Geluk nadert gevarenzone

aldwingelukDankzij Aldwin Geluk, onderzoeksjournalist-in-opleiding bij het ND met als specialisatie het openen van open deuren en het creëren van hypes, loopt Goedgelovig.nl weer lekker binnen. Zelfs Yolanthe heeft nu het nakijken. Vanwege wat nu ter redactie de ‘Gelukspiek’ wordt genoemd, heeft Goedgelovig.nl de meetsystematiek van de vorig jaar geïntroduceerde Quote-lijst van Nederigste Bekende Gristenen verder verfijnd – zie onderstaand Venn-diagram. De Geluksmeter staat nu op een actuele stand van 674 hits (peildatum 17 maart, 15:20 uur). Onze razende reporter rukt gevaarlijk op en laat Joop Gankema ver achter zich. Het gaat dus de verkeerde kant op, want zo is het bij u niet: klikken mag niet!

ngp_clouds2.jpg

Toelichting: de Geluksmeter heeft als ijkpunt het Arnold van Heusden-peil. Deze norm is op dit moment bevroren op 2280 Google-hits (ook bekend als het NGP – Normaal Gristelijk Peil). Gristenen die boven dit normatieve EA-directieniveau uitstijgen, komen terecht in de gevarenzone die in vaktermen wordt aangeduid als het HYBRIS-level.

Met deze informatie kan zelfs een leek proefondervindelijk vaststellen wie er onder, op of boven het NGP zit. In Google moeten de namen van gepeilde personen tussen “dubbele aanhalingstekens” geplaatst worden voor een zo nauwkeurig mogelijke meting. Echter: gristenen die bijvoorbeeld Jan Bakker heten, hoeven deze Googletest op basis van hun algemene naamsbekendheid niet te ondergaan. Slimme gristenen met een hoge algemene naamsbekendheid die door toepassing van de seculiere Peter R. de Vries-techniek met een extra initiaal proberen om toch een unieke naam voor zichzelf te maken, doen er evenwel goed aan hun NGP-niveau regelmatig te peilen.

nederig-voetenwerk.jpgOok GG-contactpersonen behoren hun ranking zorgvuldig te monitoren, zeker wanneer zij over een op eigen naam gestelde URL en een gevaarlijk hoge Google-ranking beschikken. Een langdurige blog fast kan helpen om deze virtuele zwaargewichten / digitale hoogvliegers in een radicale afvalrace terug op aarde te brengen richting het ideale Joop Gankema-gewicht van 370 (ofwel 1910 onder NGP – een hele mooie score voor dienende leiders).

Dit onderzoek wordt regelmatig uitgevoerd door GG Data Research NV. De researchers willen om begrijpelijke redenen anoniem blijven en hun opdrachtgevers mogen eveneens geen naam hebben.

Advertenties

11 responses to “Geluk nadert gevarenzone”

 1. maxplanck says :

  Dat is geen grafiek, dat is een Venn-diagram. 🙂

 2. Grover says :

  Of Aldwin is zeer breedgeschouderd (aan één kant), of hij heeft met zijn linkerhand zijn eigen foto gemaakt. Kunnen wij op basis van deze informatie al iets concluderen over het naderende hybris-level?

  En is het toevallig dat GG Data Research een Naamloze Vennootschap is, of is dit een bewuste keuze van de anonieme onderzoekers?

  Goed wetenschappelijk onderzoek roept altijd weer nieuwe interessante vragen op.

  Ik verontschuldig mij voor mijn schandalig hoge Grover Google-ranking. Het zijn mijn fans die mij in de vaart der volkeren omhoog stuwen, zelf heb ik er nooit om gevraagd.

  Over de grootste dienende Leider ooit kan hetzelfde geconludeerd worden, maar dan in overtreffende trap. Hij is zo hoog verheven boven het hybris-level, zo extreem geloofwaardig, zo scherp humoristisch en virtueel vindbaar dat wij alleen maar eerbiedig voor Hem kunnen buigen.

  Grover heeft gesproken – in alle nederigheid.

 3. goedgelovig says :

  @ maxplanck: bedankt voor de correctie, is aangepast in de tekst.

 4. Joeri. says :

  Kijk, hier kunnen we tenminste iets mee. GG rukt op en verovert de Wereld!

 5. sue says :

  lekker veel bekende namen weer in dit stukje. Levert vast weer een mooi aantal bezoekers op.

 6. van Pastoorkramp says :

  Heeft een VENN diagram met Moniek van der Venn te maken of is het op een andere manier occult?

 7. Hendrik says :

  Andries hangt er helemaal buiten: ruim 34.000 Google hits! (Knevel dus).
  Floyd McClung haalt er 42.500, maar die is dan ook verstaanbaar buiten Nederland.
  Ralph van Manen: 11.200
  Bas Plaisier: ruim 8.300
  Johan Maasbach: bijna 6.000, David Maasbach ruim 4.500 (and stil counting…)
  Ben Hoekendijk (wie kent ‘m nog), toch nog bijna 3.100 en da’s meer dan Joop Gankema.
  Bram Re(e)bergen: ruim 1.600.
  Da’s nou jammer.
  Kan GG wat aan de score van Bram doen? (Niet dat Bram minder nederig hoeft te worden hoor)

 8. Lieke says :

  Zwemt die Aldwin altijd met z’n pet op? En dat tijdens werktijd? Die pet lijkt wel wat op de snavel van Guus.

 9. goedgelovig says :

  @ Hendrik: Bram stijgt vanzelf als hij wat meer bijdragen voor Goedgelovig schrijft.

 10. bavaria says :

  dit is mij te wonderbaar…..ik kan er niet bij……..

 11. Hans says :

  David Maasbach staat nu op 6.700… komt zeker door z’n nieuwe programma op SBS6… goede kerkdiensten trouwens, fris!