TRIN-spin: de samenvatting

spin2Wij waren ook verbaasd: 385 reacties op het bericht ‘De TRIN-spin’ over de winnaar van de Gouden Bikini 2008. Het blijkt maar weer dat charismatische onderwerpen erg tot de verbeelding spreken en allerlei heftige emoties oproepen. Enkele laatkomers vroegen of de discussie misschien kon worden samengevat. We hadden zelf ook wel behoefte aan wat overzicht, daarom de vijf reflecties en hoogtepunten uit 385 comments.

1. Kritiek is niet hetzelfde als afwijzing. Vaste lezers van Goedgelovig weten dit wel (uitleg hier), maar nieuwelingen voelen dat niet altijd aan, waardoor discussies erg kunnen uitweiden. In onze uitgangspunten is het als volgt verwoord: “Een parodie, persiflage, satire of anderszins gezouten commentaar [of toekenning van een prijs voor wereldvreemheid] heeft altijd als doel een bepaalde kwestie op scherp te zetten en bespreekbaar te maken, en doet niets af aan de goede bijdragen die een persoon of organisatie ook levert [in het geval van TRIN toerusting van christenen en omzien naar de armen]. Bijdragen op Goedgelovig.nl zijn dus nooit negatief of destructief bedoeld, wel prikkelend en confronterend.”

2. Ene Piet uit Kampen voelde dat niet zo goed aan en wierp zich op als de blinde verdediger van TRIN en zijn gezalfde CEO. Volgens hem verdiende Goedgelovig de Gouden Eikel voor het “doden van profeten”. Altijd leuk zo’n tegenprijs, ware het niet dat Piet het nodig vond die mening tientallen keren te herhalen. Dat werd zelfs onze moderator wat te gortig en hij plaatste Piet tijdelijk ‘onder moderatie’. Reacties worden dan alleen nog geplaatst als ze iets nieuws toevoegen aan de discussie. We hoopten dat Piet de boodschap zou oppikken of even een paar dagen zou gaan schaatsen, maar hij vond het nodig om Goedgelovig te gaan spammen, wat hem een ban opleverde. Vervelend, want Piet uit Kampen is daarmee in anderhalf jaar tijd de eerste gristen die deze twijfelachtige eer te beurt valt.

3. Het meest interessante feit in de hele discussie werd aangedragen door lezeres Ruitje, die vaststelde dat de megacollecte van 500.000 euro die tijdens de TRIN-conferentie ‘Heaven On Earth’ in mei 2008 werd opgehaald, onder leiding stond van de Canadese voorganger Wesley Campbell, echtgenoot van de schuddende Stacey. Hij werd bijgestaan door CP Helms, zelfbenoemde prosperity-voorganger van de inmiddels van TRIN afgescheiden LEEF-gemeente. Campbell werd twee jaar geleden in Canada gearresteerd omdat hij – net als gewezen Berea-voorman Rob Allart – in zijn positie als voorganger gelovige investeerders had geworven voor een ponzi-zwendel. Om negatieve publiciteit te voorkomen, trof hij een schikking met de Canadese justitie. Het is wel wat merkwaardig dat deze man van TRIN alle ruimte krijgt om als een soort veilingmeester (“we hebben nog 200 giften van 500 euro nodig, wie biedt?”) een collecte van een half miljoen euro bij elkaar te harken voor het werk van TRIN. Videobeelden hier; 5.000 mensen stonden erbij en keken ernaar. In de nieuwsbrieven die TRIN sindsdien heeft uitgebracht, noch op de website, is de besteding van deze collectie verantwoord.

4. Dat brengt ons op het volgende punt. Hoewel TRIN niet wettelijk verplicht is om een jaarverslag te deponeren bij de Kamer van Koophandel, is het wel goed gebruik voor stichtingen waar veel geld in omgaat om de jaarcijfers op de eigen website te publiceren. Hoewel lezer Johan een poging deed de operationele kosten van TRIN te berekenen, is er geen inzicht in hoe er met de geschatte twee miljoen euro aan middelen wordt omgegaan. Mensen waarvan we weten dat ze TRIN hier naar gevraagd hebben, hebben geen inzage in de stukken gekregen. Hier ligt een gezonde uitdaging voor TRIN om transparant te zijn. Hoeveel inkomsten heeft de organisatie over 2008 ontvangen? Hoeveel verdient CEO Mattheüs van der Steen en hoe staat dit in verhouding tot wat andere TRIN-medewerkers verdienen? Hoeveel gaat er op aan de operationele kosten van het nieuwe kantoor en de Revival Fire Nights? Hoeveel gaat er daadwerkelijk naar projecten onder de armen, en welke projecten zijn dat concreet? Eerlijke vragen, waar een organisatie die eerlijk in het leven staat antwoord op zou moeten kunnen en willen geven.

5. De TRIN-website is al een week uit de lucht omdat provider LevelTenyour final stop for online solutions – een paar cruciale systeembestanden had weggegooid en de back-ups op dezelfde server bewaarde als het origineel. Fijn, zo’n provider die de basics van back-uppen niet snapt. De hele TRIN-website is dus foetsie en het duurt een maand om een nieuwe te maken. We leven natuurlijk met TRIN mee en hopen dat ze weer snel online komen.

Advertentie

137 Reacties op “TRIN-spin: de samenvatting”

 1. Maurits zegt :

  Luther deed het in 95 stellingen. Netjes dus. en wel zo overzichtelijk en leesbaar. rijp voor de canon van de christelijke satire.

 2. Johan zegt :

  Bedankt, helder verhaal. Ik had zelf wel deelgenomen aan de discussie, maar was op een gegeven moment ook de draad een beetje kwijt.

  Wel kinderachtig van die Piet uit Kampen. GG heeft hem nog wel tegen mij in bescherming genomen door een reactie met een link naar zijn site te verwijderen. Maar hij had ook wel een bord voor z’n kop. Je kon ’t tien keer uitleggen, en dan snapte hij het nog niet.

 3. Glenn zegt :

  Gratis tip (hierna 50 euro per ontvangen tip):

  Als je verwijst naar een video van een kleine 2 uur zou ik het zeer prettig vinden om de tijdcode te hebben waar het e.e.a. zich zou plaatsvinden.

  Transparantie he, GG!

  😉

 4. goedgelovig zegt :

  @ Glenn: Als het betreffend fragment ergens in het midden had gestaan, hadden we natuurlijk de tijdscode erbij vermeld, maar de collecte is direct in het begin.

  PS: Deze eerste reactie kon je gratis plaatsen, voor de volgende rekenen we 50 euro. 😉

 5. Erik zegt :

  Nou, ik ben uitgeTRINd

 6. Ruitje zegt :

  “Je kon ‘t tien keer uitleggen, en dan snapte hij het nog niet.”

  Daarom werd de discussie zo lang, het kwam door Piet.
  Je moet toch iemand de zwarte piet geven toch? 😉

 7. Johan zegt :

  @ Ruitje: De zwarte mattheüs bestaat niet, toch? 🙂

 8. Ruitje zegt :

  @Johan: dat weet ik eigenlijk niet. Even googlen??

 9. Mustafa zegt :

  De video laat er in ieder geval geen twijfel over bestaan dat het geld bestemd is voor de zending (Glenn, tijdcodes speciaal voor jou):

  05:29 — So this is already now over half a million euros that we’re giving to missions [Vertaler: We hebben zeker over een half miljoen euro wat weggegeven wordt in de be- zending]
  05:45 — One thousand of you! And you’re just going to say yes, I’m doing this mission thing. Hundred euro. I wanna see a thousand of you.
  06:21 — More? And you know, it- it- What you’re saying is just I’m just a missions person I’m just going… this is going for mission. I’m going to do this. [Vertaler: en wat je zegt is we gaan dit aan de zending geven.]

  (Al heb ik van een aanwezige wel gehoord dat net voor de eerste oproep er een zinnetje werd tussengemoffeld over ‘exploitatiekosten afgetrokken’…)

  Ik ben dus ook wel benieuwd naar de gedetailleerde verantwoording van TRIN.

 10. PB zegt :

  Misschien vallen salariskosten van TRIN-medewerkers ook onder Mission!? En vakantiereizen om nieuwe inspiratie op te doen voor de Mission?!

 11. Bram zegt :

  Mijn ervaring is helaas dat niet altijd datgene wat wordt verteld voor het ophalen hetgene is waar het uiteindelijk voor gebruikt wordt.
  Dit even los van de methode die gebruikt is.

 12. Maurits zegt :

  Heeft TRIN ook een CBF keurmerk of is dat een te werelds gebeuren?

  En een ANBIverklaring? Anders kan ik mijn milj***laat uw rechterhand..***gift ook nog niet bij de belasting opgeven

 13. PB zegt :

  TRIN en TRIN-Events staan beide op de lijst van ANBI-s. (pagina 487)

  Klik om toegang te krijgen tot lijst_anbi_intellingen_vest_plaats_ib0751z_1fd.pdf

 14. Johan zegt :

  @ Maurits: Geen CBF, wel ANBI. Voor die laatste status hoef je trouwens alleen maar een kruisje te zetten, dat stelt niet veel voor.

 15. Maurits zegt :

  (sjit, nu moet ik ook echt nog geld overmaken)

  ahem, bedankt voor t opzoeken.

 16. Kaas zegt :

  Ze hebben wel een HSOG keurmerk… Holy Spirit Of God.
  Dus dat zit heus wel goed daar! 😉

 17. Jozef G. zegt :

  Op naar de 386 reacties op dit bericht. Kan ik weer lekker numerieke staartdelinkjes op maken, en statistieke bewerkingen op loslaten zoals om het gemiddelde aantal reacties per reaguurder te berekenen. LL TRIN. RIPiet.

 18. Heldere Henkie zegt :

  na de huisjesmelkers zijn we een nieuwe fenomeen rijker: conferentiemelkers

 19. PB zegt :

  Ik stel een boycot voor van alle TRIN-conferenties.

 20. Johan zegt :

  @ PB: Dat soort Dorenbosmethoden passen we toch niet toe? Het is voor TRIN als vervelend genoeg dat ze door GG in de gaten worden gehouden. 😉

 21. Ruitje zegt :

  @Kaas, of betekent HSOG-keurmerk Heilig Samen Opwekkend Graaien ?

 22. Johan zegt :

  @ GG: Sorry dat ik zo laat nog met een onthulling kom. Ik heb die collectevideo nog eens even goed bekeken en zag daar in de eerste minuut bij Wesley Campbell nóg een bekend gezicht: Peter de Jong. Hij zit op de eerste rij, op de stoel naast die waar Campbell op gaat staan om te schreeuwen, in roze shirt, warrige krulletjes en met bril, en geeft wat aanwijzingen bij de collecte.

  Peter de Jong is een genezingsevangelist die meewerkt met TRIN en regelmatig op Revival Fire Nights spreekt, maar ‘toevallig’ ook de financieel adviseur was van de apotheker die voor een paar miljoen euro door Rob Allart is opgelicht. Vergelijk het filmpje van die collecte maar eens met de uitzending van Netwerk van vier jaar geleden.

  http://www.netwerk.tv/node/3058

  Dezelfde Peter de Jong die in Netwerk Allart ontmaskerde als oplichter, zit nu goedkeurend te applaudiseren terwijl die Canadees (die zich schuldig heeft gemaakt aan een vergelijkbare fraude) de collecte ophaalt. In het filmpje krabt Peter zich wel op het hoofd, maar niet achter de oren.

 23. Johan zegt :

  Voor het Netwerk-filmpje moet je naar 5.35 scrollen, daar komt Peter aan het woord.

 24. Johan zegt :

  Sorry, ik zit te slapen. Peter de Jong komt bij 16:00 in beeld.

 25. goedgelovig zegt :

  @ Johan: Het moet niet veel gekker worden… Complimenten voor je onderzoekswerk. Misschien kan die De Jong dan opheldering geven over de financiën bij TRIN.

 26. Ruitje zegt :

  …achter de oren krabben…
  dat zouden meer mensen moeten doen!

 27. Heldere Henkie zegt :

  Peter de Jong is hierbij de eerste kandidaat voor de stempel conferentiemelker….Misschien is het een idee voor een nieuwe master bij de theologische universiteiten. Een master in conferentie melken, dat geeft deze studie gelijk de broodnodige commerciële swing.

 28. Ben zegt :

  Punt vier is wat mij betreft voorlopig de Tip Van Het Jaar.

 29. Vleertje zegt :

  Schokkend. Ik ben bij commend 100 ofzo de weg kwijt geraakt dus dank voor deze samenvatting. Ik vind dit echt schokkend. Waarom doet niemand hier iets aan?? Er is toch een soort pinkstersynode, waarom houden die zich stil?

 30. Johan zegt :

  @ Vleertje: Pinkstersynode? Nooit van gehoord. Je bedoelt toch niet de RAN?

 31. PB zegt :

  Vleertje doelt wellicht op de jaarlijkse leidersconferentie die door het Landelijk Platform Pinksterbeweging wordt georganiseerd.

  http://www.pinksterbeweging.nl/content/view/25/95/

  Dat staat alleen open voor echte kerkgenootschappen en TRIN is slechts een stichting die nergens bij aangesloten is en nergens verantwoording aan aflegd.

 32. Johan zegt :

  @ PB: Het LPP is een redelijk vrijblijvend platform voor samenwerking en heeft bij mijn weten geen ‘accountability structuur’.

 33. PB zegt :

  @Johan,

  Dat klopt, maar dat verklaart ook waarom niemand officieel iets tegen TRIN kan zeggen of doen, zoals Vleertje hoopt.

 34. Johan zegt :

  Dat kan in de evangelisch-charismatische wereld sowieso bijna niet. De voorganger of CEO heeft over zo’n beetje alles de hoofd- en eindverantwoordelijkheid. Tenzij mensen zich vrijwillig (en bindend) onderwerpen aan een raad, zit er geen enkele stop op. De meeste leiders die niet helemaal sporen gaan daarom door tot het fout gaat. Pas dan schrikt iedereen wakker en wordt er stevig druk uitgeoefend om af te treden, waarna een ander machomannetje het overneemt. Dit klinkt misschien wat cynisch, maar ik heb het tevaak zo zien aflopen.

 35. Bram zegt :

  Pinkstersynode
  In de reactie van MvdSteen (Trinspin) 12 Januari Oscar de Tweede, verwijst MvdS naar Jan Sjoerd Pasterkamp en Peter Sleebos.
  Hiermee zit je in de kern van de Pinkstersynode.
  Samen zijn ze de Nederlandse variant van Peter Wagner. Ik denk dat JSP vooral voorbeeld is door de lange samenwerking met Rob Allart en de ‘Omvorming’ van de Rotterdamse ‘Kandelaar’ naar het beeld van JSP. Deze kerk die nu Europoort heet was de startlocatie van (Lakeland-alike-) Firenights.
  Peter Sleebos zit in ieder committee dat iets met Pinksterkerken op nationaal nivo te maken heeft.
  Als je iemand zou willen aanspreken zou hij misschien de aangewezen persoon zijn, hoewel je waarschijnlijk de ‘partyline’ als antwoord krijgt.
  Tot zover het Synodale nieuws.

 36. goedgelovig zegt :

  UPDATE 1: Rosan Tromp mailde ons namens Mattheüs van der Steen de volgende reactie:

  Jaarverslagen van TRIN zijn weldegelijk op kantoor Harderwijk te zien. We zijn aangesloten bij een register account. De collecte van 500.000 euro ( in werkelijkheid 325.000 euro, omdat na het indienen van de machtigingskaartjes er veel mensen niet het geld op de rekening hadden) is voor 90% naar de projecten in India en Uganda gegaan. Inmiddels is er een kinderdorp waar 150 jongens wonen en waar de KLM een maal per week langs komt met de bemanning. De CEO Mattheus van der Steen heeft zijn eigen sponsors en krijgt geen salaris van TRIN, hij leeft van boekengeld, spreekbeurten en giften, hij is de enige die geen salarisstrook krijgt. Meeste medewerkers van TRIN verdienen netto 250 euro per maand, er zijn uitzonderingen zoals de office manager.

  Wat er gedaan wordt met de financieen kunt u lezen in onze partner magazine wat elke 2 maanden wordt uitgegeven aan onze partners. Open en transparantie zijn altijd erg belangrijk!

  Mattheus van der Steen

 37. goedgelovig zegt :

  UPDATE 2: Wij mailden TRIN de volgende aanvullende vragen:

  1. Kunnen jullie ons een digitale versie van het jaarverslag over 2007 mailen, of deze op je eigen website zetten? Een concrete financiële rapportage over 2008 mag ook.
  2. Wie is jullie registeraccountant, met welk kantoor werken jullie?
  3. Waarom liet TRIN de collecte op de Heaven on Earth conferentie ophalen door Wesley Campbell, terwijl deze voorganger in Canada een vergelijkbare rol heeft gespeeld als Rob Allart in Nederland? Hij heeft meegewerkt aan een ponzischema en daar christelijke investeerders voor geworven.
  4. Kunnen jullie concreet aangeven welke projecten in India en Oeganda 90% van de collecte hebben ontvangen en wie hier verantwoordelijkheid voor draagt? Hoe gaat TRIN na of de gelden ter plaatse werkelijk aan deze projecten worden besteed?
  5. Hoeveel wordt er op jaarbasis besteed aan operationale kosten van kantoor en evenementen?

 38. PB zegt :

  @GG,

  Strakke vragen! Ik ben benieuwd.

 39. Ds Dre zegt :

  Ik heb wel meer vragen aan het TRIN.
  Een jaarverslag is iets anders dan een jaarrekening. Waar gaat het hier over?
  Het TRIN is aangesloten bij een register account. Wat wordt daarmee bedoeld?
  Is er een goedkeurende verklaring door een registeraccountant over de jaarrekening van de afgelopen jaren en waarover is die goedkeuring dan afgegeven?
  Sorry maar ik ben intern controller bij een organisatie van €1/2 miljard, dan krijg je dat soort pietluttige vragen.

 40. goedgelovig zegt :

  @ Ds Dre: Het gaat wat ons betreft om de jaarrekening. Maar als jij controller bent, zou je dan namens GG in Harderwijk de administratie van TRIN eens door willen lopen? Ze bieden het aan…

 41. Vleertje zegt :

  Ik bedoelde deze jongens misschien wel : http://www.pinksterbeweging.nl/content/view/35/57/ . Ik weet nog wel dat toen het 15 jaar geleden helemaal fout ging in Utecht bij God Pleasure dat het broederschap toen ingreep ofzo.. Ik weet het niet zo precies. Maar als deze beschuldigingen juist zijn wordt het tijd dat de EO met Netwerk misschien iets doet. Of iemand anders ofzo. En als het niet waar is en onze Matti echt lief is, moet zijn naam gezuiverd worden.. Zoiets….

 42. Ds Dre zegt :

  @GG Ben ik gaarne toe bereid.

 43. Ruitje zegt :

  @GG, vraag 5 vind ik interessant. Want hoeveel heeft het wel niet gekost om Ahoy te huren voor meerdere dagen en alle apparatuur en al die buitenlandse gasten te laten komen en onderdak te geven?

 44. Ruitje zegt :

  @GG, waar ik werk worden ook af en toe grote evenementen (landelijk) gehouden, zou zo eens kunnen vragen wat dat nou kost, zo’n dag in zo’n zaal met alles er op en eraan…

 45. Ruitje zegt :

  @GG, Zal ik Netwerk of de redactie van het radioprogramma Dit is de Dag eens tippen?

