De charismatische Kant van de SP

Binnenkort krijgen we een nieuwe Kant van de SP te zien. Jan Maorijnissen, de grote leider, is weg (hoewel zijn geest annex slagschaduw nog volop aanwezig is), en een nieuwe, veel charismatischer leider, treedt aan. Nu was de SP altijd al een partij die een grote aantrekkingskracht op idealistische, goedgelovende gristenen had (Jan heeft Mao zelfs ingewisseld voor Jezus), maar de verwachting is gegrond dat Agnes Kant nóg meer gristelijk stempubliek gaat binnenhalen. Niet in de zware hoek, waar de dames nog steeds kanten hoofdkapjes dragen, maar in de lichte hoek van het goedgelovig spectrum, waar men nog in kant-en-klare genezing van alle problemen gelooft mits de juiste man of vrouw (‘de gezalfde’) maar aantreedt. Klikt u op het plaatje om te vergroten.

8 Reacties op “De charismatische Kant van de SP”

 1. De tuinman zegt :

  Eerlijk gezegd kijk ik als GG man, toch liever naar Agnes of Femke, tijdens een debat, dan naar Routje of balkje.Wat dat betreft is de uitstraling van de tweede kamer er weer op vooruit gegaan.
  Sorry GG dames ook het vlees van een GG man is zwak.

 2. Hendrik zegt :

  Kan Jan zichzelf genezen? Da’s denk ik een aardige vraag vooraf.

 3. Felix zegt :

  @ De tuinman: Dat pleit wel voor je, want mevrouw Kant heeft een nogal smalle voor-kant en de meeste mannen kijken daar toch het eerste naar.

 4. Lieke zegt :

  Heren, de inhoud van een vrouw zit niet in haar borsten. Lees dat stukkie over objectificatie van Ruud nog even.

  Als Agnes het gewicht van Jan van zich kan afschudden, gaat ze het vast beter doen. Als Jan slim is, stapt hij uit de kamer. Hij is een te sterke persoonlijkheid om niet in de weg te gaan lopen. Laat iedereen zien dat de SP meer is dan Janneman.

 5. De tuinman zegt :

  @ Lieke, je hebt al weer gelijk.
  Sorry, als ik balkje ot routje op de tv zie en hoor praten, krijg ik altijd visioenen van de lagere school of van katechesatie.Stil zitten onder een ellenlange preek van een ds die me steeds toeschreeuwde dat ik slecht en verdorven was.

 6. Alex zegt :

  Wat een suffe weblog is dit toch. Door het de flauwe stukjes, het consequent gebruik van gristelijk ipv van christelijk, flauwe woordgrapjes (Jan Maorijnissen, haha) en de achterhaalde, onduidelijke meninkjes, is dit weblog net zo nietszeggend als de Dwaze Zaken en Bram Rebergen bij elkaar.

 7. Roberto zegt :

  GG ís toch Dwaze Zaken en Bram Rebergen bij elkaar? Okay, dan moet Wauwel ook even genoemd worden.

 8. Sonja zegt :

  Werp al uw kommers op de SP!

  Groeten van Sonja

%d bloggers liken dit: