The broken Bentley blues

Dat de opwekking in Lakeland hier en daar scheiding brengt, was al wel duidelijk. Maar zojuist heeft het bestuur van Todd Bentley’s organisatie Fresh Fire Ministries laten weten dat Todd zelf ook in een scheiding ligt van zijn vrouw Shonna. De verklaring volgt op een eerder bericht in The Ledger, het dagblad van Lakeland, dat ook Manna Vandaag al had opgepikt. Hoewel je over zo’n familiedrama nauwelijks satirische grappen kunt maken, is een voor de hand liggende vraag wel hoe dit heeft kunnen gebeuren. Toegegeven, het is puur speculatief, maar we zien vier mogelijke oorzaken:

1. Het is niet echt vervullend voor je huwelijk als je supergezalfde vent de hele wereld over reist om jan en alleman te ‘bedienen’, maar bijna nooit thuis is om jouw en de kinderen te ‘bedienen’. Dat je dan af en toe mag overvliegen om braaf lachend op het podium in Lakeland te verschijnen, is nét even te weinig om je relatie draaiend te houden.

2. Todd en Shonna waren tijdens de Lakeland Revival 13 jaar getrouwd. Tsja, als het dan mis moet gaan, is dat profetisch-numeriek wel een heel goed moment.

3. Todd paste dat BENG BENG BENG ook in zijn relatie toe en Shonna had geen zin om dat elke keer aan de ontbijttafel te horen. Wellicht kon Todd ook zijn freefight-technieken beter op iemand anders oefenen?

4. Todd heeft Shonna aan de kant gezet voor Emma. Bij een ‘nieuw ras van manifeste zonen van God’ hoort ook een soort kruising tussen mensen en engelen (zie ook Genesis voor de creationisten onder ons).

Zoals de opwekking in Lakeland zich razendsnel over de wereld heeft verspreid, zal naar verwachting ook Todd’s scheiding zich razendsnel verspreiden. Media spreken al over ‘The Lakeland Divorce’ en verwachten dat de komende maanden duizenden gristenen zich in navolging van Todd van hun partners laten scheiden. Een gevolg van het “door God zijn aangeraakt” is een “je losmaken van het oude”, dus ook die vervelende partner van je, zodat je een werkelijk vervuld en gezalfd leven kunt leiden. TV-evangelist Fake Kenneth Copeland zegt op zijn satirische weblog ook zoiets.

Of misschien is het allemaal veel simpeler. Zoals Goedgelovig-columnist Matthijs Vlaardingerbroek vorige week heel nuchter (of was het profetisch?) opmerkte: “Soms bemerk ik geen verbazing in mijzelf als een bepaalde tijd later de desbetreffende krachtige persoon toch maar gewoon een mens blijkt te zijn met zijn of haar eigenaardigheden, valkuilen en onzekerheden…” Welkom in de hypeloze wereld waarin ook mannen van God gewoon mensen blijken te zijn.

Om de schok te helpen verwerken heeft onze Goedgelovig-veejay een toepasselijke clip uitgezocht: ‘In A Broken Dream’, de hit waarmee Rod Stewart in de jaren ’70 in één klap beroemd werd (een soort Bentley-effect). De tekst is van de Australische zanger-pianist David Bentley, een heel ver familielid van Todd.

97 Reacties op “The broken Bentley blues”

 1. Lieke zegt :

  Oooooh Rod Stewart. Dit is wel heel erg retro. Ik wist niet dat daar ook een Bentley achter zat.

 2. Johan zegt :

  Sjonge, wat triest. Wel een goede aansporing om leiders als gewone mensen te blijven zien.

 3. Lieke zegt :

  Volgens TRIN is dit wel “de meest zuivere vorm van scheiding”. 😉

 4. Ruitje zegt :

  @Lieke: haha.
  Ben heel benieuwd wat de reactie van TRIN zal zijn en al die andere ‘godsmannen’ die zo in de ban van Bentley’s BAM waren…

 5. IJsbrand zegt :

  En ik zag een rij met stoelen staan die leken als tronen en zie de stoel poten braken door en de hoogmoedige leiders dachten bij zich zelf had ik dan toch maar naar mijn broeders geluisterd , ,,i,am crying over you!,,
  turn you hart to the lord it is never to late !

 6. Citroenboom zegt :

  Nu moet ik dus geloven dat iemand die een geleide engel heeft, BAM BAM roept, mensen slaat, mensen massaal alle engelen uit de hemel laat roepen, mensen geneest die onvindbaar zijn, en vervolgens op het hoogtepunt van de revival in scheiding ligt een echte man Gods is????

  Come on!

  Ieder heeft zijn zwakten, en dus moet je niet, als je relatie niet goed is, avond aan avond op een podium gaan staan en een revival leiden. Dat is niet goed voor je relatie.

 7. Ruitje zegt :

  Tja, hoge bomen vangen veel wind, is een oud gezegde. Wie naar de derde hemel wil opstijgen, kan diep vallen… 😉

 8. goedgelovig zegt :

  UPDATE: Het grote puinruimen is begonnen. Lee Grady, hoofdredacteur van het Amerikaanse blad Charisma, bijt het spits af. Hij vindt dat iedereen die kritiekloos Bentley heeft gepromoot nu op de blote knietjes met een ‘apology’ moet komen.

  http://forums.charismamag.com/viewtopic.php?f=8&t=3154

 9. John zegt :

  @goedgelovig.
  AMEN!

 10. s. aalbersberg zegt :

  Het enige wat wij moeten doen is bidden!
  Juist nu ,niet alleen voor een herstel voor Todd en zijn vrouw, maar voor alle nood om ons heen.
  Het eerste was bijna ook bij mij gebeurd, ik stond er bij en keek er naar(je heb het niet eens in de gaten!)
  maar door Gods grote genade heeft Hij mij hiervoor bewaard.Een paar dagen geleden riep ik nog!
  De bijbel zegt het “gij staat, maar zie toe dat gij niet valle”
  Dicht bij Hem blijven en bidden nu!

 11. IJsbrand zegt :

  @s.aalbersberg Amen!

 12. Quinten zegt :

  @s.aalbersberg: bidden voor een ander lijkt me inderdaad een betere optie dan het organiseren van de steniging 🙂 !

 13. cornelis zegt :

  deze scheiding is vast door de Heer ingegeven.

 14. Peter zegt :

  Ik hoop echt dat deze anointing NIET transferrable blijkt!
  Ik ben er zelf niet geweest, maar toch!

 15. Peter zegt :

  @GG heeft Rod Steward tegenwoordig borsten, of is dat zijn zus op het plaatje? (In de lijn van let all that has breasts praise the Lord!)

 16. Hendrik zegt :

  David was ook een man Gods.

 17. Vleertje zegt :

  aalsenberg… gij die slaat, zie toe dat gij niet valle..

 18. Citroenboom zegt :

  @Peter
  het is een filmpje …

  @Hendrik
  En hij organiseerde ook opwekkingen.

 19. lieke zegt :

  @ IJsbrand: Er zijn grenzen aan wat je nog ‘muziek’ kunt noemen. Je weet toch wel dat Bluegrass en Country alleen in de hel wordt gedraaid?

 20. s. aalbersberg zegt :

  Daarom, wie meent te staan, zie toe, dat hij niet valle.
  Dit staat in 1 Korinthe 10:12, het staat e rtoch echt!!

 21. Ruitje zegt :

  Hey Aalbersberg, wat doe je? Als je op je reactie klikt, rechts, ga je naar jouw webblog… dat mag toch niet?

 22. Peter zegt :

  Tuurlijk moet je bidden, maar je mag ook je hoofd schudden en zeggen..’het is toch niet te geloven;!

 23. IJsbrand zegt :

  @lieke grappig voor sommige mensen begint de hel al op deze aarde,bleugas on the counrty.

 24. martijn zegt :

  Het is toch eigenlijk allemaal heel triest…
  Wie zijn wij eigenlijk om te bepalen waarom Todd en zijn vrouw uit elkaar gegaan zijn. We weten helemaal niet de reden. Todd kan totaal fout zijn, maar zijn vrouw kan ook iets heel verkeerds hebben gedaan… Wat weten we er van? Wie heeft dan het recht om te oordelen? Laten we ze zegenen en daar waar een stukje leedvermaak de kop opsteekt (het zie je wel, altijd al gedacht gevoel) aan het kruis nagelen!

  (dit preek ik ook tegen mezelf die niets heeft met het gebeuren in Lakeland)

 25. Bram zegt :

  @martijn als je tegen jezelf praat hoef je het niet op een site te zetten 🙂 Ik heb geen leedvermaak, maar juist een triest gevoel.
  Het trieste vind ik het idee van dagelijkse samenkomsten met heel veel mensen en relatietherapie samen.
  Al die ‘belangrijke’ mensen, die kwamen als ‘vriend’ en zich ermee wilden verbinden, terwijl tegelijkertijd de basis van alle bediening op zijn grondvesten schudt.

  @s.aalbersberg sommige dingen snap je pas als je ze begrijpt.

 26. Ruitje zegt :

  En dit is het trieste laatste nieuws over Bentley (van zijn eigen site http://www.freshfire.ca)

  “We wish to acknowledge, however, that since our last statement from the Fresh Fire Board of Directors, we have discovered new information revealing that Todd Bentley has entered into an unhealthy relationship on an emotional level with a female member of his staff. In light of this new information and in consultation with his leaders and advisors, Todd Bentley has agreed to step down from his position on the Board of Directors and to refrain from all public ministry for a season to receive counsel in his personal life.”

 27. Lieke zegt :

  Een ongezonde emotionele relatie: bedoelen ze daarmee dat Todd af en toe uithuilde om de hals van een vrouwelijke medewerker, of dat hij verliefd was? Ik zie veel mensen al opgelucht adem halen: gelukkig heeft hij geen seks met haar gehad. De Lakeland-opwekking zal nu wel over zijn, of niet?

 28. Ruitje zegt :

  Iemand suggereerde dat Lakeland al aan het doodbloeden was en er was veel rumoer over rare dingen die daar gebeurden… en nu zou dit wel eens een rookgordijn kunnen zijn (dus Bentley wordt ‘geofferd’) zodat mensen afgeleid worden van wat er werkelijk mis is met die hele opwekking… En je ziet nu ineens die hele Apostolic Councel (met Peter Wagner en co) vreemd reageren… Ze schuiven alles op Bentley. Wagner (die op het podium voor tv) Bentley bevestigde namens als die apostelen, beweert nu dat hij er nooit helemaal achter heeft gestaan… Het lijkt wel of de wolven uit de schaapskleren stappen. Ik heb het te doen met Bentley.

 29. Ruitje zegt :

  oeps, er staat een smilie maar dat was niet de bedoeling… dat krijg je met verkeerde toetsen aanraken…

 30. ChingChuan zegt :

  Hm, Ruitje, interessant perspectief. Hoewel Bentley zelf ook verantwoordelijk is, is het inderdaad wel héél verdacht wat er nu allemaal gebeurt…

  Volgens mij is het beste wat we kunnen doen bidden.

  Ik denk inderdaad dat die Lakeland revival niet helemaal ‘kosher’ was, maar goed, gebeurd is gebeurd en als ‘we’ als christenen er nu NOG over verdeeld raken, gebeurt er dus precies wat de duivel wil, namelijk verdeeldheid zaaien.

  Conclusie: bidden en afwachten.

 31. Karel zegt :

  en je lesje leren!

 32. Ruitje zegt :

  Amen.

 33. Citroenboom zegt :

  QED

 34. Glenn zegt :

  Update:

  Reden van echtscheiding is een relatie met een vrouwelijk staflid.

  Bron: http://www.freshfire.ca/

  Samenvatting in het Nederlands:
  http://frontpage.credible.nl/nieuws/668/Todd-Bentley-had-relatie-met-staflid.html

  Heftig zeg…

 35. Roberto zegt :

  manna-vandaag.nl meldt helemaal niets …

 36. Ruitje zegt :

  @Roberto: moet je onderaan de lijst kijken (met 116 reacties) of zoeken op Bentley bij Manna-vandaag.

 37. Glenn zegt :

  De bron himself meldt het.

 38. goedgelovig zegt :

  UPDATE: Ook Dutch Sheets, een bekend profetisch type in Amerika, heeft een openbare schuldbelijdenis gepubliceerd.

  http://www.manna-vandaag.nl/?post=3748

 39. John zegt :

  Heet die man echt Nederlandse Lakens?

 40. Ruitje zegt :

  En hij deelt de lakens uit 😉

 41. Hendrik zegt :

  Die Todd toch, Fresh Fire, Supernatural!

 42. Onno zegt :

  Volgens John Arnott uit Toronto – http://www.tacf.org – heeft Toddy ook al een tijdje een drankprobleem. Toch wel een hoop goede vrucht bij elkaar van iemand die door God uitgekozen zou zijn om deze “grootste en zuiverste opwekking ooit” te leiden. Genade ok, als er bekering is, maar aan de vruchten herken je de boom en God kiest niet iemand met zoveel duisternis nog in zijn leven om opwekking te brengen. Kan je een beweging waar een paar duizend Christenen vanuit de hele wereld elke avond bij elkaar komen vanwege spectaculaire dingen opwekking noemen terwijl er op andere plaatsen in de wereld mensen bij duizenden onder tranen Jezus aannemen en hele steden worden veranderd? Kan iemand met zoveel geestelijke problemen en duisternis (hij wordt door veel leiders die met hem hebben samengewerkt nu een pathologische leugenaar genoemd wat me niet verbaasd want ik had zelf al wat leugens geconstateerd in uitzendingen) een opwekking leiden? Nee, die moet minstens eerst door goede begeleiding heen. Maar ja, er zijn nu ook leiders die zeggen dat alle kritiek op Lakeland en Todd de problemen hebben verergerd of zelfs veroorzaakt. Dat is letterlijk te dwaas om nog woorden aan vuil te maken. En God TV en al die leiders die van Todd’s problemen wisten en hun mond hielden en hem lieten begaan, zijn minstens even schuldig aan Todd’s problemen en de misleiding van weet ik hoeveel mensen wereldwijd. Paulus waarschuwde tegen misleiders en mensen die waren afgedwaald van de waarheid. Als leiders van vandaag dat niet doen en roepen dat je niet mag oordelen, zijn ze dan bang voor mensen of zijn ze “slechts” misleid? Volgens Robert Ricciardelli, “apostel” van het team van Peter Wagner komen er de komende tijd nog veel meer dingen aan het licht en ik weet zeker dat hij gelijk heeft.

  Wat we hier van moeten leren is niet achter die grote leiders aanlopen en hun onderscheidingsvermogen vertrouwen. Ieder moet zelf gaan onderscheiden en geesten gaan beproeven zoals de Bijbel ons opdraagt.

 43. Johan zegt :

  @ Onno: God zou nooit iemand met problemen uitkiezen om opwekking te brengen. Daarom koos hij de moordenaar Mozes niet uit om zijn volk naar het Beloofde Land te leiden. Daarom noemde hij de lafaard Abraham die tegenover farao loog over zijn vrouw niet de vader van alle gelovigen. Daarom koos hij Petrus, die Jezus loochende, niet uit om de eerste kerk in Jeruzalem te starten. Nee, Todd Bentley is wel de laatste die God zou kunnen of willen gebruiken. Toch?

  Dat nu allerlei leiders hun handen van Bentley aftrekken is geen teken van kracht, noch van genade, noch van volwassenheid.

  Ik ben benieuwd of je ook concrete bronnen hebt bij de bewering dat allerlei mensen die met Todd gewerkt hebben hem nu een pathologische leugenaar noemen. Zoiets roepen is makkelijk, net als “hele steden die onder tranen Jezus aanroepen”. Klinkt interessant, maar het lijkt me nogal uit de lucht gegrepen.

  Verder ben ik het met het tweede deel van je betoog helemaal eens. Er hebben veel mensen boter op hun hoofd gehad en iedereen die blind achter Lakeland aanliep had beter moeten weten.

 44. Ruitje zegt :

  God gebruikt onvolmaakte mensen, maar laat ze wel eerst dingen leren. Kenmerkend is dat Mozes, die een Egyptenaar doodsloeg, niet het jaar daarop het volk ging uitleiden. Hij had eerst een periode van maar liefst 40 jaar dat God zijn karakter vormde. En toen was het tijd voor zijn opdracht om het volk uit Egypte te leiden. Jozef werd niet na zijn dromen direct onderkoning. Daar ging een heftige periode van ca. 13 jaar aan vooraf waarin hij gevormd werd en klaargemaakt voor zijn taak. Petrus moest eerst geconfronteerd worden met zijn onvolkomenheid en karakter. Jezus herstelde hem vervolgens in ere en hij mocht de eerste ‘opwekking’ leiden na de Pinksteren. Paulus had een heftige ontmoeting met Jezus en kwam tot bekering. Maar daarna volgde een periode van vorming en hij kwam pas na 14 jaar weer in Jeruzalem en werd uitgezonden (dit kun je lezen in Galaten 1 en 2). Niemand zal volmaakt zijn, maar God maakt je klaar voor een taak, niet alleen in gaven en zalving, maar ook in karakter en heiliging. En het blijft belangrijk dat je corrigeerbaar bent en ‘accountable’. Verantwoording afleggen van je wandel met God kan soms geen kwaad, zeker niet als je zo in de picture bent. Dan is het goed mensen om je heen te hebben die je kunnen corrigeren en met wie jij je zwakheden kunt delen zodat je er samen voor kunt bidden.

 45. Ruitje zegt :

  P.S. Interessant is de uitspraak van Ted Haggard nadat hij in zonden was gevallen. Hij schreef dat hij al lang worstelde met een aantal dingen en met vertrouwenspersonen daarover kon spreken. Maar op een gegeven moment deelde hij dat niet meer, en toen kon de verleiding toeslaan. Je hebt mensen om je heen nodig waar je je zwakheid mag laten zien en samen daarmee naar God kan gaan. Transparantie is zo belangrijk, net als nederigheid.

 46. Johan zegt :

  @ Ruitje: Natuurlijk, God werkt aan ons karakter en dat is een noodzakelijk proces. Maar Todd Bentley heeft ook zo’n periode gehad. Bovendien waren zijn huwelijksproblemen geen geheim, dat was bekend bij de mensen aan wie hij ‘accountable’ was. Bovendien heeft hij op hun verzoek zijn functie in het bestuur van Fresh Fire Ministries neergelegd voor een periode van herstel. De situatie met Bentley is niet vergelijkbaar met die van Haggard, die ronduit loog over zijn problemen.

 47. Ruitje zegt :

  Maar het probleem van Bentley speelde al langer dan deze zomer. Twee of drie jaar geleden was er ook al zo’n geval met een medewerkster (zie bericht John Arnott). Ik denk dat de mensen om hem heen hem in bescherming hadden moeten nemen op een eerder moment… en hem misschien iets hadden moeten remmen. Maar dat is achteraf, maar ik hoop wel dat het goedkomt met Bentley en hij echt de tijd neemt en niet ineens weer volop in zijn bediening stapt. Een tijd van berouw, zonden belijden en herstel…

 48. Hendrik zegt :

  Weet iemand of de dame die betrokken is bij…
  “Furthermore, it has now come out that there has been some inappropriate behavior, both with excessive drinking and also with a female member of his staff. Please don’t jump to conclusions or assume the worst, but this behavior is wrong before the Lord.”
  … de naam “Emma” heeft?

 49. Ruitje zegt :

  @Hendrik: Als dat het geval is, wordt het wel heel ongezond… en man die een ongezonde relatie met een engel heeft, en veel drinkt (maar dat is misschien het drinken van de Geest???)… 😉

 50. Vleertje zegt :

  @ Hendrik … owhhhhhh je bent gewoon te erg !!!! 😀

 51. Johan zegt :

  @ Ruitje: Je hebt gelijk, de ‘accountability’ heeft zeker niet optimaal gewerkt.

 52. fordo zegt :

  @Henk: zou kunnen, dan heeft hij Emma niet eens volledig bijelkaar verzonnen, pak van mijn hart

 53. PB zegt :

  Johan,

  N.a.v. je vraag aan Onno waarin hij Todd een leugenaar noemt, deze bewering komt van een van de apostelen van het team van Peter Wagner. Zie de volgende link: http://northwestmusings.wordpress.com/2008/08/17/robert-ricciardelli-speaks-out-again/

 54. Ruitje zegt :

  @John: ken ik jou ergens van? (manna…)

 55. John zegt :

  …zucht…@ruitje.

  heb je dat nu al door? 😉

 56. Ruitje zegt :

  @John: nee, hoor, dacht het al een tijdje, maar nu je met die link kwam had ik het bewijs (ik ga je niet zomaar een manna-etiket opplakken natuurlijk, wel toetsen en onderzoeken!) 😉

 57. John zegt :

  😀 alsof ik alleen op manna-vandaag en goedgelovig actief ben 😉 maar ik begrijp hieruit dat je je Bijbel hebt gepakt en God op je knieën hebt gevraagd of ik dezelfde was als op manna? 😛

 58. Ruitje zegt :

  @John: zoiets en de ‘Gospel of John’ gekeken 🙂

 59. goedgelovig zegt :

  UPDATE: Dinsdag 23 september om 22:50 zendt de EO de documentaire ‘Twee keer ontspoord’ uit over Todd Bentley.

  http://www.eo.nl/programma/tzaljemaargebeuren/2008-2009/page/Twee_keer_ontspoord/episode.esp;jsessionid=18EEB8527539950B8D10AB6CF37469B5.mmbase02?episode=9636796

 60. Onno zegt :

  Ik heb de uitzending gezien. Ik heb er flink wat commentaar bij geschreven op de website van de EO. Het was niets anders als een goedmakertje na de kritiek van Dirk van Genderen in de EO visie. Puur propaganda als documentaire.

 61. Johan zegt :

  Ik vond het een evenwichtige documentaire. Complimenten voor het EO-team. En heel verfrissend om Anne van der Meiden commentaar te horen geven.

 62. goedgelovig zegt :

  UPDATE: Het wil nog niet zo vlotten met het ‘herstel’ van Todd.

  http://www.manna-vandaag.nl/?post=4338

 63. Ruitje zegt :

  Op de site van Fresh Fire Ministries staat inderdaad eindelijk een brief met uitleg. Nou,dat werd tijd zeg…
  Ze waren zeker bang dat niemand meer geld zou geven (‘zaaien’) als dit naar buiten kwam.
  Ik had die brief van FFM dit weekend al gelezen.

  Wat wel heel frappant is, is dat Todd dus gewoon nu samenwoont met die medewerkster, terwijl hij nog niet eens officieel gescheiden is. Het overspel was al aan de gang tijdens Lakeland… En hij wil die overspelige relatie nu dus niet opgeven… Lekker voorbeeld. Rebellie?

  Het is dus nu wel duidelijk wat voor vrucht er voortkomt uit die hele Lakeland-Revival: een hele wrange giftige vrucht.

 64. John zegt :

  Hear ye Hear ye!! Todd Bentley stond dronken op het podium!!!

  http://www.manna-vandaag.nl/index.php?post=4362

 65. John zegt :

  Ben benieuwd hoe Matthieu ‘Mattheus’ van der Steen hier nu weer op gaat reageren. Mattie, kom er maar in!

 66. Ruitje zegt :

  @John: dus dat ‘dronken in de Geest’ was gewoon ‘dronken door de geest uit de fles’??? 😉

 67. Ruitje zegt :

  En ik ben ook heel benieuwd naar Van der Steens reactie… het was toch de ‘meest zuivere vorm van opwekking’? Tja, je vraagt je af wat hij dan onder zuiver verstaat. In ieder geval geen zuivere koffie.

  Ben benieuwd naar nog veel meer reacties: van o.a. Jaap Dieleman, Arjan Knevel en al die andere voorgangers (zoals van de Doorbrekers uit Barneveld) die naar Lakeland afreisden ‘to get some’.
  Vraag me trouwens af of Bentley misschien ook een deal met de luchtvaartmaatschappijen had die al die revival-seekers naar Florida vervoerden? Zou hij aandelen hebben gehad of provisie hebben gekregen?

 68. goedgelovig zegt :

  @ John en Ruitje: Het punt is inmiddels wel gemaakt, laten we niet in een herhaalde discussie vervallen. Dat hij wel eens wat teveel dronk is ook geen nieuw gegeven.

 69. Ruitje zegt :

  maar dat hij zo op het podium heeft gestaan wel…

  ik dacht dat we hier mochten discussieren? 😉

 70. goedgelovig zegt :

  @ Ruitje: Natuurlijk mag je discussiëren, maar de vraag is of deze discussie het kringetje Ruitje-John zal ontstijgen. 😉

 71. Ruitje zegt :

  @goedgelovig, ik denk dat jullie daar misschien wel gelijk in hebben. Want hier zijn gelukkig niet van die charismatisch doorgeschoten bezoekers. Want die zouden gelijk reageren… En Mattheus komt hier vast ook niet 😉

 72. PB zegt :

  @Ruitje,

  Ik heb uit betrouwbare bron dat Mattheus en de medewerkers van TRIN deze site met veel belangstelling volgen. Ze zien dan ook uit naar de Gouden Bikini!!!

 73. Ruitje zegt :

  @PB, dan hoop ik dat Mattheus en friends misschien iets leren van deze site en de prijs…

 74. PB zegt :

  @Ruitje,

  Je gelooft het misschien niet, maar ze hebben geen hoge dunk van deze site….

  Waarscjhijnlijk geen gevoel voor humor.

 75. Ruitje zegt :

  @PB, het probleem is dat ze humor zien als kritiek, en dan ben je in de ogen van Mattheus een farizeeër en heb je een ‘religieuze’ geest…

 76. Peter zegt :

  Humor is een spiegel en sommige mensen zien liever het beeld dat ze zelf projecteren, dan wat de spiegel toont. (een keizer zonder klederen?) Eigenlijk zou het eerste gebod moeten zijn, gij zult u geen beeld maken, maar flink in de spiegel kijken.

 77. Johan zegt :

  Misschien kan GG volgend jaar een Religieuze Geest Trofee of een Gouden Spiegel uitreiken.

 78. Ruitje zegt :

  @Johan, goed idee!

 79. PB zegt :

  Fresh Fire Ministries gaat verder onder een nieuwe naam!

  De vrouw van Tood sluit zich bij de nieuwe club aan en Todd, die ontslagen was bij Fresh Fire Ministries, krijgt de rechten en naam van de organisatie terug:

  http://www.injesus.com/index.php?module=message&task=view&MID=9B007FTD&GroupID=VB006FHZ

 80. Ruitje zegt :

  @PB, en de groep die onder die nieuwe naam weggaat, gaat vervolgens samen werken met Fresh Fire Ministries van Todd Bentley, als ik elders.

  http://endtimespropheticwords.wordpress.com/2009/01/24/shonnah-bentley-and-son-inc-more-bentleys-plan-return-to-ministry-spotlight/

 81. PB zegt :

  @Ruitje,

  Daar had ik m’n informatie ook van! Klik maar op de bovenste link.

 82. goedgelovig zegt :

  UPDATE: Todd Bentley is inmiddels gescheiden van zijn vrouw en hetrouwd met de vrouw met wie hij een buitenechtelijke relatie onderhield.

  http://www.manna-vandaag.nl/?post=5068

 83. Ruitje zegt :

  @GG, en Rick Joyner van Morningstar (www.morningstarministries.org) praat het nog allemaal goed ook in zijn special bulletin over de ‘ the restoration of Bentley’.
  En gebruikt de bijbel zo belachelijk fout dat alles maar goed gepraat wordt. En daarnaast liegt hij…

 84. Ruitje zegt :

  En Joyner vraagt geld voor Fresh Fire (recht van die naam is van Todd Bentley, de organisatie in Canada krijgt een andere naam). Het zou me niet verbazen als Bentley binnenkort weer op het podium staat en doorgaat met de revival… Slimme actie. Hem even in de luwte houden en daarna weer snel doorgaan met misleiden. Triest.

 85. Johan zegt :

  Ruitje, een tip: plaats even een linkje als je iemand citeert, dan kunnen wij ook meelezen.

  Ik denk zelf dat Bentley niet meer goed aan de bak komt.

 86. Ruitje zegt :

  kijk bij Special Bulletin

 87. Johan zegt :

  @ Ruitje: Bedankt. Dit is wel een lastige kwestie. Bentley zit blijkbaar in een herstelproces, waarin hij begeleiding krijgt. Die begeleiders zien geen bezwaar in zijn nieuwe huwelijk. Hoe zou een herstelproces er volgens jou uit moeten zien?

 88. Ruitje zegt :

  @Johan, het is al vreemd dat Bentley al een ‘overspelige’ relatie had tijdens Lakeland terwijl hij daar met zijn vrouw Shonnah stond te pronken voor de tv (de hele wereld). Hij zou openlijk (voor tv, net als toen) zijn excuses moeten aanbieden en eerlijk zeggen dat hij in een leugen leefde. Daarnaast lijkt het me heel gezond als je na zo’n situatie even een tijdje in de rust gaat. Bentley is alweer bezig met zijn ministry. Daarnaast is het de vraag of Benley mag hertrouwen (en ook nog zo snel) als je de bijbel leest over echtscheiding en hertrouwen. Maar dat is een hele andere discussie.

 89. Ruitje zegt :

  Daarnaast speelt een rol dat Bentley een publiek figuur was en grote massa’s mensen trok die hem misschien wel als rolmodel zagen. Hij had daarmee een grote verantwoordelijkheid. Openlijk liegen en bedriegen, vraagt om openlijk belijden toch?

 90. Johan zegt :

  @ Ruitje: Mee eens. Openbaar belijden en een langere time-out (zeker een paar jaar).

 91. goedgelovig zegt :

  Gevallen gebedsgenezer Todd Bentley is getrouwd met zijn nanny. Gelukkig iemand die weet dat slaan niet pedagogisch verantwoord is. 😉

 92. goedgelovig zegt :

  UPDATE: En daar reageert Rick Joyner weer op.

  http://www.charismamag.com/index.php/component/content/article/20035

 93. Bas zegt :

  Ik lees net dat Mattheus vander Steen onlangs bij Todd Bentley op bezoek is geweest. Ik ben benieuwd waar die 2 het over gehad hebben….

  http://www.cip.nl/nieuwsbericht_detail.asp?id=11654