Een foetus in elke brievenbus

plasticfoetusDorenbos is weer eens bezig om ophef te veroorzaken. Zijn organisatie Schreeuw om Leven voert campagne door plastic foetussen rond te sturen. In eerste instantie aan huisartsen en journalisten in Rotterdam, maar op termijn kunnen alle Nederlanders een imitatiefoetus op de mat verwachten. Ongewenst zwangere vrouwen moeten zich zo bewust worden van de waarde van hun ongeboren kind. De plastic foetussen zijn afkomstig uit Duitsland, waar Dorenbos ze in megaverpakking heeft ingeslagen. Goedgelovig stelt voor dat hij er ook een klein speakertje in laat bouwen dat kermende babygeluidjes produceert. En misschien op de onderkant een stickertje met het gironummer van Schreeuw om Leven.

39 Reacties op “Een foetus in elke brievenbus”

 1. Johan zegt :

  We hebben weer veel keus dit jaar voor de Gouden Bikini.

 2. Lieke zegt :

  Kan aan mij liggen, maar ik snap ‘m niet. Als ik een plastic foetus in de brievenbus krijg, communiceert dat naar mij: “het ongeboren leven is zo goedkoop als plastic, je dondert het net zo makkelijk in de vuilnisbak als in de brievenbus.”

  Lieke is PRO-LIFE, hoor, maar kunnen ze die Dorenbos niet een tijdje opsluiten of zo? Die man is gevaarlijk voor de beeldvorming van christenen in Nederland. Straks denken mijn buren nog dat ik ook bij de plastic foetus actiegroep zit.

 3. Hendrik zegt :

  Staat er ook een nazorg telefoonnummer achterop die foetus?
  Je zult als vrouw (of stel) met een vurige kinderwens een paar miskramen hebben gehad; en dan dit op je deurmat vinden met een fijn gristelijke boodschap erbij. Die Dorenbos leeft om te schreeuwen, denk ik.

 4. Ruud Vermeij zegt :

  Butler, tijd voor een nieuwe sorry-actie? Een preventieve sorry-actie wellicht?

 5. Floor zegt :

  Mijn eerste kindje overleed onverwachts tijdens de zwangerschap in de zesde maand. Een tragedie waar ik dagelijks nog tegen vecht. Het sturen van een nep-foetus aan mij, mijn lotgenoten, ongewild kinderlozen en paren die een of meerdere miskramen hebben meegemaakt, is een overtreffende trap van wreedheid.

  Lukraak rondsturen: je weet niet eens of je de juiste doelgroep bereikt die de stichting wil bereiken. Maar wat je wel weet is dat je heel veel mensen onnodig extreem hard gaat kwetsen.

  Je kunt het je niet indenken, niet voelen hoe het voelt als dat je dit niet van dichtbij hebt meegemaakt. Zoveel pijn. En dat rakelt zo’n actie dan even weer op.

  Ik kan er niet eens goed woorden voor vinden zo ontzettend afschuwelijk vind ik het.

 6. fordo zegt :

  en we hebben een winnaar!!

  jesus camp in nederland

  wat een walgelijke actie

 7. Roberto zegt :

  @Floor: wat triest dat je dit hebt meegemaakt, ik hoop dat je Gods steun ervaart bij het verwerken hiervan. Misschien is het een goed idee als je je verhaal in een brief naar Doorenbos stuurt? Dan hebben zij ook een goed beeld van wat ze losmaken met hun domme actie.

 8. Hendrik zegt :

  Is al bekend wanneer Dorenbos de foetussen laat bezorgen?
  Misschien wil Durex wel gratis condooms ter beschikking stellen om tijdig over de brievenbus gleuf heen te doen. Je moet er toch niet aan denken dat je brievenbus zwanger wordt van iets wat Dorenbos erin laat doen?

 9. Lieke zegt :

  @ Hendrik: 🙂

  Met SEX JA, ZWANGER NEE brievenbussticker.

  Dorenbos kan beter huis aan huis gratis condooms uitdelen, dat pak je abortus bij de slurf aan.

 10. Kaas zegt :

  Ach, het zal wel niks uitmaken, maar zojuist hetvolgende naar Bertje en zijn mensen gemaild:

  Zijn jullie nu helemaal van de pot gerukt? Ik zou er als christen bijna van gaan vloeken, van jullie voornemen om plastic foetussen te gaan verspreiden. Heeft u nu werkelijk gen enkel greintje gevoel in uw lijf!? Kent u dan geen mensen die ongewenst kinderloos blijven of mensen die één of meerdere miskramen hebben gehad?

  Lees uw Bijbel nu nog eens goed en let vooral op Jezus. Zou Hij mensen op zo’n walgelijke manier kwetsen? dacht het niet! Ik ben zelf ook (min of meer) pro-life, maar op deze manier zult u uw doel nooit behalen, u zult slechts meer tegenstand ervaren. U bent een schande voor christelijk Nederland!

 11. Droppie zegt :

  Wat een walgelijke actie! Toen ik het gister in het ND las werd ik net zo misselijk als ik was tijdens de tiende week van mijn zwangerschap.
  Zo jammer dat Dorenbos, die het allemaal vast heel goed bedoeld, zo absoluut geen benul heeft van wat wel en wat echt niet kan! Over ethische grenzen gesproken…

 12. Kaas zegt :

  IK wacht op een reactie van onze minister van Jeugd & Gezin…

 13. Hendrik zegt :

  Schreeuw om Leven / Dorenbos is ook tegen euthanasie…. Ik wil er maar even niet aan denken wat Dorenbos ongevraagd gaat opsturen om aandacht voor die kwestie te vragen.

  Nou goed, even dan:
  Opblaaspoppen van senioren???

 14. josti zegt :

  Zoals Lieke zegt: Opsluiten die man. Ik vind dat er een keurmerk moet komen voordat je iets ‘christelijk’ mag noemen….

 15. Roberto zegt :

  @josti: zullen we dat maar aan Jezus overlaten?

 16. E.T. zegt :

  “E.T. calling Dorenbos. E.T. calling Dorenbos. Beep. Protect unborn aliens. Project unborn aliens. Beep.”

 17. carla zegt :

  een vrouw laat niet zomaar een abortus uitvoeren, en dan in elke brievenbus een foetus? ook bij al de bejaarden, hele domme actie
  denk na over het leed en verdriet wat jullie gaan veroorzaken.

 18. geronimo zegt :

  Dit kan echt niet!! GG kom in actie!

 19. Droppie zegt :

  Vanmiddag werd opeens mijn verstand verlicht. Deze actie is zo walgelijk dat het gewoon niet waar kan zijn. Wedden dat er een anti-Schreeuw om Leven/Dorenbos actiegroep achter zit die hen en tegelijk alle andere christenen in een kwaad daglicht wil stellen?

 20. cornelis zegt :

  neen, goede lezers van dit bericht–
  deze broeder laat zich niet stoppen, wat u hem ook bidt.
  zijn eo kreet destijds was: moedig voorwaarts en dat zal hij blijven doen ook, dwars door roeien en ruiten–
  wedden??

 21. Roberto zegt :

  Los van de plastic foetussen is het een waardevol initiatief van Schreeuw om Leven om de rechten van de mens door te trekken naar de rechten van de foetus. Ze koppelen dit aan het zestigjarig bestaan van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.

  Wist U trouwens dat Dorenbos ook expert is op het gebied van de evolutiebiologie? Hij heeft recentelijk de theorie van Darwin om zeep geholpen door soep uit te delen in Den Haag: http://www.schreeuwomleven.nl/index.php?paginaID=26&archief=archiefstuk

 22. Kaas zegt :

  @cornelis: inderdaad, totaal verblind door het ‘heilige’ doel…

 23. M zegt :

  kom op, geef die man wat credits zeg. Ken jij nog iemand anders die iets probeert te doen aan die afschuwelijke abortus wetgeving?!

  schadelijk voor de beeldvorming over christenen!? Alsof dat het criterium moet zijn. Zucht.

 24. brambonius zegt :

  “if I am going to discourage abortion, I had better be ready to adopt some babies and care for some mothers” (shane claiborne)

 25. Vleertje zegt :

  Ohh mennnnn, als je denk dat je alle dieptepunten gehad hebt.. 😦 .
  Deze man moeten ze inderdaad even opsluiten ja.. Echt heel pastoraal weer Bert. Je hebt er vast een gave voor. De gave van walgelijkheid.
  @Floor, sterkte meid!

 26. Ruitje zegt :

  Dorenbos schiet nu echt door. Abortus is natuurlijk niet mooi, maar om op deze manier daar iets tegen de willen doen is onsmakelijk. En stel dat je ongevraagd zo’n plastic foetusje in de bus krijgt terwijl je net een miskraam hebt gehad… Smakeloos en liefdeloos.

 27. Hendrik zegt :

  @M
  Schadelijk voor de beeldvorming over christenen ja.
  En daardoor een enorme hobbel extra voor mensen om te ontdekken wie Jezus echt is.

 28. Roberto zegt :

  @M: dat probeerde ik ook ongeveer te zeggen; het middel is erg ongelukkig gekozen, maar het doel van SOL verdient meer aandacht dan het nu in NL krijgt. Voor iedereen: hier lees je wat SOL er zelf over zegt: http://www.schreeuwomleven.nl/index.php?paginaID=34&archief=archiefstuk

 29. Ruud Vermeij zegt :

  Greg Boyd citeerde onlangs een ingezonden brief uit zijn locale krant:

  When I read letters sent in by Bible thumping Christians telling us how sinful we are and how right they are, how God is on their side, not ours, how God hates gays, liberals and other evil people, I close my eyes for a moment and say a quiet prayer. “I thank thee oh Lord that I am not and never will be a Christian.”

  http://www.gregboyd.org/essays/the-religionless-church-of-the-future/

 30. Kaas zegt :

  @M: Jij vindt de abortuswetgeving verschrikkelijk, prima. Jouw mening. Maar moet er dan een plastic foetus door de brievenbus bij een stel dat al jaren probeert kinderen te krijgen en miskraam na miskraam te verwerken krijgt? ‘Ach de echo bekijken van vrienden is voor zulke mensen net zo erg’ wordt er dan gezegd… Wal-ge-lijk gewoon!

  Demonstreren bij klinieken, oké. Maar dit gaat toch echt veel te ver? Mist elke fijngevoeligheid, heeft niks christelijks meer in zich. Maar goed, dat wisten we al van Bertje.

  come-on bertje bertje come-on! (de Jeugd van tegenwoordig)

 31. Johan zegt :

  Het zou helpen als Bert Dorenbos een goede communicatieprofessional in de arm zou nemen. De boodschap is niet verkeerd, maar de manier waarop deze naar buiten wordt gebracht is telkens tenenkrommend.

 32. goedgelovig zegt :

  UPDATE: Ook de Vereniging ter Bescherming van het Ongeboren Kind (VBOK) heeft het nu wel gehad met de acties van Dorenbos.

  http://www.oneway.nl/n/VBOK-hekelt-actie-Schreeuw-om-Leven/27096/index.html

 33. piet zegt :

  wat zou de reactie van de foetus zijn in deze kwestie??

 34. Hendrik B zegt :

  Mensen, het is natuurlijk wel een keihard feit dat er per week 100 werkelijke foetussen (mensen) op een zeer wrede manier uit elkaar gerukt worden in de baarmoeder.
  Dorenbos heeft ondertussen al vele jaren op andere manieren actie gevoerd, hij wil de mensen letterlijk met de neus op de feiten drukken, dit om te voorkomen dat er nog meer mensen vermoord worden.

 35. dikduk zegt :

  de dag dat een afbeelding van een foetus mensen de gordijnen al in jaagt
  ik vind het hilarisch

 36. Erik zegt :

  Ha dikduk, ben je nu met terugwerkende kracht nog aan het reageren op alle oude berichten?
  Keep up the good work… nog een 900 te gaan.

 37. dikduk zegt :

  hehe ik zag dat Hendrik een antwoord had gegeven, daarom las ik uberhaubt dit bericht 🙂

  maar wel een goed idee
  ik zal alle onderwerpen eens voorzien van mijn gouden onschatbare mening.
  We zullen alles zien in een ander licht, zonder sluier of verwarring

 38. goedgelovig zegt :

  UPDATE: Bert Dorenbos in debat met Rebecca Gomperts van de abortusboot.

  http://www.hetgesprek.nl/archief/2853/

Trackbacks / Pingbacks

 1. Jezus opgenomen in gesloten inrichting | ThePostOnline - 3 juni, 2013