Laat de computer voor je bidden

god_at_his_computerBen je te druk om te bidden? Geen nood. Laat de computer het voor je doen! Voor een paar dollar per maand spreekt de computer dagelijks op een vast tijdstip een gebed uit. De aanbieder van die service, Information Age Prayer, zegt erbij dat je relatie met God erdoor wordt versterkt. Het bedrijf biedt gebeden aan voor protestanten, katholieken, moslims, joden en andere religies. En een veelheid aan abonnementsmogelijkheden. Zo is dagelijks door de computer laten reciteren van het Onze Vader mogelijk voor 6 dollar. En als je nu meedoet krijg je de eerste maand korting, zodat het jou maar 3,95 dollar kost.

Elke ochtend een gebed laten uitspreken? Kost ook 3,95. Speciale gebeden (waarvan op de website van Information Age Prayer niet duidelijk wordt wat die inhouden) kost je 4,95 dollar, evenals gebeden voor ziekte. Vijf keer per dag laten bidden kan vanaf 9,95 dollar. Een gebed voor de wereldvrede is in de aanbieding, van 7 dollar voor 3,95 dollar. Een gebed voor financiële hulp kost je 3,95 dollar. Het goedkoopst is een dagelijks gebed voor kinderen: 1,99 dollar. Voor alle prijzen geldt: per maand.

De gebeden, zegt Information Age Prayer, worden met een heldere, duidelijke stem door de computer uitgesproken. Intussen kun jij andere dingen gaan doen en legt de computer toch contact met God. De aanbieder noemt de gebeden “geen vervanging, maar een aanvulling voor je eigen gebeden.” En ze belooft zowaar dat je relatie met God door de computergebeden versterkt wordt. Want ook al ben jij op een hele andere plaats andere dingen aan het doen, God wordt op dat moment, dankzij de computer, toch even aan jou herinnerd.

Of Information Age Prayer inmiddels al mensen zo gek heeft gekregen dat ze daar hun geld neertellen is niet bekend. Op een pagina op de website met ‘getuigenissen’ staat alleen een serie websites van kranten die een persbericht overnamen. Er worden er dertien genoemd. Maar, zegt Information Age Prayer, “er zijn er nog 40.000 meer.”

(bron: Manna Vandaag)

Dat gebed als routineklus best te mechaniseren is, vindt ook het Institute for Faith-Based Technology, dat Praying @ Home ontwikkelde, een pakket waarmee mensen hun eigen manier van bidden kunnen opnemen en 24-7 door de computer laten reciteren. Geloof je het niet? Wij ook niet. Maar terwijl onderstaande advertentie van Praying @ Home een grap is, is Information Age Prayer dat niet. De bedenkers van deze website verdienen grof geld aan goedgelovigheid.

computer-prayer1

18 Reacties op “Laat de computer voor je bidden”

 1. cris zegt :

  Bidden is je hart, je verstand en je geest opheffen tot God. Een computer heeft geen hart, geen verstand en geen geest. En mijn hart, verstand en geest al helemaal niet 😉

 2. Rob zegt :

  Nou, dat schiet lekker op Chris

 3. Vleertje zegt :

  Nee zeg, als je denk dat je alles gehad hebt…

 4. Rob zegt :

  ik voel mijzelf gediscrimineerd,want ik heb een hele trage computer

 5. Frans zegt :

  In de verbeterde 2.0 versie kun je nu ook je eigen stem uploaden. Maakt het voor God wat makkelijker het allemaal een beetje uit elkaar te houden. Tja, Hij wordt ook een dagje ouder …

 6. Johnb zegt :

  Donderdag 02-04-09
  Niet meer zelf bidden maar, laat de computer het doen!!??!!
  Niet meer zelf bidden maar, je gebed laten doen tegen betaling door een computer. Geweldig weer een taak wordt er van ons overgenomen, door ons gebed of anders gezegd door ons gesprek met onze hemelse Vader uit te besteden en door een computer te laten doen houden wij weer meer tijd over.

  Ik had wel verwacht dat jullie wat sneller zouden zijn dit nieuws is al bijna een maand beschikbaar op het www.

  Maar goed doet er verder ook niet, persoonlijk vind ik het maar een idote ontwikkeling.

 7. rob zegt :

  ik ga eerst maar bidden voor een nieuwe computer.
  Laat ik ook een muur opwerpen van gebed, om alle virussen tegen te houden die mijn computer nu willen bedreigen

 8. karel zegt :

  Fantastische actuele vondst:
  Prayer for Financial Help Prayer Text
  We are all hurting as the world economy slumps. This prayer asks God to improve the economy and to enable us to support ourselves “in honor but not in disgrace.” For obvious reasons we provide this service at a considerable discount! Take care, this prayer is not an alternative to fiscal responsibility!

 9. nina zegt :

  ernstig zeg!
  Wel een hele belediging voor God!

  Hetzelfde als je kinderen die uit school komen niet vragen hoe ze het gehad hebben, maar een stemmetje op een bandje inspreken en afdraaien.

  Te grof voor woorden..

 10. ijsbrand zegt :

  Straks krijgen we nog last van een gebed virus ,in plaats voor ons te bidden bidt deze p.c tegen ons ,gelukkig dat er nog op de twee euro God zij met ons staat dat helpt ook !

 11. Johnb zegt :

  en weet je wat ook zo mooi is ……..het maakt niet naar welke God je een computer gebed stuurt alles is mogelijk.

  Er is maar een levende God en het lijkt me goed gewoon persoonlijk contact te onderhouden met de levende God en niet door een computer.

 12. oppervlakkig zegt :

  Ach, als het geld maar naar een goed doel gaat =)

 13. Joost zegt :

  Zou God niet met de tijd meegaan? 😀 Ik heb Hem net nog ge-smst.

 14. marja zegt :

  @ Nina: soms zouden kinderen dat erg prettig vinden, dat een onpersoonlijk bandje aan ze vraagt hoe ze het op school hebben, en waar hun rapport gebleven is

 15. Redmonkey zegt :

  in dit kader een mop:

  Bill Gates komt bij de poort naar hemel of hel. Petrus zegt tegen Bill, “Bill, we weten niet goed wat we met je aan moeten. Je bent toch de ontwerper van Windows en je weet welke ellende dat heeft gebracht…mar jet hebt ook veel dollars aan goede doelen gegeven, dus waarom kies je niet zelf waar je heen wil, de hemel of de hel.”

  Bill gluurt om de hoek van de hemelpoort en ziet daar een stel oude saaie mannen aan een tafel zitten, lammetjes in een wei, roze wolken en GG op een harp spelen. Vervolgens kijkt Bill door de vlammen van de hel heen en ziet daar lekkere wijven, sex, drugs, rock en roll maar boven alles, gokken.

  Onder de indruk zegt Bill tegen Petrus, “nou ik ben een man van het casino dus doe mij maar naar de hel!”

  Eenmaal in de hel wordt Bill direct in de vlammen geworpen, sterker nog ze willen hem aan de spit rijgen. Terwijl Bill in de vlammen opgaat roept Bill naar de Petrus, “Wat is dit, ik zag al het gokken, de vrouwen en de sex!”

  Waarop de Petrus antwoord, “Oh…THAT WAS HELL’S SCREENSAVER…..

 16. Don-key-shot (alias Rogier D) zegt :

  Grappig idee.. wel een beetje gepikt natuurlijk van eerdere ideeen zoals de ‘Prayer wheel’ in het Buddhisme. Het kaarsje aansteken heeft een gelijk effect. Ik steek het aan en dan voor zolang het brandt duurt mijn gebed..

  Neemt natuurlijk de diepere noodzaak van gebed en stilte in ons leven weg. Naast het onderhouden van een relatie met Vader, Zoon, Geest zijn er ook wat wetenschappelijk interesante elementen aan het nemen van gebedstijd/stille tijd.

  De rust en meditatie hebben we als mens ook nodig voor ons levensritme. Gebed is niet een louter geestelijke zaak. Het is een socio-psycho-somatisch en spirituele activiteit.

  We gebruiken het voor reflectie en loutering welke we nodig hebben ons leven in balans te brengen en fysiek rust te brengen. We gebruiken het om onze sociale knelpunten naar een rustpunt te brengen. Door voor mensen te bidden, God hulp te vragen bij moeilijke situaties of bij vergeving. het helpt ons ook om het verschil te leren kennen tussen wat we kunnen veranderen en wat niet (AA-gebed).

  We nemen fysiek rust en onderbreken ons rennen door stil te staan en samen met de Schepper van de schepping te genieten (Rob Bell, Everything is Spiritial). Gebed is een holistische ervaring die in den beginnen niets met het verhoren van dat gebed te maken heeft maar met interactie en onze actie.

  Zo gebruiken sommige mensen beweging om tot meditatie en/of gebed te komen zoals bijvoorbeeld in Tai Chi en Yoga. Veel christenen wagen zich niet aan dergelijke zaken maar zoeken een alternatief door te gaan wandelen, zingen, dansen, schilderen oid. Van Taize tot de Big Black Gospel choirs doen veel mensen een activiteit om hun lichaams energie (positief of negatief) en meegenomen dagelijkse beslommeringen of bagage naast zich neer te leggen. Zich als het ware leeg te maken. Soms duurt dat veel langer en ondergaan mensen een pelgrimstocht zoals de tocht naar Camino de Santiago. Of verblijven mensen een tijd op 1 plek zoals een klooster of een woestijn.

  Het is grappig om te zien dat in elke religie dit element terug komt. Als je alleen een programmatje gebruikt mis je de ware aard van gebed… het is een zaak van hart, ziel en verstand.

Trackbacks / Pingbacks

 1. Linkdump « Contradicere - 1 mei, 2009
 2. Linkdump « Opinie - 28 oktober, 2009
%d bloggers liken dit: