Wapenbroeders tegen het kwaad

andrerou2.jpgfritsrou.jpgEr waren eens twee broers, André van 5 en Frits van 8. Samen groeiden ze zorgeloos op in het lommerrijke Hilversum van de jaren ’60. Als je hen vroeg: “Wat wil je later worden?” dan zei André steevast: “rechter” en Frits: “linkser”. Veertig jaar later ontmoeten we het tweetal opnieuw. André is nu Minister van Jeugd en Gezin in Den Haag en Frits werkt onder daklozen en verslaafden in Amsterdam. Allebei christelijk-sociaal. De één van bovenaf, de ander van onderop. Maar ze hebben nog iets gemeen, een sluimerende obsessie die hen al vanaf hun jongste jaren met elkaar verbindt: de strijd tegen het kwaad.

Een jeugdvriend van André vertelde afgelopen voorjaar in KRO’s ‘Profiel’ dat André in zijn wilde tienerjaren plaatjes van Queen achteruitdraaide, op zoek naar vermeende satanische boodschappen. Toen hij deze daadwerkelijk ontwaarde, brak hij rigoureus al zijn lp’s doormidden en zette ze bij het vuilnis. Bye bye Queen. Dat hij later bij diezelfde koningin op het bordes zou staan, kon hij toen nog niet bevroeden. Frits trok na enkele jaren onder kandidaat-Wereldbank-president Rob Allart te hebben gediend op 06-06-06 ten strijde tegen de boze machten van Lucifer die onze hoofdstad probeerden over te nemen. Het is niet bekend of Lucifer daadwerkelijk de aftocht heeft moeten blazen.

En dan nu de vraag die ons al enige tijd bezighoudt: is er onder de lezers van Goedgelovig.nl misschien een psycholoog die dit fenomeen voor ons kan verklaren? Wat is er vroeger in huize Rouvoet toch gebeurd?

16 Reacties op “Wapenbroeders tegen het kwaad”

 1. Sigmund zegt :

  Dit ziektebeeld is in de psychiatrie bekend als ‘obsessivus demonicus juvenilis’. Gaat na de pubertijd meestal gewoon over. André heeft daar nu vast geen last meer van. Bij Frits is dat twijfelachtiger. Met name bij charismatische gristenen is die aandoening nogal hardnekkig en kan nog op hoge leeftijd tot onvoorspelbaar gedrag leiden.

 2. Maggie zegt :

  Tsja, en als iemand uit ervaring weet dat zo’n hardnekkige aandoening op hogere leeftijd tot onvoorspelbaar gedrag (of diagnoses) kan leiden, is het Dr Freud wel…….

 3. Gert-Jan zegt :

  *snik* wat een onroerend verhaal

 4. Maggie zegt :

  3 Gert-Jan mag ik u een vitueel snotterlapje aanbieden?
  De brede schouder zult ergens ander moeten zoeken, misschien kan Sigmund u daarmee van dienst zijn?

 5. IkWilOokWatZeggen zegt :

  Ik geloof niet zo in de betutteling van rouvoet.

  en niet beginnen over queen he. Anders gaan we de rest van opwekking en de liedboeken ook eens achterstevoren draaien. Ik wet dat we met een beetje fantasie nog veel meer tegenkomen.

  Dan de psychologie van rouvoet: Ze hebben mij wel eens geleerd dat als je probeert te streven voor God, dat het dan nooit goed komt want dan komt het uit jezelf en dat in nooit zuiver. En nog een persoonlijke noot: Mensen die er van overtuigd zijn dat hun waarheid de enige Waarheid is, zijn gevaarlijk. Het is arrogant en fout om te denken dat jouw waarheid de enige is. God zal wel een of andere bedoeling hebben met alle verschillende geloven.
  Maar ik wil het ook niet te veel op de persoon spelen, macht corrumpeert nu eenmaal

 6. Grover zegt :

  “Mensen die er van overtuigd zijn dat hun waarheid de enige Waarheid is, zijn gevaarlijk.”
  “Het is arrogant en fout om te denken dat jouw waarheid de enige is.”

  Nou, nou. Is dat echt helemaal waar? Of slechts een beetje?
  Maar natuurlijk mag jij ook wat zeggen. Vooruit of nerovetsrethca. Wat jij wilt.

 7. Vleertje zegt :

  Je bent jong en goedgelovig. En als al die grote mensen zeggen dat het heel erg van de duivel is dan geloof je dat, want je lijdt aan goedgeloviganie junevilus. En zo zijn er heel veel platen collecties gesneuveld, ook die van mij…. 😦 Maar daar groei je overheen. Je wordt volwassen in je geloof, ouder in je denken, en een stuk minder goedgelovig. Het zal me niks verbazen als onze Rou inmiddels weer Queen in de kast heeft staan.
  Wereldmijding versus wereldwijding.

 8. Grover zegt :

  @ Vleertje. Jij hebt weer eens groot gelijk. En dan heeft hij dus een Queen in huis die uit de kast komt.

 9. Maggie zegt :

  6 Grover, oei oei oei
  Er was eens……..
  Iemand Die beweerde Zelf de Waarheid te zijn en dat was nog niet alles, ook nog dé Weg en hét Leven…. Wat is Hij dan?

 10. Grover zegt :

  @ Maggie

  Nee, niet Grover oei, oei, oei, maar MAGGIE oei, oei, oei, want jij moet beter lezen. Ik citeer alleen IkWilOokWatZeggen en trek zijn uitspraken juist in twijfel. Maar dat is je kennelijk ontgaan.

  Verder kan geen mens vandaag met de volledige autoriteit van Jezus spreken. Als er anno 2007 een gewone sterveling beweert dat hij de Weg, de Waarheid en het Leven is, dan zou ik daar niet direct in geloven. En wat nerovetsrethca betekent weet jij natuurlijk allang.

 11. Maggie zegt :

  @grover: “Maar dat is je kennelijk ontgaan” ja idd, het spijt me. EN over je andere vraag: backwards

 12. Grover zegt :

  Ja, je hebt een prijs gewonnen! Je mag een gratis potloodje uitzoeken bij de dichtstbijzijnde IKEA. Zeg maar dat het mocht van SUPERGROVERRRRRRRR!

 13. Maggie zegt :

  wow wat ben je gul… ik kom d’r al in om, we wonen er bijna naast……. kids mee en je weet niet hoeveel van die potloodjes die mee kunnen slepen…….. pfffffffffffffffff Ik heb zelfs overwogen ze allemaal weer terug te brengen, maar ik heb ervoor gekozen de kids maar niet meer mee te nemen (die ene keer per 2-3 jaar)

 14. Grover zegt :

  Ah, ben jij dat! Het lek is boven. Maar je moet die kids af en toe wel uit het kinderparadijs halen, hoor.

 15. Maggie zegt :

  o o o het hele IKEA is één kinderparadijs, dat waar de “kleutertjes” in moeten vinden ze vreselijk. Al die vreselijke jammerende drammerige kleutertjes, brrrrrrrr, Nee vrijheid, het hele gebouw, ooooooo geweldig….. Maar nu niet meer… tsja, moeders, vreselijke mensen zijn dat (zijn het eigenlijk wel mensen? Ze zien álles, nou ja, wat jij gedaan hebt, wat een ander deed zien ze nóóit. En ze horen ook altijd wat je uitspookt, en ze komen óveral achter. Nee, dat kunnen geen mensen zijn). Daar mag je nou hélémaal niks van. Brrrrrr, moederssssssssssss

 16. Vleertje zegt :

  @ 8 Grover, 😀 zo had ik hem niet bedoeld maar zo is ie wel veeeeeeel leuker!!

%d bloggers liken dit: