Goedgelovig.nl wint Gouden Webfish Award 2008

webfish.jpgBREAKING NEWS – Christelijk-satirische website Goedgelovig.nl heeft de Gouden Webfish Award 2008 gewonnen voor de beste particuliere christelijke site van dit moment in het Nederlandse taalgebied. Het juryrapport prijst zowel het ludieke concept als de vormgeving van de site. “Zelfspot en religie vormen momenteel een spannende combinatie. Deze site weet hier een originele draai aan te geven,” aldus de jury.

In de categorie ‘organisaties’ kwam de site van Stichting Oikos (www.stichtingoikos.nl) als beste uit de bus. Een site die met lef is vormgegeven, vindt de jury, die verder als pluspunten de uitnodigende structuur en de informatieve, helder geschreven teksten noemt. De Webfish Award is een initiatief van IKON Nieuwe Media en de Protestantse Kerk in Nederland. Synodevoorzitter ds. Gerrit de Fijter reikte de prijzen vrijdag 7  maart uit in het Landelijk Dienstencentrum van de Protestantse Kerk in Utrecht.

Er waren in beide categorieën ook een zilveren en bronzen Webfish Award te bemachtigen. In de categorie ‘particulieren’ waren www.janandriesdeboer.nl (zilver) en de site van de Protestantse Gemeente van Castricum www.pgcastricum.nl (brons) de gelukkigen. In de categorie ‘organisaties’ vielen behalve Stichting Oikos www.soulsurvivor.nl (zilver) en www.zinweb18-30.nl (brons) in de prijzen. De winnaars van de hoofdprijs gingen met een door predikante/kunstenares Mirjam Sloots vervaardigde trofee naar huis. Daarnaast krijgen alle zes prijswinnaars een masterclass aangeboden van ontwerpbureau Dog and Pony en mogen zij het webfish-embleem voortaan als keurmerk op hun site plaatsen.

Het is dit jaar de eerste keer dat de IKON en de Protestantse Kerk in Nederland de Webfish Awards uitreiken, in navolging van de succesvolle Duitse variant die al enkele jaren bestaat. De prijs richt zich op websites die passen bij het open, oecumenische karakter van de initiatiefnemers, die met de wedstrijd christelijk Nederland en Vlaanderen uitdagen hun internetsites te blijven ontwikkelen en verbeteren. De jury voor de Webfish Award 2008 werd gevormd door Lodewijk Dros (Trouw), Mirjam Sterk (CDA), Harold Kuiper (ontwerpbureau Terralemon), Matthijs Vermoten (CliniClowns), Henkjan Oosterink (JOP) en Marloes Keller (IKON). Zij beoordeelden de binnengekomen resultaten en stelden per categorie een top tien samen, waar het publiek vervolgens op kon stemmen. Het aantal inschrijvingen was met ruim 120 websites hoger dan de organisatoren hadden verwacht. “We waren als jury aangenaam verrast door de creativiteit van de inzendingen. Ook hebben we grote bewondering voor al die vrijwilligers die ongetwijfeld een groot deel van hun vrije tijd besteden aan sites waar veel mensen wat aan hebben,” zegt jurylid Marloes Keller, die de prijs naar Nederland haalde.

Klik hier om het juryrapport te lezen. Goedgelovig.nl komt uiteraard zo snel mogelijk met een eigen satirische beschouwing op dit nieuws en een inside-verslag van de prijsuitreiking in Utrecht. Want wie heeft de prijs in ontvangst genomen als de redactie anoniem opereert? Was er wel iemand? Watch this space.

16 Reacties op “Goedgelovig.nl wint Gouden Webfish Award 2008”

 1. Erik-Jan zegt :

  GEFELICITEREERD !!!

 2. Erik-Jan zegt :

  GEFELICITEERD bedoel ik natuurlijk.

 3. Grover zegt :

  Superrrrrrrrrrr! Ik wil niet voor Erik-Jan onderdoen, dus: gefelicitererereeerd! Hebben jullie ook veel geld gekregen? En ga je daarmee dan een edit functie kopen voor de comments?

 4. wolterkabolter zegt :

  Proficiat! Dik verdiend!
  Ik kan me trouwens goed voorstellen dat je zo’n prijs weigert: http://www.ikonrtv.nl/webfish/wp-content/uploads/2007/09/prijzen.jpg

 5. Ettje zegt :

  Had de hele dag al deze site en die van de Ikon in de gaten gehouden, in afwachting van…
  Namens de hele familie, van harte!! 🙂
  Advies:Doe uw schoenen van uw voeten en ga, vanaf nu, barrevoets door het leven, kunnen jullie niet naast jullie schoenen gaan lopen!

 6. Frank zegt :

  Van harte! Gaan jullie dat lelijke visje nu ook op de site voeren?

 7. RELIREL zegt :

  GG: van harte!
  een beetje popster of topmodel komt gewoon niet opdagen bij belangrijke prijsuitrijkingen, misschien ook een idee voor jullie? je moet tenslotte aan je mythische status blijven denken, niet….

 8. Hendrik zegt :

  Proficiat, dankbaar…. gezegend… woorden schieten te kort!

  Spreuken 14
  13 Zelfs al lacht het hart, het lijdt pijn,
  vreugde eindigt altijd in verdriet.

 9. Vleertje zegt :

  Hieperdepiep….. zitten jullie lekker mee… Gaat je tegendraadse imago… al dat werk voor niks…
  Je hebt een gristelijke prijs dus ben je mainstream geworden … Whahaha; zielûg jongens…..
  Ik wens jullie veel sterkte bij het verwerken van deze klap…

 10. goedgelovig zegt :

  @ Vleertje: Ja, slapeloze nachten krijgen we hiervan. Vreselijk. Je vraagt je af of dit nog goed komt.

 11. MB zegt :

  hadden we al gezegd dat we deze site zo leuk vinden? We hebben allemaal op jullie gestemd omdat we zo’n fijn gevoel krijgen van al die GG reacties
  *sorry*, probeer ook te verwerken dat dit nu heel erg mainstream is

 12. Hendrik zegt :

  @Vleertje
  Ja… niet zo vrolijk doen hoor! De webfish wordt inderdaad duur betaald…

 13. Ettje zegt :

  Wie weet, werkt het Norman. Maar ja, zoals zo vaak, en ook nog eens heel bijbels: degenen die hem niet fel begeerden, gingen ermee vandoor. Zoiets als: de laatsten zullen de eersten zijn! 🙂

 14. IJsbrand zegt :

  Prima de luxe vast houden die prijs , en creatief
  door gaan met een knipoog en een grijns ,met
  humor en passie eet ik hier op,
  m,n boordje nassie , hartelijk gefeliciteerd
  en ga niet naast je schoenen lopen hi ,hi
  sommige van ons lopen al over het water.

 15. book sales statistics zegt :

  I actually question the reason you branded
  this particular post, “Goedgelovig.nl wint Gouden Webfish Award 2008 |
  Goedgelovig.nl”. No matter what I actually admired it!
  Thanks a lot-Luciana

Trackbacks / Pingbacks

 1. Nieuw weblog design « WEBLOG NORMAN VISS - 6 april, 2008