 46. bbq zegt :

  @ruitje de vraag is wat mag het kosten.

  wat mag het kosten:
  wat mag het kosten om geliefd te worden
  wat mag het kosten om gezalfd te zijn
  wat mag het kosten om een beetje aandacht te krijgen
  wat mag het kosten…

  bésame mucho, wat mag ’t kosten
  wie, wat mag ’t dan wel kosten?

 47. Ds Dre zegt :

  Om een illusie weg te nemen. Een accountant kijkt niet of de kosten te hoog zijn, maar of ze ook werkelijk gemaakt zijn.

 48. goedgelovig zegt :

  @ Ds Dre: Is goed. Neem jij contact op met de office manager van TRIN, Mariena van den Brandt, tel. 0341 424785. Kun jij dan terugmelding geven over de vragen die we met elkaar hebben? Ze hebben gezegd alle medewerking te willen verlenen. Van onze kant vraag dit wel dat we hier integer mee omgaan.

  @ Ruitje: Waarom zou je media tippen, we zijn er toch niet op uit om TRIN te beschadigen? Vooralsnog is er geen enkel concreet bewijs dat er bij TRIN zaken op financieel vlak fundamenteel scheef zitten, en de activiteiten zijn een kwestie van stijl en smaak.

 49. goedgelovig zegt :

  @ Ds Dre: Dat lijkt ons ook correct. Benader het als professional.

 50. Ruitje zegt :

  @bbq, wat mag het kosten om geliefd te worden?
  Het heeft Iemand alles gekost: Jezus gaf zijn leven. Dat is een hoge prijs. Daar hoef ik niet voor naar een TRIN-evenement. We hebben allemaal de zalving (schrijft Johannes in zijn brief), en daarvoor hoe ik ook niet naar een TRIN-evenement. Zou heel veel geld besparen…

 51. Ruitje zegt :

  @GG, nee natuurlijk niet om TRIN te beschadigen, maar wel om eens een blik te werpen in al die organisaties algemeen misschien?

  Er is nog geen bewijs, maar het zou mij niet verbazen als dat er wel een keer gaat komen. Natuurlijk hoop ik dat het niet het geval is. Helaas zit er fundamenteel iets scheef in de wijze waarop TRIN bezig is ‘geestelijk’. Maar dat is een ander verhaal.

 52. bbq zegt :

  @ruitje
  maar wat mogen bepaalde activiteiten dan kosten.
  een narcis bloeit om niks, ze heeft alles gekregen.
  moet een gemeenschap inhoudelijk ‘bloeien’ om niks.

  wat mogen activiteiten kosten?
  wat mag een dominee/voorganger verdienen?
  is een collecte van 300.000 teveel om zelf in je zak te steken. waarom wel/niet?
  wie/wat is normerend hierin?

  principe is natuurlijk ook geldig voor geld naar ontwikkelingswerkprojecten. in nl hebben we hiervoor een bepaald percentage van bnp voor gereserveerd.

  zie jij dit ook gebeuren bij ‘christelijke’ organisaties/bewegingen?

 53. Kaas zegt :

  Dus je vult in een krachtige werking van de Geest 1.000 euro in op een machtigingskaart en een paar dagen lter blijkt dit niet op je rekening te staan… Dan heb je dus óf te weinig geloof dat God je voorziet van die 1.000 euro óf je bent door verkooppraatjes in de maling genomen…

  Gezond verstand zegt mij het laatste, maar ja wat is gezond verstand nog waard in deze dagen van krachtige bewegingen van de Geest die HEEL NEDERLAND zullen gaan transformeren…

  Ernstig in vertwijfeling… Ik denk er nog even over na 😉

 54. Ruitje zegt :

  @bbq, het is vooral belangrijk dat we niet vallen voor de valstrik van de ‘mammon’. Veel bewegingen (zelfs begin vorige eeuw) begonnen goed, maar toen het succes kwam en het geld, werd helaas het geld steeds belangrijker. Alert blijven kan geen kwaad.

 55. bbq zegt :

  @ruitje, duideljik.
  organisaties (zoals trin in dit geval) dan wel stichtingen hebben middelen nodig om te bestaan.

  één van deze middelen is geld. ik probeer te zoeken naar de ‘bedrijfsethiek’ achter organisaties (zoals trin in dit geval) als het gaat om eigen vermogen.

  de vraag is dan, is het geoorloofd dat een organisatie (zoals trin in dit geval) een eigen vermogen heeft van +10.000. Zo ja, waarom dan? Zo nee, waarom niet.

 56. Johan zegt :

  Interessant zou zijn om te weten wat de financiële verhouding is tussen TRIN-activiteiten in Nederland en structurele projecten onder de armen (een groepsreis naar India zit er tussen in). Op zich lijkt me me (los van de geestelijke aspecten) niet zoveel mis met de events. Die kosten geld, maar mensen zijn bereid om daarvoor te betalen middels de collectes.

  Dat gaat bij de meeste kerken niet anders: meer dan 90 procent van de middelen gaat op aan eigen operationele kosten (gebouw, salarissen, interne programmas) en komen niet ten goede aan zending, de armen, maatschappelijke verbetering. Ik vermoed dat die verhouding bij TRIN zeker niet slechter is dan bij de meeste kerken, waarschijnlijk zelfs een stuk beter. Dus wie meent zonder zonde te zijn…

  Als het klopt wat Mattheus zegt, namelijk dat de medewerkers een vergoeding van 250 euro per maand krijgen, en dat 90% van de collecte naar projecten in de Derde Wereld is gegaan (onze GG accountant zoekt dat uit, toch?), dan is dat behoorlijk radicaal. Dan zeg ik: petje af.

 57. Ds Dre zegt :

  @GG. Morgen heb ik hier tijd voor, maar snap niet de opmerking integer mee omgaan. De cijfers zijn toch openbaar of niet. Zo niet, dan kan je er weinig mee. Stel dat je ergens vragen over hebt, dan ik alleen maar melden dat ik die heb zonder iets inhoudelijks te mogen melden. By the way, ik ben geen accountant, een intern controller zit daarvoor.

 58. bbq zegt :

  @johan,
  uiteindelijk staat het organisaties natuurlijk vrij om te laten en doen wat ze willen met ‘hun’ geld.

  misselijkmakend is de methode om geld te innen. echter, het publiek is zelf verantwoordelijk voor de show. dat god wordt gebruikt als middel om geld te verdienen verdient niet de schoonheidsprijs, maar het staat de ‘circus’ vrij om haar publiek te overtuigen van haar gelijk.

  een circusact kost immers ook geld en bestaat dankzij de gratie van haar aanbod en, reagerend daarop, haar publiek.

 59. goedgelovig zegt :

  @ Ds Dre: Met die opmerking bedoelen we: TRIN scherp, maar niet vooringenomen benaderen, respectvol omgaan met de ruimte die er nu ontstaat. De cijfers zijn op dit moment feitelijk niet openbaar, maar TRIN geeft aan transparant te willen zijn over de financiën, dus is het wel nuttig om van de missie terug te komen met heel concrete informatie, die afdoende antwoord geeft op de gestelde vragen.

 60. Ds Dre zegt :

  Van een vooringenomen benadering heb ik geen last, ik heb geen last van posttraumatische ervaringen in de evangelische wereld. Hoogstens een cultuur probleem omdat ik als katholiek me verwonder over de eigen evangelisch-charismatische vakjargon.

 61. PB zegt :

  @Drs Dre,

  Voor een eenvoudige Pinksterbroeder zoals ik, is de Rooms Katholieke wereld ook een wondere wereld.

 62. Mustafa zegt :

  Ik sluit me aan bij de niet-vooringenomen benadering. We weten op dit moment nagenoeg niets, behalve dat er:
  * een hoop geld omgaat in events en projecten
  * een hoop geld opgehaald is in de Ahoy
  * de gevers in Ahoy dit gegeven hebben in het vertrouwen dat dit ‘naar de zending’ gaat (zie mijn transcript van de collecte hierboven)

  Er is dus op dit moment alle reden om beleefd te informeren, en geen reden om te verdenken.

  @bbq, je schrijft “is een collecte van 300.000 teveel om zelf in je zak te steken. waarom wel/niet? wie/wat is normerend hierin?”

  Heel simpel: de norm is wat je de gevers vertelt over het doel van de collecte. Als je ze vertelt dat je het in eigen zak gaat steken, is er weinig mis mee om dat dan ook te doen. Als je ze vertelt dat het naar de zending gaat moet je ervoor zorgen dat dat ook daadwerkelijk gebeurt — en bij zulke grote bedragen is het niet meer dan logisch dat mensen graag een gedetailleerde verantwoording van de bestedingen willen zien.

 63. GW zegt :

  Heel interessant, benieuwd naar de uitkomst van het grote Ds Dré-onderzoek!

 64. Ds Dre zegt :

  @PB. De RK wereld is ook een wondere wereld, evenals de katholieke, zoals elke kerkelijke.

 65. bbq zegt :

  @mustafa, mee eens.
  vinden de geldschieters het überhaupt interessant waar hun geld blijft?

  [misschien een idee om ons licht te laten schijnen over de financiele verantwoordingen van het rijk (gratis verkrijgbaar bij rekenkamer). dan kunnen we ook nog ‘ns lachen]

  logge organisaties, hierarchische lijnen = garantie voor financiele wanorde.

  oplossing: kleinschaligheid(?)

 66. GELDNET zegt :

  Nog wel even een advies:Wij nemen aan dat ds.Dre eerst gecheckt wordt. Dit moet GG wel doen en is ook belangrijk. Wij hebben ook hier meegemaakt dat men zich voor van alles en nog wat uitgaf maar dat de werkelijkheid en dus ook de kwaliteit van de betrokkene niet klopte. Je praat hier niet over zo maar een controle. Kijk ook waar de conferentie Heaven on Earth mee betaald is. Mogelijk was er geen geld over. Hoe kan er dan 90 % naar de projecten gaan. Maar goed dat kan uitgezocht worden. De belastingen zullen het ook wel uitzoeken!

 67. PB zegt :

  Laat dan een tweede persoon meegaan om de eerste persoon te controleren. Net als een kascommissie bij een sportvereniging.

 68. GELDNET zegt :

  Je moet hier echt proffionals hebben die ook “door de boeken kunnen kijken” . Maar zeker een goed idee PB

 69. Mustafa zegt :

  Hoe zit dat trouwens met machtigingen? Stel je hebt ruim 5 ton aan machtigingen en je kunt niet alles gelijk innen omdat sommige mensen het geld niet op hun rekening hebben staan. Zijn die machtigingen dan niks meer waard?

  Rosan Tromp/MvdS zeggen hierboven dat de machtigingen uiteindelijk goed waren voor 325.000 euro. Waar is die missende 175.000+ dan? Mensen hebben er toch gewoon voor getekend om te betalen?

 70. goedgelovig zegt :

  @ GELDNET: Terechte opmerking. We hebben even rechtstreeks contact met Ds Dre gezocht en wachten zijn antwoord af.

  @ Ds Dre: Als je dit leest, graag even een reactie op de mail, met ook wat meer info over jezelf. Gaan we uiteraard vertrouwelijk mee om.

  @ PB: We hebben Ds Dre om die reden voorgesteld om met nog een andere GG-lezer te gaan. We dachten aan Ruitje, maar andere vrijwilligers kunnen zich melden.

  @ Mustafa: Deze vraag hebben we ds. Dre ook meegegeven.

 71. PB zegt :

  @GG,

  Ik ben evt ook beschikbaar, maar een ander mag het ook doen.

 72. goedgelovig zegt :

  @ PB: Goed. Zodra Ds Dre reageert, zullen we jullie koppelen.

 73. Ruitje zegt :

  @GG, ik ben helaas niet beschikbaar wegens omstandigheden.

 74. Ruitje zegt :

  @GG, en ik zag net pas mijn mail… heb inmiddels gereageerd.

 75. Bram zegt :

  @Mustafa Een machtiging kan bij wet binnen 30 dagen opgezegd worden. Het leuke als er geen geld op de rekening staat is dat het machtigingsbedrag eerst wordt bijgeboekt en in tweede instatie weer afgeboekt wordt door ontbrekend saldo.
  Ook in onze stichting hebben we geleerd dat het verkopen van boeken en andere materialen op basis van een machtiging een bepaald risico draagt. Meestal komt het goed, maar niet altijd. Bij het geven van een geldbedrag als ‘offer’ vind ik het eignelijk wel goed dat men zich kan bedenken, zeker als er zo gehyped wordt!

 76. peter zegt :

  Waarom heeft nog niemand de belastingdienst ingelicht over Trin? Het lijkt me dat dit typisch iets is voor de Fiod. Wanneer zij zien in welke mate trin niet eerlijk is met het geld, dan is het snel afgelopen. Laat de belasting het maar uitzoeken. Misschien moeten we ook het tv programma netwerk maar inlichten.

 77. bbq zegt :

  @peter, wat een heldendom. nergens voor nodig.
  het is niet bewezen dat trin buiten de regels van onze rechtsstaat functioneert. of denk jij daar anders over?

  zo ja, graag uw bewijs.

 78. Ruitje zegt :

  @bbq, misschien komt het bewijs uit het onderzoek van Ds Dre…

 79. PB zegt :

  Of vinden we niets…….

 80. bbq zegt :

  @ruitje, zijn wij dan een soort van postmoderne variant van robin hood. zeg maar, geweld(enaars)ige struikrovers??

  laat de feiten maar komen.

 81. Mustafa zegt :

  @Peter: Onschuldig tot schuld bewezen is. Volgens mij zijn het overwegend lieve mensen bij TRIN. (Wat een scherpe houding onzerzijds niet in de weg moet staan overigens.)

  @Bram: je schrijft “Bij het geven van een geldbedrag als ‘offer’ vind ik het eignelijk wel goed dat men zich kan bedenken, zeker als er zo gehyped wordt!”

  Tuurlijk — en hopelijk weten (wisten) die gulle gevers ook dat je een incasso nog kan terugboeken (binnen een bepaalde termijn) als je je bedenkt of liever eerst een verantwoording wilt zien.

  Maar volgens de email van Rosan Tromp/MvdS gaat het bij de missende 175.000 niet om mensen die zich achter de oren krabben en de boel terugboeken, maar om mensen ‘die het geld niet op de rekening hebben’. Daarover is mijn vraag: zijn dat soort machtigingen dan waardeloos? Nee toch — je hebt toch een handtekening gezet als gulle gever?

 82. Ruitje zegt :

  Mustafa schreef: “Maar volgens de email van Rosan Tromp/MvdS gaat het bij de missende 175.000 niet om mensen die zich achter de oren krabben en de boel terugboeken, maar om mensen ‘die het geld niet op de rekening hebben’. ”

  Dan zat het vast niet goed met hun geloof of zalving… 😉

 83. Ds Dre zegt :

  Dag,

  Ik merk inmiddels dat het spontane aanbod gratis en voor niets (pro deo) bij het TRIN langs om te kijken wat we te weten kunnen komen.

  van een spontane instemming.
  goedgelovig, op januari 15th, 2009 bij Said:
  @ Ds Dre: Het gaat wat ons betreft om de jaarrekening. Maar als jij controller bent, zou je dan namens GG in Harderwijk de administratie van TRIN eens door willen lopen? Ze bieden het aan…

  Na een argwaanende reactie:
  GELDNET, op januari 15th, 2009 bij Said:
  Nog wel even een advies:Wij nemen aan dat ds.Dre eerst gecheckt wordt. Dit moet GG wel doen en is ook belangrijk. Wij hebben ook hier meegemaakt dat men zich voor van alles en nog wat uitgaf maar dat de werkelijkheid en dus ook de kwaliteit van de betrokkene niet klopte. Je praat hier niet over zo maar een controle. Kijk ook waar de conferentie Heaven on Earth mee betaald is. Mogelijk was er geen geld over. Hoe kan er dan 90 % naar de projecten gaan. Maar goed dat kan uitgezocht worden. De belastingen zullen het ook wel uitzoeken!

  Tot paranoia:
  PB, op januari 15th, 2009 bij Said:
  Laat dan een tweede persoon meegaan om de eerste persoon te controleren. Net als een kascommissie bij een sportvereniging.

  Veranderd is tot een uitgebreide keuring.

  goedgelovig, op januari 15th, 2009 bij Said:
  @ GELDNET: Terechte opmerking. We hebben even rechtstreeks contact met Ds Dre gezocht en wachten zijn antwoord af.

  @ Ds Dre: Als je dit leest, graag even een reactie op de mail, met ook wat meer info over jezelf. Gaan we uiteraard vertrouwelijk mee om.

  @ PB: We hebben Ds Dre om die reden voorgesteld om met nog een andere GG-lezer te gaan. We dachten aan Ruitje, maar andere vrijwilligers kunnen zich melden.

  Kijk als er geen vertrouwen is dan is hij er niet. Ik kan een CV gaan opsturen, maar wie zegt dat die niet verzonnen is. Tuurlijk ik moet dan referentie’s gaan opgeven. Kan ik omgekocht hebben (van die 175.000 euro waarvan men de overtuiging heeft dat het Trin die achterover heeft gedrukt en wat in het onderzoek bewezen moet worden) etc, etc.

  Uiteraard kan dit ook naar voren worden gebracht mocht de controle niet dat opleveren wat de forumleden willen.

  Dames, heren ook, bekijk hetzelf maar.

 84. PB zegt :

  @Ds Dre,

  Wat jij als paranoia beschrijft, zie ik gewoon als een gezonde aanvulling. Het lijkt me dat vier ogen meer zien dan twee. Prik even door alle reacties heen en laten we gewoon gaan kijken! Ik heb vertrouwen in je!

 85. goedgelovig zegt :

  @ Ds Dre: Je hebt gelijk dat dat overkomt als een motie van wantrouwen, dat is niet de bedoeling. Excuses van onze kant.

  Het is echter niet zo dat de controle moet opleveren wat de forumleden willen. We hebben duidelijk aangegeven dat we TRIN scherp, maar niet vooringenomen tegemoet willen treden.

  Het lijkt ons niet verkeerd om met twee mensen te gaan. PB heeft zich aangeboden, wie wil er met PB mee?

 86. Ds Dre zegt :

  @PB. Twee weten meer dan 1, maar da’s een heel andere invalshoek dan dat de 1 de ander controleerd.

  Mooi dat je vertrouwen in mij hebt, ik heb vernomen dat je mee wilt, dus dat lijkt me best. Ik mail GG met een referentie waar je wel erg paranoia moet zijn dat niet te vertrouwen.

 87. Mustafa zegt :

  @Ds Dre: ik heb ook vertrouwen in je. Ik heb de andere reacties ook niet gezien als ‘paranoia’, gewoon als meedenken. Ik ben het overigens eens met je eerdere laconieke opmerking over de openbaarheid van de cijfers. Als ze niet openbaar zijn (of worden) kan je er helemaal niets mee en kunnen veel van onze vragen nog niet beantwoord worden.

  Het grotere plaatje: getuige de enorme belangstelling alhier en elders lijkt het mij dat TRIN alleen maar gebaat is bij transparantie. Ik hoop dat jouw aanbod om langs te gaan daar een rol in kan spelen.

 88. Ds Dre zegt :

  @Mustafa. Waar ik niet blij mee was, dat eerst zonder voorwaarde oid werd geaccepteerd en dat daarna allerlei voorwaarden kwamen. Ik weet zeker dat jij daar ook niet blij van zou worden. Inmiddels heeft GG excusses voor aangeboden, heb ik mijn referentie gegeven en wacht ik als goed katholiek tot er witte rook uit de GG schoorsteen komt. Zoals je weet kan daar een paar rondes over heen gaan.

 89. PB zegt :

  Ds Dre,

  Volgens mij ben je OUD Katholiek! Die werken niet met rook! En dat gedoe met pasusen.

 90. Ds Dre zegt :

  @PB gefeliciteerd, er zijn meer katholieken dan roomsen en inderdaad behoor ik tot de oud-katholieken. We hebben niks met de paus maar wel met de bisschop van Rome. Tja de wondere wereld van de katholieken.

 91. goedgelovig zegt :

  @ Ds Dre en PB: Net jullie een mail gestuurd om je te connecten. Onze rookmachine werkt wat sneller dan die van onze Roomse vrienden. 😉 Succes met de missie.

 92. PB zegt :

  Je had me eerder op het verkeerde been gezet! Ik zat toch teveel richting Vaticaan te denken. Hoewel ik daar ook wel eens een controle van de kunstschatten wil doen. Daar zal Trin bij verbleken.

 93. PB zegt :

  @GG,

  Ik stel voor dat jullie dat nog eens doen! Ik had per ongeluk een niet-bestaand email adres opgegeven bij m’n vorige posts.

 94. Ds Dre zegt :

  @PB per ongeluk ???een verkeerd e-mail????? Dat is zeker nu info@trin.nl?? (shit hoe kan ik hier smileys plaatsen)

 95. Saittam zegt :

  @ PB: boefje

 96. PB zegt :

  Ik heb een hekel aan spam! Meer zelfbescherming. Ik wacht de nieuwe mail rustig af.

 97. goedgelovig zegt :

  @ PB: Ongeacht welk mailadres je gebruikt op GG, deze is nooit zichtbaar op de site, dat is afgeschermd. Dus crawlers kunnen er ook niets mee.

 98. PB zegt :

  Ik ben van nature wat aan de voorzichtige kant. Moet ik trouwens geen bewijs van goed gedrag inleveren?

 99. GELDNET zegt :

  Toch even een reactie op ds. dre. Het is goeg gebruik om dkit soort controles zeker niet alleen te doen en het was zondermeer opbouwend bedoeld. Zekers als controller weet je dat toch wel. Dus niet zo gauw verkeerde conclusies trekken svp. Bedankt voor je hulp en die van je compaan.

 100. Droppie zegt :

  @ Ds Dre en PB:
  Succes! Ik ben benieuwd naar jullie bevindingen!

 101. Ds Dre zegt :

  @GELDNET. Als intern controller weet ik ook als ik met bevindingen kom die managers niet leuk vinden, ik degene ben die wordt aangevallen. (Don’t shoot the piano-player) Dat is geen theorie dat is de praktijk die ik heb meegemaakt. Daar is opzich niks mee, handig is dan dat de Raad van Bestuur wel vertrouwen heeft en staat voor de bevindingen. De accountant controleert mijn bevindingen voordat ze die overneemt, dat vind ik logisch aangezien zij een goedkeurende verklaring moeten afgeven.

  Wat ik uit de reacties opmaak is dat er een aantal mensen zijn die graag van ons willen horen hoe slecht het bij TRIN geregeld is, Mattheus een zakkenvuller is, fraude wordt gepleegd of wat dan ook.
  Dat mag je allemaal best willen, maar met die opdracht ga ik er niet heen.
  Ik zie mijn opdracht: in hoeverre kunnen we antwoord krijgen op de vragen die in dit topic over de financiën zijn gesteld en in hoeverre kunnen wij als buitenstaanders de onderbouwing van de antwoorden als betrouwbaar overnemen.
  Niet meer en niet minder. Waarschijnlijk wat minder zwart/wit dan menigeen wil.
  Althans zo ga ik te werk, zal nog overleggen met PB wat zijn insteek is.

 102. Droppie zegt :

  @ Ds. Dre
  Goeie reactie! Ik bedoelde in elk geval niet dat ik hoop dat jullie een hoop financiele rotzooi aantreffen. Ik hoop gewoon dat dat allemaal goed blijkt te zijn bij TRIN.
  Vragen (zo goed als mogelijik) beantwoord, kunnen we het weer over andere dingen hebben op GG : )

 103. PB zegt :

  Na overleg met Goedgelovig heb ik besloten om me terug te trekken als kandidaat onderzoeker. Ik hoop dat iemand anders bereid is om Ds Dre te begeleiden. IK denk dat hij gelijk heeft met bovenstaande opmerking en dat het gaat om objectief naar de feiten te kijken en uit te gaan van het positieve in de mens. Dat lijkt me ook voor TRIN gelden.

 104. fordo zegt :

  Ik zou graag willen. Als ik ook maar iets verstand had van geld zou ik het doen, daarnaast zou ik ook moeite hebben met het PB probleem.

 105. Johan zegt :

  Wat is het PB probleem dan?

 106. John zegt :

  Ik ben er eigenlijk wel voor dat onze eigen Johan mee gaat. Die lijkt me wel betrouwbaar en wat verstand hebben van geldzaken. ik zou zelf ook wel mee willen gaan (al weet ik niet wat ik als maatschappelijk werker toe te voegen heb) maar ik acht mezelf in dezen ook niet helemaal onbevooroordeeld.

  Anders eventueel iemand van Goedgelovig zelf als ‘journalist’?

 107. PB zegt :

  @Johan,

  GG voorzag potentiele problemen. Het siert ze dat ze hun kandiaten zorgvuldig uitkziezen. En de rotte appels er uit vissen. Mocht je dit nog te vaag vinden, dan mag je GG wel mailen voor de volledige motivatie. Het lijkt me beter om dat hier niet neer te zetten.

 108. PB zegt :

  @Fordo,

  Wat weet jij van het PB-probleem??

 109. goedgelovig zegt :

  We hebben PB om redenen van zorgvuldigheid geadviseerd om deze klus niet te doen. De term ‘rotte appel’ is wat misplaatst, aangezien de integriteit van PB hier niet ter discussie staat.

 110. Johan zegt :

  @ John: Bedankt voor het vertrouwen. Ik vind het zeker belangrijk dat iemand namens ons forum de boeken doorloopt, maar ik doe het zelf liever niet. De reden is dat goede vrienden van me actief meewerken in de TRIN-organisatie. Ik zou het lastig vinden als dat relationele fricties zou veroorzaken.

 111. Maurits zegt :

  Ik ga voor de blonde vraag van de dag (wellicht) maar wat moet je kunnen? Dan zou ik makkelijker ja of nee kunnen zeggen…

  @John: dag vakbroeder 😉

 112. John zegt :

  We hebben bijna allemaal kritiek op TRIN, maar blijken er ook bijna allemaal vuistdiep in te zitten 😛

 113. John zegt :

  @maurits.
  Dag collega 🙂 mooi vak he?

 114. goedgelovig zegt :

  @ Maurits: De enige criteria zijn gezond verstand en je niet laten afbluffen met mooie woorden, maar doorvragen op punten waar dat nodig is.

  @ John: TRIN is de laatste drie, vier jaar heel snel gegroeid en heeft een enorm scala aan activiteiten ontwikkeld door het hele land. Daardoor kennen veel christenen in de charismatische hoek wel mensen die bij TRIN betrokken zijn. Ieder zal zijn eigen afweging moeten maken in hoeverre vriendschappen of familierelaties conflicteren met deze niet al te ingewikkelde klus.

 115. Maurits zegt :

  Dat is dus het ‘voordeel’. Ik heb niet zoveel met TRIN, niet + of -. Vandaar mijn vraag naar wat ik zou moeten kunnen.

  Yo Ds Dre, answer the question ;).

  @John: mail me eens, als je t leuk vindt. Ik ben bijv. op zoek naar werk….

 116. Maurits zegt :

  @GG: dit wordt een slowchat :). Maar goed, bij deze geef ik mij op.

  Even wat luchtigers: gaat goedgelovig.tv ook mee :D? Voor een SBS achtige reportage???

 117. goedgelovig zegt :

  @ Maurits: Check je mailbox voor de contactgegevens van Ds Dre.

  We hadden graag een item voor Goedgelovig.tv gemaakt met TRIN, maar beschikken nog niet over een spontane presentator.

 118. Ds Dre zegt :

  Ik ken 1 iemand die een kerstkaart van TRIN heeft gekregen. Goed he.
  De criteria van GG zijn niet helemaal de mijne.
  Inderdaad gezond verstand, doorvragen, maar in afbluffen zit al een oordeel in.
  Ik heb geen behoefte aan smaakpolitie-achtige taferelen.

 119. goedgelovig zegt :

  @ Ds Dre: Doe het gerust op je eigen manier, we hebben er vertrouwen in.

 120. GELDNET zegt :

  Ds. Dre. Je antwoord op mijn reactie roept toch nog een reactie op. Zoals al gezegd het was goed bedoeld maar toch ga je het stellen alsof wij alleen het nagtieve maar zouden willen zien. Dit doetonrecht aan de enorme discussie die nu al weken aan de gang is. Wij willen alleen maar een goed onderzoek door meer dan 1 persoon. Dat is gewoon duidelijk en dat doet niets af aan jouw kwaliteiten. Onze reactie is dus gewoon positief bedoeld ( nogmaals ) en 2 controllers weten nog altijd meer dan één ( ook dit is geod bedoeld )! Neemt niet weg dat een kritische blik die ook opbouwend is absoluut geen verkeerde zaak is!

 121. Johan zegt :

  Je niet laten afbluffen door mooie woorden vind ik een terecht advies bij TRIN. Zo is deze hele discussie begonnen, want TRIN heeft gewoon een reputatie van dingen mooier voorstellen dan ze zijn. Dat is geen vooringenomenheid, maar een vaststelling.

 122. Maurits zegt :

  Als je goed en wel beschouwd gaan naar goed voornemen Ds Dre en ik de kascommissie zijn. Dat er veel mensen grote verwachtingen hebben, kan en mag. Vergeet niet dat we uiteindelijk uit zijn op zicht krijgen of de financiele huishouding klopt.

  Anders wordt het GG vs. TRIN, terwijl dat niet de intentie is, zoals die op mij overkomt. Dus niet teveel presitge. Gewoon ff checken.

 123. GELDNET zegt :

  Maurits. Prima reactie. Zo was de onze ook bedoeld.

 124. John zegt :

  Ik vind het wel spannend allemaal, ik moet er nu al weer van plassen 🙂

 125. GELDNET zegt :

  Redactie GG: Wij kennen iemand bij het programma Netwerk die nog veel meer weet van met name Trin dan wat er tot nu toe boven tafel is gekomen. Jullie vroegen om meer info een paardagen geleden. Is dat niet wat voor jullie?

 126. John zegt :

  @Geldnet

  Als je bronnen hebt, laat maar zien zou ik zeggen 😉

  @Ruitje.

  Weet jij al wat meer van die aflevering van Ermelo 3851PX? Kan voor wat leuke achtergrondinformatie zorgen.

 127. goedgelovig zegt :

  @ GELDNET: Kun je even per e-mail contact met ons opnemen? Tips worden discreet behandeld.

 128. Mustafa zegt :

  Tip: zet een contact form ergens op een pagina zodat mensen makkelijk tips kunnen indienen. Verlaagt de drempel.

 129. Johan zegt :

  @ Mustafa: Alsjeblieft geen contactformulier dat je moet invullen. Gewoon mailen gaat een stuk sneller. Ik ben blij dat GG no-nonsense is.

 130. Mustafa zegt :

  @Johan: het invullen van dat contact formulier werkt exact hetzelfde als het plaatsen van een reactie hier. Het enige verschil is dat je reactie niet open en bloot onder een bericht komt te staan maar in de mailbox van GG terechtkomt (na een spam-controle door Akismet).

  En natuurlijk kun je ook gewoon mailen. (Via mail is het trouwens wel meer gedoe om anoniem te tippen, mocht je dat willen.)

 131. goedgelovig zegt :

  @ Mustafa: We zullen er even naar kijken. Ook bij tips per e-mail is anonimiteit wat ons betreft gegarandeerd.

 132. jesuslover zegt :

  ik vind dit goede vragen,
  ik geloof dat TRIN zuiver is, zowel in geld als heiligheid ect. maar het is goed om dit opte vragen om problemen te voorkomen.
  maar dit komt helemaal goed uit, weet ik zeker.
  ben benieuwd wat goedgelovig dan doet? da klopt trin opeens wel
  hahaha
  WE LOVE TRIN! en alle mederwerkers! god bless

 133. goedgelovig zegt :

  @ jesuslover: Als het klopt, dan is Goedgelovig oprecht blij.

 134. jesuslover zegt :

  ok cool!!!

 135. henkvanderveen zegt :

  Wat is hier eigenlijk uitgekomen een jaar na dato?

%d bloggers liken dit: