Goldschmeding wint Gouden Bikini

De Gouden Bikini 2009, de prijs die satirische website Goedgelovig.nl uitreikt aan de persoon, kerk of christelijke organisatie die zich het afgelopen jaar in Nederland op de meest wereldvreemde manier heeft onderscheiden, gaat naar Gertjan Goldschmeding, de ‘kindvriendelijke’ voorganger van de ACC Jouwkerk in Amersfoort. Tot en met Oudejaarsavond konden lezers van Goedgelovig hun stem op eerst zeven genomineerden en vervolgens de twee finalisten uitbrengen. Goldschmeding won in de finale met 59% van de stemmen van de Evangelische Omroep.

Goldschmeding draagt al sinds jaar en dag het prosperity-evangelie van de Amerikaanse tv-dominee Creflo Dollar uit (‘God wil dat je succesvol bent en veel geld aan je kerk geeft’). Hij haalde dit jaar bijna alle nieuwsmedia met zijn omstreden opvoedkundige adviezen (‘een goede ouder slaat zijn/haar kinderen’), waarvoor hij op het politiebureau moest verschijnen. Overtuigd van zijn eigen standpunt dat de Bijbel de ‘roede’ voorschrijft, probeerde hij in de media vergeefs uit te leggen dat je dit in de juiste konttekst moet zien. Actualiteitenrubriek Netwerk gaf de ‘mepdominee’ een corrigerende tik in een uitzending waarin ex-leden van de ACC Jouwkerk uit de school klapten en hem beschuldigden van kindermishandeling. Goldschmeding liet het er niet bij zitten en wierp zich in een eigen internationale campagne op als martelaar van de vrijheid van godsdienst. Maar weinig plaatselijke voorgangers krijgen het voor elkaar om in zo korte tijd en zo mediabreed zichzelf en medegelovigen met een wereldvreemd imago op te schepen.

De prijs die bestaat uit een digitale gouden bokaal met daarop een gouden bikini, is vandaag per e-mail aan Goldschmeding uitgereikt. Via zijn woordvoerdster Marjon Umeugo liet hij weten de bikini niet persoonlijk in ontvangst te willen nemen. Maar Goedgelovig-lezers kunnen natuurlijk wel persoonlijk hun felicitaties aan de winnaar uitbrengen op info [apestaart] jouwkerk.nl. Of via Twitter @goldschmeding. De Gouden Bikini 2009 is vernoemd naar de bekende Hunkemöller-bikini waartegen het Utrechtse ChristenUnie-raadslid Mirjam Bikker bezwaar maakte. Als protest tegen dit soort moralistisch kleinchristelijk activisme (christenen die altijd ergens tégen zijn, of het nu een billboard met bikini, Madonna aan het kruis, of vermeende ‘onbijbelse’ wetgeving is die het slaan van kinderen verbiedt) maakte Goedgelovig.nl van de gouden bikini het symbool van wereldvreemdheid.

Advertentie

116 Reacties op “Goldschmeding wint Gouden Bikini”

 1. Vinegar zegt :

  Gertjan joh, gefeliciteerd, je hebt hem verdiend, die prijs!

 2. Ben zegt :

  Verdiend, maar toch jammer dat de EO niet gewonnen heeft.
  Kan de EO geen zilveren bikini krijgen?

 3. snico zegt :

  doe er wat leuks mee…..

 4. snico zegt :

  ….misschien heb je nog ergens een zweepje?

 5. Ruub zegt :

  Een mooi 2010 voor alle GG-bezoekers en -redactie!

  En Gertjan, gefeliciteerd hoor. Zo’n prijs kan alleen maar goed doen, moet je maar denken; het levert in elk geval weer aandacht op. En misschien mept het goudkleurige ding ook nog wel lekker.

 6. Ruitje zegt :

  Is er ook een koperen (i.p.v. brons) bikini? Misschien kan die alsnog naar TRIN?

 7. Ds Dre zegt :

  Een gezegend 2010 voor allen.
  Ook voor onze terechte winnaar van de gouden bikini. Bofkont, het jaar gelijk goed begonnen met een mooie prijs. Kan weer een mooi promotieclipje door onze golddigger gemaakt worden. I’ve been awared with gold by the greatest christian internet community of the netherlands.

 8. Aafke zegt :

  Gelukkig nieuwjaar voor alle GG vrienden.

  Dr. Goldschmeding: Wie kaatst moet de bal verwachten!
  Beetje jammer dat u de uitreiking niet in persoon wilt meemaken.

  Toen de landelijke media op de stoep stonden om uw ijdele hoofd in beeld te brengen wist u niet hoeveel broeders en zusters u moest mobiliseren om u in een geleende limousine naar de studio’s te brengen.

  Nu krijgt u voor dit bijzondere werk een prijs en geeft u niet thuis; toch van harte gefeliciteerd.

 9. Ettje zegt :

  Als GJ hem niet persoonlijk in ontvangst wil nemen zou ik alsnog de EO als winnaar uitroepen. Gaat de bikini lekker aan GJ z’n neus voorbij.

  Ik ga hem er in ieder geval niet mee feliciteren. Waarom zou ik?

 10. bodem zegt :

  Tja, hij heeft het verdiend, maar het is wel weer iets om zielig over te doen. De vervolging breidt zich uit en komt nu ook uit de kring van medegelovigen. Met andere woorden, het komt zijn image van zielige vervolgde christen wel weer ten goede.

 11. woodyflow zegt :

  nog 3 duizend hits voor de 2 mio!

  Goldschmeding (wat is het voor naam eigenlijk) ik heb er niet zoveel mee… had liever de EO gezien, belangrijker en groter instituut… maar goed democratie he…(de macht van de dommen :D)

  wel een foute gozer eerlijk is eerlijk… maar ja mijn vorige buurman was ook fout…

 12. Jan zegt :

  Allemaal de beste wensen!
  Ik heb die site van ‘jouwkerk’ bekeken en het is inderdaad vooral westerse prospirity wat de klok slaat. Natuurlijk het draait om Jezus, maar dan als de kruiwagen die jou gelukkig gaat maken. Het is daarom ook ‘jouw kerk’ 😉 Maar Gertjan heeft niet zoveel invloed verder met dit eenzijdige evangelie. Zijn gemeente is hier in Amersfoort behoorlijk leeg gelopen vanwege erg dominant leiderschap. Maar je hebt in Amersfoort nog zo’n soort kerk: Jong en Vrij. En die groeit hard met vooral jonge mensen. Ook daar dezelfde hardnekkige eenzijdigheid en hun dunne bijbel. Mensen uit het hele land komen er naartoe om het ‘evangelie van genade’ te horen.
  Met een kleine select gezelschap van sprekers die zich helemaal en vokomen laten leiden door hun goeroe uit Singapore, verkondigen ze een dogmatiek en leer die zo dichtgetimmerd is, dat het mij sektarisch overkomt. Goedgelovig besteed veel aandacht aan TRIN en nu deze Gertjan G. Maar de invloed van Jong en Vrij is niet mindergroot (ze blazen alleen niet zo hard van de toren, dat is het verschil).

 13. sjaak zegt :

  En nu GG zelfs op nu.nl. Het moet niet gekker worden.

 14. Erik zegt :

  Toch wel een boeiende keuze.
  De gouden bikini was bedacht omdat christenen zo vaak TEGEN van alles zijn. Goldschmeding is juist VOOR het slaan van kindertjes.

 15. Hendrik zegt :

  @Erik
  GJ is toch juist TEGEN de wetgeving in Nederland die de corrigerende tik (en erger) verbiedt?

 16. Eli zegt :

  @ Jan
  Jong en Vrij ken ik wel. Bestaat al jaren (vanaf zo 1980 in Rockanje herinner ik mij). Pinksterjeugdbeweging olv Nico van Biljouw van waaruit o.a. Peter Vlug jr. en Willem de Vink hun ‘carrière’ begonnen. Erg enthousiast destijds (misschien wat té) maar niet sektarisch toch? Toch eens in de gaten houden wat er in Amersfoort gebeurt, is dichtbij huis voor mij.

 17. goedgelovig zegt :

  @ Jan: Joseph Prince is ook al een paar keer aan bod geweest op GG. Over J&V hebben we nog een leuk bericht liggen, dat komt binnenkort.

 18. Ruitje zegt :

  Ook de Telegraaf-i bericht over de gouden bikini.

 19. Ruitje zegt :

  Jong en Vrij van toen (Nico van Biljouw) is niet te vergelijken met het huidige Jong en Vrij. Hele andere invloeden (Joseph Prince, Word Faith). Dat is het linke met de naam Jong en Vrij. Het is dus niet hetzelfde als toen.

  (heb er van 1983-1985 op school gezeten).

 20. marlies zegt :

  http://www.spitsnieuws.nl/archives/raar/2010/01/prijs_voor_meppende_dominee.html

  hier nog eentje…………nog even en geen stijl heeft goedgelovig ontdekt.

 21. engel zegt :

  en GG ook…..

  Toch maar mooie gratis sluikreclame.

 22. engel zegt :

  Is er ook een prijs voor de 2.000.000 ste bezoeker???

 23. Ruitje zegt :

  Het is duidelijk dat oud en nieuw rustiger is verlopen dan anders, anders was dit bericht vast niet door al die kranten opgepikt. Het is duidelijk augurkentijd (de kleine komkommertijd). 😉

 24. GJay zegt :

  Ha, iedereen een heel goed(gelovig) 2010 gewenst. Voor Goldschmeding begint het jaar in elk geval goed 🙂

 25. Martijn. V zegt :

  Hoera!

 26. Rob zegt :

  Het ANP op de radio deed ook mee aan de verslaggeving,
  Gertjan, proficiat 🙂

 27. Ds Dre zegt :

  Maar helemaal niks op de website van jouwkerk. Hebben zeker een vrije dag.

 28. goedgelovig zegt :

  RTV Utrecht:
  http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/225644

  De Stentor:
  http://www.destentor.nl/algemeen/geestelijkleven/6021987/Kindvriendelijke-dominee-wint-Gouden-Bikini.ece

  Verder niet meer bij te houden. De gecombineerde zoektermen “gouden bikini” en “goldschmeding” leveren nu al 1140 hits op.

 29. Vleertje zegt :

  Toch jammer dat hij gewonnen heeft Ik blijf erbij dat die creatiefolder had moeten winnen of de EO.
  Maar ach, maakt het uit! Dan maar Gert Jan.

 30. Ettje zegt :

  Jammer dat hij zoveel aandacht krijgt. Zal hem alleen maar ten goede komen. En eerlijk gezegd snap ik niks van de kop van al die artikelen: kindvriendelijke dominee…
  Welke halve zool verzint zoiets?!
  Bah, bah, bah!!!!

 31. Koekje zegt :

  Nou Gert-Jan,

  Deze prijs kun je toch mooi beschouwen als een slag om de arm nietwaar? 😉

 32. Eric Aum zegt :

  Lekker hypocriet, mensen! Christenen zijn toch historisch gezien altijd de eerste geweest die de handschoen op pakten?
  Als zelfs Christenen al soft worden in de opvoeding, dan is het toch echt gedaan met onze samenleving. Ik prijs de Heer Goldschmeding.

 33. Eric Aum zegt :

  Bovendien, waar zijn de normen en waarden gebleven? Iemand afbranden vanwege een afwijkend geloof? Hebben jullie dan echt niets geleerd? FOEI!

 34. ThaFizzy zegt :

  Award winning Goldschmeding niet blij met bikini

  Kort nadat duidelijk was geworden dat de leider van de Amersfoortse kerk ACC-Jouw Kerk door het internetpubliek van de website GoedGelovig tot winnaar was gekozen van de Gouden Bikini 2009, liet deze middels een woordvoerder weten geen behoefte te hebben aan de prijs.

  Duidelijke aanwijzingen waarom de ‘meppredikant’, zoals hij in sommige media wordt genoemd, de prijs heeft geweigerd ontbreken op dit moment nog. Vermoed wordt dat Goldschmeding het te druk heeft met opvoeden van kinderen. Hij zou daardoor emotioneel niet in staat zijn om de prijs voor wereldvreemdheid op dit moment in ontvangst te nemen.

  Ondanks de weigering lijkt het er sterk op dat het niemand is ontgaan dat de prijs is uitgereikt. Nagenoeg elk zichzelf respecterend medium heeft al een bericht hierover geplaatst op haar website. In tegenstelling tot de website van ACC-Jouw Kerk, die nog steeds dezelfde informatie toont.

 35. wesp zegt :

  Aan ieder de beste wensen voor 2010 (geen satirische letter in te vinden) maar dan met alle aandacht die Goldie krijgt voor de gouden bikini…..spijt het me bijna dat ik op hem gestemd heb, ik ben zelfs bang dat hij het, met zijn voorliefde voor media aandacht, nog wel leuk zal vinden ook.
  Dit is natuurlijk ook weer te verwerken in zijn volgende martelaars video……….”from the dutsj religioes underkround sere has bien an award zat ife bien given…” oké dat deugt niet zijn engels is beter…. maar hij gaat het ge-mis-bruiken.

 36. Mustafa zegt :

  Mensen mensen ik heb nog zo gezegd, laat die wereldvreemde fladderaars van Creatie.info die prijs winnen. Goldie is helemaal niet wereldvreemd, voor hem is het allemaal gratis reclame.

  Crux van zijn eerstvolgende Youtube-huilfilmpje: ‘Mepdominee vergelijkt gouden bikini met doornenkroon.’

 37. Johan zegt :

  @ Ettje: ‘Kindvriendelijk’ is volgens mij toch echt ironish bedoeld.

  @ Eric Aum: Is het jou ontgaan dat het hier om een satirische prijs gaat? Beetje relativering graag. Goldschmeding is mans genoeg om zijn eigen mening tot vervelens toe uit te dragen, dan mag hij ook best wat tegengas hebben.

  @ Vleertje: De EO had het natuurlijk moeten worden, maar het is wel democratisch gegaan.

 38. salteau zegt :

  Komisch dat een zichzelf respecterend weblog als goedgelovig meent te kunnen/mogen/moeten vaststellen wat wereldvreemd is.
  Hoewel…velen hier zijn toch vreemder dan werelds.

 39. engel zegt :

  Lachwekkend is dan ook de volgende zin op de site van Banna: Op dit artikel rust copyright ©. Overname, in welke vorm dan ook, is alleen toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de hoofdredactie.

 40. Ds Dre zegt :

  @Salteau.
  Wie ben jij omdat van anderen te bepalen?

 41. guitarjan zegt :

  dat jullie je laten gebruiken voor dit soort ongein, jullie doen in ieder geval jullie eigen naam eer aan! Dat jullie niet de moeite nemen uit te zoeken wat hier nu echt aan de hand is! en “goedgelovig” als jullie zijn gewoon aannemen wat de media hier van gemaakt heeft. Iemand zich er wel eens in verdiept wat nu echt de boodschap van dhr Goldschmeding is? Hebben jullie niets beters te doen dan medegelovigen af te zeiken

 42. the dude zegt :

  @guitarjan.

  Just take it easy man…

  Je laat je teveel opnaaien door een beetje cynisme en satire. Waarschijnlijk hap je in het echte leven ook op elke flauwe opmerking.

  Ik stel voor dat je dit probleem hoog op je persoonlijke gebedslijstje zet. Er is hoop.

 43. goedgelovig zegt :

  @engel: dat is inderdaad een nogal curieus en overbodig zinnetje. Het betreft de letterlijke tekst van een persbericht van GG. Als er al copyrights kunnen worden geclaimd, dan in ieder geval niet door Manna.

 44. engel zegt :

  @guitarjan,

  Beste guitarjan, Goedgelovg besteed al anderhalf jaar aandacht aan deze geld-uit-de-zak-klopper.

  zie bv:https://goedgelovig.wordpress.com/2008/06/23/stijgende-koers-creflo-dollar/

  Als je zelf even beter in de zaak verdiept, doe je misschien niet zulke onbezonnen opmerkingen. En de vraag is of je God kan dienen en de (rosperity) Mammon tegelijk?

 45. Ruitje zegt :

  @guitarjan, misschien moet jij je eens verdiepen in wat Goldschmeding verkondigt (en ik heb dat gedaan, ook al voor deze ‘rel’). Daar word je niet blij van. Mensen misleiden met prosperity-gospel en manipuleren is in en in triest. Daar is de affaire ‘kind wel of niet slaan’ niks bij.

 46. engel zegt :

  Preach it Ruitje!!!!!!

 47. Henry zegt :

  Ik ken Jong & Vrij sinds 1982 en ook een héleboel lui sinds die tijd. En het mooie is dat een lekker aantal weer lid is van de gemeente. Ik ben het afgelopen jaar weer helemaal terug bij het fundament: de genade van God in al Zijn volheid geopenbaard in Zijn zoon Jezus!’

 48. engel zegt :

  @Henry.

  Had Jong&Vrij vroeger ook datzelfde fundament?

 49. Johan zegt :

  J&V is toch altijd al wat sektarisch geweest?

 50. Ds Dre zegt :

  Een paar zaken uit de fundamenten cursus Jong en Vrij. Enig commentaar erop

  “6.1 Een christen is buitengewoon rijk”

  Een wel heel suggestieve samenvatting wat de bijbelse boodschap inhoud. We zijn deelgenoten in het koninkrijk van God, dus daardoor buitengewoon rijk.

  “Vanwege onze nieuwe identiteit en positie, zijn we enorm rijk geworden. Wij hebben immer in Jezus, de
  erfenis van Jezus.”
  Efeziërs 1:3 Gezegend zij de God en Vader van onze Heer Jezus Christus, die ons in de hemelsferen, in Christus,
  met talrijke geestelijke zegeningen heeft gezegend.
  Het woord ‘talrijk’ zou je vanuit de grondtekst ook kunnen vertalen met ‘alle’ of ‘ontelbare’.

  Bevestiging van wat ik stelde.

  “Wij denken bij ‘geestelijk’ al snel aan onzichtbaar of niet tastbaar.”

  O hoe komen ze daarbij? Welke wij hebben ze het hierover?

  “Maar als iets geestelijk is, betekent dat bovenal dat het ‘van God gegeven’ is en dus absoluut niet dat het per definitie ontastbaar is.”

  Volkomen mee eens, het Koninkrijk van God is zo tastbaar als het maar kan en ook weer niet.

  “God voorzag Zijn kinderen in de woestijn van brood (manna) en water en dat wordt zo beschreven:
  1 Korintiërs 10:3 En ze aten allemaal hetzelfde geestelijke voedsel 4 en dronken allemaal dezelfde geestelijke drank. Ze dronken uit de geestelijke rots die hen volgde–en die rots was Christus.”

  Mooi voorbeeld. Ze kregen maar voor 1 dag te eten en moesten de volgende dag opnieuw afwachten of er opnieuw voor hun gezorg werd. Uitgezonderd vrijdag, dan kregen ze voor twee dagen.

  “Wat geld (of goud) betreft, moeten we begrijpen dat God ons dit rechtmatig kan en wil geven.”

  Lijkt me een slechte doortrekking. Ik ben blij dat ik meer dan voor 1 a 2 dagen geld heb om van te leven aangezien ik slechts eens per maand mijn salaris krijg. Van dit punt loopt de studie gierend uit de bocht.
  Hulde voor het creatief plak en knip werk, maar het moet ook nog tastbaar werken en dat doet het niet.

 51. Johan zegt :

  Zijn er mensen die dat krantje van J&V nog kennen van vroeger? Daar had je zo’n strip van de toen nog 16-jarige Willem de Vink, Japie Jubel, die altijd blij, vroom en correct was in den Heere. Tegenwoordig hebben ze in plaats van Japie Jubel iemand uit Singapore die altijd blij, vroom en correct is in den Heere, Pastor Prince. Dat allitereert ook al zo lekker.

 52. guitarjan zegt :

  best engel en ruitje
  Sorry, maar heb me erg goed verdiept in deze onderwerpen, als er ergens NIET gemanipuleerd wordt is het daar wel en NEE ik hap lang niet op alles. Waar zijn wij als christenen mee bezig als we allen maar bezig zijn medegelovigen te vertellen waar ze het missen; laat iedereen geloven wat hij wil en respecteer dat.
  Wat voor een beeld geven wij de wereld, die we juist willen bereiken, van het christendom!.

 53. John zegt :

  @guitarjan
  Waarom kom jij dan hier om ons te vertellen wat wij missen? Waarom laat je ‘ons’ niet geloven wat wij willen? Wat voor een beeld geef jij hiermee de wereld, die we juist willen bereiken, van het christendom?
  kortom, hypocriet praatje van je zonder onderbouwing.

 54. Eli zegt :

  @ Johan,
  Jazeker, dat krantje, de Tegenstroom, ken ik zeker nog wel. Kon je fijn mee evangeliseren op je school. Een stapel werd je gratis toegezonden, maar je moest wél zelf de portokosten betalen. Ik raakte ze aan de straatstenen niet kwijt maar durfde dat niet te vertellen, totdat ik de portokosten niet meer kon opbrengen……. (ik was 14 jaar of zoiets). Dat krijg je ervan als je 3 x per jaar op tienerkamp ging op Vredeheim.

 55. Ruitje zegt :

  @guitarjan, het beeld dat Goldschmeding en Crefflo Dollar geven van het christendom is juist niet het volgen van Jezus, maar van voorspoed in het hier en nu en je eigen IK vooral kietelen en ‘meer meer meer’ geld maken.

  Ga de evangeliën maar eens goed lezen… Jezus heeft het over je kruis opnemen, en dat een slaaf niet meer is dan zijn meester. Dat er dus ook lijden is en niet alleen maar voorspoed en rijkdom hier op aarde. Het gaat juist om dat wat nog komen gaat.

  O ja, en niet manipuleren bij Goldschemding? Zijn leermeester Crefflo Dollar heeft daar een paar flinke staaltjes van laten zien. Onderzoek maar zou ik zeggen.

  Geloof wat je wil, maar mensen misbruiken om er zelf (vooral financieel) beter van te worden heeft niks met geloof te maken, alleen met hebzucht en eigen eer.

 56. Ruitje zegt :

  J&V had vroeger (meer dan 20 jaar terug) niet de leringen die nu worden verkondigd (gevoed door Joseph Prince).

 57. Eli zegt :

  @ Ruitje,
  Dat klopt, en ik heb enorm genoten van de tienerkampen destijds. Heel veel plezier gehad, wel het nodige geleerd dat ik nu niet meer zo stellig geloof, maar dat terzijde.

 58. Ruitje zegt :

  @Eli, wie weet was ik nog wel één van de tienerleidsters tijdens zo’n kamp…

 59. Marie zegt :

  Ik heb vroeger de Jong&Vrij schoolagenda een jaar gebruikt met inderdaad Japie Jubel. Erg radicaal waren ze, het sprak mij best aan.

  Als je goed wilt weten wat de ideeën van het huidige J&V zijn, moet je de daily devotionals van PP eens lezen op hun website (jongenvrij.nl). Geen wonder dat sommige mensen behoorlijk in de knoop raken als ze de J&V-ideeën naast de realiteit van hun leven leggen. Zo triest.

 60. Marie zegt :

  O ja, en Gert Jan: van harte!

 61. engel zegt :

  @guitarjan,

  Als iedereen gewoon zou geloven wat hij wilde (en in pricipe ben ik wel voor vrijheid), dan zouden we helemaal geen Christendom hebben. Juist in de eerste 3 eeuwen vanaf onze jaartelling, werd het christelijk geloof aangevallen door allerlei dwaaleren en dwaalleraars waartegen de Kerk zich succesvol verdedig heeft door o.a. de vroege concilies en de geloofsbelijdenissen.

  Moeten we dat nu teniet doen doordat elke zakenman en zakkenvuller maar mag verzinnen wat dan wel het geloof inhoud?

 62. Eli zegt :

  @ Ruitje,
  Ik dacht al, waar ken ik je toch van? Da’s nu duidelijk.
  @ Marie,
  Ja die agenda had ik ook.
  @ Gert Jan: Gefeliciteerd met je prijs!

 63. Ruitje zegt :

  @Eli, meen je dat? Dus ik zou jou moeten kennen?

 64. Eli zegt :

  @Ruitje, tussen 1980 en 1986 ben ik op zeker 15 kampen geweest. Ongetwijfeld hebben we elkaar dan ontmoet.

 65. wesp zegt :

  @guitarjan
  volgens mij vertelde Jezus Zijn medegelovigen ook wat er mis was met hun geloof……. goed voorbeeld doet goed…..etc.

  en, nee! ik matig me niet de statuur van Jezus aan, maar stromingen kritisch bekijken is wat mij betreft een bijbelse opdracht…… je weet wel mat 24:5 bijvoorbeeld….. we moeten waakzaam blijven toch?

 66. Koekje zegt :

  @ guitarjan, Eric Aum e.a.

  Grappig altijd om te zien dat zodra GoedGelovig een zekere figuur aanpakt (MvdS, Goldie, Pastoorkamp) er altijd van die blinde aanhangers zijn die hier even hun stinkende ei komen leggen. Beetje zelfrelativering is ten eerste op zijn plaats. Ten tweede is het wellicht een idee dat jullie adapten eerst zelf eens een Bijbel erbij pakken en gaan lezen. En dan niet losse strofes, maar hele stukken (om het in een context te plaatsen.) Wat jullie nu doen is iets roepen dat je niet kan onderbouwen of waar de argumentatie zichzelf tegenspreekt.

 67. goedgelovig zegt :

  @ Tinus: Probeer svp wat subtieler te reageren. Er is wel verschil tussen humor of je persoonlijke mening geven en beledigen of op de man spelen.

 68. engel zegt :

  Wat zei Tinus dan? Mensen die netjes naar de kerk gaan op zondag missen blijkbaar soms iets….

 69. Rob zegt :

  ik heb braaf uitgeslapen en ik heb het ook gemist

 70. engel zegt :

  @Rob,

  Er is zoveel keus op TV op de zondagmorgen en jij laat dat allemaal schieten??

 71. Rob zegt :

  Ja Tellsell, daar ben ik al een tijdje op uitgekeken.
  Spongebob herhaalt zich toch wel.
  En de muziek op TMF spreekt mij niet altijd zo aan.

 72. engel zegt :

  @Rob,

  Ik bedoel Maasback, Schuller, Joel Osteen, de EO, meestal een Katholieke sinterklaas en nog wat mensen die ik niet bij naam ken. Heel opbouwend altijd!!

 73. Ruitje zegt :

  Ik draaide een paar keer mee in Hellevoetsluis en in Odoornerveen (volgens mij in ’85)

 74. Ruitje zegt :

  @Eli, die opmerking van 1.49 is voor jou, over J&V.

 75. Rob zegt :

  @Engel,
  Wat doe jij dan in hemelsnaam inde kerk?
  heiden

  @Ruitje
  Ik zit nu een beetje uit te rekenen hoe oud/jong je bent.
  Ik schat een beginveertigerof een piepjonge einddertiger

 76. woodyflow zegt :

  jullie missen allemaal wat anders, namelijk:

  NATUURIJS

  zitten ze allemaal beetje achter internet te praten over een dominee die graag kinderen slaat, omdat die denkt dat ze dan wat leren. (p.s. ze leren ook wel wat, als hij het weet krijg ik een klap… dus… of niet meer doen (boring) of zorgen dat hij niet meer weet… Meestal gaan ze voor het laatste)

  maar goed, schaatsen uit het vet en het ijs op mensen.. en die dominee golddustsmeding ook… wat een figuur zeg…

  ik ga even op zoek naar blaarpleisters…

 77. Johan zegt :

  @ woodyflow: waar heb jij natuurijs dan? Bij mij is het ijs echt nog niet sterk genoeg.

 78. engel zegt :

  @Johan,

  Hier zijn alle mogelijke pleken waar Woody kan schaatsen.

 79. engel zegt :

  @Rob,

  Ik wissel de ECHTE kerk af met Maasbach, Osteen en Schuller. Soms Sinterklaas of de EO.

 80. Ruitje zegt :

  @Rob, mag 46?

 81. Ruitje zegt :

  @Rob, maar ik zie er veel jongere uit, geen grijs haar. Iedereen denkt dat ik eind 30 ben 🙂

 82. Rob zegt :

  @Ruitje
  wow. nog GEEN grijs haar?
  we schelen maar een jaar en ik zie eruit als een dakduif 😦

 83. Rob zegt :

  @Engel,
  Maasbach, Osteen, never heard of, Schuller wel, die is eng. JOUW kerk zit niet in je rijtje ?
  Ik dacht er nog wel over om over te stappen naar een ECHTE jouw kerk

 84. Rob zegt :

  @GG
  als ik die twitterberichtjes goed begrijp zijn jullie ineens in het bezit v e camerateam, hebben jullie de bikini overhandigd en is Gertjan in woede ontstoken????

 85. woodyflow zegt :

  stelletje watjes, je laat je die tape toch niet afpakken

 86. goedgelovig zegt :

  @ Rob: Correct.

  @ woodyflow: Tsja, wat doe je als je vier zware jongens tegenover je hebt staan die aan een camera van 3.000 euro gaan staan rukken. Maar het is zonder meer jammer.

 87. Rob zegt :

  @GG
  De volgende keer moet je zorgen dat het camerateam óók gefilmd wordt.
  Op een afstandje door mensen die hard kunnen rennen als het moet.
  🙂

 88. goedgelovig zegt :

  @ Rob: Blijkbaar volstaat een ‘gewone reportage’ niet bij dit soort lieden.

 89. woodyflow zegt :

  ^^ dat geloof ik wel hoor…. stelletje @#$#@ ik stel voor dat ‘we’ er ons even vastbijten, ik heb nog wel camera van 200 euro. gewoon nog een keer aanbieden die prijs!
  En dan via zoveel mogelijk wegen, met camera team, opsturen met de post, per koerier, door het raam, in zijn tuin, tussen de ruitenwissers, in de collectezak 😀

 90. engel zegt :

  Een terechte winnaar dus…….

 91. Rob zegt :

  Een hele terechte winnaar.
  Hoe kan het filmen arglistig aangepakt worden?
  Een soort Ushi inhuren? Woody, heb jij een goede vermomming?

 92. Koekje zegt :

  @ willem boorsma

  Nou, nou, 3 spelfouten in 1 zin?

  a. K.u.t. uitgespeld, dus zonder D
  b. Nederlanders (hoofdletter)
  c. Interpunctie aan het einde van de zin ontbreekt (.)

  Zeker te weinig slaag gehad vroeger, de opvoedkundige tik zeg maar? 😉

 93. Ds Dre zegt :

  Noord-Korea weer nummer 1 christenvervolging

  ERMELO – Noord-Korea blijft onbetwist de aanvoerder van het land dat de meeste christenen vervolgt.

  Dat meldt de stichting Open Doors, die elk jaar een ranglijst publiceert van christenonvriendelijke landen. Volgens de christelijke stichting worden er wereldwijd ongeveer honderd miljoen christenen vervolgd vanwege hun geloof.

  Noord-Korea staat in 2009 voor de achtste keer op rij op de eerste plaats. Op nummer twee en drie staan Iran en Saoedi-Arabië. Het jaar daarvoor was dat nog andersom.
  Somalië staat nummer vier op de ranglijst en vakantieparadijs Malediven op de vijfde plaats. Sterkste stijger op de ranglijst is Mauritanië. Mauritanië maakte een sprong op de ranglijst van achttien naar plaats acht.
  © ANP

  Tjonge, Open Doors is kennelijk blind voor de afschuwelijke misstanden in Nederland.

 94. Jesca zegt :

  @Ds Dre
  Ja ik las het vanmorgen ook op nu.nl.

  Ik hoorde op Flevo afgelopen zomer dat we als christenen in Nederland (met hoofdletter) wat meer vervolgd zouden moeten worden.

  Wat dat betreft doet Goldschmeding het wel aardig. Hij had wel in de ranglijst gemogen van mij…

 95. Ds Dre zegt :

  @Jesca.
  De arme stakkert G mag wel wat meer steun krijgen. Vervolgt door de media en nu door schijngristenen van GG en genegeerd door Open Doors. Het moet niet veel erger worden. Kan me voorstellen dat hij een paar body-guards inhuurt, er zal vast een moord aanslag op hem worden beraamd.
  Gristen-Nederland wordt wakker!

 96. Annabel Nanninga zegt :

  Hoi bloggers en lezers,
  Ik heb een artikel geschreven over jullie actie en over Goldschmeding. http://www.dievanmij.nl/peuter/opvoeding/gouden-bikini-voor-Goldschmeding.html Misschien leuk om te lezen voor jullie.

  Groet,
  Annabel

 97. goedgelovig zegt :

  @ Annabel: Leuke bijdrage. Goldschmeding heeft de Bikini niet gekregen voor zijn opvatting (vóór de corrigerende tik) als zodanig, maar voor de kansloze wijze waarop hij dit in de media heeft gebracht.

 98. Jesca zegt :

  ik lees dat GG de apparatuur leeg teruggekregen heeft. is dat zo?

 99. Annabel Nanninga zegt :

  Hoi Goedgelovig,
  Dank voor je opmerking, ik heb het aangepast en er ook een update bij geplaatst over jullie aangifte tegen ACC-JouwKerk

 100. PeeKaa zegt :

  @ Ruitje en Eli, wellicht kennen we elkaar ook van J&V Odoornerveen ’85 en ’86. Leuke kampem met Cees, Rick en Oscar. Boerderij is nu een vervallen oord.

 101. Ruitje zegt :

  @PeeKaa, zou kunnen inderdaad. Ik ken Rick en Oscar. Rick kom ik af en toe nog tegen.

 102. Marie zegt :

  He Ruitje, back in town again?

 103. Ruitje zegt :

  @Marie, ja de rust is weer een beetje teruggekeerd. Had van alles aan mijn hoofd rond werk, vervroegde afkeuring etc. Allemaal minder leuk, en daardoor was ik licht ontvlambaar en snel te fel.

  Maar nu is er weer wat meer rust in de tent. 🙂

 104. Jesca zegt :

  @Ruitje
  heb je nog een tip om de rust terug te laten keren bij mij? merk dat ik ook steeds feller ga reageren op mensen hier, met steeds minder effect.

  misschien moet ik ook een tijdje weg…

 105. Ruitje zegt :

  @Jesca, ik snap je frustratie. Ik vind het soms ook lastig niet te fel te zijn. Als er dan allerlei andere zaken spelen, vind ik het helemaal moeilijk.

  Maar even zonder GG helpt wel, even rustig ademhalen (adem in, adem uit 😉 ) en dan komt het wel weer goed denk ik.

  En helaas zijn er mensen die je honderd keer iets kunt uitleggen met duidelijke bewijzen, en dan nog zitten hun ogen dicht. Tja, dan is het op een geven moment maar beter om te zwijgen.

  Dan ontstaat er een eindeloos welles-nietes. En aangezien ik juist spaarzaam met mijn energie moet omgaan, is het soms beter maar niet te reageren. Vraag me sowieso waar sommigen de tijd vandaan halen om ellenlange verhalen te schrijven…

  Dit wordt voor mij al te lang. Ik stuiter momenteel door het huis (spasmen en schokken door ms) , dus ik stop er maar weer mee.

 106. Lieke zegt :

  Ik ben ook een tijdje weg geweest. Bevallen en zo. Toch heb ik GG wel gemist. Ik reageer nu wel minder vaak, voel minder de behoefte m’n satirische stemmetje te laten horen.

 107. Rob zegt :

  @Lieke, al dat kindergehuil op de achtergrond 🙂

 108. goedgelovig zegt :

  UPDATE: Je kunt een petitie tekenen voor behoud van de corrigerende tik.

  http://petities.nl/petitie/behoud-van-de-corrigerende-tik

 109. mafchauffeur zegt :

  De kandidaat voor de Gouden Bikini 2013 krijgt een hart onder de riem gestoken van de winnaar van 2009:

  De media zijn helaas nog geen instrumenten in Gods hand om de waarheid aan ons over te brengen. Ik heb ook wel eens iets gedaan wat niet zo handig was:). De media maakte daar een heel ander verhaal van. Christenen deden er vaak een schepje bovenop.

  (bron: FB)

Trackbacks / Pingbacks

 1. Telegraaf-lezer weet: kindermishandeling is O.K. | Bert Brussen - 1 januari, 2010
%d bloggers liken dit: