Dromen over Goudvlokje

Het TRIN-goud inspireert om te dromen en roept allerlei associaties met kerst op. Zo vertelt columnist Adrian Verbree in de dubbele kersteditie van Visie dat hij laatst droomde over een voorganger met de naam Goudvlokje. Tijdens een kerkdienst werden Goudvlokjes bijbel en broekspijpen bedekt met goud, terwijl uit Adrians bijbel “slechts een stukje zilver, tijdens een zeer saaie kerkdienst ontrukt aan een rol King, naar de vloer dwarrelde.” Het verrukte publiek riep alom “Halleluja, Amen!” Adrian wilde er meer van weten en keek op het internet. Daar bleek “dat analyse van de schat van Goudvlokje koperelementen aan het licht had gebracht. Ook best mooi spul.”

De woordvoerder van Goudvlokje had inmiddels in de pers gemompeld dat het om een soort manna zou gaan: een glimlach van God. Zo gaat Adrians droom geleidelijk over in een nachtmerrie: “Op dit punt schoot ik zwetend wakker. Ik was ziels dankbaar dat ik het allemaal maar had gedroomd en smeekte God Zijn kostbaar Evangelie dit soort vernederingen in de werkelijkheid te besparen.” Met die kerstboodschap kunnen we weer even vooruit.

Inmiddels heeft de Zwitserse horlogefabrikant Swatch het goudstof ook ontdekt als strooimiddel om de kerstuitgaven te stimuleren. Zo’n horloge is vast een leuk relatiegeschenk voor partners van TRIN.

25 Reacties op “Dromen over Goudvlokje”

 1. Lieke zegt :

  Rofl. Die foto van Goudvlokje. 🙂

 2. Creflo zegt :

  Je hebt azijnpissers en goudpissers!

 3. Johan zegt :

  Het is wel een beetje stil op GG. Is iedereen op wintersport of druk met de voorbereiding van de kerstnachtdienst?

 4. engel zegt :

  Ja.

 5. Johan zegt :

  @ engel: Laat me eens raden… je speelt een engeltje? 😉

 6. Vleertje zegt :

  Leuk dat jullie hem geplaatst hebben! 😀 Hij is zooo cool

 7. engel zegt :

  @Johan,

  Ze hebben me bovenop een (occulte) kerstboom gespietst!!!

 8. sam zegt :

  Ik vind het niet netjes dat jullie MvdS fotograferen op het toilet.

 9. Johan zegt :

  @ sam: 🙂

 10. Aafke zegt :

  Ik zou er wat voor over hebben om Mattheus en Jop beiden zo’n horloge aan te bieden onder begeleiding van het presentatieteam van de betreffende horlogemakers uit Zwitserland. We kunnen dan ook direct vaststellen hoe in de TRIN bijeenkomsten het koper wordt verspreid.

 11. Vleertje zegt :

  @Aafke, ik heb een zeer zwaar vermoeden dat het goudstof nu opeens gestopt is, of dat hij inmiddels dat echte goudstof heeft besteld om zich in te dekken.

 12. Aafke zegt :

  @Vleertje
  Dat zou natuurlijk zo maar kunnen, maar dan raken ze daar bij TRIN wel dieper in de schulden in plaats van dat ze die oplossen…
  De goudprijs is enigszins opgelopen toch?
  Maar ja, de goudkoorts lijkt te zijn afgenomen!

 13. Vleertje zegt :

  De collem van Adrian Verbree in de kerstVisie van de EO is briljant! Die man is zo grappig, zo diep en zo goed. Een zeer goede aanwinst voor de Eo. En ook niet werledvreemd die dominee, het kan wel 😀 !!

 14. eekhoorn zegt :

  ‘k Las van de week bij Manna Vandaag dat de goudvlokken hebben afgedaan en dat nu de “engelenveren” super hot zijn! Komen zomaar naar beneden dwarrelen….

  Zucht….what’s next?

