19 Reacties op “Knevel & Van den Brink (11)”

 1. wolterkabolter zegt :

  Goedzo, niet in je eigen vlekjes blijven wrijven, maar gewoon met iets goeds nieuws komen ;). Ik ben wel een beetje ontzet om het dubbelzinnige taalgebruik van Georgina, maar anderzijds verbaast het me niets.

 2. Lieke zegt :

  Typisch Georgina. Ze had ook een keer een hele foute opmerking over ‘geaborteerde kindjes’ bij KvdB. Die werd door Kneef en Brink niet gepareerd. Daar heb ik echt met kromme tenen naar gekeken.

 3. Rick zegt :

  Was niet een van de bijnamen van Rita “Fucking Verdonk”?

 4. wolterkabolter zegt :

  Hej, lekker wijf mag niet en dit mag wel??

 5. Rick zegt :

  het was maar een ingeving. Als het niet mag hoor ik het wel.

 6. Wijsgeert zegt :

  Met 620.000 voorkeursstemmen heeft Verdonk waarschijnlijk voldoende animo voor een nieuwe politieke liaison: Partij voor de ‘vrij’-heid, d.w.z: ‘wippen met Wilders’.

 7. Frank zegt :

  Het verbaasde me niets dat de VVD haar binnenboord hield tot aan de verkiezingen (anders was ze meteen met een martelaarskroontje op voor zichzelf begonnen). Maar het verbaasde me wel dat ze haar niet direct na de verkiezingen verdonkeremaand hebben.
  Ik bid dat Wilders en Verdonk gaan samenwerken. Twee van die ego’s – dat gaat geheid clashen. Dan zijn we van die twee politieke windbuilen verlost voordat ze nog meer aanrichten…

 8. Gert-Jan zegt :

  Achja…
  Rita d’r voorkeursstemmen (genoeg voor 9 zetels in d’r eentje!!) hebben duidelijk aangegeven dat het volk achter Rita staat. De VVD wordt met de dag linkser. Rita is gewoon voor het karretje van de VVD gespannen, maar nu ze het volk vertegenwoordigt, wordt ze lastig en moet ze gedumpt worden…

  Triest.

 9. Gert-Jan zegt :

  Nog even terugkomend op vanmorgen:
  Nu.nl meldt nu dat Rita als ze een eigen partij zou beginnen kan rekenen op 27 zetels en daarmee in 1 klap groter is dan de VVD in z’n geheel.

  Zeg wat je wilt, Rita heeft het volk achter zich staan.

 10. Lieke zegt :

  Correctie: Rita heeft 17 procent van het volk achter zich staan. Dus 83 procent ziet haar niet zitten. Dat gemarchandeer met “het volk dit” en “het volk dat”. Wie het volk serieus neemt, claimt niet dat Rita namens het volk spreekt.

 11. Paul zegt :

  Rita spreekt in ieder geval niet namens mij! Eerst heel stellig: “Nee, ik ben geen kandidaat lijsttrekker” en even later: “Yes, go for it! Ik doe het – ik ben kandidaat lijsttrekker!”. Daarna: “Ik ben niet links, ik ben niet rechts, ik ben recht door zee!” Vervolgens: “Mark Rutte is niet rechts – ikke wel”. En dan nog die soapopera in de kroeg waar ze zichzelf stond aan te prijzen omdat ze zoveel voorkeurstemmen had… te genant voor woorden. De verkiezing voor het lijsttrekkerschap verliezen en dan voortdurend proberen om de verkozen lijsttrekker pootje te lichten. Lekker typje!
  “Zeg wat je wilt: Rita heeft het volk achter zich staan.” Lieke heeft gelijk: de meerderheid van het volk pruimt Rita gelukkig niet en als was dat wel zo, het is m.i. niet automatisch een aanbeveling als je ‘het volk achter je hebt staan’. Ja, misschien wel voor op macht beluste populisten die vooral hun eigen status willen opkrikken, maar niet voor dienende leiders die het algemeen welzijn nastreven en vóór het volk durven te staan.

 12. Adolf zegt :

  Wat hoor ik nou? Is het geen aanbeveling dat je het volk achter je hebt staan? Kom nou toch! In een echte democratie heeft het volk het voor het zeggen. Dankzij eerlijke, open verkiezingen in 1933 heb ik het Duitse volk 12 jaar lang kunnen dienen.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Enabling_Act_of_1933

  IJzeren Rita is wat mij betreft goed bezig. “Ich bin nicht Links, ich bin nicht Rechts, sondern ich bin immer gerade aus durch das Meer.” Of zoiets. Dat noemden we vroeger trouwens een U-Boot.

 13. wolterkabolter zegt :

  Overigens, in NOVA probeerde men expliciet te achterhalen of Verdonk daadwerkelijk gewipt is door Rutte. De tweede vraag die ze krijgt na het uitkomen van de fractiekamer is letterlijk: “voelt u zich genaaid door de Partij?” 🙂

 14. wolterkabolter zegt :

  …zie de uitzending van NOVA van gisteravond via hun website of via uitzendinggemist.nl. Ongelofelijk!!

 15. Johan zegt :

  Ik lees net in De Telegraaf dat Verdonk twee weken geleden al in het geheim overleg heeft gehad om mensen polsen voor de oprichting van een nieuwe partij. Een van die gasten, Joshua Livestro, heeft dat naar buiten gebracht en noemt Verdonk nu een ‘sluipmoordenaar’. Het is allemaal opzet. Die Rita is niet zo’n lieverdje.

 16. Rick zegt :

  Goedgelovig begint op een politiek programma te lijken. Als we zo bezig zijn… De VVD kent meer trucs waardoor nieuwe mensen aan de macht komen. Er was eens een wat weifelachtige fractievoorzitter onder wiens leiding de verkiezingen fors werden verloren. Nadien werd die fractievoorzitter op nogal onfrisse wijze het pootje gelicht. De coupe werd ingeleid door de persoon die hem opvolgde. Die nieuwe fractievoorzitter zorgde voor een frisse wind door de VVD, een fundamentalistische liberale koers en de volgende verkiezingen werden fors gewonnen. Heer Wiegel schaarde zich bij de machtswisseling fors achter de nieuw “gekozen” voorzitter: Frits Bolkestein.
  Het kan verkeren. Ik kan mij voorstellen dat komende zaterdag de fractievoorzitter een beentje wordt gelicht ten faveure van een nieuwe fractievoorzitter: Rita Verdonk.

 17. Paul zegt :

  @ Rick – nou, dat is toch iets anders verlopen dan jij had gedacht… Verdonk staat gewoon buitenspel.

 18. Rick zegt :

  @Paul – Klopt, ze staat buitenspel binnen de VVD. Maar best kans dat ze nu een deel van de VVD wegtrekt voor haar nieuwe partij die zij gezien de peilingen ongetwijfeld zal starten.
  Misschien weet ze Bart-Jan Spruyt (ex voorzitter conservatieve beweging) aan zich te binden… Als ze dan geen al te extremistische anti-islam uitspraken doet, is er wellicht toch nog kans op een conservatieve partij. Dat is nog steeds een politiek vacuum in Nederland. Aan de andere kant zal ze wel goede mensen om zich heen moeten verzamelen om te voorkomen dat de LRV dezelfde kant op gaat als de LPF….

  Tja, en als de peilingen na verloop van tijd wel heel erg de kant van Rita opgaan en Marc het toch niet zo goed doet als hijzelf nu voorstelt, kun je op termijn denken aan een hereniging met Rita aan het hoofd…

  We zullen het zien…

 19. Johan zegt :

  Verdonk is slimmer dan ze eruit ziet. Ze blijft als eenmansfractie in de Tweede Kamer én blijft lid van de VVD. Ze kan nu dus openlijk alles zeggen over Rutte, de koers van de VVD, en het immigratie- en integratiebeleid, waarmee ze potentieel veel destructiever is geworden dan ze daarvoor was. Omdat ze nog steeds lid is van de partij en steun heeft van een deel van de leden, hangt haar donkere schaduw dagelijks over elke scheet die Rutte laat. Intussen wacht Verdonk naar eigen zeggen met het vormen van een partij, maar werkt ze daar achter de schermen natuurlijk wel aan. Ofwel ze komt zodra Rutte valt als een paard van Troje terug in de VVD om de macht te grijpen, of ze trekt zodra de verkiezingen in beeld komen prominenten als Eerdmans en Teeven naar zich toe en gaat voor de eigen Verdonk Recht Door Zee partij, de VRDZ.