2009 kwam Lont ook in het nieuws als medeorganisatrice van zogeheten healings waar personen van homoseksualiteit en hiv zouden kunnen worden genezen. Minister van Volksgezondheid Ab Klink gaf – na een aanvankelijke weigering – in mei 2009 aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg de opdracht een onderzoek hiernaar in te stellen nadat de gemeente Amsterdam, de homobelangenorganisatie COC en PvdA-Tweede Kamerpolitica Khadija Arib hier om hadden verzocht.[13] Ook was zij op 18 mei 2009 te gast bij de Evangelische Omroep in het programma Knevel & Van den Brink, samen met haar nieuwe man Francis Laclé, waarin ze verklaarden dat ook haar nieuwe echtgenoot door een wonder van hiv genezen zou na het horen van Gods stem. Medische onderbouwing zou medio juni 2009 geleverd worden volgens Laclé, en hij werd uitgenodigd om opnieuw in het programma te komen na het bezoek aan de specialist, om dan zwart op wit het wonder te bewijzen door middel van een genezenverklaring.[14] Dit tweede optreden vond plaats op 2 september 2009. Laclé meldde dat het onderzoek had uitgewezen dat het HIV-virus nog steeds in zijn bloed aanwezig was. Toch zei hij genezen te zijn. Dit wist hij zeker, omdat hij geloofde dat het door zijn relatie met God een vaststaand gegeven was.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Yvette_Lacl%C3%A9

 52. Marie says :

  @Jos en Jan-Peter: zou dat niet die ‘persoonlijke pijnlijke ervaring’ zijn?

 53. Jos says :

  In dat geval lijkt de partij van Yvette mij ideaal geschikt om het huidige begrotingstekort teniet te doen.
  Zelfs indien het er nog steeds zou blijken te zijn, hoeven we slechts te geloven dat het verdwenen is.

 54. salteau says :

  Wat een wonder! Genezen ondanks dat de symptomen er nog zijn! Dan kun je ook nooit meer ziek worden! Lacléloejah!

 55. Ds Dre says :

  Dankzij de EPN kan er fors bezuinigd worden op de gezondheidszorg.
  Je wordt verplicht (voor je eigen best wil) als je ziek bent eerst naar Jan Zijlstra en andere wondergenezers te gaan, althans degene die geloven dat God je altijd geneest.
  Een controle elders hoeft niet, dat staat een genezing alleen maar in de weg.

 56. Bodem says :

  @ Roberto
  Dank voor de toelichting. Het moet dus zijn “burgers eerst”. Of is burgers een te burgelijk woord?

 57. rob says :

  @Salteua
  Dat soort ‘wonderen’ gebeuren in de medische zorg ook.
  uitzending gezien over de ziekte v lyme.
  Is moeilijk in het bloed aantoonbaar.
  de patient had ziekteverschijnselen, maar het was niet te zien in het bloed.
  De arts verklaarde de patient voor genezen. Halleloejah voor de medische wereld.

 58. Ds Dre says :

  @Rob.
  Volgens mij komen dat soort zaken aan de orde bij medische missers.

 59. Fiona says :

  Hou nou eens op te zeiken allemaal. Zodra er een christelijk initiatief is, wordt de duivel weer actief en probeert het meteen de kop in te drukken door allerlei suggestieve en onjuiste opmerkingen, bovendien getuigend van het feit dat elke regel uit zijn verband getrokken wordt, en op de meest negatieve manier wordt uitgelegd.
  Hebben jullie niks beters te doen? Bovendien: heeft niet elke politieke partij wel iets om over te zeiken?
  Als iedere Nederlander christen is, zou er niet meer gevochten worden, gaan mannen niet meer massaal bij hun vrouwen en kinderen weg, krijgen kinderen weer ouders, wordt er niet meer gestolen, gelogen en bedrogen. En: kunnen we bovendien massaal bezuinigen op het politie- en dokters/psychologen apparaat.
  Dus ik zeg: geef het een kans en ga pas zeiken nadat de partij een paar jaar in actie geweest is. En laat alle persoonlijke smaad-makerij erbuiten; ga dan liever met je eigen aan de slag, daar is vast nog wel wat eer te behalen. Laat het gewoon zijn gang gaan: aan de vruchten kent men de boom, staat er in de bijbel.
  Wacht daarom eerst even de vruchten af en ga niet zeiken dat er nog geen appels aan zitten terwijl het nog een sprietje is dat net is geplant.
  Sorry maar laten we POSITIEF zijn. Wie niet waagt, die niet wint. Veel succes!

 60. Jan-Peter says :

  Misschien zeiken we. Maar het kan allemaal menig maal professioneler/minder naiëf. Goed laten we afwachten en het een kans geven, maar met andere christelijke initiatieven in het hoofd is een bepaalde mate van scepsis niet onverantwoord. Het staat je vrij dat duivels te vinden…

 61. Jan-Peter says :

  Als je dat duivels vond…

 62. Ds Dre says :

  … dan is de EPN de goede partij voor je.

 63. Jabir says :

  Yvette ‘christelijk’?

  yah right 😉

 64. rob says :

  @Fiona
  Gelukkig is Yvette als goed gristen ook nooit betrapt op een leugen of een dwaling.
  Blijf positief meisje 🙂

 65. Jan-Peter says :

  @ fiona: ‘ gaan mannen niet meer massaal bij hun vrouwen en kinderen weg.’

  Meeste mannen blijven bij hun vrouw en kinderen hoor.

 66. rob says :

  @Johannes
  Gelukkig staan er in mijn bijbel meer leestekens. Wat een warrige zinnen maak je ervan.
  Gelukkig zijn niet alle vrouwen hetzelfde als mw Laclé.
  Gelukkig staan er voorbeelden van vrouwen in de bijbel, die bijvoorbeeld profeteren, het volk leiden, en onderwijs geven.

 67. romano says :

  lieve mensen let op met deze vrouw is een grote op llichster zo genaamd christelijk helemaal niet dus