Børk! Børk! Børk!

swedishchefsmall.jpgHa, de nieuwe brochure van Kok ten Have is uit! Reikhalzend hebben wij uitgezien naar de nieuwe boeken die deze oerdegelijke gristelijke uitgeverij ons te bieden heeft. Ja, ja – we hebben het hier over het roemrijke uitgeefhuis dat ons leven ooit verrijkte met de geloofopbouwende inzichten van Harminus Martinus Kuitert. Op welke zegenrijke boeken mogen de goede gelovigen in ons taalgebied zich dit najaar verheugen?

Kijk aan! ‘De kracht van Kabbala’ – met een aanbeveling van Madonna Haarzelve! Vergeet de katholieke moeder Gods, wij hebben het hier over het heldere licht dat ooit kroelend en kreunend ons televisiescherm veroverde. Haar hemelse woorden van maagdelijke wijsheid wekken nu geen platte geile lust meer bij ons op, maar brengen onze ziel in een staat van diepe vervoering en intense verwondering. Lees mee:

aanbeveling_madonna.jpg

Maar Madonna, Luisa Veronica Ciccone! Welk een schitterende aanbeveling! Zo opzienbarend revolutionair en tegelijkertijd zo evident voor de hand liggend. Dat boek gaan we zeker bestellen en aan onze kinderen voorlezen.

Maar, halleluja! Wat ontdekt ons geoefend lezersoog nog meer? Een spirituele scheurkalender van Happinez! O vreugde, o welk een zaligheid! Is het niet heerlijk, broeders en zusters? Gelukkig hebben we in ons kleine landje tenminste nog een uitgever die geen water bij de wijn doet, maar in voor iedereen verstaanbare taal de zinnenprikkelende spirituele heerlijkheden opdist waar de moderne zoekende mens zo intens naar verlangt. Dank uitgevers van Kok ten Have, u toont zich een waardig bewaker van uw rijke gristelijke traditie. Hulde – ook voor uw prachtige initiatieven rond De Maand van de Spiritualiteit. Wij kunnen niet wachten!

kokmaaktereenpotjevan.jpg

Goedgelovige zoekers. Gaat u even in de lotushouding zitten en geniet met ons mee van bijgaande videopresentatie waarin u een kijkje krijgt in de keuken van de gristelijke uitgeverij Kok. Zout is niet meer nodig, die tijd is geweest. Nee, onze verwende smaak vraagt iets pittigers… een vrome saus, gemaakt met diverse oriëntaalse ingrediënten! Børk! Børk! Børk!

5 Reacties op “Børk! Børk! Børk!”

 1. Grover zegt :

  De Zweedse kok! Eindelijk een bekend gezicht!

 2. IkWilOokWatZeggen zegt :

  Tsja ik moest ook echt lang hard en hevig lachen toen ik The Da Vinci Code met posters en al in kraampjes op de eo jongerendag zag liggen.

  maarja zo moest ik ook lachen om een of ander zangeresje daar waarvan je posters in een sexy pose kon kopen.

  eigenlijk moest ik altijd wel lachen op de eo jongerendag.

 3. Rocker zegt :

  daarom moeten alle gristelijke boekhandels zichzelf opheffen… al die doelgerichte visjesmerchandise, commerciele kruizen en watzoudeklantwelnietzeggenalswedatboekzoudenverkopen ellende.

  ga gewoon naar bol.com en koop een boek naar smaak.

 4. Maggie zegt :

  En alsof dat nog niet genoeg is, kreeg ik een ongewenste mail van Trouw (jawel) met de volgende inhoud:

  Manifestatie Hartstocht Amsterdam

  Van 27 oktober tot en met 23 november vindt de Maand van de Spiritualiteit plaats. Een initiatief van Dagblad Trouw, Omroepvereniging KRO en Uitgeverij Ten Have. De hele maand staat in het teken van ‘Hartstocht’.

  Het programma staat hier: http://www.maandvandespiritualiteit.nl

 5. Maggie zegt :

  @ Rocker, Mijn man zegt altijd: New York hebben we toendertijd gekocht voor spiegeltjes en kraaltjes, en nu valt de goedgelovige gemeente voor diezelfde spiegeltjes en kraaltjes, en de Bijbel lezen, ho maar. Terug naar de Bijbel of terug naar de jungle.

%d bloggers liken dit: