Partij voor de Bloemen

partij-voor-de-bloemen.jpgHet zat er aan te komen, zo rond moederdag. Na het eclatante succes dat haar tweelingzus Marianne wist te boeken met de Partij voor de Dieren, is Annemarie Thieme nu begonnen met het verzamelen van steunbetuigingen voor de oprichting van een Partij voor de Bloemen. De partij wil in 2010 (of als Balkenende IV valt eerder) deelnemen aan de verkiezingen en zal zich vooral richten op het behoud van de bloemenvegetatie in ons land. “Hela, we worden geen one-issue partij, hoor,” zegt Annemarie desgevraagd. “Bloemen vormen ook een centraal onderdeel van onze visie op de zorg, en ook vinden we dat justitie vaker taakstraffen in de plantsoenverzorging moet toekennen.”

Annemarie hoopt dat haar bloemenpartij net als de Partij voor de Dieren zal doorstoten naar de Eerste en Tweede kamer, en in haar kielzog enkele Zevendedagsadventisten of andersoortige gristenen op prominente posities zal brengen. Annemarie zoekt nog fleurige typjes die zich achter haar initiatief willen scharen, zodat we met behulp van vooraanstaande heidenen en grote groepen naïeve stemmers het gristelijk geluid in de politiek kunnen versterken. Als prominente lijstduwer is Anneliese Bergman, hoofdredacteur van Margriet, in beeld. Voor financiering van de ledenwervingscampagne is een aanvraag ingediend bij het Anjerfonds.

6 responses to “Partij voor de Bloemen”

 1. Henk van Zinderen says :

  Ik snap de link met goedgelovig niet. Zevendedagsadventisten is toch een sekte?

 2. Evert says :

  Goed idee om zo’n bloemenpartij te plaatsen op het binnenhof. Zien we eindelijk nog eens iets wat nog echt is, zoals God het ontworpen en bedoeld heeft.
  Laten we niet hopen dat de Partij voor de Bloemen de menselijke trekjes die zo typerend zijn in de politiek worden verbloemd. We willen eerlijke doch gristelijke politiek.
  Misschien worden de politieke tulpjes wel het boegbeeld van de Nederlandse politiek.
  De PvdA, vernam ik via diverse nieuwssites, ziet de ambitie van Annemarie Thieme als een goedbedoeld initiatief, maar ook als een – waarschijnlijk niet bedreigende – concurrentie, gezien het boegbeeld van de PvdA: de rode roos. Voorname partijleden van de PvdA melden anoniem bij de pers dat zij deze uitspraak hoogst wantrouwig vinden, gezien de mens altijd het middelpunt is geweest bij de PvdA. ‘De PvdA laat geen eigen geluid horen, maar reageert als een angsthaas door zich aan te passen als een kameleon.’
  De ChristenUnie reageerde net als het CDA met de woorden: “geen commentaar”.

 3. Jan says :

  Ook de SP liet een reactie uitgaan: ‘Wij hopen niet dat de Partij voor de Bloemen in ons vaarwater vist. De tomaat is toch ook een bloem?’

 4. IkWilOokWatZeggen says :

  Zeg me dat dit een hoax is

 5. annemarie thieme says :

  Dat marianne een tweelingzus zou hebben lijkt me een sterk verhaal, nooit eerder van gehoord, maar zou zomaar kunnen. dat die echter annemarie zou heten …. denk het niet.
  Zo heet ik echter wel, en ik heb niks te maken met welke partij dan ook. Ik ben keramiste en zo’n flauw grapje komt niet goed over als de mensen naar gegevens van werk van mij op zoek zijn.

 6. Lana says :

  Holy crap! ja, crap is het! Je ziet toch meteen dat dat pure onzin is? Het plaatje is gephotoshopt want ik herken een foto van Marianne Thieme, en “Annemarie” is een soort van omdraaiing van “Marianne”.