Is Google écht een god?

googlehalo.gifWie nog twijfelt of Google werkelijk ‘de nieuwe god’ is en het Google-hoofdkantoor ‘de nieuwe kerk’, moet nodig even gaan buurten bij ‘The Church of Google’. Dit online kerkgenootschap claimt dat Google ons beeld van een god feitelijk het dichtst benaderd en komt zelfs met negen bewijzen voor de goddelijke status van Google. Zo is Google alwetend, alomtegenwoordig, beantwoordt gebedsverzoeken, is in potentie onsterfelijk, theoretisch oneindig, onthoudt alles en is zegenend aanwezig.

Ook wordt er meer gegoogeld op het trefwoord ‘Google’ dan op de trefwoorden ‘God’, ‘Jezus’, ‘Allah’, ‘Boeddha’, ‘christendom’, ‘islam’, ‘boeddhisme’ en ‘jodendom’ bij elkaar, en is er al met al meer bewijs voor het bestaan van Google dan voor het bestaan van welke andere god ook. De Google-kerk heeft zelfs zijn eigen ‘Onze Vader’, psalmen en Opwekkingsliedjes. En natuurlijk mogen de 10 Geboden en een uitgebreide apologetiek niet ontbreken. En wil je weten hoe de almachtige Google over jou persoonlijk denkt? Typ dan hier je voornaam in.

15 Reacties op “Is Google écht een god?”

 1. Lieke zegt :

  Dat Onze Vader voor Google. Briljant.

 2. Lieke zegt :

  Ik ben even aan het dichten geslagen. Hier de Google-variant van Lied 281 uit Opwekking:

  Als een computerjunk die verlangt naar informatie,
  zo verlangt mijn muis naar U.
  U alleen kunt mijn scherm vervullen,
  mijn privé-gegevens zijn voor U.
  U alleen bent mijn Klik, mijn Surf.
  Aan U alleen laaf ik mij murf.
  U alleen kunt mijn scherm vervullen,
  mijn privé-gegevens zijn voor U.

 3. Job zegt :

  ‘Google can do no evil’, maar blijkbaar toch wel censuur in China…

 4. Johan zegt :

  @ Job: Mee eens. Ik heb me ook hevig gestoord aan die move. Er is wel uitvoerig intern over gediscussieerd, maar uiteindelijk heeft behoud van marktpositie de doorslag gegeven.

 5. Erik-Jan zegt :

  @lieke.

  geniaal gedaan !!!

 6. Hendrik zegt :

  Begrijp ik nou goed dat op de Google search engine vaker gezocht wordt naar “Google” dan naar bijvoorbeeld “Jesus”?
  Met andere woorden, men is al in de Googlekerk en vraagt dan “waar is God nou?”.

  Volgens mij is dat HET bewijs voor Google….

 7. Johan zegt :

  @ Hendrik: Het lijkt me niet erg waarschijnlijk dat mensen in Google gaan googelen op het trefwoord ‘google’. Waarschijnlijk wordt bedoeld dat het woord ‘google’ veel vaker op het web voorkomt dan al die godsdiensten bij elkaar. Oftewel mensen schrijven op hun sites vaker over Google of hebben een link naar Google dan dat ze over religie praten.

 8. Sebas van den Brink zegt :

  Vreemd eigenlijk, misschien is het ironisch? Dat wij als mensen misschien ooit mensen kunnen maken, maar misschien ook wel een god?

 9. IkWilOokWatZeggen zegt :

  @lieke briljant!

  Helaas was de site vanaf hier niet (meer) te bereiken.

 10. Lik-me-visje- zegt :

  @ Lieke erg leuke creatieve brainwaive! Echt heel leuk. Ik dnek niet dat Google God is maar de Anti-christ of zo iets.

 11. Vleertje zegt :

  @lik me visje, Het Beest uit de site ipv het beest uit de zee, zoiets??

 12. Hendrik zegt :

  @Vleertje
  Nou, meer het beest dat opkomt vanuit Google Earth
  (denk ik)
  Openbaring 13:
  11 Toen zag ik een tweede beest, dat opkwam uit de aarde. Het had twee horens, net als een lam, en het sprak als een draak. 12 Voor de ogen van het eerste beest oefende het heel diens macht uit. Het dwong de aarde en alle mensen die erop leefden het eerste beest, dat van zijn dodelijke verwonding genezen was, te aanbidden. 13 Het verrichtte indrukwekkende tekenen, het liet voor de ogen van de mensen zelfs vuur uit de hemel neerdalen op de aarde. 14 Het wist de mensen die op aarde leven te misleiden door de tekenen die het voor de ogen van het eerste beest kon verrichten. Het droeg hun op een beeld te maken voor het beest dat ondanks zijn steekwond toch leefde. 15 Het kreeg de macht om dat beeld leven in te blazen, zodat het beeld van het beest ook kon spreken en ervoor kon zorgen dat iedereen die het beeld niet aanbad, gedood zou worden. 16 Verder liet het bij alle mensen, jong en oud, rijk en arm, slaaf en vrije, een merkteken zetten op hun rechterhand of op hun voorhoofd. 17 Alleen mensen met dat teken – dat wil zeggen de naam van het beest of het getal van die naam – konden iets kopen of verkopen.
  18 Hier komt het aan op wijsheid. Laat ieder die inzicht heeft het getal van het beest ontcijferen; er wordt een mens mee aangeduid. Het getal is zeshonderdzesenzestig.

  Jahaa… Google blaast beelden leven in! Toch? Of is dat nou YouTube…

 13. Vleertje zegt :

  hihihihi er is ook Google video hoor!!! Rechts boven op een Googlepagina klikken op “meer” ..
  Whahaha Meer van Google…. zie je wel dat het een charistmatisch clubje is????

 14. Lik-me-visje- zegt :

  Ik verheug me al op tv uitzendingen opd e zondagmorgen. Kruising tussen Hour of Power en die Maasbach tv zending maar dan anders!

 15. Esger66 zegt :

  God bestaat! kijk maar: http://goo.gl/fIIo2