Life’s for sharing

Een prachtig momentje vorige week donderdag op Trafalgar Square in Londen. T-mobile had een flashmob georganiseerd waarbij 13.500 spontaan ‘Hey Jude’ zongen, terwijl ze dachten dat er gedanst zou worden. Een twitteraar merkte op: “Dit is mooier dan in een kerk.” Oordeel zelf.

Advertenties

17 responses to “Life’s for sharing”

 1. Lieke says :

  Gaaf. Kunnen ze dat niet een keer in Groningen doen, met boeren die spontaan op dezelfde tijd met hun trekker het centrum van de stad inrijden en mest dumpen? De boerenversie van ‘Life’s for sharing’.

 2. Marie says :

  Kewl. Bijna net zo leuk als dat andere filmpje van T-mobile in Liverpool Street Station.

  Londen is sowieso superduper.

  Lieke, da’s ook een leuk idee. Misschien kan het tegelijkertijd ook in andere steden op het plattelaaand; synchroon dumpen.

 3. els says :

  ha ze hebben het weer geflikt. te gek!

 4. Maurits says :

  to be honest: ik vind t wel ontroerend

 5. m says :

  Mooier dan in een kerk… tsja even geen ruzie en meningsverschillen maar gewoon verbinding, kippevel en zingen… ‘k denk wel te snappen waar die opmerking vandaan komt 🙂

 6. Johan says :

  Heel mooi als collectieve ervaring waarin iedereen zelf volop deelneemt (je kijkt niet naar een kansel of podium waar de expert je voorhoudt wat je moet doen). Zeker mooier dan een kerkdienst en tientallen keren mooier dan een TRIN-bijeenkomst.

 7. Don-key-shot (alias Rogier D) says :

  kippenvel…. echt gaaf….

 8. Don-key-shot (alias Rogier D) says :

  Ik hoorde trouwens nog een mooi verhaal over dat nummer van iemand. Die waren met een groep in Frankrijk in een gemeente en de voorganger vroeg hun een nummer te spelen. De muzikant had niet echt door dat hij bedoelde een aanbiddingsliedje.. Dus hij speelde ‘he jude’ van de Beatles.. Tot zijn verbazing ging de gemeente meteen met de handen in de lucht en in aanbidding.. denkende dat Jude voor Jezus stond of iets dergelijks.. Ze hebben het liedje afgespeelt en maar niets gezegt 🙂

 9. Ds Dre says :

  Ach ja, 13.500 mensen “spontaan” op de been krijgen is toch niet zo heel bijzonder. De EO jongerendag trekt 35.000 en KWJD 2 miljoen. Wellicht iets minder spontaan, maar ik verwacht veel van EC. Opwekking 666 is mijn voorstel op 6 juni 6.06 (‘s-middags) uur in Amsterdam.

 10. Johan says :

  @ Don-key-shot: De meeste popliedjes zijn goed in de aanbidding te gebruiken, misschien wel veel beter nog dan Liedboek/Opwekking omdat ook gewone mensen die popliedjes kennen. Ik zie uit naar een Beatles-kerkdienst. Is dat iets voor die U2-dominee?

  “I love You, yeah yeah yeah”
  “I wanna hold your ha-ha-ha-ha-hand”

 11. Don-key-shot (alias Rogier D) says :

  Ja mij lijkt het nog steeds heel gaaf om een 70’s disco worship te houden..

  Celebrate good times.. Come on…

 12. Antonie says :

  Shit. Ik wordt een oude sentimentele lul.
  Zit hier met tranen in m’n ogen op werk naar te kijken.
  *Zakdoekje zoeken doet*

 13. Antonie says :

  Bedacht me later. Op de dag dat ze dit dus in Londen kunnen doen krijgen wij Karst Tates in Apeldoorn. Om verdrietig van te worden…

 14. thebutler says :

  Gaap

 15. cornelis says :

  fantastico—wished I was there–keertje kerk overslaan, niet erg

 16. Joost says :

  Leuk filmpje! Zo zie je maar ( wat je eigenlijk diep van binnen weet ) dat al die tegenstellingen kunstmatig worden opgeklopt. Een simpel liedje laat ze even verdwijnen.

 17. Jo says :

  Wel mooi, leuk zulke acties, maar waarom op GG? Als dit in een kerk zou gebeuren zou er weer van alles loos zijn volgens skeptisch gristenland >.<