Vliegen wordt goedkoper!

Het heeft even geduurd, zo’n 2.000 jaar om precies te zijn, maar nu is het dan eindelijk weer mogelijk: verplaatsingen in de Geest zoals Filippus dat meemaakte in Handelingen 9. Denk aan een soort Star Trek teletransporter waarbij je in een oogwenk van Amsterdam naar New York vliegt, of van Florida naar China, nu mogelijk gemaakt door Extreme Prophetic Airlines (EPA) van Patricia King en Joshua Mills. Vliegen wordt daarmee voor gristenen een stuk goedkoper en dat is mooi meegenomen in deze tijden van financiële crisis. Ook de TRIN-zendingsreizen kunnen hierdoor aanzienlijk in prijs omlaag. De oprichters van de vliegmaatschappij doen HIER hun businessplan uit de doeken. Maar Goedgelovig zou Goedgelovig niet zijn als we niet ook de hand hadden weten te leggen op beelden van het heen- en weerflitsen zelf.

Jason Westerfield vertelt over zijn ervaringen met hemels teletransport:

68 Reacties op “Vliegen wordt goedkoper!”

 1. Ruitje zegt :

  Beam me up Jesus!

 2. Aafke zegt :

  Dit soort blijmoedige stumperds komen wat mij betreft in aanmerking voor een gratis aanvullende dekking op hun ziektenkostenverzekering.

  Verplichte opname in een inrichting ver weg van de bewoonde wereld.
  Deprogrammering van henzelf en bescherming van de samenleving.

 3. Ruub zegt :

  He, zo ga ik ook altijd naar mijn werk toe. Scheelt weer in de CO2 uitstoot.

 4. Peter zegt :

  Er zullen altijd dwazen blijven die menen dat ze een goddelijke ervaring hebben.

  Zolang deze mensen geen kwaad doen hoeven ze niet opgesloten te worden. Dat zou overigens nu niet helpen (inderdaad, is geen leuk grapje).

 5. Jan Knoepert zegt :

  ‘Filippus Airlines’ lijkt mij wel een passende naam. Dat was na Jezus volgens mij de eerste die geestelijk gebeamd werd.

 6. Dinand zegt :

  Hmm. Volgens mij zijn ze gewoon in slaap gevallen in een vliegtuig.

  “Verrek, nu ben ik in china, precies daar waar ik ook al heen wilde en tickets voor had gekocht. ”

  “Een wonder! Doe de tapdans!”

 7. Harnoldus zegt :

  Volgens mij heb je alleen wat aan dergelijke transportmogelijkheden als ook
  Holy Carriers worden ingezet voor vervoer van de bagage.

  Als deze wijze van transport kan worden bewezen is het zelfs niet ondenkbaar dat Libie’s leider Gadaffi zich tot het Extreme Profetic Geloof zal bekeren, immers als deze leider zich over de wereld verplaatst zijn meerdere vliegtuigen nodig om zijn “hard- en software” te verplaatsen.

 8. Johan zegt :

  Ik zie met name kansen voor het woon-/werkverkeer. Dé oplossing van het fileprobleem en dan zijn we meteen van die kilometerheffing af.

 9. Marie zegt :

  Krijg je in de business class wel nootjes onderweg? (wel graag heele nooten)

 10. Ruitje zegt :

  Zou je dan ook door goudstofwolken vliegen?

 11. Kaas zegt :

  We kunnen er grappen over maken, maar er zijn dus gewoon mensen die dit geloven? Dat is best triest, eng en… gevaarlijk! Dit soort mensen heeft ook gewoon stemrecht, ze hebben kinderen, ze zijn een gev… ach lat ook maar…

  Moehahahahahaha!!! Auw mijn buik! Whaaaaahahahahahahaha!! Sjaba! Djiezussssssss sjaba! sjaba! De geinige geest komt over me, excuses…

 12. Jesca zegt :

  @Kaas
  Je kunt ook gewoon ‘whoa’ verzuchten, licht schokken en dan zeggen dat je een “download hebt”….

  RAAR!

 13. Ruub zegt :

  Als je iets te vaak op GG komt, ga je vanzelf geloven dat de evangelische kring vergeven is van individuen die moeite hebben met het onderscheiden van fantasie, werkelijkheid en geloof.

 14. Pittig zegt :

  De bijbelteksten waarop dit gebaseerd wordt of waar dit idee/fantasie aan ontleend is.

  Handelingen 8:39-40
  “Toen ze uit het water kwamen, greep de Geest van de Heer Filippus en nam hem mee, en de eunuch zag hem niet meer, maar vervolgde zijn weg vol vreugde. Filippus kwam terecht in Azotus; van daar reisde hij verder en verkondigde in alle steden het evangelie, tot hij in Caesarea aankwam.”

  Alleen is er een hele discussie of dit wel om een bijzondere transportatie gaat, of dat hier alleen over krachtige aanwijzingen van de Geest gesproken wordt…

  Dus net als bij alle andere teksten: ieder zijn of haar uitleg… 🙂

 15. thebutler zegt :

  Zijn dit de mensen die Harry Potter occult vinden…?
  Misschien toch maar eens een fantasieverhaal lezen zo af en toe om die behoefte te vervullen?

 16. ByHisSpirit zegt :

  Hey,

  Lange tijd geleden was ik hier ook al en heb ik hier wel eens wat gepost toen het ging over genezing. Ik had me voorgenomen niet te veel meer te schrijven, omdat ik de indruk had, aan de scherpe, aggressieve toon van bepaalde reacties, dat het weinig zin had. Af en toe lees ik nog wel een artikel en de commentaren die erbij geplaatst worden en dan verbaas ik mij erover hoe weinig mensen hier de bijbel echt serieus nemen.

  Bekijk het nu eens los van P. King of van J. Westerfield. Als God dezefde is gisteren, vandaag en tot in eeuwighheid, kunnen deze dingen dan ook in deze tijd voorkomen of niet?

  We lezen toch in de bijbel een verhaal over Filippus die van de ene plaats naar de andere plaats getransporteerd wordt (Hand 9)? Liep Elijah niet sneller dan paarden en karren (1 Kon 18)? Werd dezelfde man niet opgenomen door een wervelwind (2 Kon 2)? Ging in 2 Kon 5 het hart van Elisah niet mee met Gehazi en zag hij niet hoe hij hem bedrogen had? Spreekt Paulus niet over man, in het lichaam of niet, die in de hemel geweest is (2 Cor 12)? Waar was Johannes toen hij het boek Openbaring schreef?

  Waarom trek je het per definitie in twijfel en doe je het af als fantasie, vind je het triest en gevaarlijk, dwaas? Moest Elijah nu geleef hebben, zou je hem in een instelling hebben gestoken voor mentaal gehandicapten? Zou je Paulus hebben geinterneerd? Zou je Filippus achter slot en grendel hebben gestoken?

  Ik vind al die reacties een beetje triest, omdat je God en de manieren waarop hij werken kan, aan het belachelijk maken bent. Het gaat hier niet over goudstof, diamanten, etc. maar wel over zaken waar de bijbel duidelijke ervaringen van weergeeft.

  Je kan alles in het belachelijke trekken wat je niet begrijpt en daarmee je hart afsluiten van aspecten van wie God ook is.

  Wie oren heeft, die hore, …

  BHS

 17. Johan zegt :

  @ BHS: Ik geloof dat God dat zeker kan doen en heb zelf ook wel dingen meegemaakt die ik als ‘bovennatuurlijk’ zou bestempelen. Maar de manier waarop deze mensen daarmee (letterlijk) te koop lopen en ons voorhouden dat deze uitzonderlijke dingen bij het ‘gewone christelijke leven’ horen, vind ik nogal stuitend.

 18. Ruitje zegt :

  @BHS, het is maar waar je naar op zoek bent… sensatie, wonderen en tekenen, of Christus zelf.

 19. Ruub zegt :

  @Ruitje
  Amen!

 20. Job zegt :

  Pittig heeft net hierboven getoond dat er verschillende interpretaties mogelijk zijn van Filippus’ transportatie. Wat me trouwens opvalt bij dit soort verhalen is dat het telkens heel ik-gericht is. “Ik moest ergens op tijd zijn” (vaak wel met een christelijk sausje) en daarom gebeurde het. Ik sta zeker open voor Gods wonderlijke kracht, maar ik kijk heel argwanend wanneer die kracht en werking altijd los gezien wordt van de natuurwetten die God zelf heeft ingesteld.

  Wat niet wil zeggen dat God niet af en toe bovennatuurlijk kan werken, maar dit vind ik zelf een beetje te gek voor woorden. Volgens mij heeft die man teveel naar Star Trek gekeken en is hij de inhoud daarvan beginnen verwarren met die van de Bijbel.

 21. Job zegt :

  Nog een kleine aanvulling. Heel dit verhaal is doordrenkt van een negatieve houding tegenover de eindigheid is fundamenteel bij menszijn hoort. Er zijn grenzen aan ons kunnen, onder andere door onze lichamelijkheid. Als dat niet het geval is, zouden we God zijn. Maar blijkbaar is die begrenzing niet zondig, want God zelf had er geen probleem mee om mens te worden.

  Waarom zoeken deze mensen dan zonodig een bevrijding van de begrenzing van het menselijke kunnen? Zijn ze niet tevreden met hoe God hen gemaakt heeft? Dat we niet alles kunnen als mens – dus ook niet vliegen – dat hoort er nu eenmaal bij, maar dat is niet verkeerd. Dat heet “menszijn”. Dat is hoe wij in elkaar zitten en hoe we geschapen zijn.

 22. ByHisSpirit zegt :

  @Ruitje,

  Jezus zelf zegt ons dat we eerst Zijn koninkrijk moeten zoeken en Zijn gerechtigheid. Wat houdt Zijn koninkrijk allemaal in?
  Waarom heeft God naast zichtbare dingen ook onzichtbare dingen geschapen (Col 1:16)? Waarom moeten we niet enkel de dingen van beneden zoeken maar ook de dingen van boven (Col 3:2)? Waarom zegt de Efezebrief wat we in de hemelse gewesten gezeten zijn in Christus? Kunnen we echt op de uitnodiging van God ingaan om met vrijmoedigheid voor de troon van genade te komen?

  M.a.w., schuilt er achter al deze woorden een geestelijke realiteit, die deelmaakt van het koninkrijk, waar we toe uitgenodigd worden ook deze te zoeken?

 23. Rampestampertje zegt :

  Die Joshua Mills is wel gek met zichzelf………..

 24. Deep End of the Ocean zegt :

  En hoe zit het met de tax-free aanbiedingen?

 25. Vleertje zegt :

  Tjonge jonge….
  @Kaas bedankt, ik heb heel hard gelachen om jouw reactie..
  @Pittig bedankt voor je exegese
  @BHS transportatie is geen bijbels gegeven. (heel misschien Fillipus maar de Pittig) Noch het scheiden van lichaam en Geest. Als Elijah het hart ziet van iemand is dat geen astraal reizen. De man was profeet… God vertelt profeten dingen weet je wel.

  Je reist niet in de geest omdat “je geest nu eenmaal woont in een lichaam”. Dat is een volkomen Grieks denkbeeld wat compleet los staat van het bijbels beeld van eenheid. Lichaam ziel en geest zijn 1 en niet te scheiden.

  De film Jumper http://www.imdb.com/title/tt0489099/ gaat over teleportatie. In Star trek gebeurt het door technologie. In de Bijbel komt het niet voor dat mensen hun geest los van hun lichaam rondreizen over de wereld. Hooguit dat God ze meeneemt naar de hemel om Hem te ontmoeten en een profetie mee te geven voor zijn volk. Tuurlijk staan er wonderen in de Bijbel en God doet wondelijke dingen. Maar astraal reizen is toch echt het terrein van geesteszieken en demonie.
  Teleportatie…. denk je niet dat als er mensen ala Jumper rondspringen op aarde, dat dat bekend zou zijn. Nogal opmerkelijk nietwaar. Dat kun je filmen, opmerken en weet ik veel wat..Net als Goudstof wat je kunt laten testen.

  Sorry mensen, ik geloof er geen barst van. Ik geloof absoluut dat God het kan, maar van deze “getuigenissen” gaat geen enkele overtuigingskracht uit voor mij.
  Toets alles….

 26. ByHisSpirit zegt :

  @Vleertje,

  Lichaam, ziel en geest zijn één en toch kan er scheiding in aangebracht worden (Heb 4:12). Ziel en geest, zo zegt deze tekst, kunnen gescheiden worden.

  Het verhaal van Elijah zegt ook in 2 Kon 5: “Ben ik in de geest niet meegegaan, toen die man zich omkeerde van zijn wagen af u tegemoet?”. Blijkbaar is Elijah in de geest meegegaan? Waarom is het dan onmogelijk om in de geest ergens naartoe te reizen? Ook Ezechiel werd verschillende keren in de geest opgenomen en ging naar fysieke en geestelijke plaatsen waar hij vanalles zag gebeuren (bv. Ez 11 of 37, waar de “Geest hem naar buiten voert”

  Je haalt zelf het voorbeeld van astraal reizen aan. Dat kan dan blijkbaar wel? Daar kan iemand zijn geest wel zijn lichaam verlaten om ergens naartoe te gaan, zij het een fysieke, zij het een geestelijke plaats? Dan kan de ziel en de geest wel gescheiden zijn?

 27. Vleertje zegt :

  Dit is de bijbeltekst 12 Want levend en krachtig is het woord van God, en scherper dan een tweesnijdend zwaard: het dringt diep door tot waar ziel en geest, been en merg elkaar raken, en het is in staat de opvattingen en gedachten van het hart te ontleden. 13 Niets van wat geschapen is blijft voor hem verborgen, alles is onverhuld en volkomen zichtbaar voor de ogen van hem aan wie wij rekenschap moeten afleggen.

  De NBV heeft het eindelijk eens duidelijk vertaald. Het gaat er juist om in deze tekst dat het zwaard van het Woord zo diep en zo scherp is dat het dingen bijna kan delen die helemaal die gescheiden kunnen worden.

  Ik geloof niet in astraal reizen, ik geloof wel in demonen die je dat wijs kunnen maken. Ook geloof ikdat God je dingen kan laten zien op een andere plek, zelfs dat hij je daar kan brengen. Hij kan alles. Maar waarom zou Hij dat doen? Bij Elia en Ezechiel had het zin. Maar opeens in een lift in China staan en dan weer terug, voor de lol.. Kom op man! Dat geloof je zelf toch niet? Maar misschien geloof jij het ook wel, ik geloof het in dit geval niet.

 28. Rampestampertje zegt :

  Wat ik mij afvroeg, toen hij zijn handen opstak en ogen dichtdeed en ineens in die lift in China stond, of zijn fysieke lichaam nog steeds aanwezig was op de plek waar hij eerst aanwezig was of was zijn lichaam ook in China. De mensen waar hij eerst mee was, zagen zij hem nog steeds of was hij echt verdwenen. Dat is namelijk een groot verschil, als zijn lichaam nog op de eerste plek aanwezig was, dan heeft Joshua astraal gereisd. Heksen kunnen ook astraal reizen, alleen blijft hun lichaam op de plek waar ze het beoefenen (+dat ze grijze haren krijgen van dat gereis (letterlijk) ).

  Tussen het lichaam en de geest hangt een zilveren koord, zodat ze niet van elkaar scheiden (zoals bij overlijden Pred. 12: 6-7). Het zilveren koord is de verbindingslijn (de ‘navelstreng’) met het fysieke lichaam die ervoor zorgt dat je je lichaam altijd weer ‘terugvindt’ na een uittreding. Als het zilveren koord verbroken wordt, treedt de dood van het fysieke lichaam in en reist de geest verder op weg naar zijn/haar nieuwe leven.

  Bij Phillipus transporteerde de Heilige Geest hem totaal nadat hij de kamerling had gedoopt, Phillipus had verder nergens last van lichamelijk of geestelijk, blijkbaar zorgt de Heilige Geest dus voor iemand op dat moment.
  Maar wanneer ik dit filmpje zie, krijg ik de indruk dat het alleen maar om Joshua Mills zelf draait en niet zozeer om wat er in China gebeurde. Daarnaast is er christenvervolging en lijkt het me niet raadzaam dat je zo te koop gaat lopen over christelijke groeperingen in China die gevaar lopen.

 29. ByHisSpirit zegt :

  Blijkbaar heeft ook John G Lake wel eens geestelijk rondgereisd

  “Suddenly, I seemed out of the body…it seemed as if I were passing through the atmosphere observing everything but moving with great lightning-like rapidity. I was inside the institution without waiting for the doors to open and present at the side of a cot on which lay a woman.”

  Lake laid his hands upon her head and commanded in the name of Jesus that the demon spirit possessing her be cast out and that she be healed by the power of God.

  “In a moment or two, I observed a change coming over her countenance. It softened and a look of intelligence appeared. Then her eyes opened, and she smiled up in my face. I knew she was healed.” Doctors who later confirmed her recovery had no explanation to offer.” (Adventures in God by John G. Lake)

  Het is natuurlijk niet zo dat John G Lake dé referentie is, maar het zegt toch iets. Ik geloof ook niet in verplaatsingen in de geest zonder reden, maar het bestaat wel.

 30. John zegt :

  @ByHisSpirit.
  We weten hier inmiddels wel dat jij werkelijk álles gelooft wat je hoort. Ik heb hier trouwens een zojuist doodgeslagen vlieg liggen en ik voel me schuldig. Hoe kan ik dat beest nou weer tot leven wekken? Tenminste, jij zegt dat het mogelijk is…

 31. John zegt :

  De mensen in dit soort filmpjes vind ik altijd mensen met een ziekelijke drang naar aandacht vragen. Het kan ze niet extreem genoeg zijn. Kennelijk is dit nu ineens weer een hype, waar door een grote groep idiote volgelingen meteen weer achteraan gerend wordt. Alsof haar volgelingen nu ook een soort van verlichte status moet bereiken. Goudstof is zó augustus 2009.

 32. ByHisSpirit zegt :

  John,

  Ik schrijf gewoon een aantal zaken neer, die ik in de bijbel terugvind. Misschien dat je niet gelooft wat er in de bijbel staat, dat het waar is, maar dan is dat jou probleem.

  Ik heb het ook niet over de specifieke gevallen van P. King, J. Westerfield of J. Mills… alleen maar wat ik erover terugvind in het woord van God. Waarom zeg je dan dat ik werkelijk alles geloof wat ik hoor?

  Als je je schuldig voelt kan je God altijd om vergeving vragen 😉 En ik heb geen zin om die hele discussie over doden opwekken opnieuw over te doen. Jij denkt er het jouwe over, ik het mijne.

  Mvg,
  BHS

 33. Oscar de tweede zegt :

  @BHS: volgens mij heb jij ruim een jaar geleden een profetie over de oplossing van een huisvestingsprobleem uitgesproken. Klopt dat?

 34. John zegt :

  @ByHisSpirit
  Toch wil ik graag weten hoe ik die vlieg nu weer tot leven kan wekken.
  Je zegt dat je gewoon iets opschrijft wat je in de bijbel tegenkomt, maar dat is niet waar. Wat jij opschrijft is een ontstellend en onthutsend zwakke en debiele interpretatie van wat jij denkt dat die bijbelteksten betekenen, dat is heel wat anders. Dat ik die debiele interpretatie niet in die schitterende bijbelteksten lees (teksten die je met wat jij en Extreme Prosthetic ervan maken verkracht) ervaar ik zelf niet echt als een probleem.

 35. ByHisSpirit zegt :

  @Oscar

  Huh? Geen flauw idee waar jij het over hebt?

  @John
  Wat jij mij antwoord, is toch ook een interpretatie van een bijbeltekst. Nl. dat je niet gelooft wat er staat, dat er geen doden ooit zijn opgewekt, door niemand niet. (door Elijah, Elisah, Jezus, Paulus) Ik geloof dat wel, samen met zovele andere christenen. Waarom moet je mij dan beledigend aanspreken?

  Als God toen mensen uit de dood opwekte, waarom kan het dan vandaag niet?

  En waarom spreek je over de verkrachting van bijbelteksten terwijl je zelf aangeeft dat de bijbel voor jou maar een bundel verzonnen verhaaltjes is? Ik denk niet, maar corrigeer me als ik mis ben, dat je de bijbel hoogacht als het woord van God. Val ik in jou ogen iets aan dan dat je lief is?

 36. Rob zegt :

  Het overkomt mij nou al voor de zoveelste keer. Ik kan niet naar Patricia kijken zonder misselijk te worden.
  Ik heb het maar uit gezet, serieus ik kan er niet naar kijken.

 37. Ruub zegt :

  @ByHisSpirit
  De manier van argumenteren alsof je altijd de deur voor een wonder moet openhouden omdat je anders zou twijfelen aan de almacht van God, is hetgeen wat mij bij irritatie opwekt. Alsof goedgelovigheid een prestatie is.

  Het gemak waarmee toch heel merkwaardige zaken als geloofwaardig voorgesteld worden doen me altijd een beetje denken aan Life of Brian (Monty Python), maar kijk maar niet, je zal het te spottend vinden. Voor de rest:

 38. Vleertje zegt :

  @Ruub, hij blijft heerlijk.. Al blijft de steninging absoluut de beste scene… 😆

 39. John zegt :

  @ByHisSpirit
  Gefeliciteerd, daar ga je weer. Wáár heb ik gezegd dat de Bijbel voor mij een ‘bundel verzonnen verhalen’ is. Nergens dus.
  Waar je mij en de mensen op deze site met je mening mee aanvalt is een belediging van onze goede smaak en een zekere mate van intellect. Mijn interpretatie van de bijbel is in ieder geval nog gebaseerd op een zekere mate van wetenschappelijkheid en normale logica. die van jou is alleen gebaseerd op ‘geloof’.

 40. Ruitje zegt :

  @BHS, John G. Lake is zeer dubieus. Onderzoek maar eens…

 41. Ruitje zegt :

  @BHS, Jezus zegt meer dan dat alleen. Als je Hem niet hebt, heb je het leven niet.

  Het gaat om Christus zelf, Hem te kennen, niet om die dingen die er bij komen. Helaas wordt dat vaak voor veel mensen het belangrijkste… Ze zoeken Jezus om het wonder, niet om Hemzelf.

 42. Ruitje zegt :

  En tot slot @BHS, veel mensen volgden Jezus om de wonderen en het prettig, maar toen Hij over zijn lijden ging spreken (en dat was waarvoor Hij kwam: om zijn leven te geven als verzoeningsoffer) vertrokken heel veel mensen. Want ze wilden Christus niet, nee ze wilden alle ‘cadeautje’, de erfenis… Zoals de jongste zoon uit Lukas 15 alleen maar de erfenis wilde, en zijn vader doodverklaarde (want dat betekende het als iemand zijn erfdeel opeiste).

  Met dit soort wonderen en toestanden, worden veel mensen getrokken, maar willen ze Jezus zelf volgen? Ook in het lijden? Ook als de wonderen er niet zijn?

 43. Jesca zegt :

  want gezegend zijn zij die niet zien en toch geloven… zei iemand ooit 🙂

 44. fordo zegt :

  goeiedag, wat een volksverlakkerij

 45. ByHisSpirit zegt :

  @John,

  Als een mening die met de jouwe afwijkt een aanval is, kunnen we beter ophouden. Geloof je dat Jezus voor jou zonden gestorven is en uit de dood is opgestaan en dat je je vertrouwen op Hem moet stellen? Zoja, dan ben je mijn broeder. Maa zoals je nu naar mij schrijft, lijkt het niet dat je in liefde schrijft naar mij. Laat het nu de net de onderlinge liefde zijn waar mensen ons als christenen aan zullen erkennen.

  Die onderlinge liefde mis ik toch erg op dit message board waar vaak genadeloos op mensen ingehakt wordt.

  @Ruub
  Ik heb voornamelijk bijbelteksten aangehaald, niet? Hou jij dan de deur voor een wonder niet open soms? Jammer…

  @Ruitje
  Ja, het gaat inderdaad om Christus kennen, de kracht van Zijn opstanding, delen in Zijn lijden en gelijkvormig worden aan Zijn dood, in de hoop met Hem op te staan. Maar ik geloof ook dat er een geestelijke wereld toegankelijk is geworden, waar we geestelijke zegeningen, die ons reeds gegeven zijn in Christus, zoals vrede, liefde, etc. uit kunnen halen. Gooi die geestelijke zaken (waaronder ook de rest van geestelijke wereld) niet aan de kant, omdat bepaalde mensen op bepaalde vlakken de mist in gaan.

 46. Ruub zegt :

  @ByHisSpirit
  Ik heb de toch eerder de indruk dat je een gefingeerde/eigen werkelijkheid verkondigt, waarbij je bijbelteksten zoekt, als je bijvoorbeeld in 2 Kon 5 bewijs vindt van de mogelijkheid van ‘reizen in de Geest’ of in Collosenzen een uitnodiging vindt om te zoeken naar een parallelle ‘geestelijke realiteit’. Dat is leuk bedacht, maar daar doe je die bijbelteksten echt geweld mee aan.

 47. ByHisSpirit zegt :

  @Ruub,

  Ik lees gewoon wat er staat, ben bereid mijn Westerse bril even af te zetten en te zien naar wat er staat. Als je niet gelooft dat Ezechiel, Daniel, Jesaja, Jeremiah, etc. door de Geest van God ergens mee naartoe zijn genomen, zij het de troon van God, zij het de tempel, etc., dan lijkt het mij meer dat jij de bijbelteksten geweld aandoet door niet te lezen wat er staat.

  Wat betekent 2 Kon 5 anders dan dat Elisah zegt dat hij in de geest is meegegaan met zijn dienstknecht, heeft gezien wat er gebeurd is en dat tegen hem zegt. Hoe wist hij dan wat er gebeurd was?

  Misschien moet jij die tekst eens uitleggen, zonder hem geweld aan te doen?

 48. Ruitje zegt :

  @BHS, toegankelijkheid van een geestelijke wereld moet je erg mee oppassen. Vooral het zelf zoeken naar die dingen. Toetsen is dan heel erg belangrijk.

  Ik gooi het kind niet met het badwater weg, maar zie een gevaarlijke honger naar ‘geestelijke ervaringen’ in plaats van een honger naar het kennen van God zelf. En dat is het grote probleem met lui als Mills, King, Westerfield etc. Ze zoeken ervaringen, de ene nog bijzonderder dan de andere en dan gaan ze mee te koop lopen.

  Zoeken van de dingen die boven zijn, gaat om Christus zelf die gezeten is aan de rechterhand van God.

 49. Ruitje zegt :

  @BHS, een reactie van mij op een ander onderwerp is hier ook van toepassing:

  Johannes de Doper zei: ‘Hij moet wassen, ik moet minder worden’. Misschien moeten de DC’s (doorgeschoten charismatischen) maar eens dat voorbeeld van Johannes de Doper volgen… en niet bezig zijn met supernatural experiences in de geestelijke wereld waardoor het om henzelf en hun bijzondere supergeestelijke ervaringen gaat.

 50. John zegt :

  @ByHisSpirit.
  nou niet gaan afwijken waar het om gaat, door maar weer eens dezelfde slappe ‘als je niet denkt zoals ik ben je wellicht geen christen’ argumenten van stal te halen. Mocht het zo zijn dat ik me later voor de Troon van God moet verantwoorden voor wat ik in mijn leven heb uitgespookt, en het zou blijken dat de bijbel inderdaad geïnterpreteerd moet worden zoals jij denkt, dan zou dat een enorme degeneratie van Gods persoonlijkheid en Zijn Woord zijn en zou ik zelf geen behoefte meer hebben om de hemel binnen te mogen. En ik mijn hele leven maar denken dat de Bijbel een schitterend boek is met een enorme psychologische en religieuze diepgang waar mensen door duizenden jaren heen moed en troost uit hebben kunnen putten. Maar helaas, het bleek niet meer te zijn dan één of ander science fiction verhaaltje uit een parallel universum waar mensen door de tijd kunnen reizen, de zon om de aarde draait, mensen ‘in de geest’ kunnen reizen en doden vanuit de hemel weer terug getransporteerd kunnen worden naar hun overleden lichaam, waar God de mensheid voor de gek heeft gehouden met een enorme hoeveelheid aan vals bewijsmateriaal (hoezo zwaartekracht? hoezo evolutietheorie? Ik hield jullie allemaal voor de lapje) en dat de aarde toch echt pas 6000 jaar oud bleek te zijn. Tjonge, dat zou me een anticlimax zijn.

 51. Ruub zegt :

  @ByHisSpirit

  Goed dan, ik doe een poging.

  Voor de rest: We hebben het over deze tekst:
  2 Kon 5: 26: NBG-vertaling (1951):
  ‘…Ben ik in de geest niet meegegaan, toen die man zich omkeerde van zijn wagen af u tegemoet…’
  waarin BHS bewijs leest dat het mogelijk is om te reizen in de geest.

  Dezelfde tekst wordt in de NBG-vertaling (2004):
  ‘…Dacht je dat het me ontgaan was dat een zeker iemand van zijn wagen is gesprongen en jou tegemoet is gesneld?…’

  In Het Boek (1992) 2 Kon 5: 26, staat deze tekst:
  ‘…Besef je niet dat ik er in gedachten bij was, toen Naaman uit zijn wagen stapte om jou te begroeten?…’

  Kortom, de bijbelvertalers na NBG ’51 lijken uit deze tekst niet op te maken dat Elisa met de HG geteleporteerd werd of iets in die geest. Er staat gewoon dat Elisa Gechazi wel doorhad. Hoe Elisa het wist, wordt niet vermeld en is giswerk. Er zijn talloze redenen te bedenken waarom zoiets niet geheim kan blijven. Teleportatie lijkt nou niet het meest voor de hand te liggen.

 52. John zegt :

  @Ruub.
  Maar bedoel je dan dat Elisa het er wellicht gewoon over heeft dat hij in gedachten bij iemand was? Dat klinkt toch helemaal niet logisch? Teleportatie moet wel het enige logische antwoord zijn om deze tekst te verklaren. Een soort van omgekeerde Ockhams scheermes-uitleg. De meest voor de hand liggende verklaring zal wel niet de juiste verklaring zijn, dus moet er wel een ingewikkeldere absurdere onlogischere verklaring achter zitten. Welkom in het omgekeerde universum van de gelovige doorgeschoten charismatici, waar voorwerpen omhoog vallen en dode dingen levend zijn.

 53. John zegt :

  @Ruub.
  Ken je dat gevoel in zo’n gesprek als nu, dat je je eigenlijk best een beetje dom voelt dat je zoiets simpels aan iemand moet uitleggen, aan de hand van een bijbeltekst uit 3 verschillende vertalingen, en dat je dat eigenlijk een aanslag op je intellectuele vermogen en goede smaak vindt?

 54. ByHisSpirit zegt :

  @John

  Waarom vertelt Jezus parabels? Waarom zegt Jezus dat de natuurlijke mens de dingen van de Geest niet kan begrijpen? Omdat ze geestelijk moeten begrepen worden… Pas Ockhams scheermes eens toe op de parabels van Jezus, lijkt me leuk …

  Geestelijke dingen kunnen enkel geestelijk uitgelegd worden en kunnen ons ‘gezonde verstand’ te boven gaan. Zoals bv. een daad van liefde, om het eigen leven op te geven en bewust als Westerse mens in een sloppenwijk te gaan wonen om mensen lief te hebben met de liefde van Jezus. Pas daar maar natuurlijke, zelfbehoudsgezinde logica op toe.

  En leg mij eens uit hoe Elisha wist wat Gehazi gedaan had en waarom hij zegt dat zijn hart, geest, etc. met hem meeging? Je zal er wel de meest logische verklaring voor kunnen vinden, om elke bovennatuurlijke werking uit weg te scheren, maar dan doe je de tekst zelf geweld aan.

  @Ruben
  De NBV vertaling is op sommige vlakken een erg vrije vertaling terwijl het Boek een parafrase is en geen vertaling. Ga gewoon kijken in de grondtekst in het Hebreeuws, wat de concordantie zegt.

  Het kan inderdaad zo zijn dat de bijbelvertalers van na 1951 bij het vertalen opties nemen, die voor de Verlichting anders gemaakt werden.

  En ik spreek ook niet over teleportatie, zoals jij het noemt, waarin de hele persoon van de ene plaats naar de andere flitst, wel van het meegaan van iemands geest met iemand anders. Een ‘geestelijk weten’ over iets of iemand, waar je niet fysiek bij aanwezig was.

 55. John zegt :

  @ByHisSpirit.
  Daahaag.

 56. ByHisSpirit zegt :

  @John

  Bye bye 😉

 57. Ruitje zegt :

  @BHS, het lijkt me beter om Christus zelf te zoeken, niet al die spectaculaire wonderen.

 58. John zegt :

  @Ruitje
  Ik denk dat dat tegen dobermansoren gezegd is 😉

 59. Kaas zegt :

  Gisteravond heb ik ook een wonderbare transportatie meegemaakt; het ene moment zat ik aan de bar in de kroeg en het andere moment lag ik in bed en werd ik wakker gemaakt door onze kinderen… Van wat daartussen is gebeurd geen flauwe notie 😉

 60. Rob zegt :

  Mijn avatar is getransformeerd, geen idee hoe het komt. eerst had ik prachtige rondingen en nu zie ik er uit als een tor.
  Heeft satan mijn gravatar gekakt?

 61. goedgelovig zegt :

  @ Rob: Logisch, je gebruikt een ander e-mailadres. Gravatars zijn altijd gekoppeld aan e-mailadres.

 62. Vleertje zegt :

  @ruitje.. engel heeft een link voor je neergezet bij het Item over koperstof.. Ik denk dat jou dat zeer kan bekoren..

 63. Rob zegt :

  @GG
  gebruik ik een ander email adres?Ik heb nog steeds hetzelfde adres, onbegrijpelijk. Kan het ook iets te maken hebben met het gebruik v wachtwoorden?
  Ik was eigenlijk nogal gehecht aan mijn marilyn monroe achtige verschijning op GG

  @Vleer
  Die link is zeker de moeite waard, ben al bij H6
  Ik vlieg letterlijk door de bladzijdes heen, om ontopic te blijven

 64. goedgelovig zegt :

  @ Rob: Je kunt eventueel op gravatar.com je eigen gravatar aanmaken, dan heb je het helemaal zelf in de hand.

 65. Hendrik zegt :

  Bezoekers van GG, het is heel eenvoudig te verklaren, dat verschil tussen de transportatie enzo in de USA en de ‘met beide benen op de grond’ reacties van de GG bezoekers.
  Zie dat filmpje van Joshua Mills…. bij 12:22 geeft hij de ‘bijbelse’ onderbouwing van het ‘ liften’; de bijbel zegt:'”he is the glory, he is the lifter’ (en hier ook stoppen met lezen!)
  FF zoeken levert op dat hij met die tekst verwijst naar Psalm 3:3 (King James, uiteraard):
  1Lord, how are they increased that trouble me! many are they that rise up against me.

  2Many there be which say of my soul, There is no help for him in God. Selah.

  3But thou, O LORD, art a shield for me; my glory, and the lifter up of mine head.

  4I cried unto the LORD with my voice, and he heard me out of his holy hill. Selah.

  Tot zover.
  Omdat je hoofd wel aan je lichaam vast blijft zitten wordt niet alleen je hoofd, maar ook de rest ‘gelift’. Logisch.
  En hoe luidt de Nederlandse ‘met beide benen op de grond’ vertaling in de NBV?
  Dat is dan Psalm 3:4:
  U, HEER, bent een schild om mij heen,
  u bent mijn eer, u houdt mij staande.

  Kijk da’s de verklaring (en ook een populaire tekst van de verkeerspolitie denk ik).

 66. Ruub zegt :

  @John
  Beetje late reactie, maar ben in de geest bij je 🙂

 67. Pittig zegt :

  @ Rob

  Je nieuwe Gravatar is wel heel toepasselijk voor deze tijd van het jaar, hoor. Het is een beetje een kerstboom. Nu nog wat goudglittertjes er bij… 😉

 68. Judah zegt :

  tegen die goedkope manier van vliegen, kan Ryanair zelfs niet tegen concureren!!