 15. Ruitje zegt :

  @eekhoorn, misschien gouden kiezen die naar beneden vallen van die engelen die het stof (misschien gouden hoofdroos) en de veren al verloren zijn?

 16. eekhoorn zegt :

  @Ruitje

  Hahaha, zou zo maar kunnen. Eigenlijk kijk ik al nergens meer van op hoor. Tenslotte regent het ook regelmatig “edelstenen” in bijeenkomsten in Amerika.

  Het blijft voor mij een raadsel waarom mensen hier steeds weer opnieuw in meegaan.

  We zullen het zien…. ken jij het sprookje van vrouw Holle? Met de uitspraak “Vrouw Holle schudt haar bed, het sneeuwt” Vond ik als kind al een bedenkelijk iets. Bah, al die huid schilfers…..!

 17. engel zegt :

  @Ruitje,

  Uit betrouwbare bronnen kan ik melden dat engelen geen vleugels hebben (ik ben er immers zelf 1), en dus ook geen veren hebben.

  Er is dus sprake van bedrog, volgens mij. (of erger).

  Als je m’n boek wil lezen, die ik over engelen heb geschreven; http://www.literatuurplein.nl/boekdetail.jsp?boekId=49323

 18. engel zegt :

  Ik ben inmiddels tot nieuwere inzichten gekomen. Ik was net in een boekwinkel aan het bladeren in een New Age boekje over engelen, en daar schijnt het ook heel gewoon te zijn dat engelen veren achterlaten. Als bewijs dat ze bestaan. Je kunt die engelen ook oproepen.

  Het lijkt me dat de extreem-charismatische wereld niet zo heel anders werkt dan de New Age wereld. Dat geeft te denken.

 19. Ruitje zegt :

  @engel, je moest eens weten hoeveel praktijken die zich momenteel afspelen binnen charismatisch Nederland (maar ook wereldwijd) eigenlijk uit de New Age komen. Kijk alleen al naar theorieën over ziekte en genezing (waarmee ik voor d eduidelijkheid niet zeg dat God niet zou genezen, dat doet Hij nog steeds, maar misschien anders dan wij denken). Of bepaalde vormen van innerlijke genezing (niet allemaal) of dromenuitleg.

  Ik heb daar wat dingen in onderzocht en zag in een boek dat in charisland te koop is (ik heb het zelf), dat de schrijver gebruik maakte van info van een echte New Age goeroe. Waar is de onderscheiding?

 20. Rob zegt :

  @Ruitje/Engel,
  Met veel pijn en moeite zelf de new age wereld achter mij gelaten toen ik gristen werd. Om tot de ontdekking te komen dat de new age levendig bloeit binnen de gristelijke wereld.
  Er zit alleen een ander stickertje op.
  Dan heet het gebedsgenezing. ipv een healing.
  Of ze noemen het proclameren ipv het opzeggen van een mantra.

  De mensen zijn in beide stromingen hetzelfde.
  Je hebt ze met goede bedoelingen en met minder goede bedoelingen. je hebt ze die waarheidsgetrouw willen leven en je hebt mensen die de boel willen belazeren.

  In beide stromingen vind je stukjes vd waarheid, en echte tekenen en wonderen.

  Daarom is onderscheiding zo verschrikkelijk lastig.

 21. engel zegt :

  @Ruitje,

  Gelukkig heb jij nog onderscheiding!!! En ik een klein beetje. En Rob vindt het lastig.

 22. Ruitje zegt :

  @Ron, het is inderdaad zo dat er andere stickertjes op geplakt worden. Nu is er een charismatische stroming in de VS die ingaat op ons ‘divine DNA’. En dat het geheeld moet worden. In de New Age stikt het van DNA-healings…

  @engel, ik zeg niet dat ik onderscheiding heb en jij een kleine beetje. 😉
  Ik denk gewoon soms nuchter na en onderzoek (ok, misschien is dat onderdeel van onderscheiding en toetsen).

 23. Ruitje zegt :

  correctie @ Rob natuurlijk, niet Ron (who the hell is Ron?) 😉

%d bloggers liken dit: