Joodse voodoo en kinderkoran

ahmadinjad_neturei_1.jpgWie denkt dat orthodoxe joden alleen maar met doosjes op hun hoofd rondlopen en dagelijks klagen bij een oude muur, moet dit bericht even lezen. Ze hebben namelijk een voodoo-achtig ritueel ontwikkeld om zich te ontdoen van hun politieke tegenstanders. Rabin en Sharon zijn al uitgeschakeld; momenteel wordt ‘gewerkt’ aan Olmert en de initiatiefnemer van de Jeruzalemse Gay Parade.

Intussen hebben de Egyptenaren hun eigen primeurtje: de publicatie van een echte ‘kinderkoran’. We citeren even uit deze koranvertaling voor kinderen: “Allah beveelt alle gelovigen om de ongelovigen te bevechten, hen die niet geloven in Allah en die zijn instructies niet opvolgen en die niet geloven in het ware geloof, dat is de islam. Bevecht hen, in het bijzonder de Joden en de christenen.” Jong geleerd, oud gedaan. Wat is het Midden-Oosten toch een heerlijk gebied om in te wonen.

De vraag is: wat hebben deze twee berichten met elkaar te maken? Welnu, de ultra-orthodox joodse Neturei Karta, initiatiefnemer van het vervloekingsritueel, is principieel tegen een joodse staat en vindt dat het huidige Israël ontmanteld moet worden. Dat verlangen wordt natuurlijk gedeeld door Iran, de Palestijnse staat, Syrië en nog wat van die landen, dus onderhouden de rabbijnen warme contacten met Ahmadinejad (en voorheen Arafat). De rabbijnen waren zelfs aanwezig op de eind 2006 in Teheran gehouden Holocaust Herzieningsconferentie (zie foto). Of de ultra-orthodoxen ooit de Koran of een kinderkoran hebben gelezen is maar de vraag. Dan zouden ze wellicht wat beter door hebben dat ze bezig zijn hun eigen graf te graven, of de Holocaust nog een keertje over te doen, maar dan in de Eretz Israël.

21 Reacties op “Joodse voodoo en kinderkoran”

 1. Lieke zegt :

  Misschien kunnen die Israëlische politici een orthodox voodoopoppetje ontwikkelen en in de tegenaanval gaan?

 2. Johan zegt :

  Wilders had dus toch gelijk dat de Koran een soort ‘Mein Kampf’ is. En de kinderkoran is dus ‘Mein Kämpfchen”. Onmiddelllijk verbieden die handel.

  En zoals de Fransen zeggen: “Les extrèmes se touchent.” Extreme fundi-joden en fundi-moslims raken elkaar. Wat zeg ik, ze geven elkaar als ik het goed zie zelfs een tongzoen. Yvette Lont, doe iets!

 3. Gristenen voor Israël zegt :

  Schandalig deze anti-Israël propaganda! Hoe durven jullie onze vrienden zo te beledigen. Net nu we Rabin herdenken. Bah! Plant liever een olijfboom in Israël. Of een tulp.

 4. CIDI zegt :

  Het is niet te geloven, deze fascistische anti-semitische propaganda! Blijf van de Holocaust af, die is van ons! Wij spannen een kort geding aan tegen Goedgelovig.

 5. Sharia Nederland zegt :

  Ik niet begrijp jij Koran wil verbied. Koran heilig boek en Mohammed altijd gelijk. Jij andere geloof? Dan onderwerp aan Allah.

 6. Adolf zegt :

  @ Johan: Dat is een grossartiges idee! Een kinderuitgave van Mein Kampf. Dat ik daar niet eerder op ben gekomen.

  Misschien kunnen Herr Ahminedinges en die Obersturmrabbi ter voorbereiding op de tweede aflevering van de Holocaust samen een Joods Raadje vormen?

 7. Lik-me-visje zegt :

  @ Gristenen voor Israel Ik wil best een olijfboom of tulp planten. Alles voor de vrede laten we maar zeggen. Maar dan moet je wel mijn vliegticket betalen.

 8. Gristenen voor Israël zegt :

  @ Lik-me-visje: Een schandalig voorstel! Mensen hebben tegenwoordig niets meer over voor Israël. Israël zegenen oké, maar het mag ons niets kosten. Bah! Wij betalen alleen de vliegtickets en hotelkosten van onze eigen medewerkers. We zijn vrijwel wekelijks in Israël om te controleren hoeveel olijfbomen en tulpen er zijn bijgeplant. Laat deze kans niet schieten!

 9. Joke zegt :

  Eindelijk weer eens kunnen lachen om de reacties!

 10. Lik-me-visje zegt :

  @ Gristenen in Israel Ik wist helemaal niet dat ik Israel moest zegenen. Welke kant moet ik dan opstaan als ik mijn zegende handen uitstrek en mijn gezalfde tong een gebedje aat spreken? Hebben jullie niet een soort vast logeeradres waar ik ook kan verblijven als ik mijn boomje plant? Jullie zijn er immers wekelijk.

  Daarnaast vraag ik me af waarom die Islam zo laat is mijn een kinderkoran? Hoe lang bestaat de christelijke variant: de Kinderbijbel al wel niet?
  Weet iemand trouwens of er alleen tekst in staat of zitten er ook leuke vrolijke plaatjes bij die bovenstaande tekst zeg maar ondersteunen? Is ‘bevechten’ trouwens goed Nederlands? Moet het niet ‘strijden tegen’? Vraag ik me gewoon taaltecgnis af. Ik vind de gristelijke spraak van ‘uittreden in geloof’ en ‘vrijzetten voor een bediening’ al bijzonder maar van ‘christenen bevechten’ kom ik helemaal niet meer bij…. 😀

 11. Johan zegt :

  @ Lik-me-Visje: het is de bedoeling dat je met je handen in de richting van Mekka gaat staan.

 12. Gristenen voor Israël zegt :

  Naar Mekka?! Schandalig! Hoe haal je het in je hoofd om dat voor te stellen. Jeruzalem is de enige ongedeelde hoofdstad van Israël!

  Wat betreft logeeradres: We kunnen het Sheraton of King David in Jeruzalem aanbevelen. Die hebben goed uitzicht op de Heilige Stad. Het eten is er kosjer. Houd er rekening mee dat de bedden op sabbat niet worden opgemaakt.

 13. Hendrik zegt :

  Update:
  Israëlische premier Olmert heeft prostaatkanker
  Gepubliceerd: maandag 29 oktober 2007 11:32
  Update: maandag 29 oktober 2007 11:49

  De Israëlische premier Ehud OImert heeft prostaatkanker. De ziekte is in zijn geval niet levensbedreigend. Olmert heeft dit zelf maandag bekendgemaakt. De ziekte zou in een vroeg stadium zijn ontdekt.

  De nu 62-jarige Olmert trad in maart 2006 aan als premier, als opvolger van Ariel Sharon die een beroerte had gekregen.
  http://www.depers.nl/buitenland/117309/Olmert-heeft-prostaatkanker.html

 14. wolterkabolter zegt :

  dat kan geen toeval zijn…

 15. Lieke zegt :

  Scary.

 16. Lik-me-visje zegt :

  Hmmmmm, toeval of niet ik weet het niet hoor.

 17. Lik-me-visje zegt :

  Hoe gaat het nu trouwens met Ehud Olmert?? Heeft de voodooo al gewerkt?

 18. Anouar zegt :

  Er wordt wel eens gezegd dat sommige verzen in de Koran aanzetten tot geweld. Is dat zo?

  Wel, bekijken we eerst even het Oude Testament, een Heilig Boek van onder meer de Joden.
  “Dood nu alle jongens en alle vrouwen die gemeenschap met een man hebben gehad. Alleen de jonge meisjes mogen blijven leven.” (Numeri 31:17-18)

  “Wanneer u de stad waartegen u gaat vechten nadert, stuur dan eerst boodschappers vooruit om de inwoners vrede aan te bieden. Als zij dat aanbod aannemen en de stadspoorten voor u openen, zullen alle inwoners uw dienaren worden en u belasting betalen. Maar als zij de vrede weigeren, moet u de stad belegeren. Als de HERE, uw God, de stad aan u heeft gegeven, dood dan iedere mannelijke inwoner; de vrouwen, kinderen, het vee en de buit mag u voor uzelf houden. Deze aanwijzingen gelden alleen voor steden in het buitenland, niet voor de steden die in het beloofde land liggen. Want in die steden mag u niemand sparen; vernietig alle leven. U moet de Hethieten, Amorieten, Kanaänieten, Ferezieten, Hevieten en Jebusieten volledig vernietigen. Dit is het gebod van de HERE, uw God. Dit gebod moet voorkomen dat deze volken u verleiden tot het aanbidden van hun afgoden en het meedoen aan hun gruwelijke gebruiken. (Deuteronomium 20:10-18)

  En kijken we even naar het Nieuwe Testament, een Heilig Boek van de Christenen:
  “Denk niet dat Ik ben gekomen om vrede op aarde te brengen. Nee, eerder een zwaard. Ik ben gekomen om verdeeldheid te brengen tussen vader en zoon, tussen moeder en dochter, tussen schoonmoeder en schoondochter.” (Matheus 10:34-35).

  “Wie veel heeft, krijgt er meer bij. Wie weinig heeft, raakt ook dat beetje nog kwijt. En breng nu mijn vijanden, die in opstand zijn gekomen, hier en dood hen voor mijn ogen!” (Lukas 19:26-27)

  Moeten we nu besluiten dat de Heilige Boeken van de Joden en van de Christenen aanzetten tot geweld tegen en moord van aanhangers van een ander geloof? Nee toch!

  Het punt dat hier naar voor komt, is dat men door het los citeren van verzen, een totaal verkeerd beeld kan krijgen.

  Wanneer men de Bijbel of de Koran leest, is dat niet anders: het theologisch model bestaat uit een reeks kernregels waarop al de rest verankerd zit. Deze kerngedachten worden dan uitgediept en verfijnd, beperkt, enz. in andere verzen. Het citeren van een vers, of van reeksen verzen die iets gelijkaardig lijken te zeggen, is nietszeggend. Men moet een vers plaatsen in het totale model dat een geheel is van grondregels, verfijningen, uitzonderingen, en verfijningen daarvan. Alleen dan wordt duidelijk of men te maken heeft met een algemene regel, dan wel met een uitzondering gebonden aan plaats, tijd, en bepaalde voorwaarden.

  De Islam moedigt geen geweld aan. De Islam is integendeel een model waarin vrede centraal staat, innerlijke vrede en vrede in de samenlevening.

  Voor meer:
  http://users.telenet.be/myprojects/peace/geweld.html

 19. sharon zegt :

  joden zijn het probleem, islam de oplossing!

 20. TommyLee zegt :

  Wij hebben een scheiding tussen kerk en staat, in de Islam wordt dit juist als eenheid gezien. Overal waar de Islam de dienst uit maakt is subtiele tot zware christenvervolging. Aan de vruchten herkent men de boom! Christenen kunnen elkaar ook het leven zuur maken, maar elkaar afslachten wordt hier als barbaars beschouwd en terecht

 21. gabriel zegt :

  Wat is dit voor een grote onzin.. geen enkele bronnen vermeld. Gewoon puur propaganda. Wie dit toch klakeloos geloofd heeft niet echt een hoge iq. Jammer dat mensen zo snel artikelen van internet geloven. Ergelijk