TRIN wint Gouden Bikini

mattheusvdsteenDe Gouden Bikini 2008, de prijs die satirische website Goedgelovig.nl uitreikt aan de kerk of christelijke organisatie die zich het afgelopen jaar in Nederland op de meest wereldvreemde manier heeft onderscheiden, gaat naar TRIN. Tot en met Oudejaarsavond konden lezers van Goedgelovig hun stem op eerst tien genomineerden en vervolgens de twee sterkste kandidaten uitbrengen. TRIN, de afkorting van Touch, Reach and Impact the Nations, de charismatische organisatie van Mattheüs van der Steen, won in de finale met 54% van de stemmen nipt van moraalactivist Bert Dorenbos.

Van der Steen kondigde voor 2008 met veel tam-tam een opwekking (massale geestelijke herleving) in Nederland aan, en huurde daarvoor zelfs de Amsterdam Arena af, maar schakelde al snel een tandje terug met opgehypte oppep- en gebedsgenezingsdiensten onder de naam Revival Fire Nights. TRIN blinkt volgens de lezers van Goedgelovig uit in wereldvreemdheid. Daarbij gaat het om de nogal megalomane (niet-realistische) opwekkingsclaims die TRIN-oprichter Mattheüs van der Steen uitdraagt, de manier waarop de Lakeland-‘opwekking’ met Todd Bentley door TRIN werd opgehypt en vermarkt als zogenaamde ‘Dutch Outpouring’, de oprichting van een ‘apostelcoalitie’ en ‘partnerconcept’ naar Amerikaans televisiedomineemodel, en het charismatische jargon in bijeenkomsten waar buitenstaanders vaak geen touw aan kunnen vastknopen.

goudenbikiniprijs2TRIN is ook wereldvreemd omdat deze organisatie binnen de christelijke wereld weliswaar voor deining zorgde, maar daarbuiten vrijwel niet bekend is. De uitgesproken charismatische bijeenkomsten van TRIN drukken ook hun stempel op het nuttige werk dat deze organisatie doet onder armen en verdrukten. Uit de lezersstatistieken van Goedgelovig en de zoekstatistieken van Google blijkt dat TRIN zichzelf in 2008 stevig op de kaart heeft gezet. De Gouden Bikini vormt daarom een waardige afsluiting van het jaar.

De prijs die bestaat uit een digitale gouden bokaal met daarop een gouden bikini, is vandaag per email uitgereikt aan TRIN-voorman Mattheüs van der Steen. Goedgelovig-lezers kunnen ook persoonlijk hun felicitaties aan TRIN uitbrengen op info [apestaart] trin.nl. De Gouden Bikini 2008 is vernoemd naar de bekende Hunkemöller-bikini waartegen het Utrechtse ChristenUnie-raadslid Mirjam Bikker bezwaar maakte. Als protest tegen dit soort moralistisch kleinchristelijk activisme (christenen die altijd ergens tégen zijn, of het nu een billboard met bikini, Madonna aan het kruis, of onschuldige kerstcartoons in een reclamefolder van Dixons zijn) maakte Goedgelovig.nl van de gouden bikini het symbool van wereldvreemdheid.

Advertentie

100 Reacties op “TRIN wint Gouden Bikini”

 1. PB zegt :

  Mattheus,

  Gefeliciteerd! Je hebt het verdiend!

 2. Lieke zegt :

  Een terechte winnaar. Ik hoop voor Mattheüs dat de bikini past, dan heeft hij wat leuks om aan te trekken op zijn volgende vakantie naar de Malediven (of was het de Seychellen?).

 3. Vleertje zegt :

  Ahhh mijn held…. Ik ben er ondersteboven van, zo blij!

 4. Kaas zegt :

  Felimail is verstuurd:

  Van harte gefeliciteerd met de gouden bikini van goedgelovig.nl

  Dat is nog eens wat anders dan goudstof tijdens de worship. Een hele bikini! En jullie verdienen hem. Soak in het staartje kerstvakantie maar lekker weg in een mooi bad met de bikini, dan wacht ik op de opwekking die nu wel weer in 2009 zal gaan komen…

  Nogmaals van harte!

  Kaas
  _______________

  En hier iedereen natuurlijk een humor- zegenrijk 2009 gewenst!

 5. relirel zegt :

  jammer dat Dorenbosch het niet heeft gehaald, maar Mattheus is zeker ook een terechte winnaar. keep on going TRIN, een beetje meer geloof nog en de opwekking komt er zeker!!

 6. Ruitje zegt :

  Inderdaad de terechte winnaar.

  Zal TRIN volgend jaar weer de winnaar zijn? Want TRIN roept elk jaar dezelfde ‘fantastische’ dingen over de opwekking die gaat komen (of er al is?), maar als die nou weer niet komt, zou TRIN toch weer genomineerd moeten worden…

  En 2009 is er weer ‘Heaven on Earth’… blijkbaar is het in 2008 niet helemaal gelukt om de hemel op aarde te krijgen. 😉

 7. Jan Willem zegt :

  Misschien kunnen jullie Ari Geelhoed en Johan Th. Bos vragen om deze troffee te overhandigen. Willen ze vast graag doen!

 8. goedgelovig zegt :

  Het stond gisteren ook in De Pers:

  Kleine correctie: Dat Goedgelovig een reactie zou zijn op het gouden bikini-protest van de CU klopt niet. Goedgelovig ging een week eerder al van start.

 9. Peter zegt :

  @Lieke Het waren de Maledieven. Op de vervolgde Christenen lijst van Open Doors staan de Malediven op nr 4. (Na Nord Korea, Saoedi Arabie en Iran)
  De Seychellen, staan er voor zover ik weet helemaal niet op. Of dit de Seychellen daarmee uitsluit voor deze profetisch gevoelige gebedsleider, weten we niet.

 10. nikki zegt :

  Een prijs naar een valse leraar……….dit is ECHT de tijd v/d grote afval.

 11. brambonius zegt :

  om in die bikini te kunnen passen moet je afvallen ja…

 12. Ruitje zegt :

  citaat reactie Mattheus bij ND:
  “TRIN-leider Mattheüs van der Steen ,,kan ontzettend lachen” om de prijs, zo verklaarde hij gisteren. ,,Het is goed als je werk met een korrel zout wordt genomen. Dat is echter minder wereldvreemd dan gedacht – voor ons werk in India staan we bijvoorbeeld drie keer per maand met onze enkels in de blubber.”

  Weet je dat ik me al een tijdje afvraag wat TRIN nou precies in die landen doet, of het klopt? Het is zo ver weg, dat er niet iemand even gaat controleren wat er allemaal waar is van de geldbesteding en het werk voor ‘weduwen en wezen’….

 13. Peter zegt :

  @ruitje ..ja ik kan mij nog herinneren dat de ‘Rhema’ gemeente ‘van’ Gert Jan Agtereek ook weeshuizen had in Afrika. Uiteindelijk begrijp ik dat hij daar ook naartoe is gevlucht om aan de FIOD te ontsnappen en er nauwelijks wezen waren, maar wel ‘het geld’. We mogen toch hopen dat dit met TRIN anders zit. Maar, enige financiele openheid ligt niet in de planning, heb ik begrepen.

 14. Ruitje zegt :

  TRIN wil vast ook de gouden bikini van 2009…

  Nieuwsbrief citaat:
  “Opwekking en Transformatie ! Dat is ons verlangen: als Trin samen met onze partners en partner-organisaties gaan voor opwekking en transformatie in Nederland! We dagen u uit om u zo spoedig mogelijk op te geven voor deze levensveranderende conferentie.”

  Er gaat dus (al)weer een opwekking en transformatie komen! En de conferentie Heaven on Earth is levensveranderend?? Het is gewoon big business aan het worden. Beetje ‘Emiel Ratelband’?

  Ik dacht dat geloven in God en in Jezus levensveranderend was…

 15. verplichte velden zegt :

  als je wil kijken of het geld van TRIN echt terechtkomt waar het hoort te zijn, kan je zo op een reis met TRIN mee. Je kan ook zo in de boeken kijken ( op te vragen bij de KvK )

  Heel knap al dat gezeik op TRIN, maar wat doen we zelf om de weduwen&wezen te helpen ?

 16. Ruitje zegt :

  @verplichte velden, ook makkelijk om jouw laatste zin hier neer te zetten.

 17. Peter zegt :

  @verplichte velden 1. je link werkt niet (veelbetekenend?)
  2. Het is niet gebruikelijk dat stichtingen hun jaarcijfers in het KVK register deponeren. ‘de boeken’ zoals jij het noemt, zijn nooit te vinden in het KVK register. TRIN heeft drie registraties bij de KVK,
  TRIN bookshop en TRIN events onder 1 kvk nummer (08166829) als en stiching TRIN onder een apart nummer (08109065).
  Kun jij bevestigen dat er onder deze registraties cijfers te vinden zijn die laten zien hoeveel geld per locatie daar terecht gekomen zijn? (Dus niet de reis en verblijfskosten van M en R) (Dat kun je alleen wanneer je het zelf naar de KVK gestuurd hebt, of wanneer je het geld besteedt dat het opvragen van eventuele stukken kost. Misschien kun je deze stukken opvragen als pdf en ze naar GG sturen voor een link op de site?
  Tot dat moment denk ik dat je of heel goedgelovig bent of deel van TRIN bent en desinformatie verspreidt.
  Dus laat maar zien die cijfers.

 18. Piet zegt :

  Ik denk dat goedgelovig,nl de GOUDEN EIKEL heeft verdient, ga eens met mensen praten die met TRIN op outreach zijn geweest. Nee doe ook maar niet want dan ga je je misschien wel afvragen hoe het met jezelf gesteld is… slaap maar lekker verder…….

 19. ouwesok zegt :

  @Piet. De bedoeling is toch juist om mensen wakker te schudden, te laten nadenken. Slapen doe je in je bed niet op internet.
  Jij hebt blijkbaar een goede tijd met TRIN gehad. Grijp je kans, deel uit die zegen!! (nee dit is niet grappig bedoeld)
  Vanwaar deze verbittering als mensen kritisch zijn en zich op een andere manier nl. in de financiele wegen van TRIN verdiepen?

 20. Ruitje zegt :

  TRIN doet misschien best goede dingen, maar de dingen die ze verkondigen, zijn niet altijd even zuiver op de graat. Vreemde dwaalleren en eerst helemaal achter Lakeland en Todd Bentley staan, het kopiëren en dan vervolgens net doen of je niks met Lakeland te maken hebt. En dat vind ik wel iets waar je eens naar moet kijken.

 21. Piet zegt :

  Er is niets mis met de Boodschap van Lakeland en Tod Bently. Dat Todd Bently een scheve schaats heeft gereden doet niets af aan de Boodschap en de Vrucht. Kijk eens na David, wat deed met Batseba???? het is zooooooooooo makkelijk om langs de lijn commentaar te hebben. Dat die dei GOUDEN EIKELS van goedgelovig dus ook!!!

 22. Ruitje zegt :

  Beste Piet, ik denk dat je niet weet wat er momenteel allemaal in Amerika speelt en rond Todd Bentley. Fresh Fire heeft gemeld dat Bentley al een relatie met een andere vrouw had tijdens de Lakeland conferentie. Bentley heeft misschien een aantal scheve schaatsen gereden, maar weigert de overspelige relatie op te geven (volgens Fresh Fire en anderen). Hij weigert zich in te zetten om zijn huwelijk te redden. Dat is dus iets heel anders als in het verhaal van David.

  David beleed zijn schuld en droeg de consequenties. Als je tijd nam om alles eens goed te onderzoeken en je bijbel helemaal te lezen, zou je schrikken van de leugens en het gedraai, niet alleen van Bentley, maar van al die zogenaamde profeten en apostelen om hem heen. Ze zijn zo profetisch, maar zagen niet dat Bentley’s leven een leugen was de afgelopen maanden…

  Ik heb Lakeland-meetings meerdere keren gezien op God-tv en weet dus wat ik heb gehoord en gezien. Dus niet ‘van horen zeggen’. Het klopte niet wat daar aan de gang was.

 23. PB zegt :

  Nog iets over de “vrucht” in Bentley’s leven:

  Is veroordeeld geweest wegens sexueel misbruik van een minderjarige.
  Onderzoek door een TV stations (Nighline) toonde aan dat geen en genezing geverifieerd kon worden. Daarna werd Bentley voor korte tijd geschorst.
  Hij is ook beschuldigd van overmatig alcohol gebruik.
  Medewerkers en voormalige mederwerkers noemen hem een ‘pathologische ‘ leugenaar.
  Dit is nog maar het topje van de ijsberg.

  Als je zijn leerstellingen gaat bekijken en wat hij over engelen zegt (en zich daarin regelmatig tegenspreekt), rijzen de haren je te berge.

  Conclusie: de vrucht in z’n leven verdient zeker geen schoonheidsprijs!

 24. ouwesok zegt :

  @piet. Ik vind jouw reactie felheid alsof je theewater aan de kook is.
  Van rust in de Geest is niet veel te merken….
  De zogenaamde eikels van deze site zijn mensen die proberen te doorgronden en daarbij kritische vragen stellen en daardoor elkaar de discussie met elkaar aangaan Ook daarmee kun je de fout ingaan. Als je maar van je fouten wilt leren. Dan gun ik ook Bently toe.
  Maar van rotte peren, kun je beter afblijven.

 25. Ruitje zegt :

  @ouwesok, wel oppassen met rotte peren want die gaan gisten en voor je het weet ben je ‘dronken in de geest’… 😉

 26. goedgelovig zegt :

  UPDATE: Ook IKON Kerknieuws besteedt aandacht aan de bikini:

  http://www.ikonrtv.nl/kerknieuws/nieuws.asp?oId=14504

  Leuk citaat van ene Piet: “Een beetje zelfspot kan geen kwaad, maar ik vraag me af of er bij goedgelovig.nl wel Christenen zitten. Ik denk meer dat het “geestelijk dode” kerkbankvullers zijn, als ze al in de kerk komen. Wat Trin doet is Gods werk, daar twijfel ik geen seconde aan. Een dergelijk prijs zal ik dan maar zien als een stomme zet van satan om publiciteit te veroorzaken.”

  Onze dag is weer goed.

 27. Ruitje zegt :

  @goedgelovig: Piet snapt er weer helemaal niks van… 😉

 28. Peter zegt :

  Er zijn gelukkig mensen die fouten durven te maken als ze proberen de wereld te veranderen. Niet iedereen heeft dezelfde moed….

 29. Ruitje zegt :

  Fouten maken prima, maar durf dat dan ook toe te geven… en dat ontbreekt er helaas nog wel eens aan.

 30. goedgelovig zegt :

  @ Ruitje, Piet en anderen: Voor de goede orde: Er is duidelijk gemotiveerd waarom TRIN de Gouden Bikini ontvangt: haar megalomaan-charismatische optreden. Dat doet niets af aan goed werk wat deze organisatie naar verluidt ook doet in weeshuizen en vluchtelingenkampen. Als Dorenbos de prijs had gewonnen, was dat ook voor zijn publieke optreden geweest, en had dat niets afgedaan aan de pro-life hulpverlening die zijn organisatie verricht.

  Opmerkingen van sommige lezers over mogelijk financieel misbruik bij TRIN zijn zonder feitelijke onderbouwing puur speculatief. TRIN verzorgt ‘bedieningsreizen’ naar ontwikkelingslanden en enkele verslagen daarvan staan op hun site. Elke organisatie die een algemeen nut beoogt doet er verstandig aan openheid over de financiën te geven en de boeken door een externe accountant te laten controleren. Of TRIN dat doet, is ons niet bekend.

 31. Kaas zegt :

  pietje, pietje, pietje… Kom eens met een nieuwe reactie?

  Heerlijk zo’n jaarwisseling: Kijk nu al uit naar de nieuwe Bentley en de zoveelste outpouring / outburst / revival. Goedgelovig, keep on going!

 32. Johan zegt :

  @ Piet: Mensen die omdat ze God zoeken naar Lakeland zijn gekomen, kunnen daar best een ontmoeting met God hebben gehad of door Hem zijn genezen. Maar het argument ‘God kan met een kromme stok ook wel rechte slagen maken’ mag nooit worden gebruikt om een kromme stok te legitimeren. Je vergelijking tussen Todd Bentley en koning David klopt gewoon niet. David kreeg een profeet op zijn dak en bekeerde zich. Het kostte hem zelfs zijn kind. Todd heeft zich niet laten corrigeren en ligt nu in een echtscheiding.

 33. cornelis zegt :

  nou, dorenbos, volgend jaar beter he?
  bedenk maar weer iets wereldvreemds dan!
  sterkte!

 34. Droppie zegt :

  @goedgelovig
  Bedankt voor jullie reactie. Zolang er geen aanwijzingen zijn dat TRIN niet zorgvuldig met z’n financien omgaat is het niet netjes om daarover te speculeren. En waarom zouden we ook? Er zijn genoeg andere TRIN-dingen om over te schrijven, je te vermaken, verbazen en te treuren.

  Anyway, Matteus, gefeliciteerd!

 35. Piet zegt :

  @Johan,…..<> Dit is dus weer zo’n voorbarige conclusie van een vooringenomen iemand. Holang heeft David er over gedaan?

 36. Peter zegt :

  @goedgelovig Natuurlijk hebben jullie gelijk dat je niet moet zeggen dat er iets niet klopt, tenzij je met feiten kan komen. Het tegenovergestelde is ook waar;, de claim (van Verplichte Velden) dat TRIN transparant is over hun financien wordt niet hardgemaakt . ‘Kijk maar in het KVK register’ is een dwaalspoor. Niet-Transparant zijn heeft toch een reden?
  Christelijke instellingen zijn in zijn algemeenheid nogal aarzelend in dit soort openheid. Christianity Today berichtte daar onlangs over ( http://www.christianitytoday.com/ct/2002/novemberweb-only/11-11-53.0.html) en verweest naar een lijst met uiterst zwijgzame organisaties (over hun financien dan) http://www.ministrywatch.com/mw2.1/pdf/tw1102.pdf
  In deze lijst komen een aantal zeer bekende charismatische organisaties voor.

 37. fordo zegt :

  @goedgelovig: het is wel waar wat jullie zeggen over de financiën, maar Matheus wilde zijn wereldvreemdheid ontkennen met een verwijzing naar werk in India… hij begon zeg maar…..

  het is ook wel begrijpelijk dat TRIN vreemd wordt aangegeken, er zijn zoveel kerken/groepen waar zij op lijken waarvan wel bekend is dat ze sjoemelen. Maart het is waar, dat maakt ze nog niet schuldig

 38. Oud-Medewerker zegt :

  En terecht!

  Rebekkah past hem vast wel. 😛

 39. Ettje zegt :

  Meestal is het zo: als mensen kwaad worden, zo heftig reateren, schuilt er net iets te veel waarheid in wat er gezegd wordt…

  Wens jullie allemaal Heil en Zegen voor 2009.
  Nuchter Heil en met de voetjes op de vloer Zegen! 🙂

 40. martin borgdorff zegt :

  Overigens wel opvallend dat Mattheus van der Steen geheel open en bloot onder zijn eigen naam zijn ding doet en de woordvoerder van deze website zich als met een pseudoniem ervan af doet in de pers als zijnde Andries. Volgend jaar “Andries” van deze website als meest anonieme christen verkiezen?

 41. Johan zegt :

  @ martin borgdorff: Mijn favoriete spreuk: “Liever een wijs man die anoniem blijft dan een dwaas man die zijn eigen naam rondtoetert.” En wat dat ‘open en bloot’ betreft: de keizer had ook geen kleren aan.

 42. kwakje zegt :

  lp dorenbosch is helemaal niet wereldvreemd. de wereld vindt hem vreemd!

  dat is heel wat anders.

 43. Johan zegt :

  @ kwakje: Waarom heet je ‘kwakje’? Het zal toch niet…

  Er zijn blijkbaar ook christenen die Dorenbos wereldvreemd vinden. Raar hè.

 44. Leen uit Meppel zegt :

  Van harte proficiat Mattheüs met je gouden bikini!
  Deze prijs valt slechts hen ten deel die nog weleens ‘buiten de lijntjes’ lopen.
  Overigens, zou je de bikini ook eens aan mij willen uitlenen …?
  Enne… de Opwekking gaat zéker komen , daarvoor houdt God teveel van mensen!
  Blessings!

 45. Jan Willem zegt :

  Waar het gaat om transparantie is het voor een stichting die afhankelijk is van giften normaal om het jaarverslag beschikbaar te stellen. Daar hoef je als ‘donateur’ niet voor naar de kamer van koophandel maar het is voor een stichting eigenlijk not done om die niet online beschikbaar te hebben voor de achterban. Daarnaast kan ook een keurmerk zoals het CBF keurmerk of het RFB keurmerk inzicht geven waar het geld naar toegaat. Het CBF keurmerk garandeert bijvoorbeeld dat een stichting niet meer dan 25 procent uitgeeft aan fondsenwerving.

 46. Ruitje zegt :

  @Jan Willem, zou TRIN een CBF of RBF keurmerk hebben?

 47. Johan zegt :

  Een kleine kanttekening bij CBF/RBF: dit loont alleen voor grotere stichtingen, want het kost best wat om aan deze standaard te voldoen. TRIN valt met ongeveer 20 voltijds medewerkers zeker in deze categorie, maar ze zijn nog vrij jong en ik kan me voorstellen dat dat er nog niet van is gekomen. Het door een externe accountant opgemaakte jaarverslag publiceren op de site lijkt me wel een goed idee.

 48. Ds Dre zegt :

  In de eerste ronde heb ik niet op TRIN gestemt maar op manna omdat mijn medeforumleden en ik er uitgecencureerd zijn. In de tweede ronde op TRIN gestemt en nu in het commentaar van Piet lees geheel terecht. Een dominee zit niet in een kerkbank, maar ja weet Piet veel. Naast rondrennende en schreeuwende voorvangers zijn er ook mensen die op een andere manier voorgaan in een dienst. Enne communie doen we staande.

 49. Ruitje zegt :

  Hé Ds Dre, daar ken ik je natuurlijk van, manna!

 50. Piet zegt :

  Ik blijf erbij na een aantal reacties te hebben gelezen dat het hier barst van de “Gouden Eikels” Alles wat er buiten jullie bekrompen kerkmuur wereldje gebeurd is voor jullie “wereldjevreemd” Ga vooral door met profeten te vermoorden…… Dit is het oordeel, dat het licht in de wereld gekomen is en de mensen de duisternis liever gehad hebben dan het licht, want hun werken waren boos. …..

 51. Johan zegt :

  @ Piet: “Ga vooral door met profeten vermoorden…” Heb ik iets gemist? Wie is er wanneer en waar door wie vermoord? Als er echt een moord is gepleegd op deze site (GG, primeur!), dan moet je direct aangifte doen bij de politie. 😉

 52. Felix zegt :

  @ Piet: Bedankt voor het compliment. Ik neem aan dat deze pluim voor alle reageerders van deze site is? Ik was al blij geweest met een bronzen eikel.

  Het argument dat ‘profeten worden vermoord’ wordt meestal gebruikt door mensen die overtuigd zijn van hun eigen gezalfde status en geen kritiek kunnen hebben. Wat Goedgelovig doet is toetsen en onderscheid maken tussen profeten en wannabe-profeten. Lijkt me heel gezond.

 53. fordo zegt :

  als dit het licht is, ja, dan kies ik voor duisternis

 54. Geke zegt :

  Wee u wanneer alle mensen wel van u spreken.Lucas 6:26.Dus Matheus ga door!!!!

 55. Piet zegt :

  @Felix, Goedgelovig toetst helemaal niets, maar schopt slechts tegen alles wat “hun wereldje vreemd” is, dat is iets heel anders. Om te kunnen toetsen heb je INZICHT nodig. Menigeen laat het gebrek daaraan zien en schreeuwen slechts over hun “muurtje”

 56. goedgelovig zegt :

  @ Piet: Voor je informatie: van de 15 mensen die bijdragen aan deze site zijn er drie goed thuis in de charismatische wereld. We zijn dus heel behoorlijk geïnformeerd en krijgen ook veel tips van lezers uit die hoek door. We weten ook dat, zoals jouw reactie ook aantoont, er weinig zelfkritiek is in charismatische kringen. Waar komt toch die merkwaardige gedachte vandaan dat het plaatsen van een kritische noot bij een nogal doorzichtige charismatische promotiestijl die weinig met het werk van de Geest als zodanig te maken heeft gelijk zou staan met ‘gebrek aan onderscheid’? We zouden wensen dat er meer van dat soort onderscheid in de charismatische wereld zou zijn.

 57. Piet zegt :

  @Goedgelovig, kritiek, vragen okee, maar jullie zitten teveel op de “geenstijl.nl” toer eerst afkraken en dan nadenken, hetzelfde geld voor de manier waarop Doorenbos hier bejegend word. Abortus is moord!!! Misselijk gewoon zoals jullie het hier brengen. Prima actie met die foetussen. Ga eens nadenken voor je wat roept/doet.

 58. Johan zegt :

  @ Piet: Ieder z’n mening, maar je kunt niet zeggen dat GG niet nadenkt. Ik vond die actie van Dorenbos juist ondoordacht. Uit een poll op Manna of Oneway (ben even vergeten welke) bleek dat 75% van de christelijke bezoekers zich niet kon vinden in de methode Dorenbos. Dat jij bij die 25% hoort die het wel goed vindt of die 0,005% die met een fakkel bij de abortuskliniek gaat posten is natuurlijk je goed recht.

 59. Piet zegt :

  @goedeglovig, ik denk dat die drie “charismatici” nog nooit een FireNight bij TIRN meegemaakt hebben.

 60. goedgelovig zegt :

  @ Piet: Fout gedacht. Bovendien staan de videos van een aantal FireNights integraal op internet. Tip: eerst nadenken en de feiten checken, daarna pas afkraken.

 61. Glenn zegt :

  Piet, dus als je de actie met de foetussen niet prima vindt dan denk je niet na?

  Het probleem is dat sommige mensen (en stiekem hebben we het allemaal, maar de een meer dan de ander) niet met kritiek om kunnen gaan. Binnen de christelijke wereld is dat dan ook eens ‘bijbels’ weg te wuiven middels ‘geest van kritiek’, ‘niet geestvervuld’ of ‘onnadenkend’. Dát is denk de reden dat TRIN deze bikini mag ontvangen.

  Een sterke leider is iemand die zijn zwakke kanten durft te tonen, toe te geven en deze met hulp van anderen weet om te buigen. Bijbels he? Schreef Paulus niet: “wanneer ik zwak ben, bent U sterk”?

 62. Piet zegt :

  Het probleem is dat de mens met zijn eigen maat meet en als het dan afwijkt….. word er afgezijkt…..

 63. Jan zegt :

  @Piet
  Het is: Afgezeikt

 64. Leen uit Meppel zegt :

  Nogmaals,van harte proficiat met je gouden bikini Mattheüs!
  Heb je hem al gepast of is ie nog niet naar je toegestuurd?
  Je kunt natuurlijk iemand wel een prijs toekennen maar daar hoort natuurlijk ook -in dit geval een tastbare gouden bikini bij! Beloven is één maar écht krijgen is twee natuurlijk…..
  Konstateer dat er door deze prijstoekenning veel ‘beweging in het water’ is!
  Van ‘steentjes gooien’ -alles en iedereen wordt erbij gesleept- tot gezonde weloverwogen geestesbewegingen.
  Hééééérlijk,wat een landje, óns Nederlandje, da’s het landje waar ik van hou !
  In ieder geval, er is beweging en beroering in het badwater.Nu maar hopen dat het kindje niet met het water zal worden weggegooid!
  Maar de Nederlandertjes een beetje kennende geloof en hoop ik dat zij door álle beweging en beroering heen de juiste keuze zullen maken en het doel-Jezus alleen- voor ogen zullen houden.
  Voor het overige : de Opwekking gaat zéker komen, daarvoor houdt God teveel van mensen,Goedgelovig of niet….!
  Blessings!

 65. goedgelovig zegt :

  @ Leen uit Meppel: Zou leuk zijn geweest, maar het betreft een digitale bokaal, die TRIN natuurlijk met gepaste trots op haar website kan zetten.

  Morgen op Goedgelovig een update over TRIN waarin het (wees)kindje een knuffel krijgt, het badwater wordt weggekieperd, en het spinnetje in de badkuip ook wat gerichte aandacht krijgt.

 66. Piet zegt :

  Nee Leen, die opwekking is al bezig maar als je Goedgelovig bent gaat ie aan je voorbij als een carnavalsoptocht!

 67. Johan zegt :

  Mooie vergelijking, Piet: een carnavalsoptocht. Met verklede mensen en charismatische praalwagens. Prachtig voor drie dagen per jaar.

 68. Glenn zegt :

  @Piet,

  Spiegel? Goedgelovig wordt nu in naam van Piet afgezeken omdat het niet aan de maat van Piet voldoet. Het geeft niet hoor, ik heb soms ook wel m’n vraagtekens bij GG, maar het stereotype ‘charismaat’ wordt wel duidelijk zo. Zonde, want ze zijn er ook zonder die hokjes/vakjes.

 69. Geke zegt :

  .ik stel voor om eens persoonlijk deze (wees)kindjes te bezoeken.Merk dat “goedgelovig” wel van aandacht houdt .wat het cbf keurmerk betreft om daarvoor in aanmerking te komen moet je wel even wat jaartjes bezig zijn .en ach , of iets,/beweging uit God is zal blijken of het “STANDHOUDT”dus afwachten “goedgelovigen”

 70. Glenn zegt :

  @Geke,
  CBF stelt geen eisen voor wat betreft de minimale tijd dat de stichting actief moet zijn.

 71. Piet zegt :

  Glenn, het stereotype charismaat bestaat net zo min als ze stereotype gereformeerde. Kijk ff beter over je muurtje

 72. Erik zegt :

  @Piet…. dat zegt Glenn nu toch juist??? Ik citeer: ‘want ze zijn er ook zonder die hokjes/vakjes’
  Lezen ff beter over je muurtje.

 73. Kaas zegt :

  Mooi man… Kritiek op charismatische lijders (o nee, korte ei) blijkt weer neer te komen op profetenmoord… Ben nu al een jaartje of zes weg uit deze hoek, maar er is nog steeds niks veranderd zo blijkt maar weer.

  Piet, ik hoop van harte dat je ogen ooit nog open gaan en je de charismatische charlatans op waarde gaat weten te schatten. als je die waarde ziet, dan is het niet eens zo gek dat er af en toe wat goudstof en edelstenen uit de hemel neerdalen. Hebben ze hard nodig daar! 😉

 74. Glenn zegt :

  @Piet,
  Ik bezoek een evangelische kerk en ben alleen de eerste 8 jaar van m’n leven in een gereformeerde kerk opgegroeid. Tevens ben ik geen lid van welke gemeente dan ook.

  Dus ik heb geen muur te verdedigen hoor.

  Piet, misschien kan jij iets over je kerkelijke en ministry achtergrond vertellen?

 75. Leen uit Meppel zegt :

  Vergelijkend met het eigen Nederlandse stadje Madurodam waar alles in het klein wordt uitgebeeld voor grote mensen en waar alles bedrijvig in de weer is geldt dit vaak ook met ons Nederlandertjes!

  Grote mensen die zich soms heel bedrijvig maar wel klein gedragen en kritiek maar al te graag en te snel inruilen voor cynisme en zich daardoor wellicht héél groot voelen!
  Maar wel vaak ten koste van de ander…

  Bedoeld is de kritiek betreffende geestelijke zaken én mensen die zich op dé Weg bevinden!.
  Het tafereel lijkt soms op mensen die in de berm neergezeten voortdurend kritiek leveren op diegenen die in de hitte op dé Weg de Vierdaagse trachten uit te lopen maar zelf geen stap verzetten ! Enkel maar kritiek leveren en zo wordt menig ego dagelijks gevoed! En zo kan het zijn dat ook Nederlandje z’n eigen ‘reuzen’ herbergt….Gevoed én in stand gehouden door kritiek. Reuzen van kritiek welteverstaan!
  Wat een heerlijk landje,óns Nederlandje! Toch ?
  Ik hou van Nederlandje.Waar een klein landje groot in kan zijn…
  Nergens maar dan ook nergens in de wereld vindt je zo’n landje als het onze!
  Ik hou van Nederlandje!

  Ik stel me zo voor =géén openbaring hoor…maar sluit dit ook niet op voorhand uit ……- dat de engelen hierboven -en misschien zelfs onze ‘Lieve Heer’ – elkaar soms aanstoten en zeggen wijzend naar het aardse Madurodam waar wij onze voeten drukken en vul zelf je eigen woonplaats maar es in: “moet je die Jan zien,heeft vandaag alwéér een ‘ véél te grote broek ‘ aangetrokken en denkt werkelijk dat zijn gelijk hét gelijk is zodat iedereen naar hém moet luisteren , zie ém eens kijken naar z’n broek…vindt zichzelf wel heel belangrijk….. ”
  “En Kees, die denkt dat hij het totale plaatje voor ogen heeft en iedereen moet waarschuwen voor ‘het grote gevaar”,wat dit ook in moge houden….
  “En kijk die Kareltje eens, die voelt zich zo te zien én te horen ‘de baas van geestelijk Madurodam ‘?
  “En Berend Botje, in of tóch buiten z’n bootje…, die denkt zelfs dat ie God moet verdedigen en ‘ de Winkel ‘ schoon moet houden “, zie ém lopen met ‘die grote bezem ‘…”
  En weer anderen lopen misschien met rollator ,wandelstok of ander attribuut richting God om Hem hiermee van dienst te kunnen zijn menende dat zij God moeten steunen en verdedigen anders valt Hij misschien van Zijn Troon.
  Nou,dát valt reuze mee hoor, Hij kan het ook heel goed zonder ons mensen af én onze kritiek….
  Soms meen ik in mijn geest iets van een Hemels Hoofdschudden waar te nemen ook al kan dit maar al te gauw als éen te hemels fata morgana worden uitgelegd zodat ook ik binnenkort een gouden broek ,pet of ander kledingstuk krijg toegekend.
  Ik neem dit ‘hemelse dilemma’ maar op de koop toe…
  Maar nu ff serieus;

  mensen vervallen zo gauw in negatieve discussies.
  Natuurlijk mag er gezonde kritiek met desnoods een vleugje -of ietsje meer- humor worden geleverd.
  En…Christenen mogen gezonde kritiek ook toelaten in hun leven,alles wat er gebeurt op het Christelijk erf is niet op voorhand oké.Mensen maken nu eenmaal fouten waarbij niemand het totale plaatje voor ogen heeft .Maar wanneer enthousiasme -i.h.b. in het christenleven verdwijnt blijft leven zónder inhoud over…Vormloos en koud.Liever iemand die fouten maakt in het leven meaar wel met een enthousiast elan z,n weg door dit leven gaat dan iemand die vanaf z’n eigen troon het zonder? fouten doet. Tja, gezeten vanaf mensentroon is kritiek leveren wel érg gemakkelijk,toch?
  Daar ZIT je dan met je grote gelijk,”nou,gefeliciteerd ermee dan”!
  Ook is kritiek leveren en soms ook ontvangen best lastig omdat geestelijke zaken , uitingen én gedragingen zich nu eenmaal niet gemakkelijk aan ‘het gezonde verstand” -lees: de natuurlijke mens laten verklaren.
  Moeten we daarom ons maar als blinden gedragen en alles voor zoete koek aannemen?
  Ik meen van niet.
  Gelovigen wordt aangeraden om alles te toetsen om zo het goede vast te houden .
  We zien dus dat het best wel goed is om ‘Goed-gelovig’te zijn.
  Kritisch toetsen is dus een advies om zelf veilig te gaan en ook de ander tot zijn recht te laten komen en niet op voorhand te ‘killen’.
  Gelovigen mogen ook leren te relativeren en soms eens hartelijk te lachen om anderen én…onszelf!
  Immers, wie het laatst lacht….

  Daarom mijn motto voor vandaag: “leef dicht bij Jezus, doe wat Hij van je vraagt en lach eens om jezelf” !

  Blessings!

 76. Bram zegt :

  @ Piet, @Geke en anderen. Door jullie reacties wek je de indruk dat de teneur van deze ‘draad’ is dat we TRIN graag zouden zien falen en verdwijnen ofzo. Ik mag niet namens andern spreken, maar denk dat ik dat mogelijk wel doe als ik zeg dat ik TRIN graag zou steunen, als het minder wereldvreemd, megalomaan, persoonsverheerlijkend en hypig zou worden en veel transparanter, helderder en gebalsneerder, realistischer, menselijker. Ik heb al een heel tijdje meegelopen op (o.a.) het Charismatische erf en mijn zorg is dat veel mensen beschadigd kunnen raken en hun hoop kwijt zullen raken terwijl de ‘leiders’ gewoon weer doorgaan naar het volgende avontuur.
  Dat is namelijk wat typisch met dit soort organisaties gebeurt. Het is namelijk moeilijk om al die claims waar te maken. Maar ik zou echt hopen dat het lukt, door de kracht van God!

 77. goedgelovig zegt :

  Ook Goedgelovig heeft niet de intentie TRIN af te breken. Wel scherp te houden.

 78. Ruitje zegt :

  Soms is het goed wat realistischer te zijn. God heeft ons niet voor niets verstand en hersens gegeven.

 79. Ruitje zegt :

  @Piet: profeten vermoorden doen we niet, we toetsen… En meten niet met onze eigen maatstaf, maar gewoon met de bijbel ernaast. En dan kom je tot de conclusie dat sommige dingen een beetje vreemd zijn.

  Paulus zegt: ‘Toets alles en behoud het goed, en mijdt het kwade.’ En Johannes roept ons op te toetsen uit welke geest iets is. Dus het kan geen kwaad om te onderscheiden (een gave van de Geest).

  En tot slot: wie bepaalt of iemand een profeet is? er lopen helaas heel wat zelfbenoemde ‘profeten’ rond die allerlei profetieën uitspreken die achteraf niet uit zijn gekomen… Ook dat moeten we dus toetsen.

 80. Glenn zegt :

  @Bram, een hartgronding amen.

 81. Glenn zegt :

  Uhm, *hartgrondig…

 82. Anno 2009 zegt :

  Ik ben meerdere keren op FireNights van TRIN geweest en ook op Heaven on Earth. Wat TRIN doet, is heel goed werk en het is heel makkelijk kritiek te leveren zo gauw iets niet goed gaat/TRIN fouten maakt. Dát ze fouten maken, is een teken dat ze nog op deze aardkloot leven, maar dat terzijde.

  TRIN heeft het op deze FireNights regelmatig over Jezus en wat hij voor ons gedaan heeft. Ook worden demonen verdreven in de machtige naam van Jezus, en dit wordt ook uitgesproken. De Grote Afval uit de Bijbel hieraan gekoppeld: hoe probeert TRIN mensen te verleiden dan? Opwekking ontstaat altijd bij mensen die verlangen naar opwekking. Mattheus van der Steen heeft altijd aangegeven dat hij Jezus graag op zijn kop ziet gaan voor Jezus. Wanneer ikzelf op FireNights of Events van TRIN was, heeft hij dit altijd aangegeven en ALTIJD uitgesproken dat hij dat verlangen heeft. Hier is niks mis mee. Mensen maken fouten, ook TRIN, maar dat betekent niet dat ze deel zijn van valse profeten in de eindtijd. Je zou eerder zeggen dat de leer van sommige kerken mensen op een dwaalspoor brengt (dat gebeurt ook heel erg veel!!).

  Trouwens, het thema ‘Revival’ op Heaven on Earth betekende nog niet dat er echt opwekking zou komen. Het was alleen EEN THEMA.. ook dit jaar. Je had er bij moeten zijn, er hing echt een sfeer van opwekking in de lucht. Dit brengt mij op het punt dat ik zou zeggen: God is bezig met een groot plan. En dit heeft Mattheus van der Steen goed begrepen;)

 83. Anno 2009 zegt :

  Trouwens, de Heilige Geest maakt ook een hoop duidelijk.. dit viel goed te zien op deze Heaven on Earth-event. Ook bij mij, het lijkt wel alsof er een brandend verlangen in mij is geplant voor opwekking..
  Ik snap het standpunt van Mattheus van der Steen daarom ook heel goed.

 84. Anno 2009 zegt :

  Als derde comment: in het boek ‘Durf te dromen’ geeft Mattheus van der Steen ook zijn fouten toe. Dat vind ik heel knap, volg hem maar eens na en geef je fout toe dat je hem zo’n prijs stuurt. Logisch dat hij zo reageert op zo’n vreemde prijs….je zou hem moeten vermanen, maar dit slaat echt nergens maar dan ook nergens op.

  Stelletje..

 85. Ds Dre zegt :

  @Anno 2009 “God is bezig met een groot plan” Dat is Hij/Zij al vanaf het begin van deze schepping (Gen 1) en tot het einde (Openbaring). Volgens mij heb ik weinig kerken en gristenen gehoord die dat niet geloven en van daaruit leven. Wat is er dan zo bijzonder aan de HOE en MvdS?

 86. Lieke zegt :

  @ Anno 2009: “Mattheus van der Steen heeft altijd aangegeven dat hij Jezus graag op zijn kop ziet gaan voor Jezus.”

  Ben ik de enige die zich hier moeilijk een voorstelling van kan maken?

 87. Ruitje zegt :

  @Anno 2009: hoe weet je zo zeker dat het Heilige Geest is en niet een andere geest? Toetsen, zegt Johannes in 1 Johannes 4, is heel belangrijk.

  En MvdS beweerde toch bij hoog en laag dat nu echt de opwekking zou uitbreken…

  Hoe lang geloven mensen dit nog?

 88. rob zegt :

  @Anno, in een boek je fouten toegeven, om daarna in een conferentie jezelf te laten verheerlijken……….
  knap hoor APPLAUSSSS, tjiko boem

 89. rob zegt :

  valse nederigheid noemen ze dat, Anno

 90. Anno 2009 zegt :

  ik bedoelde natuurlijk ‘de wereld op zijn kop ziet gaan voor Jezus’

 91. Anno 2009 zegt :

  @ rob: jezelf te laten verheerlijken? hoe kom jij erbij dat hij dat laat gebeuren dan?

 92. ans zegt :

  hallo allemaal ik was een ex lid van trin het leek me allemaal leuk en aardig geweldige zalvingtot dat ze daar een keer ene jhon crowder te spreken hadden die verglijkte de Heilige Geest met een shot die je in je armen moest spuiten en iedereen kloppen op hun armen en shotten maar afgrijn zelijk was dat gewoon daar kreeg mijn grootste afknapper van en was er bewust van dit hele trin gedoe heeft niks met onze lieve Heer te maken,en op je stoelen liggen al meteen de machtegings kaartjes,en er word weinig uit het woor gesprokenmaar mensen in eigen land helpen vergeet het maar,het zijn inderdaad valse leraren.dus mensen lullie zijn gewaarshuwd GODS ZEGEN VOOR IEDEREEN.

 93. Lisa zegt :

  hallo iedereen,

  ik heb het hier allemaal een beetje doorgelezen en hou er een iets andere mening op na.
  ik vind het erg jammer dat christenen zo snel veroordelen.
  Jezus zelf leert ons om te kijken naar de vruchten. aan de vrucht herken je de boom.
  ik zie in deze advertenties geen enkele vrucht van de liefde van Jezus.
  bij trin zijn al veel mensen tot geloof gekomen, en daar zie ik wel vrucht. betekent niet dat alles perfect is, maar dat is niemand toch?
  ik hoop dat iedereen er naar zal streven om met de ogen van Jezus te kijken.

 94. Ds Dre zegt :

  @Lisa. Een gouden bikini is een prijs, geen veroordeling.

 95. musje zegt :

  @Lisa even serieus,

  Ja,Jezus leerde ons om naar de vruchten te kijken en Hij had daar een mening over,Hij beoordeelde dat ,veroordeelde niet!(dat doen mensen wel idd)

  het is dan ook zaak om te kijken welke vruchten je zelf
  draagt,

  Niemand ,TRIN ook niet, brengt mensen tot geloof,dat doet de Heilige Geest ,Die overtuigd je van zonden, van wie je bent

  er zijn organisaties die dat wel claimen,bij ons moet je zijn,want hier is extra zalving vooral als je overvloedig geeft,je geld dus……….ect.

  God werkt door mensen en systemen heen,dus niemand kan wat dan ook claimen,we zijn allemaal afhankelijk van die Ene, de Ik Ben

  je ziet in deze advertenties/reacties niet de liefde van Jezus?dit is satire en een kritische blik op gristenen,constructieve kritiek……dat naar beneden halen van mensen,afbrekende kritiek ,(daar hou ik ook niet van) zal er tussendoor glippen,de moderator draait soms overuren denk ik 😉

 96. His_wife66 zegt :

  They all vote Democrat so they can get "free" stuff – socialism – that is the point. ,

 97. Maxx65 zegt :

  Mark,You have exceeded all expectations. ,

 98. goedgelovig zegt :

  @Henk Visser: Zou je svp constructief willen bijdragen ipv telkens met je hel- en satan-verwijzingen aan te komen? De volgende keer levert dat je een ban op.

Trackbacks / Pingbacks

 1. TRIN wint gouden bikini | jrrrn - 2 januari, 2009
%d bloggers liken dit: