De Lont in het kruitvat (2)

lontlevendekanonskogel.jpgWie dacht dat onze eigen Rita Verdonk zich na het door Rou bezworen homorelletje in de GristenUnie wel gedeist zou houden, heeft het mis. Ze is hard op weg met een upgrade van Lont-in-het-kruitvat naar Neerlands eerste evangelische kanonskogel (klik op de foto voor een vergroting). Ze keert zich nu met haar volle Surinaamse gewicht tegen het besluit van het landelijk partijbestuur om de Zwolse wethouder Janco Cnossen te benoemen als voorzitter van de commissie Representatie GristenUnie. Deze commissie moet zich buigen over een gedragscode voor GU-bestuurders.

Lont laat in een eigenstandige persverklaring weten dat Cnossen een “uitgesproken voorstander” is van de mogelijkheid dat praktiserende homo’s de partij vertegenwoordigen. Ze citeert daarvoor uit een e-mail van Cnossen, die ontkent dat dit zijn standpunt is. Volgens partijvoorzitter Blokhuis gooit Varkentje Klont met modder. De politica zit trouwens al sinds begin oktober ziek thuis en kan daarom Amsterdam Zuidoost niet besturen. Het enige wat ze tussen de sofa, de paracetamol, een glas jus d’orange en de hele dag Family7 kijken nog wél kan is bommetjes gooien.

27 Reacties op “De Lont in het kruitvat (2)”

 1. Rocker zegt :

  Lont zit al vanaf oktober ziek thuis… om vervolgens andere mensen misselijk te maken met haar ziekelijke fundamentalisme..

  flits.

  Ik had zojuist een visioen dat Lont de eerste surinaamse, vrouwelijke SGP lijsttrekker gaat worden!

 2. Ruud Vermeij zegt :

  “Ik had zojuist een visioen dat Lont de eerste surinaamse, vrouwelijke SGP lijsttrekker gaat worden!”

  Als dat eens zou kunnen 🙂

 3. de hokjesgeest uitdrijver zegt :

  werkwoorden voor politici die hun eigen partijen om willen brengen:

  Pronken
  Verdonckermanen
  Lonterfonteren…

  @Rocker, ik zie precies hetzelfde voor me, wow, dan moet het wel van de Heer zijn

  alleen in een moment van accute woordblindheid las ik slijkttrekker ipv lijsttrekker

 4. IkWilOokWatZeggen zegt :

  Daar zeg je zo eens wat over de SGP.

  Eigenlijk zijn ze daar zo stom nog niet met geen vrouwen in de politiek.

 5. naftali zegt :

  Als ze heel de dag thuis zit, had ze best op mijn meeltje mogen reageren….. Da’s ook gristelijk toch?

 6. Johan zegt :

  Jouw mailtje is werk, Naftali. Je had het zó goed geformuleerd, dat het Yvette uren kost om daar een intelligent antwoord op te verzinnen.

  Ik hoorde haar trouwens net op De Ochtenden. Daar verwoordde ze haar standpunt heel helder, hoewel ze natuurlijk vindt dat elke ‘echte christen’ maar één interpretatie van de Bijbel kan hebben. Ik ben het met haar eens dat christenen ook gewoon hun opvatting moeten kunnen ventileren. Maar ze moet nog wel wat ‘politieke behendigheid’ ontwikkelen.

 7. naftali zegt :

  @Johan: dat moet ze zeker! Maar sommige christenen zullen ook eens moeten leren, dat als je tot een andere conclusie komt, dan andere christenen, je nog best christen kunt zijn. Ik bedoel, we denken verschillend over doop, avondmaal, tienden, gemeente zijn, verzoening, Israël en ga zo maar door. Alleen op anders denken over homoseksualiteit wordt erg overspannen gereageerd en de reden daarvoor ontgaat me. Mijn opvatting over mijn homoseksualiteit kan ik prima Bijbels onderbouwen, anders was het mijn opvatting niet. Ik wil me alleen niet laten marginaliseren in de kerk en in de politiek omdat iemand iets anders interpreteert. De waarheid in pacht hebben is al vaak gevaarlijk gebleken…

 8. Johan zegt :

  @ Naftali: mee eens, die ruimte wil Rouvoet ook. Hoewel er niets op tegen is dat de CU op dit punt een behoudend standpunt inneemt. Wil je meer ruimte, dan kun je ook bij het CDA buurten. Genoeg keus in Nederland.

 9. naftali zegt :

  @ Johan: dat verandert niets aan de pijn dat je broeders en zusters en als een ten minste onvolwaardig christen zien. Afgewezen worden om wie je bent, want je gender identity is deel van je identiteit, doet gewoon pijn. Ik snap niet dat Yvette Lont dat niet begrijpt. En wat het CDA betreft, er zijn nog andere thema’s in de politiek, dan ijn seksuele geaardheid, dussuhhhhh, nee, dank je:p

 10. Johan zegt :

  @ Naftali: dat begrijp ik, maar ieder mens heeft wel te maken met afwijzing in zijn leven. Dat is iets waar we persoonlijk klaar mee moeten komen en niet aan de gemeenschap mogen opleggen. Rokers, kunstenaars en moslims worden in veel kerken ook niet echt aanvaard. Ik zou zeggen: sluit je aan bij een kerk of partij die wél aansluit bij je eigen geloofsbeleving en waar je mag zijn wie je bent.

 11. naftali zegt :

  @Johan: dank voor je inleving, ik red me wel;)… Maar ik blijf wel vragen, net als de arme weduwe bij de onrechtvaardige rechter, wrom mag ik niet meespelen:)

 12. Vieze man zegt :

  @Johan
  Let toch op je woorden, dit is een satirische website
  “Dat is iets waar we persoonlijk klaar mee moeten komen en niet aan de gemeenschap mogen opleggen.”
  Zitten we zo weer in een andere discussie!

 13. Johan zegt :

  @ Vieze man: Mooi is dat. Digitaal potloodventen mag wel, maar een zwaar vervolgde homobroeder helpen ergens mee klaar te komen niet? Weet je wel hoelang ik heb zitten broeden op die uitdrukking? Ik verdien de Roze Olifant, de jaarlijks trofee voor pastoraal-satirische bijdragen in online homoseksualiteitsdiscussies.

 14. Lieke zegt :

  Kunnen we die trofee niet beter de Roze Olifant in de Evangelische Porseleinkast noemen? 😉

 15. Johan zegt :

  In dat geval geef ik hem door aan Yvette. Ere wie ere toekomt.

 16. goedgelovig zegt :

  UPDATE: Een interessante ontwikkeling in de kwestie Lont. Bleek volgens eerder onderzoek van De Ochtenden dat Lont op de steun van tweederde van de CU-bestuurders kon rekenen, nu blijkt er volgens onderzoek van Netwerk een kleine meerderheid (52%) te zijn vóór praktiserende homoseksuelen in bestuursfuncties. Maar Netwerk bevroeg de CU-stemmers, De Ochtenden het CU-kader. Welk standpunt zal de CU de meeste stemmen kosten? Je leest het in dit bericht in het ND:

  http://www.oneway.nl/nieuws_artikel.php?nieuwsID=24693

 17. goedgelovig zegt :

  UPDATE: Rouvoet spreekt zich uit in het ND over de kwestie.

  http://www.nd.nl/Document.aspx?document=nd_artikel&id=103815

 18. Naftali zegt :

  Vet lauw! Stem Rou 😉

 19. Naftali zegt :

  Maar zonder gekheid…eerst maar even afwachten hoe die gedragscode er uit ziet. Ik kan er prima 1 opstellen, waar het woord homo niet in voorkomt en die toch paktiserende homo’s (vreselijk woord) uitsluit. Nog hetero’s hier die recent hebben gepraktiseerd?
  Wie heeft er nog suggesties voor een praktiserende rose olifant?

 20. IkWilOokWatZeggen zegt :

  En dat terwijl de gravamen van de PKN daar veel opener over zijn. Je mag gewoon trouwen met iemand die je leuk vind dus als jij besluut te trouwen met een lama. dan kan dat bij de PKN lees de gravamen er maar op na

 21. Lieke zegt :

  Hé PKN’ers, leg aan ons leken eens uit wat in hemelsnaam een ‘gravamen’ is? Is dat een soort ridderorde in de kerk, waarin je tot Graaf Amen kunt worden geslagen?

 22. Naftali zegt :

  Een gravamen is voplgens mij een officiëel erkend bezwaarschrift tegen de leer van de kerk.

 23. Naftali zegt :

  Wie is die Saïd eigenlijk die na elke post achter mijn naam verschijnt?
  Naftali, op november 18th, 2007 bij Said…
  Ik ken geen Saïd en ben er zeker nooit geweest….

 24. Lieke zegt :

  Betekent officieel erkend dat de kerk haar leer dan ook bijstelt? Of betekent het dat afwijkingen van de leer worden gedoogd?

 25. goedgelovig zegt :

  @ Naftali: Moet natuurlijk ‘said’ (‘zei’ in het Engels) zijn. Het is een rare bug in WordPress dat er soms Engelse termen op rare plaatsen verschijnen. Niks van aantrekken. Dat maakt je nog geen moslim.

 26. Naftali zegt :

  @ goedgelovig: LOL, ik werd al ongerust;)

  @ Lieke: Dat hangt er dus van af. Eerst moet iets als gravamen worden erkend en dan volgt er een synodebeslissing over;)

 27. goedgelovig zegt :

  UPDATE: De commissie die zich over de homokwestie en andere levensstijlzaken gaat buigen is benoemd. Voor de samenstelling en opdracht zie hier:

  http://www.nd.nl/Document.aspx?document=nd_artikel&id=104386

%d bloggers liken dit: