Het is weer nine-eleven

cheneycartoon.jpgHet is weer nine-eleven, en dankzij dat staaltje vliegwerk van Al Qaeda (of was het toch Bush?) is – nu zes jaar later – Amerika een halve politiestaat geworden en zitten onze jongens in Uruzgan. Intussen circuleert op YouTube de onderstaande bijna 900.000 keer gedownloade videoclip van Dick Cheney die in 1994 al verklaarde dat Irak binnenvallen het stomste is wat de Amerikanen ooit zouden kunnen doen. En zie daar, dyslectische George luisterde weer eens naar zijn hond (Dog) in plaats van God, met als gevolg dat alleen al in Irak door de Amerikaanse bezetting bijna 80.000 doden vielen, terwijl er op 9-11 ‘slechts’ 3.000 doden te betreuren waren. Leg dat maar eens aan je kinderen en kleinkinderen uit.

George: “Jongens, kom eens bij me, dan zal ik jullie een spannend verhaaltje vertellen. Opa werd vroeger altijd gepest door Osama. Maar die was altijd zo snel in de benen. Daarom gaf ik Saddam lekker de schuld, en die heb ik 25 keer zo erg in elkaar geschopt als dat Osama bij mij heeft gedaan.” Lekker voorbeeld voor het nageslacht. En Jan Peter heeft waarschijnlijk ook wel wat uit te leggen: “Ja, kinderen, oom George kwam bij opa op bezoek en vroeg: doe je mee met Saddam in elkaar slaan? Toen zei opa: nee hoor, dat is niet gristelijk-sociaal. Sla jij ‘m maar in elkaar, dan help ik wel met ‘m weer een beetje oplappen.”

Natuurlijk was Saddam ook niet echt een lieverdje, die had ook genoeg uitgevreten, maar toch, het blijft een schimmig spel vol leugens, ook al is het politiek gezien niet verstandig om dat hardop te zeggen. Misschien is de werkelijke vraag van nine-eleven wel: hoe goedgelovig zijn we nog?

En de satire van Jack Leno met een letterlijk verknipte Cheney:

6 Reacties op “Het is weer nine-eleven”

 1. Johan zegt :

  Prikkelend stuk. Dat Amerika een halve politiestaat is geworden is helaas maar al te waar. Het is schokkend om te ontdekken dat de CIA je emailverkeer kan aftappen (ook dat van Nederlanders) en over wel meer gegevens van je beschikt. Boek maar eens een vlucht met de KLM naar Amerika, dan weet je wat ik bedoel.

 2. IkWilOokWatZeggen zegt :

  80000 is wel heel erg weinig. reken voor irak maar meer op 1.000.000

 3. goedgelovig zegt :

  Dat getal van 80.000 is het aantal getelde lichamen. Dat is ongetwijfeld een heel behoudende schatting. Die oorlog heeft veel meer levens gekost.

 4. maxplanck zegt :

  Let maar op ‘goedgelovig’. Voor je ’t weet mag niemand vanuit de VS nog jullie site op :P.

 5. goedgelovig zegt :

  Ha, YouTube zit ook in Amerika he. Zolang die nog in de lucht zijn met die clip van Cheney zal het zo’n vaart niet lopen. Maar zegt nooit nooit.

 6. joah zegt :

  Slim bezig jongens!! Lekker kritiek lopen leveren, ik zie 1 van jullie nog niet zo snel in zijn schoenen staan! En dat hij naar zijn hond luisterd ipv God zet je jezelf wel heel snel op Zijn troon. Oordelen is ook een vak

%d bloggers liken dit: