Van Pastoorkramp is boos

Ingezonden brief van Apostel Profeet Senior Pastor, Bisshop Rev. de nederige dienaar gods, Van Pastoorkramp, onder tranen in zielennood geschreven. Na overleg met de oudsten zijn zij tot de conclusie gekomen dat het niet goed zou zijn langer te zwijgen over de zaak van DE GELEKTE NOTULEN, dus schrijf ik vanuit mijn Internationale Apostolisch Profetische bediening deze ingezonden brief.

De oudsten zijn geschokt over het feit dat de notulen van het leidersoverleg gelekt zijn naar de paparazzi van de christelijke nieuwsverstrekking, Joel Nieuws. Dat hoort niet! De leider hiervan is volgens berichten niet ingevoegd in een gemeente gods onder gezalfd gezag en opereert dus zonder bedekking. Het zou al voldoende moeten zijn dit te weten, want daarmee is alle geloofwaardigheid verspeeld. Lieve mensen, er zit altijd wat achter als mensen zo volharden in een onafhankelijke geest. Luister toch niet naar hen! Dat is het beste advies dat te geven is. Wat is nu precies schokkend, zullen sommigen zich afvragen, en de boze kan daarmee in hun hart werken en dezelfde rebellie die Joel Nieuws heeft doen struikelen ook in hen als een doornstruik doen opspringen. Laat ik daarom een aantal redenen geven vanuit mijn Apostolische Positie om hier een lans tegen op te steken.

Allereerst laat dit document zien welk groepje luiden denkt te kunnen spreken voor dit land. Ja, er zijn er bij die ontzag inboezemen. De jonge CEO Van der Steen heeft diepe ootmoed teweeg gebracht door een offer van honderdduizenden euri niet alleen te vragen maar ook te krijgen. Deze man is voor de duvel niet bang! Dat heeft hij opnieuw getoond door direct na deze Karmel-ervaring op vakantie te gaan naar een gebied waar christenen zwaar vervolgd worden! U denkt dat hij veilig in een hotel zat, terwijl op luttele kilometers zijn broeders en zusters gemarteld werden? Ik zie het als Mattheüs in de leeuwenkuil. Hij was heel dicht bij het gevaar, neem dat maar van mij aan! En daar gaat een sterk getuigenis van uit!

Toch was dit leidersgroepje verder niet van het niveau dat je zou verwachten. Mijn oudsten waren teleurgesteld dat niet mij verzocht was de voorzittershamer ter hand te nemen. Ach dan waren er resultaten geweest en zou niets gelekt zijn. Onder de juiste Apostolische bedekking komt er niets naar buiten van wat er zich intern afspeelt! Toch nemen we het deze mannen niet kwalijk dat ze dit inzicht ontberen, ze wisten niet wat ze deden.

Ten tweede ligt nu voor iedereen open en bloot op straat dat in dit soort leidersoverleg er helemaal niets gebeurt. Dat is ernstig! Het is nu voor iedereen duidelijk dat het alleen gaat om het verdelen van de macht en verder niks. Dat is een uiterst kwalijke zaak! Zoiets mag natuurlijk nooit zomaar gepubliceerd worden. Hoe kunnen mannen en vrouwen hun leiders omhooghouden als ze dit soort dingen te lezen krijgen? Ja, heren paparazzi, daar had jullie niet aan gedacht he? Het lekken en vervolgens publiceren van dit document is daarom een uitermate ernstige zaak, want het raakt direct aan de betrouwbaarheid van leiders en daarmee wordt de gemeente in diskrediet gebracht! Waar moet het naar toe als mensen niet meer onvoorwaardelijk zouden doen wat hun leiders vragen? Waar blijft dan de gehoorzaamheid die de Schrift zo hoog stelt?

De oudsten zien ook hierin de fout van deze mannen om niet de juiste Apostolisch-Profetische zalving te vragen hen in dit proces te leiden. Inderdaad zou ik het anders gedaan hebben. Ook hier ligt een grote les uit Lakeland en tot mijn spijt misten alle aanwezigen het onderscheid hiervoor. Wanneer dhr. Bentley namelijk onder de juiste Apostolische bedekking had geopereerd, dan was niets van wat nu op straat ligt openbaar geworden, neem dat maar van mij aan. Het heet niet voor niets bedekking! Wat een narigheid was er dan niet bespaard gebleven. Deze hele uit angst voortgekomen vergadering had dan niet eens nodig geweest, we hadden allemaal onze Lakeland Hollandhouse Festivals kunnen organiseren en de paparazzi hadden hun vernietigende werk niet kunnen doen.

Hiermee komen we aan de diepe les die hier uit te leren is. Broeders en zuster, stel je onder de juiste bedekking, want alleen dan word je beschermd tegen allerlei wind van leer en het valse spel der mensen.

Amen

24 Reacties op “Van Pastoorkramp is boos”

 1. Lieke zegt :

  Wahahaha…! Pastoordinges, je ziet er precies zo uit als dat ik me had voorgesteld! Ik zie alleen dat je niet zoveel bedekking meer op je hoofd hebt. 🙂

 2. Kaas zegt :

  Van Pastoorkramp heeft zich sinds zijn zendelingenbediening in de jaren ’70 geen nieuwe bril, kleding en gebit meer aangemeten zo te zien…

  Exact het soort leiders om gezalfde lak aan te hebben. Inderdaad schandalig dat je niet bij het top-overleg aanwezig mocht zijn, terwijl dat hippe jonge Mattheüsje wel mocht!

 3. Tim zegt :

  Tja, waar halen die gasten dat vandaan dat ze de EVANGELISCHE leiders zijn van ons land!

 4. Sytze Vliegen zegt :

  @Tim,

  Die gasten hebben de zalving ontvangen en zijn onze geestelijke generaals in de geestelijke strijd in de hemelse gewesten. Tim, jongen, jij hebt aan je reactie te lezen geen evenwichtig geestelijk leven en ik vermoed een geest van rebellie. Stel jezelf onder de geestelijke bedekking van een van deze Godsmannen en de geest van rebellie zal van je vlieden. Succes !

 5. L zegt :

  ja Tim schande
  typisch geval van ‘bediening van achterdocht ‘..

 6. L zegt :

  vergeef me Pastoorkramp,
  – ik wist niet, dat uit de notulen bleek dat onze leiders zooo blind en gespeend van onderscheiding waren.
  Wat denkt U – waar moeten wij, als thuisloze schapen, ons nu gaan vervoegen…?
  Zouden we soms naar Hem moeten gaan luisteren, in plaats van naar hen..?

  WAT een desillusie…. ik dacht dat ‘de leiders ‘ juist WEL wisten, over Wie ze het steeds hadden…?

  Geef ons advies !

  ps
  -tip: misschien helpt een andere bril
  ( de rest lijkt me hopeloos..)

 7. Quinten zegt :

  @ Van Pastoorkramp: je schrijft ‘’Waar blijft dan de gehoorzaamheid die de Schrift zo hoog stelt?’’. Ik weet wel dat in jouw optiek gehoorzaamheid en onderwerping aan de voorganger erg belangrijk zijn, maar ik laat me toch niet helemaal overtuigen door jou op dit punt. Een tekst waar wel mee geschermd wordt in dit verband is Hebr. 13:17: Zijt uw voorgangeren gehoorzaam, en zijt hun onderdanig;..

  Helaas staat er in de grondtekst geen gehoorzamen maar ‘peitho’ (πείθω), wat volgens alle Oudgriekse woordenboeken primair ‘overtuigen’ betekent. Ook het woord voorganger staat er niet, maar er wordt over leiden gesproken, ‘hegeomai’ (ηγέομαι). Een betere vertaling van Hebr. 13:17 is volgens mij: ‘’Heb de bereidwilligheid om naar uw leiders te luisteren’’. En dat laatste heb ik nu even geen zin in, als ik je reactie lees 😉 . Geef eerst maar eens een gedegen Bijbelse onderbouwing van je ‘’bedekkingsleer’’ en dan wel graag op basis van het nieuwe testament 😉 !

 8. cornelis zegt :

  al deze zaken zijn mij te wonderbaar——-
  ik kan er niet bij.

 9. karel zegt :

  @cornelis: zalig zijn de armen van geest

 10. Hendrik zegt :

  @ Van Pastoorkramp
  Als u nou uw haar verder laat groeien en dan van rechts naar links over uw hoofd drapeert en van een stevige dosis gel voorziet zal uw bedekking nog verder toenemen!

 11. Hendrik zegt :

  Naast die notulen zou ik ook wel willen weten hoe men tot de lijst met genodigden gekomen is.
  David Maasbach, Mark de Boer, Arie van der Veer, Jaap Dieleman, Leen la Rivière, Bottenbley, Cees Vork, Stoorvogel, Van der Dussen…. die hadden er toch ook moeten zijn??

 12. erik-jan zegt :

  @Pastoorkramp.

  heeft je broer de ambitie om de politiek in te gaan ?

 13. Paul zegt :

  Iedereen ziet gelijk dat Van Pastoorkramp een charismatisch leider is. Het charisma spat er echt af! (En het speeksel waarschijnlijk ook). Zo’n man moet je toch altijd voor geheime bijeenkomsten uitnodigen!?

  Alleen moet je dan zelf zorgen dat je héél erg ver weg bent. Nee, niet in Lakeland. Liever opgewekt in Legoland of Disneyland. Of in Walibi Flevo – daar zijn ze ook soms erg opgewekt.

 14. GW zegt :

  Ik vind het erg bedroevend om te zien dat de bediening van Van Pastoorkramp hier in twijfel getrokken wordt. Ten eerste heeft hij een Apostolisch-Profetische zalving, ten tweede komt hij ook uit een goed gereformeerd nest, anders had hij het vast niet over “wind van leer”. En dat mag dan weer zo oud en vertrouwd klinken dat het tezamen met zijn zalving, in elk geval voor mij, zijn Gegeven Gezag bevestigt. Zalig hij wiens bediening bedekt is.

 15. Citroenboom zegt :

  Van Pastoorkramp lijkt mij eerder iemand van de gevestigde kerk dan een leider van een charismatische uitvinding. Juist hij had dit overleg moeten leiden om evenwicht te brengen! De zwaargewichten die Hendrik noemt dienen niet aanwezig te zijn bij een dergelijk overleg. Stel je voor, ze zouden zomaar kunnen komen met nuchtere opmerkingen en analyses die Todd zouden kunnen ondermijnen!

 16. van Pastoorkramp zegt :

  Het is mij zwaar te moede. Een zekere broeder Andries had mij om een foto gevraagd, maar op zoveel ijdelheid wensen de oudsten en ik niet in te gaan. Immers het gaat om de inhoud en niet om het gesneden beeld, dat zo snel vereerd wordt. En wat gebeurd er? GG plaatst er zo maar een idioot plaatje bij en direct reageert zo’n goedgelovige vrouw “Lieke” (die lopen altijd voorop om dwaling achterna te gaan!)dat dat precies wat ze zich had voorgesteld. M.a.w. niet de inhoud van het profetisch onderwijs, maar het vermeende uiterlijk van de boodschapper is de norm. NEE Lieke en anderen dat is mijn foto helemaal niet. Bekeer je!
  Ernstig geschokt ben ik de Erik-Jan en het snijdt de oudsten en mij door het hart dat deze lage insiuatie, alszou een gerespecteerd dienaar des woords ook maar 1 goed woord over hebben voor dit soort mensen. Erik-Jan, zoek toch een gemeente waar de orde gids gehandhaafd wordt en kom lost uit die huiskerkjes sub-cultuur! Je ziet wat het met je doet.
  Kijkend naar wat jullie dachten dat mijn beeld was en dat klopte met het beeld van jullie hart, heb je in de spiegel gekeken, realiseer je je dat?
  GW.. dank je wel, je loon zal groot zijn, je erkent de dienaar gods voor wat hij is en wie een profeet ontvanget als profeet zal ook het loon van een profeet ontvangen. Jij hebt het beste deel gekozen.

 17. Lieke zegt :

  @ van Pastoordinges: Je hebt helemaal gelijk, het gaat om de inhoud van het profetisch onderwijs. De meeste profeten zagen er niet uit, hadden een klappergebit of aten insekten. Een kieskeurige vrouw die daar op let.

 18. goedgelovig zegt :

  @ Van Pastoorkramp: Aangezien je ons geen foto van jezelf wilde mailen, hebben we even gegoogeld en hem van de website van je pinkstergemeente geplukt (hij stond pal op de voorpagina bij ‘onze gezalfde apostel, profeet, senior pastor, etc. etc. etc. heet u welkom onder zijn apostolische bedekking’. Je hoeft je daar echt niet voor te schamen, hoor. Bij onze lieve Heer is iedereen welkom.

 19. van Pastoorkramp zegt :

  @Goedgelovig Er staat op onze site geen foto van mij. Als je er echt gekeken had dan zou je kunnen weten dan wij alleen foto’s van het christen naturisten weekend op de site hebben staan. En daar sta ik echt niet op. Ik heb trouwens helemaal geen bril. Wanneer je vertrouwd op de wondere werking van de tienden kun je je laten laseren! Ogen als een arend dus.
  Ook ben ik zeker niet kaal, zoals de Lieke dacht, de lieverd. Dat ik een sterke aantrekkingskracht op vrowuen heb, dat weet ik, macht erotiseert nu eenmaal. Soms is dat vervelend tijdens pastorale sessies, soms helemaal niet.
  Dus willen jullie deze belediging voor een gezalfde dienaar des woords svp verwijderen?

  Wat we vandaag gezien hebben is de kracht van de apostolische bediening. Joel Nieuws heeft moeten buigen, de teksten zijn weer geheim. Het is of er niets gebeurd is en dat is ook de bedoeling.
  Dat geeft een goed gevoel van stabiliteit.

 20. goedgelovig zegt :

  @ van Pastoorkramp: die naturistenfoto’s had ik ook wel gezien, maar dat wilde ik onze lezers niet aandoen. Laat ik het zo zeggen: de foto die we geplaatst hebben was nog de beste.

  Misschien moet je ervoor zorgen dat je eigen webmaster ook onder je apostolische bedekking komt.

  Joel News mag dan hebben toegegeven aan ouderwetse evangelische informatieverduistering, Goedgelovig doet daar niet aan mee. Eens geplaatst blijft geplaatst. 😉

 21. van Pastoorkramp zegt :

  en toch draaien jullie!

 22. goedgelovig zegt :

  Klopt, we draaien momenteel erg goed. 🙂

 23. Ettje zegt :

  ‘k Hoor toch liever dominee Gremdaat!