Mattheüs bindt GG in Jezus’ naam

gebondenWe hebben slecht nieuws: Goedgelovig moet helaas per direct stoppen. Dit is het laatste echte logje dat we publiceren. We maken de rest van het jaar nog vol met wat YouTube-clipjes die we nog op de plank hebben liggen, en dat is het dan. We zijn namelijk niet langer in staat satire te bedrijven. Al onze inspiratie is als sneeuw voor de zon verdwenen. Al onze redacteuren hebben acuut last gekregen van verstijfde vingers. Onze computers werken niet meer goed en lopen om de haverklap vast. Gisteravond rond de klok van half twaalf heeft zich namelijk een historische gebeurtenis voltrokken in de hemelse gewesten: Mattheüs van der Steen van TRIN heeft op de Heaven on Earth-conferentie de volgende proclamatie uitgesproken: “Ik bind elke geest van kritiek in dit land en elke satirische beweging in Jezus’ naam.” 

Tot overmaat van ramp werd dit zelfs vertaald met “satanische beweging”, waarmee Goedgelovig dus dubbel fout is. Aangezien Mattheüs rechtstreeks namens God spreekt en wij alleen voor onszelf, is het over en uit voor deze site. Heel goed getimed, precies op Dodenherdenking. We bedanken hierbij al onze lezers. Het is een leuke tijd geweest. Het ga jullie goed. Denk aan ons als je vanavond twee minuten stilte in acht neemt. Veel zullen jullie aan Goedgelovig niet missen, want TRIN heeft aangekondigd dat de opwekking aanstaande woensdag al begint en dan zullen we onze handen toch vol hebben aan het redden van verloren zielen.

696 Reacties op “Mattheüs bindt GG in Jezus’ naam”

 1. Physicsfreak zegt :

  Zo’n goeie hebben wij nog niet gehad!

 2. Ds Dre zegt :

  @GG. Zie je nou wel, jullie hebben allemaal bindingsangst.

 3. Kaas zegt :

  Ik heb woensdag al in mijn agenda staan. Wel mooi een opwekking vlak na bevrijdingdag. Vrijheid! Freeom! Djiezussssssss!

 4. Ds Dre zegt :

  @GG. Niets mis mee om gebonden te zijn, het kan zelfs heel bevredigend werken. Andrew Blake heeft er een paar mooie DVD’s, ook vrouwvriendelijk, over gemaakt. Veel kijk plezier.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Andrew_Blake_(pornographer)

 5. Ruitje zegt :

  @GG, jullie zijn toch niet bang voor MvdS??? Volgens Henk Bakker verkondigt hij een andere ‘Jezus’, dus jullie hebben niks te vrezen 😉

 6. Someone zegt :

  Mattheus van der S. is goed in de leer geweest bij vriendje Willen O. Die kan ook al niet tegen kritiek en startte destijds zijn eigen aanval met die flauwe opmerking over een ‘Bediening van Achterdocht’. Daarmee iedereen die de Bijbelse opdracht om alles te toetsen serieus neemt, in een klap in een hoek te zetten: Je bent een BvA’er. Daarmee was de onfeilbaarheid van ‘paus’ Willem verzekerd. Wat wie in Nederland durft die man eigenlijk nog tegen te spreken? Mattheus is heel geleidelijk een zelfde positie aan het creeeren.

 7. Pieter zegt :

  Goh jammer eigenlijk.
  Nou toch wel bedankt voor je soms erg leuke stukjes.
  Ja als Big M dit zo zegt, dan kun je inderdaad beter inpakken. Hij is misschien wel extreem, maar dat was Jezus ook!
  Toch wel leuk dat satirisch begrepen wordt als satanisch. Geeft iets van iemands mindset aan.
  Ik heb begrepen dat Big M nog wel vrijwilligers kan gebruiken. Misschien ook wel bij de website?
  Er zijn nog wat lastige zinsconstructies te ontwarren.
  Nou, bedankt dan maar…
  Doei..

 8. Ruitje zegt :

  @Someone, klopt: zodra je maar voorzichtig en in liefde aangeeft dat je moeite hebt met wat er daar verkondigd wordt, word je monddood gemaakt. Zegt mij genoeg.Hard roepen dat we lief moeten hebben, maar zelf doen ze dat dus niet.

  Laten we bidden voor Ouweneel en MvdS dat hun ogen echt open gaan, voordat ze nog verder in dwaling worden meegesleurd.

  Ik vind het erg wat er met Ouweneel gebeurt. Ken hem uit mijn studietijd en nu is hij compleet aan het doorslaan. En wat me het meest is opgevallen afgelopen jaar, is de arrogantie die hij uitstraalt. Heel jammer.

 9. bbq zegt :

  @ruitje
  welke ‘andere jezus’? ben benieuwd

 10. Ruitje zegt :

  @bbq, moet je het artikel van Henk Bakker lezen in CV Koers, of hier een deel ervan:

  http://www.nd.nl/artikelen/2009/mei/02/-trin-creeert-succes-jezus-die-niet-bestaat-

 11. Peter Pit zegt :

  Raken we dan ook onze bijbel kwijt? Al die kritische verhalen in de bijbel over de geestelijke leiders (overspelige David, verloochenende Petrus, etc.). En dan de arme profeten, die zoveel kritiek hadden op het volk en zelfs satirische toneelstukjes brachten (Ezechiël 4vv). We zullen jullie missen. Heeft Matteüs van der Steen ook gezegd waar we onze bijbels moeten verbranden?

 12. Ruitje zegt :

  Peter Pit je hebt een punt. Moet je eens lezen hoe satirisch Paulus is in 2 Kor 11 over zogenaamde ‘fantastisch apostelen’.

 13. Bodem zegt :

  Geen handige PR zet van Trin als je het mij vraagt. Voorlopig hebben jullie weer even inspiratie genoeg. En dat net nu we ze bijna vergeten waren op GG…

 14. Johan zegt :

  Volgens mij is dit stukje een satirische overdrijving van GG om de belachelijkheid van deze actie aan te tonen. Let op, na dodenherdenking komt bevrijdingsdag. Wij hoeven echt niet de rest van het jaar Youtube filmpjes te kijken. 🙂

  Maar wel bizar zo’n gebed van Mattheus. Dat laat in ieder geval zien dat de stukjes van GG hem erg hoog zitten. Mattheus: als je GG als je vijand beschouwt (wat me zwaar overdreven lijkt), dan weet je toch wel wat de bijbel daar over zegt? Je proclameert dat de kerk één moet zijn in liefde. Dit is gewoon je testgbied.

 15. Henk zegt :

  Die opwekking begon vorig jaar toch op dit tijdstip?

  En hoe laat dan?

 16. Henk zegt :

  Waarom doet TRIN niet gewoon waar ze voor opgericht zijn? Namelijk het omkijken naar weduwen en wezen?

  TRIN speelt nu voor kerkje en voor theologisch instituut. Dat gaat Mattheus echt boven zijn pet. Hij schiet zichzelf in zijn voet. Laat ie gewoon doen waar God hem voor geroepen heeft, voordat zijn grotesk imperium straks omvalt en hij iedereen in zijn val meeneemt.

  Ik bid voor de goegemeente die achter Mattheus aanloopt en hem te pas en te onpas verdedigt. Waar is de transparantie en zelfkritiek bij TRIN en haar volgelingen?

  Niks mis met Gods grootse plannen. Niks mis met in wonderen geloven. Niks mis met grote dromen hebben. Maar TRIN’s ‘stijl’ is slechts één manier. Er is -gelukkig- pluriformiteit onder de christenen.

 17. goedgelovig zegt :

  @ Henk: Klopt, die opwekking was voor vorig jaar al gepland. Als wij nou geen satire hadden bedreven, was die opwekking toen al uitgebroken.

  https://goedgelovig.wordpress.com/2008/02/27/opwekking-gaat-niet-door/

 18. Ruitje zegt :

  @Henk, MvdS zei gisteren dat als er dinsdag zoveel mensen komen dat er rijen staan bij de hal, dat dan de media er op zullen komen. En dan is het een opwekking…

  Vond dat een hele vreemde uitleg van wat een opwekking is. Misschien een opwekking in de media?

  Doet me denken aan Todd Bentley, die riep ook dat de media zouden komen… daagde ze uit. Dat werd het begin van zijn afgang, want ABC News toonde aan dat er niks klopte van alle verhalen.

 19. Fordo zegt :

  Ik wil even kwijt emerging apostel Lieke nu ook een profetische bediening heeft, de HEER heeft in haar gewerkt. zie de tweede comment op

  https://goedgelovig.wordpress.com/2008/02/27/opwekking-gaat-niet-door/

 20. Glenn zegt :

  GG, heb je d’r ook een link of een filmpje van waar dat gezegd wordt?

 21. Ruitje zegt :

  Hoor MvdS zeggen dat Heaven on Earth zelfs op TBN wordt uitgezonden??? Lijkt wel Lakeland… straks komt TRIN nog op God.tv.

 22. antoniefountain zegt :

  Beetje satire op zijn tijd, altijd goed. Maar als iemand dit blog het laatste jaar ook maar een beetje heeft gevolgd, kan je op je klompenvoeten aan voelen komen dat TRIN hier niet blij mee is.

  TRIN is gewoon Nr 1 schietschijf van GoedGelovig(in zoals ik al eerder hier heb gemeld, niet altijd terecht). Knappe jongen die dat niet op een bepaald moment zich aantrekt.

  Het zou mij in ieder geval geen kwaad doen als er ook eens weer wat anders op de korrel genomen zou worden. (Bijvoorbeeld niets over Soul Survivor hier gelezen, terwijl dat afgelopen week was, en ik die ene dag dat ik er was genoeg voor GG voorbij zag komen).

  Met andere woorden: zullen we TRIN ff laten voor wat het is, en doorgaan met andere goeie grappen?

  Alors…

  (Overigens kon TRIN natuurlijk op zijn klompevoeten aanvoelen dat op hun opmerkingen natuurlijk weer een reactie van GG zou komen, maar dat terzijde).

 23. Someone zegt :

  Triest eigenlijk, dat er nauwelijks meer een kritische pers is en dat dit soort geluiden dus via GG tot ons moeten komen. Vroeger durfde Uitdaging nog wel eens misstanden te benoemen (de affaire T.B. Joshua en Kingdom Financial Services – Rob Allart, om waar wat te noemen, zijn in die krant ‘begonnen’) maar de huidige hoofdredacteur daar is een vriendje van Willem Ouweneel en dus heeft Uitdaging zich bekeerd en beleden dat ze zondigde door zich als BvA’er te gedragen. Ze zitten daar nu weer veilig in het warme, verstikkende nest.

 24. Ruitje zegt :

  @antonie, dan ben je hier een tijd niet geweest, want afgelopen weken was het zeer stil op GG rond TRIN.

 25. rob zegt :

  Ze zouden blij moeten zijn met zoveel gratis reclame.

  Als satan(GG) extra aandacht voor TRIN heeft om ze tegen te houden (via slechte pers) dan kun je dat toch opvatten als groot compliment? ja toch?

 26. Nelleke zegt :

  Werd hoog tijd dat dat eens gebeurde. Mattheus, ga zo door!!

 27. Rogier Bos zegt :

  Wow… dan is dat geestelijk binden toch effectiever dan ik dacht!

  Wacht even: zou dat ook de andere kant op werken? Valt te proberen…

  Even allemaal samen: 1,2,3…

 28. goedgelovig zegt :

  @ Glenn: Als er een link was geweest, hadden we die natuurlijk geplaatst. Hopelijk komen de volledige afleveringen van de conferentie nog online, dan kan iedereen zelf vaststellen wat er wel of niet gezegd is. Een van onze redacteuren heeft deze dienst bekeken en dit citaat opgetekend. Daarnaast is dit specifieke citaat door twee onafhankelijke bronnen bevestigd, waarvan één persoon live vanaf de conferentie en een ander die de videostream ook tot in de late uurtjes had gevolgd.

  @ Antonie: TRIN heeft veel aandacht gekregen omdat a. ze veel pretenties hebben en momenteel de nummer één charismatische organisatie zijn (met alle respect voor Soul Survivor: zij hebben hun glorietijd wel gehad en zijn gewoon lang niet zo hot als TRIN), en b. de meeste gristelijke media het stevig laten afweten en al die charismatische PR-prietpraat van TRIN als zoete koek slikken. Dat neem niet weg dat we de afgelopen periode bewust weinig aandacht aan TRIN hebben gegeven en de bijdragen die er waren (zoals bijv. over het dopen) waren bewust mild tot positief. Als TRIN gewoon ‘haar ding’ doet, houden wij ons gedeist. Als TRIN dit soort markante uitspraken doet of manipulatieve technieken toepast, tekenen wij die op voor het nageslacht.

 29. Ruitje zegt :

  Interessant filmpje… Bentleyconnectie TRIN???

 30. Ruitje zegt :

  Oeps, dacht dat allen link in beeld kwam, maar de video is gelijk embedded?

 31. Ruitje zegt :

  Er zijn meer delen… shabba, imparteren…

  Volgens mij heeft MvdS een cursus gevolgd: ‘imparteren kun je leren’.

 32. Lieke zegt :

  “Een volk dat voor trinannen zwicht,
  zal meer dan lijf en goed verliezen,
  dan dooft het licht.”

  (Vrij naar H.M. van Randwijk in het kader van 4 mei)

 33. Ruitje zegt :

  Heb ze gemaild GG. Deel 2 erg interessant.

 34. p zegt :

  Huh? Ik dacht dat dit onder satirische nieuwsdienst had moeten staan, maar het is dus ECHT waar?!

 35. Roberto zegt :

  @Ruitje: wat een angstwekkend kabaal komt er aan het eind van het filmpje uit die zaal. Is dát de Geest?

 36. Don-key-shot (alias Rogier D) zegt :

  @antonie – ik ben het met je eens.. het is juist de afgelopen weken niet stil geweest rondom TRIN – wellicht kunnen we weer eens op iets anders schieten.

  Mattheus is terrecht gefrustreerd, daar iets geestelijks van maken is olie op het vuur gooien. Nu zijn er opeens kampen en zijn er vijanden.. Dat is jammer – en voor mij persoonlijk gaat de satire dan een stap te ver. Beetje dollen en vinger op de zere plek leggen is tot daar aan toe maar ik heb geen zin in een steekspel – Mattheus is en blijft een goeie gozert – hij is mijns inziens alleen een beetje de weg kwijt – op persoonlijk en theologische gebied, dat komt ook door de aanhang en de mensen die hij om zich heen heeft.

  ik kies er dan ook voor om niet meer op TRIN verhaaltjes te reageren.

 37. Ruitje zegt :

  @Roberto, tja, volgens TRIN is dat de ‘Geest’…. maar ik vraag me ernstig af welke ‘geest’.

  Dacht dat Paulus in 1 Kor. 12 en 14 schreef over orde…

 38. Ruitje zegt :

  We zijn geen vijanden van TRIN, dat maakt TRIN ervan. We willen ze alleen maar helpen te voorkomen in dwalingen te belanden en straks misschien hard onderuit te gaan…

 39. els zegt :

  lijkt me te gek een opwekking

 40. Bodem zegt :

  Voelt iemand zich nog geroepen om echt eens een goed inhoudelijk artikel te schrijven over TRIN, haar zendingswerk, haar leider en de Ouweneel connectie? Vond de bijdragen in het ND (die van gisteren en die over MvdS boek) een beetje oppervlakkig en weinig onderbouwd. Ze hebben wel gelijk, maar het kwam een beetje zielig over.
  Dit soort clubjes negeren kan een goede strategie zijn, maar het begint zo langzamerhand allemaal wat ernstiger te worden. Zeker het manipulative element. Dat moet echt eens goed aan de kaak gesteld worden. Zeker Ouweneel mag daar toch niet zomaar mee wegkomen?

  Van Randwijk is in deze context goed geciteerd. Als je je laat manipuleren, verkoop je je ziel. Dit soort manipulatie is werkelijk schaamteloos.

 41. Ruitje zegt :

  @Bodem, het artikel in CV Koers van Henk Bakker was uitgebreider en onderbouwd.

 42. rob zegt :

  Geest v hypnose?

  Dit is ENG, Ruitje, en bij het zien v Heidi voelde ik gewoon braakneigingen, het is je reinste magie en hypnose.

 43. rob zegt :

  @Rogier:
  GG binden in de naam v Jezus, dat gaat ver, dat betekent dat hij geen moment twijfelt aan zichzelf.

 44. Henk zegt :

  @Bodem: in het ND van vorige week zaterdag stond een groot interview met MvdS, inclusief een reactie van Ouweneel. Die stelde er ‘nog niet uit te zijn’ of hij nou ‘we of ze’ moet zeggen, als het over TRIN gaat.

  Zie hier: http://www.vergadering.nu/leesmap20090425-nd-interview-mattheus-van-der-steen.htm

 45. Johan zegt :

  @ Lieke: leuke woordspeling: trinannen. Ik had er omdat ik het gedicht ken zowat overheen gelezen. 🙂

  @ Henk: Ouweneel is gewoon pragmatisch.

  @ Don-key-shot: Juist omdat Mattheus de weg kwijt is, en daar wel 4000-6000 mensen in die zaal zitten die aan alle kanten worden gemanipuleerd en geplukt, moet IEMAND z’n mond opentrekken. GG, laat je niet intimideren! Dit heeft niets met kampen en strijd te maken. Wie zich opstelt zoals Mattheus, kan ook een tegengeluid verwachten en dat tegengeluid brengt hopelijk weer wat balans.

 46. Don-key-shot (alias Rogier D) zegt :

  @rob ik ben het met je eens maar de andere wang toekeren kunnen wij ook.

  Deze discussie brengt niemand dichterbij en ik wil zelf ervoor kiezen om niet mee te gaan in de discussie. Verantwoordelijk zijn voor mij keuzes. Een goede vriend van mij stond op het podium op HOE en daar ga ik wel het gesprek mee aan.

  Voor de rest weet ik bijvoorbeeld van het werk van Heidi Baker dat er echt een hoop bijzondere dingen gebeuren in Africa. Maar dat is voor daar en is hier buiten onze cultuur en perceptie totaal niet op zijn plaats.

  Ik-Ben is altijd hetzelfde maar reageert anders op andere plekken.. Ik wil niet gelijk hebben maar durven los laten en zegenen wat er elders gebeurt. Ik heb een mening over wat er op HOE gebeurt maar ik ben niet Ik-Ben.. dus laat ik het los.

 47. Nelleke zegt :

  we kunnen zeggen wat we willen, discussiëren wat we willen. Laten we het simpel houden. De kern van het evangelie is liefhebben. LIEFHEBBEN.

  Hebben we lief met wat we schrijven? Als we Jezus in de ogen kijken, ziet Hij dan Zichzelf in ons, onze woorden, onze daden.
  Is onze drijfveer liefde?
  geen angst, bitterheid, wrok, boosheid…
  (laat de vraag gewoon even op je inwerken en geef oprecht een antwoord in je hart naar Jezus toe. heb je lief met Jezus liefde met wat je denkt, schrijft, doet?).
  Het is geen oordeel naar wat er geschreven wordt, hier schrijft iemand die weet dat mijn hart ook kritisch en cynisch kan zijn, maar liefhebben is anders, liefhebben is Jezus, is waarom we ‘goed gelovig’ zijn)

 48. els zegt :

  waarom zie ik nu niets op de live stream? hebben ze pauze?

 49. Kaas zegt :

  @Nelleke: En dan met de mantel der Liefde alles bedekken? Dank je de Koekoek!

 50. Ruitje zegt :

  @Nelleke, inderdaad liefhebben. En het kwade haten… dat slaan we vaak over.

  En het is geen wrok, of boosheid. Het is grote zorg over wat er daar gebeurt. Ik onderzoek mijn eigen hart ook.

  Onderzoekt alles, behoudt het goede EN mijdt het kwade, schrijft Paulus aan de Thessalonicenzen. Helaas wordt dat laatste stukje, mijdt het kwade, vaak maar even overgeslagen.

  Ik hoop dat mensen wakker geschud worden en eens gaan nadenken.

  Generaal Patton zei ooit: ‘Als iedereen hetzelfde denkt, denkt er iemand niet na’….

 51. Ruitje zegt :

  God praat geen dingen goed…

 52. Johan zegt :

  @ Nelleke: liefde is de ander de ruimte geven om anders te denken en die mening uit te dragen, zodat de gemeente van Jezus kan leren en groeien, want alleen “samen met alle heiligen” zijn we in staat de liefde van Christus te bevatten. TRIN en Goedgelovig scherpen elkaar. Ik geloof niet dat Goedgelovig in vijandbeelden denkt, daar proef ik op deze site niets van. Wel proef ik een liefde voor openheid, financiele transparantie en kritisch onderscheid. Liefde gelijkstellen aan goedgelovigheid is dom. Mattheus claimt dat hij werkt aan eenheid in de kerk, maar kan niet goed omgaan met afwijkende meningen. Ik heb Goedgelovig Mattheus nog geen enkele keer ‘farizeeer’ horen nomen; andersom wel.

 53. rob zegt :

  @Rogier,
  ik denk dat het goed is dat GG zijn mond opentrekt, dan is het bespreekbaar dat er twijfels zijn.
  Er zullen mensen zijn op die conferenties die ook wel aan zullen voelen dat er iets niet helemaal klopt.
  Voor hen is het belangrijk dat er meer mensen zijn met twijfels over dit soort conferenties.

 54. Bodem zegt :

  @ruitje: heb je een link van het artikel in Koers? De koers website laat het me niet lezen:)

  @Henk, heb Ouweneels reactie gelezen. Als ik hem was zou ik oppassen met het promoten van zaken waar hij nog niet uit is. Als je ziet hoe hij zich inzet voor/laat gebruiken door Trin, dan kan volgens mij niemand de indruk hebben dat hij er nog niet uit is. Ik neem aan dat hij dat beseft.

 55. Bodem zegt :

  @ Nelleke, de vraag is, wie heb je lief, de christelijke leiders die mensen op onverantwoorde wijze geld uit de zakken kloppen, of de massa mensen die misbruikt en gemanipuleerd worden om de kassen van TRIN te spekken (wat ze daar ook voor goede of slechte dingen mee doen, dat staat los van de slechte methode waarop ze het geld binnenhalen). Ik denk dat Jezus’ ontferming in de eerste plaats uit zou gaan naar de scharen, en niet naar de manipulative leider. We mogen niet de leiders liefhebben ten koste van de volgelingen. Ja, Jezus had ook Zacheus lief, die mensen geld uit de zakken klopte. Maar het resultaat was daarvan wel onmiddelijke bekering en het teruggeven van het geld.

 56. bbq zegt :

  waarom zou hetgeen je spreekt/zegt per sé vanuit een zuivere motivatie moeten komen?

 57. bbq zegt :

  ik ben van mening dat het bekritiseren van zaken die als (persoonlijk)vervelend worden beschouwd een goed ‘iets’ is.

  het is meer de vraag hoe de ander omgaat met kritiek. ik houd van kritiek. kritiek is goed. wie zegt dat kritiek liefdeloos is?

 58. goedgelovig zegt :

  UPDATE: Evangelisch theoloog Henk Bakker betoogt dat TRIN christenen op een dwaalspoor brengt. Hij noemt de stijl van opereren ‘imperialistisch’.

  http://www.manna-vandaag.nl/?post=5467

 59. rob zegt :

  waarom zou een zuivere motivatie automatisch betekenen dat iemand waarheid spreekt?
  Ik ken mensen vanuit een occulte en christelijke en heidense achtergrond, die vanuit zuivere motivatie kromme leugens vertelden.

  negatieve kritiek is altijd moeilijk te verteren voor de ontvanger

  ik hou zelf niet v kritiek, maar ik heb ondervonden dat ik er het meest v leer, en het een goede reden is om naar God te gaan.

  Verder wijkt de boodschap v MvdS niet veel af van wat ik overal hoor:
  Het koninkrijk is al hier en nu, en we kunnen bevrijd worden v angst , depressie en ziekte

  Wie wil er niet bevrijd worden v die kwalen?
  Hiermee spreekt hij de massa aan en geeft mensen valse hoop. En wat is de nazorg als mensen niet genezen?
  Als je depressief blijft?

  Het kwalijke van MvdS is dat hij claimt dat hij Gods Geest in gang kan zetten.
  Dat kan hij niet, dat is magisch denken.

  De Geest waait waarheen Hij wil, en zelfs Gods Geest is afhankelijk v mensen, of ze Hem willen ontvangen of niet.

  Zelfs MvdS kan daar niets aan doen.

 60. Vleertje zegt :

  In een lang grijs verleden heb ik les gehad van Henk en ik vind hem stukken beter dan Mattheus. Ik ben het wel met Henk eens, al kan hij soms wel erg zwaar op de hand zijn. En ik vind niet dat je net moet doen of het allemaal wel meevalt. Hoe zit het met dat financiele rapport van TRIN GG??? Wanneer komt dat? Wanneer gaat de overheid deze toestand onderzoeken, net las toen bij Berea?
  Ik laat me niet uit over God wel of niet werkt, daar ga ik niet over. Maar waarom zou er niks gezegt kunnen worden over diefstal, arrogantie, missionaire blunders, ongezeggelijkheid, en onchristelijke praktijken?? Henk Bakker doet dat heel integer mijns inziens. En om eerlijk te zijn is GG ook niet heel vals, dat valt wel mee. Moge de heer de waarheid aan het licht brengen, dat lijkt mij het enige juiste gebed.

 61. Henk zegt :

  Interessante citaten:

  “Adeyemo was een van de sprekers tijdens de Heaven on Earth-conferentie van TRIN in de Rotterdamse Ahoy, vorig jaar. Hij logeerde toen bij Otto De Bruijne, een vriend van vroeger. ,,Ik was verbaasd over de reactie van Adeyemo, toen ik hem naar zijn bevindingen vroeg’’, zegt De Bruijne. ,,Hij antwoordde resoluut: ‘Dit moeten wij in Afrika beslist niet hebben. Wij kennen het liggen in de geest en dat extreme hoofdschudden en dubbelklappen uit de traditionele Afrikaanse religie. Mensen moeten niet liggen in de geest, maar staan in de Geest! Al deze mensen hier moeten bevrijd worden’.’’”

  “Volgens de hoogleraar [Willem Ouweneel] is het ,,altijd verstandig’’ dat een leider om begeleiding vraagt. Ook in het geval van Van der Steen, want ,,hij flapt er nog wel eens wat uit’’. Zijn opvattingen worden wel gematigder, zegt Ouweneel. ,,In de evangelische wereld komt het vaak voor dat men een verwrongen beeld heeft van de kerk. Ook Van der Steen heeft ooit uitgestraald dat de kerk een slappe, doodse bedoening is waar je hard voor moet wegrennen.”

  Bron: http://www.vergadering.nu/leesmap20090425-nd-interview-mattheus-van-der-steen.htm

  Blijkbaar wil Mattheus wel genuanceerd denken over andere kerken en christenen en de veelkleurigheid daarvan (Mattheus: “Omdat TRIN juist de veelkleurigheid van het lichaam van Christus probeert zichtbaar te maken.”), maar flapt hij in zijn enthousiasme op het podium, aangemoedigd door zijn ‘aanhangers’ er nogal eens wat ongenuanceerds uit. Over Goedgelovig blijkbaar dus.

 62. Ds Dre zegt :

  @Henk. Tijd voor MvdS afscheid van zijn “aanhangers” te gaan nemen.

 63. Pieter zegt :

  ik vraag me af of ik ook satirisch beweeg. ik beweeg nog steeds, dus gebonden ben ik dan niet…toch?
  Ik vind het idee van een Satische beweging wel leuk.
  Satirische Beweging Nederland (SBN) zou ik misschien wel lid van worden. En dan als motto “om u liefdevol te boeien en te binden”

 64. goedgelovig zegt :

  @ Pieter: Gelukkig maak je er geen Nationale Satirische Beweging (NSB) van. 🙂

 65. Marie zegt :

  Waar ik nu benieuwd naar ben, is hoe het nu gaat met al die mensen die vorige jaar op HoE in Rotterdam een genezing oid hebben meegemaakt. Op de oude site van Trin stond een heel aantal getuigenissen van mensen die allerlei bijzondere dingen meemaakten en ik vraag me echt af hoe bestendig die transformaties zijn geweest. Misschien kan iemand daarop afstuderen?

 66. Elly zegt :

  Wat verschrikkelijk zeg. Ik zag net dat filmpje met Heidi baker. Die vrouw doet zoveel goed werk. Maar wat kun je misleid zijn. Zo zie ik het. Die vrouw is compleet misleid. Ik vind dit echt iets om met z’n alleen voor te bidden. Dit is iedere vorm van onschuldige gekkigheid voorbij. Iemand op mana suggereerde al dat jeremia 23 van toepassing was. Als ik dit zo zie. Ik denk niet dat God het leuk vind om zo behandeld te worden. het is echt afschuwelijk. Importatie???? apostolische liefde???? Dat mense daar kinderen mee naartoe nemen. Dit is toch gewoon traumatisch. Als je zo met het Heilige omgaat…

 67. HB zegt :

  Ik heb verlatingsangst………verlaat mij niet GG. Je kunt wat gebonden is ook weer ontbinden GG 😛

 68. Max zegt :

  GG blijf zo doorgaan. We hebben jullie nodig.

 69. Ruitje zegt :

  Volgens mij flapt niet alleen MvdS er niet alleen van alles uit, maar doet Ouweneel dat helaas ook de laatste tijd. Helemaal sinds hij gisteren de collecte aankondigde… 😦

 70. Ruitje zegt :

  @rob, ik citeer jou even, je schrijft: “Het kwalijke van MvdS is dat hij claimt dat hij Gods Geest in gang kan zetten.
  Dat kan hij niet, dat is magisch denken.”.

  Weet je op wie dat lijkt? Op Todd Bentley. Die beweerde ooit het volgende: “If God doesn’t move, I move God”…

 71. Ruitje zegt :

  @Bodem, helemaal met je eens.

  Ik heb verdriet om en liefde voor al die mensen die hier blindelings achteraan lopen. Er wordt valse hoop geboden en ook nog eens geld uit de zakken geklopt. Waarom niet gewoon entree heffen? Nee, het is gratis. Maar als je binnen bent word je gemanipuleerd om te geven. Niet je tiende, maar alles (zoals Ouweneel gisteren zei bij de love offering).

  En misschien is MvdS ook wel misleid, maar dat hij en anderen zoveel mensen hier in meesleuren, dat vind ik dieptriest.

 72. HB zegt :

  “Ze hebben God in mijn broekzak” Ruitje.

 73. rob zegt :

  Ik heb ook wel es het idee dat ik vanuit God gesproken heb.
  De mensen die het aan moesten horen waren niet blij, en ik kreeg het verwijt dat ik vooral niet moest claimen dat het v God zou zijn.

  Ik blijf erbij dat het wel v God was, wat ik toen gezegd heb.
  Zoals MvdS ook zal blijven zeggen dat wat hij ervaart en zegt,, van God is.

  Dat maakt het allemaal zo lastig.
  Profeten en apostelen hadden ook een boodschap en zeiden ook dat deze v God kwam.

  Zeggen dat je vanuit God spreekt is tricky. Je bent dubbel en dwars verantwoordelijk, omdat je, als blijkt dat het niet klopt, God voor gek zet en verantwoordelijk bent voor het op een dwaalspoor brengen v anderen.

  Zouden die gedachtes nooit in hun hoofd rondspoken? Wat als ik het mis heb? Wat als ik de hele meute bedrogen heb met leugens? Wat als ik mijn loon niet krijg v Jezus?

  Misschien is het moeilijker voor MvdS om naar zichzelf te kijken, omdat hij alle moeilijke gevoelens demoniseert.
  Moeilijke gevoelens zoals angst, twijfel, depressie, en kritiek.
  Wat overblijft is dan zelfingenomenheid en schijnvrede.

 74. jivanrij zegt :

  Ik heb zo via via vernomen dat verbreken trouwens een beetje uit is. De nieuwe term is Verknippen! Mijn vrouw heeft het iemand zelfs al een x horen gebruiken in de winkel.

 75. Ds Dre zegt :

  @Rob. Een beetje voorganger die de verkondiging in de dienst doet denkt dat altijd. Zo bijzonder is het dus allemaal niet, alleen waarom maken sommigen het zo bijzonder?

 76. Ruitje zegt :

  @GG, heb gemaild. MvdS deed uitspraak over kritiek… Kijk maar in de mail… Hij begint overmoedig te worden.

 77. Ruitje zegt :

  @GG, wordt een interessante avond bij TRIN. Ze gaan met honderden leiders (ook zo’n woord dat continue wordt gehanteerd) de eenheid verklaren…
  Zullen ze ook weer aandacht besteden aan dodenherdenking? Moet haast wel…

  Ik ga dat eens met belangstelling allemaal bekijken vanavond..

 78. jk zegt :

  @ruit: bij mij ging het beeld een paar minuten op zwart. Is dat hoe ze aandacht besteden aan dodenherdenking…?
  ’t is inderdaad wel interessant. Zit al de hele dag met stijgende verbazing te kijken…

 79. Ruitje zegt :

  Ik word ook een beetje moe van al die getallen die steeds genoemd moeten worden. Alsof de grootte van een bediening belangrijk is? Hoe ze elkaar continue de hemel inprijzen… Ach, dan hebben ze hun loon hier al gehad.

  En nu komt de collecte er volgens mij aan…

 80. Ruitje zegt :

  @ik, bij mij ging het beeld ook op zwart… je zou bijna denken dat ze daar die stilte niet hebben gehouden.

  Vorig jaar werd er veel meer aandacht aan dodenherdenking besteed. Nu was het denk alleen maar lastig voor het programma…

  Ik had radio 1 aan. En kon het zo meemaken en het Wilhelmus horen.

  Wat me ook vreselijk ergert is dat er steeds maar in het engels wordt gesproken door gewone Nederlanders. Wat is er mis met onze eigen moerstaal?? (Frank praat Engels, MvdS praat Engels, vanmorgen Arjan Knevel Engels…).

 81. Ruitje zegt :

  En ja hoor, daar komt zo de collecte aan! Project Held wordt gepromoot.

 82. Ruitje zegt :

  Toch nog geen collecte, die Banov is weer bezig.

 83. Ruitje zegt :

  Toch wel een collecte, Banov had een lange aanloop. Begint weer over gierigheid etc. Dus de collecte komt toch nog. Jippie! Kassa!

 84. Kaas zegt :

  Collecte wordt weer goed voorverwarmd. Ik ga vanavond maar eens niet verder kijken. Wordt misselijk van dit soort geld-uit-de-zak-klopperij… Beuh!

 85. Ruitje zegt :

  @Kaas, ik ga de collecte overleven want ben heel benieuwd wat Heidi Baker gaat doen…

 86. cornelis zegt :

  nou, tabe dan maar GG—het allerbeste verder
  mattheus heeft gesproken, dus God zal echt een wonder moeten doen om de ban weer te verbreken
  mattheus, wij prijzen uwe naam in stilte…………

 87. Ruitje zegt :

  Dit was alleen nog maar de partner-actie voor TRIN zelf. Nu komt er nog een collecte ook…

  Duurt al zeker meer dan een half uur.

 88. bbq zegt :

  volgens mij ontdekt MvdS steeds meer de ware narcis in zichzelf.

  ach, wij zijn allemaal mensen.

 89. Kaas zegt :

  Heidi kan lekker zingen zeg. Heeft echt de HS Factor. Holy Spirit factor, mooi programma ideetje voor Family 7. “Wie kan het mooist in de Geest bidden?”

 90. Lone zegt :

  ‘shabba ‘..?

  wa-s dat ?

  “Mr. Loverman..?”

 91. p zegt :

  over 4 mei: ja, dat hebben ze aangekondigd

  waarom Engels: omdat er veel buitenlandse gasten zijn en veel buitenlanders het internet bekijken

 92. Lone zegt :

  * Adam s stem imiteert *

  ..dat was niet mijn schuld GG..

 93. Kaas zegt :

  Er gaat vanavond door één persoon, een rijke zakenman, 200.000 euro in één keer gedoneerd worden. Echt waar! Gerard de Groot heeft het uitgesproken in de hemelse gewesten! Ik ga ook maar eens een cursusje autoriteit in de hemelse gewesten opzoeken denk ik…

 94. Lone zegt :

  he bah Ruitje
  ..heb t niet eens afgekeken
  Er zijn van die filmpjes ‘over de hel ‘ in omloop; daar leek t meer op,
  erg naargeestig allemaal

 95. jk zegt :

  @p: waar is dat aangekondigd?

 96. p zegt :

  om kwart voor 8 ofzo zeiden ze dat: stilte. op je plek blijven. niet naar het toilet etc.

 97. Ruitje zegt :

  @p, maar er is vertaling? Dan kan het toch ook gewoon van het Nederlands naar het Engels vertaald worden? Of zijn de vertalers daartoe niet in staat?

 98. Lone zegt :

  Ruitje
  – heb t tweede ook gezien;
  man wat ben ik verdrietig…
  echt afgrijselijk, tenenkrommend
  ik wist ook al niet, wat er toch aan de hand was gister; ik voelde me vies- vandaag ook – maar ze maken niet alleen de mensen kapot die aanwezig zijn,
  zelfs een hele stad zit onder die ‘stank ‘

 99. Ruitje zegt :

  @Kaas, dat van Gerard de Groot had ik net naar GG gemaild.

  Weet je wat ik vreemd vond aan die mededeling van De Groot? Als die 200.000 wordt gegeven, kan de rest naar de zending??? Waar zijn al die andere collectes dan voor geweest? Die waren toch al voor zending?

 100. Ruitje zegt :

  @p, werd inderdaad aangekondigd, maar de video liet niets zien deze keer. Dat was vorig jaar anders.

 101. p zegt :

  ja, die video valt elke keer uit, he?
  ik zit ook de hele avond te kijken (Ik ben gisteren de hele dag geweest) Ik ben benieuwd naar welke positieve dingen anderen hier uit halen? (negatieve dingen is niet zo moeilijk;(
  Ik wil niet alléén maar kritisch zijn…
  Op welke manier bouwt het kijken jullie op?

 102. Marie zegt :

  Shabba! Wat een onsamenhangend verhaal brengt mevrouw Baker, shabba! Ik kan er echt weinig chocola van maken, shabba, oeoeoeoeoeh…

 103. goedgelovig zegt :

  @ Ruitje: De eerste 375.000 is voor het dekken van de conferentiekosten, wat daar bovenuit gaat is voor de zendingsprojecten.

 104. Kaas zegt :

  In de chat zitten mensen die echt op zoek zijn naar God en die door dit alles zo verward raken dat ze afhaken. Dat is dus ERREG!!!

 105. p zegt :

  welke chat?

 106. mike zegt :

  Vanavond anders best een mooie gepassioneerde preek gezien van Heidi Baker.
  Gisteren kon ik er geen touw aan vast knopen. Nu ging het meer naar de kern, het kruis, dood en opstanding van Jezus wat leven bewerkstelligd om door te geven aan anderen. Vertaald door Martin Koornstra. Naast alle shabba maniertjes, best mooi!

 107. Ruitje zegt :

  @GG, maar de collectes die ik zag werden aangekondigd voor een specifiek project, dus voor India, of project Held of Oeganda. Hoe zit dat dan?

 108. Ruitje zegt :

  Heidi Baker vertelde niets nieuws. Heb paar jaar terug veel van haar op internet bekeken, en vanavond was niets nieuws. Dit verhaal heeft ze zo vaak verteld.

 109. Ruitje zegt :

  @Kaas, wat jij vertelt over de chat vind ik echt erg om te lezen.

  Dat krijg je dus met dit gedoe van TRIN. God brengt geen verwarring…

 110. goedgelovig zegt :

  @ Ruitje: Geen idee hoe dat zit. We weten allemaal dat die collectes niet helder worden verantwoord.

 111. Kaas zegt :

  Deze chat: http://www.mogulus.com/trinholland

  Ik ben weg. Wat een bende.

 112. mike zegt :

  Tsja Ruitje, al vertelt ze iets 10.000 x. Maakt dat wat uit?
  Sommige preken kan ik meerdere keren luisteren zonder verveeld te worden.
  We hoeven ook niet negatief te zijn om negatief te zijn… toch?

  Sowieso is die Martin Koornstra een integer figuur die ik van dichtbij mag kennen. Heb respect voor hem.

  Het is de eerste preek die ik goed vind.

 113. Marie zegt :

  @Mike: meen je dat nou? Ik noem dit echt geen preek, ze vertelde alleen iets van eigen ervaringen en haalde er een bijbeltekst bij aan. En steeds maar weer wordt er geprobeerd om de zaal tot een geestelijk hoogtepunt te brengen.

  shabbalabba

 114. Kaas zegt :

  Marie! Foei! Ik bestraf jouw geest van kritiek en sarcasme!

 115. Ruitje zegt :

  @mike, wat ik wilde zeggen is dat er wel weinig uit de bijbel wordt geleerd en het meer eigen ervaringen en verhalen zijn, eigenlijk alleen maar eigen ervaringen en visioenen etc. Maar het is ook niet nieuw in ieder geval. Koornstra leeft trouwens goed mee in zijn vertaling.

  @GG, inderdaad dat van die slechte verantwoording wisten we eigenlijk al…

 116. Ruitje zegt :

  Ze gaat nu om vuur roepen.

  En ik had gelezen in het programma dat MvdS met leiders etc de eenheid zouden gaan verklaren? Heb ik nog niet gezien. Iets gemist?

 117. Ruitje zegt :

  Fire, fire, fire… net Lakeland.

 118. Ruitje zegt :

  Ik stop met kijken en ga snel mijn bed in. Is al laat, oeps…

 119. mike zegt :

  Ik zeg niet dat het een denderende preek is Ruitje.
  Alleen heb ik bijna tijdens de TRIN TV uitzendingen nog niets gehoord over het sterven van Jezus aan het kruis en wat dit voor ons betekent.

  En dat fire gebeuren is iets wat in 1994 ook al geroepen werd

 120. Ruitje zegt :

  @mike, daar heb je gelijk in.

  Nu werd eindelijk eens het kruis genoemd en het sterven van Jezus voor onze zonden.

 121. Ruitje zegt :

  En nu ga ik slapen.

 122. Marie zegt :

  @Ruitje: dat ga ik zo ook maar doen ja. Trin is not our cup of tea, da’s wel duidelijk ;-).

  Ouweneel staat nu ook op het podium zie ik.

  Staat vuur in de bijbel trouwens niet voor oordeel? Beetje link om daarom te bidden.

  Shabbalabba

 123. Max zegt :

  Nog een kort nachtje slapen en dan: eindelijk DE OPWEKKING!! Nog twee nachtjes slapen en dan gaqan we horen wat de smoes deze keer is van MvdS dat het weer niet is gebeurd. Ondertussen wordt niemand wakker.

 124. Kaas zegt :

  MAttheus wordt tot ridder geslagen nu. Sorry, geïmparteerd. Wat een nepzooi zeg… Onthutsend om Ouweneel er ook achter te zien staan… Compleetb de weg kwijt. 😦

 125. Max zegt :

  Elke keer hetzelfde tafereel… Idd jammer van Ouweneel.

 126. Marie zegt :

  Het lijkt me ook gewoon zo vreselijk vermoeiend om vier dagen lang van de ene geestelijke top naar de andere te moeten.

 127. shabba zegt :

  @ Kaas, hoe weet je zo goed dat het ‘nep zooi is’?
  Als er bovennatuurlijke dingen gebeuren,

  Hoe onderscheiden we het vlees, de duivel en het werk van de Geest. Wie weet het?

 128. Kaas zegt :

  Shaboelabajkaroesjahavga… Het is allemaal manipulatie en massa -hysterie… NA vier uur ben je zo murw gebeukt dat alles er als zoete koek ingaat. Was ook de kracht van de toespraken van Fidel Castro…

 129. Kaas zegt :

  “Welkom! welkom! welkom! Welkom in Nederland Heer!’ Was ie al die jaren weg ofzo? Heb ik iets gemist?…

 130. shabba zegt :

  😉 maar hier scanderen ze de naam van Jezus en niet van Fidel sigaar…

  En wat betreft Ouweneel, dit is niet ‘ nieuw’. Hij doet al een tijdje de Heilige Geest conferenties op de Betteld.

  Ik heb ergens wel resepct voor iemand die schijt heeft aan wat er hier op goedgelovig over hem geschreven wordt en gewoon zijn hart volgt.
  Begrijpen doe ik het niet helemaal…
  Maar ach, ieder zo zijn ding.
  Ik begrijp ook niet hoe je als gelovige op zondag ochtend in een traditionele kerk kan zitten om te luisteren naar een man in een jurk en psalmen uit het jaar 0 zingt met een orgel… Maar vele honderduizenden gelovigen doen dit elke zondag zo. Ook prima.

 131. Tong zegt :

  wimsalasimsam toeladaja magnavaja tjongevlaja zoerabaja

 132. Ruitje zegt :

  @shabba, en ik snap niet hoe mensen zich op zo’n schandalige manier laten opzwepen en geld uit de zak laten kloppen op een conferentie. als Heaven on Earth.

  En of ze de naam van ‘Jezus’ scanderen of Fidel Castro, daar gaat het niet om, het gaat om de manipulatie en opzweperij. Lees je bijbel maar eens, waarin we juist worden opgeroepen nuchter en waakzaam te zijn, en Paulus de gemeente in Kortinthe laat zien dat er geen chaos in een bijeenkomst hoort te zijn omdat God een God van orde en vrede is, niet van hysterie.

 133. Ds Dre zegt :

  @Shabba. Ik luister op zondag naar een vrouw in een jurk, dat snappen vele andere katholieken weer niet, maar ik snap wel dat niet iedereen dat kan inspireren.
  En daar zit denk ik het verschil. Dat je Frans Bauer liedjes (het nivo van teksten en melodie van de meeste opwekkingsliedjes en andere chari-evan songs) leuk vind kan ik snapppen, maar ik heb na 1 minuut de buik hiervan vol.
  Helaas zijn er aanhangers die deze smaak verheffen tot die van de HG en mensen die dit niet kunnen waarderen adviseren zich meer open te stellen voor de werking van de HG.
  Sterker er zijn er die beweren dat God niet kan spreken in een “hoog” liturgische dienst en door een man/vrouw in een jurk.
  En daar scheiden onze wegen. De Heaven on earth conferentie is leuk, insprirerend voor een paar duizend mensen en wellicht is de chari-evan beweging opwekkend voor 500.000 mensen, maar dat is. Dit is geen begin van een opwekking in Nederland, zolang de rest van de gristenen wordt voor gehouden dat deze vorm de enige is waarin de HG zijn werk kan doen. God laat zich niet in dit hokje zetten en daar mogen we Hem erg voor danken.

 134. Ruitje zegt :

  @shabba, en of er bovennatuurlijke dingen gebeuren wil niet altijd zeggen dat het van God is. Jezus waarschuwt juist voor valse profeten en mensen die grote wonderen en tekenen zullen doen, maar die niet van God zijn. Zelfs satan kan hele grote wonderen doen. Als mensen achter tekenen en wonderen aanlopen en alleen maar op ervaringen zijn gericht, zijn ze juist heel snel te misleiden.

  Mensen schakelen hun verstand uit, maar dat is niet de bedoeling. Satan doet zich voor als een engel des lichts. Jezus zegt niet voor niets in Matt. 24 als zijn discipelen vragen hoe ze weten dat Hij terugkomt als eerste dat ze op moeten passen dat ze niet misleid worden. En Hij herhaalt dat meerdere keren. Blijkbaar laten we ons makkelijk in de luren leggen…. zelfs een Ouweneel. Helaas.

 135. Ruitje zegt :

  Ds. Dre, amen, God laat zich niet in een hokje zetten, ook niet door TRIN.

 136. Ruitje zegt :

  @shabba, en op je vraag hoe we onderscheiden dit antwoord. Door de bijbel te lezen en te onderzoeken (met de Heilige Geest die je helpt het te begrijpen) of dit wel klopt. Ons gevoel, ons hart, is onbetrouwbaar (Jer. 17:9), daarom heeft God zijn Woord gegeven om ons te helpen, als een richtsnoer, als een leidraad. Paulus roept op te onderzoeken en te toetsen en ons te laten corrigeren door het Woord (lees de Timotheusbrieven bijvoorbeeld maar eens). Ook interessant is 1 Johannes 4:1-6.

 137. Marie zegt :

  @ Ds Dre: dat is inderdaad wat mij vooral tegen de borst stuit, het idee dat dit ‘hét werk van God in Nederland’ is, wat je niet mág missen. Zo ontzettend aanmatigend.

  Goeiemorgen allemaal trouwens.

 138. Ruitje zegt :

  @Kaas, ja je hebt iets gemist volgens TRIN, de Heer was er nooit tot gisteravond… Te triest voor woorden. Elke dienst wordt geroepen dat de Heilige Geest moet komen, maar die is er ook al. Sinds eerste Pinkserdag de eerste uitstorting plaatsvond, is Hij er gewoon. Daarvoor hoef je niet naar Zwolle. Kan je gewoon thuisblijven. Scheelt je een reis, in de rij staan – wat volgens MvdS vandaag vast gaat gebeuren zo begreep ik zondag – heb je lekkere koffie en kan je in alle rust genieten van Gods ‘aanwezigheid’ in jouw huisje.

 139. Marie zegt :

  enne… ze willen graag eenheid met allerlei denominaties, zolang vertegenwoordigers daarvan maar bij Trin op het podium willen staan (dat is tenminste de indruk die ik ervan krijg).

 140. Ruitje zegt :

  Ook goeiemorgen Marie. Lekker geslapen? En nu aan je eigen kopje thee? 😉

 141. Ruitje zegt :

  @Marie, dat is het trieste. TRIN wil eenheid, maar dan moet je wel meedoen met dit hele gedoe. Anders ben je niet één. Ze roepen dat iedereen alles in hokjes zet, maar dat doen ze zelf net zo hard, of nog harder.

 142. Marie zegt :

  @ Ruitje: ja, heerlijk, mijn eigen oude vertrouwde kopje thee :-).

 143. Ds Dre zegt :

  @Ruitje. Waar ik mijn vragen bij jouw bijdrage bij heb is oordelen als chaos, hysterie, opzwepen etc.
  Als katholiek valt mij op hoe kaal de meeste protestantse kerken zijn. Protestanten hebben dat bewust zo gedaan, want die vinden al die beelden en afbeeldingen maar afleidend voor het Woord. (Ken je klassieken). Inmiddels is daar weer een discussie of je het kruis vooraan mag laten staan, het schrikt nieuwkomers af en aan de andere kant of je meer kaarsen mag laten branden dat geeft weer sfeer.
  Met dat laatste ben ik het persoonlijk roerend eens en vind het verheugend te zien dat in Apeldoorn de kaarsen rijkelijk in de kerk branden.
  Is een sfeer(tje) scheppen manipulerend? Is spontaniteit chaos? Emotioneel geraakt door een beeld of muziek te weinig nuchter?

 144. ijsbrand zegt :

  Het is weer eens een hard gelach dat de aanwezigheid van God moet benadrukken of een uitbundig geschreeuw!

  Het bijzondere is dat God vaak in de stilte te vinden is, Matteus haalt een leuke truuk uit z,n toverdoosje de duivel heeft het gedaan!

  Mensen die fouten maken in de bediening en geen verand wordelijkheid voor hun gevoerde beleid willen afleggen , bekritiseren,mensen die hen tot de orde willen roepen dat de duivel hen gebruikt om hen aan te vallen!

  zo lusten we er nog wel een je makkelijk ervan afmaken en geen verantwoording afleggen de nder demoniseren en lekker weg komen satiere is juist in het leven geroepen om te ontkomen aan de verdrukkers door hen uit te lachen in hun gezicht van wegen hun belachlijk gedrag!

  Tevens is humor een wapen om te overleven wees waakzaam en nuchter het kunnen corigeren van leiders heeft niets te maken van de strijd in de hemelse gewesten het heeft te maken met de Bijbelse vermaning van on correckt gedrag vermaningen hoe satirisch ze van aard ook kunnen wezen zouden Matteus meer naar zelfonderzoek moeten leiden helaas ,,wishfull thinking,, is de geest die Matteus steeds de berg veder afwaards doet drijven neem de tijd Matteus en wees blij met dwars leggers in je bediening zei kunnen gestuurd zijn door de Heer om de rails bij elkaar te houden jou bediening komt mij te hoog gehalte van zweverig gedrag over jammer dat je demoniseerd mocht het blijken dat je de rechtvaardige Gods aan tast dan heb je een probleem .

 145. Ruitje zegt :

  @Ds. Dre, ik geloof best dat je sfeer mag brengen (vind kaarsen branden ook een mooie symboliek).

  Maar ik ben zelf bij TRIN geweest en heb meegemaakt hoe er echt met muziek en veel geschreeuw opgezweept wordt. Je moet er wel bijna in meegaan anders val je buiten de boot. En dat lijkt me niet de bedoeling. Het zijn geen oordelen, het zijn gewoon geconstateerde feiten.

  Een sfeertje mag je best creëren maar het wordt manipulerend als je mensen in een sfeer brengt en die benut om bijvoorbeeld zoals op Heaven on Earth mensen geld te laten geven. Dat is emotionele manipulatie. En dat vind ik fout. Fijne aanbiddingsmuziek waarin God de eer krijgt is heel mooi, maar om dan de collecte te gaan houden vindt ik ongepast. Doe dat aan het begin. Dat bedoel ik met opzwepen. Ik weet niet of je hebt gekeken naar TRIN de afgelopen dagen, maar dan zou je snappen wat ik bedoel met opzwepen.

 146. Ruitje zegt :

  Wat mij overigens ook gisteravond (en al eerder opviel) is de opvallende gelijkenis met de bijeenkomsten van Bentley in Lakeland (ik heb er circa 20 gezien). Zelfde opzet, zelfde sfeer, zelfde uitspraken zelfs bij collecte. Dat als je zou geven zou je een doorbraak krijgen (breakthrough), zei Georgian Banov.

  Of zoals het op het podium roepen van mensen uit Gibraltar en dan voor ze gaan bidden (met vallen, manifestaties) en geroep van MvdS dat de fresh fire zouden krijgen.

  (detail: Bentley’s ministry heet Fresh Fire. Hij heeft die naam gehouden. De oude ministry waar hij weg is heet nu anders).

 147. Ruitje zegt :

  Interessante uitspraak van MvdS in zijn boek:

  “Als we het leven van het Koninkrijk willen leven, moeten we rebelleren tegen de heerschappij van de god van deze wereld en van alle religieuze systemen: Satan. We moeten rebelleren tegen hen die ons weer in slavernij proberen te brengen.” (89)

  Rebelleren? En alle religieuze systemen zijn satan? Daar bedoelt hij dus ook de traditionele groepen met die niet mee gaan in deze beweging van TRIN.

  Grappig: weet je wie de grootste rebel is, satan zelf. Jezus zal ons nooit oproepen te rebelleren. Hij roept ons juist op stand te houden en te volharden in het geloof.

 148. Ruitje zegt :

  En grappig: TRIN brengt mensen volgens mij ook een soort slavernij. Je moet het doen zoals zij het doen, anders is het niet goed…

 149. Ruitje zegt :

  En nu ga ik lekker ontbijten en even zonder TRIN de dag verder in. 😉

 150. Ds Dre zegt :

  @Ruitje. Eet smakkelijk.
  Laat ik ingaan op het begrip manipuleren met collectes.
  Op de TV zie je vaak “leen” reclames. Zeer gelukkige mensen, meestal leuk uitziende echtparen, met leuke kinderen, die dat door hun lening geworden zijn Een nieuwe badkamer, serre, auto etc.
  Daarnaast TV-uitzendingen met “slachtoffers” van de DSB-bank (die die lening reclames uitzend). Mensen die diep in de schulden zitten en waarvan de droom uiteen is gespat.
  Reactie DSB. We hebben 100 duizenden leningen en tja soms gaat er wel eens iets mis, maar ook daar zorgen we voor.
  Inmiddels moet er bij de reclame gezegd worden dat lenen geld kost. (Tjonge, jonge wat een openbaring)
  Mijn vraag is, moeten we die 100 duizenden waarschuwen dat de droom niet zo mooi is als voorgesteld? Of willen die mensen gewoon op hun manier gelukkig zijn en een droom hebben en gunnen we ze die keuze.
  Moet op de H-O-E conferentie een waarschuwingssticker? Resultaten uit het verleden zijn een garantie voor de toekomst (nl geen opwekking in Nederland) Of zijn mensen oud en wijs genoeg (of juist niet omdat ze dat niet willen) en mogen ze zelf kiezen zich te laten “manipuleren” en in hun goede “opgewekte” bui het spaarvarken te slachten, in de “ijdele?” hoop dat God deze offerande zal aanvaarden.

 151. Ruitje zegt :

  @Ds Dre, je gaat twee dingen met elkaar vergelijken die je niet kunt vergelijken volgens mij. Het wordt iets heel anders als het geloof, als Jezus, als God, worden gebruikt om geld binnen te halen. Het geloof zou geen commerciële business moeten zijn.

  Jezus is nogal heftig in zijn reactie op handel in de tempel.

  Mensen mogen best dingen verkopen etc, maar als je dat doet in een bijeenkomst waar je Jezus aanbidt en na de aanbidding geld gaat inzamelen vind ik het een heel ander verhaal dan reclame maken voor een product.

  Straks wordt Jezus een product. En daar is Hij te heilig voor denk ik.

  En mijn vraag: heb je uitzendingen van TRIN gezien de afgelopen dagen? Dan zou je begrijpen waarom ik er moeite mee heb.

 152. Ruitje zegt :

  Ik reageer vanmorgen en vanmiddag niet meer. Heb andere bezigheden.

  En Ds Dre, ik denk dat we volgens mij over veel dingen hetzelfde denken. Maar ik hoop dat je gaat kijken (vandaag kan het nog) als je het nog niet hebt gedaan. Dan krijg je een idee van wat er daar gebeurt.

 153. rob zegt :

  @Ruitje;
  Jeremia 17-9
  het hart is het meest bedrieglijke ding dat er bestaat, het is door en door slecht, niemand kan ooit precies weten hoe slecht het is, behalve Ik, de Here, Ik doorzoek alle harten en toets de meest verborgen GEDACHTEN, om zo ieder het loon te geven dat hij verdient.

  Er staat niet, dat je niet naar gevoelens moet luisteren.

  Er staat ook niet dat je daarna bijbel moet lezen om erachter te kunnen komen of je hart juist is of niet.
  De bijbel kent vele teksten over verschillende situaties.
  Dus je kunt kiezen in welke bijbelse figuur jij je wilt herkennen. Saul of David? Petrus of Judas? Pilatus of Herodus? Kajafas of Jezus?

  Er staat: Ik (God)ben de enige die precies weet wat je gedachten zijn, en weet hoe slecht ze zijn.

  Dat betekent m.i. dat je ook aan bijbellezen niet genoeg zult hebben. De farizeeers kenden de schriften als geen ander, maar waren niet in staat hun eigen harten te doorgronden op hun slechtheid.

  Je zult het ook v God Zelf moeten horen, hoe de vork in de steel zit.

  En dan komt de volgende moeilijkheid:
  Je kunt verdwaald raken in het horen v een stem.
  Demonen zijn perfect in staat om je leugens in te fluisteren en zich voor te doen als God of JEzus.

  Dan is de verwarring compleet.

  Ik begrijp heel goed waarom wij boven de engelen gesteld zullen worden ALS we de eindstreep halen. ALS ALS

  Dus, sorry Ruitje, je gevoelens deleten en als onbelangrijk beschouwen, en bijbellezen is niet genoeg

 154. Ds Dre zegt :

  @Ruitje. Zoals al eerder gezegd, na 1 minuut haak ik al af, dus ik ga er verder niet naar kijken, not my cup of tea.
  Ik heb zo’n idee dat je mijn punt niet pakt. Ik denk dat ons beeld van God, Jezus wel een product is van wat wij vinden, denken, willen en voelen wie Hij/Zij is.
  De kerkdiensten, conferentie’s etc zijn volgens mij ook ons product. Dat product willen wij verkopen aan anderen en om nog overtuigender te (kunnen) zijn plakken we er een sticker op: Gemaakt door God, goedgekeurd door de HG, in de lijn van de Traditie, Bijbels, Chriistelijk, Gezalfd, Gezegend, Evangelisch, Charismatisch, Hemels en ga zo maar door. Dat is menselijk en volgens mij niet onwenselijk, zondig of fout.
  Zolang je maar inziet dat het ons product is en dat God zelf wel uitmaakt wat Hij/Zij ervan vindt er mee doet.
  PS. Ik heb wel meer Hij/Zij geschreven wat door andere(n) weer als Godslasterlijk wordt beschouwd, zo zie je maar hoe persoonlijk een beeld kan zijn.

 155. rob zegt :

  DsDre, ik zou best naar die life uitzending willen kijken, maar ik weet niet precies waar ik het kan vinden .

  Als het goed is zou het beeld v God/ Jezus een gezamenlijk product moeten worden van jou en Hem.

  Als het goed is zou God iets toe moeten voegen. Dat zou de werking van een relatie moeten bewerkstelligen.
  Je leert elkaar kennen, toch?

 156. Ruitje zegt :

  @Ds. Dre, maar dan nog gaat het erom wat er met het geld wordt gedaan. En die discussie is nog steeds gaande rond TRIN.

  @rob, ik bedoel niet dat je je gevoelens moet deleten. God heeft ze ons gegeven, maar we moeten ons er niet altijd door laten leiden. Hart heeft ook met gevoelens te maken.

  Natuurlijk mag je lachen, huilen, blij zijn etc.

  En daarom is het belangrijk een wandel met God te hebben, de bijbel te lezen, te bidden en te onderzoeken. Je hebt aan alleen bijbel lezen inderdaad niet genoeg, ook Gods geest heb je nodig. Er is meer voor nodig, inderdaad (maar dan kan ik hier wel een heel verhaal weer gaan houden, maar ik moet nu aan de slag met andere dingen). Dit was voor nu dan echt mijn laatste reactie.

 157. rob zegt :

  geen sjabla, of ze zijn gestopt, of ik ben blind. Het enige dat ik op de site v TRIN zie is een promotiefilmpje en oud materiaal v 2008. Ik ging er net voor zitten om de show te volgen, wat jammer

 158. rob zegt :

  @Ruitje: zo wordt het vaak verkonigt, gevoelens zijn eng, je moet bidden en bijbellezen.
  En ja, wat dan?

  Ik heb zelf gemerkt dat ik meer naar mijn gevoelens moet luisteren, en ze toe moet laten, zodat ik in ieder geval in staat ben ze aan God te kunnen geven.
  Gevoelens zijn een verrijking, en ze zijn er niet voor niets.
  Dat was eigenlijk mijn punt.

 159. rob zegt :

  verkonigt met een T wat errug sjabashit

 160. Ds Dre zegt :

  @Ruitje. Ik weet het, ik heb voor GG een paar vragen over jaarverslag 2007 gesteld en wacht nog op antwoord. Heeft volgens mij niets met manipulatie e.d. te maken.
  @Rob. Mee eens, maar blijft wel een product met zijn beperkingen.

 161. goedgelovig zegt :

  @ Allen: de live video is hier te volgen:

  http://www.mogulus.com/trinholland

 162. Antonie zegt :

  Los van het feit dat deze stijl zeker de mijne niet is, dat ik op die live-streams ook demagogie & manipulatie zie, zie ik ook gewoon mensen die oprecht God zoeken. En dat wordt hier linksom, rechtsom en dwars door het midden door iedereen afgezeken. God is groter dan ons kleine denken.

  Voor diegenen die vragen hebben over verantwoording van gelden: Jaarverslag 2007 staat al een hele tijd online, jaarverslag 2008 staat binnen nu en 2 weken online (wat erg snel is voor een goed doel, de meesten zullen hem pas rond de zomer klaar hebben.).

  Voor de rest sluit ik me aan bij de opmerkingen van Rogier D een stuk hierboven. Ik reageer niet meer op TRIN dingen (tenzij ’t daadwerkelijk weer satire is, i.p.v. gewoon naar beneden halen)…

 163. Lone zegt :

  GG
  ..waarom doet t me allemaal zo sterk denken aan ( als was t een voorbereiding op ) wat er gebeurt in
  de film “Higlander “…?

  * durft geen link meer te plaatsen *

 164. anoniempje zegt :

  Volgens mij staat er helemaal geen accountantsverklaring bij dus ik ik vraag me af hoe officieel zoiets is…
  (of is het gewoonweg eenvoudig door trin zelf in elkaar gezet, waar het heel erg op lijkt)

  Of het financieel allemaal zuiver is wat ze doen weet ik dan ook niet. Als ik wel zag hoe men collecteerde tijdens de conferentie zou je inderdaad kunnen concluderen dat dit zeer zeker niet zuiver is. Vooral het optreden van Ouweneel vond ik echt een drama. Ik vind het sowieso erg jammer dat Ouweneel zomaar met iedere wind meewaait tegenwoordig zonder het eerst goed te toetsen.

  Wat ik overigens erg kwalijk vind, is dat je dus ziet dat er een enorme geestelijke honger bij de mensen is (er komen duizenden mensen op zo’n conferentie af) en dat die dan vervolgens op zo’n manier misleid worden/misbruik van gemaakt word. Dat vind ik eigenlijk het ergste van alles.

 165. Johan zegt :

  @ Antonie: Mensen die oprecht God zoeken heb je overal. Daar hoef je niet voor in Zwolle te zijn. God is groter dan ons kleine denken en ook veel groter dan het denken van TRIN. Laat die argumenten svp buiten deze discussie, die zijn niet ter zake.

  Jij bent toch de man van Stop the Traffic en eerlijke chocola? De man die opstaat tegen uitbuiting en manipulatie van mensen? Waar is je profetische stem nu? Teveel bevriend met Mattheüs om dit misbruik aan te kaarten? Wij delen dat we allebei positief zijn over ‘Durf te dromen’ en het omzien naar de armen, maar wat op HOE gebeurt kan echt niet door de beugel. Het is schandalig!

  Dat jaarverslag van 2007 rammelt aan alle kanten. Ik heb GG een aantal van mijn bevindingen doorgemaild. Of ze daar nog wat mee gaan doen weet ik niet, maar zelfs als het jaarverslag wél zou kloppen, dan zijn deze manipulatieve fondwervingsmethoden scherp te veroordelen.

  Juist van iemand als jij verwacht ik een duidelijk standpunt. Je hoeft er niet mee in Visie, maar duik er op GG alsjeblieft niet voor weg.

 166. rob zegt :

  @Antonie,
  dat TRIN snel een verslag in elkaar kan draaien, biedt geen enkele garantie natuurlijk.
  Misschien is dat wel het grote probleem v TRIN (en heel veel andere mensen v deze tijd), snel, De Geest, snel, genezing, NU

 167. Ruitje zegt :

  Weet je wat ik mij zonet zomaar afvroeg… of al die Amerikanen en Canadezen daar in Zwolle niet per ongeluk de Mexicaanse griep hebben meegenomen….

  Vanmiddag gaan Stacy en Wesley iedereen ‘imparteren’ met de Heilige Geest… pas maar op dat ze niet iets imparteren als de Mexicaanse griep 😉

  Dan breekt er een griep-opwekking uit in Nederland… ieks!

 168. Ruitje zegt :

  Niet de Florida Outpouring, maar de Mexican Outpouring 😉

 169. Antonie zegt :

  *Ook al had ik gezegd niet meer te reageren op #TRIN onderwerpen, is het nu deels een #Antonie onderwerp geworden, dus bij deze een reactie*

  @johan
  Jep, die Antonie ben ik. En zoals je in mijn reactie hierboven (en ook in eerdere reacties) kunt lezen ben ik persoonlijk geen fan van TRIN.

  Je vraagt naar mijn profetische stem in deze. Een profetische stem is volgens mij de stem die op dat moment nodig is. En wat ik op dit moment op dit blog zie is een eenzijdige verkettering van TRIN (vooral in de discussies, in mindere mate in de posts zelf).

  Mijn stem op dit moment op dit blog is dan ook wat ik denk wat hier nodig is. Als we hier met zijn allen TRIN volledig afbranden op stijl en het ‘hoe’ (zoals jij het zelf verwoord), dan denk ik: beetje tegengas. Niet om het principe van tegengas, maar omdat ik denk te zien dat het nodig is.

  Betekent dat dan dat ik zelf geen kritiek over TRIN heb? Zeker niet! Ik kan ook niet te lang naar die live-stream kijken zonder er een zeer ongemakkelijk gevoel aan over te houden. Net als dat ik dat ook niet op Soul Survivor kan, een organisatie die ik nota bene zelf heb helpen oprichten!

  Ik heb een hekel aan manipulatie vanaf het podium, aan stemmingmakerij, aan het manifesteren van de Geest omwille van het manifesteren van de Geest, aan te pas en te onpas vallen/lachen/huilen/kermen/blaffen/etc in de Geest (allemaal manifestaties die ik wel vaker heb gezien, de grappigste – of misschien de meest verontrusende – is nog wel de ‘Oh Oh’ van een Teletubby…). Zaken die ik ook bij TRIN, Soul Survivor en nog een aantal andere toko’s zie.

  Maar wat me bij GoedGelovig stoort (en dat is de plek waar ik nu reageer, net als ik met mijn kritiek over Soul Survivor en TRIN bij die organisaties aanklop als ik denk dat het nodig is – in beide gevallen ‘toevallig’ de afgelopen maand nog gedaan), is de toon & inhoud van hetgeen er op GG gebeurt. En daar spreek ik me nu over uit.

  Ik hou van satire, ik hou van dingen niet al te serieus nemen. En daar moet ruimte voor zijn; richting TRIN, richting Soul Survivor, richting de EO, richting van alles en nog wat. Want een van de grootste gevaren van ons christenen is dat we onszelf zó serieus nemen dat we denken alle waarheid in pacht te hebben.

  En op deze plek, waar satire de boventoon moet voeren, mis ik jegens TRIN de satire, en zie ik alleen een eenzijdige ‘wij-zijn-beter-dan-zij’ mentaliteit. En daar zeg ik dus hier wat over.

  @rob
  W.b. het financieel jaarverslag van TRIN: ik ga niet meer inhoudelijk in op #TRIN onderwerpen. Maar voel je gerust vrij om #STOPTHETRAFFIK (die overigens nog geen enkel jaarverslag op hun site heeft staan) of #Antonie af te branden

 170. Johan zegt :

  @ Antonie: Ik zie je punt, maar ik heb de indruk dat GG hier zelf ook mee worstelt (ik als lezer en incidentele bijdrager in elk geval): er is een tijd voor satire (de laatste twee posts over TRIN vond ik behoorlijk satirisch en relativerend) en een tijd om ongerechtigheid en oneerlijkheid direct aan te spreken (wat GG heeft gedaan in de posts over de collectes). Beide zijn nodig. Omdat TRIN dit soort praktijken in het openbaar doet, moet er ook in het openbaar (bijv. op deze site) discussie over plaatsvinden.

 171. goedgelovig zegt :

  UPDATE: Verslag HOE-conferentie in Friesch Dagblad:

  http://www.frieschdagblad.nl/index.asp?artID=44489

 172. goedgelovig zegt :

  @ Johan: Soms loopt dat in elkaar over. Goedgelovig is satirisch én kritisch op goedgelovigheid. Voor een algemene verantwoording zie:

  https://goedgelovig.wordpress.com/regels/

 173. Ruitje zegt :

  Wauw, good old Arjan en Evi Knevel doen zo direct de aanbidding!

  MvdS vertelt dat er honderden mensen naar de outreach zijn in Zwolle. In Zwolle 150.000 mensen vanwege Bevrijdingsdag. MvdS wil Balkenende uit nodigen voor vanavond in de IJsselhal!
  En volgens hem gaan ze vanavond de oogst binnenbrengen. MvdS: ‘The Lord is going to show up tonight and gives keys for revival.’

  Dat hoorde ik bij Todd Bentley ook.
  Ben benieuwd of de Heer dan eindelijk eens gaat komen na vier dagen schreeuwen om de Heer.

 174. Ruitje zegt :

  De Stephanie waar Heidi het over had gisteravond, blijkt een TRIN medewerker… zou ze die dan toch gekend hebben? Dus geen bijzondere openbaring?

 175. Ruitje zegt :

  Volgens Mattheus is die Stephanie genezen… gaat ze vanavond over getuigen. Dat is volgens MvdS opwekking: ik dacht dat opwekking verootmoediging was en mensen die tot bekering komen… niet wonderen.

  MvdS roept op allemaal vanavond te komen… tja, want de Heer komt dan eindelijk met de sleutels voor opwekking 😉

 176. rob zegt :

  Nou, daar gaatie dan

  Ik ben het met je eens dat meerdere christelijke organisaties met hetzelfde sop overgoten zijn.

  In feite doet TRIN wat ik op andere conferenties ook ben tegengekomen.
  En wat ik in mijn eigen kerk tegenkom (braaf pkn kerkje zonder enig vertoon v Geest).

  Het is idd waar dat wij het niet beter doen dan TRIN.

  Maar betekent dit dat je zonden niet mag benoemen, omdat je zelf ook zondigt?

 177. Ruitje zegt :

  Zullen we dan maar allemaal gaan? Kunnen we eindelijk de Heer ontmoeten 😉

 178. Ruitje zegt :

  @rob, je hebt gelijk.

  Want je moet eerst de balk uit je eigen ook halen, maar daardoor kun je de splinter bij de ander weghalen. Je mag die splinter dus weghalen 😉

 179. Ruitje zegt :

  correctie: ‘ook’ moet ‘oog’ zijn.

 180. Ruitje zegt :

  En nu begint de good old pentecostal worship van Arjan en Evi. Ze hebben er ook wat jonge lui bijgezet… 😉

 181. Ruitje zegt :

  Ik zie Arjan niet. Of ziet die ergens achter een piano of orgeltje?

  En nou ga ik maar afwassen, moet ook gebeuren.

 182. Antonie zegt :

  Overigens, volgens mij kunnen veel van de posts hier gewoon ’t makkelijkste via Twitter gaan, toch?

 183. Ettje zegt :

  Naar zulke shit kun je toch alleen maar met tranen in je ogen kijken?
  Het is zó… er zijn geen woorden voor!
  En ’t verslaat z’n duizenden!

  Aan de ene kant: goed erover te berichten, aan de andere kant: verleidt niemand… Moeilijke keus!
  Ik haak na 1 minuut al af.

 184. goedgelovig zegt :

  @ Antonie: Ja, mee eens.

 185. Marie zegt :

  En toch zou ik er graag eens een avond naartoe gaan. Ik krijg het organisatorisch niet voor elkaar, maar anders was ik eens gaan kijken.
  Gewoon ergens achterin de zaal, bijbeltje mee en het over me heen laten komen. In the flesh is het denk ik toch anders dan wanneer je het bekijkt via het web.

  Ik heb trouwens wel zo’n verwachtingsvol sinterklaasgevoel over vanavond: “Hij komt, Hij komt, die lieve goede Heer!” en “Zou die goede Heer wel komen?”
  Ik woon niet zo ver bij Zwolle vandaan, misschien heeft Hij ook nog wel even tijd om bij mij langs te komen nu ik er vanavond zelf niet bij kan zijn.

 186. Sansel zegt :

  Here we go again: ‘It’s liberation day..’

 187. Ruitje zegt :

  (ik heb geen twitter, maar dit wil ik nog even doorgeven)

  MvdS vertelt net dat ze nog geen 50 procent van het budget binnen hebben en dat hij nu in geloof gaat uitdelen en doorgaat. Nu roept hij ineens dat hij niet wil dat het een business wordt, maar dat is het al.

  En toch wil hij doorgaan. En volgend jaar komen Che Ahn, Heidi Baker, de heel Revival Alliance.

  MvdS zegt dat hij geen geld gaat vragen voor volgend jaar.

  Een man (leider) heeft gezegd gisteren dat hij bidt dat MvdS volwassen wordt. En toen kwam Heidi die zei dat het een vals profetisch woord was…

  En nu komen mensen toch spontaan geld brengen. MvdS roept: “Weer 1000 euro!”

  En MvdS zegt net dat dit geen collectespeech is en dat hij die niet gaat houden. Maar dat doet hij wel, alleen noemt hij het niet zo. Het is gewoon een act.

  Hij haalt een Oegandees kindje naar voren en zit heel lief dat joch te omhelzen en te vertellen hoe arm hij is.

  MvdS zei net dat hij geen collectespeech zou houden, maar hij doet het op een subtielere manier.

  En Stacy neemt het over en gaat subtiel mensen laten zien dat ze alles moeten delen met elkaar. Dat in Handelingen mensen alles aan de voeten van de apostelen legden. Dus toch een collecte.

  Bah, wat subtiel.

 188. Ruitje zegt :

  Nee, geen collecte, maar dat zal vast nog wel ergens komen….

 189. Ruitje zegt :

  Ja hoor, Stacy gaat over iets anders spreken dan gepland, ze gaat het nu over haar eigen boek hebben, ‘Estatic Prophecy’.

  Hoezo geen business?

  …en nu geen semi-twitter berichtjes meer 😉

 190. Wilbert zegt :

  Huidige spreker zegt wel iets waars!

  “Veel christenen lezen tegenwoordig hun Bijbel niet meer en vertrouwen op een getuigenis van één of meerdere personen.”

  “Als we het niet lezen, hoe weten we dan hoe we christelijk moeten leven?” Een punt!

  En ze heeft een MacBook (L)

 191. Sansel zegt :

  Oeww een uithaal naar degenen die de mensen waar de Geest op is gevallen beschuldigen van ‘being emtional’… hm…

  Diegenen lezen hun bijbel niet van kaft tot kaft.. wie is er hier nou aan het beschuldigen. Het zou bijna grappig zijn als het niet zo serieus was..

 192. Marie zegt :

  @ Wibert: wel vreemd dat ik nog geen degelijke bijbels onderbouwde preek heb gehoord, alleen maar persoonlijke verhalen.

 193. Wilbert zegt :

  Getuigenis op het TRIN-podium: “In 2008 was ik gehersenspoeld door TRIN.”

 194. Ruitje zegt :

  Wilbert, die jongen zei dat hij gehersenspoeld was door mensen die tegen TRIN waren en nu zou hij vrij zijn… Hij heeft niet door dat hij juist nu gehersenspoeld is…

 195. Ruitje zegt :

  Stacy zegt dat we moeten toetsen, maar wie heeft de ceremonie rond Todd Bentley gezien waar zij een ongelooflijke profetie uitsprak… daar is niks van terecht gekomen. Als je volgens haar de bijbel serieus moet nemen, moet je dus zien dat zij een valse profeet is.

  Ze heeft het nu over ‘ruiken in de geest’… da’s een nieuwe… 😉

 196. Sansel zegt :

  Church a subculture.. direct daarop: NOT TRIN..

 197. Wilbert zegt :

  @Ruitje Dat had ik even gemist! Wel goed van ‘m dat ie TRIN wil(de) verbeteren.

 198. Sansel zegt :

  Men, die vertaler slaat ook nogal eens de plank mis zeg..

 199. Ruitje zegt :

  Stacy heeft het over dat in de bijbel staat dat er een grote revival zal komen. Maar dan moet ze nou toch echt eens zelf haar bijbel van kaft tot kaft gaan lezen (als ze een goede heeft) en zien dat er juist een grote afval zal komen, zowel Jezus noemt dat en ook Paulus bijvoorbeeld…

  Ik denk dat zij alleen leest wat ze wil lezen en past bij haar visie profetie, om haar gedrag goed te praten.

 200. Sansel zegt :

  @ Ruitje, Precies!
  En zo doet elke kerk dat, de bijbel zo lezen en interpreteren dat het eigen gedrag goed gepraat wordt..

 201. Sansel zegt :

  XTC!! Hahahaha

 202. Wilbert zegt :

  Wat hoor ik nu Stacey, “Possesed by the Holy Ghost”?

  “Bezeten van de Heilige Geest” is the new “Vervuld van de Heilige Geest”?

 203. Ruitje zegt :

  Ze heeft het over XTC 😉

  Dus door de Heilige Geest raak je in extase, heb je geen dure XTC meer nodig.

 204. Ruitje zegt :

  Ze zegt dat de baal priesters dezelfde extase hadden…. hoe weet je dan of zij er niet eentje van baal is???

  Is gewone heidens toestand daar. Dus als je in extase bent ben in je in een hogere staat van profetie.

  Lieve hemel, wat een rotzooi…

 205. Sansel zegt :

  Dus als je profeteert ben je eigenlijk gewoon zo stoned als een garnaal?!

 206. Ruitje zegt :

  Ik kap ermee, deze vrouw probeert haar eigen (demonische) bezetenheid goed te praten… Heel triest.

  Bij Todd Bentley in juni siste ze als een slang, het was niet normaal en haar hoofd schudde zo abnormaal. Zou de Heilige Geest iemand zo raar laten doen en (met gevaar voor whiplash) zo laten sissen als een slang????

  Duidelijk dat ze uit de Toronto-hoek komt (ook Canadees).

 207. Ruitje zegt :

  Baäl, bedoelde ik (ik was de puntjes op de a vergeten)

 208. Sansel zegt :

  Samuel had een school voor profeten??

 209. Marie zegt :

  Ik ga strijken

  ecstatic ironing natuurlijk, dat schiet tenminste een beetje op.

 210. Henny Snijder zegt :

  Ruitje, dat deed ze vanmorgen ook hoor dat sissen en dat schudden….

 211. Johan zegt :

  @ Ruitje: Je hebt regelmatig de neiging alles om op één hoop te gooien. “Duidelijk dat ze uit de Toronto-hoek komt (ook Canadees).” Rare manier van redeneren. Ze heeft wel een punt dat extase ook in de bijbel voorkomt. Niet dat het daarmee de norm moet worden, zoals hier bij TRIN lijkt te gebeuren, maar goed, dit is weer zo’n kind en badwater-kwestie.

 212. Marie zegt :

  Haha, heerlijk die tolk: Hosea moest een prostituut trouwen :-).

 213. Sansel zegt :

  emotionalistisch gebeuren.. ook een creatieve vertaling haha!

 214. Henk zegt :

  Ik zat even te kijken, maar ik hang de beelden aan de wilgen. ’t Stoort gewoon te veel (technisch dan), en de vertaler lijkt wel dronken van de Geest… Er komt geen normale Nederlandse zin uit. Laat maar hangen dus.

 215. Wilbert zegt :

  Is er überhaupt een screening voor sprekers bij Heaven on Earth? Ben ik ontzettend benieuwd naar. Wie weet daar meer over? Bij dit soort ‘gevoelige zaken’ lijkt me het wel nuttig om het zuiver te houden, en niet uit enthousiasme over een spreker iemand uit te nodigen.

  De meeste mensen die ik heb gesproken na Heaven on Earth 2008 waren er hevig door verward. Naar hun eigen zeggen “veel bijzonder/mooie dingen gezien, maar ook veel twijfels na de tijd en geen uitleg wat alles betekent”.

 216. Ruitje zegt :

  Ik word niet goed van het elitaire gedrag. Mensen die Stacy dus niet begrijpen zijn minder geestelijk…

  En Johan, ze komt wel uit de Toronto-hoek (ik heb afgelopen jaar veel onderzocht en heb zelfs contact met iemand in Canada die hen kent). Dus ik roep niet zomaar iets.

 217. Sansel zegt :

  Ze zegt nu dat je om te herkennen wat nep is, het echte over en over moet voelen, aanraken en zien.. dan weet je dat het anders is, en herken je het verschil..
  Net zei ze nog dat de profeten van Baal dezelfde extase hadden als de priesters. Dus wat is het nou?

 218. Ruitje zegt :

  @ Johan, en ik kom zelf uit de charimatische hoek, gelukkig wel nuchter… Dus ik weet wat daar allemaal speelt.

 219. Ruitje zegt :

  Maar ik kap ook met kijken en ga eten klaarmaken. Lijkt me een nuttiger bezigheid dan nog langer hiernaar te kijken. Ze zal zo wel gaan schudden denk ik…

 220. Johan zegt :

  @ Wilbert: De screening is dat je vriendjes met of een ‘covenant partner’ van Mattheüs bent.

  @ Ruitje: Ik weet dat ze uit de Toronto-hoek komt. Maar niet alles uit die hoek is slecht en die link met Canada is een beetje onzin. Ik mis wat nuance in je reacties.

 221. Ruitje zegt :

  @Johan, als ik alles genuanceerd moet uitleggen zou ik heel veel moeten gaan intikken en dat lijkt me hier niet de plek.

  En een beetje ongenuanceerd mag toch wel hier bij GG? 😉

  En nu ga ik koken.

 222. Johan zegt :

  @ Ruitje: Eh… ja… daar zeg je zowat. 🙂

 223. Sansel zegt :

  Oh dat is het! Ik ga ze stesolid brengen! Ze hebben allemaal last van epileptische insulten!!

 224. Johan zegt :

  Als er extreem geprofeteerd mag worden, mag er vast ook wel extreem worden gereageerd. 😉

 225. Sansel zegt :

  (Moer je trouwens ook niet te vaak doen, zo’n epileptisch insult; je zou denken dat dat na een tijdje tot hersenletsel moet leiden.. zou zij daar ook al last van hebben?)

 226. Sansel zegt :

  @ Ruitje, begin jij nou ook al met profeteren?! Ze is inderdaad weer aan het headbangen!

 227. Henny Snijder zegt :

  De kritische leiders met kritiek op Trin moeten hun kritische geest afleggen en anders moeten ze geen leiders meer zijn. Ze moeten zich bekeren.
  Dit geld dus ook voor mij, ik leidt een forum.

  Diegenen die tegen Todd bentley waren kunnen alleen maar op Zijn weg komen door zich te bekeren. ….

 228. Henny Snijder zegt :

  Ow, dat zei niet ik hoor, maar MvdS

 229. Sansel zegt :

  MvdS: Er zijn mensen (leiders) met een kritische geest die de rivier e.d. tegenhouden.. dat is de reden dat het altijd moeilijk is geweest in Nederland. Je moet je echt bekeren van die kritische geest, ik profeteer als je je vandaag niet bekeert dat er geen vrucht is in je leven en dat je zult krimpen en krimpen.. ook degenen die tegen Todd Bentley hebben gesproken; je moet je bekeren, laat God de rechter zijn.

  Dus.. wie zit er hier stiekem vanuit die zaal berichtjes te posten hier?! 😉

 230. Sansel zegt :

  Ow haha Henny.. komt op t zelfde neer!

 231. Henny Snijder zegt :

  Hahaha,ik zag het. 😛

  Nou, de leiders die vóór trin zijn weten nu wat ze op het podium moeten zeggen over die rare geluiden en bewegingen Het staat in Stacey’s bijbel !!

 232. Ruitje zegt :

  @Sansel, dan heb ik dus ook die geest van profetie??? Wat doe ik hier nog, vanavond direct naar Zwolle! 😉

 233. Sansel zegt :

  Ja want het was ook exStacey toch?

 234. Ruitje zegt :

  Heee, MvdS wil een ‘BOEM’ vanavond… Is dat de BAMMMM van Todd Bentley?

 235. Sansel zegt :

  A big boom tonight… is dat okey?

  Hm.. dubieus hoor.. Balkenende uitnodigen en dan big boom?

 236. Wilbert zegt :

  MvdS: “We hebben hier vanavond een ontploffing.” Oei!

 237. Ruitje zegt :

  En hij wil vanavond alle leiders van kerken en gemeenten dronken zien in de Geest????

  Goeie grutten.

 238. Bram zegt :

  Ik kom ook uit de toronto-hoek, maar dat betekent nog niet dat ik HIER achter sta. Hier gaat het om uiterlijke kenmerken en niet zo over het hart heb ik de indruk. Draait haar hoofd al 360graden rond?

 239. Ruitje zegt :

  @ Johan, wij begrijpen elkaar dan toch nog 😉

  Ach, en vrouwen reageren soms gewoon even wat ongenuanceerder en dan moeten ze weer even gecorrigeerd worden door een man… 😉

 240. Sansel zegt :

  En dan na de big boom hebben ze mensen nodig om de zaal te helpen opruimen.. oeioeioei!!
  Nu handjes opsteken…

 241. Ruitje zegt :

  @Bram, kan ze 360 graden? Dat moet echt demonisch zijn hoor… lijkt met niet normaal. Zag je ook in een film met Goldy Hawn en Meryl Streep, een vrouw die bezeten was en haar hoofd achterstevoren kon draaien…

 242. Ruitje zegt :

  Wie wil er puin ruimen na een ontploffing???? Ikke niet.

  En nu gauw weer naar de keuken, anders gaat mijn eten ontploffen… BAM BOEM, heb ik straks ook de macaronie met tomatensaus tegen het plafond. 😉

 243. Ruitje zegt :

  macaroni zonder e 😉

 244. Sansel zegt :

  Eet smakelijk haha!
  (Hé maar als je zo in de geest bent kunnen je misschien ook wel naar het plafond zweven, kan je t zo eraf eten..)

  Even een side note trouwens, ze zijn wel helemaal into Hillsong hè?

 245. Ruitje zegt :

  @Sansel, het is gelukkig goed gegaan. Ik ben nuchter en waakzaam 😉
  En het smaakt prima (maar dat wist ik al, niet omdat ik profetisch ben, maar omdat ik gewoon lekker kook).

  Wat jammer, dat ik vanavond niet om 19.30 uur kan kijken, krijg bezoek. Misschien kan ik vanaf 21.30 uur kijken. Ben heel benieuwd!

 246. Ruitje zegt :

  Into Hillsong? Inderdaad al veel voorbij horen komen.

 247. rob zegt :

  achter je aanrecht jij, ruitje

 248. Ruitje zegt :

  @rob, oh, was even vergeten dat dat mijn enige recht is als vrouw… 😉

  (maar ik ben single, dus niemand klaagt als ik wat later klaar ben met het eten, alleen mijn maag) 😉

 249. sarah zegt :

  Zondag ben ik er zelf geweest, omdat een vriend van me moest spelen in ‘de zaal ernaast’.
  Bij binnenkomst voelde ik me al hoogst onprettig en dat is zacht uitgedrukt.
  Enkelen van onze groep(waaronder ik) werden na 10 min nogal misselijk van de nare geest die er hangt.

  Ik heb geen idee wie de spreker was maar hij heeft niet bar veel kennis van de Bijbel. Een vriend van mij die theoloog is, kon zich amper inhouden, hij ging nogal los op het feit dat die man het verhaal van Elia en Elisa aan het verdraaien was!!

  Ik was op dat moment dolgelukkig dat ik niet in die zaal zat maar in de ruimte daarnaast waar de verschrikking wat minder was. Maar het liefst wilden wij hard wegrennen van het hele gebeuren!

  Daarna ging men over op het ontvangen van de geest, misschien denken jullie nu wat oneerbiedig dat je dat niet met een hoofdletter schrijft, maar dat doe ik bewust omdat ik niet denk dat wat nu volgt ook maar iets met de Heilige Geest te maken heeft!

  De spreker begon te shabba-en en te roepen ‘Take it, take it!!'(eerder ook gezien bij Bentley de Geweldige). En toen begon het ergste van die dag: die man raakte met zijn hand de handen van de aanbiddende mensen aan. Alsof hij ze ook maar iets van de Heilige Geest zou kunnen geven. IK SCHROK ME ROT! Die mensen strekten zich niet meer uit naar God of de Heilige Geest, maar naar de ‘geest’ die blijkbaar in de hand van die man zat!!! Zingend ‘Holy are You Lord God Almighty’. Op dat moment kon ik het niet meer aanzien en ben ik even weggelopen van het scherm waarop dat alles in de andere ruimte te zien was.

  Toen kwam de massadoop waar kinderen van nog geen 6jaar gedoopt werden door een vrouw(ik denk Heide Baker, weet nu pas wie dat is, na dat enge filmpje). Het was nogal ‘eng’ om naar te kijken, naar ons idee hadden die kinderen geen idee van wat er gebeurde en zijn ze ‘opgezweept’ door de gigantische menigte er omheen. Ook raar en verschrikkelijk lachwekkend was het feit dat mvr Baker aan die kinderen vroeg: ‘Are you ready to die’. We kwamen niet meer bij!! Ook hadden we grote lol om de enge manier waarop zij die kinderen vast hield (stevig tegen haar boezem gedrukt, haar gezicht eng dichtbij het gezicht van de kinderen, terwijl ze vreemde geluiden in hun oren maakte).

  Heb na zondag besloten uitgebreid onderzoek te doen, door TRIN tegenover de Bijbel te zetten. En de gehele organisatie te toetsen met het Woord. Want dat staat ook in het Woord. Heel jammer dat zoveel volgelingen van TRIN dat NIET doen, ik ben nog maar anderhalve dag bezig en heb nu al genoeg punten om ze onderuit te halen met de Bijbel. Maar daar is het uiteraard niet voor bedoeld. Als iemand tips heeft, LET ME KNOW!!

  God bless!

 250. Kaas zegt :

  Ben benieuwd of ik de verleiding vanavond kan weerstaan. Ik heb me voorgenomen CL voetbal te kijken, maar de laptop (een MAcBook) staat hier naast me op de bank…

 251. rob zegt :

  Een groep christenen die zich bezighouden om allerlei christelijke bewegingen te toetsen aan de bijbel heet Back to the bible.

  Misschien kun je samenwerken.
  Ze hebben een site en ze zullen je onderzoek zeker op prijs stellen.

 252. Suzan zegt :

  Ik weet denk ik wel van welke theologische opleiding ze zaken hebben als impartaties.

  De Schweinstein school of theology… (subafdeling van school van harry)

 253. Suzan zegt :

  Jezus heeft ze vrijgemaakt roepen ze bij Trin. Zie je nu wel mam, het is WEL gereformeerd!

 254. lull zegt :

  Zelfs op die school leren ze om niet te veel te geloven in ‘human nonsense.’
  (Harry & the Order of the Phoenix p 531)

 255. Kaas zegt :

  ik ben shocked… GG bezoekers lezen Harry Potter… Terecht dat MvdS ze heeft gebonden in Djiesussssssss name.

 256. Suzan zegt :

  matteus wordt nu eerlijk. O Help vast iets over kritische mensen weer. brr ik word al bang. Hij gaat ook nog bekennen.

 257. Suzan zegt :

  En dan valt net het beeld weg…aaah

 258. Suzan zegt :

  Och ja hoor. het gaat om geld. Hij was zo bezorgd dat er niet genoeg centjes binnenkwamen en hij ging op het publiek vertrouwen dat ze centjes gaven in plaats van op God. Dus nu vanavond geen collecte. jaja, ouweneel heeft vast afgezegd of zo. Hij wil er niet om smeken.

  Aaah, wat zielig. Nou geven ze vast nog meer centjes.

 259. Kaas zegt :

  Die twee ton van de rijke zakenman zijn dus niet doorgegaan. Gerard de Groot is niet zo scherp in de geest dus… verrassend 😉

 260. Kaas zegt :

  Ah cool! God gaat het verdubbelen. Te gek man. Misschien moet Wouter Bos ook eens op zijn knietjes gaan….

 261. lull zegt :

  @Kaas
  Tja, Harry is toch ook zo’n jongetje, zo’n ongeleid projectiel dat omringd wordt door ervaren wijze mannen. die hem helpen om zijn bestemming te bereiken?

 262. Joost zegt :

  Wie is die spreker? Hij praat een beetje verwijfd.

 263. Sansel zegt :

  Neeheee, hij zei: geef de CD’s aan degenen die het meest hongerig zijn.. niet aan wie het hardst bléren!

 264. Sansel zegt :

  Hahaha Joost! Ik dacht het, jij zegt het!

 265. goedgelovig zegt :

  Voor de liefhebbers een live twitterstreampje van de conferentie. TRIN heeft de chatfunctie bij de video uitgezet.

  http://twitter.com/goedgelovig

 266. Sansel zegt :

  Wie wil er hier een big Djiieeesus-hug? Hoe meer je geeft hoe meer je krijgt… dus wie wil?

 267. rob zegt :

  Zat nog ff te kijken,
  De spreker: ik zet jullie vrij voor de liefde v Jezus.

  wow, wat fijn dat ik nog ff gekeken heb

 268. sarah zegt :

  @rob: Thanks, ik ga gelijk kijken!

  Ik kan ook niet langer dan een minuut naar dat gebeuren kijken btw. Dan krijg ik weer dat misselijke gevoel. haha

 269. Ruitje zegt :

  @Joost, dat is Georgian Banov.

  @Sarah, jij hebt Ken Gott gehoord. Die heb ik bekeken en inderdaad zeer onbijbels wat die man verkondigde in zijn preek (en al dat geschreeuw…).

 270. sarah zegt :

  @ Ruitje, ok dan weet ik dus dat ik die naam moet vermijden! Dankje! Is er vanavond nog wat boeiends gebeurd daar? Jezus nog langs zien komen? Of staat dat gepland voor na 22.00??

 271. Ruitje zegt :

  Geen keuze meer volgens Banov? Liefde geeft geen keuze? Elk mens wil de liefde van Jezus? Dat vraag ik me af. Mensen mogen kiezen.

  Hij zegt dat zij het lichaam van de gekruisigde Christus zijn… en opgestaan en ze zijn de cellen van zijn lichaam? Begint een beetje mystiek te worden… Dat ze een baarmoeder voor God zijn?

  Net moesten ze elkaar allemaal een hug geven… kleffe bende aan het worden.

  Doet me denken aan persiflage van Van Kooten en de Bie als Bagwan-aanhangers: ‘Laten we samen huggen, laten we samen lachen’. 😉

 272. Ruitje zegt :

  @sarah, ik heb de Heer nog niet gezien… Mattheus zei vanmiddag dat de Heer vanavond zou komen en de sleutels zou geven om Nederland te bevrijden….

  Zie jij sleutels?

 273. sarah zegt :

  Ik zie geen sleutels!
  O ze zijn weer naar voren aan het gaan!

  Ik ben verbaasd! Hij spreekt over de Genade van Jezus?

 274. sarah zegt :

  Ressurection is Opwekking????

 275. Ruitje zegt :

  Ik ben ook verbaasd dat hij over het kruis spreekt… maar ben benieuwd hoe het verder gaat.

  Banov gaat het geheugen wissen…. pas op voor je MacBook! 😉

 276. Ruitje zegt :

  Resurection is opstanding…

 277. Ruitje zegt :

  Hee, de piano komt er bij… was dat ook als Jezus vroeger ging preken of Petrus of Paulus? Kwam er dan zo’n zalvende piano bij?

  Als ik nou hier thuis ook op mijn piano speel, zou er dan ook iets gebeuren?

 278. sarah zegt :

  Ja ik weet het vandaar al die vraagtekens!

  Ik heb nog n oude Acer met XP met TRIN firewall, tegen rare uitspraken!

 279. Ruitje zegt :

  Banov zegt dat de mensen daar het nieuwe Nederland zijn… Zou MvdS nu ook een politiek partij gaan starten?

  Partij ‘Nieuw Nederland’.

  MvdS wordt erbij gesleurd en nu vast voorgesteld als lijsttrekker 😉

 280. HB zegt :

  Ik zie de vrouw van Mattheus helemaal niet?!

 281. Ruitje zegt :

  @sarah, snapt ik wel hoor 😉 Geintje.

 282. Ruitje zegt :

  Ik zie zijn schoonmoeder ook al het hele weekend niet (Angela Greenig).

  Rebecca zit vast thuis op de kinderen te passen.

 283. Sansel zegt :

  Ruitje, voel je je ook al zo nieuw?
  (Bestaat er btw al zoiets als een woordenboekje voor gristelijk jargon? Ik voel een roeping opborrelen..)

 284. HB zegt :

  Zoals het hoort 🙂 nu mattheus nog 😛

 285. sarah zegt :

  Ik stem nog steeds Christen Unie!! haha

  Ja nu komt het…..

 286. Ruitje zegt :

  Het is DE Christus in U????

  Dat klinkt als New Age, Maytreya?

 287. Ruitje zegt :

  MvdS wordt nu vergeleken met David die werd gekozen om koning te zijn, nieuw leiderschap. God houdt van MvdS om hem leider te maken.

  Zie je wel: de nieuwe lijsttrekker van Partij Nieuw Nederland.

  God zou dus meer van MvdS houden dan van anderen? Hij wordt vergeleken met David… Jezus werd vergeleken met de wortel van David omdat God van hem hield en zo houdt God van MvdS???

 288. HB zegt :

  Ach laat die mensen lekker hun feestje bouwen 😛

 289. Sansel zegt :

  De zalving voor deze generatie: ‘I like you’… Right.. moet jeniet tegen iedereen op straat zeggen. Niet bepaald zalvend denk ik zo..

 290. sarah zegt :

  @Ruitje, Woohoow…heftig

  wacht in spanning af wat er nu komt!

 291. Kaas zegt :

  Wat staan er veel dwaze mannen om MvdS heen… Goeie zalving hoor!

 292. Ruitje zegt :

  MvdS is een gekozene… zie je wel hij wordt lijsttrekker!

  Het lijkt weer op de commissioning van Bentley… 😉

  Hey, nou komt zeker de heer, het beeld valt weg. Hele live-stream is weg. Kunnen we het spektakel rond MvdS niet zien en ook niet of de heer nou komt…

 293. sarah zegt :

  Hahahaha, ze hadden zelfs een workshop voor profetische dans!

  Aaaah daar zijn we weer!

 294. Sansel zegt :

  Ik denk dat we de heer net gemist hebben… en voila: sleutels!

 295. Sansel zegt :

  Laat maar peace-keys.. slecht geluid hier 😛

 296. Ruitje zegt :

  Als ware apostelen en profeten geactiveerd zijn zal er vrede zijn?
  En de juiste koning werd gezalfd?

  Zeg gaan allemaal de zalving krijgen die hij volgens mij aan MvdS gaat geven…

 297. sarah zegt :

  Demonen verdwijnen door de naam(of stem) van Jezus alleen!!

  Niet door aanbidding…

 298. Kaas zegt :

  kijk al die mensen nou… wat erg… wat een zieke bende. MvdS wordt de nieuwe David, Samuel en alle andere profeten in één…

 299. HB zegt :

  Er staan nu 4 mensen om mattheus heen die zichzelf wel erg graag op het podium zien staan!

 300. Ruitje zegt :

  The ‘I like you spirit’ weer een nieuwe geest… 😉

 301. Marie zegt :

  Bassie is ook weer van de partij.

  allememaggies

 302. Ruitje zegt :

  Zie je wel MvdS wordt vergeleken met David, als een kind…

  Zal MvdS straks tot Koning van Nederland worden gezalfd?

  Waar wedden we om? 😉

 303. Ruitje zegt :

  Bassie ziet er erg verward uit, vind ik… Alsof hij net een aanval van hysterie heeft gehad…

 304. sarah zegt :

  Ik ben bang dat we erop uit gaan komen dat MvdS straks Jezus is ofzo…

 305. Ruitje zegt :

  Salomo heerste over alle koninkrijken? De territoriale vrede…

  Zou MvdS dan Koning van de Europese Unie worden?

  De anti-christ? 😉

 306. Droppie zegt :

  Allemachtig, wat een herrie op die livestream. Als dat het ware geloof moet voorstellen ben ik liever niet gelovig…

 307. Joost zegt :

  Bedankt Ruitje 🙂

 308. Sansel zegt :

  Partij Nieuw Nederland o.l.v. MvdS gaat nu voor worldpieeesssss!!

 309. HB zegt :

  Hahaha Bassie

  Deze man zegt ook al shabba

  Zakazoele heb ik nog niet voorbij horen komen 🙂

 310. shabba zegt :

  MvdS wordt wel wat ongeduldig whoo

 311. Ruitje zegt :

  Banov zegt ‘Shabba” en gaat gebed uit Joh. 17:15 bidden.

  Hij gaat bidden dat God kwaad weghoudt bij MvdS… ‘Whooooooooooooo’

  Weet je dat ik dit een hele enge ceremonie begin te vinden? Lijkt sprekend op de bevestiging (commissioning) van Todd Bentley eind juni 2008 in Lakeland. Heel eng zeg. Ziet er precies hetzelfde uit.

  Ze gaan vast MvdS zo zegenen en over hem profeteren…

 312. Sansel zegt :

  Zou dit een soort van revenge zijn omdat Balkenende er niet is? Zo van dan maken we MvdS toch president-koning-ambassador-zoiets?

 313. HB zegt :

  Bassie strijkt steeds zijn buik weg, zie je dat? in de geest valt hij zo af denk ik…..Bassie bakkert af met Sonja

 314. Kaas zegt :

  kermis kermis kermis… Lekker voor al die gemeentes die deze gesjeesde mensen terug krijgen uit Zwolle zonder Dolle…

 315. Sansel zegt :

  ‘Ga niet alles bestuderen (het woord..)’

 316. Kaas zegt :

  niet de schrift studeren, maar gewoon geloven! whaaaaa!!! het ware gezicht wordt getoond…

 317. HB zegt :

  ow nee Efi

 318. shabba zegt :

  Ouweneel krijgt een impartatie van childlike faith…
  Kan er nog wel bij…

 319. Ruitje zegt :

  Het wordt een verkiezingsbijeenkomst voor Partij Nieuw Nederland, ik profeteerde het zo net al (zonder mijn hoofd te schudden). 😉

  MvdS houdt nu zijn toespraak als lijsttrekker: We gaan het samen doen!

 320. sarah zegt :

  Werd dat gezegd?? Het viel een beetje weg bij mij!!!!

  Bassie hugged!!

 321. HB zegt :

  Haha inderdaad Klaas de gemeenten raken daar OpgeZwolle

 322. shabba zegt :

  ja hoor de vlag komt er nu ook bij.
  Imperionalisme in optimaforma 😉

 323. Ruitje zegt :

  De jeugd wordt losgelaten (released?)….

  Daar was toch bij de jeugd de band van Pino? (niet die van Sesamstraat, hoewel je dat inmiddels wel zou denken).

 324. Ruitje zegt :

  @HB, hahahahahahaha! OpgeZwolle hahaha

 325. Ruitje zegt :

  God zelf is met ons… begint allemaal toch echt er op te lijken dat MvdS koning wordt en op de euro komt (met God zij met ons) 😉

 326. Kaas zegt :

  En een lied wat ik altijd heel mooi heb gevonden krijgt een zeer zeer wrange en smerige stinkende bijsmaak. Bedankt Matthieu, Bassie, Willempie en anderen…

 327. Sarah zegt :

  Kreeg opeens een raar gevoel bij die banier, leek net een slang zo onderaan langs het beeld! Nogal freaky

 328. Ruitje zegt :

  @Kaas, dat heb ik ook. Dit is een lied wat ik graag speelde (op gitaar) en zong…

 329. HB zegt :

  Ja dat dacht ik ook Sarah!!!!!!!!!!!!!!!

 330. Ruitje zegt :

  Waar is MvdS gebleven? Wordt het klaargemaakt voor de inauguratie?

 331. Sansel zegt :

  *screaming* DAT IS PETER DE JONG!!!!

  Pfffff…. hij daar….

 332. Ruitje zegt :

  Ik bedoel: wordt HIJ klaargemaakt?

 333. Ruitje zegt :

  Wie is Peter de Jong?

 334. Sarah zegt :

  Leuk weetje, ik ken een aantal mensen die daar in de band zitten en weet van betrouwbare bronnen, dat zij veeeel geld krijgen om daar te spelen(de helft ervan is het niet eens eens met TRIN)

  Waar halen ze dat geld vandaan, vraag ik mij af…

 335. Kaas zegt :

  Staan nogal wat mensen, muzikanten op dat podium waar ik vroeger nogal ontzag voor had. Niks meer van over. Gelukkig maar ook. We hebben niet op te zien naar mensen… Wordt wel een klein beetje pijnlijk duidelijk op deze manier… 😦 Ben blij dat ik me los heb weten te maken van deze georganiseerde hysterie. Ik zal er ook NOOIT meer in meegaan, al bidden mijn oude vrienden nog zo hard 😉

 336. Ruitje zegt :

  Is de helft van de muzikanten het niet eens met TRIN, waarom spelen ze daar dan?

 337. Ruitje zegt :

  @Sarah, dat geld halen ze uit die bedelcollectes…

 338. shabba zegt :

  @ sarah, het probleem is dat denk ik meer dan de helft MvdS niet volgt maar ondertussen wel gewoon mee doet.
  Hypocriet noem ik dat.

  Trouwens het nummer blijft mooi wat mij betreft en wat oprecht gezongen wordt, daar kan God ook echt van genieten. Mijn overtuiging in elk geval…

  Ik zeg shabba

 339. Ruitje zegt :

  Ik zie nu ook die gouden slang langkomen…

 340. Kaas zegt :

  Ik vind dat je als je zo op een podium staat, je eigenlijk gewoon staat te vloeken, maar dat is slechts de mening van een persoon die in de ban is van de geest van kritiek en niet van de Jesus-hug knuffelgeest…

 341. shabba zegt :

  @ ruitje, ga je nu ook al alles geestelijk interpreteren…?

 342. Sarah zegt :

  @Ruitje, GELD!!!(en ik bedoelde de helft van die mensen die ik ken…stuk of 7 en de helft daarvan)
  En dat vraag ik mij af… was sarcastisch 😉

 343. Sansel zegt :

  Peter de Jong = Collega van mn vader.. ook vriendje van Bob Brasset enzo..
  Anyway, wel veel kritiek hier, maar 1 profetie is toch al mooi uitgekomen: ‘ t wordt een beetje en zooitje..’

 344. Sarah zegt :

  Ze eindigen de avond…en waar is de Heer??

 345. shabba zegt :

  Die vader van MvdS was/is toch een baptistenpredikant?? Of niet meer… Weet iemand dat?

 346. Ruitje zegt :

  Ze gaan elkaar een hand geven. Zouden ze nu de eenheid gaan verklaren?

  Oh, emotioneel. Gaat hij afscheid nemen van zijn ouders omdat hij koning wordt? Tempo Team had een stand daar moeten neeretten met zakdoekjes.

  Ze gaan eindigen met een lied. Toch geen commissioning? Of dat gebeurde toen de video plat lag.

 347. Sarah zegt :

  Ow mijn fout, VUUR moet nog komen

 348. Ruitje zegt :

  Nee pa Van der Steen gaat helemaal mee met TRIN volgens mij.

  Heeft trouwens iemand de getuigenissen gezien? Zijn die er geweest? Ben benieuwd of ene Stefanie een getuigenis gaf? Ze is volgens MvdS medewerkster van TRIN? Weet iemand dat?

 349. Sarah zegt :

  Hahahaha!! Hij doet zijn haar even goed (out of bed look!)

 350. HB zegt :

  Komt Sarah uit de buurt van Drachten?

 351. Kaas zegt :

  vuurballen, gezamenlijke zalving vrijzetten? Nu gaat het komen hoor…. oooooooeeeeeeehhhhhhh

 352. Sansel zegt :

  Doet de airco het niet dat ze zo staan te wapperen met dat doek?? Of proberen ze t vuur aan te maken?

 353. HB zegt :

  Engelen vrijzetten??????

 354. Sarah zegt :

  Nee Sarah komt uit Dordrecht, maar gaat verhuizen naar Amersfoort. Waarom?

 355. Ruitje zegt :

  MvdS ziet allemaal vuurballen en het is angstaanjagend. Volgens mij is hij gewoon overspannen en ziet ze nu vliegen.

  Hij heeft nu een coorperate anointing nodig????

  Ze gaan een gezamenlijke zalving vrijzetten? De zalving van Todd Bentley die ze in Lakeland (Knevel en MvdS) hebben ontvangen vorig jaar?

  Ok hij gaat net als Bentley engelen vrijzetten. En we moeten ook thuis onze handen openenen. Dat deed Bentley ook. En FIREEEEEEEEEEEEEEEE!

  Dit is gewoon een Lakeland kopie van de eerste orde zeg!

 356. Ruitje zegt :

  Walgelijk nep zeg. Wat is dit nep!

 357. HB zegt :

  Hahaha Sansel wat zielig voor jouw vader 😉

 358. Kaas zegt :

  wat een knotsgekke bende zeg… Fiiiiiirrrrreeeeee!

 359. Ruitje zegt :

  MvdS schudt met zijn hoofd net als Todd Bentley deed tijdens zijn acts. Ik heb veel Lakeland uitzendingen gezien vorig jaar, dit is precies hetzelfde!

 360. Kaas zegt :

  Bassie ziet eruit alsof hij te veel slagroomtaartjes heeft gegeten. Allememaggies!

 361. Marie zegt :

  Weet je wat deze zuster zometeen gaat doen? Lekker naar Aad Peters kijken bij ‘Simek voor de verandering’. Is misschien een aardig tegengif.

 362. Ruitje zegt :

  Wie geven ze al de eer?

  Er zullen vast oprechte mensen bij zitten…

  Ze geven de Heilige Geest de eer? Volgens mij wil die de eer niet. Die wijst naar Jezus!

 363. shabba zegt :

  My goodness, gewoon modern heidendom. Ongelooflijk dat Ouweneel zich hier ook voor laat lenen.
  En zondag spreekt hij weer bijv. in een baptistengemeente over een theologisch vraagstuk.
  Begrijp er geen bal van…

  Kan iemand mij een bijbelse onderbouwing geven waar dat FIRE voor staat?

 364. HB zegt :

  357 posts joepie

 365. Ruitje zegt :

  @Marie, goed idee. Ga ik morgen terugkijken op internet, Aad Peters.

 366. Ruitje zegt :

  @HB, op naar de 500 (EURO).

 367. Ruitje zegt :

  @shabba: de priesters van de Baäl riepen op de Karmel ook om vuur….

 368. HB zegt :

  Bassie zijn ogen staan fout, net een teletubbie

 369. shabba zegt :

  Is TRIN nu trouwens failliet? Serieuze vraag. Ze lopen nu toch tonnen in het rood, of heb ik dat mis?

  Hoeveel is er opgehaald tot nu toe en is dit de laatste dag van HOE?

 370. Kaas zegt :

  @HB: Dan is ie wat dingen aan de binnenkant van zijn ogen aan het bekijken…

 371. Sarah zegt :

  Ik ga jullie verlaten, moet morgen vroeg weer aan het werk. Succes nog hier!!
  Morgen lees ik alle updates!

 372. Ruitje zegt :

  @shabbah: ze denken dat dat vuur de Heilige Geest is omdat Jezus de doper in Geest en vuur zou zijn. Maar dat vuur slaat juist op oordeel (Jezus noemt dat zelf, het vuur dat hij zal ontsteken gaat over oordeel). Ze denken bij TRIN dat dat vuur hetzelfde is als op de eerste pinksterdag… vanwege de vlammetjes.

 373. HB zegt :

  Ik mis eigenlijk het zwaard van Angela Greenig, dan was het feest echt compleet.

 374. Ruitje zegt :

  HIer wordt een sfeer van hier tot Tokyo gecreeërd.

  Lijken wel mantra’s, steeds maar herhalen… 😉

 375. HB zegt :

  @Klaas: hahaha

 376. Ruitje zegt :

  @HB, zal ik snel naar Zwolle scheuren? Ik heb een zwaard 😉 (mijn bijbel)

 377. shabba zegt :

  Exact Ruitje!!
  Als Jezus spreekt over de doop met Geest en vuur, dan zie je in de context dat in de voorbeelden dat vuur staat voor oordeel. Hij zegt dit ook tegen de farizeeen.

  Vuur van pinksteren is een teken, maar niet de doop met vuur, zeker NIET!!!

  Waarom vallen juist altijd de mensen als er om vuur geschreeuwd wordt? Rara…

 378. Kaas zegt :

  Nog één keer: KAAS, niet kLaas…

 379. HB zegt :

  GG tweetgoedgelovig: Lekker knuffelen met Bassie. Zou die Banov nog een keer uit de kast komen? Allememaggies!

  hahahahahahahahaha 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

 380. Ruitje zegt :

  Ze zeggen allemaal: meer! meer !

  Ze mogen geen ‘amen’ meer zeggen.

  Het lijkt wel een popconcert: We want more!

  En we gaan nog niet naar huis, nog lange niet, nog lange niet…

  Er komt toch nog een lied straks.

 381. Max zegt :

  Geef Geef Geef: Geef mij aandacht!!!!!!!

 382. HB zegt :

  Er hangt wel een bekende regenboogvlag op de kansel……misschien wil Banov en Knevel ons iets duidelijk maken? 😛

 383. shabba zegt :

  Weet iemand nu hoeveel geld er opgehaald is en wat het gat is?

 384. Ruitje zegt :

  @shabba, even raden… wat kan ik winnen als ik het juiste antwoord geef?

 385. Kaas zegt :

  Ik heb trouwens niks hiervan op het journaal gezien… Gaat de Opwekking dan nu niet door? Man, wat zijn er veel valse profetieën uitgesproken zeg… Geen media, geen 2 ton van een rijke zakenman…

 386. Ruitje zegt :

  @HB, spannend die regenboogvlag? New age of iets anders 😉

 387. Joost zegt :

  Ik ben een beetje misselijk, ik weet niet of het van het “vuur” komt of van de chips.

 388. jk zegt :

  pff… net terug van HoE. Toe aan een borrel

 389. Ruitje zegt :

  Vanmiddag zei MvdS nog dat er krap 50% binnen was van wat nodig was…

 390. Kaas zegt :

  Bij NOVA gaat het over de oorlel van Vincent van Ghogh… Lullig voor Mattheus, maar misschien… Kan hij Vincent opwekken en het oor weer aanzetten? Dan steel je wel de show zeg…

 391. HB zegt :

  @Ruitje, je bent te laat. Laat maar, de opwekking breekt volgend jaar wel uit

  @Kaas: kaas en worstje erbij?

 392. HB zegt :

  Je maakt een grapje JF?

 393. Ruitje zegt :

  @Kaas, inderdaad MvdS zei gisteren dat als de rijen bij de IJsselhal dinsdag zo groot zouden zijn dat alle media er op af kwamen het een opwekking was…

  Balen, zeg, weer geen opwekking. Voor de zoveelste keer. Volgend jaar dan misschien?

 394. Ruitje zegt :

  @HB, had ik net getikt.

  @Kaas, ja dat moet MvdS doen: Van Gogh opwekken en een oor aannaaien 😉

 395. HB zegt :

  je maakt een grapje jk?

 396. Ruitje zegt :

  Het vuur gaat langzaam uit… terwijl iemand vertwijfeld roept om meer… een nachtkaars. En de uitzending stopt.

  He, leuk, je kunt zien hoe je vlaggen moet demonteren 😉

 397. rob zegt :

  Pijnlijkste uitspraak v Banovsjabala:

  God vond het fijn/plezierig om Jezus te geven aan het kruis, zodat wij mensen vrij zijn.

  Zo ongeveer was de strekking van banovs verhaal over de genade.

  God vond het plezierig Zijn kostbare Zoon aan het kruis te spijkeren voor ons mensen, zodat wij vrije blije christenen zouden zijn.

  De waarheid is iets minder strelend voor ons egoootje.
  God kon kiezen: Hij had een handjevol rechtvaardige mensen. Die had Hij kunnen behouden. De rest van de zondige onrechtvaardige(miljarden) mensen zou Hij verloren kunnen laten gaan.
  Zoals ten tijde van Noach. (toen was alleen Noach rechtvaardig)
  Maar God heeft Zijn Zoon gegeven om onze straf op Zich te nemen.
  En dat heeft God enorm veel verdriet gekost.
  Dat heeft Hij niet makkelijk gedaan, niet met plezier of vreugde.

  Misselijkmakend.
  Zoveel minachting heb ik nog niet eerder gezien.

  Verder was de avond een groot vertoon v macht en manipulatie.
  De sprekers fungeerden als tussenpersoon, zette mensen vrij voor v alles en nog wat. Makkelijk, we hoeven niet meer bang te zijn want de sprekerts v TRIN hebben ons vrijgezet. Alle demonen de deur uit.

 398. shabba zegt :

  Weet wel dat de Opwekking niet doorgaat door Goedgelovig.nl !!

 399. Ruitje zegt :

  Wat een kater zeg vanavond. En ik drink niet eens!

  Ga maar even een lekkere beker warme melk maken en morgen lekker uitslapen.

 400. Kaas zegt :

  we’ll be back 16th of may live from katwijk… wat een domper… katwijk…

 401. Ruitje zegt :

  @rob, en weet je wat de avond ook was? Een verering van een persoon, MvdS…

  De nieuwe lijsttrekker van de Partij Nieuw Nederland!

 402. Ruitje zegt :

  @Kaas, van Katwijk krijg je pas echt een kater…

  Als er teveel vuur komt, kun je in ieder geval lekker gebakken haring eten.

 403. jk zegt :

  @HB: nee, ik ben echt net terug uit Zwolle en ja, ik ben echt heel hard toe aan een borrel

 404. jk zegt :

  een tweede

 405. Ruitje zegt :

  Voelen jullie al dat de transformatie van Nederland is begonnen?

  En GG is nog in de lucht! Heeft MvdS toch niet goed gebeden tegen de geest van satire…

 406. lolly zegt :

  hier is spuit 11
  katwijk of all places: daar woon ik
  ‘k hou mn hart vast
  een hoop trin liefhebbers hier
  wel grappig om dan bekende gezichten te zien in het publiek
  niet dat ik er tussen zal zitten
  lekker op de livestream..

 407. Sansel zegt :

  @rob, ja hij noemde het ‘pleasure’ dat God had in het laten sterven van Jezus…

  *kotsneigingen*

 408. Sansel zegt :

  Denk je dat het eindelijk afgelopen is, komt er nog ‘een geest van kritiek’ langsvliegen.. en nog een heel verhaal.

 409. HB zegt :

  Ik weer ontzettend genoten van alle posts hierzo, mattheus zal morgen wel van zijn CEO stoel vallen als hij dit allemaal leest.
  Kijkbuiskinderen laat je niet gekmaken, slaap lekker oogjes dicht en snaveltjes toe.
  Toedeloe tot latur.

 410. lolly zegt :

  kom altijd wat laat op gang..

 411. goedgelovig zegt :

  @ Allen: Nou, gefeliciteerd met jullie nieuwe commentsrecord. Blijkbaar is ook de geest van Twitter door iemand geïmparteerd. 🙂

 412. Sansel zegt :

  Publiekelijk eer geven aan MvdS en vrouw en danken namelijks alle christenen van Nederland, en degenen die het nog gaan worden..
  Ieeeelllll!!!!

  Oh ben ik dankbaar dat ik mezelf allang geen christen meer noem!!!

 413. jk zegt :

  @ goedgelovig: mevrouw ruitje is goed voor 50% van de comments…. doe haar es een twitter-accountje cadeau!

 414. Marie zegt :

  Ja, Ouwenelius zei “hoe meer geest van kritiek, hoe meer zalving”. Zo, ook weer dichtgetimmerd.

  lekker

 415. Kaas zegt :

  wie is er nu nog aan het praten? Wat een top profeet! en toch weer een plaatje voor geld…

 416. shabba zegt :

  Ik vond het vorig jaar meer bijzonder in Ahoy. Toen werd er ook nog met zwaarden gevochten tegen de onzichtbare demonen… En meer van dat soort spektakel. Maar ach…

 417. rob zegt :

  @Ruitje, die vereerde persoon stond erbij als een wiebellige zoutzak,

  ik stem nog liever op aboutaleb, een islamiet,

 418. rob zegt :

  @Sansel: ik was het exacte woord even kwijt, idd pleasure

 419. Sansel zegt :

  WAT!!!

  Ze gaan een offer inzamelen.. (ehh is dit een herhaling ofzo??)

 420. Kaas zegt :

  hahahahahahahahah!!! alleen maar audio en nu dan toch het door MvdS uitbesteedde offer. Om 10 over elf! Daar gaan ze weer… Mensen zijn erg ontvankelijk nu. BOEVENBENDE!!!

 421. Kaas zegt :

  ooooh… dan heb ik niks gezegd

 422. Ruitje zegt :

  @sansel, het is een herhaling van zaterdag 2 mei

 423. Sansel zegt :

  Ok gelukkig, anders is het wel heeel erg!
  Nah, dan ga ik maar eens wat te eten halen @ de turkse winkel..

 424. Kaas zegt :

  Die man had het over remsporen van australie naar nederland. GEtver… viezerik.

 425. shabba zegt :

  Ik denk dat de IJsselhallen morgen een deurwaarder langs Hardewijk sturen voor nog een paar open tonnetjes….

 426. Ruitje zegt :

  @jk, wauw, ik heb een record gebroken??? Dat ik dit nog mag meemaken 😉
  Een transformatie: Ruitje twittert er op los op GG! 😉

 427. rob zegt :

  Ik zet de deurwaarder vrij eeeh eruit in de naam van MvdS

 428. Kaas zegt :

  @rob: je bedoelt ik zet MvdS vrij van elke aanklacht van de deurwaarder met zijn geest van de mammon in Djiesussssssssssssss name…

 429. Ruitje zegt :

  MvdS zei dat hij gaat geven, en dan komt het goed. Dus hij gaat nu geld gewoon uitgeven aan de armen en dan komt vanzelf het resterende geld binnen…

 430. Ruitje zegt :

  MvdS durft ten slotte te dromen. 😉

  (en dat ga ik zo ook doen, lekker slapen).

 431. nog een Henk zegt :

  Dat is daar nog leuker dan de Muppet Show volgens mij…

 432. Ruitje zegt :

  @nog een Henk, nou snap ik het: Arjan Knevel deed me steeds denken aan één van die oude mannetjes die altijd zeurden op dat balkon 😉

 433. Henny Snijder zegt :

  Ik moet morgen veel van jullie commentaren nog bijlezen, maar jullie maken er een echt feest van haha. Kom net uit onze eigen chatruimte en dacht ( even) bij te lezen maar dat zou me te laat worden,

  Engelen vrijzetten, Over welke engelen heeft hij het dan? De engelen van God zíjn vrij dus hij móet demonische engelen vrij willen zetten. Ook het terug geven van een vreselijk kinderverleden waar ik alles van weet werd vergeleken met wedergeboorte. En nee, er werden geen lofofferings meer gevraagd, die werden omgezet in zwaai-offerings voor de Heer, maar wat ik na onze bidstonde, die zo rond 9 uur vanavond was afgelopen is heb gehoord, was hetzelfde verhaaltje dat MvdS geen vraag meer deed voor lofoffering maar mensen er wel toe aanzette om te geven. Nóg is die 200.000 euro die toegezegd is niet boven tafel gekomen he?

  De chatruimte was gesloten want het zou een hele bijzondere avond worden vanavond.

  Heb ik iets gemist?????

 434. rob zegt :

  je hebt iets gemist, de opwekking v Nederland
  heb je vast vaak voor gebeden in de bidstond

 435. rob zegt :

  @Henny, heb even op je site gekeken, en het bevrijdingsgebed dat daar op staat is minstens zo dwingend en occult als vele uitspraken v MvdS

 436. Henny Snijder zegt :

  Beste Rob, waar wij elke week vurig voor bidden is dat mensen écht naar de boodschap van God luisteren en in de praktijk brengen die zegt: Ga terug naar de basis van het Evangelie en leef daaruit. Pas dán zal er opwekking komen, die in ons eigen hart moet beginnen, opdat wij weer het ware zout en licht voor de wereld zijn. Dat mensen weer gaan groeien in het geloof. Dat is een opdracht om volwassen te worden, van papkind naar vast voedsel, maar dat wij dat geloof en het vertrouwen in Hem als kleine kinderen mogen aannemen. En dát haalde MvdS gisteren door elkaar.
  Wij hebben de opdracht ons leven te heiligen en dat gaat met vallen en opstaan. Onze hartsgesteldheid is daarin heel belangrijk.

  Jezus aannemen is niet genoeg. Wij moeten wandelen het Evangelie waardig.

  Groetjes,

  Henny Snijder

 437. rob zegt :

  Toen ik pas tot geloof kwam vond ik al die bidstonden ook wel interessant.
  Waar ik op uit kwam is dat er gelegenheden zijn om gewoon over God te praten. Die gelegenheden moet je aan (leren)pakken.
  Je kan ook niet bidden voor geloofsgroei bij een ander.
  Gewoon praten over God met elkaar, en niet vergeten dat jij zelf misschien nog het hardst moet leren v allemaal.
  Ook al zie je de fouten bij een ander nog zo duidelijk.

  Heb je nog nagedacht over het dwingende van het bevrijdingsgebed op je site?

 438. Vleertje zegt :

  Tjoh…. ik zit dit zo te lezen en merk hoe fanatiek mensen reageren.. Dit is in ieder geval een gevoelig onderwerp . Ik kijk en luister niet naar TRIN en ik heb besloten dat ik niet uit mezelf naar Zwolle ga. Ik ben geen fan van deze vorm en dit is niet hoe ik met God om wil gaan. Ik bid dan ook dat God hopelijk niet zo met mij om wil gaan, ik vind dit heel eng allemaal. 😦
  Ik laat in het midden wat er nu aan de hand is en wat van God is en wat niet, dat weet ik niet. Ik schuil gewoon bij mijn Heer Jezus die sterker is dan wat dan ook. Ik bid dat Gods wil geschiedde bijTRIN , wat die ook moge zijn.

 439. Henny Snijder zegt :

  Wij hebben die bidstonden op de maandagavond, om de nieuwe week aan Hem op te dragen en Zijn zegen er over te vragen. ( in het weekend is de chatruimte gesloten) Zijn Naam te loven en te prijzen om Wie Hij is. We bidden voor elkaar, en voor de dingen die in de wereld gebeuren.

  De chatruimte, maar ook het forum is een prachtige manier om met elkaar over het geloof te praten. Gelegenheid genoeg dus.

  Zoals je al hebt kunnen lezen schreef ik over “ons” hart. Daar hoort mijn hart ook bij en onderzoek ik mijn hart ook regelmatig, en ja, ook ik moet verder groeien en bloeien in het geloof. Het is dus niet zo dat ík wel even zal zeggen hoe het moet, want daarvoor is de balk in mijn eigen oog te groot. Maar we mogen wel samen zoeken naar hoe God Zijn Woord bedoeld heeft en hoe we vandaaruit kunnen leven.

  Ik heb nagedacht of het bevrijdingsgebed dwingend is, maar ik vind hem niet dwingend, maar praktisch op gezet. Misschien kan jij uitleggen waarom jij hem zo dwingend vind overkomen?

  Groetjes,

  Henny

 440. Simon zegt :

  Blogje erover gemaakt. Erg genoeg hoor, allemaal.

 441. rob zegt :

  @Henny; je zegt het gebed op, en daarna mag je ervan uit gaan dat gebeurd wat je bidt?

 442. Henny Snijder zegt :

  Als je het werkelijk met je hart doet Rob dan wel. Maar, ook met een bevrijdingsgebed bidden ben je er nog niet, het is een fractie wat aan het begin staat van bekering en wedergeboorte.

 443. Sunrise zegt :

  Ben er zaterdag langsgegaan. Gewoon om eens bij een TRIN activiteit te zijn. Op een gegeven moment werd er uitgebreid steun voor MvdS en zijn vrouw uitgesproken, alle aanwezigen werden opgeroepen te staan en mee te zegenen en zich te verbinden met hem.
  Het had mooie en minder mooie kanten.
  De mooie kant was de zorg en de support die sprak uit de handeling. Er is pijn bij hem over de felle reacties van geloofsgenoten. Er werd ook uitgesproken dat hij mocht weten dat er mensen om hem heen staan die hem willen beschermen.
  En met het woord beschermen komen we bij een heikel punt. Wordt MvdS op een goede manier beschermd?
  Voor mij houdt bescherming van anderen/vrienden in dat ze mij corrigeren en terechtwijzen als ik iets vreemds zeg. Dit zie ik rond TRIN weinig gebeuren. Pasterkamp zegt gelukkig wel op dat moment dat er pittige mentoringgesprekken plaatsvinden en dat een leidinggevende positie geen vrijbrief is om fouten te maken. Dit vond ik bemoedigende woorden. Geen totale blinde vlek blijkbaar. Maar o, wat heb ik de laatste dagen zorgwekkende dingen gehoord vanaf het podium. Ik bid en hoop enorm dat de vrienden om MvdS (en de organisatie) heen door Gods Geest ingezet gaan worden om te herstellen waar nodig en daar moedig en vocaal in te zijn richting iedereen die er is geweest.
  Naar scherpschutters als op deze site zal hij helaas niet luisteren, zo werkt het nu eenmaal.
  De natuurlijke reactie is helaas een defensieve, maar juist van je vrienden die voorbij je muren mogen komen, mag je meer verwachten.

 444. Max zegt :

  @Sunrise: mooie reactie!

 445. rob zegt :

  @ Henny, idd, als je er zo over denkt, schrijf dat dan en haal dat @#$%gebed van je site, het is leugenachtig. Zet alleen op je site wat je voor !00% kan verantwoorden

 446. rob zegt :

  @ Sunrise,
  Het totale gebrek aan zelfreflectie bij MvdS, laat weinig hoop over dat hij vrienden zal vinden die hem een juiste spiegel voorhouden.
  Natuurlijke selectie

 447. Ruitje zegt :

  Ik hoop dat MvdS vrienden heeft die hem echt durven corrigeren. Hij vertelde dat een leider tegen hem had gezegd dat het tijd werd dat hij volwassener zou worden. En toen zei Heidi Baker notabene tegen MvdS dat dat een valse profetie was, en dat geloofde hij…. tja, zo schiet het dus niet op 😦

 448. Wordt wakker zegt :

  @Henry… in plaats van dat je zegt wat een held dat hij geen offer meer vraagt EN EXCUSES AANBOOD voor anderen! terwijl hij € 200.000 nodig heeft. Zei iemand dat hij het deze week ging krijgen?? (zou jij nog kunnen slapen laat me niet lachen man)
  Ben heel benieuwd of je inderdaad meer doet dan op je knietjes bidden en de boel flink afzeiken.
  Weet je wat geestelijk volwassen is? je snavel dichthouden en bidden voor iemand.
  Kijk toch eens door dingen heen man! er gebeuren 98% goede dingen en er wordt maar gezeurd over de 2% onvolkomenheid. Denk je nou echt vriend dat als iemand “de engelen vrijzet” dat er demonische engelen vrijkomen?? wordt toch wakker man! de enige engelen die gebonden zijn op dit moment zijn de zgn. watchers van voor de vloed… de rest van de demonische engelen zijn ook “vrij” ga de TaNaCh lezen sneu figuur
  @Rob nog zo’n blinde vink: Isaiah 53:10, “Yet it pleased the LORD to bruise him” het staat er he heb jij wat gemist of banov… ga eens met een trip mee van hem kijken of je nog kritiek hebt… Joehoe!! ga je Bijbel eens bestuderen!!!

 449. Kaas zegt :

  @Wordt wakker: De Bijbel bestuderen? Waarom? Ik heb gisteravond heel duidelijk horen zeggen dat je niet alles moet bestuderen, maar gewoon het vuur moet ontvangen… 3,2,1… FFFFIIIIIIIREEEEEEEE!!!!!

 450. Wordt wakker zegt :

  Geef antwoord jullie ontwijken de boel altijd 🙂

 451. Johan zegt :

  @ Slaap nog even door: Vorig jaar bood Mattheus ook excuses aan voor de megacollecte, maar dit jaar werden dezelfde truukjes weer volop uit de kast getrokken. Het is dus maar de vraag hoe serieus je deze tranentrekker van Mattheus moet nemen. Er gebeuren bij TRIN 70% verkeerde dingen die helaas de 30% goede dingen overschaduwen.

 452. Kaas zegt :

  En nog even @Wordt wakker:
  Je zegt: “wordt toch wakker man! de enige engelen die gebonden zijn op dit moment zijn de zgn. watchers van voor de vloed…”

  Zijn dat die van de wachttoren? Nou, dankjedekoekoek… Niks gebonden! Die stonden van het weekend nog met hun tasje onder de arm bij me op de stoep!

 453. Wordt wakker zegt :

  Vriend hij kwam € 200.000 tekort besef je hoeveel dat is?? en wat deed hij de laatste dag. Hij deed GEEN collecte… dat is een heldendaad ik irriteerde me ook mateloos aan de ANDEREN (behoudens banov) vanwege hun gezeur omdat ik er net € 1.500 ingedaan had voel je hem… maar HIJ HEEFT EEN STICHTING WAARVAN JE DE BOEKHOUDEN KAN BEKIJKEN!

 454. Wordt wakker zegt :

  @Kaas. Zie je dat je weer geen argument hebt betreffende die watchers maar onzin erbij haalt en ga jij eens mee naar Heidi Baker (op een trip) 8000 kerken 1.000.000 kinderen te eten geven waarvan 10.000 iedere dag. Wat denk je dat G’d je gaat zeggen als je straks boven komt geloof mij deze blog gaat je voorgehouden worden als je hier niet van bekeerd.

 455. Kaas zegt :

  @Wordt wakker: Ik heb geen flauw idee wie de watchers voor de vloed zijn… Welke vloed? Als het in de Bijbel staat (openbaring is niet mijn sterkste kant), zeg me dan waar en ik zal het gaan lezen. Maar kom NOOIT, ik herhaal KOM NOOIT bij me aan met het oordeel van God dat op me wacht en dat ik bang moet zijn voor hem omdat ik hier licht satirisch heb geschreven.

  Die vlieger gaat namelijk bij mij al ruim 5 jaar niet meer op! De gezalfden des Heeren (voor zover MvdS en Heidi en weet ik wie allemaal dat zijn) kunnen wat mij betreft de spreekwoordelijke pot op, heb ik niks mee te maken. Te veel heb ik er ontmaskerd zien worden. Ik geloof er niet meer in. Ik heb alleen te doen met God en gelukkig geloof ik in een God die van me houdt en waar ik niet angstig voor hoef te zijn. Niet meer!

 456. Oscar de Tweede zegt :

  @Wordt wakker : Je schrijft: “en hij (MvdS) heeft een stichting waarvan je de boekhouding kan bekijken.” Nou, mooi niet dus. Er staat wel een jaarverslag 2007 op de Trinsite, maar de verbinding van dat – overigens niet van een accountantsverklaring voorziene – jaarverslag en de werkelijke boekhouding is onzeker. Zelf heb ik een vermoeden, dat de boekhouding geheel en al ondeugdelijk is. Ik baseer dat vermoeden op de weigering van Trin om externen een kijkje in de boeken te gunnen. Zou Trin dat wel doen en het blijkt allemaal koosher te zijn, dan zal heel veel kritiek op Trin verstommen ….

 457. Wordt wakker zegt :

  @Kaas. wacht even hoor voordat we een verwarring van JOUW kant hebben een OORDEEL is GEEN VEROORDELING maar een BEOORDELING 🙂 moeilijk he Nederlands koekoek…
  Welke vloed hallelujah 😛 he succes ermee he lekker de boel afzeiken jongen wordt je gelukkig van! en mocht je toch een beweging van G’d “tegenhouden” Hij vergeeft je wel … toch of moet je eerste bekeren? ach nee! Hij vergeeft je wel 🙂

  @Oscar lieve vriend dit is dus waarom je nooit moet oordelen. Ik heb op de vacature van financieel manager gesolliciteerd maar afgebroken vanwege mijn gezinssituatie. Ze hebben een JAAR met een halve man gewerkt op de financiële afdeling… ze hebben zich KAPOT gewerkt om er nog wat van te maken:) een jaarverslag kan je ophalen bij de KvK dat zijn ze nl. verplicht.

 458. rob zegt :

  @ Wordt wakker, waarom is evangelisatie zooooooo duuuuuuur??/
  Waarom was Paulus zo blij dat hij anderen geen cent kostte.
  Niet op hun zak leefde?

  Het zou kunnen dat in een engelse bijbel het woord pleased gebruikt wordt.
  In mijn bijbel staat:Maar het was de bedoeling van de Here.
  De teksten ervoor zijn erg indrukwekkend.

  Banov gebruikte het evangelie op een goedkope manier (terwijl hij nb zei dat het evangelie niet goedkoop was).

  Dat maakt hem verantwoordelijk, want hij weet het dus wel!

  vervolgens biedt hij de liefde v Christus aan alsof het hamburgers van macdonalds zijn, euroknallers.
  Alsof Banov de liefde v Christus uit kan delen.
  Dat kan hij niet, niet in de plaats van Christus Zelf, waar haalt hij de arrogantie vandaan die pretenties te hebben?

 459. Wordt wakker zegt :

  Ik vraag me af waar jij ze vandaan haalt 🙂

 460. Kaas zegt :

  @Wordt wakker: Oke, iedereen hier heeft het gezien en gelezen. Ik wil me heus wel verdiepen, maar als jij je te goed en verheven voelt om me uit te leggen wie die watchers zijn, dan houdt het wat mij betreft op. “moeilijk he nederlands koekoek”

  één ding nog:
  Ik KAN helemaal geen beweging van God tegenhouden. Hij is namelijk almachtig en ik niet. Denkfoutje: denken dat je een beweging van God in gang kan zetten danwel af kan remmen…

  Ik hoop oprecht (hoewel ik denk dat je me niet gelooft) dat je gezinssituatie beter gaat worden. Dan kun je alsnog die financiële functie op je nemen. Is hard nodig daar.

  En ik wens je ook oprecht een fijne firenight in Katwijk de 16e mei. Misschien kom ik wel een keertje kijken en vuurballen wegkoppen. Lijkt me gezellig…

 461. Kaas zegt :

  @rob, johan, ruitje en andere weldenkende mensen hier op GG… Dit wordt een aardig zinloze discussie. Kijk maar wat jullie er mee doen, maar ik ben klaar met @Wordt wakker… Ik denk dat er straks wel meer TRIN’ers zullen verschijnen. Ze zullen nu wel bijgeslapen zijn van al dat gepraise, gezalf en vuurballen ontwijken…

  De garoeten allemaal!

 462. rob zegt :

  @Kaas:
  vreze des Here is niet verkeerd, maar om de verkeerde redenen, als manipulatie gebruikt, natuurlijk wel.

  Mijn grootste tegenzin in de beweging v TRIN is dat ze overduidelijk tussen Jezus en de mensen in gaan staan.
  Kom tot Jezus en de weg is via MvdS /Heidi , Banov en andere figuren.
  Zij delen de zegen en liefde uit, De Geest?????
  Waar halen ze het gore lef en arrogantie vandaan

 463. rob zegt :

  laat ze maar komen met al hun gezalfde argumenten

 464. Wordt wakker zegt :

  tegenhouden stond tussen haakjes. mijn gezinssituatie is opperdetop. mijn vrouw had geen vaste baan waardoor ik het niet aan durfde (heb 2 kids). ik geloof wat mensen zeggen en als jij dat zegt dan geloof ik jou tot het tegendeel – bewezen – is.
  ik doe niet mee aan vuurballen wegkoppen ik vind dat belachelijk en respectloos voor de Geest dus zover ga ik echt wel met kritiek mee. er zitten nou eenmaal zwakkeren tussen.
  je weet best waarom iemand hard van leer trekt. ik meen het dit is zo gemeen broeders die broeders die grote risico’s lopen afzeiken. te simpel.
  de watchers zijn de engelen die gevallen zijn terwijl ze op de kinderen (mensheid) moesten passen. ze zijn door de schoonheid van de vrouwen gevallen en gemeenschap met aardse vrouwen waardoor er mens-engelen ontstonden o.a. de Nephilim. David Flynn heeft er hele goede artikelen over maar dat zal ook wel een duivelse broeder zijn….

 465. Oscar de Tweede zegt :

  “@Oscar lieve vriend dit is dus waarom je nooit moet oordelen. Ik heb op de vacature van financieel manager gesolliciteerd maar afgebroken vanwege mijn gezinssituatie. Ze hebben een JAAR met een halve man gewerkt op de financiële afdeling… ze hebben zich KAPOT gewerkt om er nog wat van te maken:) een jaarverslag kan je ophalen bij de KvK dat zijn ze nl. verplicht.”
  Exact! Je geeft precies de redenen aan waarom velen denken dat de Trinboekhouding ondeugdelijk is.
  Boekhouden is een precies werk; ” om er nog wat van te maken” is zo ongeveer het tegengestelde!

 466. Ruitje zegt :

  Mijn laatste opmerking op dit artikel:

  @wordt wakker: ik heb MvdS gisteren gezien toen hij zei dat hij geen collecte zou houden, maar vervolgens kwam er een tranentrekkend verhaal en haalde hij nog een Oegandees jongetje bij zich en knuffelde hem. En toen kwamen mensen geld brengen en roep MvdS 1000 euro?

  Het was een roep om geld, alleen deze keer met een andere verhaal. En dat vind ik veel erger, dan gewoon nuchter zeggen: ‘jongens we hebben geld tekort, zou je erover na willen denken of je ons wilt steunen?’ Klaar.

 467. Antonie zegt :

  Zijn jullie nou nog niet klaar? 465 posts & counting. Allememachies….
  *Zich met echt belangrijke dingen bezighoudt*

 468. Johan zegt :

  @ Slaap nog even door: Je bent geen financieel manager bij TRIN geworden omdat je het niet aandurfde vanwege het geld? Beetje meer geloof, jongen, met zo’n ongelovige financieel manager wordt het niks bij TRIN. Dan kun je nog beter de critici van GG hebben.

 469. rob zegt :

  Flynn heeft goede artikelen over die watchers geschreven, maar Paulus nooit???????????????????
  Het hele in de kom ik in de bijbel niet tegen, teksten graaggggg

 470. Johan zegt :

  @ Antonie: Het venijn zit in de staart, vriend. Oneerlijke chocola aanspreken is dus “echt belangrijk” en oneerlijke opwekkingspredikers aanspreken is “niet belangrijk”? Ik durf wél beide vormen van onrecht aan te spreken. Jij ook?

 471. Wordt wakker zegt :

  @Johan. Sneu figuur ben je toch ik heb twee kids en moest mijn baan opzeggen voor een salaris van € 500 euro terwijl mijn vrouw geen baan had. Nee klopt vriend als ik niet UITDRUKKELIJK van God te “horen” krijg dat ik dat moet doen dan doe ik het niet 🙂
  Je bent echt heel sneu jongen.
  @Rob wat zeg je nou? Paulus?? Petrus praat erover o.a. maar het staat in de TaNaCh het eerste verbond.

 472. Antonie zegt :

  @johan,
  Touché,

  Ik heb het misschien meer over mijn eigen interne worstelingen van op werk naar weblogs kijken waar interessante (en ook belangrijke) discussies gevoerd worden, en me bezig moeten houden met hetgeen ik hier op kantoor voor zit, namelijk het werken voor STT.

  Probleem is eerder dus dat ik te veel mijn mening geef, dan te weinig. En er ook te veel belang aan hecht.

  Gisteren zei een vriend van me dat de Dikke Van Dale eigenlijk een nieuw woord moet opnemen; “antomanie: het dwangmatig willen spuien van eigen mening”. http://twitter.com/creativetiger/status/1707460184

 473. rob zegt :

  hoe duur was het om dat oegandese jongetje op een vliegtuig te zetten. Hoe duur was het om de hele amerikaanse bups hierheen te laten komen? Hoe duur is het huren van een hal? Hoe duur is alle technische poespas?
  Wat spookt Heidi uit behalve het zorgen voor weduwen en wezen?
  Die arme mensen een vals evangelie in de maag splitsen?
  Goede werken alleen maken niet zalig en vooral niet als je mensen op een dwaalspoor zet.

 474. Johan zegt :

  @ Slaap nog even door: “Je bent echt heel sneu jongen.” Echt een sterk argument.

 475. Wordt wakker zegt :

  @Johan. Mijn argument stond er toch bij: dat je zo blind bent om mij van ongeloof te betichten terwijl mijn standpunt prima in orde is met wat ik zei. Ik leef niet op eigen kracht en op eigen denken. God maakte mij niet duidelijk dat dit mijn risico moest zijn als Hij dat wel zegt dan doe ik het al krijg ik 1 Euro.
  Je bent echt heel sneu.
  @Rob. Jij moet je schamen jongen betreffende Heidi diep schamen wat jij zegt. Wat een schande dat zoiets uit je “strot” kan komen.

 476. rob zegt :

  @wordt wakker: er staat niet dat we aan de slag moeten met die engelen, nergens. Er wordt hier en daar beschreven dat ze er zijn, maar verder hoeven we er niets mee te doen.
  Dat is het grote verschil.

 477. Ruitje zegt :

  @wordt wakker, ik ga toch nog een keer hier reageren. Kun je ook iets normaler hier tekeer gaan? Je mag best kritisch zijn, maar ik vind je wel wat grof in de mond worden.

 478. goedgelovig zegt :

  @ Wordt wakker: Een vriendelijk verzoek om wat respectvoller te reageren. Termen als “jij bent echt heel sneu”, “jij moet je heel diep schamen” en “wat een schande dat jij dat uit je strot kan krijgen” zijn onnodig denigrerend en niet gepast op dit forum.

  We geven doorgaans maar één waarschuwing, dus doe er je voordeel mee.

 479. Johan zegt :

  Wel boeiend dat een TRIN-fan na die preken en impartaties van Heidi Baker en Georgian Banov over liefde en bewogenheid dit soort taalgebruik in de mond neemt.

 480. Wordt wakker zegt :

  Ik kleineer niemand? Je kan met mooie woorden ergere dingen zeggen dan strot en schamen. Goed dat je waarschuwt pak ze zelf ook op zou ik zeggen… voeg eens positieve dingen toe over je eigen broeders 🙂 Deze site staat altijd vol met roddel en achterklap over je EIGEN gemeente. De 1 is een hand en jullie zijn duidelijk de voeten. Trap het rustig plat uiteindelijk verliest deze geest het.

 481. rob zegt :

  We hebben een conflict, Wordt Wakker,is TRIN uit Gods Geest of niet?
  Het maakt mij niet zoveel uit met welke taal je dit conflict te lijf gaat.
  Het is wel vreemd dat je mij je broeder noemt. Zo voelt het niet nl, want we hebben allebei een andere God,
  wil de Echte God opstaan?

  Helaas doet Hij dit nog niet en weten we pas zeker Wie Hij is aan het eind vd tijden.
  Tot die tijd is het heel gezond om veel te twijfelen.
  Iets wat bijna verboden lijkt voor trinners

 482. Johan zegt :

  @ Slaap nog even door: zonder de voeten kan het Lichaam niet lopen. Aangezien TRIN vooral de hand lijkt te zijn (de praisehand in de lucht, de geefhand in de collecte, de impartatiehand in de bediening), is het heel goed dat GG de voet is die de hand af en toe een flinke trap onder de … geeft.

  En Danny Butler is de lul, ook leuk. (dat zijn z’n eigen woorden, hoor). 🙂

 483. Wordt wakker zegt :

  Ja jongen heerlijk ik ben weer van een hoop geld af maar ik weet wel dat ik er 1.500 euro gedeeld door 22,50 aan kinderen te eten geef. Prijs God.
  Normaals ze komen 200.000 tekort en hebben er geen collecte voor gedaan. Nogmaals hij vroeg vergeving ervoor. Nogmaals het waren de anderen die dweilverhalen hielden over de collecte niet hij. Heb je hem nu of nog niet?
  Je handen in de lucht is Bijbels freund… Als je een beetje snapt wat er staat dan bestonden er geen stille “kerkdiensten” dat was eerder herrie dan rust en had ieder VRIJ mens daar zijn handen omhoog voor God! God werkt door mensen. Dat jij niet in imparteren kan geloven is niet mijn probleem jij mist het ik niet:)

 484. Johan zegt :

  @ Slaap nog even door: Sorry hoor, maar heb je nou echt niet door dat Mattheüs de sprekers de dweilpraatjes laat houden, zodat hij er niet op kan worden aangesproken? Mattheüs heeft deze mensen uitgenodigd en geïnstrueerd. Hij leidt deze conferentie. Laat die jongen eens verantwoordelijkheid nemen voor zijn daden. Als hij echt spijt heeft, laat hij dan ophouden met deze collectepraktijken! Hij had kunnen ingrijpen toen het gebeurde, en deed dat niet.

  Je legt me van alles in de mond, alsof ik tegen handen opsteken of impartatie zou zijn. Zo met elkaar discussiëren is zinloos. Je luistert niet. En dat geldt wel voor meer TRIN-aanhangers.

 485. Wordt wakker zegt :

  @johan dat is dus het verschil JIJ DENKT DAT. ik “luister” heel goed naar je er staat praisehand in de lucht bij andere zaken die je in een negatieve context zet is het dan vreemd dat ik dat ook als negatief opvat? mis ik wat of jij?

 486. Johan zegt :

  Je mag best het laatste woord. Dan is het tenminste even stil.

 487. Wordt wakker zegt :

  Je hebt geen verweer he 🙂 is niet erg hoor. Voortaan op de keiharde feiten afgaan niet op je denken dat is feilbaar.
  Je hebt geen weerwoord zelfs na dik 25 min. niet. Dat heb je overigens nooit. Je klets je altijd in de soep.
  Niet beginnen over wat je die 25 min. hebt gedaan die kennen we al. Succes ik ga eten. Wens je veel onderscheidingsvermogen toe heb je nodig als je achter het Internet alles moet beoordelen 😛

 488. Karolien zegt :

  Ik dank God dat jullie zo geinteresseerd gekeken /geluisterd hebben.Want….
  Waarom zou je je druk maken om iets wat volgens jou de aandacht niet waard is….

  Ik bid dat de Heilige Geest jullie aanraakt en ziende maakt,en dat jullie dan in de ogen van Jezus zullen kijken.
  Dan begrijp je waar t allemaal om draait….

 489. Kaas zegt :

  Mijn vingers jeuken om weer wat te tikken, maar… Ik kap er mee. Totaal zinloos dit. Wordt wakker is al helemaal geïndo… ach wat zou ik ook…

  Een fijn leven allemaal. Einde discusie voor mij. En dan zal er wel weer de reactie komen van “nanananana! lekker puh! Je hebt geen weerwoord meer!”… Het zij zo.

 490. Sansel zegt :

  Oef dat klinkt zwaar (religieus).. ik denk dat ik liever mn ogen dicht hou..

 491. eli zegt :

  Ik zal wel heel dom zijn, maar wat is nou toch Impartatie? Kan iemand mij dat uitleggen?

 492. Sansel zegt :

  (@Karolien bedoelde ik)

 493. Johan zegt :

  @ Slaap nog even door: Als zelfs Kaas al op je is afgehaakt, bevind ik me in ieder geval in goed gezelschap. Ieder kan voor zichzelf de feiten die GG hier publiceert nagaan. Ik heb geen energie voor zinloze discussies.

  @ Karolien: Kijk, het mystiek-argument komt uit de kast. “Wij zijn al verlicht, jullie nog niet, maar dat komt nog wel.” Bah.

 494. Sansel zegt :

  Ghehe er is echt markt voor mijn ‘gristen-jargon-door-de-jaren-heen-woordenboek-to-be’..
  Maar sorry eli, ik moet je vooralsnog het antwoord schuldig blijven..
  (Kan me wel wat voorstellen bij wat ze ermee bedoelen, maar dat is het ook..)

 495. eli zegt :

  Hé Kaas, je hebt helemaal geen weerwoord nodig hoor. ’t Komt op mij over dat je het gezien hebt, er over hebt nagedacht en de balans hebt weten te vinden. Prima toch? Heeft met groei te maken…. laat ze maar ….

 496. Ds Dre zegt :

  @Karolien “Ik bid dat de Heilige Geest jullie aanraakt en ziende maakt,en dat jullie dan in de ogen van Jezus zullen kijken.
  Dan begrijp je waar t allemaal om draait….”
  Waarom dan de discussie hier aangaan?

 497. Ds Dre zegt :

  @WW. “Voortaan op de keiharde feiten afgaan niet op je denken dat is feilbaar.”
  Wat zijn feiten? Hoe kan je feiten keihard maken?

 498. Sarah zegt :

  Het is er hard aan toe gegaan zie ik.

  Maar ik denk dat we het er allemaal over eens zijn dat MvdS nogal ongelijk heeft met het ‘de Heer komt vanavond’-verhaal en het hele ‘bindt alle satirische bewegingen’-gebeuren!

 499. Wordt wakker zegt :

  @ Lieve kaas. Ik ben geïndoctrineerd wou je zeggen? lolletje. ik leef in de vrijheid man. Gereformeerd, Hervormd of een TRIN beweging het zal me een worst zijn als Jezus centraal staat komt het allemaal goed daar vertrouw ik God op.
  Al denken mensen dat ze vuurballen gooien het zal me toch een biet wezen ik denk dat het niet oke is maar daarvoor laat ik me niet 5 leuke dagen ontnemen.
  Ik heb tig mensen geknuffeld heerlijk… gedanst voor Jezus en me suf gezongen! en weet je geen demoon die overgestoken is prijs de Heer wat een bescherming!
  Laat je vingers maar jeuken jongen is beter dan stomme dingen zeggen:)
  En kijk gerust alles na er komt nooit een weerwoord jullie gaan altijd op iets anders of iets onbenulligs door om het onderwerp te vermijden.

 500. Wordt wakker zegt :

  @Dre dus jij hebt Ds. voor je naam maar je kent de definitie van een feit niet?

 501. Ds Dre zegt :

  @WW. Ik ken jouw definitie van feit niet.
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Feit
  DE definitie van feit bestaat niet, dat is het leuke als je een beetje kennis hebt wetenschapsfilosofie en nog meer in een discussie met materialisten.

 502. Sarah zegt :

  @ WW en iedereen die is betrokken bij zijn/haar beschuldigingen…

  niks is onfeilbaar, behalve het Woord van God. Ik schrik van alle beschuldigingen. En dan wordt er tegen ons gezegd dat wij liefdeloos zijn omdat bij kritiek hebben. Ken je 1 Corinthiers 13:4-7? Lees het een keer en lees het een tweede keer met jouw eigen naam ipv liefde. Dat is hoe God wil dat we zijn. Tuurlijk zijn we niet perfect. Maar we kunnen het in ieder geval proberen.

 503. Wordt wakker zegt :

  @Dre komt ie weer geen kleuterwoordenboek gebruiken als je de VanDale hebt he dat is de enige autoriteit.
  feit het; o -en 1 daad, handeling 2 gebeurtenis of omstandigheid waarvan de werkelijkheid vaststaat: in ~e feitelijk

 504. Wordt wakker zegt :

  @Sarah Ik zei niets over onfeilbaar ik zei dat het denken feilbaar is goed lezen! Als je op een feit afgaat dan is dat onfeilbaar of het is geen feit.

 505. Sarah zegt :

  @ WW: Ik kan prima lezen, maar als jij begint over feilbare dingen dan ben je nog wel een tijdje bezig. Kan je beter meteen beginnen met het ONfeilbare, ben je sneller klaar.

 506. Wordt wakker zegt :

  Prima een feit is onfeilbaar en Het Woord is onfeilbaar.

 507. Ds Dre zegt :

  @WW. Bij jouw is de VanDale de enige autoriteit, erg grappig omdat jouw te horen verkondigen.
  Maar goed laten we om jouw een plezier doen dat maar even aannemen. Een feit is een gebeurtenis of omstandigheid waarvan de werkelijkheid vaststaat.

  Wie bepaald hoe wat de werkelijkheid is?

 508. Sarah zegt :

  @Ds Dre: dat viel mij ook op, dat bij hem de VanDale de enige autoriteit is. Apart.

 509. Wordt wakker zegt :

  jouw is zonder -w- meneer de Ds. filosoof. drink wat groene thee is goed voor je. kom op hoe bepaal je een feit 🙂 je bent een schatje hoor! hey en ik hou echt van jullie maar niet van die geest die erachter zit die dit soort artikelen plaatst.

 510. Sarah zegt :

  Hahahahaha!!

  Wel van de ‘geest’ die al die vreemde dieren en gil geluiden maakt?

  Maar anyway, ik ga weer verder met mijn onderzoekje!
  tot gauw!

 511. eli zegt :

  En nog steeds weet ik niet wat IMPARTEREN is. Please somebody, leg me uit wat imparteren is…….

 512. Marie zegt :

  @ eli: volgens mij is imparteren dat je ‘de zalving’ aan iemand anders doorgeeft. zo iets dus.

  @ WW: amèn, je hebt helemaal volledig gelijk, amèn, shabba shabba jabadabadoe.

 513. lolly zegt :

  @Wordt wakker (is volgens mij zonder -t- maar goed..)
  Ben blij dat ik daar niet was, had ik ook een knuffel van je gehad, je had me vermorzeld.

  Vind ik trouwens zo gezapig, heb ik al eerder meegemaakt met een pinksterbroeder, eerst woest worden op mijn opmerkingen over fresh fire en dan zeggen: maar ik hou van jullie, geef me een knufffel.

  Nou nee, bedankt zeg, ik knuffel geen vreemde mannen. Getverdemme.

 514. Oscar de Tweede zegt :

  @Eli: Wat is impartitie? Die vraag hield me ook bezig. Ik kan er niet zoveel van vinden. Wel het volgende.
  ” De naam Impartito is afkomstig uit de muziekwereld. Het is Latijn voor ‘in partituur gebracht’ wat er op wijst dat een persoon, net zoals een componist met verschillende muziekinstrumenten samen een muziekstuk componeert, andermans ideeën tot uitvoer brengt. Andermans ideeën, gecombineerd met kennis van een deskundige, zorgen voor het eindresultaat.” (Enigszins aangepast; bedoeling onaangetast gelaten).
  Ook zag ik het woord gebruikt in een tekst van een Brahmaan.
  Kan iemand ons, vragenstellers, de bijbelse grondslag voor impartitie aanreiken en de algemene toepassing daarvan op hen die in Christus zijn? Of kun je ook in Christus zijn zonder ” impartitie”? Zijn goede werken (Jakobus) een vorm van ” impartitie”?

 515. Marianne zegt :

  @ Wordt wakker,
  Moet het herrie zijn in een kerkdienst? Verklaar maar dan eens de brieven van Paulus waarin hij zegt dat er in de diensten ORDE moet zijn. Een plek voor onderwijs, voor gezamelijk contact met God, bemoedigingen en omzien naar elkaar. Geen entertainment, mannupalaties en gegil in de dienst, maar ORDE. Want als de Geest in werking is, zal er orde zijn, geen wanorde, oftewel een ongeregeld pokkebende met gegil, dronkenschap, ongecontroleerde manifesten en leugens.
  As simple as it is. God is een God van orde, geen God van wanorde en troep.

 516. Marie zegt :

  @ lolly: het moet ‘wordt’ zijn als het gaat om gebiedende wijs aan meerdere mensen en ‘word’ als het aan één persoon gericht is.

  En ik mag inderdaad ook geen onbekende mannen knuffelen, brrrr.

 517. Sarah zegt :

  AMEN MARIANNE!!! op die laatste regel

 518. Marie zegt :

  … en ik knuffel zeker geen vreemde mannen als ze de hele avond al hebben staan shaken, springen en dansen. Ieuw.

 519. Oscar de Tweede zegt :

  @Marie: Loopt naar de pomp, mensen! Dat klinkt ontzettend ouderwets! De adviesdienst van Onze Taal geeft al jaren aan, dat bij gebiedende wijs geen onderscheid meer gemaakt wordt tussen enkelvoud en meervoud. Dus, mensen, word wakker of anders: slaap nog maar een poosje door!
  En wat mij betreft: word lid van …..

 520. Wordt wakker zegt :

  Er is rust. Er is onderwijs maar er is ook zeer uitbundig dansen en feesten. Ga eens goed door het eerste verbond heen en zet elke keer een streepje voor luidruchtig aanbidden of met je benen naast elkaar op een houten bank religieus zingen. Voor God is alles oke als je hart maar straight is.
  Je kan amen zeggen maar Gods orde is niet jouw orde!!

  De heilige Geest komt in de Bijbel met ernstig veel herrie. Als je denkt dat het bij de 120 in de bovenkamer rustig was? of toen de Geest over het water ging in Genesis? het is toch de Geest waar je het over hebt die heeft toch de leiding? die komt mij niet bepaald rustig over maar je hebt er goede boeken over als je af en toe uit je hokje komt kan je wat leren…
  @Marie heel goed van je en waarom mag je geen hug geven aan een man? zit je relatie dan wel oke? je gaat niet samen op reis ofzo… mijn vrouw mag zoveel mannen huggen als ze maar kan als er maar geen bijbedoelingen zijn. Maar goed de apostelen gaven elkaar vast een hand en geen hug 🙂

 521. Marie zegt :

  Je hebt gelijk Oscar de Tweede. Dan is het eigenlijk ook: loopt naar den pomp.
  Dank voor het taaladvies :-).

 522. Henny Snijder zegt :

  Ik denk dat met impartatie bedoeld wordt de geest op je leggen. Door middel van handoplegging ( kijk daar mee uit dat je dat niet zomaar door iemand laat doen) of door die zwaaiebewegingen richting de zaal wat MvdS deed.

  Groetjes,

  Henny

 523. Wordt wakker zegt :

  Ouderwets rulez! zouden de breezertjes zeggen:)

 524. Wordt wakker zegt :

  @Henny er kan geen overdracht plaatsvinden zonder fysieke aanraking ask the satanist…

 525. Ds Dre zegt :

  @WW. De vraag staat nog altijd open.

 526. Wordt wakker zegt :

  Welke?

 527. Ds Dre zegt :

  Wie bepaald hoe wat de werkelijkheid is?

 528. Wordt wakker zegt :

  Wat wil je? (ik snap dat je graag filosofisch wilt overkomen is prima hoor ieder zijn ding)
  Als jij een paar voorvallen aandraagt dat zeg ik of het feit een betreft oke?

 529. Marianne zegt :

  @ wordt wakker,
  ooit gedacht aan dat je vrouw misschien wel verliefd word op die ander, omdat een knuffel best intiem is?
  Vrouwen willen aandacht en als een man haar aandacht geeft, is er een kans dat ze verliefd word.
  Heb het zovaak zien gebeuren.
  En de apostelen knuffelden elkaar vast wel, maar denk je dat zij vrouwen knuffelden? Gaat het christendom niet om puurheid, om reinheid?
  Ik knuffel niet met (onbekende) mannen, net als Marie.
  En ik ben zo vrijgezel als je als vrouw maar wezen kunt. Is er nu iets mis met mij? Zal ik dan nooit de ware vinden?
  Het lijkt wel alsof elkaar huggen het sleutelwoord is van het christendom, terwijl de bijbel spreekt over terughoudendheid tegenover het andere geslacht. Het spreekt zelfs over puurheid en reinheid, in lichaam, ziel en hart. Of doet de bijbel er niet meer toe en laat God zich niet beperken tot de bijbel?
  Ik snap dan ook niet jouw genererende reactie naar Marie “is je relatie wel oké? Je gaat niet samen op reis ofzo”.
  Wat denk je wel niet? Dat je relatie meteen slecht is, omdat je niet knuffelt met andere mannen? Is je relatie niet goed omdat je ervoor kiest om dat niet doet, zonder dat je man er ook maar iets over gezegd heeft? Ik vind juist dat zo’n relatie heel sterk is. Het bewijst respect tegenover je partner. En dat is 1 van de zuilen voor een succesvolle relatie. En ik, als ongehuwde en relatieloze vrouw, begrijpt dit zelfs!
  Wordt wakker, word zelf wakker. Kijk eerst naar je eigen relatie voor je over die van een andere oordeeld.

  En sorry dat ik voor Marie reageer, maar ik kan niet tegen genererende opmerkingen. Je kan ook wel normaal doen, ook al ben je niet met de ander eens.

 530. Marie zegt :

  @ Marianne: prima hoor :-). Ik vind het alleen jammer van de moeite om het gesprek aan te gaan met WW. Volgens mij heeft dat niet zoveel zin. WW heeft namelijk 2 regels:
  1. ik heb altijd gelijk
  2. in alle andere gevallen treedt automatisch regel 1 in werking.

 531. Mustafa zegt :

  Wordt wakker schrijft “Weet je wat geestelijk volwassen is? je snavel dichthouden en bidden voor iemand.”

  Hou je snavel en bid voor ons.

  Wordt wakker schrijft “Dat jij niet in imparteren kan geloven is niet mijn probleem jij mist het ik niet”

  Ik mis het ook niet.

 532. Wordt wakker zegt :

  @Marianne goeie dag sorry hoor? de ware? waar heb je het ineens over? God heeft mij en mijn vrouw samengebracht. Een vrouw/man zal niet verliefd worden van een hug. Als dat zo gebeurd dan was er iets structuteel mis in de relatie.
  Weet je wat gevaarlijk terrein is: het werk (de cijfers zeggen dat niet ik). Stoppen met werken dan maar??
  Volgens mij ruk je dingen in de Bijbel enorm uit de context. Als ik mijn mannelijke vrienden tegenkom dan hug ik ze en kus ik ze zelfs. Als ik vrouwelijke vrienden tegenkom hug ik ze en verder niks.
  Dit heeft niks met respect te maken maar is VOOR MIJ warmer dan een hand.
  Je trekt allemaal conclusies die er niet zijn… maar als je relatie niet tegen een hug kan dan is het VOOR MIJ wel weinig waard ja.

 533. Wordt wakker zegt :

  @Mustafa je kan niet weten of je wat mist. Bidden zal ik zeker dat God de tent sluit of er een anders visie komt.

 534. Ruitje zegt :

  @wordt wakker, ik denk echt dat het hoog tijd wordt dat zelf wakker wordt.

  Als ik zo je commentaren lees, verwijt je ons van alles, maar je bent zelf liefdeloos en respectloos. Wat heb je tegen mensen die graag in een houten bank zingen? Je gedraagt je net zo elitair als al die DC’s (Doorgeschoten Charismatischen).

  En ga je bijbel eens lezen, vooral over reinheid, nuchterheid en rust en vrede. Lees de brieven van Paulus aan Timotheus maar eens bijvoorbeeld.

  En waarom loop je steeds te schreeuwen? Probeer je zo je gelijk te krijgen of heb je teveel naar het geschreeuw van MvdS geluisterd? Overschreeuw je je eigen onzekerheid over al die toestanden die je bij TRIN mee hebt gemaakt?

  Even over dat huggen, ik heb daar veel in gezien wat echt over de grens ging (kom zelf uit chrarismatische hoek). We moeten hier goed mee omgaan. De geest is wel gewillig, maar het vlees is zwak.

  En net als Marianne, ben ik vrijgezel (en vrijgezellig), maar ik ben er heel alert op om niet met jan en allemaal te huggen en wil daarin een zuiver leven leiden.

 535. Ruitje zegt :

  En nog even over imparteren, dat zie je niet zo in de bijbel. Als iemand de handen op iemand legt draagt hij niet de geest of de zalving die hij zelf heeft over op die ander.

  Als hij zijn eigen zalving zou overdragen is dat zelfs occult als dat wel gebeurt. Een ‘overdraagbare’ zalving is onzin. Elisa ontving niet de zalving die in Elia was, hij kreeg het dubbele van God zelf. Dat is iets heel anders.

  God zendt zijn Geest en zalving, je neemt niet die van een ander over. Heel gevaarlijk.

 536. Henny Snijder zegt :

  Precies Ruitje, maar dat is wel wat ze daar doen door het “vuur” op iedereen te “smijten” Of door hun handenoplegging.

  Dat het niet bijbels is ben ik het helemaal mee eens.

 537. Wordt wakker zegt :

  @Ruitje ik schreeuw absoluut niet dat is jouw interpretatie bij wat ik zeg. ik zit hier heel kalm.
  Je moet een hug niet verwarren met je fantasie een hug is een korte omhelsing niet meer niet minder. Dat daar bij jou obscure gedachten bijkomen is jouw probleem ik heb dat niet en mijn vrouw ook niet. Er zullen vast mensen zijn die allemaal enge dingen doen ik niet.
  Ik verwijt toch geen dingen die niet waar zijn. Ik reageer toch op wat je zegt of een ander. Ik vraag juist weerleg het dan maar dan gaat het ineens weer over wat anders.
  Ruitje vertel mij eens hoe kreeg Elisa zijn zalving 🙂 Jij bent schijnbaar Bijbels goed op de hoogte? en nu NIET van het topic afgaan hoe kreeg Elisa zijn zalving?

 538. Mustafa zegt :

  @Wordt wakker: “je kan niet weten of je wat mist”

  Huh? Kan jij dat wel dan? Ik zag je toch iemand vertellen dat hij wat miste?

 539. Henny Snijder zegt :

  Dan zou ik jou niet boos mee willen maken WW als je nu zo kalm zit.

  Ik ben ook een alleenstaande vrouw en zal mannen ook niet zo snel knuffelen. Dat is ook bijbels dat die afstand er hoort te zijn.

 540. Ruitje zegt :

  WW, maar de zalving was niet van Elia zelf. Gods Geest was het die die kracht gaf. Het was niet Elia’s eigen kracht of geest.

 541. Mustafa zegt :

  @Wordt wakker: overigens waardeer ik je montere toon. Zin in een blind date?

 542. Wordt wakker zegt :

  @Mustafa ik ben getrouwd anders had ik zeker ja gezegd!

 543. Ruitje zegt :

  WW, dat is niet mijn fantasie over die hug. Slaat helemaal nergens op om dat te suggeren. Wat voor walgelijk iemand ben jij om te suggereren dat ik zoiets denk?

  Dat jij op dat idee komt dat ik dat denk, zegt genoeg over jouzelf.

  Ik ga hier niet eens meer met je over in discussie. Grow up!

 544. Wordt wakker zegt :

  Zie daar ga je weer! Kom op met Elisa… we zijn weer getuige van draaierij geef antwoord op mijn vraag dan kunnen we het daarna over handoplegging hebben.

 545. Ruitje zegt :

  WW, ik ga me ernstig afvragen of je wel christen bent?

  Bekeer je, zou ik zeggen.

  Dag.

 546. Ruitje zegt :

  WW, ga zelf in Koningen lezen, zou ik zeggen. Ik hoef dat hier niet te gaan schrijven.

  Paulus zegt tegen Timotheus dat hij geen zinloze discussies moet voeren. Ga ik dus ook niet doen met jou. Lees zelf je bijbel en ga maar bidden.

  Dag (nu helemaal)

 547. Wordt wakker zegt :

  Dito. Als er wat te bekeren is ben ik de eerste die zich zal bekeren. Heb spijkerharde lessen gehad in het leven maar ik laat me geen onzin aanpraten.
  Ik heb nog steeds geen antwoord kom op je kan nu van je draaierij imago afkomen jij bent dus wel een Christen dus jij hebt dat antwoord van Elisa paraat! ik ben er helemaal klaar voor.

 548. Ruitje zegt :

  WW, nog een keer. Ik draai niet, ik leg alleen niet alles uitgebreid uit omdat het hier niet de plek voor is.

  Je gaat zelf maar onderzoeken. Ga me bijna afvragen of jij ook op andere plekken discussieert. Je toon begint me bekend voor te komen. Dus daarom stop ik ermee, want wat ik ook zal aandragen, zelfs uit de bijbel, zal je weerleggen omdat je gewoon je eigen gelijk wil.

  Ik ben open voor correctie, maar niet van iemand als die rare dingen suggereer en mensen zoals Marie kwetst.

 549. oppervlakkig zegt :

  Wat een modderpoel zeg! Wist niet dat we zo goed met modder konden gooien.

  Ik stel voor dat we een warme douche nemen, elkaar vergeving vragen voor de harde toon en vervolgens met een goed glas fristi op de bank Chelsea – Barcelona gaan kijken.

 550. Wordt wakker zegt :

  Ja die oppervlakkige heeft groot gelijk. Nah Ruitje ik hou van je en je zal het antwoord vast nog eens op een “charismatische” cursus horen 🙂
  Voor jou nog even ik kom nooit op fora omdat het altijd eindigt in dit soort gedoe waarbij mensen het antwoord ontwijken 😛 ik hou meer van face-to-face kan je ook ff huggen als je het eens bent geworden hehe. Kusje.

 551. Someone zegt :

  Mannen storen zich aan ‘klef gedrag’ in de kerk, zoals het ‘huggen’, het elkaar omarmen. Ze willen minder huggen en elkaars hand vasthouden en meer ‘stevige’ liederen horen, zoals ‘Voorwaarts Christenstrijders’. Dat blijkt uit een onderzoek onder 400 (mannelijke) lezers van het in Engeland verschijnende christelijke mannen-magazine Sorted.

  Ik was vanmiddag bij de redacteur van Manna-vandaag op bezoek en die las me dit bericht voor. In uitgebreidere vorm (met percentages en zo) komt het morgen op Manna-vandaag.

 552. Kaas zegt :

  @oppervlakkig: fristi? Dank je de koekoek! Bij een goeie pot voetbal hoort een goed potje bier! Zo lekker om weer eens met aardse zaken bezig te zijn… Barça! Barça! Barça! Barça! Barça!

 553. Mustafa zegt :

  Jammer van die blind date, WW. Dan maar een hug. Maar krijg ik nog wel antwoord op die vraag over jouw alwetendheid?

 554. Ruitje zegt :

  Wordt Wakker, wens jou ook een fijne avond. Ik denk niet dat je mij nog op een charismatische cursus zult tegenkomen.
  Maar een persoonlijk gesprek zou denk ik beter werken en verduidelijken dan even wat neerkwakken op een site 😉

 555. Marie zegt :

  @ Ruitje: Ik ben niet gekwetst hoor, ik kan WW echt niet serieus nemen :-).

  Wel gek he, dat het altijd op ‘dit soort gedoe’ uitloopt als WW fora bezoekt ;-). Echt heel vreemd.

 556. Ruitje zegt :

  @marie, ok, dan is alles goed met jou 🙂

 557. Ruitje zegt :

  @Kaas, ik ben voor Chelsea, vind je vast niet erg 😉

 558. Ruitje zegt :

  En Chelsea staat voor!!! Jippie!
  (GG, komt geen verslag verder hoor, ik nok nu 😉 ).

 559. Marie zegt :

  @ Ruitje: ja hoor. Met jou ook? Wel intensief he, zo’n internetbediening ;-)?

 560. Wordt wakker zegt :

  @Marie is prima hoor maar ik zie niet echt dingen waarvan ik zeg nou die zijn zo bar slecht die jongen neem ik niet meer serieus. Ik jou wel. Je moet het bij mij extreem krom vertellen als ik zeg ik neem je niet serieus. Jouw keuze.
  Gezien je vorige post snap ik wel dat je dit zegt:)
  Ik ben alleen op dit (christelijke) forum geweest en hier loopt het altijd op niks uit nee :p de andere fora zijn met evolutionisten daar zit ik weleens ja heul boeiend.

  @Ruitje ja dat klopt maar in een gesprek heb je minder bedenktijd he dat is veel te hardcore joh 🙂

  Veel plezier met voetbal hoor. Ineens snap ik het… voetbal, bier, Internet… dat is het leven waar Jezus het over had!!

 561. Ruitje zegt :

  Ik drink geen bier.

 562. Ruitje zegt :

  @marie, daarom ben ik nu voetbal aan het kijken (online) . Even bijkomen.

  Tot de volgende keer 🙂

 563. Sarah zegt :

  @WW ergens hierboven stond iets over draaierij over Elia en Elisa.

  Ben weer de naam vergeten van die spreker…Ruitje help me out here? Nett Gott Fott?? zoiets.
  Anyway…Hij had het over de Heilige Geest die dubbelvoudig in Elisa zou gaan komen omdat Elisa daarom vroeg! Wat een onzin. Ten eerste Je hebt de Heilige Geest of je hebt Hem niet! Er is geen dubbelvoudige Heilige Geest die je honderdvoudig kan vermenigvuldigen. WEL is er de KENNIS, de WIJSHEID en het TALENT dat je kan vermenigvuldigen!! Ten tweede DAT was waar het in dat verhaal van Elia en Elisa over ging…de wijsheid en kennis! Ik snap niet waar hij de vermenigvuldigen en overname van de Heilige Geest vandaan heeft. Heel oneerbiedig en heel fout om dingen zo te VERDRAAIEN!

 564. Wordt wakker zegt :

  @Sarah. nee nee Sarah dat is een klassieke fout:) de heilige Geest woonde niet IN de mens maar kwam OP de mens in het oude testament.
  In het nieuwe testament is hij IN de mens en kan je inderdaad geen dubbeldeel ontvangen maar moet je als het ware de kraan openzetten zodat de heilige Geest MEER kan stromen

  Ik verzoek je vriendelijk een orthodoxe Rabbi jouw verhaal te vertellen. Het ging om de mantel.
  Het grote verschil is de inwoning van de Geest!

 565. Ruitje zegt :

  @sarah, dat was Ken Gott.

 566. Ruitje zegt :

  Het is God die de wonderen doet door zijn Geest en kracht. Niet een ‘manteltje’.

  En nu ga ik snel verder kijken naar Chelsea – Barcelona.

 567. Ruitje zegt :

  @sarah, ga ook lekker voetbal kijken, anders zit je hier zo uren te discussieren met ww en zo… 😉

 568. Wordt wakker zegt :

  Kan je wat leren Ruitje

 569. Marianne zegt :

  @ Wordt wakker,

  Begrijp je het niet? Lees dan even je genererende berichtje tegen Marie.
  Kun je niet verliefd worden van een hug? Nou, dan doen er vele vrouwen iets verkeerd. En waarom zou je uberhaupt een onbekende man moeten huggen?
  Het gaat wel om respect. Je relatie gaat om respect. En ik vind het respectvol om je te onthouden van lichamelijke relaties met een persoon van tegenovergestelde geslacht. En dan bedoel ik niet alleen seks mee, maar ook huggen en lichamelijk intiem worden.
  Als een goede relatie niet tegen een hug kan is het geen goede relatie? Wat is dat voor onzin! Weet je hoe slecht een hug met een andere man is voor een relatie en voor die man zelf? Jij als man weet vast wel hoe vicueel een man is ingesteld. En als ik mijzelf tegen die man aandruk, weet je vast ook wel wat hij voelt, wat hij gaat denken. Dat is niet goed voor je relatie.
  En waarom haal je het werk bij? Ik weet dat er een hoog aantal buitenechtelijke relaties of slippertjes op de werkvloer voorkomen, maar wat is hier de clue van? Wat wil je met deze vergelijking beweren? En bovendien is werken nodig en er zijn ook ontzettend veel mensen die trouw zijn aan hun partner en nog nooit een slippertje hebben gehad op de werkvloer. Dat zijn er meer dan die er wel een hebben gehad.
  En ruk ik alle bijbelteksten uit zijn context? ik raad je dan aan om eens de bijbel te gaan pakken en het te gaan lezen! Het staat er overduidelijk in. Of staat er niet in de bijbel dat je rein moet zijn en puur? Dan raad ik je dubbel aan om de bijbel eens grondig te gaan bestuderen. Ik raad je vooral aan om alle boeken van Paulus te lezen, dat ons verteld hoe wij als christenen horen te leven.
  En ik maak conclusies die niet kloppen? Zover ik weet heb ik alleen geconcludeerd dat je eerst naar je eigen relatie moest kijken voor je iets op te merken hebt op die van een ander.

  En je vroeg er zelf om, dus hier is de conclussie:
  Ga op alpha-cursus of iets dergelijks waar je over het christendom kan leren en bestudeer je bijbel (als je dat nog doet na HoE-spreker die beweerde dat het niet nodig is). Het zal je goed doen en je van bizarre ideeen afhouden! Want kennis weerhoud je van vreselijke fouten.

 570. Wordt wakker zegt :

  Pfff…. logischerwijs zat het niet letterlijk – in – de mantel maar in het – in geloof – aannemen van de mantel koekoek zijn we wakker.
  Aangezien God slechts een deel van zijn Geest OP een profeet legde kon Elisa het dubbele deel vragen dat Elia had.
  Wij hebben de volle Geest ontvangen door Jezus Christus.

 571. Wordt wakker zegt :

  Lieve Marianne. Als een hug volgens jou zo’n groot risico is dan is werk 1500% x een grote risico.
  Jij had iets op te merken over een hug ik niet? en ik denk inderdaad dat je relatie enorm labiel is als een hug het risico brengt van scheiding. Waar heb ik trouwens gezegd dat je vreemden moet huggen?? ik hug mijn Christelijke broeders EN zusters.
  Dat mannen een visueel probleem hebben ben ik ernstig met je eens.
  Ik eet de Bijbel bijna lieve Marianne en kom niet aan met een Alpha cursus. Goeie dag he…
  Maar even. Volgens jou zegt Paulus dat je een vrouw geen hug mag geven dat zeg je eigenlijk?? in plaats van een hand zeg maar. Waar staat dat dan kan ik wat leren van je…

 572. Vleertje zegt :

  Ik ben het eens met oppervlakkig dat dit moddergooien in en in triest is. een beetjerespect hoor voor elkaar.
  Als alleenstaande vrouw wens ik wel iets te zeggen over de zeer denigrerende opmerking van Word wakker over knuffelen.
  Ik ben best knuffelig, maar ben ook wel voorzichtig. Ik geef best wel eens een goede vriend een knuffel, maar zeker geen vreemde man. Dat heet grenzen stellen en lichamelijke integriteit. Als vrouw zijn er al genoeg mannen die denken van alles te mogen uithalen, roepen en proberen omdat zij dat nu eenmaal willen.

  Als christenman heb je je zusters lief. Iets wat daarin van belang is voor alles veiligheid bieden, in een grenzenloze samenleving. Dat betekent dat je de lichamelijke grenzen van vrouwen respecteert en beschermt. Dat je dus geen vreemde vrouw zomaar zo intiem zal aanraken. Een goede vriendin met wederzijds goedvinden huggen is dan heel iets anders.
  En misschien een open deur hoor, maar verliefd worden op intimiteit waar mijn GGzussen hierboven over spreken is gebaseert op liefde, veiligheid en intimiteit. Dat zijn geen obscure gedachten, geen losgeslagen seksualiteit. En ook geen foute relatie. Dat is slechts een vrouwelijke reactie van liefde op een man die haar aandacht en liefde geeft. Dat zal niet gebeuren met een vreemde man die zich opdringt. Die geeft slechts gevoelens van angst en walging.

  Wat de vrouwen hier pogen te zeggen is dat we voorzichtig zijn met lichamelijk contact. Waarschijnlijk omdat de meeste weten door schade en schande hoe wijs dat is. Ik zou het fijn vinden als je iets meer respect zou ten toon spreiden over dit onderwerp.
  Kunnen we nu weer gewoon wat relaxter met elkaar omgaan hier?? Please?

 573. Henk zegt :

  Psst, het staat onder de ‘H’, van ‘hug’. Ik word zo moe van mensen die de Bijbel gebruiken als encyclopedie…

  Prachtige goal trouwens, van Chelsea.

 574. Wordt wakker zegt :

  Denigrerend? Ik mag toch vinden dat je relatie instabiel is als een hug met iemand het einde is… en ik ben VOOR grenzen.

  Ik hoop dat je eens op reis gaat naar India of Afrika en de aller allerarmsten ontmoet of op plekken waar mensen helemaal geestelijk kapot gemaakt zijn. Ben echt heel benieuwd of je dan een handje geeft of ze omhelst en troost.

 575. Ruitje zegt :

  @Henk, inderdaad supergoal van Chelsea.

 576. Marianne zegt :

  @ Wordt wakker,
  Ik ben ooit op reis geweest, naar een weeshuis met wezen. Natuurlijk omhelste ik ze. Maar pas boven de 14 werd dat ons afgeraden. Vrouwen moesten met de meisjes en mannen met de jongens. Weet je waarom? Om geen rare toestanden te krijgen.
  Knuffelen is intiem. Ik wil best knuffelen met kinderen en vrouwen, maar mannen komen niet aan mijn lichaam.
  En zoals Vleertje het uitlegt, is precies wat ik bedoelde.

  En ik heb nergens beweerd dat dan je relatie over is als je met een man knuffelt als vrouw zijnde en ook niet andersom. Er zit gewoon een groot risico aan verbonden.
  En bovendien, ik hoef niet bang te zijn dat ik seksuele relaties of slippertjes krijg op de werkvloer, omdat ik daar totaal niet gevoelig voor ben en ik goede werkplekken zoek, het liefst zelfs met een christelijke visie.
  En trouwens, zijn alle ‘broeders en zusters’ je vrienden en ken je al je ‘broeders en zusters’?
  Ik heb ook nergens gezegd dat Paulus verbood om als man en vrouw elkaar te knuffelen. Ik heb gezegd dat Paulus regelmatig in de bijbel schrijft dat je puur en rein moet leven.
  Als christen moet je de verantwoordelijkheid op je nemen. Ik kan ook leuk in een minirokje, een miliscuul topje gaan rondlopen, maar is dit bevordelijk? Vraag je bij alles wat je doet af wat God ervan vind en hoe Hij erover denkt, niet hoe jij erover denkt!
  En als jij zo goed de bijbel bestudeerd zoals jij beweerd, waarom ben je dan nog nooit tegengekomen dat je rein en puur moet leven? Toevallig erover heen gelezen?

 577. Wordt wakker zegt :

  Een Christelijke visie op je werkplek zegt 0,0 (helaas overigens). Er is net zoveel scheiding in de kerk als buiten de kerk maar dan kom je vast aan met de definitie van Christelijk.
  Puur en rein staat compleet los van huggen. Wat je zegt is dat ik onrein of niet puur wordt omdat ik iemand hug…?
  Dat het voor jou werd afgeraden had meer met de cultuur te maken waar je in zat vermoedelijke moslim-achtergrond?
  Waarom ik het werk aanhaalde is omdat je daar een groter risico loopt omdat je daar daadwerkelijk een relatie opbouwt met de ander. Met een korte hug is dat onmogelijk.
  Je mag best in een rokje lopen doe er een panty onder zou ik zeggen 🙂 staat keurig. Je moet geen aanstoot geven helemaal mee eens!
  Kadosh of heiligheid heeft NIETS te maken met een hug geven. Echt helemaal niets dat is volstrekt eigen interpretatie! Ik probeer een heilig leven te leiden.
  Mag ik je zeggen dat het huggen van bekenden een groter risico met zich mee brengt dan het huggen van vreemden?
  Nogmaals ik zei niet dat je te pas en te onpas iedereen moet huggen 🙂
  Nah ik ga want mijn liefste vrouw komt thuis kan ik ff huggen en blijf ik vandaag in ieder geval heilig, puur en rein.

 578. Mustafa zegt :

  He WW, hoe zit dat nou, krijg ik nog antwoord?. Als je echt zo alwetend ben krijg ik graag een impartatie van je d.m.v. een hug (natuurlijk zonder bijbedoelingen). Zo niet, dan kun je beter inbinden.

 579. Wordt wakker zegt :

  @Mustafa op wat wil je antwoord? volgens mij heb ik je al geantwoord doe ff snel want ik moet zo weg…

 580. Wordt wakker zegt :

  Oeps ik ken dat principe met dat linkje niet 😛 ik had al geantwoord 🙂

  Wordt wakker, op mei 6th, 2009 bij 8:19 pm Said:

  @Mustafa ik ben getrouwd anders had ik zeker ja gezegd!

 581. lolly zegt :

  @Word wakker
  Vermoeiend he, al die onwetende mensen.
  Maar wat was nu eigenlijk je punt?
  Want je springt van de hak op de tak.
  Heet je niet toevallig Matthieu?

 582. goedgelovig zegt :

  Morgen op Goedgelovig een bijdrage over T…T…T… sorry, we stotteren ervan. Maar het is allemaal behoorlijk onthullend. Als jullie er nog even 22 comments over gaan speculeren, haal je de 600 nog vandaag. Succes! 😉

 583. Wordt wakker zegt :

  Nee ik heet geen Matthieu en als je Mattheus bedoelt ook niet maar ik hou heel erg van die vent. Een held is het…

 584. Ruitje zegt :

  @GG, ben benieuwd!

 585. Wordt wakker zegt :

  Binden die geest van angst GG! 😛 nog 21

 586. Ruitje zegt :

  @WW, geen mensen vereren! Dat is afgoderij 😉

 587. Wordt wakker zegt :

  Is daar een prijsje aan verbonden want ik heb enorm geholpen met dit bijna behaald record? Een ban is geen prijsje voor mij… iets leuks…

 588. goedgelovig zegt :

  O ja, Ruitje, Kaas en anderen vast bedankt voor jullie verslagjes, waar we heerlijk uit konden putten. Glorie!

 589. lolly zegt :

  Man, vereer die jongen toch niet zo, ’t is ook maar een mens hoor. Bah bah bah. Al dat gedoe rond die jongen. De tijd zal het leren. Ik vind de echte helden de mensen die onzichtbaar hun naaste dienen, zonder eigendunk, en zonder te roemen in hun daden.

  Maar goed, ’t is maar of je je loon hier wilt of later.
  Ik kies voor later.

 590. Marie zegt :

  Een bijdrage over Time To Turn? Wa’s daar nou voor onthullends over te vertellen?

 591. Wordt wakker zegt :

  Ik eer God en God alleen 🙂 voetbal is ook een god he 😛

 592. lolly zegt :

  @WW
  Huh? Je bent satirisch!
  Transformatie!!

 593. goedgelovig zegt :

  @ Wordt wakker: Bentley was ook een held. Lees dit artikel eens, steek je misschien wel wat van op.

  https://goedgelovig.wordpress.com/2009/03/11/de-roep-vanuit-de-valkuil/

 594. Wordt wakker zegt :

  @lolly die jongen heeft mijn kids zo geholpen. ik vereerd niemand. heb gewoon respect voor hem. is super kwetsbare man… hij krijgt soms teveel aandacht maar dat komt door jullie hoor haha… als ik hem was had ik die geest niet gebonden

 595. Marie zegt :

  WW, ga asjeblieft je liefste vrouw huggen.

 596. lolly zegt :

  Heeft ie ook niet gedaan hoor, dat binden…hoe kan je binden wat er niet is?

 597. Wordt wakker zegt :

  Bentley was niet mijn held! en die is echt niet te vergelijken dat was alleen maar vleselijke krachtpatserij… bij TRIN is dat soms zo… Jezus staat wel op #1 bij Bentley was dat soms moeilijk te vinden… van Bentley geef ik direct toe dat het discutabel is maar van TRIN kan ik dat niet zeggen.

 598. Ruitje zegt :

  @GG, graag gedaan! GLORIEEEEEEEEEE, FIREEEEE!

 599. lolly zegt :

  Ik ga mezelf huggen, das tenminste veilig en vertrouwd. Al die vreemde, overhitte, middleaged mannen die tegenwoordig alle christenvrouwtjes willen huggen, ik kan er maar niet aan wennen.

 600. Wordt wakker zegt :

  ja mijn vrouw is er nog niet wil je voor mij bidden dat ze snel komt 😛 ik doe relaxed toch zo die laatste minuten he? toch?! 🙂

 601. Ruitje zegt :

  600?

 602. Wordt wakker zegt :

  Hohohoho middel-aged wil je me niet beledigen 😛 ik ben net 31 en het einde is 120 dus bij 60 mag je me zo noemen oke…

 603. Ruitje zegt :

  YES, ik was de 600ste!!!! GLORIEEEEEEEEEEEEE!!!!

 604. Wordt wakker zegt :

  Neeeeeeeeeee ruitje heeft het prijsje gewonnen 😦 nou gefeliciteerd. Snik zo mijn best gedaan.

 605. lolly zegt :

  @WW Tja dat ‘soms’ maakt het nu eenmaal discutabel. Je weet wel, het verhaal over het zuurdesem. Een klein beetje verpest het hele maal.
  Dat is nu net waar de schoen wringt, 75 % klinkt aannemelijk, maar die andere 25 % maakt het totaal ongeloofwaardig.

 606. Ruitje zegt :

  Chips, Barca scoort… ongelooflijk op het nippertje…

 607. Wordt wakker zegt :

  Hulde voor jou dan ruitje ben heul benieuwd wat je krijgt misschien wel toegangskaarten voor HoE 2010 a € 7,50???

 608. Ruitje zegt :

  Dit moest zo zijn, WW. Zalving 😉

 609. lolly zegt :

  WAT? 31? Goeiegenachten, dan ben je nog jonger dan ik. Dat kan niet hoor, je klonk echt als een zuur mannetje, doe es jong en luchtig, dat maakt het leven een stuk aangenamer. Maar ik zie dat je de smaak een beetje te pakken krijgt, nog effe doorzetten en je gaat er van genieten.

  Is je vrouw er al? Doe je rustig aan? Een hug uit onverwachte hoek kan nog weleens verkeerd uitpakken. Of goed, hoe je wilt.

 610. Wordt wakker zegt :

  Je weet wel dat je zonder zuurdesem geen brood hebt? Jij bedoelt rattengif…:) ben je het ermee eens dat als we een jaar in elke kerk gaan zitten we jou spreekwoordelijke zuurdesem zullen vinden?? God werkt naar perfectie. We zijn er nog niet met z’n alleen maar ik heb wel geloof dat we er komen…

 611. lolly zegt :

  In 2010 is het vast geen 7,50 meer, of is het driemaal scheepsrecht. Of een ezel stoot zich geen twee keer?

 612. Wordt wakker zegt :

  ja lolly ik heb tot mijn 28e dubbele levensjaren gehad maar serieus als je me zou kennen zou ik je vrolijkste en meeste liefdevolle vriend zijn al eet ik dat je daar hard om zal lachen kan me niet uitmaken… je zou eens moeten weten hoe lief ik ben…

 613. lolly zegt :

  Nee hoor ik bedoelde het zuurdesem van de farizeeers, hun onderricht.

  Maar nu graaf ik een kuil voor mezelf, want wij zijn de farizeeers volgens iemand…

  Spannende ontknoping trouwens op tv.

 614. Ruitje zegt :

  31? is MvdS ook niet zo oud?

 615. Wordt wakker zegt :

  ja precies lolly wel cool dat je je gedachten zo neerzet! volgens mij lolly ga ik jou nog weleens bij TRIN zien het licht ging ineens aan in mijn geest toen ik dat las 🙂

 616. lolly zegt :

  Nou, ik moet zeggen dat je aardig bijgetrokken bent zo aan het eind van de avond. Ben je een nachtmens? Of heb je ondertussen ook van een potje bier en voetbal genoten?

  PS Is je vrouw er al?

 617. Wordt wakker zegt :

  ja zou best kunnen maar ik ben het echt niet dan was ik wel in India kindertjes huggen op kosten van de zaak! haha he is wel een goeie he of niet

 618. Wordt wakker zegt :

  Nee ik drink alleen nieuwe wijn zoals de Bijbel zegt he hihi en mijn vrouw belde net dat ze bij haar mama blijft tot half 12 heb jij even geluk! of niet 😛

 619. lolly zegt :

  Grapjas.
  Er zijn weinig dingen zeker, maar dat ik daar nooit heen zal gaan is er 1 van. Geeft toch niet, ik heb mijn eigen clubje, nou ja eigenlijk niet, maar kerkloos zijn is heel goed soms, kan je een beetje objectief naar het hele circus kijken. Best leerzaam.

 620. lolly zegt :

  Getsie WW, nu vind ik het niet leuk meer. Goodnight everybody.

 621. lolly zegt :

  Je bent toch niet dronken in de geest aan het worden he, dat kunnen we er echt niet meer bijhebben na alle commotie.

 622. Wordt wakker zegt :

  Getsie??

 623. Wordt wakker zegt :

  Nee ik ben nooit dronken in de geest. Ga eens naar de doorbrekers lolly top-kerk en niet doorgeslagen en heeeeeeulle goede preken.

 624. Ds Dre zegt :

  @WW: “Wat wil je? (ik snap dat je graag filosofisch wilt overkomen is prima hoor ieder zijn ding)
  Als jij een paar voorvallen aandraagt dat zeg ik of het feit een betreft oke?”
  Niet oke. Jij komt met een bewering en ik vraag je om een onderbouwing. dus:
  Wie bepaald hoe wat de werkelijkheid is?

 625. Wordt wakker zegt :

  Tjonge ik was net helemaal vrolijk joh:P ik vind het een onnozele vraag dat is het antwoord.
  Het ging niet om de werkelijkheid, het ging om het vaststellen of iets een feit is of niet. (je kan zo de politiek in joh).
  Je weet drommels goed wat een feit is althans dat Wiki gedoe hmm nou ja je hoort te weten wat een feit is. Pak de Van Dale dan hebben we een goede definitie.
  Als iemand zegt ik denk… kan het een feit betreffen maar dat hoeft niet… hij kende de gedachten van Mattheus leek wel?
  toen zei ik van de feiten uitgaan en je begrijpt precies wat ik bedoel… tot het onomstotelijk bewezen is al kan het zijn dat op het moment dat hij z’n gedachte heeft uitgesproken zijn gedachte eigenlijk een feit was.
  Snap best waar je heen wilt maar ik heb geen zin in die onzin:)
  Ik ga ff P&W kijken of de wereld al vergaat! Kus en succes met je onderzoek!

 626. Ds Dre zegt :

  @WW Wie bepaald hoe wat de werkelijkheid is?

 627. Wordt wakker zegt :

  @Dre lees het nog een keer het ging niet om de werkelijkheid maar over het kunnen vaststellen of iets een feit is ja of nee.

 628. rob zegt :

  @WW (willie wortel of wordt wakker),
  Hoe doe je de kraan open zodat je meer v Gods Geest ontvangt?,
  Is dat door: handoplegging of impartatie of wat anders???

 629. Wordt wakker zegt :

  Blokkades opruimen in je denken door het Woord. Je hebt de geest in volle mate ontvangen.

 630. Ds Dre zegt :

  @WW “feit het; o -en 1 daad, handeling 2 gebeurtenis of omstandigheid waarvan de werkelijkheid vaststaat: ”
  Daaruit volgt mijn vraag: “Wie bepaald hoe wat de werkelijkheid is?” Staat niet in de VanDale.

 631. Wordt wakker zegt :

  Wie bepaalT hoe of wat de werkelijkheid is? Is dat je vraag… 😛
  Als we subjectieve realiteit buiten beschouwing laten want dat was zijn probleem dan is iets werkelijkheid of realiteit als iets onomstotelijk vaststaat. Dat is mijn werkelijkheid heerlijk he zo duidelijk. Nogmaals. Ik ga niet in je wat is werkelijkheid discussie. Ik ken de ik-wil-alles-filosofisch-bepalen-geest maar daar doe ik in DIT geval met DIT woord niet aan mee… dat zijn kleuter discussies omdat het ook niet meer over het punt gaat en afbreuk doet aan de discussie.

 632. rob zegt :

  @willie wortel:
  blokkades opruimen is een proces, het ontvangen vd Geest is een proces.

  In periodes blijft de mens steken, omdat de ene blokkade weer een stuk moeilijker is dan de vorige.

  En volheid v Geest is ZELDZAAM

 633. Wordt wakker zegt :

  Vin wel lief dat je me willie noemt maar het is vast niet met de beste bedoelingen 😛
  Je hebt de geest ontvangen niet met mate.

 634. rob zegt :

  Ik kan bij mijzelf goed onderscheiden in welke mate Gods Geest ruimte krijgt.
  Dat is niet altijd evenveel.
  Ik heb verder de beste bedoelingen want ik zit te zoeken naar wat in je leeft, dat verder gaat dan die conferentie.

 635. oppervlakkig zegt :

  Ach gadder, nu heb ik modder op mijn raam.

  (Joepie: Barca is door =D)

 636. rob zegt :

  De Geest zou toch 1 moeten maken, als je stelt dat ik vol ben vd Geest en jij ook, waarom zitten we hier dan te bakkeleien?

 637. Wordt wakker zegt :

  Ik weet dat er veel discussie (waar niet over) is over de mate van de Geest en ik geloof dat wij niet de mate hebben die Christus had… en ik wil je best toegeven dat ik niet 101% zeker ben maar als ik geloof dat ik de Geest met mate krijg dan krijg ik Hem met mate… als ik geloof dat ik Hem zonder mate krijg (en dat blijkt zo te zijn: stel dat) dan zal ik ook die richting opgaan.
  Begrijp je wat ik bedoel?

 638. rob zegt :

  who the fuck is barca, oppervlakkige hooligan

 639. Wordt wakker zegt :

  Oh mijn vrouw komt er nu echt aan :P:PP jeej ik kiek morgen wel of je nog wat hebt gezegd! Ik wil zonder mate denken en alles hebben wat God heeft dus bij twijfel ga ik voor de volle bak. Hoop dat je dat snapt en mijn intentie is zuiver! Gods zegen!

 640. rob zegt :

  Dan zou je geloof bepalend zijn, en DUS zou je het in eigen hand hebben.
  Maar Jezus zegt: al is je geloof als een mosterdzaadje (maw de grootte van je geloof doet niet ter zake)

 641. rob zegt :

  Nee, ik snap geen zak van wat je zegt, groeten aan mevrouw wortel

 642. oppervlakkig zegt :

  @Rob: Barce dan. Het spijt me zeer dat je me niet begreep. *kuch*

 643. rob zegt :

  ik heb niets gezien, ik moest van mijn vrouw mee op visite, ja ik zit zwaar onder de plak

 644. Wordt wakker zegt :

  Even snel: Joh 3:34 in combinatie met Joh. 20:21. Daar haal ik de mate vandaan.
  Ik geloof niet dat geloof een grootte heeft. Je hebt geloof of je hebt het niet. Maar die is nog ingewikkelderderder dan de mate van de Geest. Ik ga nu echt spreek je andere keer wel.

 645. rob zegt :

  is best, ga ook slapen en dromen v een gemiste opwekking en een gemiste voetbalwedstrijd

 646. oppervlakkig zegt :

  Morgen ronde 2? Regel ik popcorn!

 647. Roberto zegt :

  Zelden GG zien veranderen in zo’n puinhoop. Zijn hier morgen weer normale mensen? Dan kom ik morgen graag terug.

 648. goedgelovig zegt :

  @ Roberto: We gaan morgen heel streng modereren. Popcorn en voeltbal worden niet geduld! 😉

 649. Roberto zegt :

  Ik ga Bob Dylan luisteren voor wat troost. En ik ben pas 24, kun je je voorstellen.
  Haaaaw does it feeeeeel, to be on yooooour ooooooooown …

 650. oppervlakkig zegt :

  @GG: Tjonge. Net nu ik begin te denken dat de opwekking GG bereikt heeft deporteren jullie mijn hoop naar Siberië.
  Werk de opwekking niet tegen GG!
  Popcorn en voeltbal 4 life!

 651. Willem ter Beek zegt :

  Morgen gaan we naar de 666 reacties. dan snel een nieuwe topic openen GG.

 652. Antonie zegt :

  Hey @goedgelovig, wordt ’t niet tijd dat deze topic gesloten wordt?
  Langzamerhand eindeloos ‘welles-nietes’ gefuck zonder einde. (Zie voornamelijk spelregel 3 voor reageerders?)

  Er is genoeg gezegd, toch? Of laten jullie dit toe om een nieuw GG record te behalen? Zou jammer zijn, toch? Kijkcijfers zijn niet alles. Heeft GS onlangs bewezen 😉

  En nou op naar de volgende controverse. Ik voorspel Ds. Arie van der Veer in een liefdestrio met Aad Peters en Carolien Tensen (maar dan wel puur platonisch, natuurlijk). Iemand?

 653. goedgelovig zegt :

  @ Antonie: Je zou toch niet meer reageren op TRIN topics? O wacht, dat was natuurlijk een moment van zwakte.

  Kijk, het is heel eenvoudig: als je vindt dat GG teveel TRINt, dan zeg je dat niet tot vervelends toe in de comments, maar dan lever je gewoon iets aan wat leuker en meer satirisch is. Iemand met jouw kwaliteiten kan dat vast. Van die little things that kill weet je wel. Als je vindt dat er teveel geouwehoerd wordt in de moderatie, dan bied je je gewoon aan als moderator. Zo niet, dan schrijven we gewoon nog even door over TRIN en bepalen wij hoe er gemodereerd wordt. Deal?

  Nu we toch beiden aan het nachtbraken zijn: zullen we een spontane nachtbidstonde houden voor Mattheüs en zijn geweldige visie voor Nederland? Dat alles maar mag lukken zonder geest van kritiek? Echt, als die opwekking niet doorgaat, krijgt GG de schuld. Dat willen we niet op ons geweten hebben. 😉

 654. Ds Dre zegt :

  @WW en ook de rest. Gezien het verloop van deze discussie en vele anderen over TRIN is het volgens mij wel van belang om eerst eens duidelijk te hebben wat de verschillende mensen hier onder feit verstaan ofwel wie bepaald hoe wat de werkelijkheid is.
  Dat jij dat kleuternivo vindt is volgens mij geen feit maar een eigen mening.
  Laten we eerst eens een paar gezamenlijke “feiten” iets waar we allemaal mee eens zijn dat dit onomstotelijk is gebeurd.
  Eerst maar eens de feiten: Van 1-5 mei was er een HOE conferentie georganiseerd door TRIN in Zwolle.
  Sprekers WJO. AK. MvdS en anderen.
  Er zijn mensen die het een geweldig feest vonden, er waren duizenden bezoekers, de conferentie was te zien op internet, er zijn mensen die hier naar gekeken hebben en vonden het niet hun smaak, ding of hoe je het noemen wil.
  MvdS heeft gebeden dat : ““Ik bind elke geest van kritiek in dit land en elke satirische beweging in Jezus’ naam.”
  Als we het hier over eens kunnen worden dat heb ik een paar toelichtende vragen.
  Als een christen, willekeurig wie, bid dat hij/zij een beweging bind in Jezus naam wordt dit gebed dan altijd door Jezus uitgevoerd en zo ja wat houdt die aktie dan in.
  Concreet Voorbeeld: Iemand, christen, bid: Ik bind TRIN in Jezus naam, wat gaat er dan concreet gebeuren.

 655. Mustafa zegt :

  @Wordt wakker: nee, ik linkte naar mijn vraag over jouw kennelijke alwetendheid. Als ik zeg dat ik impartatiegedoe niet mis, vertel je mij dat ik niet kan weten of ik wat mis. Daarop vraag ik: “Huh? Kan jij dat wel dan? Ik zag je toch iemand vertellen dat hij wat miste?”

  Snappie? Als de zaken er zo voor staan weet ik in ieder geval wat jij mist.

 656. Mustafa zegt :

  @Ds Dre: dan zullen TRINners zeggen dat om verschillende redenen jouw gebed ‘niet telt’. Hun gebeden tellen wel natuurlijk.

  De inconsistentie daarin ontwarren is moeilijk voor mensen wier levensvisie steunt op simplistische licht/duister god/satan waarheid/leugen gelijk/ongelijk dichotomieen.

 657. rob zegt :

  Ds Dre, dan gebeurt er helemaal niks. Vrije mensen zijn niet te binden.
  Als wij, vrije mensen met onze stomme kop achter een stupide sekte aan willen lopen, dan houdt niemand ons tegen. God ook niet.
  ook al bidt mijn buurvrouw, die anders voor mij zou willen, de tenen uit haar sokken.

  Als je denkt in te kunnen breken in smens vrije wil,, uit Gods naam, geloof je OOK in toverij.

  de mens doet wat hij wil, is arglistig en veranderlijk
  Zo heeft de mens het goede gevonden, en zo laat hij het weer los.
  Het enige dat God doet is je af en toe herinneren.
  Meestal is het een zachte stem, die het ego makkelijk kan overschreeuwen.

  Zelfs als God op dezelfde manier zou ingrijpen, zoals Hij bij Paulus gedaan heeft, is het nog maar de vraag of wij (huidige christenen) de boodschap zouden oppikken.
  Ik denk dat we blind zullen strompelen naar de gebedsgenezer, die in de naam v Jezus zal beginnen met het uitdrijven van een demon van blinheid, en iets minder geestelijk, We gaan gewoon naar een oogarts.

  Dus wat verwacht je nog v God, Ds Dre?

 658. Antonie zegt :

  @goedgelovig
  Jammer genoeg was ik vlak na m’n post richting bed gegaan, anders had ik die nachtbidstond (liefst met een lekkere Tripel) graag met je gehouden. En ik zou niet meer reageren, ik weet het, maar ik vind het vaak *erg* moeilijk mijn waffel te houden. Iets dat langzamerhand bekend moge zijn. 😉

  Moderatorschap: liever niet, dan heb ik weer verantwoordelijkheid. Ben ik nu lekker grotendeels vanaf 😉

  Ben aan het broeden op iets satirisch, maar ik neem mezelf in de regel te serieus. Daarvoor kom ik op GG, om weer ff lekker te genieten van ouwerwets gezeik 😉

  In ieder geval, ’t lijkt dat de waterval hier langzamerhand rond de 666 posts aan het doodbloeden is. Ook wel weer grappig, toch?

 659. Antonie zegt :

  Bij nader inzien is mijn vorige post voorzien van veel te veel smileys.

 660. Marianne zegt :

  @ wordt wakker,
  het lijkt wel of ik tegen een muur praat. Ik kap ermee. Maar kom niet klagen als straks je vrouw verliefd is op een ander.
  En ik een moslim-achtergrond? Tjonge, je beweerde ooit dat ik te snel conclussies trok die niet klopten. nou doe je het zelf! Ik ben nog nooit moslima geweest, ook nooit de behoefte toe gehad. ben al zover ik mij kan herinneren christelijk opgevoed en christelijk geweest.
  Overigens ben ik wel bijna getrouwd geweest met een ex-moslims, maar dat heeft niets te maken met MIJN meningen en overtuigingen.

  En ja, als je ook gaat huggen met je collega’s van het andere geslacht, logisch dat je dan een keer een slippertje krijgt. Maar ik hou mijn handen af van mannen. Geen intieme relaties en knuffels van mijn kant naar mannen toe.
  knuffelen is intiem. Daarmee kan je in een situatie belanden die je eigenlijk niet wilt.
  En nu einde discussie. Heb geen zin om te discusseren met een muur die 0,0 inlevingsvermogen heeft en een ander niet wilt/kan begrijpen.

 661. rob zegt :

  Ik denk dat het voor ieder persoonlijk is, welke grenzen er zijn in knuffelcontact, en dat je zelf het beste voelt wat je intenties zijn op dat moment.

 662. Ds Dre zegt :

  @Rob. Ik verwacht niets van God als ik bid, want ik zie bidden als een aktie van mijzelf naar God toe.
  @Mustafa. Graag geen antwoorden namens anderen geven waarvan jij vermoedt dat ze zouden kunnen denken. WW wil graag feiten.

 663. rob zegt :

  Ik verwacht wel v alles als ik bid, anders kan ik het net zo goed laten,

 664. rob zegt :

  ik bid niet met verlanglijstjes, dat heb ik afgeleerd, al kan ik niet altijd de verleiding weerstaan.

 665. Antonie zegt :

  Nog ééntje dan?

 666. Antonie zegt :

  En daar zijn we. Reactie nr 666. Of gaan we net als Opwekking deze nummeren als 667?

 667. rob zegt :

  gelukkig ben jij de ongelukkige (smile)

 668. Sunrise zegt :

  Hmm… laat ik de boodschap eens achterstevoren lezen om te zien of Antonie hier schadelijk bezig is…nee, ik kan er geen eerlijke chocola van maken.

 669. Sunrise zegt :

  ps als er iets van een gouden string is voor de slechtste woordgrap, meld ik me bij deze van harte aan…

 670. rob zegt :

  charmant, een beetje verwjfd met die rooie mond en dat kraagje, in meerdere opzichten een dubbelleven, jij wil door voor de gouden string

 671. Ds Dre zegt :

  @Rob. Jij bent ik niet, dus doe en laat vooral wat je zelf wilt.
  Je verwacht wel wat als je bid, maar geen verlanglijstje. Wat verwacht je van wie en waarom?

 672. rob zegt :

  Ik verwacht antwoord, en het maakt mij niet zozeer uit of het een antwoord is wat ik verwacht.
  Meestal gebeurt dat ook niet. Het loopt altijd anders dan ik denk
  Ik verwacht antwoord v God/Jezus tot wie ik bid

 673. Kaas zegt :

  @Antonie: McPhisto!

 674. Antonie zegt :

  @kaas ’t Was een superhelden feestje. Je had Shrek, Chewbacca, Batman & Robin moeten zien 😉 Popeye was ook niet mis… Misschien start ik wel een flickr mapje d’r voor… 😉

 675. Antonie zegt :

  Shit, weer teveel smileys…

 676. Sunrise zegt :

  Zelfs rond superhelden is er altijd wel heibel over (on)feilbaarheid trouwens. Superman schijnt zo ongeveer de lastigste comic te zijn om te schrijven door zijn karakter en krachten. En Captain America is niet voor niets jaren terug omgelegd… ai, mijn übergeek-kant steekt weer op.

 677. Ds Dre zegt :

  @Rob. Maar als je een antwoord verwacht is dat toch ook een wens van je? Niet om flauw te doen, ik snap dat het wensenlijstje mooie auto, leuk leven etc niet bij jouw gebedsleven hoort, maar jij hebt ook wensen naar God toe. Hoe antwoord God jouw?

 678. Vleertje zegt :

  @sunrice.. ubergeek, Marvel, DC Comic… owhhhh Vleertje is in love…

 679. Sarah zegt :

  @Ruitje: ik was gisteravond na mijn bericht alweer weg. Had geen zin in beschuldigingen enzo 😉

 680. Sunrise zegt :

  @ vleertje, en we gaan nu niet huggen, want daar komen verkeerde signalen van

 681. rob zegt :

  DsDre,
  ik heb idd de wens dat Hij mij antwoordt, dat ik niet tegen een boom praat
  Dat Hij reactie geeft, zoals in een relatie.
  Als ik een week niets merk van Hem voel ik me al een beetje dood en begraven

 682. Nikki zegt :

  Mattheus heet ten eerste in het echt Matthieu.Ten 2-de kan ALLEEN JEZUS de geesten der duisternis binden als wij DAT aan HEM vragen want HIJ heeft ze overwonnen.Mattheus heeft geen enkele macht, integendeel hij is zelf door God’s wege overgeleverd aan een ernstige dwaling en geloofd in een valse “Jezus”, die hij weer doorgeeft via de valse technieken dat heet Shaktipat, dat zijn Hindoeistische methodes.Hij geloofd er zelf helemaal in of heimelijk weet hij dat hij een vals evangelie verkondigd aldus de bijbel over valse leraren.PAS OP voor Ouweneel, Harry Sleister en de overigen gifadders die tot diezelfde afgodenkliek behoren.GA WEG UIT EEN VALSE KERK!Al deze dingen behoren tot de grootste dwalingen vanuit de Pinkster/Charismatische/Volle Evangelie in de wereld, maar deze dingen zijn ook de andere kerken al stapvoets binnen geslopen, dit is de profetie die nu uitkomt en al een tijd gaande is.Eenheid v/d afvalligen, in de laatste dagen.Alles wat de profeten v/d bijbel gesproken hebben zullen vervuld worden.TRIN en medebroeders en zusters v.TRIN 1 grote geestelijke gifbelt om de christenen te misleiden en van het juiste pad af te trekken en naar de ondergang te helpen.Wie besmet is door demonen daar heeft dat aan zichzelf te danken, JEZUS is onze Meester en Leraar, hadden ze maar de bijbel zelf moeten lezen en de Heer alles moeten vragen de geesten moeten beproeven en toetsen, maar als je via een valse bijbel-studie gaat toetsen blijf je verloren.De dwazen, eigen schuld dikke bult of bekeer je echt en geloof!Ware christen sites en studies en enorm veel informatie is te vinden bij: Marc Verhoeven/Dave Hunt/David Cloud/Ary Geelhoed/Jaap Fijnvandraad/Johan Malan.

 683. Nikki zegt :

  ps. Ik zeg niet dat in alle kerken daar satan’s misleiding is binnen gedrongen, maar de bijbel-getrouwe kerken zijn erg zeldzaam geworden, ik ken er geeneen meer in de hoofdstad.Maar kerken waar o.a de Alpha cursus word gegeven, zijn op weg OOK gedemoniseerd te worden door een vals evangelie te gaan geloven…..

 684. PB zegt :

  @Nikki,

  Je vergist je. Mattheus heet wel degelijk echt Mattheus. Zijn roepnaam is enige tijd Matthieu geweest, maar als hij weer van z’n geboortenaam gebruik wil nemen, heb ik daar geen bezwaren tegen. De rest van je verhaal komt me niet heel objectief over.

 685. HB zegt :

  Wat een absurde hersenspinsels Nikki. Ik vraag me af of ik/wij het beter zouden doen dan Mattheus 😉 ik in ieder geval niet!

 686. snico zegt :

  @nikki
  je verhaal is idd een beetje (….) zwartwit, ik zie het meer als ‘vermenging’, je ziet dat bijv ook in gemeenten waar van harte het evangelie wordt verkondigd,maar waar ze doorslaan in bijv welvaart/aardse zegeningen voor christenen. het is dan mi niet gelijk een valse kerk

 687. rob zegt :

  Nou, eerlijk gezegd kan ik mij wel vinden in wat Nikki zegt.

  Die tekst interesseert mij wel, die je gebruikt:
  éénheid der afvalligen, waar staat die?.

  Snico, ik denk dat als je evangelie vermengt, het gewoon een vals evangelie genoemd kan worden., een weggetje ernaast in de naam v Jezus.

  Het evangelie wordt niet voor niets de smalle weg genoemd, een bredere weg loop ergens anders naar toe.

 688. Roberto zegt :

  @nikki: als je zulke ernstige beschuldigingen uit mag je best uitleggen waarom je dat allemaal vindt. Hoe weet je dat allemaal zo zeker?

 689. snico zegt :

  @rob, leuke discussie, ik moet zeggen dat ik bij het voorbeeld dat ik zelf aanhaal over welvaart ook vomeerneigingen krijg, ik noem het ook wel ‘halfvol evangelie’, maar goed, de benaming valse kerk vind ik erg ver gaan. leuk om uit te vogelen wat precies een valse kerk is. als je bijv naar de 7 gemeenten uit openbaring kijkt, was daar behooooorlijk wat mis, maar volgens mij werden ze ‘desondanks’ geprezen voor wat goed was. natuurlijk kregen ze wel te horen ‘als je je niet bekeerd, dan…’ maar dat gaat volgens mij niet zover dan dat dit een ‘valse kerk’ genoemd zou worden.

 690. rob zegt :

  Ds Dre,
  Hoe antwoord God mij?

  veel, vaak, en het is beschamend dat ik er vaak genoeg niet naar luister.
  Soms spreekt Hij, en soms in een droom, soms in een beeld
  Het begint vaak met gevoel, via muziek ook.

  Dat is de manier waarop.
  De inhoud, ja die kan heel confronterend zijn.
  Van een ander zie ik de dingen vaak scherper dan bij mijzelf. Heel fijn. Maar God denkt daar anders over, Hij wil dat doorbreken (splinter en balk verhaal)

  Ik ging op stap met een man die ik via een christelijke site had leren kennen. En ik had duidelijk het gevoel dat ik iets tegen hem moest zeggen, over een keuze om David te worden of Saul te zijn. We zijn gaan wandelen en hebben ergens in een park avondmaal gevierd. Flesje port, boterham erbij.
  We gingen elk naar God toe, in onszelf. Jezus kwam dichterbij en zei heel duidelijk tegen mij: mag ik tegen jou hetzelfde zeggen als wat jij tegen Hans (fictieve naam) gezegd heb?

  Ik had eerder met Hans duidelijke gesprekken over zijn verslavingsproblematiek.
  Ik voelde mij superieur, (dat liet ik natuurlijk niet blijken) want ik had geen heftige verslaving.
  Ik had goede raad voor hem, ik wist dat verslaving te maken had met vluchtgedrag.

  Ik wist, theoretisch, dat God bij de onderliggende laag moet komen. Het heeft geen zin om te vragen of God de verslaving van je af wil nemen. Je moet erdoorheen.

  Ik wist dat verslaving moeilijk is om af te leren. Ik had een kleine verslaving gestopt op pure wilskracht (ik was veel te dik), er kwam geen andere verslaving voor in de plaats, dus ik prees mijzelf gelukkig.

  In diezelfde periode had ik Jezus gevraagd om mijn gevoelsleven te openen.
  Ik ging beseffen dat er veel langs mij heen ging, en dat ik eigenlijk een soort gevoelsarme zombie was.

  Jezus beantwoordde dit gebed, en mijn gevoelsleven werd geopend.
  Ik was zo naief te denken dat Jezus (is liefde enz) mijn allerbeste gevoelens naar boven zou laten komen. Het wenselijke gevoel. Gevoelens v warmte, bijvoorbee4ld.
  Dat ik meer in staat zou zijn anderen te helpen (heerlijk christelijk).

  Maar nee.
  Wat Hij deed, dat merkte ik in mijn gevoelsleven, was dat Hij simpelweg de deksel van een put opengeschoven had.
  De put van mijn hart, bevatte oa boosheid en verdriet, schuld en schade.
  Mijn reactie daarop (het meer gaan voelen v shit), was niet dat ik naar Jezus rende om toe te geven dat ik Hem nodig had,nee.
  Ik dook in verslavingsproblematiek.
  Voor het oog een onschuldige verslaving, maar ik weet dat ik op die manier God op een afstand hou.

  En dat is een beetje de spagaat waar ik in zit.
  Wat wil ik worden? Een Saul of een David?

  Dit is een stukje v mijn wandel met Jezus.
  Het is het leren begrijpen v een bijbelse waarheid (splinter en balk)
  Het is een stuk genezing
  Het is een stuk profetie.
  En het loopt allemaal door elkaar heen, en daarom klopt het voor mij.
  Het is een ge-integreerd verhaal.
  Ik leer mijzelf en anderen en Jezus beter begrijpen.
  Meer beseffen waarom ik genade nodig heb.

 691. rob zegt :

  @Snico,
  Naar mijn mening staat het welvaartsevangelie haaks op het evangelie, dat zegt dat lijden je deel zal zijn als je Jezus volgt.

  Ik denk dat er vals evangelie is
  En waar vals evangelie verkondigd wordt ben je een valse kerk.

  Ik denk dat er kerken zijn waar de waarheid verteld wordt.
  Het gewone evangelie.

  En dan weten we de waarheid, de weg ,maar moeten we deze ook nog gaan lopen.
  Je kan prima in staat zijn de waarheid te weten, met je verstand, maar toch in staat blijven het evangelie niet tot in je hart te laten doordringen.

  Het hele lastige is, om je vlees te kruisigen, de mens zit zo in elkaar dat hij Jezus helemaal niet nodig wil hebben.
  Dat vlees kun je legitiem maken en institutionaliseren (dan heb je de basis van een valse kerk)

 692. snico zegt :

  @rob, bedankt voor je uitleg, ik ga er eens over na zitten denken. overigens ook over je vorige (persoonlijke) stuk, veel herkenbaar. erg knap dat je dat zo deelt. veel zegen!

 693. rob zegt :

  dank je, die zegen kan ik wel gebruiken,
  Om door te gaan op die weg.
  Op de put passen vele deksels, ik voel sterk de neiging om ze allemaal te willen gebruiken

 694. parel777 zegt :

  Amen rob!!! (reactie op 7 mei 09

 695. rob zegt :

  welke is dat dan?

%d bloggers liken dit: