TRIN krijgt eigen rubriek op GG

mvds2TRIN, de organisatie die de Gouden Bikini 2008 won, krijgt met ingang van vandaag een eigen rubriek op Goedgelovig – ‘De TRIN-spin’. Hiermee komen we tegemoet aan het verzoek van lezers om de artikelen over TRIN beter toegankelijk te maken, zodat in de voortgaande discussie makkelijker naar oudere berichten kan worden terugverwezen. 

Voor een satirische website als Goedgelovig is TRIN goud(stof). In deze organisatie komen zo’n beetje alle extremen van de charismatische wereld bij elkaar, zoals het overdrijven en spinnen van feiten en vermeende godsactiviteit, de maakbaarheid van opwekking, vormen van gristelijk imperialisme, dubieuze financiële praktijken, en een heel scala aan goed parodieerbare charismatische uitingen. Een deel van de berichten op Goedgelovig (over de uitingsvormen) is luchtig en satirisch van aard, andere (over misstanden) zijn kritisch en gebaseerd op eigen onderzoek.

Een groeiend aantal bekende gemeenten en bedieningen in Nederland is bij de activiteiten van TRIN aangehaakt. De organisatie is een snelgroeiende hub van invloed geworden en is (of je het nu leuk vindt of niet) een van de trendsetters in de kerk. Ouweneel verwacht dat TRIN over een paar jaar ‘mainstream’ zal zijn geworden… Daar zetten we wel wat vraagtekens bij, maar toch, zeker in het licht van de Lakeland-hype van vorig jaar (waar echt wel wat lessen uit mogen worden getrokken), reden genoeg om TRIN in de gaten te houden.

Advertenties

33 responses to “TRIN krijgt eigen rubriek op GG”

 1. Ruitje says :

  GG, goed idee om het te ordenen. Er is al zoveel chaos in de wereld… 😉

 2. Ruitje says :

  Die foto had ik trouwens nog niet gezien. Lijkt wel blauwe Bassie…

 3. rob says :

  jomanda blauw

 4. Lieke says :

  Ik vind de jasjes van Mattheüs lekker alternatief. Hij heeft stijl!

 5. rob says :

  vind je? wat zijn die witte spikkels op zijn kraag. Is dat ROOS??

  Dat zou nou een goede reden zijn, die man te ontheffen van zijn leiderschap 🙂

 6. Mustafa says :

  Rob, ongelovige hond, dat is natuurlijk goudstof! Spontaan gematerialiseerd!

 7. Ruitje says :

  @rob, misschien kan hij laten bidden om die roos op te lossen. Ze baden toch vorig jaar bij HOE ook voor gewichtsverlies? Moet roos ook geen probleem zijn 😉

 8. Ruitje says :

  MvdS lijkt een beetje op Jan Rot…

 9. rob says :

  @Ruitje, dat hebben ze dan niet slim aangepakt.

  Bij de collecte hadden ze simpelweg kunnen zeggen;
  “offer het geld dat u anders aan patat en chocola had uitgegeven het komende jaar”.
  Dan hadden ze 2 vliegen in 1 klap gehad.

 10. parel says :

  öuweneel verwacht dat Trin over een paar jaar “Mainstream “is,ja,natuurlijk,hij praat voor z’n baas(werkgever)en zo stelt hij zn eigen salaris zeker,

  we zullen hoe dan ook zien dat ouweneell een prominente rol blijft spelen,al is hij dan al op leeftijd,we zien ‘m nog met een rolator op het podium,let maar op,tot zn pensioen blijft hij bij Trin…
  vet salaris(leuk bijsnabbelen)en overeenkomstig goeie vooruitzichten, pensioentje veilig stellen

  Trin,hebben jullie nog een toiletjufrouw nodig of anders iets anders in de nazorg???!!!

 11. parel says :

  vind trouwens dat blauw geblokt jassie niet alleen heel erg bassie, is ook een beetje Herman Boon(tje komt om zn loontje)nee hoor grapje ,hij is van een andere categorie,nix mis met die man!

 12. Johan says :

  @ parel: Ik verwacht dat Willem Ouweneel nog wel even doorgaat bij TRIN en andere charismatische conferenties, maar bij de EH zwaait hij af als hoogleraar. Dit komt van Manna:

  (23-4-09) Aan het einde van dit schooljaar stopt prof.dr. Willem Ouweneel als docent aan de Evangelische Hogeschool in Amersfoort. Ouweneel wordt op 2 juni 65 jaar. Hij doceert al sinds 1977 aan de EH, die hij mede hielp oprichten. Op 24 juni wordt officieel afscheid genomen van Ouweneel.

 13. cris says :

  Nog meer TRIN op GG? Pfff….

 14. parel says :

  @Johan,dat zeg ik,hij ziet toekomst bij TRIN,

  je gaat toch niet met zoveel titels achter de geraniums zitte!!! zzzonde!!!

  als hij alles bij elkaar boven de Balkenende norm gaat zitte,trek ik aan de bel

  hoewel als hij zn titels “verpatst staan ze misschien binnenkort wel op internet…(grijnsszzzz)

 15. parel says :

  @cris,sorry,maar een soap is meestal een lang leven beschoren….in goede en slechte tijden……

 16. parel says :

  nee,na zn pensioen blijft ouweneel doorwerken,ben best een tikkeltje jaloers……………..tenminste,ik wil ook een salaris,ik bidt me mezelf een ongeluk voor een betaalde baan………………..er schemert ,er gloort heel voorzichtig hoop aan de horizon!!!

  kunnen we geen gebedsgroepje oprichten……

 17. Lieke says :

  @ parel: Het schijnt dat de titel Rev. ook gewoon kan worden gekocht op internet. 😉

 18. parel says :

  @lieke,dat bedoel ik(vette knipoog)ja ‘tis nog ff behelpe
  heb alleen tekst,

  maar dan nog he,hoe krijgen ze het voor elkaar…ik ben eerlijk en kom nergens……….en……laat maar,dit is geen kommer en kwel site,dus lucht ik me hart wel ergens anders,

  en is GG nu ook al een dubieuze toestand?
  dat ze hem aangenomen hebben……..GG hoe zit dat???

 19. Koekje says :

  @ Mustafa

  Ik doe een gokje op diamandstof, aangezien onze goede vriend MvdS de superlatieven over elkaar heen laat buitelen 😉

 20. cornelis says :

  kijk’es @parel je hebt helemaal gelijk.
  ouweneel in de bocht, die er vervolgens weer uitvliegt, uit die bocht bedoel ik.
  is ouweneel dan ook onder de profeten?
  jawel hoor, maar toch redelijk zelfbenoemd.
  dat is niet cynisch bedoeld hoor, goede vrienden en lezertjes, maar het is volgens mij gewoon zo.
  en verder: trin wordt mainstream? mijn zolen—

 21. JW says :

  Als jullie nu van Trin een hele rubriek maken, lijkt het me verstandig als jullie eens goed nadenken wat jullie er precies mee willen.

  Als je niet oppassen blijven we steken in een neerwaardse spiraal waar vooral veel herhaald wordt wat al lang en breed gezegd is. Dat komt Goedgelovig mijns inziens niet ten goede.

  Ik zou het veel interessanter vinden als jullie echt zouden komen tot een vijf- of tiental werkelijke zorgpunten en daar een stuk echte onderzoeksjournalistiek op los te laten. Er is in ons ‘gristelijke’ wereldje zoveel eenzijdige, tendentieuze journalistiek dat het jullie zou sieren om de waarheid boven tafel te halen en je daarin echt te onderscheiden.

 22. goedgelovig says :

  @ JW: We hebben geen hoger doel dan wat er al gepubliceerd is beter toegankelijk te maken voor specifiek geïnteresseerden. Wat er verder nog gepubliceerd gaat worden is in principe geen herhaling van wat al is gepubliceerd, maar bouwt daar op voort. We moeten TRIN nageven dat ze er wel in slagen om telkens nieuwe discussietopics naar boven te brengen. Ze blijven opschudden en boeien, dat blijkt ook duidelijk uit het aantal comments.

  Wat betreft de zorgpunten: die zijn al lang en breed – en onderbouwd – aan bod gekomen. GG is vooralsnog het enige medium dat in detail naar de claims en financiën van TRIN heeft gekeken en ze daar ook op vastpint. Zie bijv. de bijdragen over de audit en de recente collectes. Ook is GG het enige medium dat navraag heeft gedaan in India hoe zendingsleiders daar tegen TRIN-achtige campagnes aankijken. Juist omdat er op dit moment op internet geen vergelijkbaar gedetailleerd ‘dossier’ is, denken we dat een eigen rubriek een ‘plus’ biedt. Dan kunnen die luie gristelijke journalisten tenminste ergens hun materiaal zonder bronvermelding wegjatten. 😉

 23. WTF says :

  Ga zo door GG!

 24. D. says :

  Misschien is het goed dat jullie is op de site van Heaven on Earh kijken. Er staan veel getuigenissen van wat Jezus heeft gedaan!!
  En goedgelovig word ook genoemd!
  ww.heaven-on-earth.nl

  jullie hoeven trin geen eer te geven en kritiek is ok. maar dank Jezus voor het werk wat Hij doet en geef trin opbouwende kritiek en niet om ze kapot te maken.

 25. pb says :

  @GG,

  Geelhoed houdt ook een archief bij van TRIN en Mattheus. Geelhoed is net iets ongenuanceerder en duidelijk anti-charismatisch, voor diegene die Geelhoed niet kennen.

  http://toetsalles.nl/trin.index.htm

 26. pb says :

  sorry,

  bovenstaande 2 sites zijn van 2 verschillende mensen.

 27. goedgelovig says :

  @ pb: Boeiend dat TRIN gereageerd heeft. En nog wel zo inhoudelijk. 😉

  Wat betreft die ‘dossiers’: Geelhoed heeft wel nuttige punten, maar schiet zoals gewoonlijk zijn doel voorbij. Die gast van hemels brood heeft zijn huiswerk wel heel selectief gedaan. Hij noemt allerlei blogs, maar ziet de berichten op GG over het hoofd.

 28. Ruitje says :

  Jezus zei tegen sommige mensen die genezen waren dat ze het niet bekend moest maken, geen ophef…

 29. HB says :

  Die gast van hemels brood heeft zijn huiswerk prima gedaan, maar de link die hierboven genoemd wordt, leidt niet naar deze informatie.
  Hier is de goede link: http://www.hemels-brood.nl/Database%20publicaties/Artikelen/SMV/SMV%20samenvatting.pdf
  De hele studie is op te vragen per mail. Zeker doen!

 30. rob says :

  @GG, waarom vinden jullie dat Geelhoed zijn doel voorbij schiet?

 31. goedgelovig says :

  @ rob: Omdat Geelhoed schiet op alles wat charismatisch is en afwijkt van zijn eigen godsbeeld en daarmee het kind met het badwater weggooit. Zie ook dit eerdere bericht op GG:

  https://goedgelovig.wordpress.com/2008/10/15/het-grote-geelhoed-interview/