Multireligieuze pizzakoeriers

scooter.jpgBisschop Tiny Muskens (“Allah is best een mooi woord voor God”) is niet de enige Bekende Gristen die pleit voor een samen-op-weg proces van gristendom en islam. Als dank daarvoor is hij inmiddels door tout Marokkaans Nederland en museumpark Oriëntalis (voorheen Bijbels Openluchtmuseum) omarmd. Ook GristenUnie-senator Egbert Schuurman stelt een ‘pact’ tussen gristenen en de islam voor. “Samen sterk tegen de technologische cultuur en het secularisme.”

Inmiddels heeft de jongere generatie de daad bij het woord gevoegd. Rogier Havelaar, voorzitter van GU-jongerenorganisatie PerspectieF, en Jihad Alariachi, presentatrice van de Meiden van Halal, hebben nu samen een scooter gekocht, met daarachter een spandoek: “Wij zijn tegen het geschreeuw van Geert Wilders en Ehsan Jami en voor tolerantie en verdraagzaamheid.” Het tweetal brengt nu op bestelling multireligieuze pizza’s rond.

9 Reacties op “Multireligieuze pizzakoeriers”

 1. Lieke zegt :

  Doe mij maar een pizza duo religione.

 2. Vleertje zegt :

  Met ansjovisjes en halve maanzaadjes graag

 3. Hassan zegt :

  Hebben jullie ook pizza met couscous, gedroogde vijgen en lamsvlees?

 4. Maurits zegt :

  Voor mij een pizza met bloemkool, aardappelen en een gehaktbal. En yoghurt na.

 5. Ontwaak! zegt :

  Ik hoop dat ze hun mond goed vol doen met die pizza’s dan hoeven ze nix te zeggen..

 6. Roberto zegt :

  Mag ik een vispizza?

 7. Grover zegt :

  Met M&Ms en veel slagroom – als het van uw beider godsdiensten mag.

 8. Johan zegt :

  Tussen al die heerlijke pizza’s ook maar even een serieuze reactie: ik vind die push naar ‘samen-op-weg’ niet gelukkig. Islam en Christendom zijn wezenlijk verschillende godsdiensten. Vergelijk het leven van Mohammed maar eens met dat van Jezus. Grotere verschillen zijn haast niet denkbaar. De IKON gooit nu zelfs de Bijbel en de Koran op één hoop in een gezamenlijke uitgave:

  http://www.oneway.nl/nieuws_artikel.php?nieuwsID=24405

  Het moet niet veel gekker worden. Ik ben helemaal voor relatie bouwen en samen couscous eten, maar dat is niet hetzelfde als toewerken naar een interreligieuze oecumene.

 9. Mirjam zegt :

  Johan, helemaal mee eens!

%d bloggers liken dit: